ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ (Εντός ΑΣΕΠ):Ειδικότητα ΤΕ Πτυχιούχων Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

α. Πτυχίο ή Δίπλωμα Ηλεκτρονικού Μηχανικού ΤΕΙ ή το οµώνυµο πτυχίο ή δίπλωµα Προγραµµάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ηµεδαπής ή ισότιµος τίτλος σχολών της ηµεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας ή το οµώνυµο πτυχίο ΚΑΤΕΕ ή ισότιµος τίτλος της ηµεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.
β. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α)επεξεργασίας κειµένων, β)υπο-λογιστικών φύλλων και γ)υπηρεσιών διαδικτύου.
γ. Εμπειρία δύο ετών σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στα αντικείμενα:
1) Κεντρικός έλεγχος (Master control) ή
2) Μεταγραφές ή
3) Ραδιοζεύξεις ή
4) Ροή Προγράµµατος ή
5) Συντήρηση Δικτύου Εκποµπής (RF) ή
6) AUTO CUE ή
7) Ρύθμιση Εικόνας ή
8) Εγκαταστάσεις-Συντήρηση εξοπλισμού Ραδιοφωνίας ή
9) Εγκαταστάσεις-Συντήρηση εξοπλισμού Τηλεόρασης ή
10) Δορυφορικές ζεύξης εκπομπής & λήψης – επικοινωνία ή
11) Εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων συμπίεσης και πολυπλεξίας
(επίγεια – δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση) ή
12) Μελέτη και ανάπτυξη ψηφιακής τηλεόρασης
δ. Επαγγελματική Άδεια Οδήγησης Γ΄ Κατηγορίας για τους υποψηφίους των περιπτώσεων (3)&(10) της ανωτέρω παραγράφου.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 13:06 | Σ. Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η εμπειρία πρέπει να είναι κυρίαρχο κριτήριο για τους τεχνικούς. Η ΕΡΤ που «πέθανε αιφνιδίως» 11/6/2013 έφτασε σε τέτοιο μέγεθος πολιτισμικής αναφοράς, ήταν το μεγάλο σχολειό του επαγγελματισμού και η βάση για κάθε αξιολογική κρίση σε όλες τις εκφάνσεις του γίγνεσθαι στο χώρο των ΜΜΕ της χώρας, γιατί την έστησαν διαχρονικά μεγάλες μορφές του πολιτισμού Μυριβήλης , Μανθούλης, Καράς Χατζηδάκης Θεοδωράκης, και της δημοσιογραφίας Λαμπρίας Ρωμαίος, αλλά και της τέχνης και της τεχνικής Φουντούλης, Μήλλας, Σκέντος, και όχι μόνο. Αυτοί μεταλαμπάδευσαν, από σειρά σε σειρά τεχνικών, την τεχνική τον επαγγελματισμό την ευσυνειδησία και τον «ερώτα» για τη δουλεία. Ιδιαίτερα σε μας τους τεχνικούς, που είμαστε το «μεγάλο βάθος πεδίου» που αποσβένει και διορθώνει όλους τους «κραδασμούς και της στρεβλώσεις» που έρχονται απ’ έξω, και για τους δημοσιογράφους και για τους καλλιτέχνες. Αυτή η ροη διακόπηκε βίαια από την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του 1999 και τον «κ.» ΠΑΝ-ΠΑΝ και μας οδήγησε στο ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΙΣΤΑΝ την αιτία του «αιφνίδιου θανάτου της ΕΡΤ». Διακόπτετε και τώρα, Ας την ενώσουμε. Το ΑΣΕΠ αν το επιτρέψουμε μπορεί να αξιολογήσει και την εμπειρία. Ας μην φοβόμαστε εμείς συνάδελφοι το ΑΣΕΠ, που είναι ο μονός αξιολογικός οργανισμός που αποδέχεται ο εργοδότης μας. Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης που μας πληρώνει.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:21 | Σ. Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η εμπειρία πρέπει να είναι κυρίαρχο κριτήριο για τους τεχνικούς. Η ΕΡΤ που «πέθανε αιφνιδίως» 11/6/2013 έφτασε σε τέτοιο μέγεθος πολιτισμικής αναφοράς, ήταν το μεγάλο σχολειό του επαγγελματισμού και η βάση για κάθε αξιολογική κρίση σε όλες τις εκφάνσεις του γίγνεσθαι στο χώρο των ΜΜΕ της χώρας, γιατί την έστησαν διαχρονικά μεγάλες μορφές του πολιτισμού Μυριβήλης , Μανθούλης, Καράς Χατζηδάκης Θεοδωράκης, και της δημοσιογραφίας Λαμπρίας Ρωμαίος, αλλά και της τέχνης και της τεχνικής Φουντούλης, Μήλλας, Σκέντος, και όχι μόνο. Αυτοί μεταλαμπάδευσαν, από σειρά σε σειρά τεχνικών, την τεχνική τον επαγγελματισμό την ευσυνειδησία και τον «ερώτα» για τη δουλεία. Ιδιαίτερα σε μας τους τεχνικούς, που είμαστε το «μεγάλο βάθος πεδίου» που αποσβένει και διορθώνει όλους τους «κραδασμούς και της στρεβλώσεις» που έρχονται απ’ έξω, και για τους δημοσιογράφους και για τους καλλιτέχνες. Αυτή η ροη διακόπηκε βίαια από την υποχρεωτική συνταξιοδότηση του 1999 και τον «κ.» ΠΑΝ-ΠΑΝ. Διακόπτετε και τώρα, Ας την ενώσουμε. Το ΑΣΕΠ αν το επιτρέψουμε μπορεί να αξιολογήσει και την εμπειρία. Ας μην φοβόμαστε εμείς συνάδελφοι το ΑΣΕΠ, που είναι ο μονός αξιολογικός οργανισμός που αποδέχεται ο εργοδότης μας. Ο Έλληνας φορολογούμενος πολίτης που μας πληρώνει.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:01 | Κώστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα το προσοντολόγιο για την πρόσληψη Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, απαιτούνται ΜΟΝΟ τρία προσόντα:
    • Πτυχίο
    • Γνώση χειρισμού Η/Υ – ECDL &
    • Εμπειρία 2 ετών σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

    Είναι φανερό ότι θέτοντας ως κριτήριο μόνον τα παραπάνω προσόντα, δεν είναι δυνατό να επιλεγούν οι ικανότεροι και αξιότεροι, δεδομένου ότι υπάρχει πολύ μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων που διαθέτει τα ελάχιστα αυτά προσόντα από τις θέσεις πρόσληψης.

    Πώς λοιπόν θα γίνει το ξεκαθάρισμα και επιλογή ώστε να καταλήξουμε σε ένα «νέο, αξιοκρατικό και αποδοτικό» φορέα;
    Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να προστεθούν και επιπλέον απαιτούμενα ή επιθυμητά προσόντα, τα οποία να μοριοδοτούνται αναλόγως.

    Τέτοια μπορεί να είναι:
    • Ο συνολικός αριθμός ετών εμπειρίας, στον αντίστοιχο τομέα τηλεοπτικού φορέα (μοριοδότηση κάθε επιπλέον έτους).
    • Ο συνολικός αριθμός ετών εμπειρίας, στον αντίστοιχο τομέα ραδιοφωνικού φορέα (μοριοδότηση κάθε επιπλέον έτους).
    • Μοριοδότηση αυτών που κατείχαν θέση-θέσεις ευθύνης κατά την εργασία τους σε εταιρεία ραδιοτηλεοπτικού τομέα. (π.χ. μπορεί κάποιος να ήταν τεχνικός προϊστάμενος τμήματος και παράλληλα τεχνικός ασφαλείας κ.λ.π.) Χρόνια θέσης επί μόρια.
    • Προσωπική ανάπτυξη (βεβαιώσεις παρακολούθησης σχετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων- ημερίδων).
    • Εκπόνηση μελετών με στόχο την βελτίωση σχετικών ηλεκτρονικών συστημάτων.
    • Κατασκευή και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας παραγόμενου έργου ή την επίλυση τεχνικών προβλημάτων ραδιοφωνίας ή τηλεόρασης.
    • Διακρίσεις – τιμητικές επιστολές για συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις σχετικές με το αντικείμενο.
    • Συμμετοχή σε αποκλειστικές και επικίνδυνες αποστολές (π.χ. εργασία σε εμπόλεμες περιοχές).
    • Συμμετοχή – διακρίσεις σε διαγωνισμούς συναφείς με το αντικείμενο.
    • Διδακτική εμπειρία σε αντικείμενα ραδιοτηλεοπτικού περιεχομένου.
    • Αποδεδειγμένη εμπειρία χρήσης εξειδικευμένων λογισμικών (π.χ. μοντάζ).
    • Μοριοδότηση των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ.

    Παρόμοια κριτήρια πρέπει να μπουν και για τους εργαζόμενους ΗΧΟΛΗΠΤΕΣ, ΜΟΝΤΕΡ, ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΕΣ. Γενικότερα πρέπει να προτιμηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Τ.Ε. ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ στον χώρο, σε μεγάλο ποσοστό και για αυτές τις ειδικότητες. Η λογική είναι, ότι αυτοί μπορούν να εργαστούν άμεσα και να προσαρμόζονται ανάλογα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες. Οι ηλεκτρονικοί αυτοί είναι έτοιμοι-ολοκληρωμένοι τεχνικοί στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα αυτό. (Π.Δ. 346/1989 (Φ.Ε.Κ. 47/10-2-89/τ.Α’))

    Πιστεύω ότι γενικότερα θα πρέπει να γίνει σαφές, οι τεχνικοί σε αυτήν την δουλειά, δεν είναι απλοί δημόσιοι υπάλληλοι και πρέπει με κριτήρια όπως τα παραπάνω να αποδείξουν τις δυνατότητές τους.

