Άρθρο 77

1. Εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, όσοι έχουν τοποθετήσει επιγραφές σε όψεις κτιρίων, όπως αυτές ορίζονται στην περίπτωση 56 του άρθρου 2 του ν.4067/2012 (Α’ 79) πλην των στεγών, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 6 του ν.2946/2001 (Α’ 224) και της κατ΄ εξουσιοδότησή του εκδοθείσας απόφασης, πρέπει να τις προσαρμόσουν στο περιεχόμενο των ρυθμίσεων αυτών, όπως ισχύουν κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Κατά το διάστημα αυτό δεν επιβάλλονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για τις προαναφερθείσες παραβάσεις.
2. Οφειλές από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τις παραβάσεις της προηγούμενης παραγράφου και δεν έχουν εισπραχθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, διαγράφονται. Τυχόν καταβληθέντα ποσά δεν επιστρέφονται..
3. Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η δίωξη των αξιόποινων πράξεων της παραγράφου 1 που έχουν τελεστεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.

  • 2 Μαρτίου 2014, 00:43 | Κώστας

    Κατά το άρθρο 77 δίνεται το μήνυμα στους συνεπείς να μην πληρώνουν πρόστιμα αναμένοντας μια ευνοική διάταξη, και στους ασυνεπείς δίνει το κίνητρο να συνεχίσουν να διατηρούν την ίδια ασυνεπή φορολογική νοοτροπία.