Συγχωνεύσεις και καταργήσεις φορέων του δημοσίου

Καλείσθε να υποβάλλετε προτάσεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της διαδικασίας επιλογής των υπο κατάργηση, συγχώνευση και αναδιοργάνωση φορέων του δημοσίου.

Στόχος της παραπάνω διαδικασίας είναι να αναδειχθεί εκείνη η πρακτική που θα αναδείξει τους φορείς που προτείνεται να συγχωνευθούν, να καταργηθούν ή να αναδιοργανωθούν μέσω συμμετοχικής διαδικασίας.

Είναι χρήσιμο η πρότασή σας να χρησιμοποιεί στοιχεία του φορέα όπως τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται, το αντικείμενο του φορέα, η γεωγραφική του θέση, οικονομικά δεδομένα (δαπάνες, έσοδα κλπ) κ.ά..

  • 24 Ιουλίου 2011, 22:50 | ΓΙΑΝΝΗΣ Π.

    Κάθε φορά που έχουμε εκλογες εθνικές η Δημοτικές, συνήθως γίνεται πανικός. Να δω τον κατάλογο που θα ψηφίσω, σε ποιό τμημα κλπ.
    Η εκογική επιτροπή στη συνέχεια να μετρήσει, ποσοι ψηφισαν, αν ο αριθμός των ψηφισάντων ειναι ο ίδιος με τα ψηφοδελτια κλπ. Στη συνέχεια να μετρήσουμε, πόσα ψηφοδέλτια πήρε η τάδε παράταξη, πόσα ο τάδε υποψήφιος και ο χρόνος κυλά.
    Στην εποχή μας με τους υπολογιστές και τεχνολογία γενικά που διαθέτουμε, είναι απαράδεκτο να μετακινούνται τόσοι άνθρωποι απο περιοχή σε περιοχή και απο εκλογικό τμήμα σε εκλογικό τμήμα. Ναι να μπορεί να ψηφίζει σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμεί ο καθένας γρήγορα και μόνο μιά ΦΟΡΑ και τα αποτελεσματα να βγαινουν αμέσως.

  • 24 Ιουλίου 2011, 16:05 | Νίκος Σοφός

    Τελευταία, δρομολογείται από την πολιτική ηγεσία του τουρισμού και τον Σ.Ε.Τ.Ε. η δημιουργία D.M.O.’s (Destination Management Organisations), σε αντικατάσταση των γραφείων Ε.Ο.Τ. σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Με προβληματίζει όμως η σκέψη, ότι οι οργανισμοί αυτοί θα λειτουργούν σε επίπεδο Περιφέρειας και μόνο στις έδρες τους. Αντιλαμβάνεστε τι θα συμβεί στην περιοχή μου (Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), όπου ακόμη και την εποχή που διοικούμασταν από τις Νομαρχίες (προ-Καλλικράτη) υπήρχαν τεράστια προβλήματα. Ήταν πολύ δύσκολο ολόκληρη η Δωδεκάνησος να εξυπηρετείται από μια υπηρεσία στη Ρόδο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης μετάβασης του κοινού από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, παρά μόνο ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς. Το ίδιο ίσχυε φυσικά και για τις Κυκλάδες. Φανταστείτε τώρα τις επιπτώσεις, εάν προχωρήσει η συγχώνευση των Νομαρχιακών σε έναν Περιφερειακό οργανισμό. Δε μπορεί η Δωδεκάνησος, οι Κυκλάδες, ή η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να αντιμετωπίζονται ως ένας ενιαίος τουριστικός προορισμός, από τη στιγμή που δε μπορεί κανείς να πάει οδικώς από τη μια άκρη του νομού ή της περιφέρειας στην άλλη, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με δικό του μεταφορικό μέσο. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, δεν είναι ούτε Μακεδονία, ούτε Πελοπόννησος, ούτε Κρήτη. Απαιτείται, λοιπόν, μια ορθολογικότερη τουριστική «χαρτογράφηση» της Ελλάδας, με ισχυρούς, αυτοδύναμους τουριστικούς οργανισμούς, που θα διαχειρίζονται τον τουρισμό σε επίπεδο προορισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών. Αντιλαμβανόμενος τις πρακτικές δυσκολίες, δεν θα περίμενα να δω γραφείο τουρισμού (D.M.O.) σε κάθε ένα από τα 50 και πλέον νησιά της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Επιβάλλεται όμως μία τέτοια υπηρεσία σε κάθε τουριστικό προορισμό με διεθνές αεροδρόμιο, όπου οι αφίξεις του ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο επισκεπτών το χρόνο, όπως είναι η Κως.

  • 24 Ιουλίου 2011, 14:26 | Ντίνα Καραβάτου

    Όσα άτομα πέρασαν μέσω ΑΣΕΠ και διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ σε φορείς που είτε κλείνουν είτε συγχωνεύονται, πρέπει να πάρουν μετάταξη στο στενό δημόσιο τομέα! Τα άτομα αυτά πέρασαν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αξιοκρατικά και έχουν όλα τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα για να βελτιώσουν το δημόσιο τομέα (πτυχία, γνώσεις,γνώση Η/Υ, ξένες γλώσσες και όρεξη-θέληση για δουλειά). λΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΕΠ ΚΑΘΟΡΙΣΕ!Να αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ όσοι μπήκαν στο δημόσιο από το παράθυρο, με ένα τηλέφωνο, δίχως πτυχία, αναξιοκρατικά και τεμπελιάζουν μια ζωή εις βάρος του Ελληνικού Λαού!

  • 24 Ιουλίου 2011, 12:40 | Γκούτζιος. Πέτρος

    Προτείνω να γίνει μια μεγάλη ειδική βάση δεδομένων (ένα Πολυδύναμο πληροφοριακό κεντρικό σύστημα που να ικανοποιεί τις ανάγκες όλης της χώρας) η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία συναλλαγών του κάθε πολίτη με το Δημόσιο: Ληξιαρχεία, Θέματα Υγείας, Παιδείας, Ασφαλιστικά, Στρατολογίας, ΚΤΕΟ, Taxisnet, Κτηματολόγιο κλπ. Ο κάθε πολίτης θα έχει άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες τις Δ.Υ. με τις οποίες συναλλάσσεται από το σπίτι του μέσω κωδικών και του προσωπικού του Η.Υ. ενώ ταυτόχρονα η βάση θα ελέγχεται και θα προστατεύεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Φυσικά με τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας ο εκάστοτε Δημόσιος Υπάλληλος της κάθε υπηρεσίας θα έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα τα οποία αφορούν την υπηρεσία του και όχι στα υπόλοιπα. Αυτή η κίνηση θα εξοικονομήσει δεκάδες χιλιάδες διοικητικών θέσεων εργασίας στο Δημόσιο Τομέα και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες θα αναβαθμιστούν για τους πολίτες ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα του Κράτους.

  • 24 Ιουλίου 2011, 12:58 | Γκούτζιος. Δημήτριος

    Είμαι τεχνικός σύμβουλος του ιδιωτικού τομέα και προτείνω
    Να καταργηθούν όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες και για την εξυπηρέτηση του πολίτη να εφαρμοσθεί το μοντέλο λειτουργίας των ιδιωτικών ΚΤΕΟ.
    Το κράτος όμως να δημιουργήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς παντού στους οποίους θα υπηρετούν ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ. Οι ελεγκτές αυτοί θα ασχολούνται με τον προληπτικό έλεγχο νομιμότητας και κανονικότητας λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών στους πολίτες. Οι ελεγκτές θα ελέγχουν ένα σύνολο από δείκτες, π.χ όπως: ποσοτικούς, ποιοτικούς και κόστους για τον πολίτη. Η λειτουργία των ιδιωτικών αυτών επιχειρήσεων να ελέγχεται αρχικά από ένα Πολυδύναμο κεντρικό πληροφοριακό σύστημα που να ικανοποιεί τις αυξημένες ανάγκες.
    Σε κάθε Υπουργείο να υπηρετούν συγκεκριμένοι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ελεγκτές με πλήρη αρμοδιότητα στο έλεγχο των υπηρεσιών που εξυπηρετούν τους πολίτες.
    Στο δε στενό δημόσιο τομέα να παραμείνουν μόνο: Στρατός, Σώματα Ασφαλείας και Δικαστές. Τότε και μόνο τότε θα δούμε ανάπτυξη στη χώρα μας. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και μπαλώματα.

  • 24 Ιουλίου 2011, 11:42 | ΕΥΓΕΝΙΑ

    Δεν πρεπει να γινουν συφχωνευσεις στο δημοσιο γιατι ηδη πολλοι πολιτες δεν εξυπηρετουνται αλλα θα επρεπε να υπηρχαν καλυτερα κριτηρια αξιολογησης γιατι δυστυχως δεν υπαρχει εξυπηρετηση και επικρατει μια αναρχια που καταστρεφει το κρατος. Αρκετοι δημοσιοι υπάλληλοι κρατικών υπηρεσιών εκμεταλλευονται τη θεση τους και απλα δηλωνουν την παρουσια τους χωρις να παραγουν εργο. Δεν ειναι αδικο να μην επικρατει συστημα που να τους ελεγχει και να τους αξιολογει σωστα; Μη ξεχναμε οτι οι μισθοι των δημοσιων υπαλληλων ειναι αυτοι που ακομα κ χρεος να μην ειχε το κρατος παλι μεσα θα μπαιναμε και χωρις να γινονται «οι δουλειες» μας.Ποσοι απο εσας εχετε παει σε δημοσιες υπηρεσιες και περνατε εναν Γολγοθα χωρις να βγάλετε ακρη σε αυτο που θελετε;Ποσοι απο εσας περιμενετε μηνες για μια υπογραφη που κανετε ταματα για να μπει το συντομοτερο; Δυστυχως απο μονοι μας καταστρεφουμε το κρατος γιατι πολυ απλα κανενας δεν κανει καταγγελιες για να διορθωθουν αυτοι που μαυριζουν τις θεσεις και αλλων αξιολογων δημοσιων υπαλληλων.Συγνωμη αν ενοχλησα καποιους αλλα αρκει να σκεφτουμε οτι αυτα τα βιωνουμε σχεδον σε καθε επισκεψη μας σε δημοσιο φορεα. Σας ευχαριστω…

