Άρθρο 62 – Επιτροπές για τη διενέργεια εξετάσεων προς απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας – Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου 10 ν.δ. 3366/1955

Στην παρ. 2 του άρθρου 10 του νομοθετικού διατάγματος 3366/1955 (Α΄ 258), περί των εξετάσεων για την απόκτηση ιατρικών ειδικοτήτων, επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: α) τροποποιείται το τέταρτο εδάφιο, ώστε τα μέλη που υπηρετούν στις εξεταστικές επιτροπές να μπορούν να προέρχονται και από πανεπιστημιακά εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών της χώρας που έχουν αναγνωριστεί ως κατάλληλα για τη χορήγηση μερικού ή πλήρους χρόνου άσκησης στην αντίστοιχη ειδικότητα, β) στο πέμπτο εδάφιο προστίθεται και η κατηγορία ΤΕ όσον αφορά τους υπαλλήλους που δύνανται να ορίζονται ως γραμματείς των εξεταστικών επιτροπών, και η παρ. 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«2. Οι εξετάσεις διενεργούνται από τριμελείς εξεταστικές επιτροπές για κάθε ειδικότητα, οι οποίες έχουν μονοετή θητεία και ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, μετά από γνώμη του ΚΕ.Σ.Υ.. Οι εξεταστικές επιτροπές αποτελούνται από ένα τουλάχιστον μέλος ΔΕΠ, με τον αναπληρωτή του και δύο μέλη με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή ή Διευθυντή Ε.Σ.Υ. με τους αναπληρωτές τους, όλοι της ίδιας ειδικότητας με την εξεταζόμενη. Με την ίδια ή άλλη απόφαση του Υπουργού Υγείας μετά από γνώμη του Κ.Ε.Σ.Υ., ορίζεται ο Πρόεδρος κάθε εξεταστικής επιτροπής μεταξύ των μελών της. Τόσο τα τακτικά όσο και τα αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών υπηρετούν σε νοσοκομειακές μονάδες ή πανεπιστημιακά εργαστήρια των Ιατρικών Σχολών, που έχουν αναγνωριστεί ως κατάλληλα για τη χορήγηση είτε μερικού είτε πλήρους χρόνου άσκησης στην αντίστοιχη ειδικότητα. Ως γραμματείς των εξεταστικών επιτροπών με τους αναπληρωτές τους ορίζονται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δημόσιοι υπάλληλοι ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ Διοικητικού (μόνιμοι, ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ), οι οποίοι υπηρετούν στην έδρα των εξεταστικών επιτροπών και προτείνονται από τους προέδρους αυτών.».