Άρθρο 09: Προϋποθέσεις για την εγκατάσταση των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής

1. Τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής δύνανται να εγκαθίστανται , πέραν των ΒΙΠΕ που έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4458/1965, των Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών που έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2545/1997, καθώς και των Επιχειρηματικών Πάρκων που οργανώνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3982/2011, σε περιοχές εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως όπου τούτο επιτρέπεται από τις καθοριζόμενες χρήσεις γης, σύμφωνα με τις εκάστοτε κείμενες νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις.
2. Τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής μπορούν να εγκαθίστανται και σε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή εκτός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του έτους 1923 ή οριοθετημένων σύμφωνα με τους όρους του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος, εφόσον δεν υφίσταται ειδικός όρος προστασίας της αντίστοιχης περιοχής κατά τις κείμενες διατάξεις.
3. Οι όροι δόμησης για τους τα Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής είναι οι ίδιοι που ισχύουν για τα βιομηχανικά κτίρια, περιλαμβανομένων και των προβλεπόμενων δικαιωμάτων παρέκκλισης.
4. Επιτρέπεται η εγκατάσταση Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής σε πολυώροφα κτίρια στα οποία έχουν συσταθεί ιδιοκτησίες κατ’ ορόφους, εφόσον από τον κανονισμό συνιδιοκτησίας δεν απαγορεύεται η άσκηση των Δραστηριοτήτων Εφοδιαστικής που ασκούνται στο πλαίσιο του συγκεκριμένου Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής. Τυχόν έλλειψη κανονισμού συνιδιοκτησίας δε συνιστά κώλυμα για την εγκατάσταση.
5. Η συνολική γενική διάταξη του Κέντρου Αποθήκευσης και Διανομής () σχεδιάζεται με κύριο κριτήριο την ελαχιστοποίηση της πρόκλησης προβλημάτων στα κυκλοφοριακά ρεύματα των (της) προ αυτού οδών (οδού) από την πορεία των οχημάτων από και προς το Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής.