ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:34 | Μύρων

    Συντασσόμενος απόλυτα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, την οποία και επισυνάπτω προς ενημέρωση όλων όσων δεν έχουν λάβει γνώση, δηλώνω κάθετα αντίθετος προς το προωθούμενο νομοσχέδιο του οποίου μετά θλίψεως και φόβο Θεού ζητώ την απόσυρση.

    Η Εκκλησία αποδέχεται για τη σχέση άνδρα-γυναίκας και παιδιών ότι:
    α) η δυαδικότητα των φύλων και η συμπληρωματικότητά τους δεν αποτελούν κοινωνικές επινοήσεις, αλλά προέρχονται από τον Θεό («… καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων· αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε…», Γένεσις 1, 27-28),
    β) η ιερότητα της ένωσης άνδρα και γυναίκας παραπέμπει στη σχέση του Χριστού και της Εκκλησίας («… ὁ ἀγαπῶν τὴν ἑαυτοῦ γυναῖκα ἑαυτὸν ἀγαπᾷ… τό μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, ἐγὼ δὲ λέγω εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν Ἐκκλησίαν», Απ. Παύλου, Προς Εφεσίους 5, 28),
    γ) ο χριστιανικός γάμος δεν είναι απλή συμφωνία συμβίωσης, αλλά Ιερό Μυστήριο, μέσω του οποίου παρέχεται η χάρη του Θεού στη σχέση κοινωνίας άνδρα και γυναίκας με στόχο την κοινή τους πορεία προς τη θέωση –και αυτή η ευλογημένη πορεία αφορά όλα τα ζεύγη με ή χωρίς παιδιά,
    δ) ο πατέρας και η μητέρα είναι συστατικά στοιχεία της παιδικής και της ενήλικης ζωής («Τίμα τόν πατέρα σου καί τήν μητέρα σου»,Έξοδος 20, 12).
    Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.
    Από το 2015 το σύμφωνο συμβίωσης παρέχει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου όλα τα δικαιώματα και τις δυνατότητες του γάμου με κύρια εξαίρεση τη δυνατότητα απόκτησης παιδιών με υιοθεσία ή παρένθετη κύηση. Το σύνθημα της «ισότητας στον γάμο» αποβλέπει σε ένα στόχο, στην απόκτηση παιδιών από «ομόφυλα ζευγάρια».
    Ανακοινώθηκε ότι θα επιτρέπεται ο «ομόφυλος γάμος» και η «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας και (με διάφορες διόδους) μέσω παρένθετης κύησης. Οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι συνευδοκούντες σε αυτό προωθούν την κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας και τη μετατροπή τους σε ουδέτερη γονεϊκότητα, την εξαφάνιση των ρόλων των δύο φύλων μέσα στην οικογένεια και θέτουν πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών τις σεξουαλικές επιλογές των ομοφυλόφιλων ενηλίκων. Με βάση το νομοσχέδιο, ομοφυλόφιλοι μονογονείς θα μπορούν να επιβάλουν στο παιδί τους τον σύντροφό τους ως «πατέρα 2» ή ως «μητέρα 2».
    Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία καταδικάζει μελλοντικά παιδιά να μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των γονεϊκών ρόλων. Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση. Προκαλεί στέρηση του ενός γονέα, αλλά όχι σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομοφυλοφιλική συμβίωση προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν επίσης το προσωπικό βίωμα της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των «ομόφυλων γονέων» τους) μέσα σε μία ετερόφυλη σχέση. Τα παιδιά με πατέρες 1 και 2 ή με μητέρες 1 και 2 (ή και παραπάνω) θα είναι τα θύματα ενός αφύσικου μηχανισμού τεκνοθεσιών.
    Δημοσιοποιήθηκε ότι: α) θα επιτρέπεται στα «ομόφυλα ζευγάρια» η από κοινού υιοθεσία και η υιοθεσία από τον «ομόφυλο σύζυγο» του γονέα (θα ισχύσει και για τα σημερινά παιδιά από παρένθετη κύηση), β) δεν θα επιτρέπεται στην Ελλάδα η παρένθετη κύηση υπέρ «ομόφυλου ζευγαριού», αλλά αυτή θα αναγνωρίζεται, αν έγινε νόμιμα σε άλλο κράτος. Οι ρυθμίσεις αυτές θα αποτελέσουν κίνητρα για την εκμετάλλευση ευάλωτων γυναικών.
    Εάν τα προαναφερθέντα ισχύσουν, πρόκειται για ένα ναρκοθετημένο νομοσχέδιο με αντιφάσεις και τρόπους παράκαμψης των απαγορεύσεών του (μέσω κυήσεων στο εξωτερικό) και είναι πιθανή η καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων λόγω διακρίσεων, οπότε η χώρα θα αναγκασθεί να νομοθετήσει και στο έδαφός της την παρένθετη κύηση.
    Το νομοσχέδιο καταργεί όχι μόνο κανόνες βιοηθικής, χριστιανικές αξίες και την ελληνική οικογενειακή παράδοση, αλλά ανατρέπει τα δικαιώματα μελλοντικών παιδιών και τους ρόλους των φύλων ως στοιχείων συνοχής της κοινωνίας –και αυτό αφορά τον καθένα, έστω και αν δεν αποδέχεται τη χριστιανική ηθική. Το ερώτημα που αιωρείται αναπάντητο είναι τελικά: Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της απόφασης που αλλάζει συνολικά και άρδην τον θεσμό του γάμου και την ιδιότητα του γονέα και γιατί προωθείται με τόση επιμονή;
    Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίζει μόνο το Ιερό Μυστήριο του χριστιανικού γάμου και απορρίπτει τον πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου. Εν προκειμένω τάσσεται κατά του πολιτικού γάμου «ομόφυλων ζευγαριών» για τον πρόσθετο λόγο ότι αυτός οδηγεί αναπόδραστα σε «ομόφυλη γονεϊκότητα» μέσω υιοθεσίας ή παρένθετης κύησης. Η νομοθέτηση αυτή συγκρούεται τόσο με τη χριστιανική ανθρωπολογία, όσο και με το καθήκον της κοινωνίας να εξασφαλίζει στα παιδιά ευημερία και σωστή ανατροφή, αλλά και με το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατρική και μητρική παρουσία και φροντίδα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:37 | Ξανθή Συριοπούλου

