ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:57 | Β

    Είναι αμάρτημα και όχι κάτι που πρέπει να γίνει κ νόμος…
    Είναι κάτι ενάντια στον Θεό..
    Και όπως σε κάθε αμαρτία, χρειάζεται αγώνας και μετάνοια..
    ΟΧΙ στο νομοσχέδιο

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:29 | ΑΓΛΑΐΑ ΓΑΛΑΝΗ

    ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΏ ΜΕ ΤΊΠΟΤΑ ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΈΚΤΡΩΜΑ!!ΑΘΕΑ ΖΏΑ!ΘΈΛΟΥΝ Α ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΏΜΑΛΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΌ!!ΕΎΧΟΜΑΙ ΟΛΌΨΥΧΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ!!!!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:13 | Κωνσταντίνος Α

    Δεν νοείται το λίκνο της Δημοκρατίας να μην στηρίξει την ισότητα στην κοινωνία του. Δεν είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κομματικών γραμμών ή κοινωνικής ανοχής. Είναι θέμα ισότητας δικαιωμάτων – για έναν αριθμό πολιτών που μέχρι σήμερα τα στερούνται.

    ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΟΝΕΙΚΟΤΗΤΑ

    Είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ενάντια στην διατήρηση των διακρίσεων που υπάρχουν σήμερα, που θα μπορούσε να σταθεί όρθιο στη λογική και στην ισονομία.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:58 | Kiessling Janina

    Είμαι υπέρ της ισότητας. Ναι στο νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:11 | Δέσποιονα Κ.

    Αυτονόητα διαφωνώ με το νομοσχέδιο , πρώτα απ΄ όλα γιατί είναι αντίθετο με το θέλημα του Θεού. Αυτό και μόνο φτάνει! Ό,τι αντιστρατεύεται στο θέλημα του Θεού είναι επιζήμιο για όλους.
    Έπειτα, διαφωνώ από σεβασμό και ευθύνη απέναντι σ’ αυτούς τους δυσκολεμένους συνανθρώπους μας και τα παιδιά μας!
    Πρέπει, επιτέλους να ξυπνήσουμε από το λήθαρχο της αμαρτίας.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:13 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΦΥΣΙΚΟ ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΤΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:50 | Θανάσης

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο -έκτρωμα .

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:08 | Μαρία

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία. Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας. Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:46 | Μαρία

    Για γυναίκες που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης πριν γεννηθούν τα παιδιά (ως απόδειξη ότι έχουν γεννηθεί μέσα στα πλαίσια της οικογένειας οπότε είχαν δυο γονείς από την πρώτη στιγμή) ΠΡΕΠΕΙ να μπορεί να γίνει εκούσια αναγνώριση τέκνου/τέκνων της μιας (και με δική της συναίνεση προφανώς) και από την άλλη. Είναι ήδη παιδιά και των δυο εξ’αρχής αφού μαζί τα μεγαλώνουν. Εκούσια αναγνώριση πρέπει να γίνει και όχι να χρειάζεται υιοθεσία. Είναι πολύ σημαντική η ίδρυση συγγένειας. Επίσης για γυναίκες που θα συνάψουν γάμο να μπορούν να προχωρούν μετά σε ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, και εφόσον συναινούν και οι δυο τους, το παιδί που θα γεννιέται να αναγνωρίζεται αυτομάτως ως δικό τους.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:20 | ΑΝΤΙΓΟΝΗ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!

    Με το άρθρο 21 του Συντάγματος η οικογένεια ορίζεται «ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους». Τo άρθρο 21 παρ. 1 Συντ., καθιερώνει την θεσμική υποχρέωση του Κράτους για την προστασία της οικογένειας, του γάμου, της μητρότητας, της παιδικότητας και εντάσσει την οικογένεια μέσα στο σκοπό συντηρήσεως και προαγωγής του Έθνους. Το άρθρο 21 παρ. 1 Συντ. δεν μπορεί να εννοεί άλλου είδους οικογένεια από εκείνη που όρισε από αιώνες η φυσιολογία του ανθρωπίνου σώματος, το οποίο αναπαράγεται και πολλαπλασιάζεται μόνο με την ένωση ανδρός και γυναικός και ποτέ με την ένωση ανθρώπων ιδίου φύλου.Ούτε μπορεί να θεσπιστεί νομοθετικά άλλος γάμος από αυτόν που προστατεύει το Σύνταγμα στο άρθρο 21, διότι αυτό θα ήταν αντισυνταγματικό.

    Η παροχή δυνατότητας σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, συνιστά ουσιώδη καταστρατήγηση της συνταγματικής αρχής της ισότητας, καθώς στερεί από ορισμένα παιδιά το δικαίωμα να ανατρέφονται σε οικογένεια με μητέρα και πατέρα, λαμβάνοντας από τον καθένα όσα πολύτιμα προσφέρουν και η μητρότητα και η πατρότητα για τη ζωή και την ψυχοσωματική ανάπτυξή τους, τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει η δυνατότητα να υιοθετηθούν από ετερόφυλες οικογένειες, οι οποίες περιμένουν κατά χιλιάδες υπομονετικά να υιοθετήσουν, ώστε να απολαμβάνουν τα υιοθετημένα παιδιά τόσο τη μητρική, όσο και την πατρική στοργή. Έτσι, με την αναγνώριση δικαιώματος υιοθεσίας από ζεύγη ομοφυλοφίλων, δημιουργείται δυσμενής διάκριση εις βάρος των παιδιών που υιοθετούνται από τέτοια ζεύγη, ενώ άλλα παιδιά απολαμβάνουν την ανατροφή σε μία οικογένεια με το πατρικό και μητρικό πρότυπο.

    Επιπρόσθετα ο αστικός μας κώδικας αντιλαμβάνεται το γάμο μόνο μεταξύ ετερόφυλων, αφού θέτει τη διαφορά φύλου ως στοιχείο του υποστατού του γάμου.
    Με βάση λοιπόν το εθνικό μας δίκαιο δεν επιτρέπεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων προσώπων, αφού η διαφορά είναι θεμελιώδης προϋπόθεση τέλεσης γάμου, και η έλλειψή της καθιστά τον γάμο ανυπόστατο και αντισυνταγματικό.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:04 | Αλέξανδρος Κουλικιδης

    Διαφωνώ κάθετα με τι επαισχυντο νομοσχέδιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:57 | ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΑΝΔΡΑΛΗ
    https://tideon.org/vioithiki-iatriki/303-2012-02-12-07-38-15/20260-vanafsi-katastratigisi-tis-arxis-tis-isotitas-i-yiothesia-apo-omofylofilous
    ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΣ ΟΡΔΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ

    ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ ΠΑΙΔΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΑΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.ΕΧΕΤΕ ΡΩΤΗΣΕΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ;

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:47 | Βασιλική

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:56 | Σιδηρόπουλος Στέφανος – Ψυχολόγος

    Η αρχή της ζωής ενός ανθρώπου απαιτεί πάντα ένα αρσενικό και ένα θηλυκό οπότε και η συνέχεια της ανατροφής του. Ένα παιδί χρειάζεται μάνα και πατέρα αφού αυτή είναι ιδανική μορφή της οικογένειας που μας προστάζει η ίδια η πραγματικότητα της φύσης επειδή κατά την φύση μόνο από ένωση ανδρός και γυναικός δημιουργείται νέα ζωή οπότε αυτό είναι και το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, σε ψυχολογικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε και να το σεβαστούμε.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:27 | Αλεξάνδρα

    Κατηγορηματικα όχι

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:24 | Παντελίδης Σωκράτης

    1. Μας λένε τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών μένουν έκθετα μετά τον θάνατο του φυσικού γονέα τους μη έχοντας το ζευγάρι σχέση γάμου νομοθετημένη μεταξύ τους.
    Το παιδί αυτό προήλθε από το ομόφυλο ζευγάρι; Δεν θα το φροντίσει καταρχάς ο εν ζωή φυσικός γονέας του και αν είναι τόσο εκτεθειμένο το έτερο μέλος του ομόφυλου ζευγαριού που τόσο το αγαπά δεν μπορεί να του κληροδοτήσει τα πάντα κάνοντας απλά μια διαθήκη. Άρα το σύμφωνο συμβίωσης τους καλύπτει χωρίς αλλαγές.
    2. Μας λένε επιτρέπουμε την υιοθεσία γιατί είναι κρίμα τόσα παιδιά να μεγαλώνουν στα ιδρύματα και ρωτάω τα τόσα φυσιολογικά ζευγάρια χωρίς παιδιά γιατί χάνονται μέσα σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας και βασανίζονται ή και απορρίπτεται τελικά το αίτημα τους για υιοθεσία; τότε δεν κλαίμε για τα παιδιά των ιδρυμάτων ;
    Κάποιος σπουδαίος και φωστήρας της Εκκλησίας μας χρόνια πρίν τους έδειξε τον δρόμο καθιερώνοντας την αρπαγή-είσοδο μικρών εγκαταλελειμμένων παιδιών στα μοναστήρια με ότι συνεπάγεται αυτό για την ψυχοσύνθεση τους, άρα μπράβο στην κυβέρνηση που επιτέλους βαδίζει στα χνάρια φωτισμένων θείων αντρών κάνοντας πειραματόζωα μικρά αθώα παιδιά.
    Ζήτω τα δικαιώματα των ενηλίκων.
    3. Μας καθησυχάζουν ότι δεν θα επιτρέψουν την παρένθετη μητρότητα δεν πειράζει θα την κερδίσουν δικαστικά μόνοι τους .
    Ζούμε το ΕΓΩ των ενηλίκων .επιτρέπουμε την άμβλωση-έκτρωση στο πρώτο τρίμηνο της κύησης «το σώμα μας μας ανήκει» φωνάζουμε. θυσιάζουμε τα παιδιά των ιδρυμάτων για να ικανοποιήσουμε τις εμμονές των ομοφυλόφιλων.
    Ζήτω ό θύτης . Ας πρόσεχε το θύμα.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:40 | Ευγενία

    Συμφωνώ απόλυτα.

    Ίσα δικαιώματα σημαίνει ίσες ευκαιρίες και ίση μεταχείριση. Έχουν δικαίωμα όλοι οι άνθρωποι εφόσον αγαπιούνται να μπορούν να παντρευτούν και να το χαίρονται όπως οι ετεροφυλόφιλοι. Κάποτε μας φαινόταν αδιανόητο να μπορούν να ψηφίζουν οι γυναίκες, κι απολύτως φυσιολογικό να τις χτυπάνε οι άντρες τους. Κάποτε μας φαινόταν αδιανόητο να παίρνουν διαζύγιο τα ζευγάρια και απόλυτα φυσιολογικό να μεγαλώνουν παιδιά με ψυχολογικά σε προβληματικές οικογένειες. Όπως αφήσαμε πίσω αυτό το μαύρο παρελθόν, ελπίζω να αφήσουμε πίσω κι αυτή την ομοφοβική συμπεριφορά όπου μας ενοχλεί όταν ομοφυλόφιλα ζευγάρια θέλουν να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα ετεροφυλόφιλα.

    Όσο αφορά την τεκνοθεσία: Παιδιά μεγαλώνουν καθημερινά σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα που δε τους παρέχουν τα απαραίτητα, σε οικογένειες αλκοολικών και ναρκομανών, σε οικογένειες που ποτέ κανένας δε τους απαγόρεψε να έχουν όμως παιδιά απλά και μόνο επειδή είναι ετεροφυλόφιλοι. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ατόμου δεν καθορίζει την ικανότητά του να μεγαλώσει ένα παιδί.

    Οι γονείς δεν αποτελούν παράδειγμα σεξουαλικού προσανατολισμού προς το παιδί, διότι βλέπουμε καθημερινά ομοφυλόφιλα άτομα που μεγάλωσαν σε οικογένεια ετεροφυλόφιλων γονέων.

    Τέλος ας παραδειγματιστούμε από το εξωτερικό, από χώρες όπου ομοφυλόφιλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά τα οποία δεν φανερώνουν καμία διαφορά από τα παιδιά ετεροφυλόφιλων παρά μόνο στην έλλειψη ομοφοβίας.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 14:21 | Ειρηνη

    Η οικογένεια αποτελείται από μια μάνα και έναν έναν πατέρα. Θηλυκού και αρσενικού γένους. Καμία νομοθεσία δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την υπόσταση. Όλα τα άλλα είναι νομιμοποίηση της ανωμαλίας. Μπορεί να τύχει σε όλους μας αυτό βέβαια. Οπότε ο Θεός να φυλάει και καλή μετάνοια

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:28 | Simoni

    Πιστεύω στο νομοσχέδιο και είμαι υπερ. Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών υπάρχουν και το σωστό είναι να έχουν ίσα δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά.
    Όπως και τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν κάθε δικαίωμα στην αγάπη και εννοείται στην οικογένεια!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:59 | ΖΩΗ

    Διαφωνώ κατηγορηματικά. Η οικογένεια είναι ιερή, υπάρχει μόνο ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά, που πρέπει να μεγαλώνουν σε μια υγιή οικογένεια με πρότυπα φυσιολογικά.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:25 | Λεμονιά

    Διαφωνώ. Η μόνη αποδεκτή θεσμοθετημένη συμβίωση είναι ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:53 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ.
    ΑΛΛΟ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΑΜΟ. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟ. Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ!!!!!!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:30 | Δημήτριος Κονομόδης

    1.- ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 1350 ΤΟΥ ΑΚ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΓΑΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ.
    2.- ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΕΜΜΕΣΩΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΣΑ ΜΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΟΜΟΦΥΛΟ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ.
    3.- «Η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Το Κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, όπως νόμος ορίζει… Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους». ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 ΠΑΡ. 1 ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 2019 ΡΗΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΕΚΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΜΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΡΗΣΗ ΠΑΡΕΝΘΕΤΩΝ ΜΗΤΕΡΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
    Δυστυχώς το νομοσχέδιο πάσχει στη βάση του, αλλά και στις λεπτομέρειες του, πράγμα που επισημαίνουμε χωρίς καμία προκατάληψη!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:09 | Αθηνά

    ΟΧΙ στον γάμο! Επειδή το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να καλύψει τα όποια νομικά θέματα προκύπτουν κ όσο για τα περιουσιακά, υπάρχουν οι συμβολαιογράφοι.

    ΌΧΙ στην υιοθεσία/τεκνοθεσία!! Τα παιδιά ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε κάποια σπίτια ετερόφυλων, καθώς μετά την υιοθεσία τους δεν υπάρχει μηχανισμός που να μπορεί αποτελεσματικά να ελέγχει το πως περνάνε αυτά τα παιδια στα καινούργια σπίτια.Βασικό κριτήριο υιοθεσίας σήμερα είναι η οικονομική κατάσταση .. Λάθος!

    Εχουν εμφανιστεί κατα καιρούς άνθρωποι που θεωρούν ότι από τη στιγμή που υιοθέτησαν ένα παιδί τους ανήκει και συνεπως μπορούν να συμπεριφερθούν κατα το δοκούν.. Να το πανε στα μπαρ ή και να συνουσιαστούν μαζί του με την προφαση οτι του αρέσει.. Πως το κράτος θα μπορέσει να το ελέγξει?

    Δεν μπορούμε να υιοθετούμε παιδιά για να γίνει μια σχέση πιο γερή και πιο δεμένη ή για να ικανοποιήσουμε τους εγωισμούς μας λες και είμαστε μικρά παιδάκια! Ένα παιδί είναι τεράστια ευθύνη, απαιτεί αυτοθυσία και η σχέση γονιού παιδιού περνάει από σαράντα κύματα. Θέλει υπέρμετρη αγάπη κ αυταπάρνηση για να τα καταφέρει κανείς. Το εγώ μας και τα όποια δικαιώματά μας εξαφανίζονται..

    Επίσης όχι, γιατί τα παιδιά δεν μπορούν να επιλέξουν.. Κανείς δεν τα ρωτάει ποτέ! Γι’αυτό και θα πρέπει να διαφυλαχθούν τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ πάση θυσία

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:45 | Christos83x

    Δεν νοείται δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου να ζητούν γάμους και οικογένεια… Είναι αντίθετο προς την Φύση, την Θρησκεία και φυσικά στα ήθη και έθιμα του Έθνους μας. Τα άτομα αυτά, τα οποία ζητούν γάμους και οικογένεια, χρίζουν ψυχιατρικής εξέτασης. Άλλωστε με το σύμφωνο συμβίωσης τα πολιτιακά δικαιώματά τους είναι εξασφαλισμένα. Λέμε ΟΧΙ σε αναγνώριση γάμου και υιοθεσίας παιδιών ομοφυλοφίλων ζευγαρίων!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:32 | Βίκυ

    Χωρίς πολλά πολλά λόγια αλλά για πολλούς λόγους: Ο Χ Ι

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:20 | Ελένη Σταυροπούλου

    Διαφωνώ κάθετα.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:10 | Λεμονιά

    Διαφωνώ. Η μόνη αποδεκτή θεσμοθετημένη συμβίωση είναι ο γάμος μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:29 | ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο
    Ίσοι ναι ίδιοι ΟΧΙ
    Δεν προάγει την οικογένεια την εξευτελίζει
    Αντί να ντρέπονται για το καταντημά τους και για την αμαρτία στην οποία έχουν περιπέσει και να βρουν τρόπους μετανοίας προσπαθούν να εξευτελίσουν την έννοια και το νόημα του γάμου .
    Η εκκλησία μας υπ όψιν έχει πολλούς Αγίους και Αγίες πορνες και ομοφυλοφιλους δεν απορρίπτει κανέναν και δεν εκφράζει λόγους ομοφοβικούς όπως θέλετε να ισχυρίζεσθε αλλα εκφράζει αγάπη και καλεί σε μετάνοια

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:02 | Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

    Διαφωνώ.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:32 | Anna

    Διαφωνώ με το παρόν νομοσχέδιο.
    Τα θέματα των ομοφυλοφίλων έχουν λυθεί με το σύμφωνο συμβίωσης και κάθε νέα παράμετρος θα μπορούσε να εξεταστεί και να τακτοποιηθεί σε αυτό το πλαίσιο.
    Το νομοσχέδιο καταρτήστηκε χωρίς να έχει ερωτηθεί η διεθνείς επιστημονική κοινότητα. Στο εξωτερικό υπάρχει ήδη ισχυρός αντίλογος αφού τα αποτελέσματα παρόμοιων αποφάσεων έχουν αρχίσει ήδη να αποδίδουν τα αποτελέσματά τους. Κλινικές αλλαγής φύλλου υποβάλλονται σε παύση και σύλλογοι ιυοθετιμένων παιδιών από ομόφιλους κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα ψυχολογικά σωματικά και υπαρξιακά προβλήματα που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν. Το δε θέμα των παρένθετων μητέρων είναι το τραγικότερο όλων. Τόσοι αιώνες αγώνων για την χειραφέτηση των γυναικών πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Το νομοσχέδιο θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου για να δημιουργήσει απείρως μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που καλείται να λύσει.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:38 | Δημήτρα

    Διαφωνώ κάθετα με τον πολιτικό γάμο ομοφυλόφιλων

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | Χάρης Βαρουχάκης

    Προτείνω τον ακόλουθο ορισμό:
    Ομοφυλοφιλία είναι η πάγια τάση ενός ενηλίκου προσώπου με τα ανατομικά γνωρίσματα του ενός φύλου – Άνδρας ή Γυναίκα – να έλκει και να έλκεται σωματικά και συγκινησιακά από πρόσωπο του ίδιου φύλου. Δεν είναι νόσος, ούτε πάθηση , ούτε διαστροφή , ούτε διαμαρτία περί την διάπλαση.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:02 | Θεοδώρα

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Είναι παρά φύση.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:00 | ΖΩΗ

    Κάθετα οχι στο νομοσχέδιο που στόχο έχει την διαστρεβλωση όλοκληρης της κοινωνίας.. Ευχόμαστε να μην ψηφιστεί!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:49 | Μαρια Γασπαρη

    Με βάση τον Αριστοτέλη, στα «Hθικά Νικομάχεια» o νομοθέτης πρέπει να είναι ο μεγάλος παιδαγωγός της κοινωνίας. Να είναι ο άνθρωπος που θα εθίσει του πολίτες στην αρετή, υποδεικνύοντας με τους νόμους του ποιο είναι το δίκαιο και ποιο το άδικο, ποια η ορθή συμπεριφορά και ποια όχι. Η συνοχή και η κοινωνική γαλήνη εξαρτώνται απόλυτα από αυτό.

    Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, εάν ένα νομοσχέδιο όχι μόνο δεν εθίζει τους πολίτες στην αρετή, αλλά αντιβαίνει και τις εντολές του Θεού, όπως συμβαίνει με το παρόν νομοσχέδιο, τότε πώς μπορεί να υπάρξει ευημερία στον τόπο μας και στο κοινονικό σύνολο;

    Δυστυχως το συγκεκριμενο νομοσχεδιο, όχι μόνο δεν προάγει την πνευματική πρόοδο των πολιτών αλλά επιδοκιμάζει την ηθική κατάπτωση.
    Θα σας παροτρυνα να διαβασετε την Καινη Διαθηκη και μετα να το ξανασκεφτείτε.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:44 | ΑΝΤΩΝΙΑ

    Κύριοι Βουλευτές στα χέρια σας και στις ψυχές σας είναι το Μέλλον της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικογένειας. Μην καταστρέφετε την έννοια της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Τρέμω στο μέλλον των παιδιών μας, αυτό που τους επιφυλάσσετε. Ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά, θέλει μητέρα και πατέρα, που λειτουργούν συμπληρωματικά! Εσείς είχατε την τύχη να γνωρίστε το χάδι, την αγκαλιά της μάνας σας. Αυτά που θα γεννηθούν από πληρωμένη μήτρα, δεν θα νιώσουν ποτέ αυτή την στοργή.

    Θα σας αναθεματίζουν ακόμα και νεκρούς, οι ίδιοι οι Απόγονοι σας για τον Ασκό του Αιόλου που ανοίξατε, ως δήθεν Εκσυγχρονιστές.
    Το ΟΧΙ σας ίσως έχει μεγαλύτερη αξία και από αυτό του 1940!!!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:19 | Ελευθερία

    Η πρωτοφανής αυτή προπαγάνδα της επιβολής του βδελυκταίου αμαρτήματος του κιναιδισμού και η ψήφιση του εκτρωματικού άνομου «νομοσχεδίου» θα επιφέρει τη σίγουρη οργή του Κυρίου μας . Τα Σόδομα και τα Γόμορρα εξαφανίστηκαν από τον χάρτη και ο κόσμος πνίγηκε με τον κατακλυσμό του Νώε ακριβώς εξ’ αιτίας αυτής της αμαρτίας. Επιδίδονταν σε αυτή την αμαρτία χωρίς να την θεσμοθετήσουν σε νόμο του κράτους και καταστράφηκαν. Εδώ που πάει να γίνει νόμος του κράτους ποιές θα είναι οι συνέπειες για όλους μας; Κύριοι Βουλευτές να είστε σίγουροι ότι καμμία βουλευτική ασυλία δεν θα σας σώσει από την οργή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού που οπωσδήποτε θα ξεσπάσει. Η επιστροφή σε περιόδους της ανθρωπότητας που χαρακτηρίζονται από ηθική και κοινωνική παρακμή δεν είναι πρόοδος όπως διατυμπανίζετε αλλά οπισθοδρόμηση . Τέτοιου είδους άνομα νομικά εκτρώματα που σημειωτέον από τα 194 κράτη του κόσμου μόνο 36 έχουν τέτοιου είδους ν»νόμους». Ας πάνε λοιπόν εκεί να ζήσουν όσοι νιώθουν αδικημένοι σε αυτή τη χώρα.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:18 | Ελενη

    Διαφωνώ με το σύνολο του νομου

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:05 | Ελένη

    Δεν συμφωνώ με το νομοσχέδιο. Θα έχει σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των λαών που θα το ψηφίσουν και θα το εφαρμόσουν. Για να μην επαναλαμβάνονται πράγματα που εδέχθησαν από άλλους θέλω μόνο να παρακαλέσω να θυμηθούμε τα Σόδομα και τα Γόμορρα και τον κατακλυσμό του Νώε

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:00 | Αλεξανδρα

    ΝΑΙ στο νομοσχεδιο – ΝΑΙ στην ισοτητα

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:50 | Κωνσταντίνα Τ.

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο και καταγγέλλω τον ύπουλο τρόπο που το φέρατε. Προσβάλλει βάναυσα τις γυναίκες, μειώνει τον ιερό θεσμό της μητρότητας ενώ δεν συμβάλλει στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

    Μας λέτε ότι ο γάμος μεταξύ ομόφυλων έχει καθιερωθεί και σε άλλες χώρες. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ίσως αυτές οι κοινωνίες να ήταν διαφορετικές και έτοιμες να τον δεχτούν. Για τη χώρα μας δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να τεθεί στη δημόσια συζήτηση, να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος. Ενδεχομένως θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Επιχειρείτε να επιβάλλετε τη συναίνεση των πολιτών.

    Σέβομαι τις επιλογές των ανθρώπων στην ιδιωτική τους ζωή και θεωρώ ότι τα όποια προβλήματα βιώνουν τα ομόφυλα ζευγάρια στην καθημερινότητά τους θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με επιπρόσθετες νομικές ρυθμίσεις στο υπάρχων σύμφωνο συμβίωσης. Με προβληματίζει η εμμονή σας να αλλοιώσετε έναν παραδοσιακό θεσμό (με τα όποια προβλήματα που εμφανίζει) που έχει αποτελέσει το συνεκτικό κρίκο της κοινωνίας για χιλιάδες χρόνια, για χάρη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που αποτελεί πληθυσμιακά ένα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας μας.

    Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε πως αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι απλά για τα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν. Θα υπάρξουν μελλοντικά επιπλέον υιοθεσίες καθώς και κατά παραγγελία παιδιά μέσω παρένθετης μητρότητας, δηλαδή θα «νοικιάζονται» μήτρες οικονομικά ευάλωτων γυναικών. Θα συμβάλλετε και εσείς στο φαινόμενο της αναπαραγωγικής εκμετάλλευσης των γυναικών. Εθελοτυφλείτε; Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρετε τις ολέθριες και ανεξέλεγκτες συνέπειες που θα φέρει το νομοσχέδιό σας.

    Το Κεφάλαιο Γ΄ αφορά στην επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς, που εργάζονται. Όταν οι δύο γονείς είναι άντρες είναι σωστό να δίδονται άδειες που συνδέονται με τη μητρότητα; (περίοδος λοχείας, θηλασμός, ορμονικές και ψυχολογικές συνέπειες που επέφερε η εγκυμοσύνη κλπ).

    Στο Κεφάλαιο Δ΄ αναφέρετε ότι η αρχή της ίσης μεταχείρισης θα εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και, μεταξύ άλλων, σύμφωνα και «με την έκφραση φύλου». Να αποσυρθεί άμεσα αυτή η αόριστη φράση που μόνο σύγχυση θα προκαλέσει. Στο εξωτερικό η άμεση αποδοχή της απλής «έκφρασης φύλου» ενός ατόμου (από την Πολιτεία) και η αυτόματη απονομή αντίστοιχων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει τραγικές καταστάσεις εις βάρος των γυναικών (π.χ. πρόσβαση τρανς ατόμων σε αποκλειστικά ιδιωτικούς χώρους γυναικών όπως τουαλέτες, αποδυτήρια και φυλακές, συμμετοχή τρανς γυναικών σε αθλήματα γυναικών, κλπ).

    Δεν βλέπετε ότι το 95 % των σχολίων στην παρούσα διαβούλευση είναι επικριτικά; Ποτέ δεν είναι αργά να το αποσύρετε.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:02 | Χρηστακιδου Ευτυχια

    Οι νομοι του Θεου και της φυσης δεν αλλαζουν απο τα καπριτσια και τα παθη των ανθρωπων!Αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους.Μονο ανδρας και γυναικα μπορουν να αποτελεσουν οικογενεια!Μη στερειτε απο τα παιδακια να φωναζουν το γλυκο ονομα μανα!Μη βαλετε ναρκες στα θεμελια της οικογενειας και του Εθνους!Θα ερθει η οργη του Θεου !

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 13:22 | Κωνσταντίνα Τ.

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο και καταγγέλλω τον ύπουλο τρόπο που το φέρατε. Προσβάλλει βάναυσα τις γυναίκες, μειώνει τον ιερό θεσμό της μητρότητας ενώ δεν συμβάλλει στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

    Μας λέτε ότι ο γάμος μεταξύ ομόφυλων έχει καθιερωθεί και σε άλλες χώρες. Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Ίσως αυτές οι κοινωνίες να ήταν διαφορετικές και έτοιμες να τον δεχτούν. Για τη χώρα μας δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες. Ένα τόσο σοβαρό θέμα πρέπει να τεθεί στη δημόσια συζήτηση, να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος. Ενδεχομένως θα έπρεπε να διεξαχθεί δημοψήφισμα. Επιχειρείτε να επιβάλλετε τη συναίνεση των πολιτών.

    Σέβομαι τις επιλογές των ανθρώπων στην ιδιωτική τους ζωή και θεωρώ ότι τα όποια προβλήματα βιώνουν τα ομόφυλα ζευγάρια στην καθημερινότητά τους θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν με επιπρόσθετες νομικές ρυθμίσεις στο υπάρχων σύμφωνο συμβίωσης. Με προβληματίζει η εμμονή σας να αλλοιώσετε έναν παραδοσιακό θεσμό (με τα όποια προβλήματα που εμφανίζει) που έχει αποτελέσει το συνεκτικό κρίκο της κοινωνίας για χιλιάδες χρόνια, για χάρη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που αποτελεί πληθυσμιακά ένα πολύ μικρό κομμάτι της κοινωνίας μας.

    Είμαι σίγουρη ότι ξέρετε πως αυτό το νομοσχέδιο δεν είναι απλά για τα δικαιώματα των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών που ήδη υπάρχουν. Θα υπάρξουν μελλοντικά επιπλέον υιοθεσίες καθώς και κατά παραγγελία παιδιά μέσω παρένθετης μητρότητας, δηλαδή θα «νοικιάζονται» μήτρες οικονομικά ευάλωτων γυναικών. Θα συμβάλλετε και εσείς στο φαινόμενο της αναπαραγωγικής εκμετάλλευσης των γυναικών. Εθελοτυφλείτε; Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρετε τις ολέθριες συνέπειες που θα φέρει το νομοσχέδιό σας.

    Το Κεφάλαιο Γ΄ αφορά στην επέκταση παροχών και προνομίων σε ομόφυλους συζύγους και γονείς, που εργάζονται. Όταν οι δύο γονείς είναι άντρες είναι σωστό να δίδονται άδειες που συνδέονται με τη μητρότητα; (περίοδος λοχείας, θηλασμός, ορμονικές και ψυχολογικές συνέπειες που επέφερε η εγκυμοσύνη κλπ).

    Στο Κεφάλαιο Δ΄ αναφέρετε ότι η αρχή της ίσης μεταχείρισης θα εφαρμόζεται σε όλα τα πρόσωπα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και μεταξύ άλλων, σύμφωνα και «με την έκφραση φύλου». Να αποσυρθεί άμεσα αυτή η αόριστη φράση που μόνο σύγχυση θα προκαλέσει. Στο εξωτερικό η άμεση αποδοχή της απλής «έκφρασης φύλου» ενός ατόμου (από την Πολιτεία) και η αυτόματη απονομή αντίστοιχων δικαιωμάτων έχει προκαλέσει τραγικές καταστάσεις εις βάρος των γυναικών (π.χ. πρόσβαση τρανς ατόμων σε αποκλειστικά ιδιωτικούς χώρους γυναικών όπως τουαλέτες, αποδυτήρια και φυλακές, συμμετοχή τρανς γυναικών σε αθλήματα γυναικών, κλπ).

    Δεν βλέπετε ότι το 95 % των σχολίων στην παρούσα διαβούλευση είναι επικριτικά; Ποτέ δεν είναι αργά να το αποσύρετε.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:25 | Χ.Σ.

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Η ομοφυλοφιλία είναι μια παρά φύση κατάσταση. Θα είναι καταστροφικό και οι συνέπειες τραγικές τόσο για την κοινωνία, όσο και για τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε τέτοιου είδους σύνολα.
    Είναι απόφαση δική τους (των ομοφυλοφίλων) να επιλέξουν το μονόδρομο. Αν η φύση δεν δίνει παιδιά σε μια τέτοιου είδους σχέση ποιοι είμαστε να δώσουμε εμείς; Αν δεν ακούτε το νόμο του Θεού κύριοι βουλευτές, ακούστε τη φύση. Κι ας βάλουν τον εαυτό τους (οι βουλευτές) στη θέση των κακόμοιρων παιδιών που προορίζουν…

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:35 | Χρηστακιδου Ευτυχια

    Οι νομοι του Θεου και της φυσης δεν καταργουνται με νομους !Αρσεν και θηλυ εποιησεν αυτους!Οικογενεια δεν συγκροτειται με ατομα του ιδιου φυλου!Κριμα στα παιδακια που δεν θα φωναξουν το γλυκο ονομα της μανας!Σας παρακαλουμε μη δυναμιτιζετε τα θεμελια της οικογενειας και του εθνους!

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:26 | Μαριάννα Σ.

    Οχι ξεκάθαρα! Για δύο λόγους. Φοβάμαι πως το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για ένα παράνομο εμπόριο βρεφών από «παρένθετες» μητέρες. Φοβάμαι πως στην προσπάθεια να αποδείξει η κοινωνία μας πως δεν κάνουμε διακρίσεις, θα ακυρώσουμε αδιακρίτως την έννοια της μάνας και του πατέρα, και ενοχικά θα πρέπει να αποδείξουμε πως δεν έχουμε παρωπίδες, πως είμαστε πολίτες που αναγνωρίζουμε τα δικαιώματα όλων ακόμα και σε έναν ρόλο που η ίδια η φύση έχει σοφά δηλώσει στο ίδιο το dna των δύο φύλων. Δεν νομίζω ότι η πλειοψηφία των πολιτών συμφωνεί με αυτό το νομοσχέδιο. Η κυβέρνηση όμως βιάζεται να εφαρμόσει με νόμο του κράτους αδιαφορώντας για την κοινή γνώμη.
    Και μόνο για το «εκβιαστικό» τρόπο που πλασάρεται αυτή η άποψη με βρίσκει κάθετα αρνητική.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:14 | Δέσποινα Γκ.

    Το παρόν νομοσχέδιο είναι επαίσχυντο και οφείλει ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ άμεσα.

    Η αντισυνταγματικότητα που το περιβάλλει αποτελεί όνειδος για την Ελληνική κοινωνία, ενώ προσβάλλεται σε βάθος η ιερότητα του γάμου και του θεσμού της Οικογένειας.

    ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ κάθετα και εν πλήρη επιγνώσει με αυτό.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:27 | Δημήτρης

    Στην δημοσκόπηση η ερώτηση πρέπει να είναι προς τους άνδρες αν δέχονται να κάνουν οικογένεια με έναν άνδρα και στις γυναίκες αν δέχονται να κάνουν οικογένεια με μια γυναίκα .
    Οι βουλευτές που δίνουν θρησκευτικό όρκο ορκίζονται στο Ευαγγέλιο να φυλλάτουν πίστη στην πατρίδα ,το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους,κατά συνέπεια το Ευαγγέλιο είναι πάνω από το Σύνταγμα και τους νόμους.
    Και είναι καιρός να αποδώσουν τα τω Θεώ τω Θεώ και όχι μόνο τα τω Καίσαρι τω Καίσαρι .
    Υ.σ. : Όλες οι ιστορίες αγάπης είχαν άνδρα και γυναίκα και ο νοών νοείτο.

  • 30 Ιανουαρίου 2024, 12:09 | Ειρήνη Καρτέρη

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο