Α. Σκοποί και πλαίσιο χρήσης της Κάρτας Πολίτη

Η Κάρτα Πολίτη θα αξιοποιείται για τη φυσική ταυτοποίηση των πολιτών αντικαθιστώντας το υπάρχον Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Ο πολίτης θα έχει μόνον ένα έντυπο, την Κάρτα Πολίτη, η οποία θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Η Κάρτα Πολίτη θα αποτελέσει το βασικό μέσο για την ταχεία ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με το Δημόσιο Τομέα,. Θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο,  επιτρέποντας την ψηφιακή αυθεντικοποίησή τους, με σκοπό την πρόσβαση όσων πολιτών το επιθυμούν  σε σημαντικό εύρος ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται ή θα αναπτυχθούν από τη Δημόσια Διοίκηση.

Η Κάρτα Πολίτη, για τους πολίτες που το επιθυμούν, θα παρέχει και τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακής υπογραφής εγγράφων στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να υποστηριχθεί το πρώτο βήμα στο μακρύ δρόμο της μετάβασης στην ψηφιακή, φιλική στο περιβάλλον, Δημόσια Διοίκηση

Παράλληλα, οι δυνατότητες που προσφέρει η Κάρτα Πολίτη θα μπορούν να αξιοποιηθούν και από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την εκ μέρους τους επέκταση υφιστάμενων και την ανάπτυξη νέων καινοτομικών υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Τέτοιες δράσεις εκτιμάται ότι θα περιλαμβάνουν την ασφαλή πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες, την ανάπτυξη και παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών κ.λπ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 01:24 | Νικόλαος Αγγελίδης

    Εφόσον υπάρχει ήδη η ταυτότητά μας, θεωρώ τελείως περιττή την κάρτα του πολίτη.

    Για την ταχύτερη εξυπηρέτηση στις διάφορες υπηρεσίες, ας ενημερωθούν και ας συνδεθούν μεταξύ τους όλες οι τράπεζες δεδομένων των εκάστοτε υπηρεσιών για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
    Εάν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, δεν με ενοχλεί η ταλαιπωρία. Δεν βιάζομαι.

    Επιπλέον, δεν μου αρέσει καθόλου να μετατραπώ από πρόσωπο σε αριθμό, εύκολα εκμεταλλεύσιμο και χειραγωγήσιμο.

    ΘΕΩΡΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΜΕΣΟΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 01:31 | tasos

    GIO

    NOMIZΩ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ!ΣΤΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΠΟΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!!!!!

  • Ηρθα και εγω στο site αυτο και απογοητευτηκα απο τον αρνητισμο και την τεχνοφοβια των Ελληνων. Ειναι απιστευτο ποσοι ανθρωποι ηρθαν εδω για να εκφρασουν τις προσωπικες του φοβιες. «Θα διαβασουν οι hackers τα προσωπικα μας δεδομενα», «Θα δουν στο super-market οτι εχω προβλημα με αιμοροϊδες». Σας παρακαλω ολους πολυ να κανετε δημιουργικες προτασεις για μια φορα σε αυτον τον τοπο.
    Προσωπικα προτεινω:
    1. Τα δεδομενα της καρτας να μπορουν να γινουν backup σε ασφαλεις servers (cloud) για την περιπτωση που η καρτα καταστραφει.
    2. Ο χρηστης να μπορει μεσω διαδικτυου να δει το συνολο των δεδομενων της καρτας και ισως να τροποποιησει καποια απο αυτα (οχι ολα προφανως)
    Προς την κυβερνηση: Γνωριζετε οτι ειναι σωστο να προχωρησει αυτο και μην ακουτε τους τεχνοφοβικους. Παντα καποιοι θα ζουν στα σπηλαια τους.

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 00:28 | Σπύρος

    Ας γίνει η αλλαγή δεν είναι κακό, απλά δε θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την κάρτα μας οι ιδιωτικές επιχειρήσεις σε καμία περίπτωση, διότι θίγεται η προσωπική μας ζωή, το προσωπικό απόρρητο!

  • 26 Νοεμβρίου 2010, 00:39 | Γεωργία Δέδε

    Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
    Πέρα από κάθε ακρότητα που έχω διαβάσει σε σχόλια κάποιων συμπολιτών μου, πρέπει να παραδεχτώ ότι και η ίδια νιώθω αρκετά ανασφαλής να παραλάβω μία κάρτα που θα είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης της ζωής μου. Και δεν μιλώ μόνο για τις καταναλωτικές μου συνήθειες ή τα τραπεζικά μου αποθέματα. Αυτά είναι ήδη γνωστά και επεξεργάσιμα, τόσο μέσω της χρήσης πιστωτικών καρτών όσο και από την επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων των υποψήφιων δανειοληπτών από τις τράπεζες. Το ουσιαστικό πρόβλημα έγκυται στην συγκέντωση στοιχείων για την υγεία μου, τα φορολογικά μου δεδομένα, την οικογενειακή μου κατάσταση, ενδεχομένως ακόμα και για την ψήφο μου (δεν το έχετε αποκλείσει).

    Από την άλλη πλευρά, έχουμε τα εξής αρνητικά δείγματα:
    • τα μισά τουλάχιστον στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών δεν γνωρίζουν καν να χειρίζονται ηλεκτρονικό υπολογιστή.
    • το ΑΜΚΑ, που εκδόθηκε για όλους με σκοπό την γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ακόμα και σήμερα το ΙΚΑ τουλάχιστον δεν τον χρησιμοποιεί ως όφειλε, αλλά εξακολουθεί να ζητάει τον αριθμό μητρώου ασφαλισμένου που αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας.
    • Το ηλεκτρονικό σύστημα που αναπτύχθηκε για τη διόρθωση των λαθών της περαίωσης δεν «έβλεπε» την κεντρική βάση δεδομένων των φορολογουμένων, με αποτέλεσμα τα διάφορα παρατράγουδα, που φαντάζομαι διαβάσατε στα ΜΜΕ
    • Το τελευταίο διάστημα έχουν έρθει στην επιφάνεια απίστευτα φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης δημοσίων υπαλλήλων σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου, χωρίς να ακούσουμε την παραδειγματική τιμωρία κανενός. Ξέρουμε ότι ό,τι βγήκε στην επιφάνεια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου και έγινε για να δημιουργήσει θετική εντύπωση και τίποτε άλλο

    Θα μπορούσα να παραθέσω τουλάχιστον άλλα 6 bullets αλλά ο στόχος μου δεν είναι να αναδείξω τα κακώς κείμενα, αλλά απλώς να θέσω το ερώτημα. Σε ένα τέτοιο χαοτικό καθεστώς δημόσιας διοίκησης πιστεύετε ότι οποιοσδήποτε σκεπτόμενος πολίτης θα παραλάβει την κάρτα που προωθείτε ως λύση;

    Τα προβλήματα της εξυπηρέτησης του πολίτη μπορούν να λυθούν, εφόσον το επιθυμείτε, μόνο αν κάποια άτομα χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική τους, ώστε να καταργήσουν ανούσιες χαρτούρες και υπογραφές. Το σύστημα δεν έχει ανάγκη από κάρτες, αλλά από εξορθολογισμό. Το πρόβλημα του πολίτη δεν είναι να έχει πέντε κωδικούς για τις συναλλαγές του με το δημόσιο, αλλά το ίδιο το δημόσιο.

    Σας ευχαριστώ
    Με εκτίμηση,
    Γεωργία Δέδε

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 22:30 | εύδειος

    Θεωρώ προσβολή και κατάργηση κάθε έννοιας αυτεξουσίου που μας παραχώρησε ο Θεός για να λειτουργούμε και να πράττουμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι σωστό ως άνθρωποι. Η επιβολή της κάρτας με όλα τα προσωπικά μου στοιχεία σε κοινή θέα και ανάγνωση απο κάθε λογής υπόπτους του κυβερνοχώρου με το ζόρι, είναι σαν να αποδέχομαι να γίνω σκλάβος ή δούλος σε αφεντικό Καίσαρα στην εποχή της αρχαίας Ρώμης. Πιστεύω ότι εάν επιχειρηθεί να μου επιβληθεί με το ζόρι τότε θα αντιδράσω βίαια ,όπως οι δούλοι όταν έκαναν επανάσταση στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία , μην το τολμήσετε θα αποτύχει εκ προοιμίου .

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 20:02 | johnko99

    Ε! Ας μην είμαστε υποκριτές…..
    Για ποια προσωπικά δεδομένα συζητάμε όταν αυτά υπάρχουν σε πλήρη ανάπτυξη σε όλες τις τράπεζες και στα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ.!
    Όσο κινδυνεύουν, λοιπόν τα προσωπικά μας δεδομένα από την κακή διαχείριση των υπαλλήλων των τραπεζών και των αστυνομικών υπαλλήλων άλλο τόσο θα κινδυνεύουν από την νέα ηλεκτρονική κάρτα!
    Όμως, θα είναι ποιο εύκολη η ζωή μας με την κατάργηση πληθώρας πιστοποιητικών και γραφειοκρατικών διαδικασιών (που πρέπει πάντα να αποδείξεις ότι γεννήθηκες(!), ότι είσαι Έλληνας(!) κλπ, κλπ).
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ – ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΓΗΣΕΙ!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 18:25 | Antonis

    Όχι πως τα διαβάζει κανείς τα σχόλια αυτά … αλλά στα περιεχόμενα της κάρτας του πολίτη θέλω:
    1. στοιχεία υπάρχουσας ταυτότητας (ύψος, χρώμα ματιών-μαλλιών τα θεωρώ περιττά)
    2. ΑΜΚΑ και λοιπά στοιχεία ασφαλιστικού φορέα
    3. ΑΦΜ και λοιπα φορολογικά στοιχεία
    4. Αριθμό διπλώματος οδήγησης
    Είναι καλό να σχεδιαστεί η κάρτα ώστε να δέχεται πολλά δεδομένα και αν ο πολίτης επιθυμεί να μη συμπεριλάβει στοιχεία από τα 2,3,4 να γίνεται. Υποχρεωτικά ας είναι μόνο όσα είναι στο παρόν δελτίο.
    Τέλος να γίνεται δωρεάν γιατί είναι κοροϊδία να πληρώνει ο πολίτης παράβολα για κάτι υποχρεωτικό!!! (περίπτωση διαβατηρίων κτλ κτλ κτλ)
    Άλλωστε το πλαστικό στοιχίζει μερικά λεπτά, οι υπάλληλοι είναι δημόσιοι…
    ΔΩΡΕΑΝ λοιπόν!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 18:15 | Κώστας Κ.

    Με δεδομένα την κατευθυνόμενη τρομοκρατία, την γραφειοκρατία που βολεύει το κράτος, την οικονομική κρίση, την ανυπαρξία τεχνικών υποδομών ασφάλειας και την μοναδικότητα (ίσως) παγκοσμίως του εγχειρήματος, δεν καταλαβαίνω το νόημα μιας τέτοιας κάρτας, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή.
    Εκτός εάν ανήκει και αυτό σε ένα από τα σενάρια Οργουελικής παγκοσμιοποίησης…

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 17:34 | ΑΚΗΣ

    Ας είμαστε σοβαροί κύριε υπουργέ
    προφανώς η κάρτα δεν μας κάνει «αριθμούς» και απρόσωπα όντα, όπως δεν μας έκανε απρόσωπους η χρήση του αριθμού ταυτότητας, του ΑΦΜ, του ΑΜΚΑ κτλ. Δεν βλέπω όμως πως θα με διευκολυνει ένας ακόμη αριθμός μιας ακόμη κάρτας.
    Αν έχετε την ικανότητα ( ναι ικανότητα ήθελα να γράψω ) φέρτε μια κάρτα που να έχει ένα κωδικό ( αριθμητικό, γραμματικό ή οτιδήποτε άλλο ) ο οποίος θα δίνεται σε ένα παιδί με τη γέννησή του, θα το συνοδεύει σε όλη τη ζωή του και θα αντικαταστήσει όλους τους άλλους: ΑΦΜ, ΑΔΤ, Μητρώα ασφαλιστικά, Μητρώα εργασιακά, Μητρώα σχολικά, άδειες οδήγησης ή άλλες και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Έναν κωδικό που θα χρησιμοποιεί υποχρεωτικά κάθε δημόσια υπηρεσία στις συναλλαγές με τον πολίτη αυτόν. Δεύτερη ομάδα κωδικών θα μπορούσε να μπορούσε να χαρακτηρίζει κάθε νομικό πρόσωπο, απο συλλόγους γονέων σε σχολεία έως τράπεζες.
    Αν το κάνετε αυτό θα σημαίνει πως πραγματικά θέλετε να πολεμήσετε τη γραφειοκρατία. Αλλιώς θα γίνει μια ακόμη αρπαχτή και σε λίγο καιρό θα πάει η «κάρτα του πολίτη» να συναντήσει την εκλογική κάρτα (αλήθεια τη θυμάστε;)

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 16:07 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ αυτη που ονομαζετε εσεις καρτα του πολιτη η καρτα εξυπηρετησεως.Ο σκοπος σας ειναι να συνηθισει ο κοσμος να συναλλασεται με αυτην του μεγεθους της πιστωτικης(δηλ.Παπακων/νου υπουργου οικονομικων στην Ελληνικη Βουλη) οπως και η φοροκαρτα που τωρα ειναι δηθεν προεραιτικη αλλα αυριο μεθαυριο θα γινει υποχρεωτικη,να καταργηθει το χρημα σαν χαρτονομισμα,να επικρατησει το πλαστικο ταχα για παταξη φοροδιαφυγης και οταν θα χανονται σιγα σιγα οι καρτες η θα κλεβονται που θα εχουν τσιπακι η οποιοδηποτε σημαδι αναγνωρισης τοτε αυτο να εμφυτευθει στο δεξι χερι η μετωπο κατα τα θρησκευτικα μας πιστευω της Ορθοδοξης Χριστιανικης Πιστεως για να μπορουμε να συναλλασομαστε να αγοραζουμε η να πουλαμε.Αυτο ομως ειναι αιωνια καταδικη για οποιον το δεχθει.Ειναι θεμα πρωτιστως θρησκευτικης πιστεως Χριστιανικης και μετα ανθρωπινων δικαιωματων.ΚΑΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ειτε υγειας λεγεται η οπως αλλιως θελετε.Οτι συναλλαγη ειναι(βιβλιαρια τραπεζης κλπ) με μολυβι και χαρτι να το βλεπουν τα ματακια μου απλα και ομορφα να ξερω τι μου γινεται και την τεχνολογια σας την χαριζω με ολη μου την καρδια και ας περιμενω με τις ωρες στις ουρες και ας με πλαστογραφουν και ας προσπαθουν να με κλεβουν.Νομιζω εχω αυτο το δικαιωμα στην επιλογη.Σαν δημοκρατης που πιστευω πως εισαστε θεωρω πως δεν μπορειτε να μου το στερησετε αλλα και σαν ανθρωπος βαπτισμενος στο ονομα του Τριαδικου Θεου και φερων το ονομα του Αγιου που αποκαλυψε το 95-96 μ.Χ αυτα που σας προειπα.ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ λοιπον των καρτων γενικοτερα που ετοιμαζονται λογω πιστεως,δικαιωμα στην εξυπηρετηση με τον παλιο παραδοσιακο τροπο.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 16:37 | ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΑΚΟΥ

    Δέν δέχομαι μια κάρτα που δεν μου προσφέρει τίποτα και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων.
    Είμαι άνθρωπος με προσωπικότητα με Εθνική και θρησκευτική συνείδηση και όχι ένα προιόν αναλώσιμο.
    Αραγε ποιός ο λόγος να εκδοθεί μία τέτοια κάρτα ,όταν έχουμε αστυνομική ταυτότητα,ΑΦΜ,ΑΜΚΑ.Μόνο πλήρης ισοπέδωση και αφελληνισμός της ελληνικής κοινωνίας μπορεί να προκληθεί.
    Φαντάζομαι πώς ήδη καταλάβατε ότι γνωρίζουμε πολύ περισσότερα πράγματα γύρω από την αναφερόμενη κάρτα του πολίτη.
    Ελπίζω απλά η γνώμη μου να μετρήσει λιγάκι, η οποία βέβαια συμπίπτει με όλη μου την οικογένεια,με όλο μου το φιλικό περιβάλλον και όλο μου το επαγγελματικό περιβάλλον.
    Είμαστε πολλοί τελικά οι πολίτες που τασσόμαστε απέναντι.
    Λάβετε μας υπόψιν.

    Ευαγγελία

  • Kυριε Yπουργε,

    Παρακαλω πολυ δεχθειτε τις ευχαριστιες μου για τη δυνατοτητα που μου δινετε να Σας εκφρασω τη γνωμη μου σχετικα με τη καρτα του πολιτη.
    Θεωρω τον εαυτο μου κατηχουμενο (υπο του αγιου Πνευματος) στην Oρθοδοξια και επειδη κατα την Πιστη του Xριστου την αγια – την Oρθοδοξια – ο αριθμος του αντιχριστου ειναι o 666, με ενδιαφερει – και μονο αυτο – η καρτα να μην εχει κωδικο αυτον τον αριθμο. Eαν ο αριθμος του κατοχου ειναι αναγνωσιμος απο ανθρωπο (human readable) και ο κωδικος ειναι 666 τοτε η καρτα δεν ειναι δεκτη απο Oρθοδοξο πολιτη. Eαν δεν ειναι κωδικος ο 666, τοτε ειναι δεκτη. Σε περιπτωση που ο αριθμος δεν ειναι αναγνωσιμος απο ανθρωπο τοτε o Oρθοδοξος χρειαζεται βεβαιωση απο Eσας οτι ο κωδικος δεν ειναι ο δυσωνυμος αυτος αριθμος.

    Mε σεβασμο και φιλια
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:20 | χρυσα π.

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

    ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ, ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΑΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ??
    ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ?ΘΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ?ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ?ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑΜΠΩ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ?ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΗΤΕ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΕ.ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ.ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:53 | ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Δεν δέχομαι μια κάρτα που δεν μου προσφέρει τίποτα και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων.
    Δεν δέχομαι να γίνω ένας αριθμός αναγνώσιμος με barcode όπως τα προϊόντα του supermarket.
    Είμαι άνθρωπος με προσωπικότητα, με ε…θνική και θρησκευτική συνείδηση και όχι ένα αναλώσιμο προϊόν της παγκοσμιοποίησης.
    Η αναγραφή στην κάρτα δεδομένων που δεν είναι προσβάσιμα στον κάτοχο αποτελεί μια βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντίκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    Την θεωρώ απαράδεκτη και ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 15:39 | Νικήτας Μαρκαντές

    Συμφωνώ με την κάρτα πολίτη, μόνο αν αυτή αντικαταστήσει το δελτίο ταυτότητας, το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ. Αλλιώς θεωρώ ότι είναι άλλη μια περίπτωση δημιουργίας προσωρινών θέσεων εργασίας και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:35 | ΜΗΝΑΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

    Ότι βοηθάει στην καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και εξυπηρετεί τον πολίτη να φέρνει γρήγορα και αποτελεσματικά σε πέρας τις δουλειές του,είναι προς την σωστή κατεύθυνση κατά την άποψή μου. Και το νομοσχέδιο που σκέφτεστε να καταθέσετε προς ψήφιση στην Βουλή εξυπηρετεί τον πολίτη. Προχωρήστε λοιπόν, χωρίς να επιρρεάζεστε από την άσυλλόγιστη φωνή εκκλησιαστικών κύκλων. Αλλοίμοινο να αποφασίζει μια συντεταγμένη δημοκρατική πολιτεία σύμφωνα με τις βουλές και τα κυρήγματα της εκκλησίας.
    Μηνάς Ταυλαρίδης
    Γέρακας Αττικής

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:09 | ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Δεν δέχομαι μια κάρτα που δεν μου προσφέρει τίποτα και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων.
    Δεν δέχομαι να γίνω ένας αριθμός αναγνώσιμος με barcode όπως τα προϊόντα του supermarket.
    Είμαι άνθρωπος με προσωπικότητα, με ε…θνική και θρησκευτική συνείδηση και όχι ένα αναλώσιμο προϊόν της παγκοσμιοποίησης.
    Η αναγραφή στην κάρτα δεδομένων που δεν είναι προσβάσιμα στον κάτοχο αποτελεί μια βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντίκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    Την θεωρώ απαράδεκτη και ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ

    από τα σχόλια της διαβούλευσης.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 14:15 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

    Κατ΄αρχήν Κύριε Υπουργέ θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτή η διαβούλευση θα ληφθεί υπ΄όψην ή θα πάει εκεί που πήγαν και τα βιογραφικά και όλες οι διαβουλεύσεις. Είναι γνωστό ότι το 99% του Ελληνικού λαού θα αρνηθεί την κάρτα, είναι δεδομένο αυτό θα υπαλούσετε την εντολή του λαού ή θα κάνετε του κεφαλιού σας ή θα υπακούσετε άνωθεν εντολές εκτός χώρας ώς συνήθως. Περιτό να αναφερθώ στην κάρτα του πολίτη αφού όλα τα σχόλια που έχουν ίδη γραφεί τα λένε όλα. ο λαός μίλησε εσείς;
    Είμαι και εγώ ένας απο αυτούς που θα αρνηθούν την κάρτα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 13:54 | Αρης Σεϊτανίδης

    Τα προσωπικά δεδομένα έχουν αποκτήσει μια παρεξηγημένη έννοια στην Ελλάδα όπως και η δημοκρατία. Η κάρτα του πολίτη, υπο κανονικάς συνθήκας, δεν αποτελεί απειλή για αυτά. Κίνδυνοι κατάχρησης σίγουρα υπάρχουν, αλλά είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να μας προφυλάξει λαμβάνοντας τα σωστά μέτρα.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 13:21 | Ειρήνη

    Καλημέρα σας, κ. Υπουργέ!
    Διαφώνώ με την κάρτα του πολίτη, διότι πιστεύω πως με αυτόν τον τρόπο καταργείται η προστασία των προσωπικών δεδομένων, δηλαδή το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην ιδιωτική ζωή.
    Επίσης, γνωρίζουμε παγκοσμίως πως hackers έχουν αποκωδικοποιήσει και σπάσει υψιλής ασφάλειας συστήματα και προγράμματα τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων. Πως μπορείτε να μας εγγυηθείτε ότι αυτό δε θα συμβεί, εφόσον ο οποιοσδήποτε υπάλληλος θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά μας δεδομένα και ίσως να χρησιμοποιηθούν και για τρομοκρατικές ενέργειες;
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:26 | vasilis

    Η κάρτα του πολίτη έχει μία και μόνη δουλειά:
    Την εύκολη και έγκυρη επιβεβαιωση ταυτοπροσωπίας.

    Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά της εγγραφής πληροφοριών από δημόσιους η ιδιωτικούς φορείς θα επιτρέπουν την χρήση της σαν προσωπικός φάκελος και αποτελούν χυδαία έκφραση με υβριστικό τρόπο της μισαλλοδοξίας και υποκινούν διακρίσεις σε φυλο ηλικία σεξουαλικό προσανατολισμό φυλετική ή εθνική καταγωγή θρησκευτικές πεποιθήσεις αλλά και ώς προς ΚΑΘΕ μία παράμετρο που θα καταγράφτεί.

    Ως εκτούτου επειδή μέχρι τώρα το νομοσχεδιό σας πληρεί με τον χειρότερο τρόπο τα παραπάνω.

    η κάρτα σας θα δημοσιευθεί αλλά δεν θα χρησιμοποιηθεί.

    Χωρίς εκτίμηση

    Ελεύθερος Έλληνας

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:21 | BX

    Δεν χρειάζεται νομίζω να καταφεύγουν μερικοί σε κραυγές θρησκοληψίας τυπου 666 κτλ. Σεβαστες φυσικα ολες οι αποψεις αλλα επι του προκειμένου το ζήτημα είναι άλλο. Το κράτος οφείλει να θεσπίσει ΚΑΙ εναλλακτική δυνατότητα για όσους αρνούνται την καρτα του πολίτη λόγω θρησκευτικής συνειδήσεως, δηλαδη του ορθοδόξους χριστιανούς, την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαου. Αμφιβάλει άραγε κανείς πως αν διαφωνούσαν με την κάρτα του πολίτη συγκεκριμένες θρησκευτικές κοινότητες στην Ελλάδα, η κυβέρνηση δεν θα ικανοποιούσε το αίτημα τους;

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:28 | ΣΑΚΗΣ Κ

    Η καρτα πρεπει να εχει ολα τα δεδομενα ωστε να απαλλαγουμε απο ολα τις γραφειοκρατικες διαδικασιες πχ γνησιο υπογραφης,βεβαιωση ΑΦΜ κλπ. Ετσι και αλλιως τα στοιχεια τα εχει μεχρι και αυτος που βγαζει τα κοινοχρηστα στην πολυκατοικια

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:25 | Αποστολης

    Συγνώμη αλλα για ποια πρωσοπικά δεδομενα μιλατε. για ποια ελευθερια μιλατε. ειμαστε ειδη φακελομενοι εδω και χρονια. καντε μια αναζητηση με το ονομα σας στο google και δειτε ποσα αποτελεσματα θα βγαλει (οσοι ασχολουντε με το διαδυκτιο τα γνωριζουνε).

    μια αναζητηση στο facebook που δημοσιευομαι τα παντα (τηλεφωνα e-mail οικογενιακη κατασταση – φωτογραφιες των παιδιων μας). ..μπειτε στο υπουργειο εσωτερικων και πληκτρολογηστε τα στοιχεια σας http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm στην σελιδα μαθε που ψηφιζεις(σου βγαζει ακομα και τον τοπο διαμονης του καθε πολιτη)

    δηλαδη η καρτα του πολιτη σας προβληματιζει. εχει χαθει η ελευθερια μας εδω και χρονια φιλοι μου. ισα ισα θα απαλαγουμε απο την γραφειοκρατια και συμαζευονται ολοι η χαρτουρα σε μια καρτα.

    θετικο να το εφαρμοσετε..

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 12:42 | Ισαβελλα

    Διαφωνώ κάθετα με την έκδοση της κάρτας. Τρόποι για να λύσουν το » γραφειοκρατικό» τους πρόβλημα υπάρχουν. Είμαστε σαν τα πρόβατα που τα σφραγίζουν για να τα πανε για σφαγή.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 11:57 | Αναστασία Σταμοπούλου

    Ταυότητα διαθέτουμε, σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες!!!!Τώρα γιατί γίνεται τόσος ντόρος για την κάρτα του πολίτη!!!Αν θέλει το κράτος να διεκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές του με αυτό, ας μας βρει στα αρχεία του.ΑΦΜ και ΑΜΚΑ διαθέτουν όλοι οι έλληνες πολίτες!!!!Για την έκδοση της κάρτας του πολίτη, απαιτούνται έξοδα, που αυτή τη στιγμή το κράτος δεν μπορεί να διαθέσει, γιατί , υποτίθεται ότι γίνεται προσπάθεια μείωσης των δημόσιων εξόδων!!!!Επίσης, κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα καταστρατηγηθούν τα προσωπικά μας δεδομένα!!!Διαφωνώ κάθετα με τη έκδοση της κάρτας του πολίτη, από τη στιγμή που διαθέτω αστυνομική ταυτότητα!!!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 11:37 | Dimitris L

    Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για μια τέτοια κάρτα αφού, πράγματι όπως λένε και άλλοι εδω μέσα, ο θεσμός του ΑΜΚΑ έχει αξιοποιηθεί ελάχιστα . Πως είναι δυνατόν στις ΗΠΑ ο αντίστοιχος ΑΜΚΑ (Social Security) να λειτουργεί μια χαρά και εμείς από εκεί που είχαμε μια ταυτότητα ξαφνικά να βρεθούμε στο άλλο άκρο του πλήρους φακελώματος;;; Δεν είναι δυνατόν χωρίς να έχετε φροντίσει για την σταδιακή επιμόρφωση του κόσμου να ζητάτε έτσι «πρόχειρα» το ηλεκτρονικό φακέλωμα, μπας και βελτιωθούν τα έσοδα του Δημοσίου ή ότι άλλο επικαλείστε για να την καθιερώσετε. δηλαδή εκμεταλευτήκατε στο έπακρο το ΑΜΚΑ και λέτε να δοκιμάσετε κάτι νέο;;
    Αν τώρα υπάρχει η ψευδαίσθηση οτι με μια κάρτα θα λυθούν τα προβλήματα του διεφθαρμένου κράτους νομίζω οτι κάνετε μεγάλο λάθος κύριοι αρμόδιοι. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά που είναι η διαφθορά αλλά προς το παρόν δεν τολμάτε να την πατάξατε δραστικά..γιατί δεν πάτε να κάνετε έλεγχο στις πολεοδομίες όλης της χώρας, στις εφορίες και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπου βασιλεύει η διαφθορά;; γιατί δηλαδή πρέπει να δεχτούμε το ηλεκτρονικό φακέλωμα από ένα κράτος που χρεοκώπησε και δεν σέβεται τον πολίτη στην καθημερινότητα του;; φτιάχτε πρώτα το μπάχαλο που έχετε αναλάβει να διευθύνετε και μετά ελάτε να μας πείτε πως θα βελτιστοποιήσουμε τις καθημερινές μας συναλλαγές.
    Σχετικά με την διαβούλευση, είναι τουλάχιστον πρόχειρος ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται προωθήτε την δημοκρατία και δείχνει την σοβαρότητα με την οποία μας αντιμετωπίζετε. Γράψατε 4-5 κείμενα και τέρμα. Θα πρότεινα αν θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά να κάτσετε κάτω και να ετοιμάσετε μια σύντομη μελέτη συνοδευόμενη με οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο, παρουσιάσεις κτλ) που θα επιχειρηματολογείτε και θα τεκμηριώνετε για τις αλλαγές που προτείνετε.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 11:08 | Σοφία Παντζή

    Δεν δέχομαι μια κάρτα που δεν μου προσφέρει τίποτα και βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων.
    Δεν δέχομαι να γίνω ένας αριθμός αναγνώσιμος με barcode όπως τα προϊόντα του supermarket.
    Είμαι άνθρωπος με προσωπικότητα, με εθνική και θρησκευτική συνείδηση και όχι ένα αναλώσιμο προϊόν της παγκοσμιοποίησης.
    Η αναγραφή στην κάρτα δεδομένων που δεν είναι προσβάσιμα στον κάτοχο αποτελεί μια βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντίκειται στο Σύνταγμα και τους νόμους.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
    Την θεωρώ απαράδεκτη και ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΩ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 10:59 | Φίλιππος

    Δημόσιο κλειδί δίνεται από οργανισμούς on-line.
    Αυτό τον τρόπο, με κάρτα, πρώτη φορά τον συναντώ και δεν έχει νόημα.
    Γιατί το δημόσιο να ενδιαφέρεται για να κατασκευάσει τέτοια κάρτα; Για να πληρώσει πάλι σε κάποιες εταιρίες; Λιτότητα κύριοι. Αρκετά μας πήρατε.

    Με το ΑΦΜ μας ή το ΑΜΚΑ ή τον αριθμό ταυτότητας δεν μπορούμε να πάρουμε δωρεάν κλειδί για συναλλαγές με το δημόσιο;
    Και να ισχύει όπως ισχύει μέχρι τώρα, δηλαδή με ετήσια ή κατ’ αίτηση ανανέωση.
    Το κράτος να μην προσπαθήσει να αντικαταστήσει οργανισμούς όπως της Verisign αλλά να παραμείνει στη θέση του σαν ρυθμιστικός φορέας.

    Εξάλλου, για να ισχυροποιηθεί το κράτος χρειάζονται άλλες πολιτικές όχι δήθεν εκσυγχρονισμό.

    Ας σταματήσει τα δήθεν το κράτος πια.
    Η δημοκρατία χρειάζεται ισονομία και δικαιοσύνη.

    Ο εκσυγχρονισμός ας μπει εκεί πρώτα. Ας βρείτε τους φοροφυγάδες και εκείνους που τα πήραν πρώτα. Έτσι θα δομήσετε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
    Μετά, βλέπουμε.

    Δείτε με σύνεση τα υπέρ και τα κατά της κάρτας του πολίτη. Δεν θα είσαστε για πάντα κυβέρνηση. Ειδικά σε τέτοιους καιρούς, δεν πρέπει να σπαταλήσετε πόρους της χώρας μας, με αμφίβολα αποτελέσματα. Δεν αντέχει άλλο.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 09:21 | ΙΩΑΝΝΗΣ

    Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, έχει την δική του προσωπικότητα και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει από τα ζώα.

    Κάθε προσπάθεια να τον αντιμετωπίσουμε ως αριθμό, ως μηχανή, ως αριθμάνθρωπο καταργεί την προσωπικότητα του, την μοναδικότητα του και τον καθιστά ως ένα απλό ζώο.

    Κάθε λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να δεχθεί να παραλάβει μια κάρτα που στην ουσία τον καταργεί

    Για τους λόγους αυτούς και εφόσον η Κυβέρνηση προχωρήσει στην κίνηση ψήφισης της Κάρτας του Πολίτη,

    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ

    ΕΧΩ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΩ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 09:40 | Maria

    Συγνωμη αλλα ποιος ειναι αυτος που αποφασιζει κατι τοσο σοβαρο χωρις να λαβει καν υπ’οψιν του την κοινη γνωμη? Κυριοι Υπουργοι και κυριοι Βουλευτες μηπως ειναι πια ωρα να αρχισετε να μας λαμβανετε και λιγο υποψιν? Οπως πολυ ευστοχα διαβασα σε καποιο απο τα σχολια, μας κρατατε στην αγνοια εδω και πολυ καιρο για κατι που υποτιθεται οτι προκειται να υλοποιηθει σε ενα μηνα (!). Οι τηλεορασεις, που ειναι και το μεσο που ενημερωνεται το ευρυ κοινο, δεν λεει τιποτα για την καρτα πολιτη, τι ειναι, πως ακριβως θα χρησιμοποιηθει και σε τι ευρος, αν θα αντικαταστησει σε επομενη φαση ακομα και τα χρηματα, αν θα εμπεριεχει πληροφοριες για το ποινικο μητρωο, το ιατρικο ιστορικο, κλπ (δηλαδη πληρες ηλεκτρονικο «φακελωμα» ευαλωτο σε καθε υποκλοπεα και επιτηδειο χακερ), η θα ειναι απλα μια πλαστικου τυπου ταυτοτητα που θα γραφει απλα τα στοιχεια μας? Και γιατι ενω η Γερμανια και αλλες, σαφως πιο ανεπτυγμενες χωρες απο μας, την απερριψαν και εμεις θελουμε οπωσδηποτε να την εφαρμοσουμε? Εδω δεν μπορουμε να εφαρμοσουμε αλλα και αλλα, πολυ λιγοτερο πολυπλοκα, εδω δεν μπορουμε να συμμαζεψουμε το κρατος μας απο τη διαφθορα, και προσπαθειτε να μας πεισετε οτι η καρτα πολιτη θα εφαρμοστει στη χωρα μας με τροπο ασαλη και θελετε να σας πιστεψουμε??? Γιατι δεν μας λετε τιποτα? Γιατι μας το κρατατε κρυφο? (και φυσικα δεν ειναι το μοναδικο μειζον θεμα που κρατιεται κρυφο!! Ευτυχως που «ουδεν κρυπτον υπο του διαδικτυου»). Ειλικρινα μου φαινεται απιστευτο πως ειναι δυνατον να θελετε ο κοσμος να παρει θεση οταν δεν του δινετε πληροφοριες σχετικα με τι ακριβως επιδιωκετε να κανετε. Εκτος βεβαια και αν δεν θελετε ο κοσμος να παρει θεση γιατι ηδη ξερετε πως μολις μαθει θα ειναι αντιθετος.

    Φανταζομαι πως ηδη απο τα παραπανω καταλαβατε οτι ειμαι τελειως αντιθετη με την καρτα πολιτη. Ελπιζω απλα να μετρησει λιγακι η γνωμη μου, η οποια βεβαια τυχαινει να συμπιπτει με ολη μου την οικογενεια, ολο μου το φιλικο περιγυρο, και ολο μου το επαγγελματικο περιβαλλον. Ειμαστε πολλοι τελικα οι πολιτες που τασσομαστε απεναντι. Λαβετε μας υποψιν!
    Μαρια

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 08:05 | Φίλιππος

    6. Θα αντιγράφεται ή θα αλλοιώνεται, έστω και δύσκολα τώρα ή στο μέλλον λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης της πληροφορικής.
    Αν αυτό γίνει κακόβουλα, ποιος θα διασφαλίζει την γνησιότητά της;

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 04:20 | ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΘΗΣ

    Η κάρτα του πολίτη αν και σε ένα αγαθό κόσμο θα μπορούσε να συντελέσει σε ένα έξυπνο μέσο αυτοματισμού της εξυπηρέτησης των πολιτών ως προς τις υπηρεσίες του κράτους. Ωστόσο στον πραγματικά σκληρό και πονηρό κόσμο που ζούμε είναι ουσιαστικά το εξής:
    1. Το μέσο καταστρατήγησης όλων των ατομικών ελευθεριών του ανθρώπου, εφόσον εμμέσως θα λειτουργήσει ως ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των πολιτών. Τα σύγχρονα μέσα καταγραφής δεδομένων, έχουν την δυνατότητα καταχώρησης άπειρων πληροφοριών σε ένα μικροτσίπ.
    2.Παρέχει την δυνατότητα ελέγχου κάθε πτυχής της ιδιωτικής ζωής των ατόμων μέσω των συναλλαγών τους, χωρίς να μπορεί κανείς να εγγυηθεί στον πολίτη από ποιούς επεξεργάζονται οι πληροφορίες αυτές και με ποιά πρόθεση.
    3. Εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους, όσον αφορά την κλοπή των καρτών αυτών από επιτήδειους, οι οποίοι έχουν τις γνώσεις εκμετάλευσης των στοιχείων αυτών για πλήθους εγκληματικών πράξεων.
    4.Αποτελεί προπομπό και βρίσκεται ένα στάδιο προ της χρήσεως του μικροτσίπ ως εμφύτευμα και την καταχώρηση του γραμικού κωδικού στους πολίτες, κατά τα γραφόμενα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη κεφ.ιγ’ στίχοι 16-17.
    5.Αποτελεί απορίας άξιον γιατί δίνεται σε αυτό η άμεση προτεραιότητα, την στιγμή που το σύνολο των υπηρεσιών του Δημοσίου πάσχει από στοιχειώδη μηχανοργάνωση.

    Για τους ανωτέρω λόγους, Θεωρώ ότι το ανωτέρω μέτρο δεν θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό, αλλά να σέβεται τους πολίτες που είτε επιθυμούν να διατηρήσουν την ιδιωτική τους ζωή προστατευμένη και όχι σε κοινή θέα ή που είτε για λόγους θρησκευτικής συνείδησης ή προσωπικών φρονημάτων δεν επιθυμούν την ένταξή τους στην διαδικασία αυτή.

    Με εκτίμηση,

    ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΘΗΣ (S.S.M.-C.C.O.)
    ΓΕΝ.ΓΡΑΜ.ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΜΙΛΟΥ G4S
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Κ.Σ.Π.Ι.Α.
    ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 02:34 | GIO

    NOMIZΩ ΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΟΥΛΑ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΗ!ΣΤΡΩΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΡΤΟΥΛΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΟΣ ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΟΠΟΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ!!!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:53 | Φίλιππος

    5. φανταστείτε να γίνει έστω και κατά λάθος αλλαγή στοιχείων!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:12 | Φίλιππος

    Αρχικά σκέφτηκα πως η χρήση μιας τέτοιας κάρτας θα έχει μόνο πλεονεκτήματα, αλλά στη συνέχεια είδα πως έχει μόνο μειονεκτήματα.

    Ας τα δούμε
    1. Σε περίπτωση απώλειάς της θα πρέπει να καταστρέφεται, γιατί θα περιέχει κάποια προσωπικά στοιχεία.
    2. Η κάρτα αυτή ΔΕΝ μπορεί να έχει RFID γιατί με αυτόν το τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα.
    3. Ακόμη θα πρέπει να αλλάζει ετήσια όπως οι πιστωτικές κάρτες. Άρα θα έχει μεγάλο κόστος.
    4. Θα χρειάζεται ειδικός μηχανισμός ανάγνωσής της.

    Πάνω απ’ όλα μια τέτοια κάρτα δεν θα πρέπει να έχει σχέση με ιδιωτικές εταιρίες.

    Πάντως η πελατειακή σχέση του δημοσίου και η αναξιοπιστία του σε σχεδόν όλους τους τομείς, ακόμα και σε διαβουλεύσεις σαν και αυτή, αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε τέτοια κίνηση. Κανείς δεν σας έχει πια εμπιστοσύνη.

    Τι να τη κάνει κανείς τέτοια κάρτα;

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:42 | σκεπτόμενη

    Αναρωτιέμαι ποιός είναι ο σκοπός χρήσης της «Κάρτας του Πολίτη». Ποιός είναι ο λόγος να εκδοθεί, διότι έχουμε αστυνομική ταυτότητα, έχουμε ΑΦΜ, έχουμε ΑΜΚΑ και οι συναλλαγές μας γίνονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά υπάρχουν πολλοί τρόποι και ένας από αυτούς είναι η παροχή της κατάλληλης παιδείας στα παιδιά, διότι από αυτά ξεκινούν οι αλλαγές. Επιπλέον, με την κάρτα αυτή δεν μπορεί να διασφαλιστεί το προσωπικό απόρρητο των πολιτών. Ιδιαίτερα σε περίπτωση απώλειάς της (που είναι μεγάλες οι πιθανότητες, καθώς είναι μόνο μία κάρτα) όλα τα προσωπικά δεδομένα θα είναι αντικείμενο προς εκμετάλλευση σε όποιον τύχει να τη λάβει στα χέρια του. Και η λύση σ’ αυτό δεν είναι να τη τοποθετήσουμε στο σώμα μας. Ευχαριστώ!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 01:29 | Germany

    Dear Friends,

    sorry but you dont have understand what is eID!
    dont bring together religion and other private thinks
    eID is a new smartcard to used for: travelling , to contact your Authorities, to get information and documents, to closed if you want contracts B2B or B2C, to give information to authoreties if you change your address, your country, etc..only for administrative thinks.
    You can check all the information about your personal data, because you are the owner of this data—this is a police of the EU and all the Gov.
    With the eID, you have in health reasons all the control of the data….
    What is today the greek situation? Greece…is the most unsecure country in the EU. Example 1) Hospitals –you can go in and came out with many information and data, 2) Municipality – you can see all what they are doing on the desk, on the flour etc….many other information? Last on- your ID today you can copy everywhere!
    What is discussed about the rollout of the German eID – is non the reality …we have allow the computer chaos to check the security they found only a software bug what is fixed. We don’t have problems!
    The new eID helps us to cover many services and to bring more information in one card. You have to cover the cost and the Time, used the time for other important activities and not more for administration!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:37 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ

    ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΛΟΓΟΙ , ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ .
    1-ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ , ΜΕ ΤΟΝ BIG BROTHER ΝΑ ΚΑΝΕΙ …PARTY !!!!!
    2-Η ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΠ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΠΟΛΥΣΙΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ- ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ-ΧΡΗΣΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΠΗ , ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ , ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ , ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ , ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ , ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, ΚΟΙΝ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ !!!!
    3-ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΖΙΡΑΡΙΣΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ-ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ …ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ..
    4-ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ Η ΚΛΟΠΗΣ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ON LINE ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ , ΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΟΙ ΕΛΛΟΧΕΥΟΝΤΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΟΙ !!!
    5-ΠΛΗΡΗΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ..

    ΜΠΟΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ , ΑΛΛΑ , ΟΡΘΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΑΣ !!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:55 | Μένιος

    Καλησπέρα.Σε περίοδο κρίσης,όπως την αποκαλούν,είναι άκαιρο & άκυρο να κατασκευάσεται την συγκεκριμένη κάρτα ελέγχου του πολίτη. Κόστος συντήρησης & κατασκευής; Εκτός κι αν όλοι οι πολιτικοί μας από το υστέρημά τους συνδράμουν μόνο αυτοί. Δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αλλά & οι υποστηρικτές της. Είμαι αντίθετος & αρνούμε να την παραλάβω. Ευχαριστώ.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:46 | Σωτηροπουλος Γ.

    κατ αρχήν θεωρω την καρτα του πολιτη σαν ενα θετικο μέτρο και σαν μια φυσιολογικη εξελιξη , ενα βημα προς το μελλον.
    Δεν καταλαβαινω αυτους που την θεωρουν φακελωμα του πολιτη , γιατι ηδη ειμαστε φακελωμενοι εδω και παραπολλα χρονια και μαλιστα μπορουν ανετα να γνωριζουν που βρισκομαστε και λεμε , γιατι ολοι εχουμε ενα κινητο μαζι μας.
    Συνεπως το προβλημα με την καρτα του πολιτη δεν ειναι η ελευθερία και προσωπικα δεδομενα αλλα η νοοτροποια που εχουμε ως λαος να βλεπουμε παντου δράκους και σαταναδες.
    Συνεπως τη θελουμε την καρτα του πολιτη για να μας κανει την ζωη ποιο ευκολη , ποιο απλη και αυτο μονο εχει σημασια.

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:37 | νικος

    Ειναι ολοφανερο οτι η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου μεταξυ αυτων και εγω,αντιτιθεται για πολλους κ ποικιλους λογους,απο ηθικους και θρησκευτικους(δεξια αποψη) μεχρι κακης χρησης,φακελωματος κ αναξιοπιστιας(αριστερη αποψη).Επομενως αφου απο δεξιων μεχρι αριστερων απαντες αντιτιθενται δεν βλεπω ουτε ενα λογο να μην αποσυρθει το νομοχεδιο χτες……

  • 25 Νοεμβρίου 2010, 00:36 | Κάρεν Πολίτη

    Γιατί να μην είναι ο αριθμός της κάρτας ΤΟ ΙΔΙΟ με την ΑΜΚΑ, που όλοι έτσι και αλλιώς πρέπει να αποκτήσουμε άσχετα από τον φορέα ασφάλισης και είναι εύκολος γιατί τα πρώτα ψηφία είναι η ημερομηνία γέννησης. Ο ίδιος ο αριθμός πρέπει σταδιακά να είναι και ΑΦΜ και γενικά να είναι μοναδικός για κάθε πολίτη για όλες τις συναλλαγές του με το κράτος. Για τις αντιδράσεις της εκκλησίας και αυτών που βλέπουν φακέλλωμα να πείτε για τους φινλανδούς. Έχουν τον αριθμό εδώ και 40 χρόνια και δεν φαίνεται να τους έβλαψε. Γιατί να έχουμε άλλον αριθμό ταυτότητας ή κάρτας πολίτη, άλλον ΑΜΚΑ και άλλον ΑΦΜ. Μόνο μπερδέματα προκαλούν.
    Κάρεν Πολίτη, γιατρός ΕΣΥ, Ρεθυμνο

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:07 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΛΑΪΤΗΣ

    Δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κάτι ουσιαστικό τελικά η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ…
    Φτάνει πιά το φακέλωμα. Αρκεί ο Αριθμός φορολογικού μητρώου και ο ΑΜΚΑ που αποδίδεται σε όλους.
    Η «επινόηση» της νέας ΚΑΡΤΑΣ δεν είναι τίποτε άλλο από τη σύγχρονη εκδοχή του παλαιού φακελώματος της Ασφάλειας… με σύγχρονα μέσα…
    Αφήστε τον κόσμο να πάρει μια ανάσα ελευθερίας…Φτάνουν όλα τα άλλα…

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:52 | Μάνος

    Μιλάτε για περιστολή εξόδων και όμως εν μέσω κρίσης θα επιβαρύνετε τα δημόσια ταμεία με δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ για την έκδοση μιας αμφιλεγόμενης κάρτας της οποίας η μόνη μελλοντική χρησιμότητα θα είναι ο περιορισμός της ελευθερίας του ατόμου.
    Αλήθεια σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα ευδοκιμεί αυτή η κάρτα και γιατί τόση σπουδή για την υλοποίηση της;
    Να διασφαλιστεί το προαιρετικό της έκδοσης της κάρτας και όποιος την επιθυμεί να την προμηθεύεται αφού καταβάλει ο ίδιος το σχετικό τίμημα.
    Γιατί θα πρέπει δηλαδή το κόστος της να επιβαρύνει και όσους δεν σκοπεύουν να την παραλάβουν;

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 23:21 | Νικόλαος Χ

    Ευχομαι να γίνει το συντομότερο δυνατό ωστε να καταργήσουμε αυτό το χαρτοβασίλειο που υπάρχει στην χώρα μας

    Μπράβο σας!!!!!!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 22:22 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΩΚΟΣ

    ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ «ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ». ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ» KAI MH. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΗΔΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ «ΜΠΑΙΝΟΥΝ» ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ.

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 21:44 | Γιώργος Δημητριάδης

    Κ.Κ. σταματήστε επιτέλους να είστε αρνητικοί σε κάθε τι που συμβαίνει γύρω σας, σε κάθε κίνηση προόδου και σταματήστε να βλέπετε διαβόλους και συνομωσίες παντού. Ξεκολήστε επιτέλους λίγο.

    Είμαι Έλληνας που εδώ και 5 χρόνια ζω στο εξωτερικό. Εδώ που ζω έχω ηλεκτρονική ταυτότητα, κάρτα ειδική για να περνάω γρήγορα από μηχάνημα στον έλεγχο διαβατηρίων, κάρτα για το δίπλωμά μου, κάρτα για την άδεια αυτοκινήτου μου, κάρτα εργασίας (και ένα σωρό άλλες κάρτες…)

    Εδώ η κυβέρνηση προτείνει μία κάρτα που θα σας γλυτώνει ένα σωρό μπελάδες και εσείς γκρινιάζετε;

    Κινητό τηλέφωνο δεν έχετε; Αντιλαμβάνεστε τί στοιχεία μαζεύει η εταιρεία παροχός σας; Χρησιμοποιήτε το ιντερνετ; Αντιλαμβάνεστε τί στοιχεία μαζεύει ο παροχός σας;

    Ούτως ή άλλως συνεχώς δε συμπληρώνετε ένα σωρό φόρμες που γράφετε τα προσωπικά σας στοιχεία ξανά και ξανά και ξανά.

    Έλεος!

  • 24 Νοεμβρίου 2010, 20:54 | Χριστίνα Κούτσικου

    Η Ελλάδα μας δεν υποτάσσεται σε συστήματα ανελευθερίας όπως η κάρτα τoυ πολίτη που θέλετε να εφαρμόσετε. Η ιστορία μαρτυρά ότι ακόμη και μια χούφτα Έλληνες πρόσφεραν θυσία την ζωή τους για την Ελευθερία, την Ορθοδοξία, την Δημοκρατία. Έτσι και σήμερα υπάρχει η καλή ζύμη που θα αντισταθεί στο κατρακύλισμα των ιδανικών της Πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας μας.

    Αρνούμαι να παραλάβω την κάρτα του πολίτη ως Ελληνίδα που αγαπώ αυτή την χώρα καθώς ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την ΕΤIΜΗΣΕ με τον λόγο Του. «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του ανθρώπου (έφθασε η ώρα οι Έλληνες να δοξάσουν τον Χριστό)» είπε όταν πήγαν οι Έλληνες να Τον γνωρίσουν λίγο πριν την Σταύρωσή Του.

    Ελλάς γαρ μόνη αληθώς ανθρωπογεννεί = Η Ελλάς είναι η μόνη που πραγματικά γεννάει, δημιουργεί ανθρώπους. Άνθρωπους και όχι αριθμούς όπως θέλετε να γεννήσετε με την κάρτα του πολίτη.

    Όπως καταντήσατε την χώρα από την κακώς διακυβέρνησή της πολλαπλών και συνεχών ετών είναι αδύνατον να εμπιστευτούμε τις νέες ιδέες σας αφού στερούμαστε από τα αγαθά και τις υπηρεσίες που μας υπόσχεστε ότι θα έχουμε διευκόλυνση με την χρήση αυτής της κάρτας. Αναρωτηθείτε : Κάρτα χρειάζονται οι πολίτες ή ένα κράτος που να εμπνέει εμπιστοσύνη με την ελληνορθόδοξη παιδεία του με το υγειονομικό σύστημα με την οικονομική ανάπτυξη και αξιοκρατία;

    Σε ποια αγαθά και ποιες υπηρεσίες θα έχουμε εύκολη πρόσβαση χρησιμοποιώντας την κάρτα; Ήδη δεν έχουμε παιδεία, υγεία, οικονομία. Γελιόμαστε;