Άρθρο 03:

1. Η παράγραφος 10 του άρθρου 67 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται, ως εξής:
«10.α. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δύναται, μετά από πρόταση του δημάρχου, να ορίσει στην πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τόπο σύγκλησης αυτού την ιστορική έδρα του Δήμου. Στην περίπτωση αυτή το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει στην ιστορική έδρα και κατά την έναρξη της συνεδρίασης αποδέχεται ή μη, με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, τη σύγκλησή του στην ιστορική έδρα. Σε περίπτωση μη αποδοχής η συνεδρίαση ματαιώνεται. Στην ιστορική έδρα του δήμου μπορούν μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιούνται επίσημες εορτές και τελετές.
β. Σε ειδικές περιπτώσεις ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δύναται, μετά από πρόταση του δημάρχου, να ορίσει στην πρόσκληση συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου τόπο σύγκλησης αυτού δημοτική κοινότητα του Δήμου. Στην περίπτωση αυτή το δημοτικό συμβούλιο συνεδριάζει στη δημοτική κοινότητα και κατά την έναρξη της συνεδρίασης αποδέχεται ή μη, με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, τους λόγους που δικαιολογούν τη σύγκλησή του στη δημοτική κοινότητα. Σε περίπτωση μη αποδοχής η συνεδρίαση ματαιώνεται.».

2. Το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν.3463/2006, καταργείται.

3. Στην παράγραφο 7 του άρθρου 75 του ν.3852/2010 προστίθεται τελευταίο εδάφιο, ως εξής:
«O πρόεδρος της επιτροπής δύναται να ορίσει τόπο συνεδρίασής της την ιστορική έδρα. Στην περίπτωση αυτή η επιτροπή συνεδριάζει στην ιστορική έδρα και κατά την έναρξη της συνεδρίασης αποδέχεται ή μη, με την πλειοψηφία του συνόλου των μελών του, τους λόγους που δικαιολογούν τη σύγκλησή της στην ιστορική έδρα. Σε περίπτωση μη αποδοχής η συνεδρίαση ματαιώνεται.».

4. Στην παράγραφο 3 του άρθρου 76 του ν.3852/2010 προστίθεται τελευταίο εδάφιο, ως εξής:
«Είναι δυνατή η συνεδρίαση της επιτροπής στην ιστορική έδρα του Δήμου, κατά τη διαδικασία που ορίζεται την παράγραφο 7 του άρθρου 75 του παρόντος.».