Άρθρο 09 – Διαδικασία ελέγχου επιχειρήσεων τυποποίησης & συσκευασίας που λειτουργούν για λογαριασμό της Επιχείρησης (φασόν)

1. Η Επιχείρηση δύναται να αναθέτει την τυποποίηση και συσκευασία των προϊόντων της σε άλλη επιχείρηση (καταχωρισμένη ή μη στο Μητρώο). Η ανάθεση συσκευασίας αποτελεί κύριο κριτήριο ανάλυσης επικινδυνότητας του προγραμματισμού Ελέγχων Επιτήρησης, σύμφωνα με την παράγραφο 1(iii) του άρθρου 12 του παρόντος Κανονισμού.

2. Η καταχωρισμένη στο Μητρώο επιχείρηση τυποποίησης και συσκευασίας της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, δεν ελέγχεται στο πλαίσιο της αξιολόγησης της Επιχείρησης.

3. Η επιχείρηση τυποποίησης και συσκευασίας της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου που δεν διαθέτει στην αγορά προϊόντα με την επωνυμία της και ως εκ τούτου δεν είναι καταχωρισμένη στο Μητρώο, λαμβάνει ειδική βεβαίωση τήρησης των απαιτήσεων του παρόντος Κανονισμού, μετά την υποβολή σχετικού αιτήματός της, εφόσον συνεργάζεται με:

i) προμηθευτές της παραγράφου 1(ii) του άρθρου 6 ή/και,

ii) προμηθευτές της παραγράφου 1(iii) του άρθρου 6, που διαθέτουν ειδική βεβαίωση σύμφωνα με το άρθρο 8.

4. Στο Μητρώο, καταγράφονται ανά προϊόν, τα στοιχεία των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων τυποποίησης και συσκευασίας (επωνυμία).