Άρθρο 10 – Αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής ΦΟΔΣΑ με τη νομική μορφή του Συνδέσμου των ΟΤΑ

1. Η εκτελεστική επιτροπή:
α) Ασκεί τις αρμοδιότητες που της μεταβιβάζονται από το διοικητικό συμβούλιο βάσει του άρθρου 7 παρ. 2 του παρόντος.
β) Αποφασίζει για την άσκηση κάθε είδους διοικητικής προσφυγής, ένδικου μέσου ή βοηθήματος ή την παραίτηση από αυτά, παρέχει δε την εντολή και αναγκαία πληρεξουσιότητα σε δικηγόρο για την επιχείρηση οποιαδήποτε δικαστικής ή εξώδικης ενέργειας ή την παροχή νομικών συμβουλών.
2. Η εκτελεστική επιτροπή μπορεί να παραπέμπει οποιοδήποτε θέμα της αρμοδιότητάς της στο διοικητικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης, εάν κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται από την ιδιαίτερη σοβαρότητά του.

  • 5 Φεβρουαρίου 2018, 08:30 | ΠΕΤΡΟΣ

    Με το συγκεκριμένο άρθρο, οι ΦοΔΣΑ Σύνδεσμοι γίνονται λιγότερο ευέλικτοι από πριν, δεδομένου ότι δίνονται όλες σχεδόν οι αρμοδιότητες στο Δ.Σ, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή που είναι πιο ολιγομελής και πιο ευέλικτη μπορεί να λάβει ουσιαστικές αρμοδιότητες για την λειτουργία των ΦοΔΣΑ μόνο αν θέλει να τις εκχωρήσει το Δ.Σ. Το προηγούμενο νομοσχέδιο είχε συγκεκριμένες αρμοδιότητες στην Ε.Ε. για θέματα καθημερινής λειτουργίας του ΦοΔΣΑ. Είναι βέβαιο ότι το ήδη δυσκίνητο νομικό πρόσωπο των ΦοΔΣΑ Συνδέσμων που απαιτείται να λειτουργήσει ολοκληρωμένες και σύνθετες εγκαταστάσεις (ΧΥΤΑ ΜΕΑ κτλ) θα γίνει πιο δυσλειτουργικό σε βάρος της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των έργων. Η μόνη λύση θα είναι η παραχώρηση της διαχείρισης των έργων σε ιδιώτες.