ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ (Εντός ΑΣΕΠ):Ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτρονικών

Τίτλοι σπουδών και λοιπά απαιτούμενα (τυπικά & τυχόν πρόσθετα) προσόντα:

α. Πτυχίο ή Δίπλωμα Ηλεκτρονικού, Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών των ΤΕΕ, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού-Επαγγελματικών Λυκείου ή Τεχνικής-Επαγγελματικής Σχολής ή ΙΕΚ ή άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος της ημεδαπής ή αλλοδαπής.
β. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α)επεξεργασίας κειµένων, β)υπο-λογιστικών φύλλων και γ)υπηρεσιών διαδικτύου.
γ. Εμπειρία δύο ετών σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στα αντικείμενα:
1) Κεντρικός έλεγχος (Master control) ή
2) Μεταγραφές ή
3) Ραδιοζεύξεις ή
4) Ροή Προγράµµατος ή
5) Συντήρηση Δικτύου Εκποµπής (RF) ή
6) AUTO CUE ή
7) Ρύθμιση Εικόνας ή
8) Εγκαταστάσεις-Συντήρηση εξοπλισμού Ραδιοφωνίας ή
9) Εγκαταστάσεις-Συντήρηση εξοπλισμού Τηλεόρασης ή
10) Δορυφορικές ζεύξης εκπομπής & λήψης – επικοινωνία ή
11) Εγκατάσταση ψηφιακών συστημάτων συμπίεσης και πολυπλεξίας
(επίγεια – δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση)
δ. Επαγγελματική Άδεια Οδήγησης Γ΄ Κατηγορίας για τους υποψηφίους των περιπτώσεων (3) &(10) της ανωτέρω παραγράφου.

  • 29 Νοεμβρίου 2013, 10:39 | kostas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    – α)Πτυχίο, β)Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, γ)Αγγλικά, δ)ECDL,
    – Προϋπηρεσία τουλάχιστον πέντε χρόνια στο αντικείμενο εργασίας

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 20:03 | Ντίνα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για τους υπαλλήλους του Δημοσίου οι οποίοι τίθενται σε κινιτικότητα λαμβάνεται υπόψη και μοριοδοτείται ο τρόπος πρόσληψης ειδικότερα ΑΣΕΠ με μόρια η με γραπτό διαγωνισμό για την μετακίνησή τους σε άλλη θέση του Δημοσίου .
    Επίσης για τους υπαλλήλους του δημοσίου τίθενται σε διαθεσιμότητα ο ένας μόνο εκ των συζύγων .
    Για τους απολυθέντες της ΕΡΤ καμμία μέριμνα αν ο-η σύζυγος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα η έχει απολυθεί .
    Γιατί τέτοια αδικία. Υπήρχαν και έντιμοι – ευσυνείδητοι υπαλληλοι στην ΕΡΤ .
    Διότι κάποιοι υπαλλήλοι της ΕΡΤ παρότι τεχνικοί υπάλληλοι προσλήφθηκαν με γραπτό διαγωνισμό που διενεργήθηκε το έτος 1988 περίπου και σε ηληκία ο συζύγός μου περίπου 30 ετών υπηρέτησαν στην παραμεθόριο και σε νησιά του Αιγαίου επί επταετία δεν είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν λόγω απόστασης από τις πανεπιστημιακές σχολές και γενικότερα χαράμισαν σημαντικό κομμάτι την ζωή τους. Σήμερα σε ηληκία 58 ετών πετούνται στο δρόμο χωρίς καμμία μέριμνα και χωρίς δικαίωμα συνταξιοδότησης .
    H εμπειρία και η προσφορά τους για 28 χρόνια στην ΕΡΤ μπορεί να αντικατασταθεί με ποιά πτυχία Αγγλικών και με ποιά ECDL .

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 10:06 | Δημητριος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σχετικα με τους μεγαλυτερους στην ηλικια νομιζω θα πρεπει να αναγνωριζεται η ευδοκιμη προυπηρεσια του,εαν υπαρχει, περαν των 5 ετων που σχεδιαζεται και να παψει να ακολουθειται η ταχτικη ¨¨σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν¨¨.Επισης θα πρεπει να ληφθει σοβαρα υποψην ο τροπος που αποχτηθηκε ο βαθμος απολυτηριου…πχ νυχτερινο λυκειο…

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 09:45 | Δημητριος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Διαβαζοντας τα παραπανω σχολια θα ηθελα να επικεντρωθω στα εξης:

    1)Σχετικα με τις πιστοποιησεις Η/Υ και Αγγλικων μου φαινεται παραλογο να ζητουνται υποχρεωτικα γιατι δεν σε κανει καλυτερο Τεχνικο…πχ τι να τον κανω τον Τεχνικο που ξερει πολυ καλα το WORD κα εχει και LOWER οταν δεν μπορει να κανει μια απλη κολληση στο εργαστηριο,η να δουλεψει ενα προγραμμα οπως τον AVID (πολυ πιο δυσκολοκαι με προυποθεση καλης γνωσης των βασικων σε εναν Η/Υ)…ειναι σαν να ζηταω να προσληφθουν διοιηκιτικοι υπαλληλοι με γνωσεις ηλεκτρονικων.Ενω θα επρεπε να ζητειται Αδεια Ασκησεως Επαγγελματος η οποια ποιστοποιει την Τεχνικη καταρτιση του αιτουντα και οχι την Διοικητικη του οπως το WORD και το LOWER.
    2)Στα κοινωνικα κρητηρια νομιζω οτι θα πρεπει να λαμβανεται σοβαρα υποψη(να πριμοδοτειται περισσοτερο απο τους πολυτεκνους) στο αν μια οικογενεια εχει μονο εναν εργαζομενο η και κανενα.
    Πχ.σε μια πολυτεκνη οικογενεια μπορει να εργαζονται ολοι και ενας μονο να ειναι ανεργος.Αυτο συμπιπτει και με παλαιοτερες δηλωσεις και επιθυμιες του Πολιτικου Προσωπικου της χωρας,οτι δηλαδη δεν θα μεινει καμμια οικογενεια χωρις εναν τουλαχιστον εργαζομενο.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 16:17 | Mary
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ ότι για την ειδικότητα αυτή είναι απαραίτητο αν μη τι άλλο το Lower αλλά και το ECDL…επειδή οι πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν έχουν αυτά τα προσόντα, δεν σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητα…Ας σταματήσουμε να πριμοδοτούμε τους ίδιους μια ζωή κι ας δουλέψουν επιτέλους και κάποια άτομα που παραμένουν άνεργα ενώ έχουν πολλά προσόντα!

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 15:14 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλό είναι οι προσλήψεις προσωπικού να γίνονται με διαφανείς διαδικασίες και τα προσόντα που ζητούνται να είναι αυτά που απαιτούνται για όλους τους φορείς του Δημοσίου, δηλαδή αντίστοιχος τίτλος σπουδών και αν δεν υπάρχει να μπαίνουν σε επικουρικούς πίνακες με εμπειρία. Επίσης είναι ανεπίτρεπτο να ζητάνε σε πρόσληψη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποχρεωτικά γνώση ξένης γλώσσας και γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας δεν παρέχει τέτοια δυνατότητα.
    Θα πρέπει όμως να θεωρηθούν πρόσθετα προσόντα και να μοριοδοτούνται ανάλογα με το επίπεδο του κάθε γνωστικού αντικειμένου. Επίσης η γνώση Η/Υ για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υποχρεωτική ΜΟΝΟ για την πρόσληψη Διοικητικών Υπαλλήλων.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 23:13 | Κ.Τ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εγω πιστευω πως δεν υπερχει ηλεκτρονικος που δεν ξερει στα αγλικα τους τεχνικους ορους που χρειαζεται στη δουλεια του και ας μη εχει πτυχειο αγγλικων γι αυτό δεν χρειαζεται πτυχειο αγγλικων σαν την εμπειρια δεν υπαρχει κανενα πτυχειο.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 13:06 | giannis
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σε έναν διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τεχνικούς Δ.Ε. θα πρέπει να υπάρχει κυρίως άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πτυχία, προϋπηρεσία περισσότερη από δύο χρόνια, επιπλέον μοριοδότηση για 1) πολύτεκνες οικογένειες κ παιδιά πολυτέκνων και 2) για άνεργους και ως δευτερεύουσες γνώσεις πτυχία υπολογιστών και ξένων γλωσσών.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 09:21 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρώτα από όλα πρέπει να αποκαταστήσετε τους ανθρώπους που εμπιστευτήκαν το κράτος και τους θεσμούς και δούλεψαν στην ΕΡΤ αφού πρώτα διοριστήκαν με διαφανείς διαδικασίες.Μην ξεχνάτε πως εκτός των άλλων,μας έχετε καταστρέψει και το βιογραφικό μας μετά από τα γνωστά που είπε ο κ.Κεδικογλου αλλά και ο πρωθυπουργός στο πολύ κοντινό παρελθόν βάζοντας μας όλους στο ίδιο τσουβάλι.Είναι υποχρέωση σας

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 23:43 | Κ.Τ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 19:01 | ΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αν και πρέπει να περιλαμβάνεται στην συντήρηση δικτύων RF,θα πρέπει να συμπεριληφθούν τεχνικοί για επίλυση παρεμβολών RF , τόσο στην τηλεόραση όσο και στην ραδιοφωνία.-Θεωρώ απαραίτητο προσόν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 16:26 | Γ. Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν βλέπω να έχουν προβλεφθεί Συντηρητές Ιστών και αναρριχητές.

    Ποιος θα κάνει τη συντήρηση/εγκατάσταση κεραιών στα Κέντρα εκπομπής?

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 00:56 | π.μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Απο τη στιγμη που το οριο ηλικιας στο διαγωνισμο ΑΣΕΠ ειναι τα 55 ετη οφειλουν οι αρμοδιοι να συνεκτιμησουν τα απαιτουμενα προσοντα ολων των προσληψεων των προηγουμενων ετων εως σημερα καθως και την ποσοστωση των ειδικοτητων ανα τομεα εργασιας ουτως ωστε να μην δημιουργηθει μια «ρατσιστικη αντιμετωπιση» προς ορισμενους ανθρωπους διοτι ειναι πλεον «παρωχημενοι»(κατι που ουδολως υφισταται στο πλειστον των περιπτωσεων).

    Η εμπειρια ειναι γνωση.Γνωση αναποδεικτη αφου δεν συνοδευεται απο τιτλους και χαρτια.Πρεπει καποιος να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας.Λοιπον υπαρχουν πολλοι τετοιοι ελεφαντες που ενω στην λεγομενη τηλεοπτικη πιατσα ειναι γνωστοι, εντουτοις σε αυτους τους δυσκολους καιρους θα βρεθουν εκτος παιχνιδιου λογω ελλειψης τυπικων προσοντων.
    Με τα ουσιαστικα προσοντα ομως τι γινεται?
    Πως λαμβανεται μεριμνα για ολον αυτον τον κοσμο που μενει εκτος οταν υπαρχει αναντιστοιχια στις δομες του κρατους?
    Μηπως τελικα η πολυχρονη εμπειρια ειναι αυτη που θα στηριξει και θα δωσει την απαιτουμενη ωθηση στο «καινουριο» αυτο ξεκινημα?
    Μηπως τελικα οι «διεφθαρμενοι» τεχνικοι δεν ηταν τοσο διεφθαρμενοι?

    Ως αναφορα στον προηγουμενο ραδιοτηλεοπτικο φορεα, η ειδικοτητα των ηλεκτρονικων ΔΕ καλυπτε περισσοτερα αντικειμενα (στις δεκαετιες πριν το ετος 2000 δεν υπηρχαν δημοσιες σχολες για τους κλαδους της τηλεορασης και του ραδιοφωνου) απο αυτα που ζητουνται παραπανω.Μιξη εικονας,ηχοληψια,μονταζ (και οχι το autocue που χρειαζονται γνωσεις δακτυλογραφησης) ηταν και ειναι κυριως τα αντικειμενα που καλυπταν και καλυπτουν οι ηλεκτρονικοι ΔΕ εως και αυτη την ωρα.

    Στο ζητουμενο: Μοριοδοτηση εμπειριας σε καθε περιπτωση,το ECDL δεν κρινεται απαραιτητο διοτι δεν εχει εφαρμογη σε αυτες τις ειδικοτητες,τα αγγλικα χρειαζονται αν και δεν κανουν καλυτερο εναν τεχνικο στο αντικειμενο της καθημερινοτητας του.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 23:54 | Βασιλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Νομίζω πως τα προσόντα που είχαν οριστεί στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ το 2004 και το 2006 είναι τα απαραίτητα για τον διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχτεί .
    Η εμπειρία στο αντικείμενο εργασίας για τους ΔΕ θα πρέπει να είναι η μεγίστη που μπορεί να ζητηθεί από το ΑΣΕΠ . Ακόμη η γνώση των αγγλικών είναι πλέον απαραίτητη σε όλους τους τομείς.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 22:45 | Χ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εάν κάποιος είναι επαγγελματίας και θέλει να παραμένει επαγγελματίας μπορεί και σήμερα και η προϋπηρεσία πάντα είναι ένα ατού στις δύσκολες συνθήκες

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 22:03 | Φ.Β
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Τη δεκαετία του 90′ μπορούσε. Το 2014, στην εποχή της αυξανόμενης εξειδίκευσης, του εθνικού και ευρωπαικού προσοντολογίου, θεωρείται μάλλον ανεπίτρεπτο. Η «αμαρτωλή» εμπειρία που επικαλούνται κάποιοι μόνο οπισθοδρόμηση θυμίζει. Κάθε τι νέο έχει τα προβλήματά του, αν δεν δοθεί η ευκαιρία όμως να εκφραστεί τίποτα δεν θα προχωρήσει μπροστά και σωστά!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 21:00 | Χ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ένας ηλεκτρονικός ΔΕ μπορεί να εργαστεί και ως ηχολήπτης μην το ξεχνάτε αυτό καθώς χρειάζεται άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος που θα το αποδεικνύει αυτό προϋπηρεσία δυο χρόνια = 0 δεν προλαβαίνουν να μάθουν ούτε τα βασικά σε τόσο διάστημα