Άρθρο 23 Συγκρότηση και Λειτουργία Επιτροπής

1. Η Επιτροπή Συντονισμού για θέματα Κυβερνοασφάλειας είναι πενταμελής. Τα μέλη υποδεικνύονται ανά ένα από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον αρμόδιο για την εποπτεία της Ε.Υ.Π. Υπουργό και τον Διοικητή της Ε.Υ.Π.. Τα μέλη της Επιτροπής διορίζονται με απόφαση του αρμόδιου για την εποπτεία της Ε.Υ.Π. Υπουργού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι τετραετής και μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία (1) φορά. Της Επιτροπής προεδρεύει το μέλος που υποδεικνύεται από τον αρμόδιο για την εποπτεία της Ε.Υ.Π. Υπουργό. Τα μέλη της Επιτροπής ανακαλούνται ελευθέρως από τα όργανα που τα ορίζουν.
2. Η Επιτροπή μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, εάν κάποια από τα μέλη της εκλείψουν ή αποχωρήσουν για οποιονδήποτε λόγο, εφόσον τα λοιπά μέλη επαρκούν για τον σχηματισμό απαρτίας.
3. Η Επιτροπή συνεδριάζει τακτικά κατ’ ελάχιστο κάθε ένα (1) μήνα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου και εκτάκτως ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου ή αίτημα δύο τρίτων (2/3) τουλάχιστον των μελών της. Τα μέλη προσκαλούνται από τον Πρόεδρο με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο και η πρόσκληση περιλαμβάνει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η Επιτροπή δύναται να συνεδριάζει και μέσω τηλεδιάσκεψης, εφόσον αυτό κρίνεται από τον Πρόεδρο εφικτό, λαμβανομένου υπόψη του κρίσιμου και εμπιστευτικού χαρακτήρα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
4. Οι αποφάσεις της Επιτροπής λαμβάνονται με πλειοψηφία των παρόντων μελών. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου.
5. Στην Επιτροπή δύνανται να συμμετέχουν, χωρίς δικαίωμα ψήφου, εφόσον καλούνται από αυτήν, δημόσιοι λειτουργοί και υπάλληλοι, πάσης φύσεως στελέχη που απασχολούνται στο δημόσιο, ιδιώτες εμπειρογνώμονες, καθώς και μέλη των ομάδων εργασίας του άρθρου 24.
6. Τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και τυχόν ιδιώτες εμπειρογνώμονες που καλούνται κατ’ εφαρμογή της παρ. 5 πρέπει να διαθέτουν την ανώτατη διαβάθμιση ΕΤΝΑ Άκρως Απόρρητο.