Άρθρο 67 – Άδεια απουσίας από την υπηρεσία των οργάνων διοίκησης της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολογίας Ακτινοθεραπείας Ελλάδας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους – Προσθήκη παρ. 5 στο άρθρο 9 του ν. 4975/2022

Στο άρθρο 9 του ν. 4975/2022 (Α’ 187), περί των οργάνων διοίκησης τόσο της κεντρικής διοίκησης όσο και των περιφερειακών τμημάτων της Ένωσης Τεχνολόγων Ακτινολογίας – Ακτινοθεραπείας Ελλάδας, προστίθεται παρ. 5 ως εξής:

«5. Τα μέλη των οργάνων διοίκησης της Ε.Τ.Α.Α.Ε., εφόσον έχουν την υπαλληλική ιδιότητα, διατηρούν, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας και ο Ταμίας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δικαιούνται, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους έως έξι (6) εργάσιμων ημερών τον μήνα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Τα υπόλοιπα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, εφόσον είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δικαιούνται, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους έως δύο (2) εργάσιμων ημερών τον μήνα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς των Περιφερειακών Συμβουλίων των Περιφερειακών Τμημάτων της Ε.Τ.Α.Α.Ε, εφόσον είναι δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους έως τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών τον μήνα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους. Τα υπόλοιπα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων, εφόσον είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δικαιούνται, για όσο χρόνο διαρκεί η θητεία τους, άδεια απουσίας έως δύο (2) εργάσιμων ημερών το μήνα για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.».