ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (παρ. 1 του άρθρου 15 του 4173/2013), προσλαμβάνει το προσωπικό της, μεταξύ άλλων, με συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, μετά από δημοσίευση προκήρυξης και τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

Ο καθορισμός των κλάδων και των ειδικοτήτων, όπως περιγράφεται στη συνέχεια, βασίζεται αφενός στον προσδιορισμό των ειδικοτήτων του δημοσίου τομέα κατά το Π.Δ.50/2001 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), αφετέρου στις εγνωσμένες ανάγκες λειτουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού – διαδικτυακού – πολιτιστικού δημοσίου φορέα.

Ακολουθεί δε τους περιορισμούς και τις κατευθύνσεις του Ν.2190/94, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης (εντός ή εκτός ΑΣΕΠ) των διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, για τους κλάδους διοίκησης – διαχείρισης, πληροφορικής και τεχνικού προβλέπεται διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, όπως ορίζεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ του ως άνω νόμου.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το εδ. η΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ιδίου νόμου, δεν υπάγονται στις διατάξεις των προηγουμένων κεφαλαίων οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι, για του οποίους θα ακολουθηθεί διαδικασία πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ, η οποία θα διενεργηθεί από την εταιρία, σύμφωνα πάντα με τις προαναφερόμενες αρχές.

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 19:26 | ΣΧ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟΣΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΑΤΟΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΣΜΟΣ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΟΛΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ ΔΗΛ ΑΠΕ ΓΡΑΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ…

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 14:45 | kostas
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΝΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΘ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΙΤΕ ΕΚΤΟΣ (ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΤΕ ΝΑ ΣΤΗΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ ) ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ( ΕΙΜΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΣ 21 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 14:37 | ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι στο προσοντολόγιο που ανακοινώθηκε απουσιάζει η ειδικότητα του Φυσικού – Ραδιοηλεκτρολόγου, ειδικότητα που στη χώρα μας κάλυψε επί σειρά ετών ανάγκες, τόσο στην ΕΡΤ όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΕ, Πολιτική Αεροπορία κ.λπ.). Επίσης, άτομα με αυτή την ειδικότητα κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις εργασίας διεθνώς, σε φορείς ανάλογου προσανατολισμού (EBU, ITU και διεθνή ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, όπως BBC, DW, TV5 κ.α.). Η ειδικότητα του Φυσικού – Ραδιοηλεκτρολόγου είναι ισότιμη με εκείνες του Ηλεκτρονικού και Ηλεκτρολόγου Μηχανικού. Θεωρώ απαραίτητη την συμπερίληψη της εν λόγω ειδικότητας στο προσοντολόγιο για την ΝΕΡΙΤ.
    Γεράσιμος Μοσχόπουλος

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 13:55 | Οικονομιδής
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να ζητηθεί σαν προσόν βαθμολόγησης και η βαθμολογία από το Τεστ Δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ (για όσους έχουν φυσικά) ώστε να υπάρχει και μία έννοια γενικών γνώσεων σε όσους πρόκειται να εργαστούν σε ένα φορέα πολιτισμού.

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 11:59 | ΑΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΑΙΣΘΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

    1)ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ (ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ) ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

    2)ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο Κος ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ).

    3)ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

    4)ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

    5)ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΕΣΤΩ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΙΕΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΤΩΝ, ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ.

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ;

    ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΝΕΡΙΤ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 00:42 | ΒΑΣΙΛΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλησπέρα σας
    μια ερώτηση έχω να κάνω για τους υπεύθυνους της διαβούλευσης
    πόσες προσλήψεις θα γίνουν για τις ειδικότητες εντός ΑΣΕΠ και τον αριθμό τους κατά ειδικότητα , εάν είναι δυνατόν
    ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 19:43 | Καλαφατάκη Φωτεινή
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Έστω και την τελευταία στιγμή δείξτε οτι έχετε διάθεση να κάνετε κάτι σωστό το οποίο θα έχει αντίκτυπο σε όλη την ελληνική κοινωνία.Υπάρχουν πολλές ειδικότητες που είναι εκτός συνομιλίας,όπως για παράδειγμα οι μετεωρολόγοι, μακιγιέζ, οι ενδυματολόγοι και πολλές άλλες που είναι το Νο1 για τηλεόραση!Η τηλεόραση είναι πρόσωπα!Και όταν θέλετε πρόσωπα που κάνουν καλά την δουλειά τους, να γνωρίζετε και πως θα τα εντάξετε στο δυναμικό σας.Θεωρώ πως ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Νο1 στην δουλειά του ως μετεωρολόγος,τον βλέπουμε καθημερινά και δεν πάμε χωρίς να ακούσουμε πρώτα το δελτίο καιρού στις ειδήσεις!Παρακαλώ κάντε έξυπνες κινήσεις εαν θέλετε(όπως λέτε) να φτιάξετε κάτι καλό………..

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 18:15 | Μαρία Οικονόμου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο διαγωνισμός πρέπει να γίνει βαση εθνικού και ευρωπαικού προσοντολογίου.Με αυτό τον τρόπο δεν θα μπορεί να τον αμφισβητήσει κάνεις.Ειδική μέριμνα για τους ανθρώπους που δούλευαν στην
    δημόσια τηλεόραση μετά από αξιοκρατική διαδικασία, διαγωνισμό.

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 14:26 | ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στη δημόσια διαβούλευση, δεν προβλέπεται η ειδικότητα των Πτυχιούχων Φυσικής με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα/Ενδεικτικό Ηλεκτρονικής και Ραδιοηλεκτρολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
    Η συγκεκριμένη ειδικότητα ήταν απαραίτητη στην ΕΡΤ Α.Ε. από την ίδρυση της και αναφερόταν σε όλες τις προκηρύξεις ως ταυτόσημη με αυτήν των Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων/Ηλεκτρονικών Μηχανικών, με συμμετοχή πολλών υπαλλήλων με αυτή την ειδικότητα. Η ως άνω ειδικότητα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια σε πολλούς φορείς του δημοσίου (ΥΠΑ, ΟΤΕ, Ελληνική Αστυνομία κλπ.). Επίσης σημαίνοντα στελέχη διεθνών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών, όπως EBU, BBC, ITU κλπ. κατέχουν αυτή την ειδικότητα. Κρίνεται λοιπόν σκόπιμο, να προστεθεί η ως άνω ειδικότης Φυσικών-Ραδιοηλεκτρολόγων, με την απαραίτητη προϋπόθεση της εμπειρίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
    Με εκτίμηση,
    Πέτρος Παπακωνσταντίνου

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 14:13 | ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ? ΜΗΠΩΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ Ο Ν.Ν.?

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 11:34 | Καραηλίας Βασίλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ πως ο κλάδος των μετεωρολόγων θα πρέπει να έχει ουσιαστική και σωστή αντιμετώπιση.Γιατί τους έχετε εκτός;Ο καιρός των αγροτών και η ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων είναι κάτι που όλοι μας το θέλουμε.Νομίζω οτι είναι λογικό να μπούν εντός προκήρυξης οι μετεωρολόγοι αλλά και οι ηλεκτρονικοί, μακιγιέζ και άλλες γνωστές ειδικότητες.Συγχαρητήρια στον Καλλιάνο

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 11:32 | Νίκος Ρουκουνάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση πρέπει να πατάει σε δύο πόδια: την ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΔΙΑΝΟΜΗ του προγράμματος. Για να λειτουργεί σωστά η ΔΙΑΝΟΜΗ θα πρέπει η ΝΕΡΙΤ να διαθέτει, να αναπτύσσει και να συντηρεί δικό της Δίκτυο Πομπών-Αναμεταδοτών.

    Το Δίκτυο θα της παρέχει «ανεξαρτησία από πιέσεις», αλλά και μία επιπλέον δυνατότητα για Κοινωνική Πολιτική. Το Δίκτυο που παίρνει «προίκα» από την ΕΡΤ είναι όντως τεράστιο και καλύπτει όλο τον ελλαδικό χώρο. Καλύπτει ακόμη και μικρά χωριουδάκια που για τον ιδιωτικό τομέα είναι τελείως απρόσιτα, δεδομένου πως τα έξοδα εγκατάστασης δεν θα κάνουν ποτέ «απόσβεση» από τον ελάχιστο πληθυσμό του κάθε χωριού. Πρόκειται καθαρά για Κοινωνική Πολιτική που ενισχύει την Περιφέρεια και λειτουργεί ενάντια στην αστυφιλία και την ερήμωση της υπαίθρου.

    Όσον αφορά την «ανεξαρτησία από πιέσεις», πολλά έχουν γραφεί για τον διαρκή εκβιασμό κάποιων Καναλαρχών – Μεγαλοεργολάβων για Δημόσια έργα, για (θαλασσο)δάνεια, για ευμενείς συναλλαγές με το Δημόσιο κτλ. Ένας πρωθυπουργός έφτασε να τους αποκαλέσει «νταβαντζήδες». Θα ήταν λάθος να τους δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη παραχωρώντας και δικαιώματα πάνω στο Δίκτυο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως άλλο ένα ζήτημα ανεξαρτησίας προκύπτει απ’ το γεγονός πως αυτός που ελέγχει το Δίκτυο, ελέγχει και την ποιότητα του σήματος που φτάνει στους τηλεθεατές, ενώ σε περίπτωση μερικής βλάβης μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε ένα σταθμό και να αποκλείσει κάποιον άλλο.

    Ένας επιπλέον παράγων που παλιότερα τον βλέπαμε πιο σοβαρά είναι η ανεξαρτησία του Δικτύου και για «εθνικούς λόγους», με την εξασφάλιση προστασίας από ανεξέλεγκτες διακοπές σήματος, αλλά και «στιβαρής» παρουσίας στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ειδικά σήμερα, είναι λάθος αν νιώθουμε υπερβολικά σίγουροι.

    Σε πολλές θέσεις εκπομπής «φιλοξενούνται» μέσα στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και μηχανήματα ιδιωτικών καναλιών. Η ΕΡΤ είχε πληρώσει μεγάλα ποσά για να ανοίξει δρόμο στο βουνό, για να πάει το ρεύμα, για να χτιστεί οικίσκος και ιστός και όχι μόνον δεν εισέπραττε ενοίκιο αλλά … τους πλήρωνε και το ρεύμα!

    Το Δίκτυο της ΕΡΤ αποτελεί μια τεράστια περιουσία σε ακίνητα, εγκαταστάσεις και χρηστική αξία. Γι αυτό το λόγο κάποιοι το εποφθαλμιούν και αποτελεί και έναν ακόμη από τους βασικούς λόγους (μαζί και με άλλους πολλούς) που έκλεισε η ΕΡΤ.

    Εξετάζοντας οικονομικά και τεχνικά το θέμα, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως έχει προταθεί μία λειτουργική και αποδοτική συγκρότηση των υπηρεσιών Δικτύου που έχει συγκρίσιμο μεν κόστος με αυτό της αγοράς αλλά και πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία.

    Κοιτώντας τις επικείμενες προσλήψεις, βλέπουμε δυστυχώς πως η έλλειψη κάποιων ειδικοτήτων (και κυρίως των Αναρριχητών – Συντηρητών Ιστών) δείχνει πως ή υπάρχουν κάποια σοβαρά λάθη – παραλήψεις που θα πρέπει να διορθωθούν, ή υπάρχουν σκέψεις για παραχώρηση δικαιωμάτων του Δικτύου στα ιδιωτικά συμφέροντα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 09:20 | Αντωνια Γαζεπη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Παγκοσμιος λειτουργουν ξενογλωσσες εκπομπες στο ραδιοφωνο, η ΝΕΡΙΤ γιατι να μην εχει, και αν εχει
    γιατι δεν εχετε συμπερολαβει στον διαγωνισμο την ειδικοτητα της μεταφραστριας εκφωνητριας?

    Ευχαριστω

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 01:24 | Γ.Σ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    κ.κ. Η απόφαση για στελέχωση της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσω ΑΣΕΠ, για όσες ειδικότητες προβλέπεται από τη νομοθεσία, αποδεικνύει πως υπάρχει κατ’ αρχήν η βούληση για τήρηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών. Πόσο ειλικρινής είναι όμως η βούληση αυτή;
    Μετά από είκοσι σχεδόν χρόνια επιτυχούς λειτουργίας, ο θεσμός του ΑΣΕΠ έχει γίνει αποδεκτός από την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, ως ο εγγυητής της διαφανούς και αξιοκρατικής στελέχωσης των φορέων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
    Στην «αμαρτωλή ΕΡΤ», σέ ολόκληρο τον βίο της έγιναν δύο τέτοιοι διαγωνισμοί. Ένας το 2003 (Αρ. προκήρυξης 1/2003 ΦΕΚ 72/2.5.2003), ο οπίος στελέχωσε την ΕΡΤ με έμπειρο προσωπικό καταξιομένων στον χώρο της τηλεόρασης επαγγελματιών, εν όψει Ολυμπιακών αγώνων 2004 και μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου παλαιότερου προσωπικού της ΕΡΤ.
    Εξαιτίας των αυξημένων προσόντων που εζητήθηκαν τότε, και λόγω του περιορισμένου αριθμού έμπειρου προσωπικού που εργαζόταν στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, δεν υπήρξε κάλυψη του συνόλου των προκηρυχθέντων θέσεων. Ήρθε τότε ο δεύτερος και τελευταίος διαγωνισμός ΑΣΕΠ για την ΕΡΤ(1/108Μ/2005 ΦΕΚ 214/2.8.2005), με χαλαρότερες απαιτήσεις ως προς την προϋπηρεσία, ώστε να στελεχωθούν οι εναπομείνουσες θέσεις.
    Όλοι οι υποψήφιοι τότε πίστεψαν στο αδιάβλητο της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω ΑΣΕΠ, και έλαβαν μέρος αποκλείοντας καταρχήν με απόλυτη βεβαιότητα την αμφισβήτησή τους λόγω πολιτικών συγκυριών, αφήνοντας έναν επιτυχημένο επαγγελματικό βίο.
    Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί τίποτα για τους ανθρώπους αυτούς από το ΔΣ (αντίθετα υπάρχει μια αίσθηση αποσιώπισης), αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της αυθεντικότητας της βούλησης για αξιοκρατική και δίκαιη διαδικασία.
    Χαρακτηρίζεται πραγματικά το λιγότερο περίεργο, το γεγονός να καλούνται άνθρωποι που αξιολογήθηκαν και κρίθηκαν, να κριθούν και πάλι για επαναπρόσληψη με σκοπό την στελέχωση ίδιων δραστηριοτήτων, χειρισμού του ίδιου εξοπλισμού, για στελέχωση δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και πάλι, που φέρει όμως άλλο όνομα.
    Είναι τελείως διαφορετικό να αξιολογηθεί και να κριθεί το ίδιο προσωπικό σε σχέση με την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα στην επίτευξη των στόχων και την τέλεση των καθηκόντων του.
    Αντί αυτού υπήρξε γενικευμένος διασυρμός και απόλυση όλων ανεξαιρέτως, μέσω του ιστορικού διαγγέλματος της 11/6/2013 του Υπουργού Τύπου.
    Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδειχτεί εκ μέρους σας η πραγματική βούληση για αξιοκρατία και για σεβασμό του θεσμού του ΑΣΕΠ. Διαφορετικά μιλάμε για έμεση ακύρωση του ΑΣΕΠ, μέσω της ακύρωσης αποτελεσμάτων του. Θεωρητικά, ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, θα μπορούσε να επαναληφθεί προσχηματικά η «αναδιάρθρωση» και «επανίδρυση» οποιουδήποτε οργανισμού κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

    «Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν και εγώ από την πλευρά μου και ο νέος υφυπουργός της ΕΡΤ ο κ. Παντελής Καψής,είμαι βεβαία, ότι και το νομοσχέδιο που έφερε και οι υπουργικές πράξεις που θα εκδοθούν και θα είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι γι’ αυτό, θα είναι ακριβώς οι άνθρωποι που δούλεψαν, που μονιμοποιήθηκαν με ΑΣΕΠ, οι οποίοι δούλεψαν σκληρά και την πόνεσαν την ΕΡΤ , αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι οι στυλοβάτες της επόμενης δημόσιας τηλεόρασης.»
    Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
    Real FM 10/7/2013

  • 22 Νοεμβρίου 2013, 00:51 | ΣΧ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΣΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΚΙΓΙΕΡ. ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ. ΚΟΜΜΩΤΕΣ.Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ..ΚΑΜΕΡΕS HIDEFINITION ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΕΚΠΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ . ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ….. ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΤ…. ΜΕ 12 15 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ…ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΜΑΚΙΓΙΕΖ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 80 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΧΑΩΡΟ ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 30…ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΡΤΙΚΕΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ … ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ 2000 ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΚΙΓΙΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ 700 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΜΑΚΙΓΙΕΡ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ 10000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 3500 ΕΥΡΩ …ΕΛΕΟΣ Η ΕΡΤ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!! … ΚΑΙ ΤΕΛΩΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝΝΕ ΜΑΣΑΖ…. Η ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ… ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ….ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 23:42 | Κώστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Το 2004 και το 2006 έγιναν δύο διαγωνισμοί ΑΣΕΠ και προσλήφθησαν στην ΕΡΤ περίπου 130 τεχνολόγοι ηλεκτρονικοί μηχανικοί οι οποίοι είχαν εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα από 3 έως 18 χρόνια!! Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα έως σήμερα, αυτοί οι τεχνικοί μέχρι το 2013 συμπλήρωσαν έως και 24 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ. Και μην νομίζετε ότι κατοχύρωσαν δικαίωμα σύνταξης και σκέφτονται πότε να φύγουν. Οι περισότεροι δεν έχουν συμπληρώσει ούτε καν τα 50 και βρίσκονται στην δημιουργικότερη ηλικία της ζωής τους. Αρκετοί ασχ εσείς γιατί δεν το κάνετε;
    Δώστε μας μια απάντηση που να μας πείσει. ολήθηκαν πρώτοι από όλους ( ως ΕΡΤ) στην πραγματοποίηση του καναλιού υψηλής ευκρίνειας (ΗD). Μελέτησαν, εγκατέστησαν, παρήγαγαν, εξέπεμψαν πρώτοι απ’ όλους στηριζόμενοι στις γνώσεις και στην εμπειρία που μετέφεραν από τον ιδιωτικό τομέα στην ΕΡΤ. Αυτό ζητήθηκε τότε από τον ΑΣΕΠ, προϋπυρεσία σε συγκεκριμένες ειδικότητες ώστε να δουλέψουν αμέσως χωρίς καθυστέρηση όπως και έγινε. Έτσι προχώρησαν πάρα πολλά project χάρη στην εμπειρία των ηλεκτρονικών που κρίθηκαν απο τον ΑΣΕΠ. Σήμερα ζητάτε να τους ξανακρίνετε, μα αυτό έγινε και μάλιστα απέδωσε τα μέγιστα διότι ήταν οι άνθρωποι που ξεχώρισαν και στηρίχθηκαν πολλά πάνω τους. Αν θέλετε η νέα ελληνική δημόσια τηλεόραση να είναι αντάξια ευρωπαϊκών πρέπει να εκμεταλευτείτε την εμπειρία τους. Χωρίς εμπειρία και ηλεκτρονική παιδεία δεν θα κάνει τα πρώτα της βήματα, θα μπουσουλάει μέχρι που θα πέσει. Σκεφτείτε λίγο, έτοιμοι τεχνικοί αξιολογημένοι και με τεράστια εμπειρία. Αν άνοιγε κάποιος σήμερα κανάλι θα έτριβε τα χέρια του, εσείς γιατί δεν το κάνετε;
    Δώστε μας μια απάντηση που να μας πείσει.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 22:23 | Δημητρης.Κ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Καλησπερα.ειμαι ενας απο τους επιτυχοντες του ασεπ το 2006 και δεν μπορω να καταλαβω πως γινετε μετα απο λιγα χρονια ενω προσπαθουμε να
    κανουμε κατι καλυτερο τα προσοντα να γινονται λιγοτερα.Δηλαδη στην Ολυ-
    μπιαδα του Λονδινου που εργαστηκαμε δεν επρεπε να γνωριζουμε ξενη γλωσσα;Επισης οταν εχεις ηδη κριθει απο τον ΑΣΕΠ και εχεις ολα τα απαιτουμενα συν πολυ μεγαλη εμπειρια απο ιδιωτικα καναλια που σε εμπιστευονται για την δουλεια και ξερουμε οτι δεν αστιευονται παλι δεν παιζει κανενα ρολο;Ολη αυτη η εμπειρια που και ανταγωνιστηκοτητα που διοτευτηκε στην ΕΡΤ απο ολους αυτους τους ανθρωπους που ημασταν τα παιδια οπως λεμε της αγορας ειναι λιγη και αχρηστη;Ειναι δυνατον να μην
    ισχυει ο ΑΣΕΠ;Πως θα διασφαλιστη οτι ειναι καθαρα τωρα τα πραγματα αφου
    απολυθηκαμε χωρις καν αξιολογηση.
    Ευχαριστω

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 21:59 | ΑΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΝΕΡΙΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΨΗΣ ΘΑ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΔΤ. ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΑΨΗ. ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΘΜΙΔΕΣ (Π.Χ LOWER-PROFICENCY),ΓΝΩΣΗ Η/Υ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΒΑΘΜΙΔΕΣ (Π.Χ ECDL3-5-7),ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΑΣΕΠ. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ BONUS ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΘΩΣ Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΣ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΝΕΡΙΤ. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2.653 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ 653 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΡΤ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΠΑΝΕΛΥΜΕΝΩΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΓΚΕΙΛΕΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΙΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 21:08 | Παναγιώτης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εγω ένα θέλω να μην είστε σαν τα κοπρόσκυλα της ΕΡΤ!
    ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ .
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ!
    Ελπίζω να κάνετε καλή δουλεία!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 21:42 | ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΝΕΡΙΤ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΑΣΕΠ

    Ο κάθε υποψήφιος εφόσον κατέχει τα γενικά και ειδικά προσόντα διορισμού κατατάσσεται κατά κλάδο ή ειδικότητα σε πίνακες κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά συνολικής βαθμολογίας, όπως αυτή προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολόγησης των παρακάτω κριτηρίων που προβλέπονται στο άρθρο 8 του Ν. 3051/2002 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 4 παρ. 2 του Ν. 3320/2005 και τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν. 3812/2009.

    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Π.Ε.-Τ.Ε.
    ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ (Α)
    1) Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών. Μονάδες: Βαθμός x110
    2) Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της αυτής εκπαιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών. Μονάδες: 150
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (3)
    3) Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Μονάδες: 400
    4) Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό αντικείμενο. Μονάδες: 200
    5) Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης. Μονάδες: 200
    6) Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης σε άλλο γνωστικό αντικείμενο. Μονάδες: 100
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    7) Εμπειρία έως 60 μήνες. Μονάδες: 7 ανά μήνα
    ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    8) Άριστη γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 70
    9) Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 50
    10) Καλή γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 30
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Δ.Ε.
    ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ (Α)
    1) Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών. Μονάδες: Βαθμός x 55
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    2) Εμπειρία έως 60 μήνες. Μονάδες: 7 ανά μήνα
    ΔΙΠΛΩΜΑ Ο.Ε.Ε.Κ.
    3) Μονάδες:150
    ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    4) Άριστη γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 70
    5) Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 50
    6) Καλή γνώση ξένης γλώσσας. Μονάδες: 30
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Υ.Ε.
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    1) Εμπειρία έως 60 μήνες. Μονάδες: 7 ανά μήνα
    ΑΝΗΛΙΚΑ ΤΕΚΝΑ
    2) Μονάδες: 100 ανά τέκνο για τα δύο πρώτα και 200 ανά τέκνο από το τρίτο και μετά
    ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
    3)για κάθε εξάμηνο ανεργίας, και έως 8 συνολικά. Μονάδες: 50 ανά Εξάμηνο
    ΤΕΚΝΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
    4)Μονάδες :300
    ΗΛΙΚΙΑ
    5)Μονάδες: 50 οι υποψήφιοι έως 24 ετών
    75 οι υποψήφιοι άνω των 24 ετών και έως 30 ετών

    ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ

    Τα προσόντα που περιγράφονται στις ειδικότητες που θα πληρωθούν με διαδικασία εκτός ΑΣΕΠ είναι τα ελάχιστα των απαιτουμένων, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης θα συνεκτιμηθεί η εν γένει παρουσία των υποψηφίων στο χώρο των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε., το σύνολο του εργασιακού βίου τους και η σχέση τους με το αντικείμενο της ειδικότητας στην οποία θα είναι υποψήφιοι.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 20:48 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν περιλαμβάνεται στο προσοντολόγιο για τη ΝΕΡΙΤ, στον κλάδο Διοίκησης- Διαχείρισης η ειδικότητα ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ, η οποία υπήρχε στη 1η και 2η προκήρυξη για τη ΔΤ (στην οποία ήμουν επιτυχούσα). Το ερώτημα μου είναι: πως είναι δυνατόν η ΔΤ να χρειάζεται προσωπικό για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και να μη χρειάζεται ο νέος φορέας, ο οποίος θα είναι και μόνιμος;

    Με εκτίμηση,
    Αναστασίου Φωτεινή

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 17:32 | Νικόλαος Γιαννούλας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Σε συνέχεια των απόψεων που κατέθεσα με προηγούμενο σχόλιό μου στις 20/11, καθώς και μετά από την ανάγνωση των απόψεων άλλων συναδέλφων που συμμετέχουν στη διαβούλευση, θα ήθελα να καταθέσω κάποιες σκέψεις, οι οποίες θα προσπαθήσω να είναι όσο πιο αντικειμενικές είναι δυνατό.
    Σε μία ιδανική δημόσια ραδιοτηλεόραση, που στήνεται από την αρχή και δεδομένης της βούλησης για πρόσληψη των ιδανικών εργαζομένων για κάθε θέση, θα έπρεπε ΌΛΟΙ οι εργαζόμενοι, ΌΠΟΙΑΣ ειδικότητας, να είναι απόφοιτοι μόνο ΑΕΙ και ΤΕΙ, σχετικού με την ειδικότητα που αιτούνται πρόσληψης και μόνο, να έχουν άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας, άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ και η επιλογή τους να γίνεται ΜΟΝΟ μέσω ΑΣΕΠ.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα, η κινηματογραφική και τηλεοπτική Παιδεία, ήταν για πολλά χρόνια πολύ υποβιβασμένη και στηρίχθηκε σε συντεχνίες και στρεβλώσεις που αυτές δημιούργησαν. Η πρώτη Ανώτατη Πανεπιστημιακή Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ιδρύθηκε μόλις πριν 7-8 χρόνια και η φοίτησή της, σε ιδανικές συνθήκες –δηλαδή χωρίς καταλήψεις και απεργίες- είναι 5ετής. Πράγματι το επίπεδο σπουδών της Σχολής Κινηματογράφου του ΑΠΘ, είναι υποδειγματικό και θα το ζήλευαν πολλές διάσημες σχολές του εξωτερικού, αλλά νομίζω, αν όχι είμαι σίγουρος, ότι ΔΕΝ υπάρχουν απόφοιτοί της, οι οποίοι να έχουν την κατάλληλη προϋπηρεσία, για να εργαστούν στο απαιτητικό περιβάλλον της τηλεόρασης και μάλιστα σε μία τηλεόραση που ξεκινά χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο.
    Αντιθέτως, υπάρχουν απόφοιτοι ΤΕΙ κάποιων ειδικοτήτων όπως Μηχανικών Ήχου και Γραφιστικής, οι οποίοι έχουν την ζητούμενη προϋπηρεσία, αφού τα αντίστοιχα τμήματα λειτουργούν στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια και βέβαια είναι μικρότερης διάρκειας φοίτησης.
    Πιθανόν σε 5-6 χρόνια, να είναι δυνατή η λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα, μόνο από απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σήμερα, και με δεδομένη την ανάγκη για ΆΜΕΣΗ και ΤΑΧΙΣΤΗ λειτουργία του νέου φορέα, θα πρέπει να εκδοθεί μία προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού, η οποία θα διασφαλίζει, ναι μεν το μέγιστο επίπεδο θεωρητικής κατάρτισης των υποψηφίων, αλλά και την εμπειρία και ετοιμότητά τους, να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, χωρίς να προηγηθούν σεμινάρια και εκπαιδεύσεις…
    Σίγουρα, ο θεσμός των αδειών ασκήσεως επαγγέλματος είναι ξεπερασμένος και δεν ισχύει σε σύγχρονες και εξελιγμένες κοινωνίες, αλλά λόγω των στρεβλώσεων που υπάρχουν στην ελληνική τηλεοπτική παιδεία και αγορά, είναι το ελάχιστο κριτήριο για να ελεγχθεί η σχέση του καθενός από εμάς με την ειδικότητά μας. Η κτήση της άδειας δεν αποδεικνύει τον βαθμό της ποιότητας της δουλειάς του καθενός από εμάς, αλλά ΜΟΝΟ το γεγονός ότι ο υποψήφιος που έχει άδεια είναι σχετικός με την ειδικότητά του και δεν πρόκειται περί απατεώνα…
    Πολλοί μιλούν για Τέχνη, η οποία δεν πρέπει να περιλαμβάνεται στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και μάλιστα φέρνουν σαν παράδειγμα τον Αγγελόπουλο! Μα δημιουργοί σαν τον Αγγελόπουλο, δεν έχουν καμία σχέση με την τηλεόραση και δεν θα δέχονταν οι ίδιοι να καταταχθούν σε ειδικότητα, κλάδο σπουδών, μισθολογική κλίμακα κτλ. Οι τεχνικοί τηλεόρασης είναι Τεχνικοί, που χειρίζονται υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, πρέπει να έχουν έστω και ελάχιστο, θεωρητικό επίπεδο εκπαίδευσης /κατάρτισης, πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας, καθώς και βασικές γνώσεις Η/Υ. Αυτά τα κριτήρια μπορούν να μετρηθούν ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ μόνο από το ΑΣΕΠ.
    Συνοψίζοντας, θα πρότεινα η προκήρυξη που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες για την πρόσληψη του προσωπικού, που θα στελεχώσει αρχικά τον νέο φορέα, να ζητά απόφοιτους μεταλυκειακής εκπαίδευσης-κατάρτισης διετούς ή τριετούς φοίτησης, σε όποιες ειδικότητες δεν υπάρχει αντίστοιχη ειδικότητα ΑΕΙ ή ΤΕΙ, με απόφοιτους έτοιμους με προϋπηρεσία.
    Για ειδικότητες όπως Σκηνοθέτες, Δ. Φωτογραφίας, Εικονολήπτες, Μοντέρ, Δ. Σκηνής, Φροντιστές κ.α., των οποίων το αντίστοιχο ΑΕΙ στο ΑΠΘ δεν έχει βγάλει ακόμα έμπειρους επαγγελματίες , να είναι κατηγορίας ΔΕ και να ζητούνται τα παρακάτω προσόντα:
    1. Αναγνωρισμένο Πτυχίο ή Δίπλωμα μεταλυκειακής εκπαίδευσης ή κατάρτισης, διετούς ή τριετούς φοίτησης, αντίστοιχης ειδικότητας (Διετείς=ΙΕΚ, Τριετείς=Κινηματογραφικές Σχολές).
    2. Τουλάχιστον Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
    3. Γνώση Χειρισµού Η/Υ στα αντικείµενα: α) επεξεργασίας κειµένων, β) υπολογιστικών φύλλων και γ) υπηρεσιών διαδικτύου.
    4. Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αντίστοιχης ειδικότητας.
    γ. Εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, στο αντικείμενο της θέσης.
    Να είστε σίγουροι, ότι όσοι περάσουν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, με τα παραπάνω κριτήρια, θα είναι άξιοι επαγγελματίες και έτοιμοι να εργαστούν και να φέρουν εις πέρας υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό έργο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Φυσικά υπάρχουν και απόφοιτοι Λυκείου ή ακόμα και Γυμνασίου, που είναι άξιοι και έμπειροι επαγγελματίες! Αλλά υποτίθεται ότι ιδρύετε και στήνετε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση από την αρχή με αξιοκρατικά κριτήρια. Ας γίνει σωστά, για να μην υπάρξει κανείς στο μέλλον, που θα αμφισβητήσει το κύρος αυτού του νέου φορέα και των εργαζομένων του…

    Νικολαος Γιαννούλας
    Εικονολήπτης Τηλεόρασης

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 15:01 | Insider
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η άριστη γνώση Αγγλικών σε όλες τις ειδικότητες είναι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο. Όλες οι άλλες απόψεις κρύβουν την φωτογράφηση των γνωστών αχρείων που χρόνια τώρα κάνουν τους υπεύθυνους (προϊστάμενους – διευθυντές κλπ) που σε κάθε δουλειά παίρνουν και κάποιο νέο για μεταφραστή. Αν θέλετε να απαξιώσετε εκ γεννήσεων την ΝΕΡΙΤ δεν έχετε παρά να προσλάβετε με φωτογραφική προκήρυξη τους ιδίου που είχατε στην ΕΡΤ και πολλούς από τους οποίους με τον ίδιο τρόπο χώσατε στην Δ.Τ. (από το παράθυρο, τα γνωστά 20 άτομα “εξπέρt” του champions league που δεν τους είδαμε σχεδόν ποτέ πέρα κάποιων φορών στο κυλικείο να τάζουν θέσεις) .

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 14:20 | Τζουβελέκης Μιχάλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για την ειδικότητα ΠΕ πληροφορικής δεν βλέπω καμιά αναγκαιότητα ή χρησιμότητα για την 2ετή προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο.Η εμπειρία χρειάζεται μόνο για την παραγωγή και εκπομπή με την οποία ασχολούνται άλλες ειδικότητες ( ηλεκτρολόγοι, ηλεκτρονικοί κτλ).

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 13:27 | Τζουβελέκης Μιχάλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρέπει να συμπεριληφθεί η ειδικότητα συντηρητών ιστών με προσοντολόγιο
    ΔΕ ηλεκτρολόγων και ΔΕ μηχανολόγων.Ο λόγος είναι ότι με δεδομένη την αναγκαιότητα της παραμονής του δικτύου εκπομπής(ιδιαίτερα του ψηφιακού)
    στην ευθύνη της ΝΕΡΙΤ,οι ειδικότητες αυτές είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση και λειτουργία του.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 13:21 | ΚΑΛΕΣΑΚΗ ΑΡΕΤΗ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Με μια απλή, διαγώνια, ανάγνωση διαπιστώνει κανείς –ενδεικτικά- ότι α) μπορείς να προσληφθείς ως διευθυντής παραγωγής έχοντας τελειώσει το ΤΕΙ Εμπορίας για παράδειγμα αλλά όχι εάν έχεις πτυχίο πανεπιστημίου άλλου αντικειμένου και πτυχίο της Σχολής Σταυράκου β) μπορείς να προσληφθείς ως διοικητικός ΠΕ εάν έχεις τελειώσει Marketing αγροτικών προϊόντων αλλά όχι εάν έχεις πτυχίο φιλοσοφικής, γ) εάν διαθέτεις απολυτήριο λυκείου η μόνη σου επιλογή είναι να υποβάλλεις αίτηση στους κλάδους διοικητικών γραμματέων, ταξινόμων-αρχειοθετών και οδηγών βαρέων οχημάτων!

    Με βάση τα ανωτέρω, προτείνω τα ακόλουθα τα οποία ούτως ή άλλως προβλέπονται και από το ΠΔ 50/2001 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

    1.ΠΕ Διοικητικού
    Με δεδομένο πως στο ΠΔ 50 για τους ΠΕ Διοικητικού ή/και Οικονομικού προβλέπεται ως προσόν διορισμού στον εισαγωγικό βαθμό πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ της ημεδαπής περιλαμβανομένων και των πτυχίων ή διπλωμάτων του ΕΑΠ και των ΠΣΕ ή ισότιμων σχολών της αλλοδαπής και στο προς διαβούλευση προσοντολόγιο επιλέξατε να αναφέρετε συγκεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα, σε αυτά θα πρέπει οπωσδήποτε να περιληφθεί και η Φιλοσοφική Σχολή. Δεν είναι δυνατόν να περιλαμβάνεται στους καταστατικούς σκοπούς της ΝΕΡΙΤ η προστασία της ελληνικής γλώσσας και την ίδια ώρα να μην έχουν το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση στον αναφερόμενο κλάδο οι πτυχιούχοι της κατ’ εξοχήν σχετικής με τη γλώσσα Σχολής

    2. ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ Στην κατηγορία των Διοικητικών υπαλλήλων, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το προσοντολόγιο περιλαμβάνει μόνο την εκπαιδευτική βαθμίδα ΠΕ, ενώ σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 17 του ΠΔ (Για τους κλάδους ΔΕ μιας ή περισσοτέρων ειδικοτήτων των οποίων η ονομασία είναι ίδια με την ονομασία…) η ΝΕΡΙΤ έχει δικαίωμα να προκηρύξει και θέσεις Διοικητικών υπαλλήλων ΔΕ. Προτείνω να συμπεριληφθεί και αυτή η εκπαιδευτική βαθμίδα σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στους Διοικητικούς υπαλλήλους.

    3. ΠΕ Μεταφραστών-Διερμηνέων

    Στην κατηγορία αυτή, θεωρώ ότι η εμπειρία πρέπει να αφορά στον υποτιτλισμό και όχι απλώς στη μετάφραση και διερμηνεία. Το ότι κάποιος κάνει εξαιρετική ταυτόχρονη μετάφραση δεν σημαίνει ότι μπορεί και να υποτιτλίζει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

    4. ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Διευθυντών Παραγωγής Τηλεόρασης

    Στα διαζευκτικά προσόντα αυτής της ειδικότητας θα έπρεπε να μπει και το πτυχίο Σχολών κινηματογράφου , δεδομένου ότι η διεύθυνση παραγωγής στο χώρο της τηλεόρασης έχει ιδιαιτερότητες και υπ’ αυτή την έννοια το ότι κάποιος είναι πτυχιούχος σχολής οικονομικής κατεύθυνσης δεν συνεπάγεται και τη γνώση των ιδιαιτεροτήτων της οπτικοακουστικής παραγωγής .

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 13:52 | ΧΑΡΟΥΛΑ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ , ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΑΣΕΠ ΖΗΤΑΕΙ ΣΑΝ STANDARD ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΕΞΗΣ: ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ Η ΑΕΙ , ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ( ΕΠΙΠΕΔΟ ADVANCE ) , ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ( Η ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΙ- ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ) ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ STANDARD. ΚΟΙΝΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΠΤΟ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ!!
    ΥΓ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ (ΕΙΤΕ ΑΕΙ – ΤΕΙ – MASTER – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ – ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΤΛ). ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
    ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ (ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΖΗΤΟΥΣΑΝ) ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 13:30 | ΚΩΣΤΑΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΕ.ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΕ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ?? ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΑΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ( ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ) ?

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 12:45 | Τακης.Τ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αυτός ή αυτοί που έκαναν αυτό το Προσοντολόγιο ! Το πιθανότερο να μήν έχουν δουλέψει σε κανένα τηλεοπτικό μέσο.

    1) Τα δύο χρόνια για ορισμένες ειδικότητες δεν φτάνουν να μάθεις ούτε
    τα βασικά.
    2) Βγάζει εκτός ΑΣΕΠ ειδικότητες που θέλουν κατάρτιση τουλάχιστον
    ανωτέρας εκπαίδευσης,και τοποθετεί απόφοιτους ΙΕΚ και ΤΕΕ…
    (αυτό είναι μάλλον για την αποκατάσταση υμετέρων και όχι για
    επαγγελματική στελέχωση μιάς Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης).
    3) Μιά γνώμη απο έναν λίγο μεγαλύτερο και σχετικό με αυτά τα θέματα
    (υπάρχει τόσο καί τέτοιο υλικό από την ΕΡΤ που μπορούν νά οργανώσουν
    και να λειτουργήσουν σωστά και όπως πρέπει ένα δημόσιο Ρ/Τ μέσο).
    4) Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται γιά την διοικητική στελέχωση για να
    μη ξαναπέσουμε στις ίδιες καταστάσεις. Αν και αμφιβάλλω αν αυτό
    εισακουστεί από τους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ αναρμόδιους.

    Με εκτίμηση Τ.Τ.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 11:22 | ΞΥΛΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πρότασή μου είναι να υπάρξει και η ειδικότητα « συντηρητής εγκαταστάτης ιστών & κεραιών ». Δεν είναι δυνατόν να τοποθετεί ηλεκτρονικός της ΝΕΡΙΤ (προβλέπεται θέση) πομπό τηλεόρασης ή ραδιοφώνου ή να τον επισκευάζει, χωρίς την συνδρομή του αναρριχητή. Εάν το πρόβλημα είναι στο κεραιοσύστημα πως θα μπορέσει ο ηλεκτρονικός να εργαστεί; Εκτός εάν υπάρχει πρόθεση να δοθεί όλο το δίκτυο RF σε ιδιώτες εργολάβους.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 11:48 | ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η ειδικότητα «συντηρητής εγκαταστάτης ιστών & κεραιών». Με 6 έως 8 άτομα πανελλαδικά, μπορείς να ελέγχεις όλο το δίκτυό σου χωρίς να εξαρτάσαι από ιδιώτες εργολάβους.

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 11:13 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΣΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙΡΙΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΤΕΧΙΚΟΥ ΚΕΡΑΙΩΝ-ΙΣΤΩΝ.ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΤΟΣΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ;ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ;ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ Ο ΠΟΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ; Η ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΑΣ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΕΤΑΙ ΤΟΤΕ DIGEA2. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΤ

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 10:51 | G.M
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στις ειδικότητες πρέπει να συμπεριληφθεί η ειδικότητα Συντηρητών Εγκαταστατών Ιστών και Κεραιών, απαραίτητη για τη συντήρηση του υπάρχοντος ραδιοτηλεοπτικού δικτύου.

    Στις ειδικότητες Μηχανικών Η/Υ, χρειάζεται η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

    Στο Τεχνικό κλάδο, να αναφερθούν οι σχολές (βλ. 1. ΠΕ Πληροφορικής).

  • 21 Νοεμβρίου 2013, 07:41 | Μαρια φωτοπουλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν βλεπω πουθενα την ειδικοτητα των φωτοχημικων. Δεν θα υπαρχει σε αυτη την προκυρηξη;

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 23:17 | Κώστας Γιαννακός
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για να μπορεσει η ΝΕΡΙΤ να λειτουργησει τοσο αμεσα οσο θελει η κυβερνηση πρεπει να στελεχωθει με ανθρωπους εμπειρους στη συγκεκριμενη δουλεια στην οποια θα κληθουν να κανουν. Δεν υπαρχει η πολυτελεια να θυσιαστουν μερικοι μηνες για την εκπαιδευση και εξειδικευση νεοπροσληφθεντων.
    Με βαση τα παραπανω θεωρω οτι τα 2 χρονια προυπρεσιας που ζητουνται ειναι πολυ λιγα και θα πρεπει να αυξηθει ο χρονος αυτος τουλαχιστον στα 5 που μοριοδοτει και ο ΑΣΕΠ.
    Επισης αρκετοι υπαλληλοι της ΕΡΤ ειχαν προσληφθει το 2004 & 2006 μεσω ΑΣΕΠ και εκτοτε δουλευουν στο αντικειμενο τους. Ειναι ανθρωποι που ηδη εχουν κριθει και βρεθει οι πιο καταλληλοι με τα περισσοτερα προσοντα. Ανθρωποι που εμπιστευτηκαν την αξια του ΑΣΕΠ και τωρα ειναι απολυμενοι.Δεν ειναι δυνατον να βρει κανεις πιο αξιοκρατικο τροπο να στελεχωσει τη ΝΕΡΙΤ με εξειδικευμενους υπαλληλους, απο τον να προσλαβει αυτους αμεσα.
    Αντι για αυτο, βλεπουμε μια σοβαρη μειωση στο επιπεδο των ζητουμενων προσοντων που μαλλον αποσκοπει στο βολεμα ημετερων.
    Αλλωστε γιατι δεν ζητουνται ξενες γλωσσες? Πως περιμενετε εναν τεχνικο να συνενοηθει με εναν ξενο συναδελφο του αν δεν ξερει Αγγλικα? Πως θα διαβασει το manual του μηχανηματος που καλειται να δουλεψει? Τι θα καταλαβει οταν ο υπολογιστης που χρησιμοποιει του βγαλει καποιο μυνημα σφαλματος?

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 23:34 | Insider
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Παρατηρώ ότι έχετε πρόθεση να βγάλετε στον «αέρα» μια προκήρυξη προσωπικού που ουδεμία σχέση έχει με τις πραγματικές ανάγκες μιας ραδιοτηλεοπτικής επιχείρησης. Σαν παράδειγμα ζητάτε: Π.Ε. Μηχανικούς «πολιτικούς», «Αρχιτέκτονες», «μηχανολόγους», «ηλεκτρολόγους», «ηλεκτρονικούς» και μηχανικούς Τ.Ε. “Ηλεκτρονικούς”. Θα ήθελα να ξέρω γιατί όλοι αυτοί; Μήπως θέλετε να φτιάξετε τεχνική εταιρία για να παίρνει έργα στην Σαουδική Αραβίας και στα Εμιράτα η εταιρία ανάπτυξης ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων στην Καλιφόρνια (όπως η INTEL) ή θέλετε να εξυπηρετήσετε τις αντίστοιχες συντεχνίες του Τ.Ε.Ε και λοιπών που λυμαίνονται τον τόπο τόσα χρόνια. Όλες οι ειδικότητες που ζητάτε μπορούν να στελεχωθούν από απόφοιτους τεχνικών λυκείων η και ΙΕΚ αντίστοιχης ειδικότητας το πολύ. Άλλωστε για αυτό έχουν γίνει και αυτές οι σχολές. Όλοι οι υπόλοιποι που ζητάτε στην προκήρυξη μάλλον κάνουν για διευθυντές, πρόεδροι, διοικητές άντε και βουλευτές που από όσο ξέρω υπάρχουν αρκετοί στην χώρα τόσοι που δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε. Μην αναφερθώ και στους είκοσι- τριάντα παρκαρισμένους που περιμένουν στην Δ.Τ. και που τους προσλάβατε εκεί από το παράθυρο για να κάθονται (παλιά μου τέχνη κόσκινο) και να ζητάνε προμήθεια εξοπλισμού ενός εκατομμύριου ευρώ για την προεδρία. Εξαιρετικοί κύριοι γνωστοί για το ποιον τους από την προηγούμενη διοικητική τους συμμετοχής στην παλιά ΕΡΤ. Αυτούς τους κακόμοιρους τι θα τους κάνετε; Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ειδικότητες. Π.Χ δημοσιογράφοι από οποιαδήποτε σχολή αρκεί αν είναι καλοί νεροκουβαλητές του κομματικού μηχανισμού και κατά κύριο λόγο της ηγετικής ομάδος. Ξεχάσατε το κριτήριο της θηλύκια ξανθιάς ή έστω βαμμένη ξανθιάς που παίρνει πάντα άριστα. Καλό αυτό. Εκφωνητές Τ.Ε. Ποια ανώτατη σχολή παράγει εκφωνητές; Η σχολή του κομματικού στελέχους του που παίρνει δώρο και τα μαθήματα για την καλή συμμόρφωση με το κόμμα (και όχι του προσώπου που έχει καθαρό λόγο στην ανάγνωση κειμένου). Μου φαίνετε ότι πρέπει να πάτε να παρακολουθήσετε το πρώτο έτος σε κάποιο περιφερικό οικονομικό πανεπιστήμιο για να μάθετε διαχείριση πόρων ανθρώπινου δυναμικού.
    Συμμορφωθείτε για να μην καείτε και κάψετε μαζι σας και εμάς.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 23:01 | Ηλία Γ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αγαπητοί κ. Καψή και κ. Προκοπάκη,
    Αγαπητό ΔΣ της ΝΕΡΙΤ
    είμαι κι εγώ ένας ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής επιχείρησης. Συγκεκριμένα έχω έναν ραδιοτηλεοπτικό όμιλο με το όνομα «Σκαειομεγαντέννα».
    Απασχολώ 2.656 εργαζόμενους που δουλεύουν για μένα 10, 20 ή και 30 χρόνια. Σε γενικές γραμμές δεν έχω παράπονο απ’ αυτούς. Είναι έμπειροι, με εξαιρετική τεχνογνωσία, πολλοί με υψηλά τυπικά προσόντα και μ’έχουν βγάλει και ασπροπρόσωπο σ’ όλες τις μεγάλες παγκόσμιες και εθνικές διοργανώσεις. Στους περισσότερους δίνω ένα βασικό μισθό, εκεί λίγο κάτω απ’ το χιλιάρικο (που τόσο τ’ απαξίωσε στο Twitter και ο κ. Καψής)και κανά επιδοματάκι που ακόμα επιτρέπεται – τέκνων, μεταπτυχιακού, ανθυγιεινό (δουλεύουν μέσα στην ακτινοβολία βλέπετε)-τέτοια. Άσε που τους 240 από δαύτους τους έχω προσλάβει και με διαγωνισμό ΑΣΕΠ που πολύ εκτιμάται και από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
    Έχω βέβαια και μερικούς υψηλόμισθους και κοπανατζήδες, αλλά ξέρετε είναι και οι γνωστοί και φίλοι, πρέπει να τους στηρίξουμε.
    Τώρα τελευταία σκέφτομαι να τους απολύσω όλους και να πάρω άλλους στη θέση τους. Άλλους βρε αδελφέ, καινούργιες φάτσες, τους βαρέθηκα αυτούς τόσα χρονια. Άσε που μεγαλώνουν και έχουν και απαιτήσεις.
    Άμα δουλεύουμε λέει Σαββατοκύριακα, βράδια, ξημερώματα, Χριστούγεννα, Πάσχα να πληρωνόμαστε. Κι επειδή είχα αυτά να τους τα πληρώσω κανά δυο χρονάκια κάνανε και απεργίες! Αυτό αλήθεια με πλήγωσε πολύ. Ήταν το μοναδικό μου παράπονο. Αχαριρστία βρε παιδί!
    Λέω να εξαιρέσω μόνο τους υψηλόμισθους διευθυντάδες – οι φίλοι που λέγαμε…
    Όμως κ. Καψή μου και Προκοπάκη μου, αισθάνομαι και λίγες τύψεις. Είναι σωστό να απολύσω όσους μου δούλευαν τόσα χρόνια και να πάρω άλλους στη θέση τους;
    Ξέρετε εγώ είμαι ιδιώτης και τα σκέφτομαι όλα αυτά. Αν όμως εσείς που είστε το κράτος θα κάνετε όπως άκουσα το ίδιο, να μην έχω κι εγώ κανέναν ηθικό ενδοιασμό και να απολύω όσους θέλω, όποτε θέλω και για όποιον λόγο θέλω.
    Περιμένω την απόφασή σας για να απελευθερωθώ κι εγώ ξέρετε και να μην έχω κανέναν ενδοιασμό ηθικό ή άλλου είδους.
    Υ.Γ Όταν με το καλό τους απολύσω μήπως να τους βρίσω και να τους συκοφαντήσω κιόλας για να αισθανθώ λίγο καλύτερα; Δώστε μου καμιά ιδέα εσείς που είστε το κράτος κι εκπροσωπείτε τους θεσμούς!

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 23:57 | ΧΡΗΣΤΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΤΟ 2005 Η ΕΡΤ ΕΚΑΝΕ 2 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΑΣΕΠ. ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΣΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 240 ΑΤΟΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΩΝ .
    ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΣΕΠ
    ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ,ΠΙΟ ΕΜΠΕΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ ΞΕΚΟΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ «ΑΓΟΡΑ» ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ…
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ?
    Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΝΤΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 22:52 | Κ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΕΠ.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 22:18 | cs
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦ, ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟ 2005 ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ. ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ….

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 21:48 | Χ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Βλέπω κάποια λάθη σε ορισμένες ειδικότητες όπου σας το επισήμανα σε αυτές καθώς θεωρώ αδιανόητο να μην ζητάτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος που με αυτήν θα επιδεικνύεται και η προϋπηρεσία και σε ποιο κλάδο έχει γνώσεις κάποιος όπως και εγώ έχω πτυχίο ηλεκτρονικού αλλά αν με βάλετε στο service ή στις ζεύξεις δεν γνωρίζω τίποτα όπως απαράδεκτο θεωρώ να μην ζητάτε πτυχίο ξένων γλωσσών σε όλες τις ειδικότητες ζητάτε και καλά κάνετε πτυχία ecdl δηλαδή ένας οπερατέρ ή ηχολήπτης ή ζεύξεις θα χρειαστεί να γράψει σε word και excel ? τα δυο χρόνια προϋπηρεσίας είναι μηδέν για την τηλεόραση ούτε σαν βοηθός δεν προλαβαίνει σε τόσο διάστημα να μάθει τα απαιτούμενα έρχονται εκλογές θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες εργασίας ? θα προλάβει να μάθει πως δουλεύουν τα ob van ? για εμένα τουλάχιστον πέντε χρόνια και πάνω χρειάζεται η προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε δυο χρόνια δεν προλαβαίνει να μάθει το χειρισμό του boom που χρειάζεται στον πρόεδρο της δημοκρατίας και στον πρωθυπουργό έχω δει τεχνικούς να μην γνωρίζουν τα βασικά πράγματα στην πράξη γιατί καλή η θεωρία αλλά στην πράξη είναι αλλιώς και ποιο δύσκολα όπως οπερατέρ από studio που η ρύθμιση της εικόνας ήταν έτοιμη από την ανάλογη ειδικότητα στα εξωτερικά συνεργεία δεν ήξερε να ρυθμίσει την κάμερα ή που έπρεπε να τοποθέτηση τον άνθρωπο για το τι θα φαίνεται από πίσω η ακόμα να τον φωτίσει

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 20:55 | Π.Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ 2 ΕΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ-ΕΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΝ ΔΕ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΥ.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 20:55 | αρτεμις
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Έχουν βγει κάπου στο ασεπ οι προκυρήξεις?που μπορώ να κάνω την αίτηση?

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 18:01 | ALEX
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να ζητηθεί από το ΑΣΕΠ να μετρηθεί σαν προσόν βαθμολόγησης το σκορ από το ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων ΑΣΕΠ για όσους το έχουν δώσει.
    Το εν λόγω Τεστ Γενικών γνώσεων εγγυάται την ευρύτητα των γνώσεων των διαγωνιζομένων και προβλεπεται ρητά σαν προσόν πρόσληψης από σχετικό νόμο.
    Επίσης, να ληφθεί μέριμνα να εξεταστούν από επιτροπή η εγκυρότητα όλων των πιστοποιητικών των επιτυχόντων ώστε να μην διοριστούν απατεώνες με πλαστά πτυχία.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 18:41 | Δημήτρης Γαζιδέλλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Στις ειδικότητες πρέπει να συμπεριληφθεί η ειδικότητα Αναρριχητών – Συντηρητών Ιστών και Κεραιών, διότι χωρίς αυτήν είναι αδύνατη η συντήρηση του υπάρχοντος ραδιοτηλεοπτικού δικτύου, όπως επίσης και η επέκτασή του. Στην επέκταση προφανώς περιλαμβάνεται και η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή ευρυεκπομπή.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 17:57 | Μανουσάκης Χρήστος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για να προσληφθεί κάποιος, στις οπτικουαστικές ειδικότητες του καλλιτεχνικού τομέα, να έχουν σαν ΒΑΣΙΚΗ προϋπόθεση την άδεια ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, που σήμερα ονομάζεται μετά την απελευθέρωση των εππαγγελμάτων, ως ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, που εκδίδει η αρμοδία επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού (Αριθμ. ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376//1402) Α.Φ. ΕΦ.ΚΥΒ. 1483 27/10/2005. Έτσι διαφυλάσσετε και η εμπειρία, γιατί για να αποκτήσει κάποιος την άδεια, χρειάζονται τεκμηριωμένα από τον ασφαλιστικό του φορέα 600 ημερομίσθια.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 17:09 | Δρόσος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει ως δημόσιος φορέας να δείχνει σεβασμό προς τους καλλιτέχνες και τα πνευματικά δικαιώματα που υπάρχουν πάνω σε ένα έργο.

    Επιπλέον απαραίτητη κρίνεται η πρόσληψη προσωπικού ώστε να επαναστελεχωθει το Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ ώστε να συνεχιστεί το έργο που έμεινε στη μέση μετά την 11 Ιουνίου.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 17:04 | Μάνουσακης Χρήστος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν βλέπω καθόλου ειδικότητες, ως προς τον χειρισμό, ή την επεξεργασία του κινηματογραφικού φιλμ στον Καλλιτεχνικό κλάδο.
    Έκτος αν ο νέος φορέας δεν θα έχει την εποπτεία της διαχείρισης του κινηματογραφικού υλικού της πρώην Ε.Ρ.Τ.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 16:08 | Μαρία Μάμη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που είχαν προσληψθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
    Σκεφτήτε ότι σήμερα είναι άνεργοι επειδή εμπιστεύτηκαν το ΑΣΕΠ και δήλωσαν παραίτηση απο την εργασία τους που ήδη είχαν για να προσληφθούν στην ΕΡΤ.
    Το θεωρώ άδικο και θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για τους υπαλλήλους αυτούς.
    Σας ευχαριστώ.

  • 20 Νοεμβρίου 2013, 15:08 | Π.Ι
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΕΚΜΑΙΡΕΙ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 2121/93 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΦΕΚ Α 271/ 1997.. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ .ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΚΗΣΕΩΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΥΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΟ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΠΟ/ΔΙΚΟΜ/84148/1376/1402 ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΞΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΥΒΕΕΡΝΗΣΕΩΣ ΜΕ ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 1483 ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ . ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2005 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.