  • 24 Ιουλίου 2011, 10:31 | ΝΙΚΗ

    Εδώ και ένα χρόνο ακούγεται η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Υπήρξαν καταλήψεις των φοιτητών και ατέλειωτες συζητήσεις σε τοπικά κανάλια για το θέμα αυτό, χωρίς βέβαια να καταλήγουν κάπου ή να υπάρχουν σοβαρές προτάσεις. Δεν θέλω να σταθώ στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια όπου άνοιγαν Πανεπιστήμια και παραρτήματα σε επαρχιακές πόλεις χωρίς να εξασφαλίζεται η βιωσιμότητά τους και η ομαλή λειτουργία τους.
    Το ΠΔΜ σήμερα είναι ένα μη βιώσιμο Πανεπιστήμιο. Δεν έχει ούτε ένα δικό του ιδιόκτητο κτίριο, ενώ τα κτίρια που νοικιάζονται δεν είναι κατάλληλα για εργαστήρια και τις ανάγκες των φοιτητών. Δεν είναι σε ένα σημείο, αλλά διάσπαρτο σε όλη την πόλη και δεν έχει αναπτύξει στα μέλη του φοιτητές, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό την ιδέα και την αίσθηση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.
    Δεν έχει καταφέρει τόσα χρόνια να προσφέρει ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί Κοζανίτες αγνοούν την ύπαρξη Πανεπιστημίου στην πόλη τους. Ακόμη και τώρα αν δούμε προσεκτικά τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων στην κατάργηση του, θα δούμε ότι αυτή περιορίζεται στις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία της πόλης (απώλεια ενοικίων, και συντήρηση καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης) κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι Πανεπιστήμιο και Πόλη τόσα χρόνια δεν κατάφεραν και πολλά. Διότι αν ως πιο σημαντικό όφελος για μια επαρχιακή πόλη προβάλουμε το οικονομικό όφελος όχι όλων αλλά λίγων κατοίκων – επιχειρηματιών μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ποιος ο ρόλος μιας Πανεπιστημιακής Κοινότητας σε μια επαρχιακή πόλη.
    Όσο αφορά τώρα τη διοίκηση προσωπικού του ΠΔΜ… Oι αδικίες είναι κατάφωρες. Το Διοικητικό δίκαιο βάση του οποίου καλούνται να λειτουργούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες εδώ καταστρατηγείται ανάλογα με το πόσο αρεστός είσαι. Οι υπάλληλοι αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Υπάλληλοι ΠΕ ή με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά είναι απλοί υπάλληλοι γραφείου και προΐστανται αυτών υπάλληλοι ΔΕ και ΤΕ ίσως και ΕΤΕΠ!
    Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ και γενικότερα ύστερα από προκήρυξη είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού ενώ οι υπόλοιποι υπήρξαν συμβασιούχοι που στην πορεία μονιμοποιήθηκαν, προφανώς αρεστοί κάποιων, έχει δημιουργήσει μεταξύ των υπαλλήλων ένα κλίμα «αλληλουποχρεώσεων» και συνενοχής που έχει οδηγήσει σε μια ομερτά.
    Ένα είναι σίγουρο. Το ΠΔΜ δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι. Κοστίζει πολύ, προσφέρει ελάχιστα και σε λίγους στην τοπική κοινωνία, δεν εξασφαλίζει ένα καλό επίπεδο σπουδών στους φοιτητές, ούτε ένα σωστό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον στους υπαλλήλους του.
    Πρόταση:
    Τα Τμήματα της Φλώρινας ενσωματώνονται στο Παν. Ιωαννίνων. Εξ αυτών τα δύο Παιδαγωγικά Τμήματα και το Καλών Τεχνών σταδιακά καταργούνται, αφού υπάρχουν τα ίδια στα Ιωάννινα.
    Τα δύο Τμήματα Μηχανικών στην Κοζάνη δεν έχουν υποδομές και δεν θεωρούνται βιώσιμα. Το Παν. Ιωαννίνων θα πρέπει να αποφασίσει για την περαιτέρω λειτουργία των δύο αυτών Τμημάτων, ώστε να μη συνεχίσουν τη λειτουργία τους σε άλλη πόλη από αυτή στην οποία λειτουργεί το Τμήμα Χημικών Μηχανικών.
    Το ιδρυθέν Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Καστοριάς πρέπει να ακυρωθεί.
    Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ένα μεγάλο και οργανωμένο Πανεπιστήμιο το οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει σ αυτή την πρόταση. Επιπλέον τα Ιωάννινα μετά την εφαρμογή του Νόμου Καλλικράτη είναι έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και μπορούν αν υποστηρίξουν την ύπαρξη ενός μεγάλου Πανεπιστήμιου. Η δε πόλη των Ιωαννίνων έχει μια μακρόχρονη παράδοση ως πόλη των γραμμάτων και των τεχνών.
    Στους μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους του ΠΔΜ θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μετάταξης σε κενές οργανικές θέσεις Πανεπιστημίων αλλά και άλλων Κρατικών φορέων ανάλογα με τις ανάγκες που υπάρχουν και λαμβάνοντας υπόψη και τη δική τους προτίμηση ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους και την ειδικότητά τους.

  • 23 Ιουλίου 2011, 21:03 | Alexandros

    Γιατί μιλάμε για συγχωνεύσεις υπηρεσιών που σημαίνει υποβάθμιση των υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο καθώς και ελλιπείς ελέγχους όταν το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου αποτελεί ο στρατός? Φυσικά και τον χρειαζόμαστε αλλά ας γίνει μια σωστή κατανομή του προσωπικού εκεί ανάλογα με τις ανάγκες.

  • 23 Ιουλίου 2011, 15:31 | Αντώνης Τ.

    ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ -ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ:
    Μια σύγχρονη κοινωνία, που θέλει πραγματικά να λειτουργεί πάνω σε ρεαλιστικά επίπεδα αξιοκρατίας, χρειάζεται μεγάλες τομές και ριζικές αλλαγές στο πεπαλαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημά της.
    Η εξαετής εκπαίδευση του δημοτικού, παρέχωντας τις βασικές γνώσεις και εφόδια που πρέπει κάθε παιδί να έχει (γραφή, ανάγνωση, αριθμητική, γεωγραφία, μουσική, γυμναστική κ.α.)πρέπει συνάμα να έχει ρόλο διτό. Κατά πρώτον, να βάζει γερά θεμέλια στο γνωστικό επίπεδο των παιδιών και κατά δεύτερον να μπορεί στη διάρκεια της εξαετούς φοίτησης να μπορεί να ανακαλύπτει την ιδιαίτερη κλίση και το ταλέντο του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Κάθε παιδί έχει ξεχωριστό χαρακτήρα, ταλέντο και φυσικά χαρίσματα και είναι ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ να μην προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε τις ικανότητες και δεξιότητες του κάθε παιδιού όσο το δυνατόν καλύτερα. Έτσι, κατά την φοίτηση του δημοτικού, το κάθε παιδί θα αξιολογείται και μετά το πέρας της 6ετίας, με τη σύμφωνη γνώμη των γονεών και τη δική του, θα ακολουθεί το είδος του γυμνασίου που θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέματα για αυτό. Τέσσερα είδη γυμνασίου μπορούμε να ορίσουμε για το επόμενο στάδιο εκπαίδευσης. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών μπορούμε να διακρίνουμε εάν ένα παιδί έχει κλίση στις θεωρητικές επιστήμες, τις θετικές επιστήμες, την τεχνολογία, ή τις καλές τέχνες και τον αθλητισμό. Μεσά απο την 3ετή εκπαίδευση του ειδικού γυμνασίου, ο έφηβος μπορεί να ξεδιπλώσει και να καλλιεργήσει το ταλέντο του και να ανακαλύψει ακριβώς τον επαγγελματικό τομέα τον οποίο θέλει να ακολουθήσει ούτως ώστε να γίνει ένα επιτυχημένο άτομο στον τομέα του και ένα άξιο αλλά και επωφελές κοινωνικό μέλος. Στο τέλος της 3ετούς εκπαίδευσης και στην ηλικία των 15-16 ετών, μπορεί πλέον ο νέος με καταταρκτήριες εξετάσεις ανάλογες της εκπαιδεύσεώς του, να ακολουθήσει τον εξειδικευμένο κλάδο που επιθυμεί, σε ένα 5ετές αναβαθμισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα΄ούτως ώστε στην ηλικία των 21-22 ετών να είναι ένα άτομο που θα έχει πλέον τα εφόδια που χρειάζονται ούτως ώστε να ακολουθήσει την πορεία του στην αγορά εργασίας η την συνέχιση των σπουδών του περαιτέρω σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο. Έχοντας άτομα, που απο παιδιά οδηγούνται στους επιστημονικούς και άλλους τομείς που ξεχωρίζουν, έχουμε και τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εξάγουμε σαν κοινωνία τους αξιοτερούς σε κάθε τομεά. Με τον τρόπο αυτόν , οδηγούμαστε εμμέσως πλήν σαφών και σε μία τελειότερη κοινωνία και δεν υποχρεώνουμε τα παιδιά να είναι κοπαδοποιημένα επί 12 έτη σε ένα κοινό εγκλωβιστικό εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο όπως αποδεικνύει η πράξη, οδηγεί την κοινωνία μας σε χαμηλά επίπεδο παιδείας και εμφανή επίπεδα αναξιοκρατίας σε όλους τους τομείς.

  • 23 Ιουλίου 2011, 13:59 | Γραφείο Αντιπροέδρου

    Παρακαλούμε πολύ να μας στέλνετε προτάσεις για μεθοδολογία crowdsourcing. πχ να φτιάξουμε πλατφόρμα με όλους τους φορείς με οικονομικά στοιχεία και οι πολίτες να προτείνουν σενάρια συγχωνεύσεων κοκ. Προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν συγχωνεύσεις, δημοσιεύονται, αλλά δεν θα χρησιμοποιηθούν στην παρούσα φάση, καθώς τώρα διαμορφώνεται ο τρόπος που θα διεξαχθεί το crowdsourcing. Ευχαριστούμε.

  • 23 Ιουλίου 2011, 12:00 | ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ – PhD ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    Στη Θεωρία της Πολυπλοκότητας (‘η των πολύπλοκων προσαρμοζόμενων συστημάτων/complex adaptive systems) μία βασική παραδοχή είναι ότι τα συστήματα δε μένουν αδρανή στις αλλαγές ενός πολύπλοκου περιβάλλοντος. Αντιδρούν στην περιβαλλοντική πολυπλοκότητα (ΠΠ) με αλλαγές μέσω ενός ομοιοστατικού μηχανισμού, επιδιώκοντας αρχικά την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες και με τελικό σκοπό την αποφυγή της εντροπίας – τον αφανισμό τους. Ως πολύπλοκα συστήματα έχουν αναγνωριστεί όλα τα κοινωνικά συστήματα και μεταξύ αυτών και τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Ένας συνήθης τρόπος αντίδρασης των εκπαιδευτικών συστημάτων στην ΠΠ, με διεθνή πλέον χαρακτήρα, είναι οι μεταρρυθμίσεις ή σχολικά μοντέλα ΑΝΑΔΟΜΗΣΗΣ (SCHOOL RESTRUCTURING MODELS OR REFORMS). Κάτι παραπλήσιο αλλά ασυντόνιστα και απρογραμμάτιστα επιχειρείται να γίνει τώρα στο Ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα λόγω της κρίσης στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας. Αυτό που μπορεί να σχεδιαστεί και να εξοικονομήσει πόρους για ΟΛΟΥΣ – κράτος και σχολικές μονάδες- είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή αλλαγών σε όλα στα δομικά στοιχεία του συστήματος.
    Α. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΙΕΡΑΡΧΙΚΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΡΟΛΩΝ (VERTICAL DIFFERENTIATION)
    Κατάργηση του μεσαίο επιπέδου ιεραρχίας (έχει ήδη προταθεί η κατάργηση των γραφείων εκπαίδευσης). Ό,τι γίνεται από τα γραφεία εκπαίδευσης μπορεί να μεταφερθεί σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και το διοικητικό προσωπικό των γραφείων να υποστηρίζει με αναβάθμιση της δουλειάς του τις πλατφόρμες αυτές. Κατάργηση των επιτροπών ΚΥΣΠΕ, ΚΥΣΔΕ ΚΛΠ. Να γίνει ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, θα μπορούν να υποβάλλουν τα στοιχεία, τις αιτήσεις τους και τα προσόντα τους (ό,τι μοριοδοτείται) και να προκύπτουν έτσι οι μεταθέσεις, οι αποστάσεις και οι τοποθετήσεις ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ!!!!. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ. ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ και να επιλέγουν στελέχη εκπαίδευσης. Διεύρυνση του ρόλου των σχολικών ηγετών: ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.
    Β. ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑΣ)
    Αξιοποίηση των σχολικών εγκαταστάσεων για την εξεύρεση πόρων και την κάλυψη των αναγκών. ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΣΤΟ Ε9 ΩΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΝΟΩ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΔΡΑΧΜΗ!!!! Τα σχολεία μπορούν να είναι ΑΝΟΙΚΤΑ και το απόγευμα, και τους καλοκαιρινούς μήνες. Να ενοικιάζονται σε ανταγωνιστικές τιμές για να λειτουργούν απογευματινά φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ή τμήματα ECDL, ή πιστοποιήσεις γλώσσας, ή τεχνών κ.λ.π. Να ενοικιάζεται ο προαύλιος χώρος (αναλόγως τη θέση και τον εξοπλισμό του σχολείου) για εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις (εκθέσεις βιβλίου με ενοίκιο σε εδότες, ανθοκομικές εκθέσεις). Με τον τρόπο αυτό τα σχολεία θα εξασφάλιζαν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε εξοπλισμό για την υποστήριξη του διδακτικού τους έργου. ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. Το κάθε σχολείο θα παράγει ρεύμα για τις ανάγκες του και θα εξοικονομεί πόρους από αυτό που θα «πουλάει». Να επιτρέπεται στα σχολεία να επενδύουν οι επιχειρήσεις. Π.χ εταιρείες ΗΥ, βιβλιοπωλείων, εκδοτών κ.λ.π Όλα αυτά και πολλές άλλες ιδέες για την αξιοποίηση των σχολικών χώρων μπορούν οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να προτείνουν για τα σχολεία τους, όχι μόνο στις μεγαλουπόλεις. Σχολικοί χώροι στη νησιωτική Ελλάδα θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν π.χ τα προαύλιά τους για τουριστικούς λόγους και για διάφορες εκδηλώσεις (έχετε δει το προαύλιο του 2θέσιου σχολείου στο Ακρωτήρι Σαντορίνης;;;;. Θα μπορούσε με οργανωμένη πολιτική προώθησης του χώρου να κερδίζει χρήματα που θα στήριζαν όλα τα σχολεία του νησιού!) Τα κέρδη από τα ποσά που κάθε σχολείο θα εξοικονομούσε με την πολιτική του, θα μοιράζονται με το κράτος:50% θα κρατά το σχολείο και θα τα αξιοποιεί όπως ο σύλλογος αποφασίσει και το 50% θα δίνεται στο κράτος – στο ταμείο εξόφλησης των χρεών της χώρας.
    Η οικονομική μελέτη των παραπάνω σε πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση σε πληρωμές, μισθολόγια και πλήθος συναντήσεων στις επιτροπές είναι αδύνατη. Σαφώς όμως η εξοικονόμηση πόρων είναι πολύ μεγάλη. Πέραν τούτου, δεν είναι δυνατόν σε εποχές όπου μαθητές της Φιλανδίας μαθαίνουν το πρόγραμμά τους μέσα από ατομικούς ΗΥ έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να σερφάρουν σε πύλες γνώσεις στο internet, στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να δουλέψουν, να κρύβονται όταν βγάζουν φωτοτυπίες, γιατί οι κόλλες Α4 είναι περιορισμένες και ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΕΣ!!!! (Που να μιλήσουμε για προτζέκτορες μέσα σε τάξεις και υποστήριξη διδασκαλίας με laptops. Για ΗΥ ανά 4 μαθητές και εφαρμογή μοντέλων διαφοροποιημένης διδασκαλίας). Τέλος, πως είναι δυνατόν π.χ ο Δήμος Χαλανδρίου να αποφασίζει λόγω κρίσης να κλείσει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, γιατί λόγω κρίσης δεν μπορεί να στηρίξει τόσο προσωπικό αλλά να μην επιτρέπει στους πολίτες να μισθώσουν οι ίδιοι βρεφονηπιοκόμο για να μπορέσουν να εργαστούν οι μητέρες των παιδιών!!! Πρέπει πλέον να γίνει κατανοητό ότι η δημόσια περιουσία, όπως η ίδια η λέξη δηλώνει, δεν ανήκει στα πρόσωπα που πολιτεύονται αλλά σε ΟΛΟΥΣ. Το ίδιο λοιπόν δικαίωμα έχει ο καθείς να αποφασίζει για την αξιοποίησή της προς όφελος των πολιτών. Από πού λοιπόν προκύπτει η εξουσία σε κάποιους να καταργούν τη χρήση δημόσιων κτιρίων (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων) και να μην επιτρέπουν σε πολίτες να βρουν λύσεις συμφέρουσες για όλους;;;

  • 23 Ιουλίου 2011, 10:07 | Νάταλυ Π

    Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να αποδοθεί τεράστιο βάρος στον σχεδόν ανύπαρκτο ελεγκτικό μηχανισμό της χώρας. Κατόπιν προσεκτικής και ουσιαστικής στελέχωσης φορέων όπως η Ε.Λ.Τ.Ε. αλλά και λοιπών οργάνων οι οποίοι θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην εξάλειψη φοροδιαφυγής και γενικά των οικονομικών εγκλημάτων, και το έργο τους θα διέπεται πρωτίστως από αρχές όπως αμεροληψία, ανεξαρτησία, αντικειμενικότητα και ευθυκρισία, ίσως επιτευχθεί η απαλλαγή της κοινωνίας μας από την υποβόσκουσα ροπή του συνόλου προς αντισυνταγματικούς τρόπους δημιουργίας κέρδους, πλήττοντας συνήθως τις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες. Ο στόχος των φορέων αυτών θα είναι επίσης να φέρουν στη δικαιοσύνη άτομα που τυχών ενεπλάκησαν σε οικονομικά εγκλήματα και τα οποία λόγω της θέσης που φέρουν στον κοινωνικό ιστό είναι αδύνατο με το υπάρχον σύστημα να ταρακουνηθούν. Είναι γεγονός πως η μάζα αποτελείται από πλέον πτυχιούχους υψηλής εκπαίδευσης, αν γίνει αξιολόγηση με αξιοκρατικό τρόπο για την πλήρωση θέσεων του δημοσίου ίσως τότε να αναβαθμιστεί το σύστημα από τη βάση του.