    Κύριοι Βουλευταί, Σᾶς παρακαλῶ πολύ, νά σεβαστῆτε τό Νόμο τοῦ Θεοῦ, τήν Ἑλληνική παραδοσιακή χριστιανική οἰκογένεια καί τό θεσμό τῆς Δημοκρατίας στή γενέτειρά της. Νά εἶσθε παρόντες καί νά καταψηφίσετε τό Νομοσχέδιο, πού θά ἀλλοιώση τήν Ἑλληνική κοινωνία καί θά δημιουργήση δυστυχισμένες ὑπάρξεις. Μή μᾶς ἀπαγοητεύσετε. Ξ. Σ. Ἐκπαιδευτικός.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:00 | Ευαγγελία

    Έναν άνθρωπο μπορούν να τον δημιουργήσουν ένας άντρας και μια γυναίκα. Το φυσιολογικό για αυτόν τον άνθρωπο είναι να τον μεγαλώσουν ένας άνδρας και μια γυναίκα. Αυτό ζητάει η ψυχή και ο εγκέφαλος του,από πριν γεννηθεί. Ξέρει το μωρό οτι μεγαλώνει μέσα σε γυναίκα. Για ποιο λόγο να επέμβουμε σε αυτό;; Η φύση που τόσο σεβόμαστε και προστατεύουμε δεν το έχει αλλάξει αυτό εδώ και αιώνες. Ούτε έκανε η φύση και ο Θεός τον άντρα γυναίκα, ούτε το αντίστροφο, για να έχουν αυτό το δικαίωμα. Κανένα δικαίωμα σε κανέναν άνθρωπο που θέλει να επέμβει στις ισορροπίες και στα δημιουργηματα του Θεού. Ούτε τα ζώα έχουν τέτοιο θράσος.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:06 | Μοτσια Χαρικλεια

    Καλησπέρα σας

    Θα ήθελα να διαμαρτυρηθώ για την ψήφιση του συγκεκριμενου νομοσχεδίου, που διαστρεβλώνει, υπονομεύει και καταργεί το θεσμό της οικογενειας. Η οικογένεια προκύπτει από την ένωση των δυο φυλων(που το ένα φύλο συμπληρώνει το άλλο) και ολοκληρώνεται με την τεκνοποίηση. Επομένως η ένωση δυο ομόφυλων ανθρώπων που από τη φύση τους δεν είναι συμπληρωματικοί και ούτε έχουν τη δυνατοτητα τεκνοποίησης, δεν νοείται οικογένεια. Είναι άλλο πράγμα το δικαίωμα στην επιλογή συντρόφου και είναι σεβαστό και άλλο η διαστρέβλωση του θεσμού της οικογενειας.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων που λαμβάνετε υπόψιν σας τη γνώμη του Ελληνικού Λαού, εκ του οποίου, πηγάζει και η εξουσία της εκάστοτε κυβέρνησης. Η εκάστοτε ψηφισμενη Κυβέρνηση οφείλει να προφυλάσσει και να διατηρεί την ακεραιότητα των νόμων και του Συνταγματος και να μην προβεί σε καμία αλλαγή των παραπάνω αν δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του Λαού.

    Με σεβασμό

    Μοτσια Χαρικλεια

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:11 | Θεώνη

    ΔΙΑΦΩΝΩ!
    Όχι στο νομοσχέδιο!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:12 | Σωτηρία

    Διαφωνώ ριζικά με το νομοσχέδιο, διότι:
    α) Είναι αντίθετο με το θέλημα του Θεού και δεν αρμόζει σε ένα Ορθόδοξο Χριστιανικό Κράτος να ψηφίζει αντίθεους νόμους.
    β) Υποστηρίζει παρά φύσιν καταστάσεις.
    γ) 3 είναι οι κολώνες της Ελλάδος: Θρησκεία, Πατρίδα, Οικογένεια. Με το νομοσχέδιο αυτό σείεται συθέμελα η εξ αυτών με άμεσο κίνδυνο τη κατάρευση του οικοδομήματος της Πατρίδος μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:26 | George B

    Συμφωνώ με το νομοσχέδιο επί της αρχής, αλλά τα ίσα δικαιώματα δεν αφορούν μόνο την ΛΑΟΤΚΙ κοινότητα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:56 | Ελένη Βαϊνά

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο αυτό ως Ελληνίδα και ορθόδοξη.
    Το Συνταγμα μας ειναι στο ονομα της Αγίας Τριάδος κ αυτο το νομοσχεδιο ειναι αντιθετο με το θέλημα του Θεού που δεν ευλογει καμια ενωση παραφυσιν περα της ενωσεως του αρσεν κ θηλυ.
    Ας μετανοησουμε μη ψηφιζοντας τουτο ώστε να μην επέλθει το κακο στο εθνος μας .

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:05 | Θεοδώρα

    ΟΧΙ! Δεν θα έπρεπε καν να περνάει από το μυαλό, όχι να τίθεται θέμα θεσμοθέτησης μια τέτοια παράλογη, ανήθικη και άδικη (ως προς τα υιοθεσία παιδιά) πράξη. Φτάσαμε πια να συζητάμε τα αυτονόητα και οι εκπρόσωποί μας, βουλευτές, θα πρέπει να πράξουν σύμφωνα με τον αιώνιο νόμο του Θεού και τη γενικότερη θέληση του ελληνικού λαού που είναι αντίθετη με το εν λόγο νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:08 | ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

    Το νομοσχέδιο αυτό εναντιώνεται την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι αυτά που μας είπε ο Χριστός μας και τα διδάσκει η ορθόδοξη πίστη μας. Γάμος είναι αυτός που τελείται από ορθόδοξο ιερέα, τα φύλλα είναι μόνο δύο, άντρας και γυναίκα, οι γονείς ονομάζονται πατέρας και μητέρα. Συμπέρασμα το νομοσχέδιο αυτό καταστρατηγεί το Ιερό Ευαγγέλιο και τους λόγους των Αγίων Πατέρων, είναι αντίχριστο και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:05 | Καλύβα Αγγελική

    ΟΧΙ, όσα είναι τα δέντρα αυτής της γης, τόσες χιλιάδες όχι!
    Προτείνουμε: Παρέλαση της ελληνικής οικογένειας. Τιμή στην Ελληνίδα μητέρα, αγρότισσα, καθαρίστρια… Μισθό στην πολύτεκνη μητέρα για να μένει στο σπίτι και να φροντίζει τα παιδιά της, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό πρόβλημα, εκτός αν θέλουμε μια Ελλάδα γερασμένη και αλλοτριωμένη. Η ελληνική οικογένεια μέχρι τώρα παρέμενε πρότυπο για την υπόλοιπη Ευρώπη που πάντα από την Ελλάδα έπαιρνε τα φώτα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:51 | Αννα Β

    Ας μην προκαλούμε άλλο τον Θεο με την ασέβεια μας. Γρηγορειτε. Μετάνοια και προσευχή από όλους μας.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:13 | Αφροδίτη

    Διαφωνώ κάθετα με τον γάμο και την τεκνοθεσία τον ομοφυλόφιλων.
    Οι γονείς είναι μάνα και πατέρας.
    Εξάλλου και αυτούς κάποιοι γονείς τους γέννησαν.
    Εάν εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο θα έχει μεγάλες συνέπειες στην κοινωνία.
    Καλά το κράτος δεν ακούει την εκκλησία τουλάχιστον να συζητηθεί το θέμα με πανεπιστημιακούς με νομικούς με ιατρούς. Βέβαια να μην είναι προσανατολισμένοι οι επιστήμονες σε μία πλευρά.Ας το δουν με βάση την φυσική κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη Γη ιστορικά.
    Ο Θεός έκανε αρσενικό και θηλυκό.
    Τα άλλα είναι θολούρα στο μυαλό.
    Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:08 | Σουλτάνα Λευκοπούλου

    Το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτο, καταλύει θεσμούς αιώνιους, χριστιανικές αξίες και «τινάζει στον αέρα» τον πυρήνα της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια. Η φυσιολογία δεν καταργείται με νομικές διατάξεις. Το ζήτημα των παιδιών, με όποιο τρόπο αποκτήθηκαν, τακτοποιείται πολύ εύκολα, όπως ειδικοί έχουν αναφέρει, με σχετική προσθήκη στο σύμφωνο συμβίωσης.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:37 | Γιώτα

    NAI στην νομημοποίηση της συμβίωσης (που είδη υπάρχει) απλώς πρέπει να είναι διαφοροποιημένος και ανεξάρτητος απο το σύμφωνο για τα ετερόφυλλα ζευγάρια αλλά πρώτα από όλα ΔΙΚΑΙΟΣ για τα ζευγάρια αυτά, διότι είναι άνθροποι της διπλανής πόρτας…τα παιδιά, τα αδέρφια, οι συνάδελφοι,
    ανήψια ξαδέρφια, φίλοι…ΜΑΣ !!!
    Ως προς το θέμα των παιδιών, επειδή είναι κάτι καινούργιο και πρόσφατο, δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά ακόμα δεν έχουμε δεί τις συνέποιες και τα αποτελέσματα ,πρέπει να μελετιθεί, να το παρακολουθήσουμε είς βάθος και με πολύ σοβαρότητα (να γίνει μελέτη πάνω σε ανθρώπους που εχουν μεγαλώσει μέσα σε τέτοιες οικογένιες) μήπως εδώ χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνος για να αποφασιστεί.
    Στο σύμφωνο να γίνει μια τροποποίηση ότι και οι δύο τους έχουν το δικαιώμα να πάνε το/τα παιδί/ιά στον γιατρό, στον σταθμό, στο σχολείο
    και γενικά να έχουν τα παιδιά αυτά τα δικαιώματα που είναι βασικά.
    Εάν θέλουμε και είμαστε θετικοί και λογικοί όλα μπορούν να γίνουν ομαλά, εάν βέβαια δεν ανακατεύεται συνέχεια και δεν παίρνουμε υπ ΄οψιν την εκκλησία.
    Ευχαριστώ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:33 | Μάριος

    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΝΑΙ! ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:32 | Ανδρέας

    Από το άρθρο 19 του Συντάγματος ορίζεται πατέρας και μητέρα ως οικογένεια. ΟΧΙ στο νομοσχέδιο που δίνει τα πάντα στα θέλω μίας ιδιαίτερης κοινότητας που το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική ισότητα. ΔΕΝ δέχομαι την πάρα φύσιν οικογένεια όπως ορίζει το νέο νομοσχέδιο

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:00 | Φεσουλη Στυλιανή

    Αποσυρετε το νομοσχέδιο. Ο κόσμος είναι έξω φρενών. Αυτό που επιδιωκετε είναι η νομιμοποίηση του παιδικού βιασμού. Το κρίμα στο λαιμό σας

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:43 | ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

    Ντροπή!

  • Η Κυβερνηση έχει ευθύνη της νομοθεσίας νόμων για καλή συνύπαρξη των ατόμων μιας πολιτείας προς βελτίωση της κοινωνίας.
    Οι νόμοι της πρέπει να μην προσβάλλουν πρωτίστως τον ίδιο τον άνθρωπο ως Φυσιολογια , ως από χιλιετίες οντότητα.
    Οι επιθυμίες 2-3 ανθρώπων πέριξ του νομοθέτη, δεν μπορούν να κατεδαφίσουν τη Φυσιολογία της Ανθρώπινης Οντοτητας όπως έχει δημιουργηθεί και προσαρμοστεί από χιλιετίες χρόνια.
    Αποδεχόμαστε όλους τους συνανθρώπους μας που δεν σκούν βία στον διπλανό τους,δεν μπορεί ωστόσο μία μικρη μειοψηφία να επιβάλλει το μη φυσιολογικό ως φυσιολογικό , αποζητώντας με εμμονή, ένα τελείως λάθος νόμο
    προς πραγματοπίηηση επιθυμιών ολίγων και όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων
    κανένας δε ξέρει από που καθοδηγείται αυτή η εμμονή για το γάμο (και την τεκνοθεσία) μεταξύ ομοφυλοφίλων
    Τα ανθρωπινα φύλα είναι Δύο….μόνο.
    Ο Ανθρωπος δεν είναι αμοιβάδα να αναπαράγεται μόνη της,
    αναπαραγεται από τη συζευξη & γαμετογενεση δυο διαφορετικών κυττάρων πολύ διαφορετικών, του θηλυκού γαμέτη (ωάριο) με τον αρσενικό γαμετη(σπερματοζωάριο).
    Η γυναίκα κυοφορεί ,τίκτει θηλάζει και στο γάμο είναι βασικ….
    χωρις το δικό της κύτταρο (θηλυκός γαμέτης) δε γεννιέται η νέα ζωή….
    Η εμπορία οργάνων ή/και ανθρωπίνων ζωών από τρίτους
    δεν είναι θεμιτή …ούτε πρέπει να γίνει νομίμως αποδεκτή…
    Η όποια εξαίρεση δε θα γίνει κανόνας.
    Τα ανθρωπινα φύλαείναι δύο , πλήρως συμπληρωματικά
    ώστε να μπορούν να αναπαράγονται…. Ετσι είναι ΔΕΝ αλλάζει η φυσιολογία.
    Ο γάμος είναι ένας κοινωνικός θεσμός, ένα θρησκευτικό μυστήριο με σκοπό όμως
    και τη δυνατότητα της αναπαραγωγής από ταδύο μέλη…
    αλλιως μπορούν να παραμένουν τα δύο ατομα σε ένα όμορφο σύμφωνο συμβίωσης (ελπίζω να μην πουν…μετά 2-3-4-10 ατόμων…αν ξεκινήσουμε παραλογα…δεν τελειώνουμε)
    Τον γάμο τεπίσης τον προστατεύει και το ελληνικό σύνταγμα, συντηρεί και αναπαραγάγει και το ελληνικό έθνος μέσω του γάμου ματαξύ ετεροφύλων.
    Η κυβερνηση ας βελτιώσει στο έπακρον το συμφωνο συμβιωσης καλύπτοντας όποια νομικά κενά υπάρχουν αλλά θεωρώ ότι πρέπει να αποσύρει το γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων…καθώς θα προκαλέσει πολλά νέα προβλήματα,
    δηλ.δεν λύνει αλλά μεγενθύνει προβλήματα. Στερειται το νομοσχεδιο ουσιαστικής νομικής, βιολογικής, ιατρικής και κοινωνικής βάσης…
    Οι παραλλαγές αυτές στην ανθρωπινη φύση , οι ομοφυλόφιλοι, είναι σε μικρό ποσοστό στο 0.5% βιολογικά… οι προκαλούμενες συναισθηματικά κοινωνικά επαγγελματικά λόγω μόδας/τάσης είναι άλλο θέμα…
    ΔΕΝ είναι κυρίαρχες δηλ. οι παραλλαγές εμβρυολογικά βιολογικά ορμονολογικά οντολογικά, είναι ΜΗ Κυρίαρχες.
    Μη καθιστούμε τις επιθυμίες Δικαιώματα
    προσβαλλοντας την υψιστη ένωση προς αναπαραγωγή, μεταξύ δυο ετεροφυλλων, που διαθέτουν, διαφορετικά γεννητικά κύτταρα.
    Η τεχνολογία πρέπει να είναι για τον Άνθρωπο και το καλό αυτού,
    αλλά όχι για την αμετροεπρΈπεια και ασυδοσία καποιων ,στο όνομα πάντα
    του γίνομαι ο κυρίαρχος «θεός»τα ξέρω όλα και των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»
    Σεβόμαστε την κάθε επιστημονική ανθρώπινη ανιδιοτελή άποψη,
    δεν προσβάλλουμε κανέναν… δεχόμαστε την κάθε άποψη
    Σεβόμαστε την ελληνική κοινωνία επίσης,που στην μεγαλη πλειοψηφία είναι κατά του νομοσχεδίου αυτού και αυτό ειναι γεγονός .

    Ψηφίστε κατά Συνείδηση κυρίες & κύριοι βουλευτές
    για την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος
    με σεβασμό στους προγόνους με χρέος στους απογόνους σας
    οφέιλετε να έχετε τη δική σας Συνείδηση και να τη σέβεστε
    έχετε ορκιστεί στο Ελληνικό Σύνταγμα.

    Γιούλα(Παναγούλα)Μπάρλα
    Ιατρός Ε.Κ.Π.Α DR/MD
    Χειρ.Οφθαλμίατρος FEBO

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:32 | Άννα

    Δεν συμφωνώ καθόλου με το νομοσχέδιο. Τι παραπάνω έχουν αυτοί οι άνθρωποι από τους υπόλοιπους ανθρώπους ώστε να πρέπει να γίνει ιδιαίτερη ρύθμιση για τα άτομα αυτά? Όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα σε όλα αλλά τώρα θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας και να νομιμοποιήσουμε ότι για χρόνια θεωρούνταν βδέλιγμα,να κάνουμε νόμιμη την αμαρτία ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην έχουν ούτε μία πιθανότητα να μετανοήσουν και να σωθούν αφού πλέον θα θεωρείται σωστό και νόμιμο. Αδελφοί μου είστε οι πρώτοι που πέφτετε θύματα στο βωμό των δικαιωμάτων και της ελευθερίας ξυπνήστε. Όσο για τα μωρά ο Θεός να βάλει το χέρι του είναι τα μόνα που δεν φταίνε σε τίποτα και εμείς καθορίζουμε το μέλλον τους για να ικανοποιήσουμε τον εγωισμό μας χωρίς να σκεφτούμε τα δικαιώματα που έχουν τα παιδιά αυτά! Το δικαίωμα να μεγαλώσουν σε μία σωστή οικογένεια, σκέφτηκε κανένας τι θα περάσει αυτό το παιδί μεγαλώνοντας στη ζωή του? Όχι! Εμείς να είμαστε καλά και όλα καλά θα πάνε! Κοιτάτε το τώρα αλλά για ότι θα συμβεί στα παιδιά αυτά στο μέλλον θα φταίμε εμείς!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:56 | ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑΙΣΧΟΣ!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:19 | ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Είμαι σφόδρα αντίθετη με το νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:06 | Βασίλης Δημόπουλος

    ΔΙΑΦΩΝΩ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:31 | Krasteva Yordanka

    Οι οικογένειες έχουν Μαμά μπαμπά από καταβολής κόσμου σε όλες τις φυλές σε όλες τις θρησκείες.Ο Θεός σας βλέπει να το θυμάστε αυτό δεν θα ζείτε αιώνια θα δώσετε λογαριασμό μια μέρα για τα έργα σας

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:33 | Νίκος Κ.

    ΟΧΙ, ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ ΤΡΙΠΛΟ ΑΙΣΧΟΣ !! Δεν αναρωτήθηκε κανείς για τα δικαιώματα αυτών των παιδιών που ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε μία μητέρα ???
    Μόνο για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων μιλούν συνεχώς τα κατευθυνόμενα κανάλια, μας έπρηξαν ! Το ξέρουμε το σχέδιο της Νέας Τάξης να διαλύσει την οικογένεια. ΝΤΡΟΠΗ, έχουμε ευθύνη απέναντι σε όλα τα παιδιά.
    Εσείς με 2 μπαμπάδες μεγαλώσατε ? Η φύση του παιδιού αναζητά τη μάνα !

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:22 | Κατερίνα

    ΌΧΙ ΣΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:35 | Δέσποινα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο και θεωρώ ότι υπονομεύει τόσο την οικογένεια όσο και τα δικαιώματα του παιδιού.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:04 | Δημήτριος Αντωνιάδης

    Απαράδεκτο ντροπή σας ντρέπεται και η ντροπή μαζί σας

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:10 | Δέσποινα

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο και θεωρώ ότι υπονομεύει τόσο την οικογένεια όσο και τα δικαιώματα του παιδιού.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:31 | ΟΛΙΒΙΑ

    Συμφωνώ απόλυτα. Οι πολίτες οφείλουν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και να υπόκεινται στις ίδιες υποχρεώσεις. Αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προϋποθέσεις της δημοκρατιας, την ισονομία!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:27 | Παναγιωτης

    Καταρχάς θα πρέπει να διαχωρίσουμε το Νομοσχέδιο περί ομόφυλων ζευγαριών σε δύο τομείς.
    *Γάμος. Το θέμα γάμος είναι καθαρά ένα νομικό κομμάτι που καλύπτει κάποια κενά. Να θυμίσω ότι ήδη ένα ομοφυλο ζευγάρι μπορεί να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης αλλά υπάρχει νομικό κενό σχετικά με την κληρονομιά περιουσίας και επιμέλεια τέκνου. Ας υποθέσουμε ότι το ένα μέλος ενός ομοφυλου ζεύγους έχει ήδη περιουσία ή παιδι. Σε περίπτωση θανάτου του το άλλο μέλος δεν μπορεί ούτε την περιουσία να κληρονομήσει αλλά και το παιδί θα καταλήξει σε ίδρυμα. Άρα ο Νόμος περί γάμου θα καλύψει αυτο το νομικό κενό.
    *Τεκνοποίηση. Εδώ θα πρέπει να υπάρχει ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο τύπου υιοθεσίας (που ήδη υπάρχει) ώστε να υπάρχει έλεγχος ποιοι και γιατί ζητούν κάτι τέτοιο. Βέβαια θεωρίες, που ακούγονται και γράφονται, ότι ομοφυλα ζευγάρια δημιουργούν ομοφυλα παιδιά είναι αστεία μιας και δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο ούτε γενετικά αλλά ούτε και ψυχικά. Κατ’ αυτή την έννοια ναρκομανεις δημιουργούν ναρκομανεις ως παιδια. Επίσης μην ξεχνάμε ότι πολλά παιδιά που οδηγούνται στην παιδική πορνεία αλλά και πολλές περιπτώσεις δολοφονίας παιδιου/παιδιών υφίστανται και σε «κανονικές οικογένειες». Άρα προσωπικά λέω «ΝΑΙ» στον γάμο, «ΝΑΙ» στην υιοθεσία αλλά με πολύ σοβαρούς ελέγχους.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:30 | Δημήτρης

    Άκρως απαράδεκτη νομοθεσία, ενάντια στη φύση του ανθρώπου. Εκ φύσεως ο άνθρωπος μεγαλώνει με δύο γονείς διαφορετικού φύλου. Αυτό δεν έχει να κάνει με τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, αλλά με το δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώσουν όπως έχει καθορίσει η φύση.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:33 | ΑΝΤΡΕΑΣ Π

    Το Νομοσχέδιο είναι μία καλή αρχή και συμφωνώ απόλυτα .
    Τα Ανθρώπινα δικαιώματα δεν δεν τα διαπραγματευόμαστε , είναι δεδομένα .
    Το σύνταγμα της χώρας μας το λέει σαφέστατα ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία .
    Οχι άλλες διακρίσεις εις βάρος των συνανθρώπων μας .
    Μπράβο στην κυβέρνηση που φέρνει αυτό το νομοσχέδιο έστω και αν είναι ελλειπές , έστω και αν καλλύπτει μόνο τα ήδη υπάρχοντα παιδιά που ζουν σε ομόφυλες οικογένειες .
    Πρέπει όμως να γίνουν πολυ περισσότερα , για να είμαστε δίκαιοι απέναντι στους ΛΟΑΤΚΙ+ συνανθρώπους μας .

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 13:03 | Ευαγγελία

    ΌΧΙ σε αυτό το νομοσχέδιο!!! Απαράδεκτο να θεσμοθετησουν σχηματισμό πάρα φύσιν οικογένειας!!! Ως Έλληνες Ορθόδοξοι αρνούμαστε στον καταδικασμο αθώων παιδιών σε ομοφυλόφιλους, οι οποίοι ποτέ και εκ φύσεως δεν μπορούν να σχηματίσουν οικογένεια.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:39 | Michalis

    Δεν έχω καταλάβει καν ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ κιόλας , δεν τους φτάνει να βγάζουν τα μάτια τους σπίτια τους, γιατί ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ από όλα τα μέσα σαν να είναι κάτι φυσιολογικό ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ή ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΣΥΝΕΥΡΕΣΗ????
    Κάντε ότι θέλετε στον ιδιωτικό σας χώρο αλλά ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΊΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ…. Η ίδια η φύση ΣΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ «ΖΕΥΓΑΡΙΑ» ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ Ή ΘΗΛΥΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ούτε τον εαυτό του….

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:09 | Νικη

    Δεν συμφωνω με το νομοσχεδιο.

    1. Η λέξη ‘γαμος’ ειναι πολυ συγκεκριμενη εννοια κι αναφερεται και σε μια συγκεκριμενη κοινωνικη και θρησκευτικη δεσμευση η οποία δεν μπορεί να επεκταθεί στα ομοφυλοφιλα ζευγαρια διοτι δεν τηρουν αυτες τις προυποθέσεις ( ενωση ανδρα- γυναικας, ευλογια της συμβιωσης απο την εκκλησία). Οπότε αν ειναι θεμα πολιτείας και νομου, οπως εχει ακουστει, εφοσον μιλάμε για πολιτικη ενωση των ανθρωπων αυτων, θεωρω οτι το συμφωνο συμβιωσης μπορεί να ορίζει οτιδηποτε αφορά την μεταξυ τους συμβιωση και ετσι να ειναι στην αναμεταξύ τους σχεση απολυτα ισοι οπως και ενα ετεροφυλο ζευγαρι που βρισκεται σε γαμο. Χωρις να γινεται καταχρηση του ορου ‘γαμος’ και αλλοιωση της εννοιας του.

    2. Οσον αφορα την τεκνοθεσία διαφωνω καθετα. Το τι ειναι φυσιολογικο το εχει ορισει η ιδια η ΦΥΣΗ και ο Θεος που δημιουργησε τον κοσμο. Οι ανθρωποι δεν ειμαστε σε θεση να ορισουμε τι ειναι φυσιολογικο και τι οχι. Η ιστορία εχει δείξει πολλές φορές οτι ο ανθρωπος ειναι αυτος που καταπατά τους νομους της φυσης και τοτε αρχιζουν οι επιπτωσεις. Υπάρχουν χιλιαδες παραδειγματα.
    Αν ηταν λοιπον φυσιολογικο τα ομοφυλοφιλα ζευγαρια να μεγαλωνουν παιδια, η φυση θα ειχε προβλέψει να μπορουν να τεκνοποιουν. Απο την στιγμη που αυτο δεν γινεται, η απαντηση εχει ηδη δοθει απο μονη της. Τα παιδια εχουν αναγκη την μητερα και τον πατερα για να μπορεσουν να μεγαλωσουν ισορροπημενα. Επομένως για ποια ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΟΤΗΤΑ μιλαμε; Υπαρχει καποιος που θα υποστηριξει τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΔΩ;;; Υπαρχει καποιος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;;; Γιατι μεχρι στιγμης απο παντου ακουγεται η ισοτητα και τα δικαιωματα των ομοφυλοφιλων και αντιμετωπιζουμε τα παιδια σαν να μην ειναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ.

    Επίσης, ποια ΙΣΟΤΗΤΑ υπάρχει για τις γυναικες που προωθουνται στο να γινουν εργαλεία αναπαραγωγης με την περενθετη μητροτητα; Ολα τα επιτευγματα πρεπει να χρησιμοποιουνται οταν υπαρχει ενδειξη, με μετρο και συνεπεια αλλιως γινονται επικυνδυνα για την ανθρωποτητα. Ετσι και η δυνατοτητα παρενθετης ειναι σπουδαια επιστημονικη ανακαλυψη για τις γυναικες που δεν μπορουν να κυοφορησουν, οχι για να γινει καταχρηση.

    Σε gay pride ακουστηκε ενα ανεκδιηγητο συνθημα ‘στο ….η θρησκεια, στο…η πατρις, η Ελλαδα να πεθανει να ζησουμε εμεις’ Με συγχωρειτε αλλα δεν μπορω να νιωσω ασφαλης σαν πολιτης και να εμπιστευτω αυτους τους ανθρωπους να μεγαλωσουν παιδια. Εδω, ανθρωποι χωρις αυτη την φρασεολογια, και παλι εχουν γινει κακοποιητες των παιδιων τους, εχουν φτασει σε γυναικοκτονιες κτλ.

    Ειναι σιγουρο οτι ανοιγουμε τους ασκους του Αιολου με αυτο το νομοσχεδιο. Ακομα δεν εχουμε τετοια περιστατικα απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια γιατι ειναι μειοψηφια. Ομως ας μην εθελοτυφλουμε, αν αυξηθει το ποσοστο των ομοφυλοφιλων οικογενειων τα ιδια περιστατικα θα εχουμε κι εκει.Γιατι ο ανθρωπος ειναι ανθρωπος, δεν αλλαζει η αντιδραση του στις δυσκολιες, τις οικογενειακες υποχρεωσεις, τα οικονομικα προβληματα, ειτε εναι gay ειτε οχι. Ποσο μαλλον οταν ηδη εχει εκφραστει μια κουλτουρα απο τα παραπανω συνθηματα.

    Οταν ξεκινησε η συζητηση για το θεμα του γαμου και της τεκνοθεσιας, ακουσα σε πρωινη εκπομπή γνωστο προσωπο, ομοφυλοφιλο, που υποστηριζε την τεκνοθεσια και τον ρωτησαν αν το ζευγαρι που εχει παρει το παιδακι χωρισει τι θα γινει με το παιδι; και η απαντηση ηταν » ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ». ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Τι ειναι λοιπον τα παιδια, παιχνιδακια που θα ικανοποιησουν τον εγωισμό μας για οσο εμεις θελουμε;;;

    Αλλο ζευγαρι ομοφυλοφιλων αντρων στο εξωτερικο απεκτησε ενα αγορακι και υστερα εξεδιδαν το παιδι…

    Επισης,με ταλανιζει μια καιρια ερωτηση, γιατι τα ζευγαρια ομοφυλοφιλων αντρων διαλεγουν παιδια αγορια και τα ζευγαρια ομοφυλοφιλων γυναικων επιλεγουν κοριτσια; Και ποσο ηθικο ειναι να επιλεγουμε το φυλο του παιδιου;

    Επειδη λοιπον τα παιδια ειναι ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ τα οποία οι ενηλικες χειριζομαστε πολλες φορες με χυδαιο τροπο, και για αυτο εχουμε φτασει σε τοσο υψηλα ποσοστα εγκληματικοτητας σε μικρες ηλικιες, πρεπει το κρατος ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Εχουν προτεραιοτητα εναντι ολων μας!

    Παρακαλω τον κο Πρωθυπουργο να σκυψει πανω απο τα ταλαιπωρημενα παιδια που βρισκονται στα ιδρυματα σαν να επροκειτο για τα δικα του παιδια. Υπαρχουν τοσες χιλιαδες ετεροφυλα ζευγαρια που δεν μπορουν να αποκτησουν παιδι και εχουν στραφει στην τεκνοθεσία, παιδια που μεγαλωνουν στα νοσοκομεια χωρις καμια προβλεψη για αυτου του ειδους την φιλοξενια. Ας λυσουμε αυτα τα επειγοντα θεματα.
    Αλλωστε το κρατος θα πρέπει να αντιμετωπιζει οποιοδηποτε θεμα ολιστικα, λαμβανοντας υποψη ολες τις παραμετρους και τις συνεπειες του καθε νομοθετηματος. Δεν μπορεί απλά να νομοθετει την αξιωση οποιασδηποτε μεριδας πολιτων γιατι ετσι, οπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, καταλυεται η ισοτητα και τα δικαιωματα αλλων πολιτων.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:48 | Γεώργιος Χ

    Πως γίνεται τα παρά φύση να βαφτίζονται και να αποκαθίστανται δια νόμου σαν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ή είναι το κύριο κέντρο για αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας;
    Και γιατί αντιγράφουμε και δικαιολογούμε μόνο τα άσχημα της Ευρώπης και τόσα καλά κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:16 | Γεωργία

    ΟΧΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ.
    .

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:19 | Πελαγια

    Δεν ξέρω κατά πόσον θα λάβετε υπόψην το σχόλιο μου εκεί στην κυβέρνηση,όμως για μένα είναι θέμα ομολογίας! Τα παραφυσιν αμαρτωλά πάθη,θελετε να τα μετατρέψετε σε φυσιολογικά. Γνωρίζετε τί απέγιναν οι πόλεις όπου κάποτε κυριαρχούσε αυτό το βδελυρο παθος;ΚΆΗΚΑΝ!
    αν η ανωμαλία γίνει νόμος Ο Κύριος δεν θα το αφήσει έτσι. Θα τιμωρηθούν κυβερνώντες,κλήρος και λαός…. κι αν δεν σας συγκινεί αυτό,σκεφθείτε την ψυχολογία που θα έχει το υιοθετημένο παιδί δύο αντρών ή δύο γυναικών. Αδιανόητο και αφύσικο! Την αμαρτία μισούμε κύριοι, όχι τους ίδιους τους αμαρτωλους. Καλή μετάνοια σε όλους μας. Γιατί Ο Κύριος θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι…

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:13 | Βαγγέλης

    Συμφωνώ με το Νομοσχέδιο και το υποστηρίζω απολυτα. Χαιρομαι που τα παιδια μου μεγαλωνουν σε εναν καλυτερο κοσμο κάθε μέρα!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:51 | Άννα Παπαδοπούλου

    Πιστεύω ότι γάμος μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.Ο γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλων δεν φυσιολογικό .

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:26 | Λάμπρος Αθανασόπουλος

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:29 | Ελευθερία

    Ελπίζω πολύ να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Λοατκι οικογένειες ήδη υπάρχουν, όλα τα παιδιά και όλες οι οικογένειες πρέπει να είναι ίσες απέναντι στον νόμο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:10 | Αθανάσιος

    Διαφωνώ κάθετα με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:31 | Δημητρης

    Πολλα μπραβο για το νομοχεδιο που επρεπε να εχει περασει χρονια τωρα. Διευθετει θεματα που πολλα παιδια και ζευγαρια αντιμετωπιζουν. Στα ανθρωπινα δικαιωματα πρεπει να ειμαστε απολυτοι. Πολλα μπραβο!
    Ευχομαι οσοι εχουν αντιρρησεις να σκεφτουν τα παιδια και τις δυσκολιες που αντιμετωπιζουν!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:19 | Ελευθερία

    Τα λοατκι άτομα πάντα υπήρχαν, σε όλη την ιστορία της Ελλάδας. Την περίοδο του Βυζαντίου, υπό την επιρροή της χριστιανικής θρησκείας, η ομοφυλοφιλία έγινε παράνομη με ποινή θανάτου. Για αιώνες τα λοατκι άτομα της χώρας έχουν υποστεί την καταπίεση, τη βία, την καταδίκη στο να μην μπορούμε να έχουμε όνειρα για μια οικογένεια όπως όλοι οι άλλοι. Τα λοατκι άτομα έχουν δεχτεί και δέχονται την προκατάληψη και τον εκφοβισμό από μια κοινωνία που προτιμά να υποκρίνεται πως το πρόβλημα αυτής της βίας δεν υπάρχει, ή ακόμα χειρότερα να το δικαιολογεί. Ο νόμος αυτός θα αποτελέσει τομή, την πρώτη στην ιστορία της Ελλάδας αναγνώριση των λοατκι ατόμων επί ίσοις όροις με τα ετεροφυλοφιλα άτομα. Ο νόμος θα δώσει ελπίδα και θα στηρίξει τα όνειρα των νέων λοατκι ατόμων, θα τα ωθήσει να μείνουν στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες. Πολλά άτομα θα νοιωσουν μεγαλύτερη ασφάλεια με αυτό τον νόμο. Ειδικά οι προστασία από ρητορική μίσους και διακρίσεις στην εκπαίδευση είναι πάρα πολύ σημαντική για τους μαθητές που δεν «χωρούν» στους παραδοσιακούς εμφυλους ρόλους.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:16 | Πολυξένη

    Κατηγορηματικά όχι!!
    Τα δικαιώματα των ανθρώπων υπάρχουν ήδη και όλοι έχουμε ίσα ως γυναίκες και άνδρες. Υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλους,ως εκεί . Τι άλλο θέλουν? Ο γάμος είναι ιερό μυστήριο της εκκλησίας μεταξύ ανδρός και γυναικός!!!
    Επιπλέον,αναρωτηθείτε όλοι οι θερμοί υποστηρικτές, ποιος θα γέννα σε λίγα χρόνια?
    Θα κάνουμε τις γυναίκες μηχανές παραγωγής για το χρήμα και τις ανωμαλίες της κοινωνίας??
    Σχετικά με τις υιοθεσίες των παιδιών, τώρα τους έπιασε η τρεμουρα, να δώσουν τα έρμα παιδιά σε κάθε καρυδιάς καρύδι… αν πράγματι νοιαζονταν για τα ορφανά τόσα χρόνια θα είχαν κάνει τις πράξεις υιοθεσίας πιο απλές, ώστε μια υγιής ατεκνη οικογένεια (άνδρα και γυναίκας) που παλεύει να κάνει 1 παιδί ( με χιλιάδες ευρω στις εξωσωματικες) θα μπορούσε να έχει υιοθετήσει ένα.Και μην πάτε μακριά, ο καθένας μας έχει στο οικογενειακό του περιβάλλον τουλάχιστον ένα τέτοιο ζευγάρι.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:04 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

    Είναι απαράδεκτο απίστευτο αντιβαίνει τους νόμους της φύσης και της δημιουργίας του κόσμου. Κάποιοι θέλουν να γίνουν Θεος στην θέση του Θεού

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 12:26 | Άντζελα

    Γιατί έχετε αλλάξει τη λέξη ομοφυλόφιλος με ομόφυλος;;;

    Το εγκυκλοπαιδικό λεξικό του ΗΛΙΟΥ γράφει για τη σημασία της λέξεως ομόφυλος: (ετυμος σημαίνει αληθινός , βλέπε ετυμηγορία, ετυμολογία κλπ.)
    Ομόφυλος:  Ο της ιδίας φυλης, του ιδίου εθνους. Ο εχων τήν ιδια εθνική καταγωγή. Ομοεθνής, Ομογενής. Ο του ιδίου φύλου (δηλ. φυλής).

    Λεξικό Liddell @ Scott. Ομόφυλος: Ο εκ της αυτής φυλής, του αυτου γένους, ευρύτερον κατ εννοιαν του «ομοεθνής». Φιλία ομοφύλων στήν αρχαιότητα σήμαινε φιλία πρός τους εχοντες τήν ιδια καταγωγή.

    Λεξικό Σταματάκου: Ομόφυλος: (ομου + φυλον), ο εκ του αυτου φύλου, εκ της αυτης φυλής, εκ του αυτού εθνους, ομοεθνής.

    Επίσης γιατί θέλετε να συμπεριλάβετε την τεκνοθεσια των ομοφυλόφιλων ζευγαριών στην αλλαγή του νόμου;
    Πώς μπορεί ένας άντρας να κυοφορήσει; Έχετε δει πολλά θηλαστικά αρσενικά να κυοφορούν;