ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:19 | Κωστούλα Βιργινιάδη

    θΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ που δώσανε αίμα για να την ελευθερώσουν,να μεταμορφώνεται σε ένα παρανοικό σοδομικό κράτος !!!!

    ΟΧΙ ΚΑΙ 1000 ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:38 | Δαμιανός Τερκεσίδης

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΦΡΕΝΟ!!!
    ΑΥΤΟ το νομοσχέδιο δεν είναι πρόοδος αλλά οπισθοδρόμηση που δεν σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών που θα κληθούν να συζήσουν όχι με Πατέρα και Μητέρα αλλά με απρόσωπους Γονέα Α ,Γονέα β …και ποιος γνωρίζει ακόμη πόσους επιπλέoν «γονείς»,όταν προσεχώς ψηφισθεί και η πολυγαμία.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:17 | Αθανάσιος

    Από την ‘προς Ρωμαίους πρώτη του Παύλου επιστολή’ σε απλή Ελληνική γλώσσα.

    «….τους. 22. Ενώ ισχυρίζονταν πως είναι σοφοί, έγιναν μωροί,
    23. και άλλαξαν τη δόξα του άφθαρτου Θεού με ομοίωμα εικόνας φθαρτού ανθρώπου και πτηνών και τετραπόδων και ερπετών.
    24. Γι’ αυτό τους παράδωσε ο Θεός στις επιθυμίες των καρδιών τους σε ακαθαρσία, ώστε να ατιμάζουν τα σώματά τους μεταξύ τους,
    25. αυτοί που μετάλλαξαν την αλήθεια του Θεού με το ψέμα, και σεβάστηκαν και λάτρεψαν την κτίση παρά τον Κτίστη, που είναι ευλογητός στους αιώνες. Αμήν.
    26 Γι’ αυτό τους παράδωσε ο Θεός σε ατιμωτικά πάθη: γιατί και τα θηλυκά τους
    μετάλλαξαν τη φυσική χρήση του σώματός τους στην αφύσικη,
    27. κι όμοια και οι αρσενικοί, αφού άφησαν τη φυσική χρήση του θηλυκού, κατακάηκαν από την όρεξή τους ο ένας προς τον άλλο, αρσενικοί με αρσενικούς, ενώ κατεργάζονταν άσχημες πράξεις και λάβαιναν στους εαυτούς τους το μισθό που τους έπρεπε της πλάνης τους.
    28. Και καθώς δε δοκίμασαν για να έχουν το Θεό με επίγνωση, τους παράδωσε ο Θεός σε κίβδηλο νου, ώστε να κάνουν όσα δεν πρέπει….»

    Ο Απόστολος Παύλος λοιπόν μας το λέει ξεκάθαρα για το θέμα της ομοφυλοφιλίας.

    Και αυτό το «..λαβαιναν στους εαυτούς τους το ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ της πλάνης τους..», δεν είναι φανερό ότι αυτή η τιμωρία (μισθός) Του Θεού για όσους δεν υπακούουν τις Θείες Εντολές, είναι η απαίσια νόσος του AIDS που έπεσε ως κατάρα πάνω στους κίναιδους?

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:52 | Ελισάβετ

    Λυπάμαι πολύ για την υποκρισία , την κατάντια και την υποδούλωση του πολιτικού κόσμου.Ομως ό,τι και να διαστρεβλώσετε, ότι και να αλλάξετε η αλήθεια είναι μία, ο Ιησούς Χριστός, που μας καθοδηγεί με τον λόγο Του. Εκεί στο τέλος θα δώσουμε λόγο και θα αποκαλυφθούν τα λάθη σας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:12 | Ελισάβετ

    Λυπάμαι πολύ για την κατάντια, την υποκρισία και την υποδούλωση του πολιτικού κόσμου.Ό,τι και να διαστρεβλωσετε, ότι και να αλλάξετε η αλήθεια είναι μία, ο Ιησούς Χριστός, που μας καθοδηγεί με τον λόγο του.
    Στο τέλος όλοι εκεί θα δώσουμε λόγο και θα αποκαλυφθούν τα λάθη σας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:00 | Σταύρος

    Χαίρομαι που η Ελληνική κυβέρνηση προχώρα το νομοσχέδιο το οποίο ενισχύει την ισότητα των πολιτών του. Ουδεις από εμάς ζήτησε από την Εκκλησία να αλλάξει τα μυστήριά της. Επιπλέον, καλό θα ήταν ο Λόγος του Θεού να μη συγχέεται με τους νόμους του κράτους. Η καλλιέργεια του μίσους μόνο αρνητικές επιπτώσεις έχει για την κοινωνία.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 09:18 | Μελίνα

    Καλημέρα σας! Για να μην κουράζω, απαιτώ τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διότι έτσι και μόνον έτσι λειτουργούν οι δημοκρατίες. Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη του λαού, που θα έπρεπε, μια και για λογαριασμό του ενεργείται, να ορίσετε άμεσα ημερομηνία δημοψηφίσματος.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 08:01 | ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΟΝΙΑΡΗ

    ΟΧΙ στον γάμο των ατόμων ιδίου φύλου και στην τεκνοθεσία. Είναι ενάντια στις αρχές της Ορθοδόξου Πίστεώς μας και εμείς οι Έλληνες είμαστε Χριστινοί Ορθόδοξοι!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 08:55 | Νίκος Κ.

    Όχι στο νομοσχέδιο που θα καταστρέψει την κοινωνία μας ακόμη περισσότερο! Οι ομοφυλόφιλοι / ομόφυλοι ας παραμείνουν με το σύμφωνο συμβίωσης και ας αφήσουν όλα τα υπόλοιπα. Δηλώνουν «διαφορετικοί» και ας παραμείνουν έτσι στο δικό τους περιβάλλον. Δεν το λέω υποτιμητικά. Ο γάμος, είναι ιερό μυστήριο του Θεού και ευλογείται έτσι ο γάμος. Αυτοί ούτε τα πιστεύουν αυτά, πολύ περισσότερο να τα διεκδικούν. Όσον αφορά την υιοθεσία παιδιού, εξ αρχής δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν τον καρπό αγάπης από την φύση τους, γιατί τώρα να τον διεκδικούν; Αλλά ακόμη και ας μπορέσουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι, δεν θα μπορούν να του προσφέρουν την σωστή ανατροφή διότι το παιδί χρειάζεται και τα δύο πρότυπα – του πατέρα & της μητέρας. Εάν ΔΕΝ υπάρχουν αυτά, το παιδί θα μεγαλώσει με ψυχολογικά προβλήματα. Μπείτε λίγο στην θέση του παιδιού και αφήστε το «κέφι» σας… Είναι όλα αντίθετα μεταξύ τους! Απορώ πως δεν το βλέπετε..! Και στο κάτω κάτω όλοι αυτοί ας πάνε στην Εκκλησία, σε έναν καλό πνευματικό και θα βοηθηθούν πάρα πολύ! Μόνο αυτή παρέχει την πιο ουσιαστική βοήθεια!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 08:18 | Θανάσης

    Πέραν των θεμάτων που αφορούν την λογική της υποταγής της πραγματικότητας στην επιθυμία και το παράλογον του πράγματος, συνειδητοποιείτε την ολέθρια συμβολή που θα έχει το «νομο»σχέδιο στην υπογεννητικότητα;
    Η ενθάρρυνση και η ενίσχυση – έως παραγωγή – ζευγαριών που δεν θα είναι δυνατόν να παράξουν παιδιά αλλά παρασιτικά θα αποσπούν παιδιά από τους φυσικούς γονείς για να τα μετατρέψουν σε μη αναπαραγωγικούς πολίτες θα επιταχύνει τον μαρασμό και της εξαφάνιση της χώρας.

    Είναι δυνατόν να αξιολογείτε το ψευδοπρόβλημα του «γάμου των ομοφυλοφίλων» ως σημαντικότερο από την υπογεννητικότητα και να θεωρείτε εαυτόν κυβερνήτη της χώρας;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 08:35 | Τσέας Ιωάννης Εκπαιδευτικός

    Υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι.
    Κάποια στιγμή θα φύγουμε από αυτόν τον κόσμο.
    Στον άλλο κόσμο δεν νομοθετούν τα κόμματα αλλά ο Θεός.
    Ειλικρινά δεν φοβάστε το Θεό;
    Δεν το φοβάστε (σέβεστε) λόγω άγνοιας.
    Όλα επιτρέπονται όλα όμως δεν μας συμφέρουν.
    Πολύ μιλούν για ΑΓΑΠΗ αλλά δεν ξέρουν τι θα πει ΑΓΑΠΗ.
    Με τα δικά τους μέτρα και ο ΘΕΟΣ κακώς εξόρισε τους πρωτοπλάστους, κακώς έκανε κατακλυσμό, κακώς έκαψε τα σόδομα. Μήπως δεν αγαπούσε ο Θεός τα πλάσματά του;
    Ο Θεός να σας δώσει μετάνοια.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 08:10 | ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

    ΝΟΜΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 07:52 | Παναγιώτης

    Τι να σας πω;Νρέπεται και η ντροπή! Δυστυχώς όμως μόνο αυτή,καλή αντάμωση στις εκλογές!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 06:27 | Νίκος Φωτόπουλος

    Η πολιτεία είναι αυτή που παρεμβαίνει σε κάτι που αφορά μόνο την Εκκλησία και κανέναν άλλο. Ο γάμος είναι ένα από τα μυστήρια της Εκκλησίας. Τι πάει να πει πολιτικός γάμος; Έχουν χειροτονηθεί οι δήμαρχοι και τελούν γάμους;
    Ποιός θα προστατεύσει τα παιδιά αν δεν μιλήσουμε οι μεγάλοι; Δεν είναι πρόοδος να κάνουμε κάτι που θα βλάπτει τις ψυχές των παιδιών επειδή μερικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στους υπόλοιπους Ευρωπαίους και μιμούνται άκριτα οτιδήποτε σκεφτούν αυτοί. Η ομοφυλοφιλία είναι κάτι χιλιάδες χρόνια πριν τον χριστιανισμό, αλλά πάλι σε μερικούς φαίνεται κάτι το καινούργιο και πρόοδος ενώ ο χριστιανισμός καθυστέρηση.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 04:47 | αικατερινη

    Κα Αργυρίου οφείλουμε ως πολίτες να συμβάλλουμε στην πορεία του ελληνικού λαού ή και ελληνικού κράτους. Καταλαβαίνουμε ότι έχετε τον καυμό σας, αλλά δεν είναι δυνατό να εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο για τα επόμενα 99 έτη στη χώρα μας και να έρχεται η ώρα που επεμβαίνουμε και στο αστικό δίκαιο όπως και στο σύνταγμα. Το θέμα είναι λυμένο ήδη με το σύμφωνο συμβίωσης και με το συμβολαιογραφικό έγγραφο. Φυσικά μπορεί να γίνει ένα ενισχυμένο σύμφωνο συμβίωσης.
    Ο θεσμός αυτός του συμφώνου συμβίωσης υφίσταται πολλά χρόνια, τη χρήση του από ομόφυλα ζεύγη τόσο ανδρών όσο και γυναικών, έχουν κάνει μόλις 500 τον αριθμό συνολικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Βλ. και ΣτΕ με Αριθ. 203/2018 που έκρινε ότι: «Μέ τόν ν.4356/2015 κατοχυρώνεται, σέ συμφωνία πρός τίς διατάξεις τοῦ Συντάγματος καί τῆς Ε.Σ.Δ.Α. περί ἰσότητας καί ἀπαγόρευσης τῶν διακρίσεων, ἐλεύθερης ἀνάπτυξης τῆς προσωπικότητας καί σεβασμοῦ τῆς ἰδιωτικῆς καί οἰκογενειακῆς ζωῆς κάθε πολίτη, τό δικαίωμα ἐνηλίκων προσώπων, ἑτεροφύλων ἤ ὁμοφύλων, νά ἀναλαμβάνουν, μέ τή σύνταξη συμβολαιογραφικοῦ ἐγγράφου, πού καταχωρίζεται στά προβλεπόμενα ληξιαρχικά βιβλία, ἀμοιβαία δέσμευση σέ μόνιμη κατ’ ἀρχήν συμβίωση, ἡ ὁποία ἀναγνωρίζεται ἀπό τήν ἔννομη τάξη καί ρυθμίζεται ἐν μέρει κατ’ ἐνάσκηση τῆς συμβατικῆς ἐλευθερίας τῶν συναινούντων μερῶν καί ἐν μέρει βάσει κανόνων ἀναγκαστικοῦ δικαίου, κατ’ ἀνάλογη ἐφαρμογή διατάξεων νόμου περί γάμου, σχέσεων τῶν συζύγων καί πάσης φύσεως δικαιωμάτων τους».

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 03:17 | Μαρία Αργυρίου

    Θα ήθελα να παρακαλέσω κι εγώ με τη σειρά μου όσα άτομα δεν τους αφορά το παρόν νομοσχέδιο να απέχουν από τη διαβούλευση.

    Με το να επαναλαμβάνουν μονότονα τις θέσεις της θρησκείας τους δεν προσφέρουν τίποτα στο διάλογο, για να μην πω ότι προσβάλλουν τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

    Ως μάνα γκέι παιδιών έχω απαυδήσει να διαβάζω προσβλητικά σχόλια!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 03:14 | Νικος

    Το συγκεκριμενο νομοσχεδιο δεν προσφερει τιποτα χρησιμο στην κοινωνια. Αντιθετα διαστρεβλωνει τοσο την εννοια των ανθρωπινων δικαιωματων οσο και της ιδιας της ανθρωπινης φυσης, και εξυψωνει τη βρωμια σε κατι αποδεκτο.

    Αποτελεσματα του θα ειναι α) να προκληθει ζημια στη δημοσια ζωη της χωρας, καθως η αβεβαιοτητα περι του τι ειναι δικαιωμα θα οδηγησει μαλλον σε περιστολη των δικαιωματων που αναγνωριζει το κρατος και β) η συγχυση, ειδικα των πιο νεων, καθως η συνειδηση τους θα τους λεει ενα πραγμα περι του τι ειναι φυσιολογικο και το κρατος και οι νομοι θα υποστηριζουν κατι τελειως αντιθετο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 02:10 | Αικατερίνη

    Το πρόβλημα της συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών έχει λυθεί με το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης, όπως και με τη δυνατότητα διαθήκης, με την οποία διευθετούνται τα προβλήματα καταγωγής των παιδιών, διατροφής, κληρονομικού δικαίου, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
    Επομένως είναι απορίας άξιο πως, ενώ ο θεσμός αυτός του συμφώνου συμβίωσης υφίσταται πολλά χρόνια, τη χρήση του από ομόφυλα ζεύγη τόσο ανδρών  όσο και γυναικών, έχουν κάνει μόλις 500 τον αριθμό συνολικά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (Βλ. και ΣτΕ με Αριθ. 203/2018 που έκρινε ότι: «Μέ τόν ν.4356/2015 κατοχυρώνεται, σέ συμφωνία πρός τίς διατάξεις τοῦ Συντάγματος καί της Ε.Σ.Δ.Α. περί ισότητας καί απαγόρευσης των διακρίσεων, ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας καί σεβασμός της ιδιωτικής καί οικογενειακής ζωής κάθε πολίτη, τό δικαίωμα ανηλίκων προσώπων, ετεροφύλων ή ομοφύλων, νά αναλαμβάνουν, μέ τή σύνταξη συμβολαιογραφικού εγγράφου, πού καταχωρίζεται στά προβλεπόμενα ληξιαρχικά βιβλία, αμοιβαία δέσμευση σέ μόνιμη κατ’ αρχήν συμβίωση, η οποία αναγνωρίζεται από τήν εννομη τάξη καί ρυθμίζεται εν μέρει κατ’ ενάσκηση της συμβατικής ελευθερίας των συναινούντων μερών καί εν μέρει βάσει κανόνων αναγκαστικού δικαίου, κατ’ ἀνάλογη εφαρμογή διατάξεων νόμου περί γάμου, σχέσεων των συζύγων καί πάσης φύσεως δικαιωμάτων τους». ΜΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΊΝΕΤΕ στο ΑΣΤΙΚΌ ΔΊΚΑΙΟ. Ήδη παρεμβάσεις με τα μνημόνια και χρεώσατε τον Ελληνικό λαό για 99 έτη σύμφωνα με το αγγλικό δίκαιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 01:49 | Δημήτριος

    Δεν υφίσταται ΓΑΜΟΣ στην ελληνική εννομη τάξη και το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας μας μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης συμπληρώστε το και βάλτε εκεί ό,τι τυχόν λείπει. Ούτε για αστείο δεν επιτρέπεται σε άτομα του ίδιου φύλου να μεγαλώνουν παιδιά. Το σύνταγμα μας προστατεύει την παιδική ηλικία. Συνέλθετε. Άλλωστε η ευρωπαϊκή ένωση δεν υποχρεώνει τα κράτη μέλη σε νομοθέτηση γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Σαν νέα Δημοκρατία, αν σας ενδιαφέρει θα σας φύγουμε περίπου το 65%. Μην αυταπατασθε.ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΎΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ.
    ΑΝ θέλετε να βγάλετε ενα ακόμη νομοθέτημα για τα ομοφυλόφιλα άτομα, νομοθετηστε μια νεα προστασία τους από ρατσιστικές επιθέσεις καθαρά και ξαστερα. Όλα τα αλλα είναι μη αποδεκτά. Η φύση δεν πρέπει να παραβιάζεται

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 01:08 | Δήμητρα

    «Η ομοφυλοφιλία, όπως και η κτηνοβασία, είναι ασέβεια. Η μοιχεία είναι αδικία, γιατί αδικείς τη γυναίκα σου, αδικείς τον άντρα σου με τρίτο πρόσωπο. Η πορνεία είναι απλώς αμάρτημα. Αυτό το είπα, γιατί η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αυτό το φοβερό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, και θεωρείται βδελυκτή μίξη, παράνομος πράξη, διάλυση κόσμου. Θέλουν να διαλύσουν το σχέδιο του Θεού πάνω στη δημιουργία οι ομοφυλόφιλοι!». «Το φοβερό αμάρτημα, με το οποίο θα έρθει το τέλος του κόσμου, είναι η αρσενοκοιτία, δηλαδή η ομοφυλοφιλία. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι τύπος του μέλλοντος κόσμου και της καταστροφής του. Λέγει ο Άγιος Ιερώνυμος: «Όταν θα πολλύνει η αρσενοκοιτία πάνω στη γη, τότε θα καταστραφεί ο κόσμος και θα έρθει ο Χριστός ξανά στη γη». Και φοβάμαι πως η αμαρτία αυτή πλέον δεν γνωρίζει όρια. Και όταν λέμε «αρσενοκοιτία», δεν εννοούμε μόνο άντρες με άντρες, αλλά είναι και ο λεσβιασμός».

    Απόσπασμα από την 17η ομιλία, απο το βιβλίο
    Δευτερονόμιο.
    ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (1927-2006),

    ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΝΩΜΑΛΊΑ ΟΝΟΜΆΣΤΗΚΕ ΠΡΌΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΈΚΤΗΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

    ΟΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕΊ ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΤΟ ΚΡΊΜΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΌ ΤΟΥ!!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 01:47 | ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΆΝΝΗΣ

    Διό και παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εν ταίς επιθυμίαις των καρδιών αυτών εις ακαθαρσίαν του ατιμάζεσθαι τα σώματα αυτών εν αυτοίς, οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εν τώ ψεύδει, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα, ός εστιν ευλογητός εις τους αιώνας· αμήν. Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας· αί τε γάρ θήλειαι αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν, ομοίως δε και οι άρσενες αφέντες την φυσικήν χρήσιν της θηλείας εξεκαύθησαν εν τη ορέξει αυτών εις αλλήλους, άρσενες εν άρσεσι την ασχημοσύνην κατεργαζόμενοι και την αντιμισθίαν ην έδει της πλάνης αυτών εν εαυτοίς απολαμβάνοντες»[11].(Κεφ. 1 στ. 18-25).

    Είδατε τι λέει η αψευδής Αγία Γραφή η ομοφυλοφιλία είναι πάθος.Πάθος άτιμο και όχι στη φύση του ανθρώπου. Αλλά ούτε υπάρχει επίσημη ιατρική έρευνα να πιστοποιεί ότι προέρχεται από τη φύση του ανθρώπου. Αλίμονο σε όποιον διακηρύσσει ότι η ομοφυλοφιλία είναι στη φύση του ανθρώπου. Αυτός είναι υβριστής του Θεού ότι ο Θεός είναι δημιουργός της αμαρτίας, του σοδομισμού και της ανωμαλίας. Και αλίμονο σε όσους νομιμοποιούν την ύβρη του Θεού. Τους περιμένει η δίκαιη οργή του Θεού. Αλίμονο στους νομοθέτες που μεταλλάσσουν την αλήθεια με το ψεύδος, και γίνονται ασέβαστοι στον νόμο του Θεού. Αλίμονο και σε αυτούς που θα ψηφίσουν αυτόν τον αντίχριστο νόμο που βρίζει τον Θεό. Στεφανώνουν και δοξάζουν την αμαρτία, την ομοφυλοφιλία. Οι άνθρωποι σήμερα υπερηφανεύονται για τα πάθη τους. Αλίμονο και σε αυτούς που θα δεχθούν χωρίς αντίδραση αυτόν τον αισχρό νόμο.

    Αν κάποιος συνευρεθεί με άντρα όπως με γυναίκα, διαπράττουν και οι δύο πράξη βδελυρή 9 (Λευιτικό 20:13).
    Η ομοφυλοφιλία ονομάζεται πράξη βδελυκτή.Κυρίοι νομοθέτες νομιμοποιείτε την αμαρτία το πάθος. Δηλαδή όχι την φύση την αλήθεια του Θεού, αλλά την επιθυμία του ανθρώπου. Η νομιμοποίηση όμως των παθών μας δε μας δικαιώνει ούτε απέναντι στον Θεό αλλά απέναντι στον άνθρωπο. Από την αλήθεια και την λογική μεταπηδάτε με το νόμο αυτό στο ψευδές και το παράλογο. Δημιουργείτε έναν παράλογο νόμο. Έδωσε Νόμο ο Θεός. Σύμφωνα με το Νόμο Του καλούμεθα να ζούμε. Νομοθετήτε άνομα πρόσεξετε προσέξτε. «Θεός ου μυκτηρίζεται». «Οι πονηρευόμενοι εξολοθρευθήσονται» άλλο η αμαρτία που κάνουμε μόνοι μας στον εαυτό μας και άλλο η κατοχύρωση της αμαρτίας για όλο τον λαό. Τότε η αμαρτία που συσσωρεύεται πάνω μας είναι πολύ μεγάλη πώς θα σώσετε την ψυχή σας;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 00:01 | Konstantinos

    Κύριε Πρωθυπουργέ κύριοι βουλευτές,

    το δικαίωμα των ομόφυλων και»άλλων φύλλων’ δεν επιφέρει ούτε κατ’ ελάχιστον απορρέουσες υποχρέωσεις, για τα ΠΑΙΔΙΑ (τα οποία έχουν ψυχή αγνή)…, ούτε όμως και για ετερόφυλους.
    Ο γάμος ιστορικώς θεσπίστηκε από τον Δημιουργό Τριαδικό Θεό, ως μονοσύμαντος μεταξύ ανδρός και γυναικός. Είναι λοιπόν Θεϊκό θέσπισμα-ζήτημα. Όχι ανθρώπινο, όχι πολιτικό.
    Ήτοι, δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε.
    …Έχετε όμως ήδη επέμβει με τον πολιτικό γάμο και το σύμφωνο συμβίωσης…
    Με τον επικείμενο νόμο επιδιώκετε ΚΑΙ να τον ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΏΣΕΤΕ.
    ΥΒΡΙΣ δηλαδή στον Θεό.
    Επίσης διαβλέπω ότι αυτός ο νόμος θα γίνει ο δούρειος ίππος της νομιμοποίησης της παιδοφιλίας, εφόσον δεν μας βρει κάποια συμφορά νωρίτερα..
    Σας υπενθυμίζω τις αμέτρητες φορές που έχετε επικαλεστεί το θρησκευτικό με το πολιτικό ασυμβίβαστο όταν η εκκλησία όρθωνε λόγο αντίθετο με τα σχέδια σας. Λόγο!…
    Πως λοιπόν τώρα επεμβένετε και διαστρεβλώνετε ένα αποκλειστικώς Θεολογικό θέμα; Ποιός σας δίνει αυτό το δικαίωμα.
    Μήπως ο λαός;
    Μήπως ο Θεός ο ίδιος;
    Και ΑΝ εσείς ή όσοι από εσάς δεν πιστεύετε-ουν στον Τριαδικό Θεό είναι αναφαίρετο δικαίωμα σας. Για ποιό όμως λόγο δεν κάνετε δημοψήφισμα;;;
    Μήπως σας δίνει αυτό το δικαίωμα το δημοκρατικό μας πολίτευμα ; (Για ένα μείζον θέμα σαν αυτό;;) ΟΧΙ βέβαια.
    ΥΒΡΙΣ λοιπόν και στον λαό.
    ΎΒΡΙΣ όμως και στην δημοκρατία μας.
    Άρα ΑΝ προβείτε σε αυτήν την υπερψήφιση θα είστε αναπολόγητοι και στον Θεό και στον λαό και στην δημοκρατία.
    Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν.
    Ύβρις άτη νέμεσις τίσις.
    Εύχομαι από καρδιάς να λάβετε Θεία φώτιση και συνέλθετε έγκαιρα στην ΟΜΑΛΌΤΗΤΑ.
    Χριστός ετέχθη. Χριστός Ανέστη.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 00:09 | Νικόλαος Χαΐνης

    Δεν υπάρχει τίποτα πιό ανίερο ανήθικο και αντικοινωνικό από αυτό το έκτρωμα που θέλετε να το κάνετε «νόμο» του κράτους. Ανοίγετε τον ασκό του αιόλου για κάθε ανείπωτη ανωμαλία που θα ζητά δικαιώματα.
    Εκτελείτε εντολές ξένων και εκβιάζετε προς πάσαν κατεύθυνση
    Είστε όλοι υπόλογοι απέναντι στον Θεό , την κοινωνία και τις επόμενες γιενιές
    Αποχή ή απουσία από την ψηφοφορία είναι ψήφος υπέρ του εκτρώματος
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΗ ΤΗΝ ΦΥΣΗ !!! ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΗΡΩΩΝ
    ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ, ΕΙΣΤΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΤΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ
    ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ,ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ

    Όσοι ψηφίσετε υπέρ είστε ένοχοι για :
    ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
    ΕΜΠΟΡΙΑ ΒΡΕΦΩΝ
    ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 00:40 | Ευτυχία Γαρδέλη

    Δεν δύναται γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου..Δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Έτσι είναι η φύση και ουδείς μπορεί να αποδείξει το αντίθετο.Δυστυχώς, οι ομοφυλόφιλοι έχουν πολλά ψυχικά προβλήματα.Κατά συνέπεια η υιοθεσία παιδιών είναι απαγορευτική, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ψυχική και σωματική υγεία των αθώων παιδιών. Προστατέψτε τα παιδιά και αποσύρετε άμεσα το αναίσχυντο νομοσχέδιο.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:43 | Χρήστος Δ.

    Θα παρακαλούσα όσα άτομα δεν τους αφορά και δεν τους επηρεάζει το νομοσχέδιο να απέχουν από τη δημόσια διαβούλευση.

    Με το να αραδιάζουν τις θέσεις της θρησκείας τους δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως στο δημόσιο διάλογο.

    Θα πρέπει να προβληματιστούν οι ίδιοι για ποιο λόγο μπήκαν στη διαδικασία να συμμετέχουν σε μια δημόσια διαβούλευση, ζητώντας την απόσυρση ενός νομοσχεδίου που δεν τους επηρεάζει στο ελάχιστο. Ευχαριστώ.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:26 | Κωνσταντίνος

    Καταθέτω την άρνησή μου σε αυτό το αντίχριστο έκτρωμα όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού και Χριστεπώνυμου λαού. Ο μόνος λόγος που το καταθέτω ειναι για να εξαιρεθώ εγώ και η οικογένειά μου από την οργή του Θεού που θα βρει αυτόν τον τόπο και ιδιαίτερα τους πολιτικούς/θρησκευτικούς ηγέτες και υποστηρικτές αυτών από τη στιγμή που ο σοδομισμός νομιμοποιηθεί.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:13 | Σοφια

    Η κοινωνία προχώρησε εδώ και καιρό μπροστά. Είναι πλέον αυτονόητο αυτό το νομοσχέδιο και άργησε να έρθει. Εύχομαι σύντομα στον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:32 | Γιώργος

    Από τις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος μας είναι αυτή που ορίζει την προστασία της οικογένειας. Και αυτό κάνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Η οικογένεια είναι ό,τι πιο κοντινό και όμορφο έχουμε στις ζωές μας. Κανένας ποτέ δεν όρισε τι είναι η οικογένεια ούτε θα πρέπει να επιβάλλουμε μία και μόνο μορφή της. Σήμερα, ευτυχώς ζούμε σε μία ελεύθερη και δημοκρατική χώρα όπου μπορούμε να επισημοποιούμε τις σχέσεις μας, την οικογένειά μας, τα άτομα που αγαπάμε. Θέτει επιτέλους ένα τέλος στις διακρίσεις και την ανισότητα. Τέλος, να πούμε ότι τα βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα δεν θα πρέπει να μπαίνουν σε δημόσιες διαβουλεύσεις ούτε να είναι αντικείμενο κριτικής από κάθε άτομο που δεν το αφορά.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:58 | Αλεξανδρα

    Δεν υπάρχουν λόγια….
    Θα μείνετε στην ιστορία ως αυτοί που κατέστρεψαν την Ελλάδα.
    Πέρσες,Τούρκοι κ κυβέρνηση ΝΔ

    Έχω πολλούς κ πολλές ομοφυλόφιλους φίλους ,και κάνεις ποτέ δεν εξέφρασε την επιθυμία επίσημου γάμου ή τεκνοθεσιας.
    Γελάνε με όλο αυτό που πάει να γίνει.
    Και άλλοι θυμώνουν ,γιατί προκαλείτε μίσος στο λαό απέναντι τους .
    άσχετα με θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορείτε να μας εξηγήσετε ή να μας υποδείξετε πάνω από 30 ανθρώπους στην Ελλάδα που αιτήθηκαν κάτι τέτοιο?
    Αν θέλετε ισότητα ,δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι εσείς οι ίδιοι τους ξεχωρίζετε?
    Δεν καταλαβαίνετε οτι φασκετε κ αντιφασκετε?από τη μια δημιουργείτε υπουργείο οικογένειας και από την άλλη τη διαλύετε?????
    Ο,τι είναι αντίθετο στη φύση,ασχέτως με την θεωρία κοσμογονίας στην οποία πιστεύετε,δε μπορεί να γίνει νόμος του κράτους.
    Μείνετε στη σεισάχθεια.

    Γιατί δε βγάζετε ένα νομοσχέδιο για τους χοντρούς,ένα νομοσχέδιο για τους φτωχούς,ένα για τους ορφανούς κλπ κλ?
    .

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:17 | Σάκης Λουλούδης

    Είναι τόσο απλό οταν το διαβάζεις σε 1 πρόταση. Η αναγνώριση της ίσης αξιας που έχει η αγαπη 2 ατομων του ιδιου φυλου απο το κράτος είναι κάτι που προκαλεί ρίγη συγκίνησης.
    Απο την αγάπη, μόνο αγάπη προκύπτει.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:17 | Ησαΐα

    Θα ήθελα να δηλώσω ότι διαφωνώ με τον γάμο ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα τους στην τεκνοθεσια/υιοθεσία. Πρέπει επιτέλους να μπει ένα όριο πριν ανοίξουν οι πύλες και για άλλα ανεπίτρεπτα πράγματα. Ας κρατήσουμε, επιτέλους, την ηθική, την αξιοπρέπεια μας και εν τέλει την ταυτότητα μας ως ένας ηρωικός ελληνορθόδοξος λαός που κάποτε ήταν αξιοθαύμαστος για το κύρος και τον ηρωισμό του.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:36 | Βασίλειος Κούρος

    Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Η ένωση ατόμων ίδιου φύλου δεν έγκειται στα όρια του φυσιολογικού. Η τεκνοθεσία που θέλουν να επιβάλουν θα φέρει αμέτρητα προβλήματα και στα παιδιά που θα υιοθετηθούν αλλά και σε ευάλωτες γυναίκες, οι οποίες θα γίνουν αντικείμενα εκμετάλλευσης!

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 23:56 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

    Ξεκαθαρο ΟΧΙ.Με αγαπη και σεβασμο στους αδελφους ομοφυλοφιλους,αρνουμαστε να δεχτουμε αυτο το νομοσχεδιο γιατι πολυ απλα πηγαινει κοντρα στο νομο του Θεου!

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 22:27 | Φωτιάδης Κυριάκος

    Δεν θα συμφωνήσω στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε με τεκνοθεσία από τέτοια ζευγάρια επειδή ως Χριστιανός γνωρίζω ότι τόσο από την Παλαιά όσο και από την Καινή Διαθήκη, αλλά και από την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας μας, αυτές τις πράξεις δεν τις θέλει ο Κύριος,ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας,ο Δημιουργός μας. Γνωρίζω ότι είναι αμαρτία και καταστρέφει το πλάσμα του Θεού οδηγώντας το στη απώλεια.Η πράξη αναγνώρισης δικαιώματος γάμου και τεκνοθεσίας σε αυτούς τους συνανθρώπους μας δεν έχει καθόλου αγάπη αλλά μίσος.Αγάπη πραγματική αποδεικνύει μόνο αυτός που οδηγεί σε μετάνοια!
    Ευχαριστώ πολύ!

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 22:18 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Είναι όνειδος για την Ελληνική κοινωνία και την κυβέρνηση το νομοσχέδιο αυτό. Επιβάλλεται η άμεση απόσυρσή του.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 22:32 | ΣΥΚΟΒΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
    ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΛΥΣΗΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΧΑΣΤΕΙ.
    ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΗΓΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑΚΩΜΩΔΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ.
    ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΦΥΛΑΕΙ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥ ΧΕΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΑΙ ΤΑ ΔΕΩΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:46 | Μαρλέν Σίντχομ

    Διόρθωση τίτλου σε: » ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα ανεξαρτήτως φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα»

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:33 | Νικος Τροχανας

    Ξεχαρβάλωμα της λογικής.ηθικης.κοινωνικης συνοχής και νομικό έκτρωμα.Εξισωτισμος ανομοιων καταστασεων,προσβολη του συμφεροντος των παιδιων.Αντε και στην πολυγαμια

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:42 | Μαρλέν Σίντχομ

    Διόρθωση σε: «η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

    «Άρθρο 1350
    Όροι για τη σύναψη γάμου

    Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ προσώπων ανεξαρτήτως φύλου…»

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:59 | Δαυιδ Αρνσουτογλου

    ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΠΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΊ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΉΦΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΌΓΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΜ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:24 | Χρυσα Δημητριου

    Μετα απο το ατυχημα στα Τεμπη ερχεται και τουτο το ατυχες νομοσχεδιο που θα καταρακωσει την κοινωνια.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:24 | Γιαννης Βικτορας

    Καλυτερα η κυβέρνηση να ασχολειται με ουσιαστικα προβληματα και οχι πειθηνια να ακολουθει τις εντολες του ΛΟΑΤΚΙ ΛΟΜΠΙ.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:05 | PETROS ARAMPATZOGLU

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΚΑΙ
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ .

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ μας επιτέλους σταματα εκει που αρχίζει το αναφαίρετο δικαιωμα των παιδιων να εχουν ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ.
    ΔΥΟ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ και οχι φανταστικους γονεις.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:31 | Κατερίνα Παπαδάκη

    Και η ιδια η φύση μας διδάσκει το φυσιολογικό.

    ΝΑΙ στην φύση μα ΟΧΙ στην δύση που φέρνει αυτό το νομοσχεδιο !

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 21:30 | Χρήστος

    Να υπάρξει πρόβλεψη σε όλα τα δημόσια εγγραφα ή φόρμες, ηλεκτρονικές και μη, να γράφει «ο/η σύζυγος» και αντίστοια «ο/η γονέας».

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 20:13 | Μαρία Γεωργιαδου

    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΝΗΤΕΡΕΣ.

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ !

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 20:25 | Μαρία Γεωργιαδου

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλά θα έπραττε να μεριμνήσει πρωτίστως για την υγεία των πολιτών.οταν δεν υπάρχουν ούτε ασθενοφόρα της προκοπής στην χώρα μας και ας αφήσει αυτούς τους νόμους που πιο πολύ θα μπερδέψουν την κοινωνία πάρα θα την γαληνεύουν.

    ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ

  • «Τα ετερώνυμα ελκονται και τα ομώνυμα απωθούνται »

    Μην ειμαστε λοιπον φοβικοι προς τους νομους της φυσεως .
    Αυτη ειναι η πραγματικότητα ειτε το θελουμε ειτε οχι.

    ΟΧΙ στους «Γαμους» των ομοφυλοφιλων.

  • ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ το ν-ομοσχεδιο για τον Γαμο των ομοφυλοφιλων και γυρνα την ανθρωπότητα 3500 χρονια πίσω στην εποχη του χαλκου και των Σοδόμων 1540 π.Χ.

  • 24 Ιανουαρίου 2024, 20:08 | Μαρία

    Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Νόμος αυτός θα είναι καύχημα για τη χώρα μας. Ενισχύει το δημοκρατικό και προοδευτικό χαρακτήρα της κοινωνίας μας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αμφισβητείται από πολλούς. Θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας δημοκρατικής παιδείας και κοινωνίας, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ρητορικές μίσους, χωρίς υποκρισίες. Νιώθω υπερήφανη για τη γενναία απόφαση της Κυβέρνησης να φέρει αυτόν τον Νόμο στην κοινωνία μας. Το επόμενο βήμα ελπίζω να είναι ο Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους επιτέλους.
    Dr Μαρία Σπυροπούλου