ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ’ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ Άρθρο 13 Έναρξη ισχύος

 

Η ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν άλλως ορίζεται σε επιμέρους διατάξεις.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 20:09 | Σταύρος Κ.

    Δεν συμφωνούμε με το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ομοφυλοφιλόφυλη οικογένεια και την τεκνοθεσία. Είναι αντίθετο προς τους νόμους της φύσης και της ανθρώπινης βιολογίας.
    Μάλιστα, συνοδεύεται από πλήθος δεοντολογικών και ηθικών προβλημάτων. Το καθεστώς των παρένθετων μητέρων θα έχει ως αποτέλεσμα την μετατροπή της σύγχρονης γυναίκας σε μία μηχανή παραγωγής τέκνων, επί πληρωμή, προκειμένου να καλυφθεί το ανικανοποίητο εγώ και οι αφύσικες επιθυμίες των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό είναι αντιδεοντολογικό και συνάμα απειλητικό για τα δικαιώματα της γυναίκας και των παιδιών που τόσο, δήθεν, υπερασπίζεται ο σύγχρονος κόσμος! Πρόκειται για νομιμοποίηση ενός εγκλήματος από κάθε άποψη!
    Εξίσου αντιδεοντολογικό και εγκληματικό είναι το γεγονός ότι θα γεννώνται παιδιά κατά παραγγελία, τα οποία θα μοιράζονται στα ομόφυλα ζευγάρια ανά την επικράτεια ενώ τα παιδιά αυτά θα έχουν συγγένεια με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και ακόμη χειρότερα με άλλα ετεροθαλή αδέλφια τους, που επίσης δεν γνωρίζουν. Συνεπώς, ακολουθεί ο κίνδυνος της διασποράς τέκνων με συγγένεια υπό καθεστώς άγνοιας όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος της αιμομιξίας.
    Σύμφωνα με τους λογικούς νόμους της φύσης δεν προβλέπεται ούτε η ομοφυλοφιλία ούτε η τεκνοποιία ομόφυλων ζευγαριών, καθώς είναι εξ’ορισμού αντίθετα προς την επιβίωση και εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Συνεπώς, αγαπητοί, η ομοφυλοφιλία και η «νέα μορφή οικογένειας» δεν συνιστά εξέλιξη αλλά ραγδαία οπισθοδρόμηση. Κάθε φορά που πηγαίνουμε ενάντια στη φύση σε οποιονδήποτε τομέα βιώνουμε έντονα τις αρνητικές συνέπειες.
    Συμφωνούμε με την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:29 | Νεκταρίος και Χριστίνα Ορθοδοξία

    Είμαστε ΚΑΤΑ ΣΕ αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο που αποσκοπεί στην καταστροφή ανθρώπινου γένους και χώρας!

    Ή αμαρτία δεν μπορεί να γίνεται νόμος και να επιβάλλεται με την βία στους ανθρώπους και με ύπουλους τροπους στα σχολειά ως κάτι καλό ενώ είναι ολέθριο και εγκληματικό!
    Για πιο λογο να επαινείτε και δίνονται προνόμια στη κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ που χρήζει βοήθεια πνευματικής- Θειας ψυχανάλυσης ;

    Ότι χειρότερο έχω διαβάσει στη ζωή μου ήταν αυτό το εμετικό νομοσχέδιο που ρυπαίνει την ψυχή μας βγαλμένο από διεστραεμένους ανθρώπους, καπιταλιστές, σατανιστέςόποιος θέλει ας δει εδώ: https://aktines.blogspot.com/2024/01/blog-post_992.html?m=1

    Οι οποίοι έχουν σκοπό αφού καταστρέψουν τον άνθρωπο με αυτά τα «προοδευτικά » νομοσχέδια και διδασκαλίες μετά θα μπορέσουν να τον υποτάξουν σε ότι θέλουν αφού ο άνθρωπος αν χάσει την ηθική του χάνει τη λογική του και μπορεί να γίνει άνετα υποχείριο στα επόμενα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων.

    Θα ζούμε όπως θέλει ο Θεός και ΟΧΙ όπως θέλει η κάθε εκάστοτε κυβέρνηση και οι ανώτεροι της σατανιστές ,καπιταλιστές, μασόνιοι!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:12 | Μαρία Α.

    Ατυχήσατε οι διαφωνούντες, γιατί σίγουρα τα 2/3 της κυβερνητικής παράταξης θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο, αν δεν ήταν βέβαιος ο Πρωθυπουργός ότι θα περάσει, απλά δεν θα το έφερνε προς συζήτηση!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:59 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    Νομοσχέδιο που προασπαθεί να βαφτίσει φυσιολογική μια εκτροπή της φύσης…
    Δεν υπάρχουν πολλές μορφές οικογένειας.
    Γάμος-ένωση υφίσταται μόνο μεταξύ Άνδρα – Γυναίκας γιατί μόνο αυτή η ένωση μπορεί να φέρει καρπό..
    Αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας..
    Θύματα του νομοσχεδίου θα είναι τα παιδάκια που θα υιοθετηθούν από τέτοιες «οικογένειες»
    ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για την κυβέρνηση

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 19:55 | Ευδοκία

    Τα 2/3 των βουλευτών της ΝΔ είναι αντίθετοι με το προωθούμενο νομοσχέδιο. 3 κόμματα της Βουλής καταψηφίζουν. Η Εκκλησία (που αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων) αντίθετη και με εμπεριστατωμένη ανακοίνωση. Το 60% και βάλε των Ελλήνων, διαπιστωμένα, αντίθετο, γιατί τόσο πολύ επιμένει η Κυβέρνηση και προχωρεί αυτό το πρωτοφανές νομοσχέδιο; Διαμηνύει δε σε όλους τους τόνους η Κυβέρνηση ότι το κάνει για την προστασία των παιδιών. Άτοπο. Θα μπορούσε να λύσει το θέμα αυτό με τροποποίηση των άρθρων του Συμφώνου Συμβίωσης. Λέει πως είναι θέμα δικαιωμάτων (500 και κάτι ζευγάρια) μα, και πολλές άλλες παράξενες ομάδες έχουν «δικαιώματα», μήπως σκέφτεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει και σε αυτές τις κατηγορίες τώρα που έχει τη δύναμη; Όλα αυτά μας θυμίζουν το σύμφωνο για το όνομα της Μακεδονίας που υπογράφτηκε παρά την αντίθετη άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Τι συναγωνισμός είναι αυτός με τις Κυβερνήσεις μας! Μήπως υπάρχουν έξωθεν ή άνωθεν επεμβάσεις;. Τίποτα δεν αποκλείεται.
    Πάντως είμαι αντίθετη με την ψήφιση αυτού του Νομοσχεδίου

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 18:34 | Μαρία

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο
    Θεωρώ οικογένεια μόνο μαμά μπαμπά και παιδιά και μόνο μια τέτοια υγιη οικογένεια μπορεί να στηρίξει και να προσφέρει στην κοινωνία
    Αυτή η μορφή «οικογένειας» που θέλουν να προωθήσουν επιβουλεύεται και εναντιώνεται σε κάθε καλο

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 18:27 | George

    Μετάνοια, αδελφοί μου.
    Μετάνοια!!!
    Όσο κι μας λοιδορούν και μας ειρωνεύονται, άλλος δρόμος δεν υπάρχει – μόνο αυτός της μετανοίας.
    Όλοι φταίμε που φθάσαμε εδώ.
    Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
    Η Παναγία να σκεπάζει όλο τον κόσμο.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 18:27 | Δημήτρης Χλωρακης

    Μπαμπάς Μαμά Παιδιά, τίποτα άλλο.
    Είμαι ΚΑΤΑ του νομοσχεδίου.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 17:27 | Δημήτρης

    Το σχέδιο νόμου είναι απαράδεκτο και ένα βήμα πίσω για την κοινωνία. Οι αρχές του Χριστιανισμού πάνω στις οποίες βασίστηκε ολόκληρο το οικοδόμημα του δυτικού πολιτισμού, είναι αντίθετες με αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο νομιμοποιεί μια παρά φύση οικογένεια στην οποία λείπουν ο θεσμός του πατέρα και της μητέρας.

    Όταν μια έκφραση ελευθερίας καταπατά τόσο βάναυσα αρχές που έχουν στηρίξει την κοινωνία για τόσους αιώνες, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί παράλογη και απαράδεκτη. Αν αυτου του τύπου η οικογένεια είναι νομικά κατοχυρωμένη, γιατί να μην προβλέπεται και οικογένεια με τρεις ή τέσσερις γονείς, ή οικογένεια με έναν γονέα, ένα ζώο και ένα δέντρο. Αυτού του είδους το σκεπτικό οδηγεί σε μια σειρά παράλογων απαιτήσεων.

    Ελπίζω οι βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να το καταψηφίσουν.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 17:37 | Σπυριδούλα

    Δεν συμφωνω

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 17:10 | ΓΑΒΡΙΕΛΛΑ ΑΣΠΡΑΚΗ

    Ένα σημαντικό βήμα επιτυγχάνεται με τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:22 | Ασσαργιωτάκη Ελένη

    Ελπίζω να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να ρυθμιστούν κάποιες από τις αδικίες που βιώνουν οι συνάνθρωποι συμπολίτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. Η οικογένεια είναι ιερή πραγματικά. Την οικογένεια δεν την ορίζουν τα φυλά αλλά η συνεχής προσπάθεια για φροντίδα των μελών της με στόχο την εξέλιξή τους σε πολίτες που θα συνεισφέρουν με θετικό πρόσημο στην κοινωνία. Πράγμα που είναι ανεξάρτητο από τη σεξουαλική κατεύθυνση του καθενός. Καιρός είναι λοιπόν να στηριχθεί κάθε είδους οικογένεια. Ας συμπορευτούμε μια φορά στην ώρα μας με τη λογική και την επιστήμη.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:30 | Μαρία Αργυρίου

    «Κανείς δε γεννήθηκε με μίσος. Δε γεννιέσαι μ’ αυτό, το μαθαίνεις. Το διδάσκεσαι. Στο σπίτι, στο σχολείο, στην τηλεόραση. Υπάρχει παντού, κρυμμένο και στα πιο αθώα πράγματα. Σε ένα ανέκδοτο που θα πει κάποιος φίλος σε μια παρέα, σε χαλαρές συζητήσεις που θα ακούσεις σε μια ψυχαγωγική εκπομπή με συνεντεύξεις η με κους κους. Κανείς δεν το αποκαλεί μίσος. Το λένε πλάκα, άποψη, ειλικρίνεια, ελευθερία λόγου, βρίσκουν διάφορα όμορφα ονόματα για να μην το αποκαλέσουν μίσος. Και στο διδάσκουν. Όπως το έχουν διδαχτεί κι αυτοί. Και υπάρχει παντού. Σιγοβράζει. Και ξεσπά. Άλλοτε γίνεται μια βρισιά που θα ακούσεις στο δρόμο, άλλοτε μια ζωγραφιά που θα βρεις στην πόρτα σου, και σε κάποιες περιπτώσεις, γίνεται και σφαίρα. Προσπαθώ συνεχώς να το εντοπίσω και να το βγάλω απ’ τη ζωή μου. Και μαζί, και όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το διδάξουν, άθελα τους ή και ηθελημένα!».

    Δεν τα γράφω εγώ, αλλά ένας υπέροχος ηθοποιός/σεναριογράφος και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω 100% μαζί του!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 16:57 | Κωνσταντίνα Τ.

    Είμαστε αντίθετοι σε ότι αντίκειται στον νόμο του Θεού. Ο Θεός έχει νομοθετησει για τον συγκεκριμένο θέμα, όπως και για όλα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 13:09 | Μαρία Αργυρίου

    Η καταδίκη του ρατσιστικού λόγου είναι ο πραγματικός θρίαμβος της ελευθερίας του λόγου.
    Γιατί ο κακοποιητικός και ρατσιστικός λόγος σκοπό έχει την φίμωση των μειονοτήτων και την εξαφάνισή τους από την δημόσια σφαίρα.

    Δεν τα γράφω εγώ, αλλά ένας υπέροχος άνθρωπος, η πρώην πρόεδρος του ΣΥΔ, που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 13:21 | Γεώργιος Στεφάνου

    Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα. Η δημοκρατία επιτάσσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο λαός. Άραγε έχουμε δημοκρατία;

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 13:48 | Φώτης Αστερίου

    Καλώ τους moderators είτε να ΜΗΝ εγκρίνουν, είτε να αφαιρέσουν τα σχόλια με τους άθλιους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους ΛΟΑΤΚΙ+. Δημόσια διαβούλευση με τόσες ύβρεις δεν νοείται, αν κι οι τελευταίες προφανώς χαρακτηρίζουν αυτούς που τις εκτοξεύουν και καταδεικνύουν το χαμηλότατο επίπεδό τους!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 12:12 | Παρασκευή Αντωνάτου

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί. Για τους εξής λόγους:

    – Οι ομοφυλόφιλοι έχουν εξασφαλισμένα τα δικαιώματα συμβίωσης τους μέσα από το θεσμοθετημένο σύμφωνο συμβίωσης. Ο πολιτικός γάμος αυτών δεν φέρνει κάτι διαφορετικό. Επίσης, δεν υπάρχει καμία ανάγκη ή πίεση για το πολιτικό γάμο.

    – Μεγάλο θέμα αποτελεί η πρόσβαση των ομοφυλόφιλων σε υιοθεσία, τεκνοθεσία και παρένθετη τεκνογονία. Στις πρώτες δύο περιπτώσεις προέχει το συμφέρον του παιδιού. Δεν μπορεί να δίνονται παιδιά σε κάποιους που δηλώνουν απλά «διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», όπως οι ομοφυλόφιλοι. Με την ίδια λογική, αν κάποιοι άλλοι, με άλλους «σεξουαλικούς προσανατολισμούς» θέλουν να υιοθετήσουν ή τεκνοθετήσουν παιδιά θα πρέπει η Πολιτεία να τους τα δώσει και θα υπάρχει προηγούμενο. Στην περίπτωση της παρένθετης τεκνογονίας το θέμα είναι ακόμη χειρότερο γιατί θα δημιουργηθεί μία «βιομηχανία» δημιουργίας παιδιών, πράγμα εντελώς απαράδεκτο, οι άνθρωποι δεν είναι εμπορεύματα.

    – Η επιλογή των ομοφυλόφιλων να συμβιώνουν και να ζευγαρώνουν είναι μία πρακτική που δεν προσφέρει καμία δυνατότητα αναπαραγωγής. Έτσι, σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει ο βιολογικός δεσμός γονέα-παιδίου, τουλάχιστον για τον ένα ομοφυλόφιλο. Αυτό μελλοντικά μπορεί να αποδειχθεί πολύ αρνητικό για το παιδί μια που ο ένας γονέας του δεν θα το βλέπει σαν βιολογικό παιδί του.

    – Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι οι οποίοι απορρίπτουν συλύβδην την ομοφυλοφιλία και την υιοθεσία παιδιών από αυτούς. Η Ελλαδική Εκκλησία που εκπροσωπεί τους Έλληνες Ορθόδοξους έχει τοποθετηθεί καθαρά αρνητικά για το επερχόμενο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας μας αναγνωρίζεται και προστατεύεται η Ορθόδοξη Εκκλησία, ενώ βλέπουμε ότι σήμερα υποβαθμίζεται και παρακάμπτεται από το σημαντικό ρόλο της ως κοινωνικός εταίρος.

    – Ο ιστός του Έθνους μας βασίζεται και στην οικογένεια. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο αποδυναμώνει την οικογένεια. Η οικογένεια δεν είναι ότι νομίζει ο οποιοσδήποτε, με τον οποιοδήποτε «σεξουαλικό προσανατολισμό».

    – Δεν υπάρχει καμμία υποχρέωση της χώρας μας να νομοθετήσει κάτι τέτοιο. Στη γειτονική μας Ιταλία (και αλλού) δεν επιτρέπεται με κανένα τρόπο η απόκτηση παιδιού από ομοφυλόφιλους και είναι αποδεκτό. Δεν είναι ανάγκη να επιτρέπονται όλα, σε όλες τις χώρες. Έτσι και το επιχείρημα της Κυβέρνησης ότι προσπαθούν να εξομοιώσουν τα δικαιώματα των παιδιών των ομοφυλόφιλων, με τα υπόλοιπα παιδιά είναι έολο. Είναι σαν να θέλει κάποιος να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ένα όχημα που δεν πληρεί τις προδιαγραφές της χώρας.

    – Οι ομοφυλόφιλοι έχουν τη δική τους σεξουαλική προτίμηση. Αυτό δεν τους καθιστά επιλέξιμους για το οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου για να έχει κάποιος δικαίωμα σε κάτι, πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες συνθήκες και σίγουρα ο τρόπος που απολαμβάνει κάποιος τον έρωτα δεν μπορεί να είναι κριτήριο.

    – Τέλος, η μεθόδευση από το Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Προέτρεψε, και λόγω δεσπόζουσας θέσης μάλλον διέταξε όποιον διαφωνεί με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, από το κόμμα του, να απόσχει. Οι Έλληνες Βουλευτές, βάσει του Συντάγματος πρέπει να ενεργούν ελεύθερα και βάσει της δικής τους βούλησης.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 09:21 | Βασιλακη Βασιλική

    Ειμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΊΘΕΤΗ με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων, παρακαλώ για την ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ αυτού.
    Η οικογένεια ήταν είναι κ θα είναι Μπαμπάς Μαμά παιδιά!

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 09:54 | Γεώργιος Σπανουδάκης

    Στηρίξτε τις τριτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Ο Ρωμαίος νόμο διδάσκαλος Μοδεστινος λέει ότι γάμος εστί συγκληρωσης ανδρός και γυναικός. Τέλεια και παύλα

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 09:03 | Θερβάν

    Ποιός ωφελείται από τη θέσπιση γάμου αδελφών;
    Μήπως μόνο η εγωπάθεια τους;
    Πώς εκβιάζονται οι κυβερνώντες για να τον υπερψηφίσουν;
    Μήπως με όμορφα βιντεάκια, όμορφες συναλλαγές, όμορφες δεσμεύσεις προσωπικές και οικογενειακές;
    Η ζωή θα σας ξεπεράσει, υβριστές της.
    Στα νεκροταφεία θα καταλήξετε και θα δώσετε λόγο.
    Μήπως θυμάστε πού βρίσκεται τώρα ο πατέρας του αρχηγού σας;
    Ή μήπως νομίζετε ότι θα ζήσετε για πάντα;
    Και όταν βιώσετε εσείς και οι οικογένειές σας τις επιπτώσεις της επιλογής σας, μην απογοητευθείτε.
    Στα νεκροταφεία θα καταλήξετε, ούτως ή άλλως.
    Τι λόγο θα δώσετε όμως, το σκέφτεστε καθόλου;
    Πείτε ένα ΟΧΙ ρε, έστω την τελευταία στιγμή.
    Τώρα είναι η ώρα.
    Μη μαγαρίζετε άλλο την Ελλάδα.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 08:09 | Κατερίνα

    Ένα παιδί πρέπει να έχει μητέρα και πατέρα, αυτή είναι η φυσική ανάγκη του ανθρώπου, πολλές φορές έρχονται τα πράγματα έτσι στη ζωή και αυτό δεν συμβαίνει με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς τη μητέρα τους και παρόλο που αυτοί που τα μεγάλωσαν έδωσαν όλη τους την ψυχή και την αγάπη πάντα παραδέχονται ότι την απουσία της μάνας δεν μπορείς να την αντικαταστήσεις. Πως λοιπόν εμείς θα δεχτούμε τώρα αυτή η κατάσταση να είναι η προϋπόθεση για να κάνουν οικογένεια οι ομοφυλόφιλοι? Μέσα από αυτή την εξωφρενική απαίτηση το σώμα της γυναίκας τίθεται προς εκμετάλλευση και το παιδί που έχει στην κοιλιά της εμπόρευμα. Ένα μεγάλο ΟΧΙ.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 01:17 | Σελεσκερίδου Βέρα

    Πρέπει να αποσυρθεί αυτό το νομοσχέδιο. Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που πάει να κάνει η κυβέρνηση.

  • 26 Ιανουαρίου 2024, 00:23 | Μαρια

    Προστατέψτε τα παιδάκια!
    Τους αξίζει να μεγαλώσουν με σωστές αρχές και ηθική. Μην εξευτελίζετε το θεσμό της οικογένειας!Η μάνα είναι ιερό πρόσωπο. Παίζει καίριο ρόλο στην ανατροφή ενός παιδιού. Ο πατέρας επίσης. Ξεκαθαροι και ξεχωριστοί ρολοι. Μην τους συγχέουμε.
    Σεβαστείτε τις γυναίκες. Δεν είναι σκεύη αναπαραγωγής.
    Όχι σε παράλογους νόμους.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:23 | Κοσμάς

    Ελπίζω να μου επιτραπεί να διαφωνήσω με αυτό το νομοσχέδιο.
    Επιτρέψτε μου να θεωρήσω αυτό το νομοσχέδιο επικίνδυνο, οπισθοδρομικό και ως ακόμη μια πράξη κυβερνητικής υποκρισίας.
    Υποκρισία από την πλευρά της Κυβέρνησης λόγω της απόκρυψης των προθέσεων της για κάτι τέτοιο προεκλογικά.
    Οπισθοδρομικό γιατί μου θυμίζει καταστάσεις που επικρατούσαν στην αρχαιότητα ή και σε φυλές που δεν ήρθαν σε επαφή με τις αρχές πολιτισμού.
    Επικίνδυνο γιατί φαίνεται να οδηγεί σε ελεύθερο καθορισμό των όρων που σχετίζονται με το γάμο, βασιζόμενος μόνο στην ερωτική ζωή και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, φέρνοντας καταστάσεις πολυγαμίας, παιδεραστίας, ζωοφιλίας κτλ. στα όρια της νομιμότητας.
    Επικίνδυνο γιατί φαίνεται να θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που τυχαίνουν να γίνουν μέλη τέτοιων καταστάσεων σε τυχών ψυχολογικές διαταραχές και όπως προανέφερα σε πολύ χειρότερες καταστάσεις.
    Επικίνδυνο γιατί φαίνεται να οδηγεί σε ανισότητα υπέρ των ομόφυλων ή άλλων ασυνήθιστων μορφών σε σύγκριση με το συνηθισμένο γάμο (άντρα με γυνάικα) σε περίπτωση που θα ανταγωνιστούν, για παράδειγμα, για την υιοθεσία ενός παιδιού και τον υπάλληλο που θα πρέπει να πάρει την απόφαση να βρίσκεται υπό πίεση να μην θεωρηθεί ομοφοβικός.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 23:47 | Αθανάσιος

    Το νομοσχέδιο που προωθείτε προς ψήφιση
    είναι αντίχριστο, μη φυσιολογικό, ανήθικο.
    Έρχεται σε αντίθεση με τον λόγο Του Θεού. Επίσης, είναι σε αντίθεση με τους νόμους της φύσης και είναι έξω από τα πιστεύω, τις παραδόσεις και την κουλτούρα των Ελλήνων.
    Μην τον ψηφίσετε, σας εκλιπαρώ, θα δημιουργηθεί μεγάλη ταραχή στον λαό μας, κυρίως όμως θα δυσαρεστήσετε Τον Κύριό μας και Θεό μας.
    Η δίκαια οργή Του θα πλήξει την πατρίδα μας και τον λαό μας.
    Κύριοι βουλευτές, ας έχετε τον νου σας, στις συνέπειες της ψήφου σας.
    Ο Θεός να σας φωτίσει, αλλιώς αλίμονο μας. Θα φέρετε εσείς στο ακέραιο την ευθύνη των αποτελεσμάτων.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 22:55 | Θανάσης

    Επιχειρούμε με νομικά μέσα και τερτίπια να υπερκεράσουμε τη φύση και τους νόμους της. Πιστεύω ότι οι πρακτικές μας αποτελούν ΥΒΡΗ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 21:51 | Maria

    Δεν συμφωνώ με αυτό το νομοσχέδιο.

    Ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι περιττός από την στιγμή που η συμβίωση τους ρυθμίζεται από το σύμφωνο συμβίωσης επόμενος ο στόχος είναι η τεκνοθεσία.

    Η «παραγωγή» παιδιών με παρένθετες μητέρες αποτελεί παράκαμψη της φυσικής διαδικασίας και ύβρη προς το γυναικείο σώμα, το οποίο καθίσταται «εργαλείο» έναντι αμοιβής.

    Μειώνεται την ουσία, την υπόσταση της γυναίκας στον μέγιστο βαθμό καθώς την βάζετε σε θέση απλά ενός αντικειμένου, μιας μήτρας και όχι στη μητέρα τροφό που ακόμα και στη Μινωική εποχή σέβονταν.

    Πως θα εξηγήσετε σε ένα μικρό παιδί που βλέπει μια μαμά κ ένα μπαμπά στο σχολείο στα άλλα παιδιά γιατί εκείνο δεν έχει τον έναν από τους 2 γονείς αλλά έχει γονείς του ίδιου φύλου;

    Τι παραδείγματα προς μίμηση θα πάρει αυτό το παιδί ( γιατί αυτό κάνουν τα μικρά παιδιά, μιμούνται τους γονείς έχοντας τους ως πρότυπα ).

    Έχετε σκεφτεί το ψυχολογικό κόστος αυτών των παιδιών; Σε τι καταστάσεις μπορεί να τα οδηγήσει; Εκτός αν αυτό που θέλετε είναι να σακατέψετε την έννοια της οικογενείας όπως οριζόταν από την εποχή των σπηλαίων και για τον τρόπο που τα παιδιά έρχονται στη ζωή.

    Όταν σε μια οικογένεια , πεθάνει ένας από τους 2 γονείς υπάρχει λύπη όχι μόνο για τον γονέα που χάθηκε αλλά και για το ίδιο το παιδί που θα αναγκαστεί να μεγαλώσει με την απουσία προτύπου αυτού του γονιού .
    Ζητάτε τώρα εδώ να προχωρήσουμε δημιουργώντας οικογένειες και παίζοντάς το Θεοί με κατά παραγγελίαν παιδιά με εξαρχής την έλλειψη αυτού του προτύπου;

    Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος τα «κατά παραγγελία παιδιά» να πέσουν θύματα κυκλωμάτων πορνείας , παιδεραστίας και εμπορίας οργάνων.

    Είναι ενάντια στις αρχές . τις αξίες. Τίθεται σοβαρό θέμα ηθικής, καθώς όλο αυτό πάει ενάντια στη φύση αλλά και ενάντια στους θεσμούς ενός χριστιανικού κράτους.

    Το ερώτημα είναι αν θα ακουστούμε που ζητάμε να μην προχωρήσει το νομοσχέδιο ή θα είναι ένα ακόμη γεγονός όπως εκείνου του δημοψηφίσματος που ο κόσμος είπε όχι αλλά η τότε κυβέρνηση αψήφησε τη θέληση του κόσμου και το γύρισε σε ναι?

    Ξεκάθαρα ΟΧΙ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 21:08 | Λένα Τ,

    Μερικοί θα προτιμούσαν αν ζουν στην αρχαιότητα. Ας το σκεφτούν καλύτερα…
    Μπράβο σε αυτή τη κυβέρνηση που κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει πραγματικότητα χρόνια πριν. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 21:48 | Πατριώτης

    Ισότητα στο γάμο και στην τεκνοθεσία για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου. Μπραβο στους πολιτικούς που θα στηρίξουν αυτή την αυτονόητη και απόλυτα ανθρώπινη νομική ρύθμιση. Η Ελλάδα μέσα στον προοδευτικό κόσμο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 20:04 | ΟΛΓΑ

    Ντροπή!!! Απαράδεκτος νόμος!!!! Να αποσυρθεί αμμεσα, δεν είναι σύμφωνος με τον Νόμο του Ιησού Χριστού!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 19:15 | Ioannis

    Με βρίσκει σύμφωνο το εν λόγω νομοσχέδιο. Ήταν θέμα χρόνου πριν φτάσει και στη χώρα μας.

    Μόνη μου ένσταση αφορά ως προς τη διατύπωση του άρθρου 1350, παράγραφος 1, εδάφιο πρώτο του αστικού κώδικα (ΑΚ1350,παρ.1,εδ.α’). Κατ’έμε ορθότερη τροποποιήση θα ήταν η εξής: «Άρθρο 1350 1. Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ανεξαρτήτως φύλου». Κατανοώ βέβαια την επιλεγμένη διατύπωση ως μέθοδος αποφυγής ανασφάλειας δικαίου και εξασφάλισης της σαφήνειας από μέρους του νομοθέτη.

