- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Τ.Α.Εθ.Α., εγκρίνεται ο Πίνακας Οργάνωσης και Υλικού του Τ.Α.Εθ.Α. της παρ. 3 του άρθρου 3, με τον οποίο καθορίζονται η κατανομή των οργανικών θέσεων, η οργάνωση, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, οι κλάδοι και οι ειδικότητες του προσωπικού και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την οργάνωση του Τ.Α.Εθ.Α..
- Με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Τ.Α.Εθ.Α., εγκρίνεται ο Κανονισμός Οργάνωσης και Λειτουργίας του Τ.Α.Εθ.Α. της παρ. 3 του άρθρου 3, με τον οποίο καθορίζονται θέματα εσωτερικής του λειτουργίας, η διάρθρωση και οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών και του προσωπικού του, η αναπλήρωση των οργάνων του, τα θέματα οικονομικής διαχείρισης, προϋπολογισμού, απολογισμού, ισολογισμού και περιουσίας, καθώς και άλλο σχετικό θέμα που είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του Τ.Α.Εθ.Α..
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Τ.Α.Εθ.Α., εγκρίνεται ο Εσωτερικός Κανονισμός Διαχείρισης Ακινήτων της περ. β) του άρθρου 5, στον οποίο, με την επιφύλαξη της παρ. 4, εξειδικεύεται κάθε θέμα που αφορά στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του Τ.Α.Εθ.Α. ως προς τη διαχείριση των ακινήτων του και καθορίζεται κάθε αναγκαία διαδικασία και κάθε άλλο σχετικό θέμα.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, εξειδικεύονται τα αναγκαία κτηματολογικά και γεωμετρικά στοιχεία των ακινήτων των παρ. 4 και 5 του άρθρου 6, συμπεριλαμβανομένου του Κωδικού Ακινήτου Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), και κάθε άλλο θέμα που αφορά στον τρόπο και τη διαδικασία ολοκλήρωσης των μεταβολών επί των κτηματολογικών εγγραφών για την εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 6.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Τ.Α.Εθ.Α. και σύμφωνης γνώμης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εγκρίνεται έκτακτη χρηματοδότηση ή επιχορήγηση του Τ.Α.Εθ.Α. από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων για την εφαρμογή της περ. ε) του άρθρου 7.
- Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Α.Εθ.Α., καθορίζονται το ακριβές περιεχόμενο και οι κατηγορίες των πληροφοριών του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ακινήτων του άρθρου 11, οι τεχνικές παράμετροι και οι προδιαγραφές λειτουργίας του, θέματα εμπιστευτικότητας και απορρήτου και κάθε άλλο σχετικό θέμα για τη λειτουργία του.
- Με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζονται τα ακίνητα των εποπτευομένων φορέων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως μη επιχειρησιακά αναγκαία για τις Ένοπλες Δυνάμεις για την εφαρμογή του άρθρου 13.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Φ.Α.Α.Ε.Δ., καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Φ.Α.Α.Ε.Δ. σε εταιρείες ειδικού σκοπού της περ. γ) της παρ. 1 του άρθρου 14.
- Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Α.Εθ.Α., η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Φ.Α.Α.Ε.Δ. και σύμφωνης γνώμης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εγκρίνεται η τακτική και έκτακτη χρηματοδότηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ. από τον προϋπολογισμό του Τ.Α.Εθ.Α. για την εφαρμογή της περ. α) της παρ. 1 του άρθρου 15.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Φ.Α.Α.Ε.Δ. και σύμφωνης γνώμης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εγκρίνεται έκτακτη επιχορήγηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ. από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την εφαρμογή της περ. β) της παρ. 1 του άρθρου 15.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται η αμοιβή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. και των μελών της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 17 του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ., εντός των ορίων της παρ. 1 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), περί ανωτάτων αποδοχών.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται με εισήγηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ., εγκρίνεται ο Οργανισμός του Φ.Α.Α.Ε.Δ. του άρθρου 21.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται με εισήγηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ., εγκρίνεται ο Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας του Φ.Α.Α.Ε.Δ. του άρθρου 22.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης, η οποία εκδίδεται με εισήγηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ., εγκρίνεται ο Κανονισμός Διαδικασιών Αξιοποίησης Ακινήτων της παρ. 2 του άρθρου 23.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται με εισήγηση του Φ.Α.Α.Ε.Δ., κατόπιν γνώμης του Τ.Α.Εθ.Α. και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, εγκρίνεται το Στρατηγικό Σχέδιο Αξιοποίησης Ακινήτων του άρθρου 25.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας εγκρίνεται το σχέδιο δράσεων για τη διαχείριση των στεγαστικών αναγκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων του άρθρου 27. Η απόφαση αυτή εκδίδεται ύστερα από γνώμη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, κατόπιν εισηγήσεων που υποβάλλονται εκ μέρους των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τις στεγαστικές ανάγκες του προσωπικού τους για τα επόμενα δέκα (10) έτη και εκ μέρους του Διευθυντή του Τ.Α.Εθ.Α. σχετικά με την κατάσταση των ακινήτων, των εκτιμώμενων εσόδων και των εξόδων του Τ.Α.Εθ.Α. για τα επόμενα δέκα (10) έτη, αντίστοιχα.
- Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, εγκρίνεται ο Γενικός Κανονισμός Διαχείρισης Στρατιωτικών Οικημάτων της παρ. 3 του άρθρου 28.
- Με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού καθορίζεται το ποσοστό οικημάτων που παραχωρούνται για τη στέγαση υπαλλήλων, οι όροι και οι προϋποθέσεις, ο προσδιορισμός των κριτηρίων καθορισμού του ύψους του μισθώματος, θέματα ασφάλειας εγκαταστάσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 28.
Ένταξη των προτάσεων της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν.
ΌΧΙ στην υποβάθμισή των ΑΣΣΥ.
Αυξήσεις στους μισθούς.
Σώστε τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Η ραχοκοκαλιά του Στρατεύματος είναι οι ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΑΣΣΥ.
Η αναβάθμιση μας δεν γίνεται ούτε με το Σώμα Υπαξιωματικών ούτε με την ένταξη στον Ν3883/2010 και τις βαθμολογικές και κατ’ επέκταση οικονομικές αδικίες που αυτός επιφέρει.
Οι ΑΣΣΥ, μέσω της Ομοσπονδίας αλλά και του Συλλόγου Αποφοίτων έχουν κάνει γνωστές τις θέσεις μας:
1. ΟΧΙ στο Σώμα Υπαξιωματικών.
2. Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
3. ΈΝΤΑΞΗ στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.
4. Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
Η ραχοκοκαλιά του Στρατεύματος, περιμένει να γίνουν πράξεις που να δείχνουν πως η Πολιτική Ηγεσία της Πατρίδας αναγνωρίζει και ανταμείβει την προσφορά των στελεχών ΑΣΣΥ.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Κύριε Υπουργέ.
Όταν στα 35 χρόνια υπηρεσίας, το 2028 δηλαδή οι εισαχθέντες στις Σχολές ΑΣΣΥ του 1993 μπορούν να αποστρατευτούν , αναγνωρίζοντας τα 5 πολεμικά χρόνια, με τον βαθμό του Σμήναρχου σύμφωνα με τον ν.5018/23 και οι εισαχθέντες του 1994 μπορούν ομοίως στα ίδια 35 χρόνια, το 2029 δηλαδή να αποστρατευτούν, αλλά όχι με τον βαθμό του Σμήναρχου παρά μόνο με τον βαθμό του Επισμηναγού σύμφωνα με τον ν.3883/10, δηλαδή 2 βαθμούς διαφορά, ο κάθε ένας μπορεί να καταλάβει ότι ο υποβιβασμός, η αδικία και ανισονομία υπάρχει και βασιλεύει για τους ΑΣΣΥ 1994.
Εξού και ο αναβρασμός και η αναταραχή.
Υποβιβάστηκαν οι εισαχθέντες ΑΣΣΥ 1994 το 2010.
Και από τότε ψάχνουν και ζητούν δικαίωση.
Δεκαπέντε (15) ολόκληρα χρόνια.
Σε καμία άλλη κατηγορία στρατιωτικών δεν έγινε αυτό. ΑΣΕΙ, Ανακαταταγείς, ΕΜΘ, ΕΠΟΠ βελτίωσαν ή διατήρησαν τα κεκτημένα τους.
Δώστε τέλος επιτέλους καταθέτοντας την τροπολογία για την βαθμολογική αποκατάσταση των αποφοίτων ΑΣΣΥ 1994. Δώστε μας την ευχαρίστηση να υπηρετήσουμε τα τελευταία μας 4 χρόνια με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα.
Γιατί ο χλευασμός που παίρνουμε από όλους ότι το κράτος μας αδίκησε και μας κοροϊδεύει ακόμα και τώρα, δεν ξεπερνιέται εύκολα.
Κύριε Υπουργέ νοιώστε μας και ρυθμίστε άμεσα το θέμα μας.
Θα το δείτε…Οι στρατιωτικοί δεν ξεχνούν όσους τους βοηθούν και τους παρέχουν δικαιοσύνη.
Όχι στο επόμενο νομοσχέδιο που θα κατεβάσετε όπως λέτε. Σε αυτό! Γιατί είμαστε ήδη χαμένοι και το ξέρετε.
Όχι άλλο! Όχι άλλη κοροϊδία!
ΑΣΣΥ 1994
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypethahttps://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypethaΝα προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynasΝα διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assyΔεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypethahttps://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypethaΝα προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynasΝα διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assyΔεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση των διαπιστωμένων προβλημάτων των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Προτείνεται να συμπεριληφθούν στο παρόν άρθρο τα παρακάτω:
α. Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ, προκειμένου να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους, διότι από όλες τις προελεύσεις Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων μόνο οι προερχόμενοι από αποφοίτους ΑΣΣΥ δεν λαμβάνουν 2-3 βαθμούς.
(ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
β. Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων και Προαγωγών Αξιωματικών εξ΄ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010, προκειμένου να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 αρχικά οι καταταγέντες τα έτη 1994, 1995, 1996 (Τάξεων 1996, 1997, 1998) και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010 (Τάξης 2012).
(ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2632-seires-assy-94-95-96-dikaiosi-tora
γ. Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων και Προαγωγών Αξιωματικών εξ΄ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010 καταταγέντων από το έτος 2011 (Τάξεως 2013) και εντεύθεν, ώστε να προάγονται, σε Λοχαγό μετά από 27 έτη (αντί 28), σε Ταγματάρχη μετά από 31 έτη (αντί 34), σε Αντισυνταγματάρχη μετά από 34 έτη (αντί 36) και σε Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη (αντί 37), υπηρεσίας και να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός του Συνταγματάρχη χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
(ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2632-seires-assy-94-95-96-dikaiosi-tora
δ. Η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
ε. Διόρθωση της μισθολογικής αναβάθμισης των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια.
Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavolesΣτη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους. Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
ου 2025, 19:1Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν.
ΑΣΣΥ 96-97-98
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΑΣΣΥ ΣΕ ΑΕΙ. ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2011 ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΡΙΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ. ΟΧΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΓΕΡΟΝΤΩΝ!!!
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους. Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Αξιότιμοι κυβερνώντες ξέρετε γιατί είναι τόσα λίγα τα σχόλια πλέον ; Νομίζετε οτι όλοι είναι καλά και ευχαριστημένοι ; Νομίζετε οτι όλοι είναι στις παραλίες και συμφωνούν με ότι σχεδιάζετε ; Εάν νομίζετε αυτά τότε κάνετε μέγα λάθος. Είναι το ανάποδο. Αυτοι οι λίγοι εδώ που σχολιάζουν είναι όσοι έχουν ελπίδα σε εσάς και ίσως σας ψηφίσουν στις επόμενες. Βλέπετε ότι σε σχέση με την τελευταία διαβούλευση στο αντίστοιχο πεδίο σχολίων ενώ εκεί ήταν χιλιάδες , τώρα μόνο μερικές εκατοντάδες. Ενημερώτικα σας λέω δηλαδή πως το χάσατε το παιχνίδι. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία δεν πιστεύει δεν ελπίζει σε εσάς διότι απλα καταστρέφετε αυτά που χτίσαμε , που συνυπογράψαμε μπαίνοντας στις ΕΔ. Μας γυρισατε την πλάτη και περιμένετε να δείτε αντιδράσεις ; Δώσαμε τα καλύτερα μας χρόνια, χάσαμε συναδέλφους-αδελφια πάνω στο έργο και τώρα που περιμένουμε να φτάσουμε ζωντανοί με την δέουσα αξιοπρέπεια προς τέλος της σταδιοδρομίας μας μας το καταστρέψατε και συνεχίζετε. Τα χιλιάδες αρνητικά σχόλια που λείπουν απο αυτη τη διαβούλευση θα εκφραστούν ανάλογα δια την δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας. Ευχαριστώ για το βήμα.
Με εκτίμηση
Οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ ΈΤΟΥΣ 1996 ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ Ν.2439/1996.
Δωστε τέλος στο αίσχος και ακουστε τις φωνες των αποφοίτων ΑΣΣΥ, ΜΗΝ ΚΩΦΕΥΕΤΕ !
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Αξιότιμε κ. ΥΕΘΑ,
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα εν’ ενεργεία στελέχη έχουν πλέον θεσμική εκπροσώπηση. Δεκάδες Ενώσεις έχουν δημιουργηθεί, σχεδόν σε κάθε Νομό, και χιλιάδες τα εγγεγραμμένα μέλη.
Με κάθε σεβασμό προς το πρόσωπό σας και την θέση σας πρέπει να συνομιλείτε με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της ΠΟΜΕΝΣ ώστε να εξετάζετε τις προτάσεις που έρχονται κατευθείαν από την καρδιά του στρατεύματος – δλδ τους στρατιωτικούς.
Για τον λόγο αυτό μετά την διαβούλευση του παρόντος νομοσχεδίου αναμένουμε μια επίσημη συνάντηση με το Προεδρείο της ΠΟΜΕΝΣ ώστε να:
1. Ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
2. Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
3. Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Είναι στο χέρι σας να δείξετε ότι σέβεστε και υπολογίζετε τους στρατιωτικούς αλλά και τον θεσμό που τους εκπροσωπεί.
Αναμένουμε την σωστή πρωτοβουλία από πλευράς σας…!!!
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypethaΝα προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynasΝα διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ…
Η Γραμματεία Αποφοίτων ΑΣΣΥ της ΠΟΜΕΝΣ έχει καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για την ρύθμιση των διαπιστωμένων προβλημάτων των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Μάλιστα ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Προτείνετε λοιπόν να συμπεριληφθούν στο παρόν άρθρο:
α. Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ, προκειμένου να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους, διότι από όλες τις προελεύσεις Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων μόνο οι προερχόμενοι από αποφοίτους ΑΣΣΥ δεν λαμβάνουν 2-3 βαθμούς.
(ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavolesβ.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων και Προαγωγών Αξιωματικών εξ΄ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010, προκειμένου να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 αρχικά οι καταταγέντες τα έτη 1994, 1995, 1996 (Τάξεων 1996, 1997, 1998) και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010 (Τάξης 2012).
(ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2632-seires-assy-94-95-96-dikaiosi-toraγ.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων και Προαγωγών Αξιωματικών εξ΄ ΑΣΣΥ του Ν.3883/2010 καταταγέντων από το έτος 2011 (Τάξεως 2013) και εντεύθεν, ώστε να προάγονται, σε Λοχαγό μετά από 27 έτη (αντί 28), σε Ταγματάρχη μετά από 31 έτη (αντί 34), σε Αντισυνταγματάρχη μετά από 34 έτη (αντί 36) και σε Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη (αντί 37), υπηρεσίας και να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός του Συνταγματάρχη χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
(ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2632-seires-assy-94-95-96-dikaiosi-tora
Πολύ μεγάλη η κοροϊδία κ Υπουργέ! Άμεση αποκατάσταση για τις Τάξεις ΑΣΣΥ 1996,1997, 1998 και ρύθμιση για όσες τάξεις πρέπει! Το αμερικάνικο μοντέλο να πάτε να το μελετήσετε πρώτα, εσείς εδώ θέλετε να φτιάξετε δούλους. Μια ζωή κοροϊδία, μετάθεση στην άλλη άκρη της χώρας και 50 % έκπτωση στα ΚΤΕΛ έχουν οι αστυνομικοί…. Οι στρατιωτικοί 15% κ πρέπει να δηλώνουμε ευχαριστημένοι. Φτάνει ηη αύξηση των 30 ευρώ έγινε 16 και των 100 έγινε 59. Ούτε ο Γιούρι γκελερ τέτοια επιτυχία!!!
Καλησπέρα. Εισήχθη σε ΑΣΣΥ ΤΟ 1994 μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Η Εγκύκλιος Εισαγωγής ανέφερε τη σταδιοδρομική εξέλιξη, άρα και την
οικονομική. Το 1996 αποφοίτησα. Το ίδιο έτος ψηφίστηκε ο ν. 2439/1996. 16 χρόνια μετά!!! ψηφίζεται ο ν.3883/2010 και ως παραδόξως υπαγόμαστε
σε αυτόν. Όχι στον επόμενο της εισαγωγής μας αλλά στο μεθεπόμενο!!!. Οι εισαχθέντες το 1992, 1993 -με ίδια Εγκύκλιο Εισαγωγής-
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΔΙΚΑΙΩΣ, με τις πρόνοιες του ν. 5018/2023 προκειμένου να υπαχθούν στον ν.2439/1996. Στη διαβούλευση του εν λόγω ν/σ, ο
εισηγητής της Ν.Δ. Κος Τραγάκης, αναγνώρισε τη μη ολιστική λύση κι επιφυλάχθηκε για μελλοντική ρύθμιση. Ανέφερε στην εισήγηση του (το
παρακολούθησα στο Κανάλι της Βουλής), ότι υπάρχει χρόνος, καθότι η επόμενη τάξη (Απόφοιτοι ΑΣΣΥ ΄96) είναι να προαχθούν σε 2 έτη. Ο χρόνος
αυτός ΕΦΤΑΣΕ. Στις 21 Οκτωβρίου, μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας στο ΠΝ, θα έπαιρνα την περί ο λόγος Προαγωγή.
Δεν πρόκειται για πολλά λεφτά. Το ζήτημα είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΟ. Αφορά τις αρχές της ασφάλειας δικαίου και της προστατευομένης εμπιστοσύνης
του διοικούμενου. Αφορά τη διατήρηση του ηθικού και την αίσθηση ότι η πολιτική ηγεσία αφουγκράζεται και δικαιώνει τα στελέχη. Τον
πολλαπλασιαστή ισχύος, όπως τον αναφέρει και πολύ σωστά. Άλλωστε πρόκειται για ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μιας αδικίας που έχετε ήδη αποδεχθεί και
υποσχεθήκατε. Για να μπορεί το στέλεχος να συνεχίσει να προσφέρει απερίσπαστα τις υπηρεσίες του. Για να μπορεί όταν ερωτηθεί, να προτείνει
σε νεότερους (παιδιά, ανίψια, παιδιά φίλων) να ακολουθήσουν αυτόν το δρόμο.
Ως εκ τούτου προσβλέπουμε στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την προσθήκη τροπολογίας στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ηθική
αποκατάσταση των τάξεων ΑΣΣΥ 1996-1997 με βάση τις πρόνοιες του ν. 5018/2023 προκειμένου να υπαχθούν στον ν.2439/1996 οι καταταγέντες τα έτη
1994, 1995 (Τάξεων 1996, 1997)
Τώρα είναι η ώρα για ΠΡΑΞΕΙΣ.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με βαθύ αίσθημα απογοήτευσης, σας απευθύνουμε για ακόμη μια φορά σε μια
διαβούλευση νομοσχεδίου του ΥΕΘΑ το αίτημα μας, εκ μέρους μιας ομάδας
ανθρώπων που νιώθει προδομένη και αγνοημένη. Οι Αξιωματικοί ΑΣΣΥ
κατάταξης 1994-1995, οι οποίοι προσέφεραν αφοσιωμένα τις υπηρεσίες τους
στις Ένοπλες Δυνάμεις εδώ και 30 χρόνια, αλλά συνεχίζουν να βιώνουν σήμερα
την απόλυτη αδικία της μη συμπερίληψής τους στις ευεργετικές διατάξεις του
ν.5018/2023, λίγα μόλις χρόνια πριν την δύση της καριέρας τους.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί σε έναν πίνακα. Είναι οικογενειάρχες,
συνάδελφοι, φίλοι, που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό για την προστασία και
την υπεράσπιση της πατρίδας μας. Η μη αναγνώριση της συνεισφοράς τους και η
διάκριση εις βάρος τους είναι ένα πλήγμα στην αξιοπρέπειά τους και στο ηθικό
τους.
Σας καλούμε να αντιμετωπίσετε με ενσυναίσθηση το ζήτημα και να δώσετε μια
λύση που θα αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια και την δικαιοσύνη. Μια λύση που
δεν θα είναι απλώς γραμμένη σε ένα νόμο, αλλά θα δείχνει την αληθινή πρόθεση
του κράτους να στηρίζει εκείνους που το στηρίζουν.
Με ελπίδα και σεβασμό,
Απόφοιτοι ΑΣΣΥ 1994-1995
ΟΧΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΤΕ!!!ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 3883/10 ΠΙΣΩ!!!!ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΣΥ ΣΤΟΝ 2439/96 ΤΩΡΑ!!!
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους. Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994 έως το έτος 2010. Δώστε πίσω τους βαθμούς που μας στερήσατε.Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).
ΟΧΙ ΣΕ ΣΩΜΑ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΤΕ!!!ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΗΡΑΤΕ ΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ 3883/10 ΠΙΣΩ!!!!ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΣΥ ΣΤΟΝ 2439/96 ΤΩΡΑ!!!
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τις σειρές ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και των ειδικών καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
– https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των ΑΣΣΥ.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της διάκρισης, που υφίστανται οι Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων έναντι όλων των άλλων όμοιων κατηγοριών Στρατιωτικού μονίμου προσωπικού καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δημοσίου τομέα γενικότερα με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερ ο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα τους.
Oι Αξιωματικοί αυτοί έχουν υποστεί δυσμενείς συνέπειες και ευελπιστούν να ανακάμψει το ηθικό τους που προάγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και αναμένουν οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν αποστρατευτικό βαθμό Συνταγματάρχη, όπως και οι συμμαθητές τους
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.
Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).
Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ
Στο παρόν Σχέδιο Νόμου δεν συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση του διαπιστωμένου προβλήματος της Αποκατάστασης της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας. (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ)
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2633-apokatastasi-adikion-aksiomatikon-eidikon-katastaseon-eks-assy-oxi-alles-anavoles
Στη συζήτηση του Νόμου 5018/2023 το Φεβρουάριο του έτους 2023 η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποσχέθηκαν και δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων να επιλύσουν τα παραπάνω διαπιστωμένα προβλήματα, σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο νυν Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας την 31 Ιανουαρίου 2023 κατά την επεξεργασία και εξέταση του Νόμου 5018/2023 από τη Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την 07 Φεβρουαρίου 2023 κατά την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ανάγκη επίλυσης των υπόψη διαπιστωμένων προβλημάτων.
Στη συζήτηση του Νόμου 5114/2024 το Μάιο του έτους 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανάγκη ρύθμισης αδικιών και δόθηκε η δέσμευση της συνολικής αντιμετώπισής και επίλυσής αυτών των προβλημάτων σε επικείμενο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το Φθινόπωρο του 2024.
Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της διάκρισης, που υφίστανται οι Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων έναντι όλων των άλλων όμοιων κατηγοριών Στρατιωτικού μονίμου προσωπικού καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας και του Δημοσίου τομέα γενικότερα με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα τους.
Oι Αξιωματικοί αυτοί έχουν υποστεί δυσμενείς συνέπειες και ευελπιστούν να ανακάμψει το ηθικό τους που προάγει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας και αναμένουν οι προελεύσεως ΑΣΣΥ να έχουν αποστρατευτικό βαθμό Συνταγματάρχη, όπως και οι συμμαθητές τους.
Προτείνω να συμπεριληφθεί στο παρόν άρθρο η Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ, προκειμένου να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους, διότι από όλες τις προελεύσεις Αξιωματικών – Υπαξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων μόνο οι προερχόμενοι από αποφοίτους ΑΣΣΥ δεν λαμβάνουν 2-3 βαθμούς.
Δεν έχει κανένα όφελος η Υπηρεσία από αυτή την διάκριση.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.
Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).
Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Επιτέλους πότε θα δικαιωθούν οι απόφοιτοι ΑΣΣΥ Αξιωματικοί Ειδικών Καταστάσεων (Ελαφράς Υπηρεσίας – Υπηρεσίας Γραφείου) που έχουν προβλήματα υγείας.
Για άλλη μια φορά έχουν ξεχαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.
Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι, την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
Ως απόφοιτος ΑΣΣΥ Ειδικών Καταστάσεων ζητώ να αρθεί η άδικη μεταχείριση μου για λόγους υγείας, προκειμένου να σταματήσω να «τιμωρούμε» βαθμολογικά και μισθολογικά, με μικρότερο βαθμό και λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευτώ με λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφάπαξ και ΒΟΕΑ για τα τέκνα μου.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.
Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).
Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Να ενταχθούν οι προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ΠΟΜΕΝΣ για τους απόφοιτους ΑΣΣΥ 94,95,96 και εντεύθεν καθώς και την αποκατάσταση των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
https://pomens.gr/enimerosi/epistoles/2475-pomens-rythmise-thematon-kriseon-kai-proagogon-axiomatikon-ex-assy-tropologies-sto-schedio-nomou-tou-ypetha
Να προβλεφθεί στο υπάρχον νομοσχέδιο η δημιουργία Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας για την ένταξη όλων των Στρατιωτικών Σχολών.
https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/948-pomens-anavathmisi-stratiotikon-sxolon-kai-idrysi-panepistimiou-ethnikis-amynas
Να διορθωθεί η μισθολογική αναβάθμιση των σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών ΑΣΣΥ, ανάλογη με αυτήν των σπουδαστών των σχολών ΑΣΕΙ.
https://pomens.gr/enimerosi/koinovouleftikos-elegxos/2595-oxi-stis-diakriseis-ton-misthologikon-apodoxon-spoudaston-anoteron-stratiotikon-sxolon-ypaksiomatikon-assy
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πια. Εδώ και τώρα επίλυση των αδικιών που πλήττουν τον θεσμό των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Όχι στο Σώμα των Υπαξιωματικών με τη Βαθμολογική Υποβάθμιση των Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ).
Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ΄ ΑΣΣΥ. Να τους απονέμεται ο αποστρατευτικός βαθμός που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους.
Ένταξη στον Ν.2439/1996 καταταγέντων 1994, 1995, 1996 και έπειτα να υπαχθούν στον Ν.2439/1996 οι καταταγέντες έως το έτος 2010.
Ρύθμιση Θεμάτων Κρίσεων καταταγέντων από το έτος 2011 και εντεύθεν. Να προάγονται στο βαθμό του Συνταγματάρχη μετά από 35 έτη υπηρεσίας χωρίς προαπαιτούμενο την απόκτηση πτυχίου ΑΕΙ.
Ίδρυση Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (ΠΑΝ.ΕΘ.Α.) με σκοπό την αναβάθμιση των ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ χορηγώντας σε όλους τίτλους σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΑΕΙ).
Επανεξέταση του ζητήματος των αποδοχών των σπουδαστών ΑΣΣΥ, σε αναλογία με του σπουδαστές ΑΣΕΙ και τους αντίστοιχους των Σχολών Σωμάτων Ασφαλείας.
Αποκατάσταση της Βαθμολογικής και Μισθολογικής Εξέλιξης Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ.
Ένα θέμα το οποίο πρέπει να επιλυθεί από το παρόν σχέδιο Νόμου είναι η «Βαθμολογική και Μισθολογική Αποκατάσταση των Αξκών Ειδικών Καταστάσεων».
Είναι αδιανόητο να έχουμε Αξκούς διαφορετικών ταχυτήτων, αυτών που νόσησαν πριν την 24/09/2010 που δημοσιεύτηκε ο Ν.3883/2010 και αυτών που νόσησαν μετά. Είναι άνισο και αντισυνταγματικό απόφοιτοι της ίδιας προελεύσεως και τάξεως ή νεότεροι να έχουν τον καταληκτικό βαθμό γιατί «είχαν την τύχη να νοσήσουν μέχρι στις 23/09/2010» και κάποιοι που είχαν την ατυχία να νοσήσουν από 24/09/2010 και μετά, να μην τους απονέμονται έως τέσσερις βαθμοί, με αποτέλεσμα να «τιμωρούνται» διότι θα έχουν λιγότερο μισθό και αργότερα όταν αποστρατευθούν θα έχουν λιγότερη σύνταξη, μερίσματα, εφαπάξ και ΒΟΕΑ.
Η αρρώστια δεν έχει ημερομηνία, μην διαχωρίζετε του Αξκούς έτσι, την ίδια πατρίδα υπηρετούν.
Προτείνω την αποκατάσταση της βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων εξ ΑΣΣΥ, προκειμένου να έχουν τον αποστρατευτικό βαθμό που ορίζεται για τους αντιστοίχους τους στην ενεργό υπηρεσία και όχι να υπολείπονται 2-3 βαθμούς για λόγους υγείας.