ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β’ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ – ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Άρθρο 3 Σύναψη γάμου από πρόσωπα του ιδίου φύλου – Τροποποίηση παρ. 1 άρθρου 1350 Αστικού Κώδικα

 

Στην παρ. 1 του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα, περί των όρων σύναψης γάμου, προστίθεται νέο, πρώτο, εδάφιο, και η παρ. 1 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 1350
Όροι για τη σύναψη γάμου

Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων διαφορετικού ή ίδιου φύλου. Για τη σύναψη γάμου απαιτείται συμφωνία των μελλονύμφων. Οι σχετικές δηλώσεις γίνονται αυτοπροσώπως και χωρίς αίρεση ή προθεσμία.».

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:07 | Μαρία

    Κάθε άνθρωπος αξίζει σεβασμό και είναι ελεύθερος να επιλέγει στη ζωή του ότι θέλει. Όχι όμως να το επιβάλλει και σε άλλους. Διαφωνώ και με τον γάμο και με την υιοθεσία. Νομίζω πως έρχεται με αυτό το νομοσχέδιο και στην Ελλάδα «κατάσταση Καναδά». Αν διαπιστώσουν στον Καναδά ότι το παιδί σου στο σχολείο εκφράζει την άποψη ότι υπάρχουν δύο φύλα και δεν αποδέχεται αυτό που θέλουν αυτοί, τότε η οικογένεια μπορεί να πληρωσει πρόστιμο κοντά στα 30000δολλαρια στην καλύτερη περίπτωση, στη χειρότερη, αν επιμένει δηλαδή κάποιος στην άποψη αυτή (ότι υπάρχουν δύο φύλα) του στέλνουν την πρόνοια και του παίρνουν και το παιδί. Περαστικά μας Έλληνες με αυτούς που ψηφίσαμε. Κι όχι ότι τους νοιάζει και πολύ αυτούς η άποψη των ψηφοφόρων τους, ούτε καν τους νοιάζει οτι θα σβήσουν σαν κόμμα γιατί θα έχουν σβήσει με τη μία χιλιάδες ψηφοφόρους τους. Πάνω από όλα η ατζέντα. Κρίμα και πάλι κρίμα…

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:57 | Δημήτριος Αγ.

    Θα μπορούσε η κυβέρνηση, εφ’ όσον επιθυμεί πραγματικώς να λύσει το πρόβλημα για το πού θα κατευθυνθούν τα παιδιά, να τροποποιήσει το σύμφωνο συμβίωσης κι ας αποτελέσει αυτό παγκόσμια πρωτοτυπία, όπως χαρακτηριστικώς ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σκέρτσος – τούτο θα ήταν το πρόβλημα της Ελλάδας, να ξεχωρίζει παγκοσμίως για τις πρωτοτυπίες της; Αφού συμβαίνει πολλάκις ήδη, δε θα χρειαζόμασταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για να κάνουμε την αρχή… Η υποτιθέμενη ισότητα που επιχειρείται δημιουργεί ανισότητα, διότι εναρμονίζει στο ίδιο επίπεδο δύο εντελώς διαφορετικές καταστάσεις οδηγώντας στη συγκεκριμένη περίπτωση σε αδικία για την πλειοψηφία, η οποία δε θα πρέπει να παραβλέπεται στην κάλλιστη όντως προσπάθεια να προστατευτούν και να «αγκαλιασθούν» εκ της Πολιτείας οι μειονότητες, οι οποίες τυγχάνουν άκρως σεβαστές και προσωπικώς εξ εμού, εφ όσον έχω φίλους και γνωστούς από όλο το φάσμα των προσωπικών προτιμήσεων φύλου, θρησκείας, έθνους κλπ και πραγματικώς θα πρέπει να αισθάνονται ένα με την υπόλοιπη, πλειοψηφούσα σε πολλές επιλογές κοινωνία, δίχως όμως να θίγουν τα δικαιώματα και κεκτημένα αυτής της πλειοψηφούσας κοινωνίας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:02 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Για την Εκκλησία, γάμος είναι η συζυγία, όχι η συντροφικότητα, είναι η ευθύνη, όχι η απόλαυση∙ είναι εγκρατής συνεύρεση, όχι εγωιστική συμπάθεια∙ είναι ζωή και αγιασμός, είναι αδιάζευκτη ένωση, η δε ένωση είναι θυσιαστική του εγώ κένωση, είναι αγάπη που «πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει», αγάπη που «ουδέποτε εκπίπτει».

    Ο πρώτος και απαραίτητος όρος για να γίνει μια σχέση γάμος είναι η δυνατότητα φυσιολογικής σωματικής ένωσης. Για να γίνει και μυστήριο πρέπει να υπάρχει και αγαπητική εν Κυρίω κένωσις. Μόνον έτσι, ο γάμος είναι «μυστήριο μέγα εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν», και κατά τον Αγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, «πατήρ αγίων», η δε οικογένεια «κατ’ οίκον εκκλησία». Σε όλα τα παραπάνω είναι εμφανές ότι γάμος σημαίνει ένωση άνδρα και γυναίκας, που σαφώς διακρίνονται μεταξύ τους κατά το φύλο και είναι αμφότεροι πλασμένοι «κατ’ εικόνα της Τριαδικής θεότητος και καθ’ ομοίωσιν».

    Ως εκ τούτου, οι όροι «οικογένεια» και «γάμος» είναι μοναδικοί.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:52 | Ευάγγελος Ζαχαρίας

    ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο Καυσοκαλυβιτης
    <<έρχεται σύντομα ο καιρός που μερίδα των κληρικών και θα είναι αρκετοί, θα αγκαλιάσουν το πάρα φύσιν!
    Αυτό θα το λένε κάποιοι κληρικοί για δικούς τους λόγους.
    Όχι η Εκκλησία Του Χριστού!
    Όταν η Εκκλησία αποδεχθει πάρα φύσιν καταστάσεις, παύει σαν Εκκλησία Χριστού!
    Η Εκκλησία θεραπεύει αυτές τις βαριές πνευματικές ασθένειες, δεν τις κατοχυρώνει.
    Αυτός είναι ο σκοπός
    της.
    Το υπέρ φύσιν… !

    Αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους και χώρους όπως και των πολιτικών, για δικούς τους λόγους…
    Ας ακούσουμε την Εκκλησία Του Χριστού μας, και ας πάψουμε να εμμένουμε με θράσος στην καταστροφή μας…
    Σας παρακαλούμε ψηφίστε κατά συνείδηση για το καλό όλων μας. Η μάνα είναι μόνο μια η μητέρα Παναγία μας και η κάθε γυναίκα που αξιώνεται να γίνει μητέρα. και όχι παθητικά "ωχ αδερφέ μου"…
    Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα αυτός ο νόμος είναι Αντισυνταγματικος.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:23 | π.Διονύσιος Ταμπάκης

    ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πως από ανθρώπους με ομοφυλοφυλικα παθη που έχω γνωρίσει στην εξομολόγηση, οι περισσότεροι έχουν καοποιηθεί ψυχικά ή σωματικά ή και τα δύο, από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
    Αυτοί λοιπόν οι ανθρωποι θέλουν ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ ΚΑ ΑΠΟΔΟΧΗ και όχι να τους καπηλευόμαστε για να περνανε ,οι έχοντες την εξουσία ,τις όποιες ατζέντες τους.
    ΟΙ συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν αγαπούν ούτε τον άγγελό τους ,μα ούτε ετερόφυλο, ουτε ομοφυλόφυλο.
    Δεν κινδυνεύει λοιπόν η κοινωνία από τους ομοφυλόφιλους αλλά από τους ομοφυλοφιλιστές και αυτόκλητους ψυχρούς δικαιωματιστές που λεηλατούν τον πόνο των δοκιμασμένων ομοφυλόφυλων.
    Μόνο στην αιώνιο αγάπη, Τον Χριστό θα βούμε όλοι δικαίωση όχι σε ανθρώπινους νόμους.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:48 | ΜΑΡΙΑ

    Ο ΘΕΟΣ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΦΥΛΛΑ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 13:19 | Χαρά Μελιδώνη

    Δεν μπορώ να καταλάβω το παράλογον των σημερινών πολιτικών που ενώ δεν αφήνουν πανηγυρι για πανηγυρι σε Εκκκλησίες για να πάρουν ψήφους,όποτε κληθούν ψηφίζουν αντιχριστιανικά.
    Την επόμενη φορά που θα τους δούμε σε Εκκλησίες θα τους ρωτήσουμε για να μας δώσουν την απάντηση !

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:27 | Αντώνης Χατζηγεωργλιου

    Ο καθένας είναι ελέυθερος να ζήσει όπως θέλει.Αυτό το σέβεται μέχρι και ο ίδιος ο Θεός.
    Όμως ποτέ δεν θα αποστερήσουμε σε κανένα παιδί την ανάγκη του να έχει ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:45 | Μαργαρίτα

    Είναι πραγματικά λυπηρό να συζητάμε εν έτει 2024 για τα αυτονόητα. ΔΙΑΦΩΝΩ με το εν λόγω νομοσχέδιο. Εφόσον το σύμφωνο συμβίωσης καλύπτει την συνύπαρξη των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, τί παραπάνω θα τους προσφέρει ο γάμος; Υπάρχει κάτι πίσω από αυτό το νομοσχέδιο που δεν γνωρίζουμε;
    Κύριοι που νομοθετείτε μήπως πρέπει να ανατρέξετε τελικά στην έννοια και τις διαφορές των λέξεων «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» και «ΣΥΜΒΙΩΣΗ»;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:24 | Κρυσταλλία Αηδονίδη

    Όσα αδέλφια μας ταλαιπωρούνται από ομοφυλοφυλικές τάσεις δεν έχουν ανάγκη να αναθρέψουν παιδιά ,αλλά να ξανα΄γινουν οι ίδιοι παιδιά για να λάβουν την πραγματική αγνή αγάπη που στερήθηκαν οι περισσότεροι.
    ΜΗΝ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ
    Θα μας βρούν απέναντί τους όσοι πολιτικοί ψηφίσουν αυτόν τον νόμο

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:30 | Γιώργος

    Κυρίες και κύριοι αυτά είναι πολύ σοβαρά και επικίνδυνα θέματα που πάμε να αγγίξουμε με απρόβλεπτες συνέπειες για μία χώρα που θέλει να λέγεται Ορθόδοξη η οποία θέλει να υπηρετεί το τρίπτυχο πατρίς, θρησκεία, οικογένεια.(Εάν δεν θέλει να μας το ανακοινώσει ώστε να ξέρουμε τι γίνεται))Οπως είπε και ο κύριος Οικονόμου η επιθυμία δεν μπορεί να είναι δικαίωμα. Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνει δημοψήφισμα ώστε να δούμε τι θέλει και ο κυρίαρχος λαός. Οι Δημοκρατίες έτσι λειτουργούν.Το ότι η ΝΔ είναι κυβερνών κόμμα που ψηφίστικέ από το 20% περίπου του ελληνικού λαού δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο 80 % θα υποφέρει από τυχον λάθος θέσεις και αποφάσεις.Είναι απόλυτως σεβαστές οι επίλογές του καθενός και ο καθενας κρέμεται από το τσιγγελακί του άλλα δεν είναι δυνατόν τα πάθη μας και τις αδυναμίες μας αντί να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε να προσπαθουμε με βία να τα προβάλλουμε και να τα επιβάλλουμε πίσω από το πρόσχημα ότι η κοινωνία εξελίσσεται.Δημοψήφισμα λοιπόν….

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:15 | ΖΩΗ

    OI ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ όχι μόνο δεν αγαπάνε τους ομοφυλόφυλους ,όχι μόνο δεν κοιτάνε βαθιά μέσα στην ψυχή τους να δούνε τι πόνο και κακοποίηση οι περισσότεροι κουβαλάνε και πως μπορούν να τους βοηθήσουν ,αλλά απλά τους εκμεταλέυονται και εργαλειοπποιούν για την δική τους ατζέντα.

    ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ-ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ ΝΟΜΟ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:55 | Φοίβος Πανταλέων

    Από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρείται η ορφάνια ως το μεγαλύτερο κακό.
    Τώρα όμως φτιάχνεται και η τεχνητή ορφάνια (όπως και η τεχνητη νοημοσύνη…όλα τεχνητά) αποστερώντας στο παιδί την φιγούρα ενός Πατέρα και μίας Μητέρας από την ζωή του.
    Τέτοιους νόμους δεν ψηφίζουν ούτε στην Μπανανία

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:14 | ΘΕΜΗΣ

    Kανένα παιδί χωρίς ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ .
    ΟΙ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΒΛΑΠΤΟΥΝ.
    ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:22 | Γιούλα Περιστεριώτη

    ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ,ΠΕΡΝΑ ΤΟΝ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ. ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ;
    ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΎΝ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ «ΖΕΥΓΑΡΙΑ» ;
    ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;
    ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΕΧΘΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΙΕΡΟ ΝΟΜΟ ΜΑ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:17 | ΡΙΣΚΑ ΣΟΦΙΑ

    Όσο σημαντική και να είναι η θρησκεία στην Ελληνική εθνική ταυτότητα για κάποιους, δεν είμαστε και ούτε πρέπει να είμαστε θεοκρατικό κράτος. Απλό αίτιο είναι η υποκειμενική φύση της θρησκείας η οποία είναι αντισυνταγματικό να επιβάλλεται σε όλους τους πολίτες νομικά. Αυτή την εισαγωγή την κάνω διότι τα μόνα επιχειρήματα που βλέπω κατά αυτού του νομοσχεδίου και γενικότερα κατά του οποιουδήποτε θέματος που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ κοινωτητα είχει να κάνει με την εκκλησία και την θρησκεία. Το νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά κανέναν εκτός από τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα που θα βοηθήσει. Η ύπαρξη των ανθρώπων αυτών δεν μπορεί να αγνοηθεί αιώνια και είναι ντροπή που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Όλα τα άσχετα επιχειρήματα περί «βιολογίας» και «φύσης» αποτελούν υποκειμενικές απόψεις που δεν υποστηρίζονται από κανέναν βάσιμο επιστημονικό φορέα. Οι απόψεις των θρησκευόμενων και της εκκλησίας είναι σεβαστές αλλά δεν θα έπρεπε να επηρεάσουν την νομοθεσία του κράτους. Η ανικανότητα του κράτους να αναγνωρίσει τα δικαιώματα αυτά οδηγεί απλά σε αφιλόξενο περιβάλλον για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα (τα οποία με αυξανόμενο τρόπο αναγνωρίζουν την ταυτότητα τους και θα συνεχίσουν να αυξάνονται), με αποτέλεσμα την μετανάστευση για εκείνους που μπορούν, και την συνέχεια της κοινωνικής αδράνειας για την οποία η χώρα μας δυστυχώς φημίζεται.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:03 | ΜΥΡΩΝΑΣ

    Το βιο-λογικό είναι πάντα και το πιο λογικό όπως στις τροφές.
    Αντί λοιπόν να ενισχύσουμε την βιολογική οικογένεια φτιάχνουμε με βλάσφημο τρόπο κι’ απομιμήσεις πάνω σε ταλαίπωρες ανθρώπινες ψυχές;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:05 | Γρηγόρης Τρυφωνίδης

    Περίμενα από την σημερινή κυβέρνηση πως θα λύσει κάποια προβλήματα ,αλλά μάλλον θα δημιουργήσει και άλλα ακόμη και ιδιαιτέρως με αυτό το νομοσχέδιο που εκπονείται δίχως σχέδιο και σεβασμό στις αξίες και την κοσμοθεωρία της πατρίδας μας .
    Πολλοί γνωστοί μου και συγγενείς μου αλλά και εγώ ο ίδιος δεν τους ξαναψηφίζω!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:01 | Αναστασία Γρηγοριάδου

    ΟΧΙ στο άνομο νομοσχέδιο για τον δήθεν «γάμο» μεταξύ ομοφυλόφιλων ατόμων.
    ΟΧΙ στην ανάθεση σε αυτούς παιδιών για «ανατροφή».

    (σε περίπτωση που δεν ήταν σαφές το «όχι» στο προηγούμενο σχόλιό μου).

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:51 | Αναστασιος

    ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ Α’
    (Κεφάλαιο 6, στίχοι 9-10):
    “ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι;
    μὴ πλανᾶσθε·
    οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.”

    ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΠΑΙΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:30 | Αντιγόνη

    Θεμελιώδης νόμος της φύσεως διδάσκει τα ευκόλως εννοούμενα και παραδεχούμενα παγκοσμίως από όλες τις φυλές τις γης και παραδόσεις.Η αρμονία και η εξέλιξη κάθε είδους όταν διαταράσσεται επέρχεται εκφυλισμός και σταδιακή μείωση σε συνάρτηση με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις. Η εξαίρεση δεν μπορεί να είναι κανόνας, ούτε να συμπαρασύρει μαζί της αρχές και κανόνες της βιολογίας και της ισορροπίας.Ο ομοφυλόφιλος άνθρωπος υπάρχει στη ζωή από την ένωση θυληκού και αρσενικού.Αρα συνεπάγεται ότι πολεμά τον ίδιο τον εαυτό του και τις συνθήκες που έλαβε ζωή.ο αρχέτυπος νόμος δεν αλλάζει διότι η ψυχοσωματική κατάσταση προσώπων αποκλίνει από αυτόν.Η νομοθετική εξουσία έχει τον τρόπο με οικονομία να διαχειριστεί σε πλαίσια την συμπόρευση αυτών των ανθρώπων χωρίς να διαταράσσει το καθολικό γίγνεσθαι.Κάθε νομοθετικό λάθος έχει θύματα, σωρεία περισσότερων λαθών.Κάθε βιαστικό νομοθέτημα είναι καταδικασμένο.Στο τέλος, ο Θεός τα πάντα εν σοφία εποίησε ως γεννήτωρ ζωής.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:08 | Σαφία Δεληστάθη

    Ακομη και η μουσική μας διδάσκει πως μόνο ΄δυο διαφορετρικοί τόνοι-νότες κάνουν αρμονία .Το ομότονον δεν είναι αρμονικό.
    Μάλλον και η μουσική έιναι ομοφοβική!
    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΩΝ !!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 12:01 | ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

    Αναρωτιέμαι πώς ανατράπηκε η παιδαγωγική και γονεϊκή εμπειρία αιώνων που θέλουν τα παιδιά να μεγαλώνουν καλύτερα μαζί και με τους δύο βιολογικούς γονείς τους και κάθε άλλη μορφή ανατροφής να είναι μειονεκτική για εκείνα ;
    Στη παραδοσιακή οικογένεια θυσιάζονται οι ενήλικες για χάρη των παιδιών.
    Στην ομόφυλη σύζευξη θυσιάζονται τα παιδιά για να δικαιωθεί μια στείρα ένωση και τα θεωρούμενα σεξουαλικά της «δικαιώματα».
    Η γνήσια αγάπη θυσιάζει το δικό της θέλημα για χάρη του αγαπημένου.
    Αυτή εδώ η «αγάπη» ζητά από τους ποιο αδύναμους, δηλ. από τα παιδιά αλλά και από όλη την κοινωνία να κάνουν θυσίες για να ικανοποιηθεί εκείνη.
    Δεν συμφωνώ με τη νομοθετική κατοχύρωση της συμβίωσης των ομόφυλων ατόμων ως ισότιμου «γάμου και οικογένειας» θεωρώντας ότι κακοποιεί και προσβάλλει την ανθρώπινη φύση, αδικεί τα παιδιά που θα αναλάβει, αλλοιώνει το χαρακτήρα της οικογένειας, απομακρύνει τον άνθρωπο από τις πνευματικές και βιολογικές του ρίζες, επιτίθεται στην θρησκευτική και επιστημονική συνείδηση, παραβιάζει την ελευθερία του λόγου και της συνείδησης, ενώ δημιουργεί τεράστια κοινωνικά βάρη και αδικίες.
    Και όλα αυτά από μία κυβέρνηση που συνειδητά και στανικά αγνοεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της που αντιτίθενται σ΄αυτή τη νομοθέτηση !

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:21 | Ορέστης Γιανναράς

    Δεν θελω να σκέφτομαι όχι μόνο τις ηθικές επιπτωσεις )που μάλλον την κυβέρνηση δεν την πολυαπασχολούν και τόσο τα περι ηθικής ),αλλά τις νομικες συνεπειες αυτων των «γαμων»και των περιέργων τεκνοθεσιων αν λαβουμε υποψη επιπλέον την πολυγαμία που σε λίγο θα ψηφισθεί και αυτή.
    Φαντάζεστε τότε να εγερθεί θέμα κληρονομικό π.χ. σε περίπτωση ενός θανάτου; Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ.
    Αν βιολογικά παιδιά παραδοσιακών οικογενειων συνήθως συγκρούονται στα δικαστήρια για τα περιουσιακά,φανταστείτε τί έχει να γίνει με τις συνεπειες αυτου του νόμου όταν η οικογένεια ΄γινεται πλέον «κέντρο διερχομένων και όλοι οι καλοί χωράνε».

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:09 | π. Νικόλαος Σταμάτης

    δεν μπορώ να καταλάβω πώς αμφισβητούμε τα αυτονόητα. Ολόκληρη παραφιλολογία για θέματα που έχουν λυθεί από αρχαιοτάτων χρόνων. Πάμε να νομιμοποιήσουμε το αφύσικο και μάλιστα με «επιχειρήματα»; Αποθεώνουμε τα πάθη και καταδικάζουμε την αρετή και την εγκράτεια;
    ΟΧΙ στο θλιβερό νομοσχέδιο. ΝΑΙ στην οικογένεια!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:38 | ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

    ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
    Και όπως έλεγε ο Ντοστογέφσκι «ΟΥ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ ΚΑΝ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙΣ»
    Τα πρώτα θύματα αυτού του νόμου θα είναι οι ίδιοι οι ομοφυλόφυλοι βάζοντάς αυτούς και τα κηδεμονευόμενα τεκνά σε μία ταλαιπωρία αφού δεν θα μπορούν ως ομοειδείς «γονείς» να διαχειριστούν την φροντίδα ενός παιδιού.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:09 | Βασιλική

    Όχι δε συμφωνώ με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Θέλουμε μια ορθόδοξη χριστιανική Ελλάδα.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:07 | Γεωργία

    Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που τολμά αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια. Προσοχή όμως θα πρέπει να δοθεί και σε πολύ σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται και θα πρέπει να διορθωθούν μέχρι την ψήφιση: (α) θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την πρόσβαση έγγαμων γυναικών ίδιου φύλου στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν είναι άγαμες, (β) θα πρέπει να προβλεφθεί η υπογραφή της συζύγου της γυναίκας που καταφεύγει σε μεθόδους Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και αυτό να αποτελεί αμάχητο τεκμήριο κοινής γονεϊκότητας, ήδη πριν την έναρξη της διαδικασίας, και τέλος (γ) για τις περιπτώσεις βιολογικών παιδιών που αποκτούνται εντός γάμου ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να ισχύει το αμάχητο τεκμήριο γονεϊκότητας, όπως ακριβώς στα ετερόφυλα ζευγάρια, ώστε να αποφεύγονται οι περίπλοκές διαδικασίες υιοθεσίας σε περιπτώσεις που δεν είναι απαραίτητες.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:26 | Μάριος Δελής

    Οι περισσότεροι Έλληνες στην πλειοψηφία είναι αντίθετοι με αυτό το έκτρωμα νομοθέτημα και, αντί να λάβουμε υπόψη τη συντριπτική πλειονότητα, λαμβάνουμε αυτά που έρχονται “απ’ έξω” και από “διαφόρους κύκλους”. Ως εκ τούτου, οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:53 | Γεωργία Μάρκουλη

    Λυπηρώς το όλο θέμα εξετάσθηκε επιπόλαια από πίεση γνωστών κύκλων, να μην πω ονόματα. Δεν βλέπω επιχειρήματα αλλά τσιτάτα, συνθήματα.:Αλλη μία σφαίρα στο σώμα της κοινωνίας με αυτόν τον νόμο!!!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:53 | Κωνσταντίνος Κίκιλης

    Τα Σόδομα και τα Γόμορρα είναι τώρα η ερυθρά θάλασσα, όπου δεν μπορεί να ζήσει ούτε μικρόβιο.
    Η Νινευή που είχε βασιλιά έκφυλο, καταστράφηκε τόσο, που μέχρι πρόσφατα δεν γνωρίζαμε ούτε την τοποθεσία της.
    Κάθε παρόμοιο παράδειγμα στην ανθρώπινη ιστορία είχε παρόμοια κατάληξη.
    Αρνούμαστε με κάθε τρόπο να καταστρέψετε την
    πατρίδα μας!
    Θέλουμε το έλεος του Θεού για όλον τον κόσμο και όχι την ανωμαλία και την αποστασία.
    Η κάθε πνευματική ασθένεια πρέπει να θεραπεύεται και όχι να θεσμοθετείται και να μεταδίδεται μάλιστα απο γενιά σε γενιά.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:46 | ΑΘANASIA ΜΑΡΚΟΥ

    Μια δυσλειτουργική οικογένεια φέρνει στον κόσμο προβληματικά παιδιά, κάτι το οποίο το βλέπουμε σήμερα. Βλέπουμεαύξηση της εγκληματικότητας νέων, αύξηση χρήσης ναρκωτικών και πίσω μια οικογένεια δυσλειτουργική και διαλυμένη. Ως εκ τούτου, προτρέπει να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας, και όχι να την διαλύσουμε με τέτοια νομοθετήματα όπως του «γάμου» των ομοφυλοφύλων

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:54 | ΧΡΥΣΑ ΤΥΜΠΑΝΙΔΟΥ

    ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΥΤΟ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:34 | Σωτήρης Κυριαζής

    Το να είναι ένας άνθρωπος ομοφυλόφιλος, είναι δικαίωμα του στο κακό και στο διεφθαρμένο,το να νομοθετεί όμως ένα κράτος υπέρ του γάμου και της υιοθεσίας εκτός των άλλων είναι και διαφήμιση και προπαγάνδα υπέρ του κιναιδισμού.Μεγαλη συμφορά για το έθνος αν περάσει το επάρατο αυτό νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:24 | Φιλόθεος

    ΟΧΙ στο αντισυναγματικό εφυλιστικό νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:07 | Τρισεύγενη Γκάτζιου

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ Η ΙΔΙΑ.
    ΤΟ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΓΕΝΝΟΣΗΜΑ ΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ,ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑ.

    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ !

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:57 | Σταμάτης

    Με το ζόρι παντρειά…

    Δικτατορία πίσω από τη μάσκα της δημοκρατίας…

    Αποφασίζουμε, για τα παιδιά, χωρίς τα παιδιά.

    Είναι αφύσικο.

    Όλοι οι νοήμονες ομοφυλόφιλοι και ετεροφυλόφιλοι
    απορούν με το νομοσχέδιο και όλα αυτά τα σχέδια.

    Αλήθεια; Γιατί στις ειδήσεις αναπαράγουν αδιάλειπτα
    τους ονειρικούς γάμους των ομοφυλοφίλων (στο εξωτερικό)
    και δεν δείχνουν στον κόσμο πλάνα από τις παρελάσεις
    τους Gay Pride στην Ελλάδα;

    Χωρίς Θεό, όλα επιτρέπονται.

    Φ. Ντοστογιέφσκι

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:05 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΓΛΑΤΖΗΣ

    Δεν συμφωνώ με τον γάμο ομοφιλων ζευγαριών,το σύμφωνο συμβιωσης είναι αρκετό!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:27 | Μαρία Χάσκου

    Διαφωνώ με το γάμο των ομοφυλοφύλων, είναι ενάντια στη φύση. Επίσης, είναι περιττός αυτός ο νόμος από τη στιγμή που καλύπτονται από το σύμφωνο συμβίωσης.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 11:04 | Αναστασία Γρηγοριάδου

    Φθάσαμε στο σημείο να πρέπει να επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα.
    Ποιος είναι, άραγε, ο σκοπός του γάμου και της οικογένειας;
    Επειδή ο αληθινός σκοπός τους έχει φθίνει στη σκέψη μας, γι’ αυτό φθάσαμε εδώ τώρα.

    Γιατί παντρεύονται οι άνθρωποι; Για να κάνουν παιδιά, θα πει κάποιος (και να συνεχιστεί η ζωή στη γη). Για να μην είναι μόνοι, θα πει κάποιος άλλος. Δίκιο έχουν και οι δύο.
    Όμως ο Θεός θα συμπληρώσει ότι τον γάμο τον ευλόγησε ο ίδιος ο Γιος του, ο Χριστός, για να βαδίσουν οι σύζυγοι τον δρόμο του αγιασμού τους και να μπάσουν σ’ αυτόν τον δρόμο και τα παιδιά που θα θελήσει (αν θελήσει και όσα θελήσει) να τους δώσει ο Θεός. Σκοπός του γάμου είναι η βασιλεία των ουρανών! Και όποιος την ποθεί και ζει γι’ αυτήν, ζει κατά το Ευαγγέλιο, μέσα στην Εκκλησία.
    Ποιος, άραγε, από αυτούς που με τόσον (πικρό) ζήλο υποστηρίζουν αυτήν την ανομία, ποιος ζει μέσα στην Εκκλησία, με πνευματική ζωή, προσευχή, εξομολόγηση, μυστήρια, μελέτη του λόγου του Θεού; Δυστυχώς, οι περισσότεροι από αυτούς που υποστηρίζουν αυτό το νομοσχέδιο, να γίνει «νόμος του κράτους», είναι βαπτισμένοι χριστιανοί και δυστυχώς ζουν σαν αβάπτιστοι! (ωστόσο «δικαιούνται» να έχουν άποψη, αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο.)
    Μα, καλά, πόσες αυταπάτες επιτρέπουν στον εαυτό τους;

    Πιο «έντιμο» θα ήταν να πει κάποιος: Εγώ δεν παραδέχομαι ούτε ευαγγέλια ούτε εκκλησίες. Αυτό που θέλω τώρα, αυτός ο τρόπος σεξουαλικής μου ικανοποίησης, αυτός έχει αξία για μένα και θα τον υποστηρίξω όπου μπορώ να τον φτάσω. Φτωχό, αλλά πιο ξεκάθαρο από το να πει κάποιος: «Ο Θεός μιλάει για αγάπη, κι εμείς μιλάμε για αγάπη, λοιπόν, συμφωνούμε ότι ο Θεός υποστηρίζει αυτά που λέμε κι εμείς» – αυτό δείχνει έλλειψη βασικού λογικού υποβάθρου.

    Είναι πολύ κρίμα τόσοι άνθρωποι, και νέοι μάλιστα, να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από σύγχρονες «ατζέντες» και να φτάσουν να ζητούν κάτι που από μόνοι τους δεν θα το ζητούσαν! Έρχονται κάποιοι «προοδευτικοί» και τους χτυπούν δήθεν φιλικά στον ώμο και τους λένε: «Καλά βαδίζεις» (ενώ πάει χωρίς φρένα). «Όχι μόνο σε υποστηρίζω, αλλά θα σου επιτρέψω να κάνεις και γάμο!». Πόση απάτη, Θεέ μου. Πόση εξαπάτηση, πόση δολιότητα.

    Καλή μετάνοια σε όλους μας.
    Μακάρι ο Θεός να σώσει τα παιδιά όλου του κόσμου (μέσα σε αυτά είναι και τα δικά μας) και να πετύχουμε όλοι τη σωτηρία των ψυχών μας, που γι’ αυτήν ο Ίδιος ο Θεός έκανε τα πάντα, δεν άφησε και κάτι που μπορούσε να κάνει και δεν το έκανε, να υποστεί και δεν το υπέστη, να χαρίσει και δεν το χάρισε!

    Η νεοφανής Οσία Γαβριηλία έλεγε: «Μα, βρέχει τη χάρη!». Εμείς τίποτε δεν χαμπαριάζουμε, μόνο τα κάτω από τη μέση νοιάζουν την περισσότερη κοινωνία.
    Nα νομοθετήσουμε τώρα, να μπορούν να «παντρευτούν» άντρας με άντρα και γυναίκα με γυναίκα. Αντί να βοηθήσουν (αυτοί που κόπτονται) τους πληγωμένους αυτούς ανθρώπους να λύσουν ουσιαστικά το πρόβλημά τους, τους οδηγούν πιο βαθιά σε αυτό. Αντί να πει ο γιατρός: Πρόσεξε τη διατροφή σου και θα λυθεί από μόνο του το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος υγείας που έχεις, αυτός φεσώνει με φάρμακα τον ασθενή, ο οποίος βέβαια συνεχίζει την ίδια κακή διατροφή και μετά αναρωτιόμαστε «τί δεν πήγε καλά, βρε παιδί μου». Αλλά δεν θέλουμε και να κακοκαρδίσουμε τον ασθενή, τι, να του χαλάσουμε την καρδιά; (δεν θα ξαναέρθει, θα πάει αλλού!) και τον αφήνουμε στην κακή του συνήθεια, να σαβουριάζει ζάχαρες, μαργαρίνες και πιτόγυρα, και μετά τρέχουμε να διορθώσουμε τους δείκτες αλλάζοντας τη φαρμακευτική αγωγή.

    Πίσω από αυτό, στους περισσότερους, κρύβεται η ανθρωπαρέσκεια, θέλουμε να μας πουν οι άνθρωποι ότι είμαστε καλοί, προοδευτικοί, με βάση τις επικρατούσες ως κανόνες αθλιότητες της εποχής, έχοντας εγκαταλείψει τον γλυκύ και ελαφρύ νόμο του Χριστού, που Αυτός θα μας ρωτήσει μια μέρα: Πώς ζήσαμε; Τι κάναμε από αληθινή αγάπη γι’ Αυτόν; Τι κάναμε για τη σ ω τ η ρ ί α τη δική μας και του αδελφού, του πλησίον;

    Ξέρετε κάτι; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι παιδιά από κάποια μάνα και κάποιον πατέρα, που τα πόνεσε και τα πονάει. Και επιτρέψτε μου, όσοι γονείς έχετε αυτόν τον πόνο: Δεν θα βοηθήσει τα παιδιά σας ένα ψέμα. Την αλήθεια πρέπει να ψάξουν – και θα τη βρουν. Την αιτία της φλεγμονής για να την απαλείψουν τελικά και όχι τον τρόπο να την καλύψουν ή να την αναδείξουν σε νέο τρεντ.

    Η αληθινή βοήθεια, αυτή που θα τα λυτρώσει, δεν είναι αυτή που προτείνετε. Μόνο στο χειρότερο θα πάει η κοινωνία. Απαράδεκτα, βδελυκτά πράγματα είναι αυτά και κρίμα για τα παιδιά που θα επιτραπεί να τα πάρουν και να τα μεγαλώσουν (!) παράλληλα με την σεξουαλική τους σχέση οι ομοφυλόφιλοι συνάνθρωποί μας. Αυτοί δεν έχουν λύσει τα δικά τους θέματα, θα μπορέσουν να αναθρέψουν ανθρώπους σε μελλοντικές ολοκληρωμένες προσωπικότητες; Ο άνθρωπος που πρώτη θέση στη ζωή του και στην ψυχή του έχει η σεξουαλική του τοποθέτηση, δεν είναι ελεύθερος. Πώς μπορεί να διδάξει ελευθερία στον άλλον;

    Δεν ξέρω αν κατάφερα να δείξω τον πόνο μου γι’ αυτά τα άτομα. Υπάρχει, όμως, και είναι μεγάλος. Όχι έχθρα, πόνος. Όμως για όσους δεν κάνουν οι ίδιοι ή/και τα παιδιά τους αυτή την αμαρτία αλλά ωθούν τους άλλους σε αυτήν, με αχαρακτήριστα αγαπούλικα «νομοσχέδια», ισχύει η παροιμία: «Δεν φταίει η π…. αλλά η ρου….» (να με συγχωρείτε). Έχουν φριχτή ευθύνη αυτοί και ειλικρινά θα ήθελα να δω πάνω τους τη δικαιοσύνη του Θεού.

    Να με συγχωρείτε, καλή μετάνοια και φώτιση σε όλους.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:39 | Μαίρη

    Κάθε ένωση στη φύση που δεν είναι κατά φύσιν είναι στειρα.
    Νομικά ηθικά και κοινωνικά είναι απαράδεκτο το νομοσχέδιο.
    Γάμος στα ελληνικά σημαίνει ένωση άνδρα και γυναίκας. Τα υπόλοιπα ονομάζονται αλλιώς στην ελληνική γλώσσα.

    Εάν ωστόσο επιθυμούν οι κύριοι βουλευτές μπορούν να δώσουν προς τεκνοθεσία τα δικά τους τέκνα σε ζευγάρια λοάτκι και αν πετύχει το πείραμα το συζητάμε.

    Γιατί τα παιδιά των ιδρυμάτων πρέπει να γίνουν πειραματόζωα;
    Η διεθνής εμπειρία σε Αμερική , Αυστραλία και Καναδά δείχνει τα άπειρα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν παιδιά που μεγάλωσαν σε gay οικογένειες, χώρια αυτά που κακοποιήθηκαν με διάφορους τρόπους.

    Αν ωστόσο κάποιος gay γονιός μεγαλώνει παιδί καλά θα κάνει να κρατήσει εγκράτεια μέσα στο σπίτι του και καθαρότητα για την αγάπη του παιδιού του ,μέχρι το παιδί να μεγαλώσει, γιατί το παιδί δεν επιτρέπεται να ζει και να βλέπει πορνικά πράγματα, πόσο μάλλον διαστροφικά κατά την ανθρώπινη φυσιολογία και ανατομία.

    Ωστόσο δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση.
    Όποιος δεν διστάζει να μας πνίξει και να μας κάψει, να παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία γιατί να νοιαστεί για την οικογενειακή , εργασιακή και προσωπική μας ευτυχία; εμάς ή των παιδιών μας;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:48 | Άκης

    Το νομοσχέδιο για την ισότητα σε γάμο/τεκνοθεσία καταλαβαίναμε από την αρχή ότι, εκτός άλλων αποκλεισμών, θα αγνοεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων.

    Το κάνει μάλιστα με τρόπο εντελώς άτοπο με βάση την κοινή λογική και επομένως νομικά έωλο:
    Αν θελήσει να συνεχίσει την τήρηση του νόμου περί παρένθετης κύησης του 2002 (με τις τροποποιήσεις του ως σήμερα), σημαίνει ότι θα συνεχίσει να δίνει πρόσβαση στην παρένθετη κύηση σε γυναίκες (είτε μόνες είτε σε ετερόφυλη σχέση).

    Άρα αναρωτιόμαστε, μετά και την θέσπιση της ισότητας στον γάμο που συμπαρασύρει επί μέρους ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και αιτήματα, θα δίνει δυνατότητα και σε τρανς γυναίκες να αιτηθούν για παρένθετη κυοφόρο;

    Αν όχι, βάσει ποιας λογικής ίσης μεταχείρισης;
    Δεν θα αποτελεί αυτό ευθεία διάκριση;

    Αν ναι, αφού οι τρανς γυναίκες δε θα χρειάζονται παρένθετη επειδή έχουν διαγνωσμένο ιατρικό πρόβλημα όπως ο νόμος ορίζει αλλά επειδή δε διαθέτουν μήτρα και συναφές αναπαραγωγικό σύστημα,
    Γιατί να αρνείται την πρόσβαση σε παρενθεσία σε τρανς άνδρα, που έχει μήτρα και μπορεί να κυοφορήσει, αλλά μπορεί να έχει ιατρικό πρόβλημα που να τον εμποδίζει, συναφές με μιας σις γυναίκας και συνεπές με τον νόμο που ήδη υφίσταται;

    Και αν επιτρέπεται σε τρανς γυναίκες γιατί να απαγορεύεται σε σις άνδρες που επίσης δεν έχουν μήτρα και ούτε συναφές ιατρικό πρόβλημα;

    Αν σας φαίνονται όλα αυτά λεπτομέρειες ή δυσνόητα στην πρώτη ανάγνωση, είναι γιατί η αορατότητα και οι πολλαπλοί αποκλεισμοί σε βάρος τρανς ανθρώπων είναι τόσο βαθείς που δεν αποτελούν καν μέρος της κουβέντας.

    Όσο για τα non-binary/μη δυϊκά άτομα;
    Αυτά αποκλείονται άμεσα από την παραμικρή αναγνώριση, αφού όπως δήλωσε ρητά ο Άκης Σκέρτσος τα φύλα είναι δύο και αυτό δεν αλλάζει με αυτό το νομοσχέδιο.

    Τα φύλα όμως δεν είναι δύο, και δεν φέρνω πια τόσο ριζοσπαστικά νέα.

    Μέχρι και οι συντηρητικοί διεθνείς φορείς ψυχικής υγείας των οποίων τις οδηγίες ακολουθούμε και στην Ελλάδα ορίζουν ότι «το φύλο είναι μια μη δυϊκή κατασκευή που επιτρέπει ένα εύρος ταυτοτήτων φύλου (δηλ. δεν υπάρχουν αποκλειστικά δύο φύλα)».
    (Ενδεικτικά, American Psychological & Psychiatrist Association)

    Προφανώς δεν περίμενα καμία ανοιχτή δήλωση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για το ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο φύλα.
    Η κυβέρνηση όμως επιλέγει πόσες έμφυλες εμπειρίες «καταργεί» με το να σπεύδει σε τέτοιες δηλώσεις αλλά και με το να μη συμπεριλαμβάνει τα πιο καταπιεσμένα μέλη μιας μειονότητας, που αποτελούν σταθερά στόχο ακροδεξιών και νεοφασιστικών κινημάτων.

    Έχουμε 2024.

    Το να νομοθετούμε σα να είναι ακόμα 2002 ή 1962 θα το βρούμε μπροστά μας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:17 | ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΙΩΆΝΝΗΣ

    Ακούσατε λόγον Κυρίου, άρχοντες Σοδόμων· προσέχετε νόμον Θεού, λαός Γομόρρας….”

    Ακούσατε λόγον Κυρίου, άρχοντες Σοδόμων· προσέχετε νόμον Θεού, λαός Γομόρρας, …

    Ουαί έθνος αμαρτωλόν, λαός πλήρης αμαρτιών, σπέρμα πονηρόν, υιοί άνομοι.…

    Φοβερόν το παρακούειν των του Θεού λόγων.…

    Πας γαρ ο ποιων την αμαρτίαν, εκ του διαβόλου γεγέννηται. Και ο Κύριος δε τοις
    πονηρευομένοις φησίν· Υμείς εκ του πατρός υμών του διαβόλου εστέ….

    … παρασυνεβλήθη τοις κτήνησι
    τοις ανοήτοις και ωμοιώθη αυτοίς. Τοιούτοι δε εισιν οι μη κατά λόγον, αλλά κατά
    πάθος ζώντες, εκ της αλογίας προς τον κτηνώδη βίον υποφερόμενοι.

    Ιδού γαρ (φησίν) οι μακρύνοντες εαυτούς από σου, απολούνται…..

    Η γη υμών έρημος· αι πόλεις υμών πυρίκαυστοι· την χώραν υμών ενώπιον
    υμών αλλότριοι κατεσθίουσιν αυτήν, και ηρήμωται, κατεστραμμένη υπό λαών
    αλλοτρίων. Επειδή απέγνω της διορθώσεως, απειλεί τον αφανισμόν..

    (Μέγας Βασίλειος.).

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:28 | ΝΟΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

    O Καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει «περί ορέξεως κωλοκυθόπιτα.
    «Όμως ας αφήσουν τα καυμένα τα παιδιά ήσυχα να μπορούν να έχουν Πατέρα και Μητέρα έστω και ως υιοθετημένα και όχι κάτι ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΗΤΕΡΑ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:58 | Ανδρέας

    Θα ήταν νομικά ορθότερο να αναγράφει ως εξής:

    «Ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο πρόσωπων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ φύλου»

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:07 | π.Διονύσιος Ταμπάκης

    Ας αναλογισθούμε πως ο Θεός όλες τις αμαρτίες τις ανέχεται και περιμένει την μετάνοιά μας.Όμως την σοδομική αμαρτία και όταν μάλιστα αυτή μετα υπερηφανείας νομιμοποιείται δεν την αντέχει ούτε ο ίδιος ο Θεός.
    Γιαυτό και για μοναδική φορά στην ιστορία έριξε φωτιά(αστεροειδή λένε κάποιοι που επέφερε θερμικό κύμα 3500 βαθμών κελσίου)και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμορρα.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:25 | ΜΑΡΙΑ

    Τα δικαιωματα των ομοφυλόφιλων καλύπτονται μια χαρα απο το συμφωνο συμβίωσης.Οχι στο γαμο κ φυσικα ΟΧΙ στην υιοθεσια,ειδικα όταν οι αιτήσεις των ετεροφυλλων ζευγαριων υπερκαλύπτουν τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονται στις δομές.Εδω δεν εχετε λύσειτο θέμα επιβίωσης κ ασφάλειας του ελληνικού λαού και θελετε να ασχοληθείτε με υποτιθένα προβλήματα μιας μειονότητας? σοβαρευτειτε επιτελους.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:11 | Ανδρέας

    καλή λευτεριά στους φυσιολογικούς ανθρώπους! γάμος ομοφυλοφίλων δεν νοείται!!!
    Γάμος = άνδρας + γυναίκα! οτιδήποτε άλλο είναι μη φυσιολογικό

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:58 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

    Το άρθρο 21 του Συντάγματος ορίζει ότι η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
    Η έννοια της οικογένειας, όπως την αντιλαμβάνεται ο συνταγματικός νομοθέτης, προϋποθέτει ετερόφυλους γονείς και τέκνα γεννηθέντα ή υιοθετηθέντα από αυτούς.
    Οιαδήποτε άλλη προσέγγιση, η οποία διευρύνει την παραπάνω έννοια της οικογένειας – θεμελίου της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους – φρονώ ότι κείται εκτός της συνταγματικής νομιμότητας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 10:10 | ΜΑΡΙΑ

    Τα δικαιωματα των ομοφυλόφιλων καλύπτονται μια χαρα απο το συμφωνο συμβίωσης.Οχι στο γαμο κ φυσικα ΟΧΙ στην υιοθεσια,ειδικα όταν οι αιτήσεις των ετεροφυλλων ζευγαριων υπερκαλύπτουν τον αριθμό των παιδιών που βρίσκονται στις δομές.Εδω δεν εχετε λύσειτο θέμα επιβίωσης κ ασφάλειας του ελληνικού λαού και θελετε να ασχοληθείτε με υποτιθένα προβλήματα μιας μειονότητας? σοβαρευτειτε επιτελους.