ΚΛΑΔΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (Εντός ΑΣΕΠ): Ειδικότητα ΠΕ Δικηγόρων

Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

α. Άδεια άσκησης επαγγέλματος δικηγόρου.
β. Πτυχίο ή Δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, βάσει του οποίου χορηγήθηκε η ανωτέρω άδεια.
γ. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α)επεξεργασίας κειµένων, β)υπο-λογιστικών φύλλων και γ)υπηρεσιών διαδικτύου.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 10:04 | Γιαννης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νομίζω ότι η πρόσληψη δικηγόρων γίνεται μέσω Δικηγορικού Συλλόγου. Νομίζω όμως ότι η πρόβλεψη για ύπαρξη μεταπτυχιακού τίτλου σχετικού με το δίκαιο των ΜΜΕ, γνώση μιας ξένης γλώσσας, θα ήταν σημαντικά προσόντα. Από την άλλη η γνώση υπολογιστικών φύλλων, είναι μάλλον λιγότερο σημαντική. Ευχαριστώ, ελπίζω και εγώ η πρόσληψη όλων να γίνει αξιοκρατικά.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 18:50 | ΤΕΤΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αναφορικά με την κατηγορία ΠΕ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ, το δικαίο αλλά και ορθό είναι η διαδικασία πρόσληψης να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπεται στο προσοντολόγιο.
    Και αυτό διότι το καθεστώς που επικρατούσε μέχρι πρότινος για την πρόσληψη δικηγόρων στην ΕΡΤ ήταν αδιαφανής (όπου προβλέπονταν συγκρότηση επιτροπής με συμμετοχή συνδικαλιστή της ΕΡΤ, νομικού συμβούλου του κράτους, εκπροσώπου του δικηγορικού συλλόγου: ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΝΈΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΥΣΑΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ) και είχε ως αποτέλεσμα να αποτελεί η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ «άβατο» για τους μη έχοντες..
    Ευχαριστώ πολύ και ευελπιστώ η πρόσληψη δικηγόρων στην ΝΕΡΙΤ να βασίζεται σε κριτηρία ΑΣΕΠ χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση (κατα παραγγελία επιτροπές αξιολόγησης ή αδιαφανή συνέντευξη,,)