Άρθρο 19 Ακαδημία Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας Ε.Υ.Π.

Η παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3649/2008 (Α΄ 39) αντικαθίσταται ως εξής:«1. Συστήνεται Ακαδημία Πληροφοριών και Αντικατασκοπείας Ε.Υ.Π. που λειτουργεί σε επίπεδο Διεύθυνσης, η διάρθρωση και υπαγωγή της οποίας προβλέπονται τον Οργανισμό της Ε.Υ.Π. και τον εσωτερικό κανονισμό που εκδίδονται σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12. Αποστολή της Ακαδημίας είναι η εκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ε.Υ.Π. για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων του. Με απόφαση του αρμόδιου μέλους της Κυβέρνησης, έπειτα από εισήγηση του Διοικητή της Ε.Υ.Π., εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ακαδημίας. Με τον Κανονισμό ρυθμίζονται τα θέματα σύστασης, λειτουργίας και οργάνωσης της Ακαδημίας, η διάρκεια των εκπαιδεύσεων, η εκπόνηση προγραμμάτων διδασκαλίας και κάθε άλλο σχετικό θέμα. Για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τις ειδικές διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας της Ακαδημίας, εφαρμόζονται ο εσωτερικός κανονισμός και ο συνημμένος σε αυτόν πίνακας σύνθεσης και κατανομής του προσωπικού της Ε.Υ.Π. Ο Κανονισμός Λειτουργίας της Ακαδημίας είναι απόρρητος και δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.».

  • Αρκούν διαδικασίες και προγράμματα εκπαίδευσης, στα πλαίσια του Εσωτερικό Κανονισμού. Αν πρόκειται για νέο φορέα δεν είναι λογικό.

  • 16 Νοεμβρίου 2022, 19:20 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

    Η ιδρυση της Ακαδημιας Πληροφοριων ειναι αναγκαια για την συνεχης εκπαιδευση των στελεχων της Εθνικης Υπηρεσιας Πληροφοριων. Ελπιζω η στελεχωση να γινει με ακρως αξιοκρατικα κριτηρια διοτι το ανθρωπινο δυναμικο ειναι η «πραγματικη δυναμη» που θα κανει τη διαφορα στη επιτυχια της ΕΥΠ! Συνεργασια με ερευνητικα ινστιτουτα (research think tanks) που εξειδικευονται σε θεματα εκπαιδευσης και αναλυσηε πληροφοριων και ασφαλειας.
    «Μακρια απο κομματικες και πολιτικες σκοπιμοτητες!»