Άρθρο 10 Προσωπικό του Τ.Α.Εθ.Α.
- Το Τ.Α.Εθ.Α. στελεχώνεται με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
- Στο Τ.Α.Εθ.Α. μεταφέρεται το σύνολο των θέσεων και του προσωπικού που υπηρετεί στα συγχωνευόμενα ταμεία. Το προσωπικό αυτό καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Τ.Α.Εθ.Α. με την ίδια σχέση απασχόλησης και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για τη μεταφορά των θέσεων και του προσωπικού αυτού εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.
- Στο Τ.Α.Εθ.Α. συστήνονται τέσσερις (4) θέσεις δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται με έμμισθη εντολή και προσλαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 43 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α΄ 208), περί πρόσληψης εμμίσθου δικηγόρου.
Πλοήγηση στη Διαβούλευση
- Άρθρο 10 Προσωπικό του Τ.Α.Εθ.Α.
ΑΡΘΡΟ 10
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), παραθέτει τις παρακάτω απόψεις:
Στο άρθρο 10 παρ. 3 ιδρύονται τέσσερις θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, οι οποίες θεωρούνται υπερβολικός αριθμός, καθόσον το υπό σύσταση νομικό πρόσωπο ΤΑΕΘΑ θα εκπροσωπείται δικαστικά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επίσης θα δύναται να αναθέτει μελέτες σε εξειδικευμένους δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες, ενώ παράλληλα θα υπηρετούν σε αυτό και Αξιωματικοί του Νομικού Σώματος.
Συνεπώς, ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η μείωση ή κατάργηση των θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή και παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΕΘΑ, θα πρέπει να ενισχυθεί το τμήμα Τοπογραφίας και Κτηματογράφησης και το τμήμα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας με ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό.
Για το ΔΣ/ΠΟΣ
Βασίλειος Νικολόπουλος
Ταξίαρχος εα-Πρόεδρος
Το σχέδιο νόμου υποτίθεται ότι προασπίζεται τον εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα. Περιέργως, ενώ στη αρχική «διαρροή» προβλεπόταν η απασχόληση δύο δικηγόρων, αυτές αυξήθηκαν σε τέσσερις! Όλα αυτά, ενώ το ΤΑΕΘΑ θα εκπροσωπείται δικαστικά από το ΝΣΚ και ενώ, βεβαίως, υπάρχουν προσβάσεις στο σύνολο των υφιστάμενων υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων. Η κίνηση θυμίζει κάτι σε «λεφτά υπάρχουν» σε νέα εκδοχή.
ΑΡΘΡΟ 10
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ), παραθέτει τις παρακάτω απόψεις:
Στο άρθρο 10 παρ. 3 ιδρύονται τέσσερις (4) θέσεις δικηγόρων με έμμισθη εντολή, οι οποίες θεωρούνται υπερβολικός αριθμός, καθόσον το υπό σύσταση νομικό πρόσωπο ΤΑΕΘΑ θα εκπροσωπείται δικαστικά από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επίσης θα δύναται να αναθέτει μελέτες σε εξειδικευμένους δικηγόρους και δικηγορικές εταιρείες, ενώ παράλληλα θα υπηρετούν σε αυτό και Αξιωματικοί του Νομικού Σώματος.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η μείωση ή κατάργηση των θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή και παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ακινήτων του ΤΑΕΘΑ, θα πρέπει να ενισχυθεί το τμήμα Τοπογραφίας και Κτηματογράφησης και το τμήμα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας με ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό.
Για το ΔΣ/ΠΟΣ
Βασίλειος Νικολόπουλος
Ταξίαρχος εα-Πρόεδρος
Άρθρο 10 Προσωπικό του Τ.Α.Εθ.Α.
Στο Τ.Α.Εθ.Α. συστήνονται τέσσερις (4) θέσεις δικηγόρων, οι οποίοι απασχολούνται με έμμισθη εντολή και προσλαμβάνονται σύμφωνα με το άρθρο 43 του Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α΄ 208), περί πρόσληψης εμμίσθου δικηγόρου.
ΣΧΟΛΙΑ
Δημιουργείται εύλογη απορία στο αριθμό των 4 δικηγόρων όπως και τα κριτήρια επιλογής χωρίς να προσδιορίζονται οι αρμοδιότητες ενώ οι αποδοχές αυτών καταβάλλονται από τα έσοδα του ΤΑΕΘΑ. Επισημαίνεται ότι σήμερα και τα τρία Ταμεία δεν είχαν καμία επί μέρους νομική υποστήριξη η οποία παρείχετο από τα Γ.Ε..
Απαιτείται πλήρη διαφάνεια στα κριτήρια επιλογής , τον χρόνο εμπλοκής και τις αρμοδιότητες ενός εκάστου οι οποίο πέραν των άλλων θα πρέπει να έχουν γνώσεις απ ότι φαίνεται στο real estate .
Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 10 «1.Το Τ.Α.Εθ.Α. στελεχώνεται με στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
2.Στο Τ.Α.Εθ.Α. μεταφέρεται το σύνολο των θέσεων και του προσωπικού που υπηρετεί στα συγχωνευόμενα ταμεία. Το προσωπικό αυτό καθίσταται αυτοδικαίως προσωπικό του Τ.Α.Εθ.Α. με την ίδια σχέση απασχόλησης και η μισθοδοσία του βαρύνει τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Για τη μεταφορά των θέσεων και του προσωπικού αυτού εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.» δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την εξοικονόμηση προσωπικού που θα αναμενόταν από μια συγχώνευση των 3 Ταμείων σε 1. Προτείνεται να καθαρίζεται αυστηρώς από τις υπόψη παραγράφους του υπόψη άρθρου η διατήρηση του προσωπικού των 3 Ταμείων στην υπηρεσία του νέου ταμείου για ένα έτος (μεταβατική περίοδος) και στη συνέχεια ένα ποσοστό του εν λόγω προσωπικού (τουλάχιστον 30%) να αποδεσμευθεί σε άλλες θέσεις από όπου θα συνεισφέρουν πιο άμεσα στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ.
Κατάργηση του άρθρου 3. Δεν χρειάζονται δικηγόροι. Την υπηρεσία μπορούν να την παρέχουν ανώτεροι Αξκοί ΝΟΜ.