Άρθρο 32 (άρθρο 19 Οδηγίας 2010/53/ΕΕ) – Ανταλλαγή πληροφοριών

1. Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων μπορεί να συμμετέχει σε δίκτυο των αρμόδιων για τις μεταμοσχεύσεις αρχών, το οποίο δημιουργεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οδηγίας 2010/53/ΕΕ, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών βάσει της κτηθείσας πείρας από την εφαρμογή του παρόντος.
2. Στο δίκτυο αυτό μπορούν να συμμετέχουν επίσης εμπειρογνώμονες στη μεταμόσχευση οργάνων, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών ανταλλαγής οργάνων, εκπρόσωποι ιατρικών εταιριών, ιατρικών συλλόγων και άλλων σχετικών φορέων, όπως καθώς και εκπρόσωποι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και άλλων αρχών.

  • 13 Μαΐου 2011, 13:37 | παύλος νίκογλου

    στην παράγραφο 2 αναφέρεται η δυνατότητα συμμετοχής στο δίκτυο των ευρωπαικών οργανισμών μεταμοσχεύσεων κάποιων επιπλέον ελληνικών φορέων καθώς και προσώπων (!!), πέραν του αρμόδιου για τις μεταμοσχεύσεις ελληνικού οργανισμού.
    Το βρίσκω παράλογο και εκτός του πλαισίου νομιμότητας που δημιουργεί ο νόμος ειδικά όσον αφορά τον χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών.
    Επιπλέον δίδεται η εντύπωση ότι κάποιοι επιθυμούν να κάνουν ταξίδια πληρωμένα από το ελληνικό προυπολογισμό, ή να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που θα τους δίνουν οποια πιθανά πλεονεκτήματα.

  • 9 Μαΐου 2011, 19:54 | Παντελής Πρέζας

    και εκπρόσωποι των μεταμοσχευμένων και των υπό μεταμόσχευση;