    Όσο για αυτούς που επικαλούνται αναχρονιστικές αξίες και θρησκευτικές συνειδήσεις, παρακαλώ όπως θυμηθείτε τα εξής: Καταρχάς, έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε χώρες όπου η υιοθεσία και ο γάμος των ομοφυλόφιλων είναι νομιμοποιημένοι εδώ και χρόνια έχουν υποδείξει πως αυτού του είδους η συμβίωση δεν αποτελεί κίνδυνο στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Παραπλήσιες είναι οι πληφορίες που αναφέρουν ότι τα τέκνα από γάμο δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου καταλήγουν ακόμα πιο σταθεροί άνθρωποι. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τους γονείς, ανεξαρτήτως αν αποτελούν μια ομοφυλόφιλη ή ετερόφυλόφιλη συμβίωση. Κατα δέυτερον, οι θρησκευτικές πεποιθήσεις ενός ανθρώπου και η εκκλησία δεν έχουν -και δεν πρέπει να έχουν- καμία εμπλοκή στην σύνταξη νομοθεσιών που αφορούν στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτά τα δύο βρίσκονται αντίθετα σε πολλούς νόμους, οι οποιοί, όμως, έχουν εξασφαλίσει ψυχική, σωματική και οικονομική ασφάλεια για πολλά άτομα. Η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης σταματά εκεί που βλάπτει τα δικαιώματα άλλων κοινωνικών ομάδων, όπως άλλοστε ορίζει και το Σύνταγμα στο άρθρο 13, παράγραφο 1, εδάφιο δεύτερο (Σ13,παρ.1,εδ.β’).

    Χαιρετώ την κυβέρνηση για αυτή τη πρωτοποριακή ρύθμιση της. Ευελπιστώ στην ψήφιση και κατοχυρωσή της ως νόμο του κράτους!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 19:07 | Αλεξάνδρα

    Ισότητα για όλους τους ανθρώπους. Όχι στον διαχωρισμό.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:03 | Κάυ

    Ας γίνει επιτέλους το λογικό νόμιμο ΥΠΈΡ της ισότητας ΥΠΕΡ του σεβασμού υπέρ των ανθρώπων.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:18 | Haris Saslis

    Ισότητα για όλους τους ανθρώπους! Όχι στο διαχωρισμο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:29 | Μιχάλης Βελονάκης

    Κάλιο αργά παρά ποτέ θα πω και περιμένω άμεσα την υπερψήφισή του.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 15:15 | Μαρία Αργυρίου

    Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4356/2015 (Σύμφωνο συμβίωσης), δημοσιευθέντος στο ΦΕΚ την 24/12/2015.
    Προσφυγή κατά του εν λόγω νόμου κατατέθηκε τον Μάρτιο 2016 από τις Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Εστία Πατερικών Μελετών» καθώς και 160 μοναχούς και δικηγόρους.

    Με αυξημένη σύνθεση το Συμβούλιο της Επικρατείας (Γ’ Τμήμα, σύνθεση με 7 ανώτατους δικαστές), έκρινε νόμιμη και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ τη δυνατότητα για σύναψη συμφώνου συμβίωσης και από ομόφυλα ζευγάρια, βασιζόμενο στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωn, του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στις προβλέψεις του ελληνικού Συντάγματος.

    Το ΣτΕ αποφάσισε ότι «ο νομοθέτης ΔΕΝ κωλύεται από τις συνταγματικές επιταγές να τροποποιεί τις ρυθμίσεις περί των τρόπων σύστασης της οικογένειας ή να αναγνωρίζει στα πλαίσια των συνταγματικώς κατοχυρωμένων αρχών της
    ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ισότητας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, άλλες εναλλακτικές προς το γάμο μορφές συμβίωσης και την ΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΙΔΡΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΔΕΣΜΩΝ, δεδομένου ότι η συνταγματική προστασία της οικογένειας ΔΕΝ αφορά αποκλειστικά στην δια γάμου ιδρυόμενη και από τη φύση της υφίσταται κατ΄ ανάγκη τις επιδράσεις από τις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κατά την διαδρομή του χρόνου, υποκείμενες σε ΕΞΕΛΙΞΗ και ANAπροσδιορισμούς».

    Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε επίσης ότι «από τις ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ συνάγεται η κατοχύρωση του απαραβίαστου της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, στον ΠΥΡΗΝΑ της οποίας ανήκει η ερωτική ζωή ΚΑΙ ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ο οποίος ως ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο της προσωπικότητας ΚΑΙ της ελευθερίας αυτοπροσδιορισμού του ατόμου ΠΡΕΠΕΙ σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία να είναι απολύτως σεβαστός και να ΜΗΝ αποτελεί αιτία διακρίσεων από την πλευρά της κρατικής εξουσίας».

    Βασίμως συμπεραίνω ότι περίπου τα ίδια θα πει το Ανώτατο Δικαστήριο και για τον καινούργιο νόμο, οπότε νομίζω ότι άδικα διαμαρτύρονται κάποιοι στη δημόσια διαβούλευση.
    ΔΕ ζούμε σε θεοκρατία, για να επικρατήσουν οι απόψεις τους!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 15:31 | Αριστέα Ρέλλου

    Επιτέλους, γίνονται ρυθμίσεις προς την σωστή κατεύθυνση προς την ισότητα όλων των πολιτών. Καινοτομία και πρόοδος για την Ελλάδα. Εύγε!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 15:39 | Ντομινίκ Λώρεν

    Με το καλό να ψηφιστεί επιτέλους και να υλοποιηθεί ένα νομοσχέδιο που θα βελτιώσει την ισότητα και την θέση όλων των πολιτών. Το υποστηρίζω πλήρως και από όλες τις απόψεις!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:56 | Γεωργία

    Με το καλό περιμένουμε την ψήφιση και ακόμα ένα βήμα της κοινωνίας μας προς το ΦΩΣ! Συγχαρητήρια!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:03 | Κώστας

    Δεν συμφωνώ στην σωματική και πνευματική ανωμαλία.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:50 | Ανδρέας

    καλή λευτεριά στη λογική! υπομονή!! ίσως κάποια στιγμή βρεθεί ένας λογικός άνθρωπος και ανατρέψει τέτοιους απαράδεκτους νόμους!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 07:17 | Κατερίνα

    Εμείς οι Έλληνες είχαμε έναν σοφό παππού, τον Αισχύλο, ο οποίος έλαβε μέρος στους αγώνες κατά των Περσών και κατέγραψε τον παιάνα των Σαλαμινομάχων: Ώ παίδες Ελλήνων ίτε… Για ποια ιδανικά αγωνίσθηκαν τότε οι Έλληνες; Για την πατρίδα, για τις γυναίκες και τα παιδιά (ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας…), για τους ναούς των πατρώων θεών, για τους τάφους των προγόνων. Με αυτές τις αξίες σταμάτησαν την ασιατική απειλή και έσωσαν την Ευρώπη  από ένα τυραννικό καθεστώς.

    Εμείς οι Έλληνες είχαμε ένα σοφό δάσκαλο, τον Αριστοτέλη, που δίδαξε πολλά και χρήσιμα  στον Μέγα Αλέξανδρο. Στο έργο του «Αθηναίων Πολιτεία» καταγράφει με ποια κριτήρια η Αθηναϊκή Δημοκρατία των κλασικών χρόνων επέλεγε τους Εννέα Άρχοντες (κεφ. 55). Οι βουλευτές και οι δικαστές πρώτα ρωτούσαν στον υποψήφιο το όνομα του πατέρα του και της μητέρας του. Στη συνέχεια τον ρωτούσαν  αν σέβεται την πατρογονική θρησκεία και αν τιμά τους θεούς της Αθήνας (αν θρησκεύει). Μετά τον ρωτούσαν αν μεταχειρίζεται καλά τους γονείς του και αν πολέμησε υπέρ της πατρίδος.

    Αυτές οι αρχές και αξίες ενισχύθηκαν όταν ο Ελληνισμός βαπτίσθηκε στην κολυμβήθρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών καλλιεργεί τον σεβασμό στους γονείς και στην πατρίδα τονίζοντας τον σεβασμό στα πραγματικά Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Ρωμανίας (Βυζαντίου), ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, μία ημέρα πριν από την Άλωση του 1453, κάλεσε τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης να αγωνισθούν για τον Θεό, για την πατρίδα, για τους συγγενείς τους. Πρόσθεσε και για τον βασιλέα, διότι αυτό ήταν τότε το πολίτευμα.

    Η παραδοσιακή μορφή οικογένειας κράτησε όρθιο τον Ελληνισμό και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στην Τουρκοκρατία η μητέρα είναι εκείνη, η οποία γαλουχεί τα παιδιά της με το όραμα για απελευθέρωση. Οι αγωνιστές του 1821 έμαθαν τα πρώτα γράμματα από την οικογένειά τους ή από έναν καλόγερο (το διηγείται με σαφήνεια ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης).

    Τα πρώτα Συντάγματα της Εθνεγερσίας συνδυάζουν τις δημοκρατικές αρχές με την Ορθόδοξη Πίστη και με τον σεβασμό στις παραδοσιακές αξίες του Γένους. Η θρησκευτικότητα και ο σεβασμός στους δύο γονείς, πατέρα και μητέρα, είναι διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού. Δεν ανήκουν σε ιδεολογίες ή σε καθεστώτα. Δεν είναι ούτε συντηρητικές ούτε προοδευτικές ιδέες. Αν απεμπολήσουμε αυτές τις αξίες χανόμαστε. Δεν θα έχουμε μέλλον, διότι θα έχουμε αποκοπεί από το παρελθόν μας.

    Τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ αγωνίσθηκαν για την Ελευθερία κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας (1955-59) έχοντας φοιτήσει στα Κατηχητικά της  Εκκλησίας της Κύπρου. Ήσαν συντηρητικοί ή προοδευτικοί; Τίποτε από τα δύο. Ήσαν ελεύθεροι άνθρωποι και συνέχισαν την πορεία του Ελληνισμού με τα ίδια ιδανικά που είχαν οι Σαλαμινομάχοι και οι ήρωες του 1821.

    Και αν καταργήσουμε – ό μη γένοιτο – αυτές τις αξίες, με ποιες θα τις αντικαταστήσουμε; Μας εγγυάται κάποιος ότι το δήθεν προοδευτικό θα φέρει μία καλύτερη κοινωνία;  Θυμίζω ότι τα καθεστώτα σοβιετικού τύπου χλεύασαν τις παραδοσιακές αξίες και τελικά τί οικοδόμησαν;

    Βεβαίως η κοινωνία και η επιστήμη εξελίσσονται, αλλά κάποιες κολώνες πρέπει να μείνουν σταθερές. Γιατί να περιφρονήσουμε τις διαχρονικές αξίες 2500 ετών;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 06:20 | aikaterini

    Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν ρητοί νόμοι, από τον Σόλωνα στην Αθήνα ως και τον Λυκούργο στη Σπάρτη, που προστάτευαν τα νεαρά αγόρια (παίδες) από τις όποιες σεξουαλικές ορέξεις των ενηλίκων. Και στις περισσότερες περιπτώσεις οι κυρώσεις του νομοθέτη ήταν βαρύτατες.
    Στην αρχαία Ελλάδα το να είσαι ομοφυλόφιλος είχε τις εξής επιπτώσεις: Δεν μπορούσε να γίνει ένας απο τους 9 άρχοντες:
    • Ούτε ιερέας
    • Ούτε δικηγόρος δημοσίων δικών να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω απο τα όριά της,είτε με κλήρο είτε με εκλογή
    • Ούτε να μυηθεί στα ιερά μυστήρια
    • Ούτε να στέλνεται ώς κύρηκας
    • Ούτε να λέει τη γνώμη του(η γνώμη του σε δίκες είχε μηδενική αξία)
    • Ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές
    • Ούτε να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίες
    • Ούτε να περιφέρεται στην δημόσια αγορά (αυτό ισχύει για αυτόν που ήταν «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος).
    • Ο παραβάτης των παραπάνω τιμωρείτο με την ποινή του θανάτου. Ο ομοφυλόφιλος στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 04:00 | Φώτης Αστερίου

    Μακάρι να ψηφιστεί άμεσα, καιρός ήταν!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 03:58 | αικατερινη

    ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
    Κάθε άλλη μορφή που σχετίζεται με τη συμβίωση ανθρώπων είναι απλή Ένωση και κατά το Ελληνικό Δίκαιο δεν ταυτίζεται με το γάμο και το Σύνταγμα. Τέτοια μορφή Ένωσης ανθρώπων είναι το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί καθόλα (Βλ. Ν 4356/2015 (ΦΕΚ Α’181/24-12-2015, Σύμφωνο Συμβίωσης, Άρθρο 1 Σύσταση) μέ τη σύνταξη συμβολαιογραφικού ἐγγράφου.
    Μέχρι τώρα, στα χρόνια που έχει νομιμοποιηθεί το «σύμφωνο συμβίωσης» για τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν υπογραφεί 420 περίπου τέτοια «σύμφωνα»! 300 μεταξύ ανδρών και 120 μεταξύ γυναικών.
    Αυτός ο ελάχιστος αριθμός είναι το «σύνολο» των ατόμων που επέλεξαν αυτή τη ρύθμιση. Από αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις, ένα ποσοστό θα θελήσει να προχωρήσει και σε «γάμο». Εχει γίνει κάτι περισσότερο από μια εικόνα γκροτέσκων δεύτερης διαλογής.
    ΜΗΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
    Σύμφωνα με την ελληνική θεωρία (βλ. Ι. Σπυριδάκη, Εγχειρίδιο Οικογενειακού Δικαίου, σελ. 46 ἑπ) «…ο γάμος αποτελεί θεσμό, τόσο με τη νομική έννοια του θεσμού, αλλά και την έννοια της ελεύθερης υπαγωγής δύο ετερόφυλων προσώπων σε μία Ένωση (κοινωνία βίου), η οποία ρυθμίζεται από κανόνες αναγκαστικού δικαίου (jus cogens) και παράγει αποτελέσματα (έννομες σχέσεις) ανεξάρτητα από το αν το ήθελαν ή όχι τα μέρη. Ἡ τεκνοποιία είναι συνήθης σκοπός του γάμου, όχι όμως απαραίτητος».
    Στο ελληνικό δίκαιο δεν προβλέπεται, αλλά ούτε και στο δίκαιο της ΕΣΔΑ (βλ. άρθρο 8 παρ.1 ΕΣΔΑ) που υποχρεώνει σε κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με το άρθρο 12 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τον Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), ο άνδρας και η γυναίκα έχουν το δικαίωμα να συνάπτουν γάμο. Διακρίνει δηλαδή τη διαφορά φύλου στη σύναψη γάμου.
    Σήμερα στο πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας, θεωρίας που επικρατεί τον 19ο αιώνα, μετά την πτώση των αυτοκρατοριών, θεμελιακής φύσης για τη συντήρηση και την προαγωγή του έθνους, κατά το Σύνταγμα, είναι ρητώς η οικογένεια (Άρθρο 21 παρ. 1 του Συντάγματος του 1975).
    Η “οικιακή εστία” είναι δεμένη άρρηκτα με «τη λατρεία των προγόνων και φανερώνει τον πυρήνα αυτής, το μόριο της κοινωνικής ζωής, την οικογένεια, που διαμορφώνει το “Γένος“ » (Μ. Κρουαζέ, “Ο Πολιτισμός της Αρχαίας Ελλάδας”, Γκοβόστης, σελ. 10 και J. Morgan (1877), “Η Αρχαία Κοινωνία”, New York, 1877). Αυτή την αναφορά κάνουν οι ήρωες του 1821 όταν διατύπωναν την αναγκαιότητα του αγώνα τους για την ανάσταση του γένους (Ο Όμηρος παραθέτει την εικόνα της φατρίας στην Ιλιάδα όπου ο Νέστορας προτρέπει τον Αγαμέμνονα να κρίνει τους άνδρες κατά φατρίες).
    Η πρόεδρος του συλλόγου οἰκογενειών «Οὐράνιο Τόξο» ἀπό τήν ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα Στέλλα Μπελιά ὁμιλεί γιά… πολυγαμία καί προοπτική θεσμοθετήσεώς της στήν Ἑλλάδα.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 01:53 | Δέσποινα Μπενή

    Διαφωνώ κάθετα. Είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, απάνθρωπο και επικίνδυνο.
    Ζητώ να αποσυρθεί ΑΜΕΣΑ, αν περάσει , η κοινωνία θα βγει στους δρόμους… ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 00:36 | Κυριάκος Βαρβέρης

    Διαφωνώ πλήρως με κάθε άρθρο του εν λόγω νομοσχεδίου. Το εν λόγω νομοσχέδιο είναι διατροφικό και η διαστροφή του έγκειται στην προσπάθεια των ανθρώπων να νομοθετούν και να ζουν ενάντια στην Αλήθεια που είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:29 | Σάκης Λουλούδης

    Απέναντι στην άγνοια, απεναντι στο μίσος λόγου του «έτσι μας τα εμαθαν εμας», η Κυβέρνηση αυτη στέκεται σταθερά δίπλα σε ολους τους πολίτες και εξασφαλίζει το δικαίωμα τους στον Γάμο.
    Βάζει αλλη μια πέτρα στο οικοδόμημα της σύγχρονης Ελλάδας. Μιας Ελλάδας συμπεριληπτικής, η οποία δίνει το χώρο σε κάθε πολιτη της να μείνει και να μεγαλουργησει εδώ.
    Συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για να αυτό το Νομοσχέδιο.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 22:57 | ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΜΙΑ ΦΟΡΆ Η ΙΕΡΉ ΛΕΞΗ ΜΗΤΈΡΑ Η ΠΑΤΈΡΑΣ ΔΕΝ ΓΡΆΦΤΗΚΕ,Η ΥΠΟΚΡΙΣΊΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ, ΠΑΛΕΎΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΊΣ ΤΟ ΚΆΝΕΤΕ ΙΣΌΤΗΤΑ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ Ως ΠΟΥ ΊΣΟΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ;