ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ (Εντός ΑΣΕΠ):Ειδικότητα ΠΕ Διπλωματούχων Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

α. Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρονικού Μηχανικού.
β. Πτυχίο ή Δίπλωμα ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, βάσει του οποίου χορηγήθηκε η ανωτέρω άδεια.
γ. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α)επεξεργασίας κειµένων, β)υπο-λογιστικών φύλλων και γ)υπηρεσιών διαδικτύου.
δ. Εμπειρία δύο ετών σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στο αντικείμενο της θέσης

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:15 | G.A.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο ΑΣΕΠ δέχεται προυπηρεσία απο μηδέν έως δύο έτη σαν προυπόθεση!Γιατί βάζετε το μέγιστο;

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:48 | G.A.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μην αφήνετε τους νέους απ’έξω.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 12:16 | Κ.Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να μην ξεχνάτε ότι στους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς υπάγονται τμήματα των Πολυτεχνείων (Πάτρας,Κρήτης,Σάμου) με πρόγραμμα σπουδών εξιδεικευμένο στις νέες τεχνολογίες όπως μηχανικοί υπολογιστών, δίκτυα ,βάσεις δεδομένων,ψηφιακές τηλεπικοινωνίες ,τεχνολογίες πολυμέσων,τεχνολογίες λογισμικών,πληροφροριακά συστήματα,τεχνολογίες υλικού,πληροφορικής κ.α.

    Πρόκειται για προγράμματα σπουδών με έμφαση στις νέες τεχνολογίες των υπολογιστών,του διαδικτύου που υπερτερούν απο τα προγράμματα σπουδών των παλιών κλασσικών ηλ.μηχανικών μιας και τότε δεν υπήρχαν καν υπολογιστές!!

    Οπότε για ποιό λόγο αποκλείετε αποφοίτους με τον χρονικό περιορισμό που θέτετε που έχουν άμεση σχέση με τις τρέχοντες τεχνολογικές εξελίξεις;Είστε σίγουροι ότι οι νέοι απόφοιτοι δεν έχουν να διδάξουν τίποτα στους παλιούς μηχανικούς που το πρόγραμμα σπουδών τους δεν είχε καμμία σχέση με υπολογιστές;Οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν!!

    Η ειδικότητα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών με εκείνη των Ηλεκτρονικών Μηχανικών είναι δύο διαφορετικές ειδικότητες και ως διαφορετικές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, όπως ήδη κάνει άλλωστε το ΑΣΕΠ.

    Τέλος ζητάτε πιστοποιητικό γνώσης χρήσης υπολογιστών γιατί έχετε στο μυαλό σας μόνο τα παλιούς μηχανικούς,ενώ ταυτόχρονα θεωρείτε περιττή την γνώση των αγγλικών.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 11:15 | ΕΛΕΝΗ Η.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι του σχεδιασμού της προκήρυξης,

    θα ήθελα να σας κάνω γνωστό πως στην ΕΡΤ εργαστήκαμε και συμβασιούχοι μηχανικοί μέσω της προκήρυξης ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 (3 στην συγκεκριμένη ειδικότητα και 3 Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί) με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

    Σήμερα εργαζόμαστε για τη Δημόσια Τηλεόραση.Κάποιοι μόλις έκλεισαν τα δύο χρόνια προυπηρεσίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα ενώ κάποιοι δεν προλάβαμε.

    Νιώθουμε αδικημένοι αποκλειόμενοι από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ επειδή έχουμε ένα ή ενάμιση έτος συνολικής προυπηρεσίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

    Σας παρακαλούμε δώστε μας το δικαίωμα συμμετοχής!

    Ευχαριστώ

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 11:41 | ΑΠ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η προϋπηρεσία παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του φορέα να είναι σε συγκεκριμένο αντικείμενο (πχ RF) και όχι πού αυτή έχει αποκτηθεί.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 10:48 | ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΔΑΚΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
    Η Σχολή Ηλεκ/γων Μηχανικών & Μηχ/κων Η/Υ του ΕΜΠ περιλαμβάνει και ειδικότητες Ηλεκτρονικού και Τηλεπ/κού Μηχ/κου, απόφοιτοι των οποίων στελέχωσαν και λειτούργησαν τα αντίστοιχα τμήματα της ΕΡΤ και άλλων Ρ/Τ φορέων με επιτυχία. Επομένως,για λόγους τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς, οι κάτοχοι των παραπάνω ειδικοτήτων,σε συνδυασμό με την προ – απαιτού-μενη προϋπηρεσία στα αντίστοιχα αντικείμενα, θα πρέπει να γίνουν και αυτοί δεκτοί ως υποψήφιοι. Η ειδικότητα πιστοποιείται με αντίστοιχη βεβαίωση της Σχολής.
    Επειδή όσοι επιλεγούν θα στελεχώσουν εξ αρχής τις τεχνικές υπηρεσίες, είναι απαραίτητο να επιλεγεί και ικανό ποσοστό έμπειρων Μηχανικών στα αντικείμενα του σχεδιασμού αλλά και της εγκατάστασης Studio, Δικτύου Πομπών, Συστημάτων Κεραιών για να μπορέσει να υπάρξει αδιάλειπτη συνέχεια της λειτουργίας από ΕΡΤ σε ΝΕΡΙΤ χωρίς κενά, αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, δυσλειτουργίες κλπ που θα αμαυρώνουν την εικόνα του νέου φορέα.
    Καθώς η απαίτηση αυτή δεν μπορεί να καλυφθεί επαρκώς από τεχνικούς με προ – υπηρεσία δύο ετών,όπως ζητείται, προτείνεται η πριμοδότηση των πέραν των δύο ετών προϋπηρεσίας .

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 13:53 | elpida
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είναι απαραίτητο τυπικό προσόν η άριστη γνώση αγγλικών σε αυτή την ειδικότητα. Πρέπει να δοθεί ευκαιρία στη νέα γενιά μηχανικών που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες να προσφέρει την τεχνογνωσία της στο νέο φορέα και να συμπληρώσει τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο τομέα.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 12:26 | M.X.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Έτσι όπως εξελίσσεται η διαδικασία πρόσληψης των εργαζόμενων στη δημόσια τηλεόραση, επιβεβαιώνεται η λαική ρήση «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Είναι η στιγμή που οι αρμόδιοι θα πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μια ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση που θα απαρτίζεται από δυναμικούς νέους ανθρώπους που θα εξελίξουν τον οργανισμό και θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού ή θα επιλέξουν να εξυπηρετήσουν πολιτικοσυνδικαλιστικά συμφέροντα, δηλαδή μια συνέχεια του παρελθόντος..

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 10:01 | Β.Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ομαλή και άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα διασφαλισθεί σε μεγάλο βαθμό αν ως προϋπόθεση πρόσληψης ορισθεί ακριβώς και με σαφήνεια το είδος της προϋπηρεσίας που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος και όχι ο φορέας στον οποίο έχει αποκτηθεί. Δε θα πρέπει να αποκλείονται από τη διαδικασία άτομα με πολυετή εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικά θέματα, την οποία έχουν αποκτήσει σε άλλους φορείς όπως υπουργείο, ανεξάρτητες αρχές, ακόμη και ελεύθεροι επαγγελματίες.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 21:58 | elpida
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εκεί στη Δημόσια Τηλεόραση έχετε πολύ γέλιο.Βγάζετε προκηρύξεις για μηχανικούς και δεν απαιτείται άριστη γνώση αγγλικών, αποφασίζετε μόνοι σας για το ποιες ειδικότητες υπερκαλύπτουν τις άλλες και ποιος ξέρει τι άλλο μαγειρεύετε.Υπάρχει ένας θεσμός, ΑΣΕΠ λέγεται, το έχετε ακούσει κάπου;

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 21:55 | ΕΛΕΝΗ Η.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι του σχεδιασμού της προκήρυξης για την ΝΕΡΙΤ,

    θα ήθελα να σας κάνω γνωστό πως στην ΕΡΤ εργάστηκαμε και συμβασιούχοι μηχανικοί μέσω της προκήρυξης ΑΣΕΠ ΣΟΧ 1/2011 με σύμβαση ορισμένου χρόνου.Μερικοί έχουν συμπληρώσει τα δύο έτη προυπηρεσίας άλλοι όχι.

    Εργαζόμαστε αυτή τη στιγμή στη ΔΤ και νομίζουμε ότι αδικούμαστε αποκλειόμενοι απο τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, εξαιτίας του μέτρου των δύο ετών προυπηρεσίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, επειδή έχουμε συνολική προυπηρεσία ένα ή ενάμιση έτος!

    Σας παρακαλούμε δώστε μας το δικαίωμα συμμετοχής.

    Σας ευχαριστώ

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 18:21 | Ν.Ν
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεδομένου ότι στα περισσότερα ελληνικά πολυτεχνεία η άδεια του ηλεκτρολόγου μηχανικού καλύπτει την ειδικότητα του ηλεκτρονικού θα πρέπει να έχει δικαίωμα να κάνει και αίτηση ο ηλεκτρολόγος μηχανικός.
    Επιπλέον προτείνω να απαιτείται η ελάχιστη εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα όπως καθορίζεται από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Είναι άδικο νέοι μηχανικοί να αποκλειστούν από το διαγωνισμό. Τα επιπλέον χρόνια ας μετρηθούν ανάλογα όπως ορίζει ο ΑΣΕΠ. Δε νομίζω όμως πως απαιτείται εξειδικευμένη εμπειρία. Εφόσον υπάρχει η γενική γνώση της εσωτερικής λειτουργίας της τηλεόρασης μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στο εκάστοτε αντικείμενο. Εξάλλου μηχανικός είναι. Έχει το απαραίτητο υπόβαθρο για να ανταπεξέρχεται σε οποιοδήποτε μηχανικό θέμα τεθεί αλλίως δεν είσαι σωστός επαγγελματίας.
    Άλλο ένα θέμα που θέλω να αναφέρω είναι αυτό της ξένης γλώσσης. Στις μέρες μας λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν αγγλικά για να μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον ξένο συνάδελφο χωρίς ωστόσο να έχουν κάποιο χαρτί-τίτλο. Ως εκ τούτου προτείνω να μην είναι αναγκαίο για να υποβάλλει κάποιος αίτηση αλλά να προσμετρηθεί με τις 50 μονάδες όπως προτείνει και ο ΑΣΕΠ. Τέλος εκτός απο τα αγγλικά καλό θα ήταν να υπάρχει και η γνώση κάποιας άλλης ευρωπαικής γλώσσας (γαλλικά, ιταλικά,γερμανικά) δεδομένου ότι πολλές εταιρείες από τις οποίες αγοράζουμε εξοπλισμό είναι γαλλικές, ιταλικές, γερμανικές.

    Με εκτίμηση,
    Ν.Ν

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 09:57 | Χ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κατ’ αρχάς σε ότι αφορά το θέμα της αδείας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να περιλαμβάνεται και αυτή του ηλεκτρολόγου μηχανικού , που στα περισσότερα ελληνικά πολυτεχνεία καλύπτει την ειδικότητα του ηλεκτρονικού.
    Επειδή η τηλεοπτική αγορά είναι από τις λεγόμενες «εξειδικευμένες» αγορές που πέραν της γενικής πανεπιστημιακής γνώσης απαιτεί ειδική πολυετή εμπειρία και γνώση των εφαρμοζόμενων σε κάθε συγκεκριμένη εταιρεία τεχνολογιών, πιστεύω ότι για να μπορέσει η τεχνική υπηρεσία της ΝΕΡΙΤ να ανταποκριθεί άμεσα στις απαιτήσεις εκπόνησης και υλοποίησης του τεχνολογικού σχεδιασμού, πρέπει, στο βαθμό που το επιτρέπουν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, να δημιουργηθεί μια επιτελική ομάδα με σχετικά ισοδύναμη αντιπροσώπευση έμπειρων και νέων μηχανικών καθώς και ισοδύναμη αντιπροσώπευση για τα δυο κύρια αντικείμενα : στούντιο και δίκτυο. Απαραίτητος για τα παραπάνω ο ακριβής καθορισμός της απαιτούμενης προϋπηρεσίας.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 14:50 | ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στην εποχή της σύγκλισης των τεχνολογιών και της ψηφιακής μετάβασης η στελέχωση της ΝΕΡΙΤ με έμπειρο και με μεγάλη προϋπηρεσία επιστημονικό δυναμικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της καθώς και για την αντιμετώπιση των πολλών τεχνολογικών προκλήσεων.
    Οι ειδικότητες Ηλεκτρονικού Μηχανικού ή Ηλεκτρολόγου – Ηλεκτρονικού Μηχανικού αντιστοίχως, είναι αυτές που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.
    Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι η Άδεια Ασκήσεως επαγγέλματος του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού μέχρι πρόσφατα κάλυπτε και όσους Διπλωματούχους Μηχανικούς είχαν σπουδές Ηλεκτρονικής κατεύθυνσης. Ως εκ τούτου :
    • Η πολυετής εμπειρία στα Ραδιοτηλεοπτικά καθώς και η διευκρίνηση ότι γίνονται αποδεκτές και οι δύο άδειες ασκήσεως επαγγέλματος πρέπει να προστεθούν στο προσοντολόγιο της ειδικότητας αυτής.
    • Επίσης ενώ δεν αναφέρεται πουθενά η προϋπόθεση άριστης γνώσης μιας ξένης γλώσσας (άκρως απαραίτητη για την ειδικότητα αυτή), ζητείται από Διπλωματούχους Μηχανικούς η προσκόμισης πιστοποιητικού γνώσης χρήσης υπολογιστών ( word, exel κλπ), κάτι το οποίο κρίνεται εντελώς περιττό μια και το ίδιο το αντικείμενο σπουδών των Διπλωματούχων Μηχανικών υπερκαλύπτει την απαίτηση αυτή.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 13:06 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ Π.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν πρέπει να αποκλείονται υποψήφιοι με προϋπηρεσία σε άλλους φορείς (πχ. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ανεξάρτητες αρχές) που έχουν σχέση με φάσμα, ψηφιακή τηλεόραση κλπ.
    Προτείνεται η εμπειρία που απαιτείται να έχει «σχέση με ραδιοτηλεόραση» ώστε να καλύπτει και αυτούς τους φορείς.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 13:02 | E.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν πρέπει να αποκλείονται άνθρωποι με εμπειρία και προϋπηρεσία σε άλλους φορείς (πχ. Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) που έχουν σχέση με την τηλεόραση, το φάσμα κλπ.
    Εμπειρία λοιπόν όχι «σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα» αλλά «σε σχέση με ραδιοτηλεόραση».

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 11:23 | Λ.Π.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα

    βλ. ( Π.Δ. 252/1988 (ΦΕΚ 106Α),
    Ν.6422/1934 (ΦΕΚ 412Α),
    Β.Δ. 16/17.3.1950 (ΦΕΚ 82Α),
    Π.Δ. 50/2003 (ΦΕΚ 50Α),
    Π.Δ.472/1985 (ΦΕΚ 168Α))

    ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ αυτό του Ηλεκτρονικού Μηχανικού

    βλ. ( Π.Δ. 372/1997,άρθρο 2 (ΦΕΚ 243 Α),
    Ν.6422/1934 (ΦΕΚ 412Α),
    Β.Δ. 16/17.3.1950 (ΦΕΚ 82Α)).

    Ως εκ τούτου δεν πρέπει να αποκλείονται οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί από το συγκεκριμένο αντικείμενο.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 23:49 | Βασίλης Γ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ειδικότητα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού είναι πολύ σωστά διαχωρισμένη από αυτή του Ηλεκτρολόγου. Εξάλλου, είναι διαφορετικές σπουδές που παρέχουν διαφορετικές άδειες ασκήσεως επαγγέλματος η καθεμία(Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολόγου αντίστοιχα).
    Θεωρώ ότι αν θέλετε να μιλάτε για εξυγίανση είναι απαραίτητη η άριστη γνώση αγγλικών στην ειδικότητα αυτή (και σε άλλες αντίστοιχες μηχανικών – απόφοιτων Πολυτεχνείων) καθώς και η δυνατότητα σε όσους δεν έχουν 2 χρόνια προυπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα να συμμετέχουν στη διαδικασία.
    Δώστε κάποια πριμοδότηση σε όσους έχουν κάποια σχετική προυπηρεσία..αλλά μην στερείτε το δικαίωμα από έναν νέο άνθρωπο να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Τα 2 χρόνια φωτογραφίζουν όλους αυτούς που βρίσκονται τώρα στη ΔΤ….αν θέλετε να κρατήσετε αυτούς να τους χαίρεστε…

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 15:13 | ΕΛΕΝΗ Η.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θέσατε περιορισμό στους Ηλεκτρονικούς Μηχανικούς, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ειδικότητες Μηχανικών, τα δύο έτη προϋπηρεσίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

    Γιατί αποκλείετε απο τη συμμετοχή στη διαδικασία το επιστημονικό δυναμικό της χώρας σε νέες τεχνολογίες που έχει έστω και μικρή προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα;

    (Συμβασιούχοι Μηχανικοί που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ και έχουν προϋπηρεσία μικρότερη των δύο ετών γιατί να μην πάρουμε μέρος στον διαγωνισμό;)

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 22:07 | Γ.Κ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στον κλάδο θα πρέπει να προστεθεί και το πτυχίο – άδεια άσκησης επαγγέλματος του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, εφόσον ο πτυχιούχος είχε επιλέξει την κατεύθυνση της Ηλεκτρονικής ή των Τηλεπικοινωνιών κατά τη διάρκεια των σπουδών, όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τον κλάδο ΠΕ Πληροφορικής.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 21:59 | Σωκράτης Δημητριάδης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στο (α) έχει τυπογραφικό λάθος. Αντί για «Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρονικού Μηχανικού» έχετε γράψει «Άδεια άσκησης επαγγέλματος Ηλεκτρολόγου Μηχανικού»