    Τέλος επειδή η ΕΡΤ έχει τεράστιες και δαιδαλώδεις εγκαταστάσεις, διαθέτει παλιά και νέα μηχανήματα, που μπορεί για κάποια τα manual να έχουν χαθεί ή να βρίσκονται κάπου αλλού, χιλιάδες καλωδιώσεις και φις, τεράστιο δίκτυο πομπών. Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να προσληφθούν όλοι οι παλιοί εργαζόμενοι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί τ.ε. που γνωρίζουν τα μηχανήματα και λεπτομέρειες σημαντικές, ώστε με την σειρά τους να μεταλαμπαδεύσουν την γνώση τους στους νεότερους.

    Καλή επιτυχία σε όλους.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:14 | Φ.Β
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Διαβάζοντας τα «προτεινόμενα» κριτήρια για την στελέχωση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα έχω να καταθέσω τα εξής:
    Καταρχάς, η ειδικότητα μου είναι ηχολήπτρια. Από τη στιγμή που η προκήρυξη θα είναι εποπτευόμενη από το ΑΣΕΠ ας ορίσουν όποιο αντικειμενικό κριτήριο (πτυχίο, αγγλικά, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ecdl, προϋπηρεσία) κρίνουν οι ίδιοι ώστε να καταλήξουν στο συμπέρασμα: « να επιλέξουν τους καλύτερους ».
    Είμαι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει σε ιδιωτικά μέσα αλλά και στην πρώην ΕΡΤ θεωρώ ότι πρέπει να γίνει σωστή κατανομή του προσωπικού και όχι έτσι αυθαίρετα σ’ ένα γενικό πλαίσιο χρειαζόμαστε τεχνικούς. Οι τεχνικοί έχουν κλάδους που ο καθένας από μας υπηρετεί την επιστήμη του. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε σε ένα ραδιοτηλεοπτικό φορέα να ζητούμε μόνο πτυχίο ηλεκτρονικής «για να κάνουν τα πάντα» με ότι αυτό συνεπάγεται. Επειδή έχω συνεργαστεί στο παρελθόν με ηλεκτρονικούς αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι η δουλειά του ηλεκτρονικού έχει συγκεκριμένα καθήκοντα και καθορίζονται από το νόμο: 158/ΦΕΚ Α/14/06/89 (ΠΔ 346/1989). Με τον ίδιο τρόπο έχει καθοριστεί και η δουλειά του ηχολήπτη (ΠΔ 141/2003) από την στιγμή που τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκεται από Τριτοβάθμια Ιδρύματα και στην Ελλάδα. Αν αυτή η χώρα θέλουμε πραγματικά να πάει μπροστά ας τοποθετήσουμε ειδικευμένους ανθρώπους σε σωστές θέσεις και νομίζω ότι ήρθε η ώρα το ξεκίνημα να γίνει από το νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η ροή προγράμματος, master control είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα του ηχολήπτη.
    Ένα δεύτερο ζήτημα είναι ότι δεν μπορεί στην ίδια προκήρυξη να δίνεται η δυνατότητα στους υποψηφίους ειδικότητας ηλεκτρονικής να έχουν δικαίωμα επιλογής αξιολόγησης. Τι εννοώ; Στους Τεχνικούς ηλεκτρονικών μηχανικών παίρνουν μέρος πτυχιούχοι ηλεκτρονικής μέσω ΑΣΕΠ αλλά και στους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Ηχοληπτών έχουν την δυνατότητα οι πτυχιούχοι ηλεκτρονικοί να διαγωνιστούν και μην ξεχνάτε ότι η ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Ηχοληπτών είναι εκτός ΑΣΕΠ. Επίσης, θέλω να αναφέρω ότι δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στην Ελλάδα που να αποφοιτούν καθαρά Ηχολήπτες πέρα από τα 2 ΤΕΙ, επομένως το ΠΕ Ηχοληπτών πιστεύω ότι δεν υφίσταται, αυτό εξάλλου ορίζεται από το εθνικό πλαίσιο προσόντων αλλά και από τα επαγγελματικά περιγράμματα του ΕΟΠΠΕΠ.
