ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ Εξουσιοδοτικές διατάξεις Μέρους Β’ Άρθρο 19 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές και το ειδικότερο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου της παρ. 1 και του καταλόγου της παρ. 2 του άρθρου 17, η διαδικασία και οι λεπτομέρειες καταγραφής και δημοσιότητας, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, καθώς και οι ειδικότερες προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 18 αναφορικά με τα δώρα που περιέρχονται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
2. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι κατά την παρ. 1 του άρθρου 17 και την παρ. 2 του παρόντος αρμοδιότητες μπορούν να μεταβιβάζονται στον Ειδικό Γραμματέα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
3. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών μετά από γνώμη του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, καθορίζονται οι τεχνικές προδιαγραφές και το ειδικότερο περιεχόμενο του ηλεκτρονικού βιβλίου της παρ. 1 και του καταλόγου της παρ. 2 του άρθρου 17, η διαδικασία και οι λεπτομέρειες καταγραφής και δημοσιότητας και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, καθώς και οι ειδικότερες προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 18 αναφορικά με τα δώρα που περιέρχονται στα μέλη της Κυβέρνησης.