ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:10 | ΝΙΚΟΣ

    Η θέσπιση της υιοθεσίας παιδιών από ζευγάρι ομοφυλόφιλων προσώπων, καταδικάζει τα παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα-μητέρα, συνεπώς σε περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων μέσα σε μια οικογένεια….κάπως έτσι ανοίγει ΚΑΙ η κερκόπορτα της «επί πληρωμή» μητρότητας…

    Για κάθε πράγμα υπάρχουν δύο ή περισσότερες απόψεις.
    Εδώ δεν υπάρχει άλλη άποψη. ΜΙΑ φύση, ΔΥΟ φύλα.
    Δεν υπάρχει τίποτε άλλο…!!!

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου ουσιαστικά ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ τις όποιες προσπάθειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση του Δημογραφικού (ΕΘΝΙΚΟΥ) προβλήματος !!!

    Διαφωνώ πλήρως με το υπό διαβούλευση κατατεθέν σχέδιο νόμου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:58 | ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

    ΑΚΥΡΩΝΕΤΕ το ΦΥΣΙΚΟ και ΒΙΟΛΟΓΙΟΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ στην ΜΗΤΕΡΑ ή στον ΠΑΤΕΡΑ αντίστοιχα. Η σημασία της οικογένειας αναφέρεται ρητά στο υπάρχον Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 21 που καλεί την οικογένεια «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Εθνους». Το ίδιο αρθρο αναφέρεται και στην προστασία της μητρότητας. Για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, θα πρέπει να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Εάν δε θέλετε να προβείτε σε δημοψήφισμα, ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή γιατί τίθεται ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ θέμα. Τα δικαιώματα μεταξύ των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κατωχυρώνονται και με το σύμφωνο συμβίωσης. Το ΥΠΕΡΤΑΤΟ και ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των ΠΑΙΔΙΩΝ να ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ με ΜΗΤΕΡΑ και ΠΑΤΕΡΑ ποιός θα το κατωχυρώσει;

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:00 | ΚΩΣΤΑΣ +ΦΩΤΕΙΝΗ

    Διαφωνούμε κάθετα με το νομοσχέδιο γιατί είναι αντίθετο με την Ορθόδοξη πίστη μας και την παράδοση του Ελληνικού Έθνους. Επίσης με την τεκνοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
    Το παιδί μεγαλώνει με μαμά και μπαμπά.
    Το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει πλήρως το θέμα αυτό και δεν χρειάζεται καινούργιος νόμος.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:37 | Μαρινα

    Δεν πάμε κόντρα στην Βιολογία Η οικογένεια έχει μητέρα και πατερα

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:09 | Νεκταρία

    Διαφωνώ και με τον γάμο των ομοφυλοφίλων και με την τεκνοθεσία . Δεν έχουν δικαίωμα οι ομοφυλόφιλοι στο να γίνουν γονείς αλλά αντιθέτως τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν ΓΟΝΕΙΣ και συγκεκριμένα ένα ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ όχι Γονέα 1 και Γονέα 2.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:26 | ΜΖ

    ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΜΗΤΕΡΑ (ΕΙΤΕ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ) ΜΕ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΚΝΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΥΧΟΝ ΔΩΡΕΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΠΑΡΕΝΘΕΤΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ). Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΣΤΑ ΟΝΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. ΑΝΑΔΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΚΑΣ (4 ΕΤΩΝ).

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:15 | Αικατερίνη, Θεόδωρος

    Απαράδεκτο

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:05 | Αθανάσιος Χατζηνικολάου

    Όχι στο νομοσχέδιο και όχι σε όλες τις διατάξεις.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 16:25 | Σ.ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ

    ΔΙΑΦΩΝΏ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:09 | Παναγιώτης

    ΣΥΜΦΩΝΩ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:08 | Πελαγια

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:15 | Πελαγια

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία το!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:14 | Κώστας Χάτζη

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Προσβάλλονται κατάφορα τα δικαιώματα των παιδιών που θα μεγαλώσουν σε ομόφυλες οικογένειες καθώς τους στερούν το φυσικό δικαίωμα να γνωρίσουν και να ζήσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Επίσης ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την επίσημη εκμετάλλευση της γυναίκας ως παρένθετης μητέρας.
    Κάθε ανθρώπινη επιθυμία δεν μπορεί να ονομάζεται και δικαίωμα ειδικά όταν αυτό παραβιάζει δικαιώματα άλλων.
    Οσοι νόμοι και να ψηφιστούν δεν μπορούν να αλλάξουν τους νόμους της φύσης. Και κάθε φορά που παραβιάζονται νόμοι της φύσης, γευόμαστε τα δυσάρεστα αποτελέσματα αυτής της παραβίασης (Βλ. Κλιματική αλλαγή κτλ)

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:19 | ΓΡΗΓΟΡΗΣ

    Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν ευτελιστεί τόσο πολύ πια; Πώς γίνεται μια σεξουαλική προτίμηση να προσλαμβάνει τον χαρακτήρα δικαιώματος, τόσο ισχυρού μάλιστα που να προσθέτει φύλα; Δεν υπάρχει λόγος να κρύβονται οι κυβερνώντες αφού (και) αυτό το νομοσχέδιο έχει καθαρά ψηφοθηρικό και μόνο χαρακτήρα. Ικανοποιεί τα αιτήματα των ΛΟΑΤΚΙ, που στοχεύουν στην αλλαγή του οικογενειακού δικαίου και την αλλοίωση της οικογένειας και την μετατροπή της γυναίκας σε σκεύος (παρένθετης) παραγωγής τέκνων. Οι αστικής φύσεως διαφορές και άλλα ζητήματα που αφορούν σε άτομα με συγκεκριμένη σεξουαλική προτίμηση έχουν αντιμετωπιστεί και μπορούν να αντιμετωπιστούν περαιτέρω με το σύμφωνω συμβίωσης και δεν απατείται παρέμβαση στο οικογενειακό δίκαιο. Ο Άρειος Πάγος στο σκεπτικό του κατά την κύρυξη ανυπόστατου του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού της Τήλου αναφέρει ότι «η βούληση του νομοθέτη έχει φτάσει μέχρι την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια και η οποία βούληση αντανακλά τις ηθικές και κοινωνικές αξίες και παραδόσεις του ελληνικού λαού που δεν αποδέχεται την θέσπιση γάμου για ομόφυλα ζευγάρια». Προφανώς πλέον αυτές οι ηθικές κοινωνικές αξίες και παραδόσεις μας πρέπει να ξεριζωθούν για να γίνουμε Ευρωπαίοι ως προς τον τρόπο που κάνουμε σεξ και μόνον αφού στα υπόλοιπα θα παραμείνουμε Μπανανία+.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:41 | ΝΣ

    Παραθέτω ένα γράμμα απάντηση του Freud προς μια μητέρα που του είχε γράψει αν μπορεί να ‘γιατρέψει τον γιο της που όπως πίστευε η ίδια υπέφερε από την «νόσο» της ομοφυλοφιλίας:

    PROF. DR Freud
    WIEN IX., BERGGASSE 19
    Dear Mrs. [Erased]
    I gather from your letter that your son is a homosexual. I am most impressed by the fact, that you do not mention this term yourself in your information about him. May I question you why you avoid it? Homosexuality is assuredly no advantage, but it is nothing to be ashamed of, no vice, no degradation, it cannot be classified as an illness; we consider it to be a variation of the sexual function produced by a certain arrest of sexual development. Many highly respectable individuals of ancient and modern times have been homosexuals, several of the greatest men among them (Plato, Michelangelo, Leonardo da Vinci, etc.) It is a great injustice to persecute homosexuality as a crime and cruelty too. If you do not believe me, read the books of Havelock Ellis.
    By asking me if I can help, you mean, I suppose, if I can abolish homosexuality and make normal heterosexuality take its place. The answer is, in a general way, we cannot promise to achieve this. In a certain number of cases we succeed in developing the blighted germs of heterosexual tendencies, which are present in every homosexual; in the majority of cases it is no more possible. It is a question of the quality and the age of the individual. The result of treatment cannot be predicted.

    What analysis can do for your son runs in a different line. If he is unhappy, neurotic, torn by conflicts, inhibited in his social life, analysis may bring him harmony, peace of mind, full efficiency, whether he remains a homosexual or gets changed. If you make up your mind he should have analysis with me—I don’t expect you will—, he has to come over to Vienna. I have no intention of leaving here. However, don’t neglect to give me your answer.
    Sincerely yours with best wishes,
    Freud
    P.S.
    I did not find it difficult to read your handwriting. Hope you will not find my writing and my English a harder task.

    «it is no vice, no degradation». Mε άλλα λόγια θέτει τις βάσεις για το σημερινό επιχείρημα υπέρ του γάμου των ομόφυλων, καθώς είναι και αυτοί πολίτες όπως και οι ετερόφυλοι, και οφείλει να ισχύει η αρχή της ισονομίας, δηλαδή η ισότητα ενώπιον του νόμου, μια από τις Θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές, περιεχόμενη σε όλα τα ελληνικά συντάγματα. Αφορά την «ισότητα των πολιτών ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
    Κατ’ επέκταση το δικαίωμα στο γάμο οφείλει η πολιτεία να το παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της σεξουαλικής τους ταυτότητας. Υπάρχει μεγάλη ‘ποικιλομορφία’ ως προς το τι είδη σχέσεις υπάρχουν και δεν μπορούμε εκ των προτέρων να καταδικάζουμε καμία εφόσον δεν συνεπάγεται κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής των ενήλικων ανθρώπων που εμπλέκονται σε αυτή.
    Ωστόσο θεωρώ ότι η ‘λύση’ της παρένθετης μητέρας δεν είναι θεμιτή/ σωστή τόσο για τα ετερόφυλα ζευγάρια όσο και για τα ομόφυλα. Αντίθετα το να υιοθετήσει κανείς παιδί είναι δυνάμει μια ανθρωπιστική πράξη (αν το παιδί είναι ορφανό, προσφυγάκι, σε μεγαλη οικονομική ένδεια, κλπ), εφόσον βέβαια γίνει με νόμιμο τρόπο και οι γονείς είναι ικανοί ως άνθρωποι να αναθρέψουν ένα παιδί.

    άρα είναι αντισυνταγματικό το να μην μπορούν δυο Έλληνες πολίτες να παντρευτούν και να μεγαλώσουν παιδιά επειδή είναι δυο άντρες/γυναίκες. Όλα τα άλλα είναι περιττά λόγια.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:34 | Σεβαστή

    Διαφωνώ απόλυτα με το νοσμοσχέδιο.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:11 | Χρυσαυγή

    Διαφωνώ . Η χώρα μας πάντοτε είχε σαν πυρήνα της την παραδοσιακή οικογενεια. Η έλλειψη της παραδοσιακής οικογένειας και των ορθοδόξων αρχών έχει σαν αποτέλεσμα την έξαρση της εμφυλης βίας όχι η κυριαρχία της . Με το να νομιμοποιησουμε τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών δεν κερδίζουμε τίποτα ίσα ίσα που τα πράγματα γίνονται χειρότερα για όλους μας

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:22 | Ελένη

    Διαφωνώ κάθετα με το κατάπτυστο νομοσχέδιο!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:39 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

    Δεν συμφωνώ στον γάμο των ομοφυλόφιλων!
    Δεν συμφωνώ στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:58 | Πελαγια

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία!!προσβάλλει την οικογένειά, στερεί από τα παιδιά το δικαίωμα να γνωρίσουν και να ζήσουν την μητρότητα την πατρότητα και τα υποχρεώνει να ζουν μια ζωή μη φυσιολογική χωρίς να το επιλέγουν. Επίσης προσβάλλει τη Θρησκεία και το μυστήριο του γάμου, όπου ο Θεός ενώνει έναν άνδρα και μια γυναίκα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:55 | Ράνια

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο. Ντροπή σε όσους το ψηφίσουν.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:09 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:30 | Βασίλης

    Διαφωνώ καθέτως με την τεκνοθεσία, λόγω του ότι ένα παιδί πρέπει να έχει πατέρα ΚΑΙ μητέρα. Δεν αλλάζουν οι νόμοι της φύσης.
    Διαφωνώ και με το γάμο, καθώς η έννοια του γάμου συμπεριλαμβάνει την τεκνοποίηση, πράγμα που είναι φύσην αδύνατον να πραγματοποιηθεί από ομοφυλόφιλους.
    Αν επιθυμείτε να δώσετε δικαιώματα στη συμβίωση των ομοφυλοφίλων, μπορείτε κάλλιστα να νομοθετείσετε τροποποιώντας το σύμφωνο συμβίωσης.
    Δεν είναι λόγος να περνάνε τέτοιο νόμοι ασύμβατοι με το συντριπτικό ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, το ότι παρομοίως έχουν νομοθετήσει άλλες χώρες.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:35 | Πολύδωρος Καμπακτσής

    Αξιότιμα μέλη της Βουλής των Ελλήνων και της παρούσας κυβέρνησης

    Η έννοια του ομόφυλου γάμου και η νομική δυνατότητα ομόφυλων ζευγαριών να αποκτούν παιδιά υπονομεύει το θεμέλιο λίθο της κοινωνίας, την οικογένεια και κατά συνέπεια είναι μέτρο βαθύτατα αντικοινωνικό.
    Η σημασία της οικογένειας αναφέρεται ρητά στο υπάρχον Σύνταγμα της Ελλάδας, άρθρο 21 που καλεί την οικογένεια «θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Εθνους». Το ίδιο αρθρο αναφέρεται και στην προστασία της μητρότητας.
    Εφόσον δημιουργηθεί ομόφυλος γάμος και ουσιαστικά οικογένεια, η Πολιτεία οφείλει να τα προστατευσει και άρα να τα προωθήσει. Ομως, αντιλαμβανόμαστε πως αυτό ειναι ενάντια στο συμφέρον της κοινωνίας και του Εθνους από τον απλό συλλογισμό πως αν ακολουθήσουμε την προάσπιση της ομόφυλης οικογένειας στο έπακρο – και γιατί οχι αλλωστε- τότε η κοινωνία θα εκλείψει καθώς δεν μπορούν να συντηρηθούν κοινωνικοί δεσμοί με βάση αποκλειστικά την ομόφυλη οικογένεια.

    Συνεπώς, η θεώρηση της ομόφυλης συμβίωσης ως οικογένειας κρύβει τεράστιους κινδύνους υπονομεύοντας την πραγματική οικογένεια και την κοινωνία. Δεν μπορεί να νοηθεί ομόφυλη οικογένεια από κοινωνικής, οντολογικής, φιλοσοφικής, ηθικής και πολιτικής αποψης.
    Κατά συνέπεια ο όρος «ισότητα στο γάμο» δεν εφαρμόζεται στα ομόφυλα ζευγάρια. Ισότητα στο γάμο υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια στη χώρα μας, καθώς κανένα παντρεμένο ζευγάρι δεν είναι λιγότερο ίσο απέναντι στο νόμο.

    Κανείς δεν θα διώξει ομόφυλα ζευγάρια βάσει κανενός νόμου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να υποστηρίξει η Πολιτεία τις απαιτήσεις τους για «οικογένεια».

    Για ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, θα πρέπει να λειτουργήσει η άμεση δημοκρατία με δημοψήφισμα. Εάν δε θέλετε να προβείτε σε δημοψήφισμα, αποσύρετε το σχετικό νομοσχέδιο από τη Βουλή γιατί τίθεται αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό θέμα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει καμία βιασύνη και κανένας πραγματικός λόγος για μια τόσο πρώιμη ενέργεια.

    Μ’ εκτίμηση,

    Πολύδωρος Καμπακτσής
    Καρδιολόγος
    Επικουρος Καθηγητής Καρδιολογίας
    Columbia Universi

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:51 | ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠ.

    ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:38 | Γεωργία

    Διαφωνώ κάθετα με τον γάμο των ομόφιλων καθώς και με την τεκνοθεσία γιατί προσβάλλουν τον Θεό και προσπαθούν να διαλύσουν τον θεσμό της οικογένειας.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:43 | Γεωργία

    Διαφωνώ κάθετα.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:16 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Διαφωνώ απόλυτα με την τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων και αυτό γιατί κάθε παιδί πρέπει να έχει δικαίωμα τον πατέρα και την μητέρα του και όχι τον γονέα 1 και τον γονέα 2 και ανωμαλίες!!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 15:37 | Αντωνία

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΕΡΙ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΦΥΛΟΥ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:50 | Γεώργιος Α.

    Εννοείται πως αρνούμαι κατηγορηματικά!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:33 | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΒΡΑΜΗΣ

    ΣΥΝΤΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΚΛΗΣΣΙΑ ΜΑΣ ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:30 | Ευθυμία

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:20 | ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ

    ΟΧΙ σε αυτό το νομοσχέδιο. Είναι αντίθετο με την Πίστη και την Πατρίδα μας. Θέλουμε και έχουμε ανάγκη από φυσιολογικές και σωστές οικογένειες.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:41 | ΛΕΩΝΙΔΑΣ

    Διαφωνώ κάθετα με την θέσπιση αυτού του νόμου.
    Πλήττεται η οικογένεια, αποδομείται η αξία του ανθρώπου και των παιδιών.
    Ο άνθρωπος είναι ετερόφιλος και η επιλογή του καθενός στην εύρεση συντρόφου δεν μπορεί να είναι κανονικότητα και επιβολή στα μικρά παιδιά αυτής της ιδιόρρυθμης κατάστασης.
    Ευτελίζεται η γυναίκα ως παρένθετη μητέρα και γενικά υπάρχει ανηθικότητα και προσβολή των μελών της κανονικής οικογένειας.
    Κανονική οικογένεια είναι πατέρας, μητέρα και παιδιά, όπως έχει ορίσει ο Θεός.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:19 | Χρήστος

    Κύριοι Πρωθυπουργέ, Υπουργοί, Βουλευτές. Σίγουρα δέχεστε πιέσεις από εξωτερικά λόμπι, να νομοθετήσετε υπέρ μιας μικρής ομάδας ανθρώπων οι οποίοι έχουν μια συγκεκριμένη σεξουαλική διαστροφή (ή όπως αυτοί θα έλεγαν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό). Η νομοθέτηση αυτή πέραν του ακατανόητου και του άκαιρου σε σχέση με τα μεγάλα που διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή της Γηραιάς Ηπείρου, της Μέσης Ανατολής αλλά και των υφιστάμενων προβλημάτων της καθημερινότητας της κοινωνίας μας στην Ελλάδα, είναι το λιγότερο άκρως επικίνδυνη και απαράδεκτη. Και εξηγούμαι. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει απόλυτη ισότητα δικαιωμάτων και σεβασμού ως ανθρώπινες υπάρξεις με τον προγενέστερο Νόμο που τους επιτρέπει την σύναψη συμφώνου συμβίωσης, άρα η νομοθέτηση της συμβίωσης τους ως Γάμο δεν έχει κανένα λογικό ειρμό σκέψης εκτός της εκ του πονηρού νομοθέτησης είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο χρόνο της τεκνοθεσίας σε αυτούς το οποίο είναι σύμφωνα με την κοινή γνώμη αλλά και κατ’ εμέ εξοργιστικό. Αλήθεια ένα παιδί μεγαλώνοντας μέσα σε μια οικογένεια από νηπιακής ηλικίας και όχι μόνο τι πρότυπα βάζει στην ζωή του; Θυμηθείτε λίγο όταν είσαστε εσείς παιδιά, την γλυκύτητα, την θαλπωρή και την στοργή της ΜΑΝΑΣ και την ακεραιότητα, την αφοσίωση και σταθερότητα του ΠΑΤΕΡΑ. Σε ένα ομοφυλόφιλο «ζεύγος» ποιος θα έχει τον ρόλο της ΜΑΜΑΣ και ποιος τον ρόλο του ΜΠΑΜΠΑ;;;; Καταλαβαίνω ότι όλα τα παιδιά δεν μεγαλώνουν έτσι και κάποια μεγαλώνουν σε κακές συνθήκες και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να είναι γονείς κτλ, μα αυτό οφείλεται καθαρά στα προβλήματα και τις στρεβλώσεις της κοινωνίας και των ανθρώπων με αποτέλεσμα στις περισσότερες των περιπτώσεων να δημιουργούνται άνθρωποι είτε με λάθος πρότυπα είτε κατεστραμμένοι κοινωνικά και ψυχολογικά. Αντί λοιπόν να θεσμοθετήσετε προς αυτή την κατεύθυνση περιορίζοντας αυτό το μείζον θέμα, θεσμοθετείτε ώστε να δημιουργηθούν νέα τέτοια προβλήματα με παιδιά που δεν θα ξέρουν την διαφορά ανάμεσα στον πατέρα και την μάνα, που θα θεωρούν ως φυσιολογικό το μη φυσιολογικό (μιας και αυτό θα βλέπουν) μέχρι να μπορέσουν (αν μπορέσουν) να σχηματίσουν κάποια στιγμή της ζωής τους δική τους άποψη για το τι είναι νορμάλ και τι παρά φύση, ακολουθώντας είτε το παράδειγμα των «γονέων» είτε αντιδρώντας ίσως με περιθωριακό τρόπο ζωής αναθεματίζοντας την κοινωνία, τους υποτιθέμενους «γονείς» τους την πολιτεία και ζώντας πραγματικά σε πλήρη σύγχυση. Ίσως αυτό θέλετε και εσείς να πετύχετε κατ εντολή των λόμπι που νομίζουν ότι διαφεντεύουν τους ανθρώπους. Κλείνοντας θέλω ακόμη να τονίσω ότι ακόμη και να θεσμοθετηθεί μόνο αυτή η συμβίωση ως «γάμος» αυτή από μόνη της θα έχει δικαιωματικά παράγωγα δηλαδή τα παιδιά, άρα σε αυτούς που είναι αδύνατο να αναπαραχθούν (λόγω φυσιολογίας του ανθρώπου) θα τους δοθεί ως δικαίωμα η τεκνοθεσία, λυπάμαι πολύ!!!! Αλήθεια αν αύριο βγει κάποιος και ισχυριστεί ότι ο σεξουαλικός του προσανατολισμός είναι ένα σκυλί , μια γάτα, μια κότα ή ένα χελιδόνι θα το θεωρήσετε νορμάλ και νομοθετήσετε υπέρ του με τον ίδιο τρόπο!!!! Δεν θα έπρεπε όλα αυτά να τα ξέρουν οι ψηφοφόροι σας προ των εκλογών για να μην αποφασίζεται χωρίς αυτούς και ενάντια στο θέλημα τους και την ψήφο τους;;;; Πως θα πάτε να δείτε στα μάτια τους ψηφοφόρους σας και πως θα απλώσετε το χέρι σας σε αυτούς!!!!!!!!!! Αγαπητοί ο Πλάστης των ανθρώπων δημιούργησε το ανθρώπινο είδος με συγκεκριμένο βιολογικό τρόπο ύπαρξης και φυσιολογίας ώστε να μπορεί το είδος να αναπαραχθεί και να ζήσει εις αεί (ως είδος ). Όσο και να θέλετε να βαφτίσετε το χορτάρι κρέας πάντα το χορτάρι θα είναι χορτάρι κι όσο νομοθετείτε με τέτοιο παρανοϊκό τρόπο θα πυροβολείτε τα πόδια σας έως ότου να πυροβολήσετε και την ύπαρξή σας και να εξαφανιστείτε από το σύμπαν. Μακάρι ο καλός Θεός Ιησούς Χριστός να σας ελεήσει, να δείτε την αλήθεια να μετανοήσετε και να σώσετε την ψυχή σας. (Ξέρετε ο άνθρωπος έχει ψυχή και σώμα!!!)

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:38 | ΣΥΡΑΓΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

    Διαφωνώ κάθετα με την θέσπιση αυτού του νόμου.Το σύμφωνο συμβίωσης τους καλύπτει. Διαφορετικά πλήττεται η οικογένεια και με την συνεχή απαίτηση παρουσιάζεται σαν κανονικότητα. Αποδομείταιη αξία του ανθρώπου και των παιδιών. Ο άνθρωπος είναι ετερόφιλος και η επιλογή του καθενός στην εύρεση συντρόφου δεν μπορεί να είναι κανονικότητα και επιβολή στα μικρά παιδιά αυτης της ιδιόρρυθμης κατάστασης.Ευτελίζεται η γυναίκα ως παρένθετη μητέρα και γενικά υπάρχει ανηθικότητα και προσβολή των μελών της κανονικής οικογένειας

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:09 | Αθανάσιος

    Να διαχωρίσετε ότι αυτό ισχύει μόνο και μόνο για τον πολιτικό γάμο και ΌΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ. Η Εκκλησία είναι υπεύθυνη για τον Θρησκευτικό και έχει το δικαίωμα να ορίζει όπως θέλει αυτή τον γάμο για όσους θέλουν να την ακολουθούν και να θέτει αυτή από μόνη της όποιες προϋποθέσεις κρίνει αυτή. Δεν αρκεί ο διαχωρισμός μόνο στον τίτλο του νομοσχεδίου. Η Εκκλησία έχει ταχθεί κατά αυτού του νομοσχεδίου και οφείλετε να διαχωρίσετε αναλυτικώς τον Θρησκευτικό γάμο.
    Επίσης δεν μπορεί να νοηθεί γάμος ομοφυλόφιλων επειδή ως γάμος νοείται η ένωση ανδρός και γυναικός από διεθνείς συμβάσεις, μπορείτε να βρείτε έναν άλλον όρο για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (πχ επέκταση σύμφωνου συμβίωσης)
    Ακόμα οφείλετε να κάνετε δημοψήφισμα για τόσο σημαντικά θέματα και όχι να δράτε αυθαίρετα χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού, ο οποίος διαφωνεί κάθετα όπως αποδεικνύεται από τις δημοσκοπήσεις.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 14:52 | Μαρία Στειακάκη

    Συμφωνώ με τον πολιτικό γάμο, αλλά με το τεκμήριο γονεικότητας

  • Προτείνουμε την αντικατάσταση της φράσης “Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου.” με τη φράση “Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ανεξαρτήτως φύλου.”
    Αυτή η σύνταξη είναι περισσότερο συμπεριληπτική και δεν κάνει ιεράρχηση μεταξύ ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:25 | Mar12

    Χωρίς έρευνες, χωρίς επιστημονικά δεδομένα προχωράτε στην κατάργηση της μητρότητας και της πατρότητας ως δύο διαφορετικές ιδιότητες, που βοηθούν τελικά το κάθε παιδί να σέβεται και να αποδέχεται την διαφορετικότητα.Στο όνομα της διαφορετικότητας την καταργείτε από την διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
    2. Όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πρόβλημα με τις υιοθεσίες, γιατί τα παιδιά είναι λιγότερα από τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν.3. Βγαίνουν γνωστοί ομοφυλόφιλοι, με ψυχιατρικά προβλήματα, και δηλώνουν ότι θέλουν να υιοθετήσουν παιδί. Για να υιοθετήσει ένα ζευγάρι ετεροφυλόφιλων πρέπει να είναι σωματικά και ψυχικά υγιείς, για τους ομοφυλόφιλους δεν θα ισχύει αυτό;
    4. Μήπως με αυτόν τον νόμο θέλετε να περάσετε ελεύθερα πια στην εκπαίδευση αυτό το πρότυπο;; Μήπως θα αρχίσουν τα σχολικά βιβλία να δείχνουν τέτοιες οικογένειες;