    Τέλος, για την ΝΕΡΙΤ η ειδικότητα ΤΕ Ηχοληπτών θεωρείται καλλιτεχνικός κλάδος με αποτέλεσμα να είναι εκτός ΑΣΕΠ. Αυτό βέβαια, δεν προκύπτει από κανένα τεκμηριωμένο στοιχείο την σημερινή εποχή. Αυτό μπορούσε να συμβεί μόνο στην Ελλάδα, όταν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ την ειδικότητα του ΤΕ Ηχολήπτη την κατατάσσουν ως τεχνική ειδικότητα και διαχωρισμένη από το κλάδο των ηλεκτρονικών.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 11:03 | T.N.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Λόγω του ότι η Ηλεκτρονική δεν είναι τέχνη αλλά επιστήμη ο σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανικός δεν είναι άτομο που φέρει μόνο το πτυχίο του και εξειδικεύεται στο χειρισμό συγκεκριμένων συσκευών αλλά προσπαθεί να ανακαλύπτει και να ευρύνει τον ορίζοντα του στις νέες εφαρμογές της ηλεκτρονικής και των τηλεπικοινωνιών. Ο σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανικός εκτός από το να έχει τα προσόντα πρέπει και να τα πιστοποιεί γι αυτό πρέπει να έχει το λιγότερο βασική γνώση αγγλικής και υπολογιστή πιστοποιημένα. Πρέπει επίσης να διαχωριστούν κατά την διαδικασία της μοριοδότησης οι τεχνικοί-χειριστές από τους τεχνικούς με εμπειρία στις επισκευές και να υπάρξει και κάποιου είδους αξιολόγηση προσόντων και γνώσεων για όλους διότι όποιος έχει τη γνώση δεν φοβάται να την αποδεικνύει όταν του ζητηθεί. Πρέπει λοιπόν κάποιος εκτός από τις βασικές πιστοποιημένες γνώσεις να έχει και προσόντα και να μην μπερδεύουμε τα μόρια με τα προσόντα γιατί είναι σαν να συγκρίνεις μπανάνες με ομπρέλες πράγμα αδύνατον αφού είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Τέλος θα αναφερθώ σε μια παλιά πετυχημένη συνταγή του εφάρμοζε ο ΟΤΕ και εξακολουθεί η ΟΤΕPLUS. Λόγω του ότι όπως προείπα η Ηλεκτρονική δεν είναι τέχνη αλλά επιστήμη και ο σύγχρονος ηλεκτρονικός μηχανικός δεν είναι άτομο που φέρει μόνο το πτυχίο του και εξειδικεύεται στο χειρισμό συγκεκριμένων συσκευών αλλά προσπαθεί να ανακαλύπτει και να ευρύνει τον ορίζοντα του ο ΟΤΕ όριζε ως προσόν όχι κύριο φυσικά το πτυχίο ραδιοερασιτέχνη. Έτσι γνώριζε ότι το άτομο που προσλαμβάνει εκτός από τις γνώσεις του επαγγέλματος έχει ως προσωπική ενασχόληση (χόμπυ) την τεχνική των τηλεπικοινωνιών, τη ραδιοηλεκτρολογία, την ηλεκτρονική επιστήμη κάτι που αυτομάτως δηλώνει την ιδιαίτερη του έφεση στην αναζήτηση γνώσεων και ικανοτήτων.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 11:48 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Όλοι μιλάτε για την προϋπηρεσία εάν θα είναι 5.7.9 χρόνια κανένας δεν μιλάει για κοινωνικά κριτήρια ,για τα παιδιά μας ρε γα..τω,όσοι έχουν οικογένεια μπορούν να με καταλάβουν ότι δεν χάνεται μόνο η δικιά μας γένια αλλά και των παιδιών μας που σε λίγο δεν θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, (σίτιση,ρουχισμό,φροντιστήρια,παιχνίδια,διασκέδαση των παιδιών),αφού και ο χώρος της ιδιωτικής τηλεόρασης δεν μπορεί να μας απορροφήσει,σας το λέω αυτό φίλοι μου γιατί προέρχομαι από την ιδιωτική TV(προτού προσληφθώ στην ΕΡΤ)και όλο αυτό το διάστημα προσπαθώ να βρώ δουλειά σε κάποιο κανάλι και είναι μάταιο.Ας μην τρωγόμαστε μεταξύ μας,καλό είναι οι υπεύθυνοι να λάβουν γνώσει και να φτιάξουν ξανά την κρατική τηλεόραση με τα πιο ικανά στελεχη της ΕΡΤ..

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 09:08 | Κατερινα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλημέρα,δεν καταλαβαίνω γιατί οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ δεν αντιμετωπίστηκαν ισάξια με όλους τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ σε άλλους κλάδους κλάδους του δημοσίου. Για παράδειγμα οι σχολικοί φύλακες μπήκαν σε καθεστώς μετακίνησης οταν καταργήθηκε ο κλάδος τους.Σημερα ο κ Κώστας Πανταζης μέλος ΠΑΣΟΚ και ο κ.Καραγκουνης σε εκπομπή στην τηλεόραση μας μιλάνε για το που θα απορροφηθούν . Για τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ της ΕΡΤ γιατί δεν ισχύει το ίδιο; Ειναι οι μόνοι που απλά απολύθηκαν ενώ όλοι οι άλλοι μπήκαν σε καθεστώς μετακίνησης! Γιατί δεν εχουν την ίδια αντιμετώπιση;Και στους σχολικούς φύλακες ο κλάδος τους καταργήθηκε όπως και η ΕΡΤ. Απαιτώ μια τίμια απάντηση σας παρακαλώ.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 00:04 | ΓΙΩΡΓΟΣ Κ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    O 50αρης σίγουρα δεν είναι ΚΑΠΗ, απλά μεγάλος σε ηλικία και για έναν τεχνικό ηλεκτρονικό σε ιστούς ισοδυναμεί με προβλήματα(φυσικά). Ο 60αρης ηλεκτρονικός μηχανικός-τεχνικός και το τονίζω ο μηχανικός-τεχνικός έχει μια δυσκολία (πιθανώς) σε εκτέλεση των καθηκόντων του. Και φυσικά άλλο να είσαι ένα σεβαστό πρόσωπο 60 χρονών σε Διοικητική Θέση και άλλο σε τεχνική καθαρά θέση, εκτός και αν όλοι οι τεχνικοί είναι προϊστάμενοι και δουλεύουν καθαρά με το μυαλό (ποιος κάνει τότε χειρωνακτική εργασία?)… Και φυσικά καλό θα ήτανε να υπάρξει διαχωρισμός των έμπειρων τεχνικών με των νέων τεχνικών σε διαφορετικές κατηγορίες, με γνώση αγγλικών και Η/Υ πιστοποιημένα φυσικά, για όλους όπως ορίζει ο ΑΣΕΠ αλλιώς θα ήταν πισωγύρισμα σε τακτικές του παρελθόντος όπου τα προσόντα δεν ήταν ο κύριος τρόπος πρόσληψης. Ελπίζω να δοθούν ευκαιρίες σε Νέους-Νέες γιατί και οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας δουλεύουν και σε πολύ χειρότερες συνθήκες και δεν τους χαρίζουν τίποτα και πληρώνουν λάθη πιθανώς κάποιου 60αρη.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 21:33 | nikos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οταν το 2004 μπηκα στην ΕΡΤ μεσω ΑΣΕΠ, ζητηθηκε να εχω 2 χρονια προυπηρεσια στην ειδικοτητα μου, αγγλικα επιπεδου advanced ή lower εαν δεν καλυφθουν οι θεσεις και γνωσεις υπολογιστων. Οπως ξερετε οι θεσεις δεν συμπληρωθηκαν και εγινε ο διαγωνισμος του 2006 που ηρθαν και οι υπολοιποι ηλεκτρονικοι με λιγο πιο χαλαρα κριτηρια. Καταλαβαινω τη θεση της κυβερνησης που λεει οτι εαν μπουμε στη ΝΕΡΙΤ χωρις αλλη κριση απο τον ΑΣΕΠ θα θεωρηθει οτι ο φορεας ειναι διαδοχος της ΕΡΤ. Πρεπει ομως με καποιο τροπο να μοριοδοτηθουμε ως επιτυχοντες των ΑΣΕΠ του 2004 και του 2006 στον επερχομενο ΑΣΕΠ. Το 2004 οι συμβασιουχοι της ΕΡΤ πριμοδοτηθηκαν, αν θυμαμαι καλα, με 40% στην προυπηρεσια τους. Θεωρω οτι μια τετοια λυση θα ηταν δικαιη για εμας που αφησαμε δουλειες για να μπουμε στην ΕΡΤ και δεν μονιμοποιηθηκαμε με το προεδρικο του Παυλοπουλου (με τα γνωστα παρατραγουδα).

