Στον ν. 5167/2024 (Α’ 207), προστίθεται άρθρο 7ΣΤ, ως εξής:
«Άρθρο 7ΣΤ
Διαδικασία επιλογής οργάνων διοίκησης της εταιρείας Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε. – Πλαίσιο αμοιβών
- Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος και οι Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι ορίζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατά παρέκκλιση του ν. 5062/2023 (Α΄ 183). Η θητεία των προσώπων του πρώτου εδαφίου είναι τριετής, με δυνατότητα μίας (1) ανανέωσης.
- Τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζονται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 7 του ν. 4972/2022 (A’ 181), περί ορισμού Διοικητικού Συμβουλίου, σύνθεσης και θητείας. Η θητεία αυτών είναι τριετής, με δυνατότητα μίας (1) ανανέωσης.
- Το ύψος της αμοιβής του Διευθύνοντος Συμβούλου και των Αναπληρωτών Διευθυνόντων Συμβούλων καθορίζεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου, και δεν υπερβαίνει το όριο της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015 (Α’ 176), περί ανώτατου ορίου αποδοχών.».