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:20 | Νίκος Φουστέρης

    Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος στο οποίο ρητά δημιουργήθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδας, στο νόμο του Θεού, πάλι ρητώς καταγράφεται η πράξη της ομοφυλοφιλίας ως πτώση-αμαρτία. Συνεπώς δεν συμφωνεί άρα σαφώς και δεν χωράει κατά την ταπεινή μου άποψη ούτε καν θέμα προς συζήτηση.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:57 | Κων/να

    Δεν συμφωνώ στον γάμο των ομοφυλόφιλων!
    Δεν συμφωνώ στην υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | Βασίλης Κατιρτζόγλου

    Αδιανόητη και απαράδεκτοι η ρύθμιση που εισάγεται με το νομοσχέδιο αυτό. Η οικογένεια είναι έννοια που διαχρονικά έχει διαμορφωθεί και αποτελείται από τον πατέρα την μητέρα και τα παιδιά. Δεν είναι δυνατόν ο διαφορετικός σεξουαλικός προσανατολισμός των ανθρώπων να θεωρείται ότι εισάγει ατομικό δικαίωμα για τον επαναπροσδιορισμό του όρου της οικογένειας. τα ομόφυλλα ζευγάρια μπορούν να έχουν όποιον σεξουαλικό προσανατολισμό επιθυμούν, οικογένεια όμως συνταγματικά κατοχυρωμένη είναι μόνον αυτή που αποτελείται απο γονείς τον πατέρα δηλαδή και τη μητέρα. Με το νομοσχέδιο αυτό επιχειρείται ο ριζικός επαναπροσδιορισμός της έννοιας της οικογένειας είναι αδιανόητο και απαράδεκτο. τα παιδιά που θα μεγαλώσουν σε τέτοιο περιβάλλον τα σκέφτεστε και αν αυτό το περιβάλλον είναι φυσιολογικό σκεφτείτε να γενικευτεί ένα τέτοιο «φυσιολογικό»περιβάλλον και πείτε μου πώς μετά θα συνεχίσουν να υπάρχουν κοινωνίες ποιος θα τεκνοποιήσει στο τέλος;
    Βασίλης Κατιρτζόγλου
    Δικηγόρος
    Πρόεδρος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών
    Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:52 | Νίκος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Δεν περίμενα από την Ελληνική κυβέρνηση να φέρει αυτό το νομοσχέδιο χωρίς να έχει ενημερώσει πλήρως (μέσω των ΜΜΕ αλλά κ των προεκλογικών συγκεντρώσεων) τον ελληνικό λαό κατά την περίοδο των εκλογών.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 13:48 | Θανάσης

    Διαφωνώ με το προσχέδιο νόμου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 12:23 | Αλέξανδρος Κομπούρας

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο. Καταφανής καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών . Στέρηση του δικαιώματος του παιδιού στην οικογένεια, στην μητέρα και τον πατέρα. Νομοσχέδιο-δηλητήριο κατά της οικογένειας και σύνθλιψη των θεμελίων της και ειδικά της ελληνικής κοινωνίας δεδομένου του προβλήματος της υπογεννητικότητας στην λύση της οποίας βαζει ταφόπλακα.Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου-δηλητηρίου.

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 12:46 | Αφροδίτη Καστάνη

    Διαφωνούμε ριζικά σχετικά με τον νομοσχέδιο αυτό.
    Βαίνει ενάντια στην ορθόδοξη Πίστη και διδασκαλία!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 12:56 | Γιώργος

    ΟΧΙ στην παράνοια και στην ζωοποίηση του ανθρώπου όχι στο επικείμενο νομοσχέδιο της ισοπέδωσης της κοινωνικής συνοχής και της συνέχειας του ανθρώπινου γένους . Δεν υπήρξε τέτοια παράνοια εδώ και χιλιάδες χρόνια που ο κόσμος ακόμα δεν είχε γνωρίσει Χριστό γιατί τώρα?έλεος εύχομαι αυτό το γεγονός να ενώσει ακόμα περισσότερο την φυσιολογική οικογένειά .

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 12:16 | Μιχαλατου Αλεξανδρα

    Απαράδεκτο

  • 31 Ιανουαρίου 2024, 12:37 | Βαρώσης

    Διαφωνώ απόλυτα με το νομοσχέδιο.