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 20:43 | IAKOVOS
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ!

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 18:31 | ΑΓΓΕΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.
    θΑ ΗΘΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΣΤΕΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2004-2005, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑMIΑ ΜΕΡΙΜΝΑ,ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ,ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΕΝΟΣ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ.
    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΠΑΡΑΧΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΡΥΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,Η ΤΟΥΣ ΒΑΖΑΤΕ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ «ΨΥΓΕΙΑ» ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ.
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΤ. ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΨΕΥΔΗ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΠΕΞΩ ΟΣΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΑ ΣΩΣΤΑ.
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ.
    ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ?
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ «ΠΛΕΚΕΤΕ ΕΓΚΩΜΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ Η ΑΝΙΣΗ ΑΥΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΙ,ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ, ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
    ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΘΕΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΑΝ Η ΓΕΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΟΛΟΜΩΝΤΙΑ ΛΥΣΗ!!
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:23 | ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Γ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:42 | Θωμας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Όλοι θα ξεχωρίσουμε απο την εμπειρία μας και σας παρακαλώ να προσλαβετε συναδέλφους οι οποίοι θα είναι έμπειροι και δεν θα ανησυχώ για τον επαγγελματισμο τους διότι ένα λάθος κοστίζει και χρηματικά μα και σωματικά οπότε καλό είναι το κριτήριο της προϋπηρεσίας να επανεξεταστεί σοβαρά.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:44 | ΘΟΔΩΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Προυπηρεσία και μόνο ώστε να μπει κόσμος που να γνωρίζει τη δουλειά.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:15 | ΝΙΚ. ΣΧ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλησπέρα επειδή αναφερόμαστε σε τεχνικούς όλα τα σχόλια και οι απόψεις συγκλίνουν στα χρόνια υπηρεσίας ως το μοναδικό κριτήριο το οποίο θέλει μια διαμόρφωση. Πιστεύω ταυτόχρονα να ληφθεί υπόψη και ο τόπος και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύει ένας τεχνικός ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά τα χρόνια είχαμε και κάποιες απώλειες ανθρώπων γι αυτό και το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να χρίζει ιδιαίτερης προσοχής.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:52 | Σ. ΜΑΝΑΚ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η διαβούλευση στην πλειοψηφία της καταλήγει στο συμπέρασμα απαραίτητης μακροχρόνιας προϋπηρεσίας. Μια μειοψηφία προφανώς μη τεχνικοί αλλά άλλων ιδιοτήτων και ειδικοτήτων προσπάθησαν να προσθέσουν ως κριτήριο και τα γερμανικά τα αγγλικά και τα γαλλικά οπως επίσης και δυο συγκεκριμενοι χρήστες προσέβαλαν τους υπολοίπους χρήστες που στην πλειοψηφία τους ειναι νέα παιδια που συναινούσαν στην αύξηση προϋπηρεσίας ως ανικάνους που η μοναδική θέση είναι στο ΚΑΠΗ και δεν μιλάμε για αναφορά σε χρήστες άνω των 70 ετών αλλά προσέβαλαν νέα παιδιά 40 ετών που το 2004 δούλεψαν για πρώτη τους φορά. Ευτυχώς η πλειοψηφία φανερώνει να συμφωνεί στην παρούσα προκήρυξη και την μελλοντική ορθή λειτουργιά της ραδιοτηλεορασης και δεν αποσκοπεί όπως τα δέκα αυτά άτομα της μειοψηφίας στην εκ των βάθρων λάθος λειτουργία της.Καλό απόγευμα.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:15 | Στάμος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Όλοι όσοι έχουν γνώσεις και έχουν ασχοληθεί μακροχρόνια με τον κλάδο μας θα πρεπει να αποτελεσουν τις κολώνες της ΝΕΡΙΤ διότι η γνώση και η εμπειρία των τεχνικών της ΕΡΤ την κατέστησαν ως ενα απο τα καλύτερα μέσα ενημέρωσης στην Ευρωπη. Οπότε το κριτήριο της προϋπηρεσίας αποτελεί μια βασική προϋπόθεση.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 14:33 | Γ.Α
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι και Κυρίες…
    Νομίζω πως σε λίγο θα αλληλοφαγωθούμε.
    Ακόμη και οι ΑΣΕΠίτες του 2004 «την λένε» στους ΑΣΕΠίτες του 2006.

    Και παλαιοί και νέοι εργαζόμενοι ξέρουμε πως ήταν καλές φουρνιές εργαζομένων.

    Νομίζω πως τα σχόλια μας σε μία Διαβούλευση πρέπει να είναι κάπως μετρημένα, αν θέλουμε να τα λάβουν υπ’όψην τους οι αρμόδιοι.

    Παραθέτω τα παρακάτω προς προβληματισμό:

    Εγώ μπήκα στην («Δολοφονημένη» πλέον) ΕΡΤ με τον ΑΣΕΠ του 2005, και προσλήφθηκα το 2006. Είχα δε άλλα 7 χρόνια προϋπηρεσία σε ΙΔ. κανάλι.
    Μέσα στην ΕΡΤ συνάντησα παλιούς τεχνικούς που πραγματικά δεν περίμενα να συναντήσω και με εξέπληξαν ευχάριστα με τον επαγγελματισμό τους.

    Τώρα για προηγούμενα σχόλια που λένε για ΚΑΠΗ, να τους συστήσω κάτι αναρριχτές 50+ ετών που δεν τους προλαβαίνεις ούτε στις σκάλες, όχι σε ιστό….Και είναι Ηλεκτρονικοί που δίνουν λύσεις Μηχανολογικές και Ηλεκτρολογικές σε πολύ αντίξοες συνθήκες με χιόνια, πάγους και καύσωνες.

    Για την ενημέρωση του κοινού θα ήθελα να πως πως η Τηλεόραση είναι ένας ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

    ΟΧΙ, δεν μπορείς να εργαστείς σε κανάλι που είναι νεοσύστατο και πρέπει να δουλέψει άμεσα, αν για 10 χρόνια ασχολήσουν σε άλλο τομέα των ηλεκτρονικών.

    Οσον αφορά τον Κο Εργολάβο, το μήνυμα του στην αρχή μοιάζει με διαφημιστικό φυλλάδιο.
    Η ουσία όμως είναι στο Υστερόγραφο:
    Παιδιά μην ανησυχείτε. Ελάτε σε μένα (αφού θα είστε άνεργοι) και εγώ θα σας πληρώνω ΟΛΗ σας την εμπειρία με 680€ μεικτά, όπως κάνει και μεγάλος όμιλος τηλεπικοινωνιών Γερμανικής ιδιοκτησίας μέσω των θυγατρικών του. (τυχαίο παράδειγμα..)
    Μιας που γράφεται εδώ, κάντε μας δημόσια και μία δεσμευτική προσφορά 24/7 και με ρήτρες, για τα σχεδόν 1000 σημεία εκπομπής που έχει η Νεριτ (μαζί και τα FM) να γελάσει λίγο το χειλάκι μας.
    Σας προειδοποιώ όμως πως το έργο το έχουμε ξαναδεί και συμφέρει το δίκτυο να ανήκει στη ΝΕΡΙΤ.

    Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκονται παλαιοί συνάδελφοι όσον αφορά την ξένη γλώσσα. Πολλοί μιλάνε και γράφουν καλά Αγγλικά λόγω ενασχόλησης, αλλά δεν έχουν πτυχίο.
    Η αλήθεια είναι πως σε πολλά πόστα μπορεί να μην χρειαστείς τα Αγγλικά.
    Σε κάποια άλλα όμως χρειάζονται.
    Π.Χ. πως θα αξιολογήσεις σωστά ένα μηχάνημα σε διαγωνισμό, και πως θα παρακολουθήσεις μία εκπαίδευση σε ένα νέο μηχάνημα.
    Και σε τι γλώσσα θα στείλεις ένα mail στον κατασκευαστή για κάποιο πρόβλημα?

    Οσον αφορά την εμπειρία, και εμένα με συμφέρει να προσμετρηθεί όλη.
    Και σίγουρα στην TV υπάρχει τεράστια διαφορά από τα 2 στα 5 χρόνια.
    Οι διαφορές κατά τη γνώμη μου αμβλύνονται πολύ μετά τα 10 χρόνια.
    Νομίζω όμως πως υπάρχει νομοθετικό κώλυμα με τον νόμο του ΑΣΕΠ που δίνει μέγιστο προσμετρούμενο χρόνο τα 5 χρόνια.
    Παρακαλώ τους υπεύθυνους να το εξετάσουν.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 13:45 | ΔΕΛ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 2004-2006 ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΗΔΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ, ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 13:42 | Αλεξανδρος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Γιατί ενώ όλοι οι απολυμένοι του δημοσίου(σχολικοί,φυλακές,δημοτική αστυνομία κ.α.) να μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και οι εργαζόμενοι της <> ΕΡΤ να μην μπαίνουν σε καμία τετοια διαδικασία αλλά αντιθετως να να γίνονται υποψήφιοι σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ;;Και μάλιστα με κριτήριο 2 μονο χρόνια προϋπηρεσίας;;Ειναι δυνατόν;Εδώ μιλάμε για προσωπικό με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια το οποίο θα αφήσετε να παει χαμένο επειδή ταχα θέλετε να να βγάλετε την εικόνα ενός δικαίου και άξιο κρατικού κράτους;Αν θέλετε να χαρακτηρίζεστε έτσι πρέπει να είστε δίκαιοι με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και όχι να αφήνετε σε μια νύχτα πάνω από 2500 χιλιάδες ανεργες οικογένειες!!!

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 13:33 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νομίζω πως είναι άδικο και ασύμφορο για την ΝΕΡΙΤ να μην μοριοδοτηθούν αυτοί που είχαν μπει με ΑΣΕΠ το 2006 και συνεπώς είναι νέοι και με 7 χρόνια εμπειρίας, πάνω στα ακριβώς ίδια μηχανήματα και εγκαταστάσεις που καλούνται να ξαναεργασθούν. Πολύ περισσότερο, τη στιγμή που η αξιολόγηση θα ξαναγίνει από τον ίδιο ανεξάρτητο φορέα (ΑΣΕΠ) και μάλιστα με λιγότερα κριτήρια. Αφού ο ΑΣΕΠ είναι η μόνη ανεξάρτητη και αξιόπιστη αρχή του κράτους για τις προσλήψεις στο δημόσιο, πως παραβλέπεται η αξιολόγηση που έγινε πριν 7 χρόνια;
    Επίσης, αφού για τις προσλήψεις ισχύει μόνο η εγκυρότητα του ΑΣΕΠ, γιατί γίνεται και διαγωνισμός εκτός ΑΣΕΠ; Οι ειδικότητες αυτές δεν έχουν κριτήρια που μπορούν να αξιολογηθούν; Ακόμα και αν δεν υπάρχουν στον ΑΣΕΠ είναι καιρός να ενταχθούν και δίκαια να γίνει η αξιολόγηση για όλους από τον ίδιο φορέα ακόμα κι αν ξεβολεύει κάποιους. Διαφορετικά μιλάμε για μισή διαφάνεια.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 11:02 | giannis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να παρέμβω στην διαβούλευση για τα κριτήρια πρόσληψης προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ κάνοντας την εξής παρατήρηση. Πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ που βρίσκονται ηλικιακά μεταξύ 45-55 χρονών γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε είναι πολύ δύσκολο οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να βρουν δουλειά και πρέπει να μπουν σε ειδική κατηγορία στο διαγωνισμό όπου θα μετρά περισσότερο η προϋπηρεσία και τα κοινωνικά κριτήρια. Οι άνθρωποι αυτοί είναι οικογενειάρχες και τώρα μπορεί να βρεθούν στο σημείο να διεκδικούν την ίδια θέση με το παιδί τους που με τόσο μόχθο το σπούδασαν προσφέροντας του όλα τα εφόδια

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 11:15 | Μαρία
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    δεν εχω καταλαβει γιατι στην ελλαδα ακομη και σημερα που θελουμε τόσο πολύ να προοδευσουμε, ακολουθουμε διαφορετικά μέτρα και σταθμά.

    η κυβερνηση για φορεις που καταργεί οπως την δημοτική αστυνομια, τους σχολικους φυλακες κ.α, τους διορισμένους με ΑΣΕΠ τους βαζει σε καθεστώς κινητικοτητας και εχουν μια ελπιδα να απορροφηθουν καπου,της ΕΡΤ που ειναι επισης καταργημένος φορεας πια, τους αντιμετωπιζει σαν ανυπαρκτο ειδος.
    η ειδικοτητα μας μπορει να προσφερει υπηρεσια σε πολλους τομείς και το θεωρω αδικο που σε μας δεν δίνετε εστω και αυτη η δυνατοτητα.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:23 | Νικολας Ρεσ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Προϋπηρεσία και μόνο εάν θέλουμε Τεχνικούς.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:17 | Μάριος Δοικ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο Τεχνικός δεν είναι δημοσιογράφος μην μπερδεύουμε τους ρόλους. Ο τεχνικός προσλαμβανεται για να κατασκευάζει και να διορθώνει βλάβες οχι για να μιλάει και να περιαυτολογει.Αρα πως κάποιοι απαιτούν με ύφος να μπουν και τα αγγλικά προφανώς πρόκειται για ανεργους καθηγητες που ψαχνουν οπως και στην προκήρυξη της ΔΤ οι πληροφορικάριοι και τα κεντρα τους για υποψήφιους πελάτες αλλά δεν θα δώσω εκταση αφού πρόκειται για μια εμφανή μειοψηφία .Επίσης οι μη τεχνικοί στο επαγγελμα καλο θα ειναι να εκφράζονται λογω δημοκρατίας αλλα αφου σκεφτούν διοτι το μονο που καταφερνουν ειναι να χάνει τη ουσία της η διαβούλευση και να υποβαθμίζουν το επίπεδο. Τέλος θελω να αναφερω πως ειμαι 45ετων το 2004 δουλεψα για πρωτη φορα στην αμαρτωλή ΕΡΤ και οπως ειπε ενα παιδάκι ειμαστε ΚΑΠΗ απλα δεν είμαστε μονοι μας έχουμε και τον πρόεδρο μας κ. Προκοπακη και τον υφυπουργό κ. Καψη και μάλλον και τον πατέρα που σε μεγάλωσε (αν σε μεγάλωσε γιατί ο σεβασμός ξεκινάει απο την οικογένεια).
    Ζητάω συγγνωμή απο τους υπόλοιπους 110 χρήστες αλλά πρέπει κάποιος σε αυτή τη χώρα να στηρίξει την πλειοψηφία εφόσον έχουμε δημοκρατία.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:12 | ΝΑΣΟΣ ΤΑΙΚ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΦΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ.ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΣ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:46 | ΣΤΑΥΡΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η προϋποθέσεις ειναι πάρα πολύ καλές και μακάρι να παραμείνουν οι ίδιες για να μπορέσουμε και εμείς που μόλις τελειώσαμε απο τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας να προσληφθούμε άλλωστε τι περισσότερο μπορεί να γνωρίζει κάποιος που έκανε αίτηση πρόσληψης το 2004 απο έμενα που κάνω το 2014?δεν υπάρχει διαφορά οσο περίεργο και αν διαβαστεί. Χαιρετώ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:30 | ΛΕΦ. ΑΔ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΒΟΗΘΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥ.
    ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΦΤΑΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΚΡΑΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ(ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΤΑΙ..).ΟΠΟΤΕ ΟΡΘΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΡΟΚΉΡΥΞΉ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΎΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:05 | ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΛΕΞΗ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΤΕΧΝΗ. Η ΤΕΧΝΗ ΣΥΜΒΑΔΊΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕΤΗΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΠΡΟΚΉΡΥΞΉ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΗ.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 22:42 | ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΑΦΤ/ΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ. Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 22:12 | giorgos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ.