Άρθρο 04: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

4.1. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη που διατίθεται για την ένταξη δράσεων με την παρούσα πρόσκληση ορίζεται ως ακολούθως:

ΤΑΜΕΙΟ:

Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης Και Ένταξης και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ :

Ανάπτυξη ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου

ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ

Άσυλο

Α/Α

ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜ/ΜΕΝΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

1

Διαχείριση αιτημάτων φιλοξενίας και λειτουργία του συστήματος κατανομής δικαιούχων φιλοξενίας

1.000.000€

2

Υποστήριξη της λειτουργίας των υφιστάμενων θέσεων σε Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και δημιουργία πρόσθετων θέσεων με στόχο τη δημιουργία συνολικά 2.500 θέσεων φιλοξενίας

45.000.000€

…..

 

 

ΣΥΝΟΛΟ

 

46.000.000€

4.2. Η Υπεύθυνη Αρχή / Εντεταλμένη Αρχή δύναται να επικαιροποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ανά δράση ή και να προβεί σε αιτιολογημένη ανάκληση ισχύος της πρόσκλησης, ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση τους δικαιούχους μέσω της οικείας ιστοσελίδας.

4.3. Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης θα ενταχθούν δράσεις, έως το ύψος της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης., η οποία ανέρχεται σε σαράντα έξι εκατομμύρια ευρώ (46.000.000€). Η συνεισφορά από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπερβαίνει το 75% της συνολικής επιλέξιμης δαπάνης της δράσης.

 

  • 8 Νοεμβρίου 2015, 15:27 | Δανάη Σεραφειμίδη

    Ερωτήσεις σχετικά με Άρθρο 4
    α) Υπάρχει όριο ύψους αιτούμενης χρηματοδότησης ανά αίτημα;
    β) Έχει οριστεί συγκεκριμένος αριθμός αιτημάτων που θα γίνουν αποδεκτά;

  • 7 Νοεμβρίου 2015, 19:35 | ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

    ΠΡΟΤΑΣΗ: Να επαναδιατυπωθούν:
    4.2. Η Υπεύθυνη Αρχή / Εντεταλμένη Αρχή, λόγω της αυξανόμενης μεταναστευτικής ροής άμεσα να επικαιροποιήσει το συνολικό ύψος της συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης της παρούσας πρόσκλησης ανά δράση.
    4.3. Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης να ενταχθούν δράσεις, έως το ύψος της συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, η οποία θα ανέρχεται σε ποσό που θα εξαρτηθεί από το συνολικό κόστος των δράσεων και συναρτάται από τον αριθμό των ατόμων που θα στηριχθούν και τα κόστη κάθε ξεχωριστής δράσης. Η συνεισφορά από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να υπερβαίνει το 75% της συνολικής επιλέξιμης δαπάνης της δράσης λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της ελληνικής οικονομίας.