  • 22 Ιουλίου 2011, 21:00 | ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΝΑ

    Ως αρχή, η γενική ιδέα των συγχωνεύσεων με βρίσκει σύμφωνη. Πολύ πιθανό να υπάρχουν υπηρεσίες με αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες. Η χώρα μας είναι μια μικρή χώρα, με μικρό αριθμό πολιτών ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε τα εργαλεία που μας δίνει η σύγχρονη τεχνολογία. Υπάρχουν για παράδειγμα τα ERP λογισμικά, τα οποία δίνουν λύσεις μετά απο εισαγωγή των κατάλληλων δεδομένων. Αν παραδεχτεούμε οτι το κράτος είναι «μια επειχήρηση» που έχει ένα εκατομμύριο υπαλλήλους (δημοσίους υπαλλήλους), μπορούμε να έχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα για τους υπαλλήλους-πόρους. Εργαλείο που χρησιμοποιεί ο ιδιωτικός τομέας. Υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν ανάγκες ή υπηρεσίες με πληθώρα υπαλλήλων. Ένα ηλεκτρονικό οργανόγραμμα. Χρησιμοποιούμε συμβούλους εξωτερικούς συνεργάτες και αφήνουμε χωρίς δουλειά υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες, με αιτιολογία ότι δεν έχουν την τεχνογνωσία, τη στιγμή που έχουμε οργανισμό εκπαίδευσης (ΙΝΕΠ). Πληρώνουμε ενοίκια σε ακίνητα, ενώ έχουμε ολυμπιακά ακίνητα ανεκμετάλευτα. Ένα υπουργείο πρέπει να είναι σε ένα κτίριο (εξοικονόμιση χρόνου και χρήματος στην εσωτερική επικοινωνία). Υπάρχουν υπάλληλοι που έχουν διάθεση να δουλέψουν, παρά τη συνεχή πλύση εγκεφάλου, οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες και μόνο ο ιδιωτικός τομέας εργάζεται. Σίγουρα ισχύει ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή θέση. Ειλικρινά πιστεύω οτι με σωστή κατανομή, αναδιοργάνωση υπηρεσιών και σωστή διοίκηση της κάθε υπηρεσίας, ο δημόσιος τομέας έχει φοβερές δυνατότητες. Συγχώνευση υπηρεσιών δεν σημαίνει απαραίτητα απολύσεις. Είμαστε λίγοι για τις δυνατότητες των υπολογιστών και για την αρχή προσωπικών δεδομένων δεν πρέπει να υπάρχει θέμα, για το λόγο οτι σε οποιαδήποτε επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα αυτά είναι αυτονόητα. Ας πάρουμε τα καλά παραδείγματα του ιδιωτικού τομέα και όχι μόνο χρηματικές περικοπές.
    Έχοντας ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα μας.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

  • 22 Ιουλίου 2011, 19:36 | ΜΑΝΩΛΗΣ

    Πιστεύω ότι για να γίνει αποδεκτό από την κοινή γνώμη η συγχώνευση, κατάργηση φορέων και η απόλυση πλεονάζοντος προσωπικού, θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει η κυβέρνηση από την απόλυση του πλεονάζοντος ( πάνω από 1000 άτομα)προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων που μόνο με αξιοκρατικά κριτήρια δεν προσλήφθηκε.

  • 22 Ιουλίου 2011, 09:25 | Γιώργος Π

    1ο. Ενοποίηση λειτουργικών υπηρεσιών:
    Σε κάθε Υπουργείο, φορέα ή οργανισμό υπάρχει προσωπικό που απασχολείται με την μισθοδοσία των υπαλλήλων του. Η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να διεκπεραιωθεί κεντρικά από μια ενιαία κρατική υπηρεσία μισθοδοσίας (η υπάρχουσα ενιαία αρχή πληρωμών θα μπορούσε να μετεξελιχθεί και σε τέτοια) με τη στελέχωση μικρού μόνο μέρους του ανωτέρω προσωπικού. Με το ίδιο σκεπτικό θα μπορούσε να εξοικονομηθεί μεγάλο μέρος απο το προσωπικό που απασχολείται με τα διοικητικά των υπαλλήλων (διορισμοί – εξελίξεις – αποχωρήσεις) κάτω από μια ενιαία κρατική υπηρεσία διοικητικού.

    2ο. Ποσόστωση στελέχωσης υπηρεσιών ανά φύλο κατ’ αρχάς.
    Θα πρέπει να αρχίσει να λαμβάνεται υπόψη και η κατά φύλο (ανήρ – θήλυ) ισορροπία στη στελέχωση των υπηρεσιών καθώς και άλλα στοιχεία όπως η ηλικιακή ισορροπία άν επιδιώκεται η παραγωγικότητά τους.

  • 21 Ιουλίου 2011, 21:44 | ΤΣΩΝΗΣ Ι.

    Συμφωνώ στις καταργησεις φορέων και οργανισμών που υπολειτουργούν. Η αξιολόγηση των υπαλλήλων όμως θα πρέπει να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια. Όσοι έχουν διοριστεί με ΑΣΕΠ θα πρέπει να μετατασσονται σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Όσοι έχουν διοριστεί με «άλλα» μέσα θα πρέπει να αξιολογούνται μέσω ΑΣΕΠ και εφόσον δεν έχουν τα προσόντα που απαιτούνται, να απολύονται. Τέλος να αρθεί η μονιμότητα όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου τομέα.

  • 21 Ιουλίου 2011, 18:25 | Σταυρούλα

    Η πρότασή μου αφορά το ΕΣΥ.1)Κατάργηση των περιφεριακών ιατρείων.2)Μεταφορά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των ΤΕΠ(τμήματα Επειγόντων Περιστατικών)στα Κέντρα Υγείας καιστελέχωση αυτών με εξειδικευμένο Υγειονομικό προσωπικό,ΚΑΙ ασθενοφόρα, στελεχομένα επίσης με εξειδικευμένο προσωπικό!!3)Ίδρυση Κέντρων Υγείας Αστικού τύπου.4) Κατάργηση του ΕΚΑΒ ως ανεξάρτητου φορέα.5)Σύνδεση διοικητική και λειτουργική των Κέντρων υγείας με τα νοσοκομεία της περιφερείας τους. 6) ένα Νοσοκομείο ανα περιφέρεια, που θα παρέχει μόνο δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη,και θα δέχεται ασθενείς μόνο απο τα κέντρα υγείας,(και δεν θα λειτουργεί ,όπως τώρα, ως γηροκομείο).7)μείωση του αριθμού των Νοσοκομείων με συγχώνευση των οργανισμών τους.8)Στελέχωση του Διοικητικού προσωπικού των Μονάδων υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό,και επιστροφή του νοσηλευτικού προσωπικου στις κλινικές!!!9)Μηχανοργάνωση της διοίκησης, των ιατρείων και κλινικών και ανάπτυξη της τηλεϊατρικής10)Προμήθειες υλικών και καταγραφή αποθήκης μέσω Bar code.11)Εφαρμογή Κυλιόμενου ωραρίου όπως στο νοσηλευτικό προσωπικό,καί στο Ιατρικό αλλά καί στο διοικητικό προσωπικό,(κατάργηση των εφημερειών και υπερωριών) και 24ωρη λειτουργία των μονάδων υγείας.

  • 21 Ιουλίου 2011, 15:31 | D.PERPL

    ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ: ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑ ΣΕ Ν.Π.Ι.Δ. ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ ΠΤΥΧΙΑ, ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, Η/Υ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Ν.Π.Ι.Δ. ΚΛΕΙΝΕΙ! ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΜΗΝ ΔΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΕΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ-ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.-

  • 21 Ιουλίου 2011, 13:26 | Δέσποινα Π

    Στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ υπάρχει ο κατάλογος με τις ανεξάρτητες αρχές τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς. Ενας τεράστιος κατάλογος που δίνει μια πρώτη εικόνα του κρατικού μηχανισμού στην Ελλάδα.Στην εικόνα όμως του κάθε φορέα δεν υπάρχουν στοιχεία όπως 1.ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολεί συνολικά και ανα υπηρεσία 2.ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείται συνολκά και ανα υπηρεσία -τοπικά,3.Τα κτίρια που διαθέτει και στεγάζεται.
    Επομένως δε μπορούμε να μιλάμε για πλήρη διαφάνεια στο κράτος,οταν αντίστοιχα στοιχεία είναι διαθέσιμα για ιδιωτικές εταιρείες δηλ αριθμός προσωπικού ,απόδοση ,αυξηση ή μείωση προσωπικού κλπ.Και είναι
    πρακτικά αδύνατο κάποια ομάδα,πανεπιστήμιο ή ιδιώτης να συγκεντρώσει
    τέτοια στοιχεία.Είναι όμως δυνατόν να τα αναρτήσει ο κάθε φορέας του Δημοσίου και μάλιστα άμεσα.Αυτό θα είναι και το βασικό εργαλείο
    για μελέτη αξιολόγηση και υποβολή προτάσεων.

  • 21 Ιουλίου 2011, 13:46 | ΤΑΣΟΣ

    Ότα γεννιέται ένα παιδί θα πρέπει να παίρνει έναν αριθμό ο οποίος θα είναι η ταυτότητά του, πέρα από το ονοματεπώνυμον του. Αυτός ο αριθμός θα είναι ο ίδιος για εφορίες, τράπεζες ,συναλαγές κλπ έτσι θα αποφευχθεί να έχουμε άλλο αριθμό ταυτότητας άλλο ΑΦΜ άλλο διαβατήτιο κλπ.
    Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο τουλάχιστον ο αριθμός ταυτότητας να παραμένει ο ίδιος όταν αλλάζουμε για οποιοδίποτε λόγο ταυτότητα, απλός σε κάθε αντικατάσταση ταυτότητας να υπάρχει η ένδειξη μροστά ή πίσω από τον αριθμό ο αριθμός 2 αν είναι δεύτερη έκδοση με αυτόν τον αριθμό, 3 αν είναι τρίτη έκδοση κλπ. Έτσι δεν θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε αριθμό ταυτότητας και να πρέπει να ενημερώνουμε όλες τις υπυρεσίες που έχουμε συνναλαγές.
    Όσο για τις συνχονεύσεις θα πρέπει να γίνουν και να υπέρχει μία διοίκηση η οποία θα συντονίζει και ο κάθε υπάληλος θα έχει ένα αντικείμενο με το οποίο θα πρέπει να το φέρνει σε πέρας μόνος του να υπογράφει ο ίδιος επώνυμα και να φέρει τις ευθήνες στό ακαίριο αυτός και μόνο αυτός, οι πολλές υπογραφές από ανωτέρους του μόνο να φεύγουν οι ευθήνες από πάνω τους εξυπηρετεί, φυσικά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος στη κατάληλη θέση.

  • 21 Ιουλίου 2011, 13:01 | Αναστασία Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου

    Αξιότιμοι κύριοι,
    Θεωρώ ότι για να γίνουν συγχωνεύσεις φορέων, θα πρέπει να γίνει – εάν αυτό είναι εύλογο τελικά – κλιμακωτά. Δηλαδή, χρειάζεται να ενημερωθούν όλοι όσοι αναλάβουν την περαιτέρω αναδιοργάνωση και ρύθμιση των εκάστοτε φορέων από τους μέχρι τώρα εργαζομενους στους
    κατά τόπους τομείς των φορέων. Όσοι παραλάβουν καθήκοντα χωρίς να γνωρίζουν από πού θα αρχίσουν και πώς θα προχωρήσουν, τί έχει προηγηθεί στον εκάστοτε τομέα, τί θέματα προς διαχείρηση υφίστανται στο παρόν και τί έπεται, θα υπάρξουν χρονοβόρες οργανωτικές δυσκολίες, με συνέπεια τη δυσλειτουργία.
    Κάθε μεγάλη αλλαγή χρειάζεται κάποιο χρόνο αλλά και ειδικά στελέχη, τα οποία θα μπορούν να εργαστούν με καλή και ορθή απόδοση, άρα είναι αναγκαίο να γίνει βαθμηδόν.
    Σάς ευχαριστώ.
    Αναστασία Μαρίνα Τσουτσουλοπούλου

  • 21 Ιουλίου 2011, 12:16 | Ηλίας Μαυροματίδης

    Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις θα αποφασιστούν παρατηρώντας τα αποτελέσματα που θα δώσουν οι ελεγκτικοί φορείς. Εκεί πάσχει το ελληνικό κράτος, στον έλεγχο. Προτείνω λοιπόν τη σύσταση ενός σώματος Ελλήνων Ελεγκτών οι οποίοι θα εκλέγονται κάθε μήνα μέσα από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ακριβώς όπως οι εφορευτικές επιτροπές στις εκλογές, θα πληρώνονται αδρά 3000 – 4000 € , θα αντιμετωπίζουν άμεση φυλάκιση εάν υποπέσουν σε παράπτωμα, όπως ο χρηματισμός, θα απολαμβάνουν ανωνυμίας, και θα ελέγχουν ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς σε διαφορετικές περιφέρειες από αυτήν που κατοικούν οι ίδιοι. Ο ελεγκτής θα υποχρεούται να φέρει πάντοτε πάνω του κρυμμένη κάμερα ώστε να καταγράφεται ο έλεγχος που κάνει κάθε στιγμή και να μεταδίδεται διαδικτυακά. Με αυτό τον τρόπο το Σώμα Ελλήνων Ελεγκτών θα αρχίσει να λειτουργεί σωστά και το κράτος θα αποκτήσει ένα σοβαρό ελεγκτικό μηχανισμό. Σε περιπτώσεις που βρίσκουν κακώς κείμενα να προβλέπεται να έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν αμετάκλητες ποινές.

  • 21 Ιουλίου 2011, 12:28 | ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Θα πρεπει να συγχωνευθουν ολα τα ασφαλιστικα ταμεια να γινουν οπως με τον ΕΟΠΥ αρμοδιες υπηρεσιες (Ασφαλισης-Συνταξεων-Ελεγχων κλπ.)να κωδικοποιηθουν ολοι οι κανονισμοι των ταμειων σε ενα εκσυγχρονισμενο συστημα, να γινεται η επεξεργασια ηλεκτρονικα και οχι κατοπιν χειρογραφου ελεγχου ουτως ωστε οι διαδικασιες να ειναι πιο γρηγορες και πιο ασφαλης με δικλιδες ασφαλειας και αλλα πολλα…..υπαρχουν φορεις οι οποιοι δεν εχουν αντικειμενο και θα επρεπε οι υπαλληλοι να μεταταχθουν (νομαρχιες-δημοι κλπ.)και να προσφερουν αναλογα με τα προσοντα τους,πρωτα απο ολα ομως θα πρεπει να αποφασισουμε εαν θελουμε ή οχι να εφαρμοζονται οι νομοι γιατι εως σημερα βλεπουμε τα λαθη των αλλων και οχι τα δικα μας!!!!!!εαν καταληξουμε σε αυτο τοτε ολα θα πανε καλα και θα παμε σιγουρα μπροστα…….πρεπει για το μελλον των παιδιων μας

  • 21 Ιουλίου 2011, 11:11 | χρήστος

    ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Κ.Ε.Κ.) ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Κ.Ψ.Υ.), Αθήνα: πρόκειται για Α.Μ.Κ.Ε. (http://www.kek-cmh.gr), που δημιουργήθηκε από τους 2 εταίρους του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ (http://www.hcmhr.gr). Είναι Φορέας, πιστοποιημένος, που υλοποιεί καταρτίσεις σε θέματα Ψυχικής Υγείας & Υγείας στο πλαίσιο του Ε.Σ.Π.Α.. Τα Δημόσια Νοσοκομεία δεν έχουν πλέον Κ.Ε.Κ., αφού δεν έχουν γίνει τροποποιήσεις σε Οργανισμούς τους (έχει ζητηθεί) ώστε να μπορούν να θέσουν σε λειτουργία Κ.Ε.Κ. μετά από πιστοποίηση του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. (www.ekepis.gr). Προτείνεται η Δομή να απορροφηθεί από το Υ.Υ.Κ.Α. και να εγκατασταθεί σε κτίριο του Υπουργείου. Να υπάρξουν οι σχετικές Διοικητικές Πράξεις και να τροποποιηθούν οι Οργανισμοί των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Περιφέρειας (συνολικά 5) και από δύο (2) στις περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης, τα οποία (7) θα αποτελέσουν τα Παραρτήματα της Κεντρικής Δομής του Κ.Ε.Κ..

    ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ: Η Κεντρική Δομή θα στελεχωθεί από προσωπικό των Νοσοκομείων, που έχουν λειτουργήσει Κ.Ε.Κ. κατά την περίοδο του Γ’ Κ.Π.Σ. και έχουν δώσει δείγματα γραφής στη Δ/νση Ψυχικής Υγείας και στην Ε.Υ.Τ.Υ.Κ.Α. (ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή). Δύναμη Κεντρικής Δομής: 12 άτομα. Τα παραρτήματα των Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων θα στελεχωθούν από 6 άτομα. Τα Παραρτήματα των Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα στελεχωθούν από το προσωπικό του Κ.Ε.Κ. Κ.Ψ.Υ. (υπάρχει Παράρτημα στη Θεσ/νίκη) καθώς και από προσωπικό των Νοσοκομείων, που θα λειτουργήσουν το Παράρτημα.

    ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ: 1. Διοικητικές Πράξεις Υπουργείου/ων 2. Επιτροπή Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Ε.Υ.Τ.Υ.Κ.Α.: εντός 4μήνου: α) πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για στελέχωση β) αξιολόγηση βιογραφικών γ) σχετικές διοικητικές πράξεις.

    Το Κ.Ε.Κ. θα είναι αυτοτελής Δ/νση του Υ.Υ.Κ.Α. υπαγόμενη στο Γεν. Γραμμ. Υγείας.

  • 21 Ιουλίου 2011, 09:36 | ΜΕΝΤΕΚΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Καλημέρα. Εργάζομαι στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στην Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας Βορείου Ελλάδος. Η πρότασή μου είναι να καταργηθούν οι επιμέρους εφορείες (ΕΠΚΑ, ΕΒΑ, ΕΠΣΒΕ, ΕΠΣΝΕ κτλ) και να δημιουργηθεί μία πολυδύναμη εφορεία αρχαιοτήτων ανά νομό με αρμοδιότητες τόσο στις κλασικές, όσο και στις βυζαντινές αρχαιότητες και στα σπήλαια. Έτσι, θα διευκολυνθούν και οι πολίτες, που δεν θα χρειάζεται να απευθύνονται σε ξεχωριστές υπηρεσίες για να βγάλουν μία άδεια, αλλά θα απευθύνονται σε μία και μοναδική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

  • 21 Ιουλίου 2011, 07:43 | KATERINA

    Κατ’ αρχήν το ίδιο το κράτος πρέπει να κάνει τον επανασχεδιασμό ΟΛΩΝ των δημοσίων υπηρεσιών. Από ότι συμβαίνει μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και όλα γίνονται στα τυφλά. Απλά καταργούνται ή συγχωνεύονται ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ και ΦΑΙΝΕΤΑΙ (αν δεν είναι επίτηδες) ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα δοθεί στον ιδιωτικό τομέα και τι θα μείνει στο Δημόσιο. Αφού το κράτος σκοπεύει να δώσει διάφορα αντικείμενα στους ιδιώτες, θα πρέπει να καταλήξει στο τι θα κάνουν τα Υπουργεία, τι θα κάνουν οι αιρετές Περιφέρειες, τι θα κάνουν οι Δήμοι και τι θα κάνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Επίσης θα πρέπει να δει ποιά αντικείμενα από τα διάφορα ΝΠΔΔ θα δοθούν σε ιδιώτες και ποια θα πάνε δτην κεντρική ή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η ίδια τακτική έχει ακολουθηθεί και με τον Καλλικράτη. Στην ουσία με τον Καλλικράτη κατάργησε αρμοδιότητες και στο μέλλον θα φανεί ότι υπάρχουν πλεονάζοντες υπάλληλοι. Ο επανασχεδιασμός λοιπόν πρέπει να γίνει κεντρικά, από πάνω προς τα κάτω δηλαδή και μετά να εφαρμοστεί. Με την σημερινή τακτική (κατάργηση – συγχώνευση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων και μεταφορά υπαλλήλων από το ένα μέρος στο άλλο) δεν θα επιτευχθεί τίποτα. Επί πλέον οι υπάλληλοι δεν είναι ζώα να μεταφέρονται από εδώ και από εκεί. Για παράδειγμα, τώρα καταργούνται οργανισμοί όπου εργάζονται άνθρωποι με διδακτορικά (π.χ. ΙΓΜΕ, κ.λ.π.) Αυτούς τι θα τους κάνετε, ξαφνικά θα τους πείτε πηγαίνετε εκεί να καλύψετε την ανάγκη σε μια άσχετη αρμοδιότητα; Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά….

  • 21 Ιουλίου 2011, 02:23 | Φένια

    1)μείωση των βουλευτών σε 150 και κατάργηση των προνομοίων (κινητά τηλέφωνα, αυτοκίνητα κλπ.) 2) καταργηση της αυτοτελούς φορολόγησης του 20% και ένταξη στις κλίμακες φορολογίας εισοδήματος (και των βουλευτών) 3)διατήριση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων (αποφυγή πελατιακών σχέσεων με βουλευτές, ομαλη λειτουργεία υπηρεσιών κλπ.) 4) στις συγχονεύσεις των φορέων να υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φορέα μετάταξης για όλους τους υπαλλήλους.

  • 20 Ιουλίου 2011, 23:52 | ΜΠΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    1 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΠΟΥΓΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ. ΠΙΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΧΩΡΟ, ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΞΚΟΙ, ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗς ΠΟΛΗΣ.
    2 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΣΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΗΜΑ ,ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ Σ.Ο.Α ΑΞΚΩΝ. ΝΑ ΜΕΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕς ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    3 ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΞΕΝΙΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ, ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ.ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
    4 ΣΤΟ ΠΑΛΙΟΥΡΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΧΡΟΥΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΞΕΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟ,ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ,ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ,ΑΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΠΛΑΝΩΔΙΩΝ,ΚΛΠ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ,Η ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΘΕΙ.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ.
    5 ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΟΜΕΧ ΣΤΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΟΙΗΤΟ, ΑΝΟΙΚΙΑΣΤΟ ΑΧΡΗΣΤΟ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
    6 ΣΤΟ Ν ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΜΙΤΕΛΗ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΟ. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΗΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ. ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΔΕΙ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΙΝΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Π.Χ ΕΦΟΡΙΕΣ, ΣΔΟΕ ΚΛΠ

  • 20 Ιουλίου 2011, 22:20 | ΜΙΧΑΛΗΣ

    Μια προσωπική μου άποψη είναι, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό Σώμα να μπουν με μετάταξη Στρατιωτικοί έτσι θα έχουμε και εκπαιδευμένους αλλά και ο στρατός θα μικρύνει και τα σώματα της Αστυνομίας και του Λιμενικού θα έχουν το προσωπικό που χρειάζονται χωρίς να γίνουν νέες πρόσληψης.

  • 20 Ιουλίου 2011, 21:18 | Γιαννης

    Συγχώνευση της υπηρεσίας εξωτερικής φρούρησης καταστημάτων κράτησης (ΥΕΦΚΚ) με την ΕΛ.ΑΣ. λόγω πάρα πολλών κοινών χαρακτηριστικών.

  • 20 Ιουλίου 2011, 20:40 | Loukas

    Εγώ δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο ίσως γιατί ακόμα δεν έχω κατανοήσει την πραγματική φύση του προβλήματος, ούτε και οικονομολόγος είμαι…σαν απλός πολίτης όμως έχω να πω ότι πρόσκαιρα μέτρα, θεωρητικά τουλάχιστον, το πολύ να εξοικονομήσουν κάποια εκατομμύρια, άντε δισεκατομμύρια…το θέμα είναι ότι δεν μπαίνουν στην τσέπη μας σαν χώρα γιατί το πρόβλημα δεν είναι εγχώριο αλλά παγκόσμιο…το ηλεκτρονικό χρήμα είναι πολύ πιο ευέλικτο από το ρευστό…και ξαφνικά εγένετο η «οικονομική κρίση», λες και πριν το 2008 όλα ήταν σταθερά…αλλά αν ο κόσμος έχασε την ταυτότητά του τότε πως να μην αλλάξει και το χρήμα τσέπη. Ευχαριστώ.

  • 20 Ιουλίου 2011, 16:48 | ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ 3ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑΞΟΥ 2ο ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΤΡΓΗΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥς ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ. Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.

  • 20 Ιουλίου 2011, 15:39 | Παναγιώτης

    Πρέπει να γίνει μια τεράστια βάση δεδομένων η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία συναλλαγών του κάθε πολίτη με το Δημόσιο: Ληξιαρχεία, Θέματα Υγείας, Παιδείας, Ασφαλιστικά, ΚΤΕΟ, Taxisnet, Κτηματολόγιο κλπ.
    Ο κάθε πολίτης θα έχει άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες τις Δ.Υ. με τις οποίες συναλλάσσεται από το σπίτι του μέσω κωδικών και του προσωπικού του Η.Υ. ενώ ταυτόχρονα η βάση θα ελέγχεται και θα προστατεύεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Φυσικά με τη χρήση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας ο εκάστοτε Δημόσιος Υπάλληλος της κάθε υπηρεσίας θα έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα τα οποία αφορούν την υπηρεσία του και όχι στα υπόλοιπα.

    Αυτή η κίνηση θα εξοικονομήσει δεκάδες χιλιάδες διοικητικών θέσεων εργασίας στο Δημόσιο Τομέα και ταυτόχρονα οι υπηρεσίες θα αναβαθμιστούν για τους πολίτες.

    Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω σε τί εξυπηρετεί η ύπαρξη Οδοντίατρων στο ΙΚΑ, από τη στιγμή που δεν έχουν τα στοιχειώδη εργαλεία, μηχανήματα και αναλώσιμα για να χειρουργήσουν. Πρέπει είτε τα ιατρεία τους να εξοπλισθούν είτε να απολυθούν όλοι και τα χρήματα των μισθών τους να εξοικονομηθούν.

  • 20 Ιουλίου 2011, 15:06 | ΑΝΝΑ

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΦΟΡΕΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΣΥΝΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟ.ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Ιουλίου 2011, 14:42 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    Δουλεύω στο δημόσιο αρκετά χρόνια. Ένα πρώτο σημείο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι το πόσο σημαντική είναι η επιλογή και η σωστή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ένα μη κομματικό κράτος με σωστό και όχι κατευθυνόμενο συνδικαλισμό σίγουρα θα έχει μια πιο αποτελεσματική κρατική μηχανή.
    Τα πάντα ξεκινούν από τον προγραμματισμό που δυστυχώς στην ουσία δεν υπήρξε ποτέ. Και φυσικά πρέπει να γίνουν συγχωνεύσεις, άλλωστε ο αριθμός των υπαλλήλων δεν επαρκεί για να δουλεύουν όλες οι υπηρεσίες. Θα πρέπει όμως να γίνει μέριμνα ώστε να μην ξεσπιτωθούν άνθρωποι που στην πλειοψηφία τους δεν ευθύνονται για τα σημερινά μεγάλα προβλήματα.
    Η κρατική μας μηχανή δεν είναι έξυπνη και αποτελεσματική πρέπει λοιπόν να μειωθεί όσο δυνατόν η έκταση της. Προσωπικά συμφέροντα δεν θα πρέπει να υπερισχύσουν μπροστά στο συμφέρον της χώρας μας. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε φορά που πολιτικοί προσπαθούν να κάνουν θετικές αλλαγές παρεμβαίνουν κάποιοι τρίτοι που λειτουργούν με ιδιοτέλεια και επιστρέφουμε πιο πίσω από εκεί που ξεκινάμε.
    Οι αλλαγές θέλουν τόλμη και αποφασιστικότητα και παραμερισμό κάθε κομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων. Πρέπει όλοι μας να αρχίσουμε να θυσιάζουμε προσωπικά συμφέροντα και ανέσεις αν θέλουμε αυτός ο τόσο ταλαιπωρημένος τόπος να δει καλύτερες μέρες.

  • 20 Ιουλίου 2011, 12:50 | maria

    Στις τελικές προτάσεις του Υ.Υ.&ΚΑ για τα Νοσοκομεία, προτείνεται το Γενικό Νοσοκομείο Ληξουρίου (Κεφαλονιά), να παραμένει ως έχει.Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των δομών του δημοσίου, είναι άτοπο να διατηρούνται φορείς όπως το συγκεκριμένο Νοσοκομείο το οποίο έχει αποκλειστικό έργο την διακομιδή όλων των περιστατικών του στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, να απασχολείται σε αυτό προσωπικό 60 ατόμων για 3 εισαγωγές ασθενών ανα ημέρα και να σπαταλούνται πόροι τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και υλικών αγαθών.
    Γινεται φανερο πως η διατήρηση τέτοιων δομών στην παρούσα συγκυρία, στόχο έχει την διατήρηση των θέσεων των Διοικητών τέτοιων Νοσοκομείων οι οποιοι είναι επί το πλείστο αποτυχημένοι νομαρχιακοί/δημοτικοί σύμβουλοι χωρίς καμία εμπειρία στο χώρο της δημόσιας υγείας και με ειδικότητες ξένες προς το αντικείμενο: Βιολόγοι.

  • 20 Ιουλίου 2011, 12:08 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    ΕΙΧΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΌΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη Δημοσιονομική εξυγίανση» ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΑ ΟΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΨΙΦΗΣΤΕΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΙΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΩΣ ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΩ ΓΙΑΥΤΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΜΕ ……ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! Ε ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΥΣΦΕΡΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ

  • 20 Ιουλίου 2011, 11:43 | Nik

    Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ,τα θέματα του διοικητικού προσωπικού ,είναι ζήτημα ενός αντρογύνου που ο μεν άνδρας κατέχει την θέση της Γενικής Διεύθυνσης και η σύζυγος την διεύθυνση διοικητικού της πρυτανείας .
    Τα οργανογράμματα υφίστανται τύποις και οι αδικίες κατάφωρες.Υπάλληλοι ΠΕ ή με μεταπτυχιακά ή διδακτορικά είναι απλοί υπάλληλοι γραφείου και προίστανται αυτών υπάλληλοι κυρίως ΔΕ και ΤΕ.
    Σε γραμματείες τμημάτων υπάλληλοι ΔΕ ή ΤΕ προίστανται ,ενώ υπάλληλοι ΠΕ με πολλά χρόνια υπηρεσίας παραμένουν σαν να μην υπάρχουν .Μάλιστα έχει εφευρεθεί ο όρος αναπληρωτής γραμματέας, να προίστανται σε γραμματείες τμημάτων για υπαλλήλους ΔΕ,ενώ οι υπάλληλοι ΠΕ να είναι υφιστάμενοι των αρεστών στην διοίκηση που ασκεί το συγκεκριμένο αντρόγυνο.Φυσικά,ούτε λόγος ,για προσκλήσεις ενδιαφέροντος κατάληψης θέσεων βάσει προσόντων,όπως συμβαίνει στο Δημόσιο.Πρύτανης και αντιπρυτάνεις καθώς και το πρυτανικό συμβούλιο μη γνωρίζοντας???? τί ακριβώς συμβαίνει ,με το απλό προσωπικό του Πανεπιστημίου,εν αγνοία τους ,κινούνται στην γραμμή αυτών των ατόμων.Επιτέλους κ. Πρύτανη Ρέμελη,πρέπει να δοθεί τέλος στην δράση αυτών ,με την εμπέδωση της αξιοκρατίας και της καλής πίστης μεταξύ των διοικητικών στελεχών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης ,για το καλό κύρια του ακριτικού Πανεπιστημίου μας

  • 20 Ιουλίου 2011, 10:39 | ΜΠΑΣΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

    1.Θεωρώ οτι πρώτα βάζουμε κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι φορείς σε συνάρτηση με την αποστολή του κάθε φορέα και μετά αποφασίζουμε.Με αυτήν την διαδικασία αποφεύγεται ο πειρασμός να «προσέξουμε τους φίλους μας».
    2.Με βάσει τα ανωτέρω υπάρχει μια αρχή για την αποτελεσματική και ολιγομελή Δημόσια Διοίκηση που λεει «απαγορεύνται οι επικαλήψεις αρμοδιοτήτων».
    π.χ Στο ΥΠΕΘΑ/ΠΑ υπάρχουν τρείς μείζονες Σχηματισμοί.Το ΑΤΑ αρμόδιο(αποστολή) για τις επιχειρήσεις, η ΔΑΥ αρμόδια (αποστολή) για την υποστήριξη και η ΔΑΕ αρμόδια (αποστολή) για την εκπαίδευση.Και στους τρείς σχηματισμούς υπηρετεί πολύ μεγάλος αριθμός προσωπικού που έχει διαφορετικό αντικείμενο απο την αποστολή του Σχηματισμού.Αντίστοιχα τα Γενικά Επιτελεία έχουν προσωπικό που ασχολείται με τις Επιχηρήσεις ενώ αυτές είναι αποστολή (αρμοδιότητα) του ΓΕΕΘΑ.
    3. Μια δεύτερη αρχή είναι «η συγχώνευση φορέων με κοινές οι παρόμιες αρμοδιότητες».
    Π.Χ Στο ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ υπάρχει φορέας που έχει σαν αρμοδιότητα την εκπόνηση και θεσμοθέτηση εθνικών προδιαγραφών για εξοπλισμό υγείας.Στην ΔΕΠΑΝΟΜ υπάρχει φορέας που εκτελεί την ίδια αποστολή με την ίδια αρμοδιότητα.
    Π.Χ Στο ΥΠ.ΜΕΤ. υπάρχουν τρείς φορείς με διαφορετική μορφή και διαφορετική υπαγωγή που είναι αρμόδιοι για τη οδική ,σιδηροδρομική και αεροπορική ασφάλεια(SAFETY).
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΏΡΑ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΩΝ.
    Για τον λόγο αυτόν προτείνω
    α. θεσμοθέτηση κριτηρίων
    β. Συγκρότηση ομάδων εργασίας (οχι επιτροπών ) ξεχωριστών για κάθε υπουργείο
    γ. Συγκρότηση συντονιστικής ομάδας παρα τω υπουργω Δημόσιας Διοίκησης
    δ. Καθορισμό πέρας εργασιών
    ε. Διαβούλευση της κάθε ομάδας ξεχωριστά
    ζ. Οικονομική Αποτύπωση των μεταβολών
    Αυτονόητο είναι οτι υα μέλη των ομάδων εργασίας δεν θα πρέπει να έχουν «ίδια συμφέροντα» απο τις μεταβολές.

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:33 | Λίλα

    Καλημέρα. Εργάζομαι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως διοικητικό προσωπικό. Θεωρώ ότι και στο δικό μου εργασιακό χώρο, αλλά και εν γένει στο δημόσιο, υπάρχει πολύ αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό, με κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία που εργάζεται για την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεων.
    Η γραφειοκρατία αλλά και η νοοτροπία κάποιων «παλιών» προϊσταμένων αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στην επίλυση απλών καθημερινών προβλημάτων, με αποτέλεσμα την αργή λήψη των αποφάσεων και την παρακώλυση των διαδικασιών.
    Θα πρέπει αφενός να απλοποιηθούν πολλές διαδικασίες και αφετέρου να αξιολογείται το προσωπικό κάθε φορέα, όχι μόνο οι υπάλληλοι αλλά και οι προϊστάμενοι και διευθυντές για το παρεχόμενο έργο τους. Και αυτό φυσικά, όχι με κομματικά κριτήρια, αλλά από επιτροπή μέσω ΑΣΕΠ και με διαφανή κριτήρια. Όποιος δεν κρίνεται επαρκής, να υποβιβάζεται γιατί πολλοί ανίκανοι διοικούντες τα τελευταία χρόνια μάς έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.
    Παράλληλα απαιτείται και επιβάλλεται η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού με στόχο τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του φορέα στον οποίο εργάζονται.

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:04 | L

    ΑΣΕΠ και πάλι ΑΣΕΠ για λύτρωση του Δημόσιου Τομέα! Χρειάζονται αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες για να λειτουργήσει αποδοτικά και όχι ζημιογόνα το δημόσιο! Χρειάζονται άνθρωποι με γνώσεις και πτυχία! Χρειάζεται ΑΣΕΠ!

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:55 | Ostrin Kelly

    Σοβαρή ανησυχία διακατέχει τους ενοίκους της φοιτητικής εστίας στην Δομπόλη Ιωαννίνων. Η εστία φιλοξενεί περίπου τριακόσιους φοιτητές και φοιτήτριες και είναι η παλιότερη στα Ιωάννινα. Σήμερα, κινδυνεύει άμεσα να κλείσει, καθώς το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας που τη διαχειρίζεται συμπεριλαμβάνεται στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται το επόμενο διάστημα, ελέω περικοπών στις δημόσιες δαπάνες. Το ίδιο θέμα απασχολεί τους φοιτητές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή. Η επίσημη θέση του Ιδρύματος είναι ότι οι εστίες δεν πρόκειται να κλείσουν, αλλά ουσιαστικά θα περάσουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Παιδείας, μέσω φορέα που θα τις διαχειριστεί. Κρίσιμο θα είναι πάντως το θέμα της χρηματοδότησης.

    Συνεπώς ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

    1. Ποια μέριμνα έχει υπάρξει για την αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος που θα δημιουργηθεί όταν οι οκτώ περίπου χιλιάδες φοιτητές των εστιών που διαχειρίζεται το Ίδρυμα, σε όλη την Ελλάδα, βρεθούν στην κυριολεξία άστεγοι;

    2. Πώς προτίθεται να συνδράμει άμεσα τους τροφίμους των εστιών αυτών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν πολύ χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα ή ειδικούς λόγους που επιτρέπουν την δωρεάν διαμονή τους εκεί;

    3. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει για την παροχή βοήθειας προς τα πανεπιστήμια, που βρίσκονται ήδη σε δεινή οικονομική θέση μετά τις δραματικές περικοπές της επιχορήγησης από το κράτος, καθώς πολλοί από τους φοιτητές των εστιών θα απευθυνθούν στα πανεπιστήμια, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των κατοικιών και στη νέα ακαδημαϊκή χρονιά;

    4. Οι εργαζόμενοι του Ε.Ι.Ν. πώς θα διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα; Θα πάρουν μετάταξη στο Υπουργείο Παιδείας; Υπάρχουν επιτυχόντες ΑΣΕΠ που εργάζονται στο Ίδρυμα και έχουν διοριστεί μέσω ΑΣΕΠ, με αυτούς τι προβλέπεται;

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:04 | Ευγενίδης Ιωάννης

    Η πρόταση μου αφορά οργανισμούς προς κατάργηση. Καταρχήν θα πρέπει οι φορείς να χωριστούν σε : Α) αυτούς που δεν μπορεί να μετρηθεί το οικονομικό τους αποτέλεσμα (π.χ. φορείς του στενού δημόσιου τομέα που δεν καταρτίζουν δικές τους ξεχωριστές οικονομικές καταστάσεις) και Β) σε αυτούς που μπορεί να είναι μετρήσιμο.
    Α) Σε αυτούς που τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι μετρήσιμα (συνήθως στον στενό δημόσιο τομέα), πρέπει η απόφαση αναγκαστικά να παρθεί από πρόσωπα που θα κρίνουν την αναγκαιότητα ή μη ύπαρξης αυτών των φορέων, ξεχωριστά για κάθε υπουργείο ή Δήμο. Προτείνω η επιτροπές αυτές να στελεχώνονται από τεχνοκράτες.
    Β1) Για τους οργανισμούς που το αποτέλεσμα τους είναι μετρήσιμο και μέσα στην λογική ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, πρέπει βραχυπρόθεσμα να εξεταστεί η κατάργηση των οργανισμών εκείνων που δημιουργούν ελλείμματα και όχι εκείνων που είναι κερδοφόροι ή καταφέρνουν να ζουν με τα έσοδα τους. Πρέπει να κοιτάμε τα ‘μεγάλα ψάρια’ εάν θέλουμε να πετύχουμε αξιόλογο αποτέλεσμα. Εν κατακλείδι δηλαδή να επικεντρωθούμε στους οργανισμούς και εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δημιουργούν τα μεγάλα ελλείμματα.
    Β2) Μεσομακροπρόθεσμα θα μπορούσε να υπάρχει ένα σύνολο από δείκτες, ποσοτικούς και ποιοτικούς, όπου θα κρίνουν το μέλλον και την πορεία των οργανισμών – φορέων. Αυτοί θα μπορούσαν να έχουν προκαθορισμένη βαρύτητα και να οδηγούν σε σύστημα scoring (κάτι αντίστοιχο με αυτό που κάνουν και οι τράπεζες για εταιρείες του ιδιωτικού τομέα). Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να παρακολουθείται π.χ. από το υπουργείο εθνικής οικονομίας. Έτσι θα υπάρχει αίσθημα δικαιοσύνης (εφόσον όλοι θα κρίνονται με τους ίδιους όρους), αλλά και θα δίνεται η δυνατότητα να βελτιωθούν τα πράγματα εκ των έσω μέσα σε κάθε οργανισμό. Να προσπαθήσουν όσοι το θέλουν ή και όλοι οι υπάλληλοι, για την καλυτέρευση της πορείας κάθε φορέα. Τέτοιοι δείκτες θα μπορούσε να είναι : αύξηση των πωλήσεων για κάθε έτος, η μείωση των δαπανών, ζημία προς πωλήσεις, τόκοι προς κέρδη, θετικό κεφάλαιο κίνησης και άλλοι δείκτες, ποσοτικοί και ποιοτικοί.

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:32 | Ιωάννης Μαυρίκης

    Τα όποια μέτρα λαμβάνονται και θα ληφθούν εκ μέρους της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης θεωρώ ότι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το ζήτημα του ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ. Δεν μπορείς π.χ. να κόβεις τον μισθό του υπαλλήλου που στην συντριπτική πλειοψηφία είναι και ο μοναδικός πόρος του και από την άλλη να μην κόβεις τις αποδοχές τις δικές σου ή των συναδέλφων σου. Δεν μπορείς να προτείνεις μείωση θέσεων και να μην μειώνεις τους βουλευτές. Το χειρότερο δε είναι να επιβάλλεις σκληρή φορολογία και μείωση αποδοχών σε αυτούς που ΜΟΝΙΜΑ είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και από την άλλη να δίνεις φοραπαλλαγές και διευκολύνσεις σε μεγαλοκαρχαρίες (Τράπεζικούς κ.λ.π.), που πλέον είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ότι ευθύνονται ΑΥΤΟΙ για την κατάσταση της χώρας και το χειρότερο ότι με την πάγια τακτική τους να ΦΥΓΑΔΕΥΟΥΝ τα όποια κεφάλαιά τους να οξύνουν το πρόβλημά μας.

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:22 | Μαρία Καρχιλάκη

    ΑΣΕΠ και αξιοκρατία είναι η μόνη λύση για να μπει ένας φραγμός στις εισαγωγές ανίκανων ανθρώπων στο δημόσιο! Όποιος ήδη έχει περάσει μέσω ΑΣΕΠ σε Ν.Π.Ι.Δ. που κλείνει πρέπει να παίρνει μετάταξη στο στενό δημόσιο τομέα μιας και οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι η μόνη μας ελπίδα για εξορθολογισμό της λειτουργίας του δημόσιου τομέα.

  • 20 Ιουλίου 2011, 09:04 | ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΣΤΑ ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΗΛΕΙΑΣ.ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ.Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ ΔΕ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΘΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΕ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ.ΕΠΙΣΗΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΚΡΥΣΙΩΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΤΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ(ΑΠΟΣΤΑΣΗ 3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΗΛΙΚΙΑ)

  • 20 Ιουλίου 2011, 08:34 | ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Οι φορείς του Δημοσίου που ιδρύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και είναι υπό την επίβλεψη των υπουργείων, προκειμένου να ικανοποιηθούν κάποιες «ανάγκες», είναι πολυάριθμοι και οι περισσότεροι χωρίς λόγω ύπαρξης…το θέμα είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ακούμε για συγχωνεύσεις των εν λόγω φορέων, αλλά ακόμη βλέπουμε στις λίστες να υπάρχουν φορείς για τους οποίους μιλούσαμε και πριν 2 χρόνια και ακόμη είναι στι λίστα των υπο συγχώνευση…Το θέμα είναι ότι πρέπει οι διαδικασίες να επισπευστούν.. οι διαδικασίες των μετατάξεων τωνυπαλλήλων των υπό συγχώνευση φορέων καθυστερούν πάρα πολύ, οπότε επόμενο είναι να καθυστερεί και η διαδικασία συγχώνευσης.Η εν λόγω διαδικασία όμως πρέπει να γίνει κατά τρόπο μεθοδευμένο.Εργάζομαι σε ασφαλιστικό Ταμείο, σε ενα από αυτά που συγχωνεύτηκαν τον 10/2008. Η συγχώνευση δεν ήταν ουσιαστική και έγινε γρήγορα και με πολλά σημεία που δεν είχαν μελετηθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην καθημερινή προσπάθεια να «προχωρήσει» η δουλειά μας. Μπορεί να δημιουργήθηκε ένα Ταμείο συγχωνεύοντας 9 Ταμεία, αλλά ουσιαστικά το μόνο που άλλαξε είναι ότι πλεόν υπάρχει 1 Δ.Σ. που λαμβάνει αποφάσεις. Στην πράξη οι 9 τομείς συνεχίζουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι φορείς, αφού συνεχίζουν και υπάρχουν 9 καταστατικά. Πώς μπορούμε να μιλάμε για συγχώνευση, όταν απλά έγινε μια χωροταξική αναδιάρθρωση (με μεγάλο μέρος υπαλλήλων να φεύγουν σε άλλα ταμεία που δημιουργήθηκαν και με συνέπεια να μην μπορούν να προσφέρουν εγκαίρως τις υπηρεσίες τους με τους υπάρχων υπαλλήλους πλέον τα συγχωνευμένα ταμεία), απλά συστάθηκε ένα Δ.Σ. αλλά ουσιαστική συγχώνευση δεν υφίσταται. Έπρεπε πρώτα να δημιουργηθεί ένα καταστατικό το οποίο να ακολουθεί το νεοσυσταθέν ταμείο, να υπάρχει ένας τρόπος υπολογισμού συντάξεων, ένας τρόπος πληρωμής συντάξεων, ένας τρόπος καταβολής και είσπραξης εσόδων και κατ’ επέκταση να υφίσταται ένα πληροφοριακό σύστημα που να ικανοποιεί το ένα ταμείο που δημιουργήθηκε.Τωρα βρισκόμαστε εμείς, οι υπάλληλοι, στο κέντρο αυτής της «δίνης», προσπαθώντας να συντονίσουμε ανομοιογενείς καταστάσεις και διαδικασίες. Θέλω να ελπίζω ότι οι συγχωνεύσεις που θα υλοποιηθούν θα γίνουν εγκαίρως αλλά με πιο μεθοδευμένο τρόπο από ότι οι προηγούμενες συγχωνεύσεις. Μας ζητάτε να καταθέσουμε απόψεις και προτάσεις αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπουμε καθημερινά είναι ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ του τί λέγεται και του τί υλοποιείται.Λέτε για κλείσιμο φορέων ενώ ταυτόχρονα ιδρύονται νέοι.Ζητάμε μείωση του αριθμού βουλευτών και των περιορισμό των διευκολύνσεων που σας παρέχονται, αλλά στην πράξη τί γίνεται;Και από λόγια έχουμε χορτάσει. Καιρός να περάσετε στην πράξη προκειμένου και εμείς να είμαστε αισιόδοξοι και να μπορούμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας.

  • 20 Ιουλίου 2011, 08:01 | ΣΕΚΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

    Η ανασυγκρότηση του κράτος είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία και περιλαβάνει την αξιοποίηση τόσο του ανθρώπινου δυναμικού όσο και των υπηρεσιών στο μέγιστο βαθμό ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος.

    Προτάσεις

    1. Συγχώνευση φορέων με όμορο αντικείμενο.(εξάληψη του φαινομένου πολλών υποστελεχωμένων υπηρεσιών που υπολειτουργούν)

    2. Ενιαίο μισθολόγιο (όλοι οι υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα ίδια χρήματα).

    3. Άνοιγμα των μετακινήσεων στο δημόσιο. (Τόσο μετακίνηση υπαλλήλων για την στελέχωση υπηρεσιών από το κράτος αλλά και μετακίνηση των υπαλλήλων με βάση κριτήρια εντοπιότητας).

    Αντίθετα δεν θα βοηθήσει η κατάργηση της μονιμότητας όπως και η εφαρμογή μισθολογίου που δεν θα έχει σαν βασικό χαρακτηριστικό την εξίσωση των ανισοτήτων.

  • 20 Ιουλίου 2011, 08:39 | ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΠΩΣ Ο ΟΚΑΝΑ, ΤΟ 18ΑΝΩ, ΤΟ ΨΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ! ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 18ΑΝΩ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 8ΩΡΟ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ 4 ΩΡΕΣ! ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ! ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΙΚΑΝΑ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ! ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΑΤΟΜΑ ΑΝΙΚΑΝΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ.-

  • 20 Ιουλίου 2011, 07:43 | Κακαβάς Αλέξανδρος

    1. Μεταφορά όσο το δυνατόν περισσότερων δημοσίων υπηρεσιών που εδράζονται στο κέντρο, στα εγκατελειμένα ολυμπιακά ακίνητα. Με αυτό τον τρόπο:
    α. Μειώνεται δραστικά το τεράστιο κόστος των ενοικίων για ακίνητα τα οποία είναι ούτως ή άλλως ακατάλληλα για χρήση από το δημόσιο.
    β. Μειώνεται το κόστος των κατ’ ουσίαν άχρηστων μετακινήσεων των κρατικών αυτοκινήτων από τη μία υπηρεσία στην άλλη.
    γ. Αποφορτίζεται κυκλοφοριακά το κέντρο από τα χιλιάδες αυτοκίνητα των υπαλλήλων.
    δ. Με ένα LAN και κοινούς σέρβερ χαμηλού κόστους μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη και φθηνότερη συνεργασία μεταξύ των φορέων.
    ε. Είναι ευχερέστερη η εποπτεία της τήρησης του ωραρίου.
    στ. Με δεδομένη τη συνύπαρξη χιλιάδων εργαζομένων, είναι δυνατή η ύπαρξη δομών υποστήριξης όπως παιδικοί σταθμοί, εστιατόρια, κλπ.

    2. Με δεδομένη την υπαρξη μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων, θα μπορούσαν να συμβούν δύο πράγματα για την καλύτερη αξιοποίησή τους:
    α. Απορόφηση στα κατά τόπους ΚΕΠ με σκοπό την καλύτερη στελέχωσή αυτών των υπηρεσιών, κυρίως τα απογεύματα.
    β. Χρησιμοποίησή τους για τη μηχανογράφηση και ψηφιοποίηση των κρατικών αρχείων. Αν μιλάμε πραγματικά για open goverment και διαφάνεια, η ψηφιακή διάθεση των κρατικών αρχείων στο ίδιο το Δημόσιο αλλά και τους πολίτες, είναι εκ των ουκ άνευ.