- Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, με άρτια επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματισμό, αξιοπιστία και αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
- Κατά τη διάρκεια της θητείας του απαγορεύεται να δραστηριοποιείται, άμεσα ή έμμεσα, είτε μόνος είτε σε συνεργασία με τρίτους, σε εμπορικές δραστηριότητες ανταγωνιστικές με αυτές του Φ.Α.Α.Ε.Δ. και σε εμπορικές δραστηριότητες ως αντισυμβαλλόμενος του Φ.Α.Α.Ε.Δ..
- Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. υποχρεούται να υποβάλλει Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης του Κεφαλαίου Β΄ του ν. 5026/2023 (Α΄45).
- Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. ασκεί τις παρακάτω αρμοδιότητες:
δα) εκπροσωπεί δικαστικά και εξώδικα τον Φ.Α.Α.Ε.Δ. απέναντι σε κάθε αρχή ή νομικό ή φυσικό πρόσωπο,
δβ) έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του Φ.Α.Α.Ε.Δ.,
δγ) καθορίζει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συγκαλεί σε συνεδρίαση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνει τις συνεδριάσεις του, οι οποίες μπορεί να διεξάγονται και με τηλεδιάσκεψη,
δδ) προΐσταται των υπηρεσιών του Φ.Α.Α.Ε.Δ. και αναφέρεται στο διοικητικό συμβούλιο,
δε) εκτελεί τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ.,
δστ) εγκρίνει τις δαπάνες του Φ.Α.Α.Ε.Δ.
δζ) εγκρίνει το επιχειρησιακό σχέδιο του Φ.Α.Α.Ε.Δ. της παρ. 3 του άρθρου 14 και
δη) συνεργάζεται με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα Γενικά Επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων, το Τ.Α.Εθ.Α., με λοιπούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κάθε τρίτο φορέα της παρ. 2 του άρθρου 26 για τη διαχείριση της περιουσίας τους και για κάθε ενέργεια που είναι απαραίτητη για την επίτευξη του σκοπού του Φ.Α.Α.Ε.Δ..
Άρθρο 18 Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ.
Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, με άρτια επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματισμό, αξιοπιστία και αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
ΣΧΟΛΙΟ
Τα ανωτέρω κριτήρια θυμίζουν τα αντίστοιχα κριτήρια που διορίσθηκε ο Δκτης του ΝΙΜΤΣ, μόνο που εκεί είχαμε απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου για τον διορισμό του . Στο παρόν άρθρο δεν αναφέρεται ο η διαδικασία επιλογής του προσώπου ο οποίος θα είναι πολίτης κατά πάγια τακτική του ΥΠΕΘΑ . Να ορισθεί ότι ο πρόεδρος θα είναι εν ενεργεία ή εν αποστρατεία στρατιωτικός, η θητεία του οποίου θα εναλλάσσεται από τα τρία Γενικά Επιτελεία. Είναι αδιανόητο να αποκλείονται οι στρατιωτικοί από θέσεις που αφορούν τη διαχείριση της περιουσίας των ΕΔ όταν έχουν διαχειριστεί δις ευρώ από εκεί που άλλοι απέτυχαν.
Διαγραφή της παραγράφου: Ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Φ.Α.Α.Ε.Δ. είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, με άρτια επιστημονική κατάρτιση και επαγγελματισμό, αξιοπιστία και αποδεδειγμένη εμπειρία στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας και είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Είναι φιλολογία τα καθήκοντα. Πλήρη καταγραφή των προσόντων σύμφωνα με τον κώδικα θέσεων των διευθυντών του δημοσίου ΠΕ αντίστοιχων στελεχών και θέσεων. Επιλογή πάλι απο επιτροπή Πρωθυπουργό, ΥΕΘΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ για την εξασφάλιση σωστού ΠΡΟΕΔΡΟΥ. ΜΕ με τριετη θητεία χωρίς ανανέωση.
ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΤΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ?
Με εκτίμηση
Κώστας Μίχας
Σωστά