Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΑΣΕΠ

Στη συνέχεια παρουσιάζονται για πληρέστερη ενημέρωσή σας πρώτα οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα από το ΑΣΕΠ –και οι οποίες φυσικά επιδέχονται βελτιώσεις– και κατόπιν οι προγραμματισμένες νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες θα αναπτυχθούν μελλοντικά και θα ολοκληρωθούν μέσω της αξιοποίησης του ΕΣΠΑ.

Παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Σήμερα το ΑΣΕΠ παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες οι οποίες μπορούν να κωδικοποιηθούν στις κάτωθι:

  • ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από ενημερωτικά e‑mails και sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας·
  • ηλεκτρονικές υπηρεσίες ταυτοποίησης για την υποβολή αιτήσεων (από πολίτες)·
  • ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες) για διαγωνισμούς·
  • εφαρμογή υπολογισμού μοριοδότησης προσόντων υποψηφίου μέσα από μια εύχρηστη ηλεκτρονική φόρμα·
  • ηλεκτρονική υποβολή σχολίων από τους ταυτοποιημένους χρήστες.

Προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες προς υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ

Έχοντας υπόψη τις παραπάνω υπηρεσίες, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να υλοποιήσει επιπλέον, νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τους φορείς με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης εξυπηρέτησης από άποψη ποιότητας και ταχύτητας. Οι υπηρεσίες που εξετάζονται, περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Ηλεκτρονική ενημέρωση (προς πολίτες και φορείς) μέσα από RSS (Really Simple Syndication) και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, LinkedIn κτλ.) για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

2. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες πιστοποίησης (προς πολίτες και φορείς) για τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων και δεξιοτήτων, διαδικασία που θα καταστήσει εφικτή τη δημιουργία μητρώου υποψηφίων ΑΣΕΠ.

3. Υποβολή ηλεκτρονικών αιτημάτων (από φορείς) για πλήρωση θέσεων που επιθυμούν να καλύψουν.

4. Υποβολή ηλεκτρονικών ενστάσεων (από πολίτες).

5. Εφαρμογή υπολογισμού της μοριοδότησης υποψηφίου βάσει των προσόντων του διαθέσιμη κατά την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής του στους διαγωνισμούς. Έτσι, ο υποψήφιος θα γνωρίζει πόσα μόρια συγκεντρώνει τη στιγμή ήδη που υποβάλει την αίτησή του.

6. Επέκταση της ήδη παρεχόμενης ηλεκτρονικής ενημέρωσης (προς πολίτες και φορείς) με αποστολή εξατομικευμένων sms για θέματα σχετικά με διαγωνισμούς, αποτελέσματα και θέσεις εργασίας.

7. Ηλεκτρονική καταγραφή της πορείας εξέλιξης των διαγωνισμών και προβολή της στο διαδίκτυο με σκοπό οι πολίτες και φορείς να είναι διαρκώς ενήμεροι. Περαιτέρω εξατομίκευση αυτής της υπηρεσίας με παροχή στους πιστοποιημένους χρήστες της δυνατότητας να παρακολουθούν μέσα από το προφίλ τους την πορεία των αιτήσεων που έχουν υποβάλει και να ενημερώνονται σχετικά.

8. Ειδική έκδοση portal για κινητές (mobile) συσκευές (προς πολίτες και φορείς) με σκοπό την αξιοποίηση των κινητών τηλεφώνων ως ενός επιπλέον καναλιού ενημέρωσης προς πολίτες και φορείς.

9. Ειδική έκδοση portal για άτομα με αναπηρία (ΑΜεΑ) με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ.

10. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ψηφιοποίησης εγγράφων (προς πολίτες) για την υποβολή διάφορων αιτημάτων ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να μην είναι απαραίτητη η ταχυδρομική αποστολή δικαιολογητικών κάθε φορά αλλά μόνο όταν υπάρχει κάποια αλλαγή.

11. Έξυπνες ηλεκτρονικές αιτήσεις (προς πολίτες και φορείς) με αξιοποίηση των δεδομένων που έχουν ήδη πιστοποιηθεί και εμφανίζονται στο προφίλ του πιστοποιημένου χρήστη. Η υπηρεσία θα παρέχεται για όλους τους τύπους διαγωνισμών, για αιτήματα πλήρωσης θέσεων (π.χ., εποχικού προσωπικού), για κυλιόμενους πίνακες, για υποβολή ενστάσεων και αιτήσεων θεραπείας.

12. Ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για διαγωνισμούς φορέων (Εποχικό, Μερική, Συμβάσεων έργου), έκδοση αποτελεσμάτων για αυτούς τους διαγωνισμούς από το μηχανογραφικό σύστημα του ΑΣΕΠ και ανάρτησή τους στο portal.

13. Ενίσχυση του γραφείου εξυπηρέτησης κοινού του ΑΣΕΠ και ενοποιημένη επικοινωνία (προς πολίτες και φορείς) με τη χρήση σύγχρονου μηχανισμού Helpdesk (IVR, CRM, CTI κτλ.).

14. Ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών μέσω της πύλης του ΕΡΜΗ μεταξύ ΑΣΕΠ και άλλων φορέων που θα θέλουν να δια-λειτουργήσουν για την ανταλλαγή κρίσιμων πληροφοριών-δικαιολογητικών (όπως, π.χ., τα πτυχία των υποψηφίων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ).

15. Υποστήριξη ηλεκτρονικού παραβόλου με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

16. Ηλεκτρονική προβολή γραπτών στο προφίλ των πιστοποιημένων υποψηφίων, από γραπτούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος.

17. Συνολική κατάργηση της παρουσίασης των αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ σε μορφή excel (.xls) και παροχή σε πολίτες και φορείς ηλεκτρονικής πρόσβασης στα αποτελέσματα αυτά μέσω δυναμικής αναζήτησης.

18. Δυνατότητα επεξεργασίας των ηλεκτρονικών αιτήσεων εκτός διαδικτύου (off-line) έτσι ώστε να μην είναι υποχρεωτική η συνεχής σύνδεση στο Internet από πολίτες και φορείς.

19. Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη αποφάσεων ΑΣΕΠ, διαθέσιμη σε πολίτες και φορείς για εύκολη αναζήτηση των τελικών νομικών αποφάσεων που παράγει το ΑΣΕΠ.

Μπορείτε να σχολιάσετε μέσω της παρακάτω φόρμας

  • 29 Οκτωβρίου 2010, 13:31 | Βασίλης

    Το ΑΣΕΠ ως φορέας που απευθύνεται σε όλη την επικράτεια της χώρας μας , θα έπρεπε να έχει παραρτήματα και σε 3 μεγάλες πόλεις τις περιφέρειας (Θεσσαλονίκη,Ιωάννινα,Ηράκλειο) , έτσι ώστε να γίνει αποκέντρωση της υπηρεσίας καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρει , με σκοπό την πιο έγκαιρη και έγκυρη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και έκδοσης αποτελεσμάτων.
    Καλές είναι οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, αλλά το ανθρώπινο δυναμικό του ΑΣΕΠ που βρίσκεται πίσω απο αυτές είναι ακόμη πιο σημαντικό.
    Ελπίζω τη πρόταση μου να την εξετάσετε.

  • 28 Οκτωβρίου 2010, 10:39 | Λαμπρινή

    EXΩ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ.
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ. ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ…….ΜΙΑ ΖΩΗ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ;;;
    ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΗΡΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΥΧΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 18 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΗΛΙΚΑ. ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ;;; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ;;; ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!

  • Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και μέλος με δικαίωμα ψήφου στις Επιτροπές Παρακολούθησης του συνόλου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, με το παρόν σας υποβάλλει τα σχόλιά της.

    Καταρχάς, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι η προσβασιμότητα των υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία δεν νοείται ως κάτι το εξωγενές σε σχέση με το όποιο προϊόν ή υπηρεσία προσφέρεται σε όλους του υπόλοιπους πολίτες. Ως εκ τούτου, η παρακάτω γενικόλογη αναφορά που συμπεριλαμβάνεται στο εν λόγω προσχέδιο:

    «Ειδική έκδοση portal για άτομα με αναπηρία (ΑΜεΑ) με σκοπό τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των ΑΜεΑ.»,

    αντίκειται στις πρόνοιες του Ελληνικού Συντάγματος, στις σχετικές ρυθμίσεις του κειμένου του Νέου Νόμου για την Ενίσχυση της Διαφάνειας με την Υποχρεωτική Ανάρτηση Νόμων και Πράξεων των Κυβερνητικών, Διοικητικών και Αυτοδιοικητικών Οργάνων στο Διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», και θεωρείται από την Ε.Σ.Α.μεΑ. σχόλιο ρατσιστικής φύσης έναντι μίας κατηγορίας πολιτών οι οποίοι αντιμετωπίζουν συχνά εμπόδια σε όλους τους τομείς της καθημερινής του ζωής, τα οποία επιδεινώνονται από την έλλειψη φυσικής και ηλεκτρονικής προσβασιμότητας των υποδομών. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα ώστε η συγκεκριμένη ατυχής διατύπωση να διαγραφεί.

    Στο σημείο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να ενημερώσουμε εσάς, καθώς και τα επιφορτισμένα με την κατασκευή του συγκεκριμένου προσχεδίου διακήρυξης στελέχη του οργανισμού σας, για πρακτική αποτύπωση του όρου ηλεκτρονική προσβασιμότητα. Θυμίζουμε για ακόμα φορά ότι πέραν της Συνταγματικής κατοχύρωσης του Άρθρου 5Α, στα έργα που χρηματοδοτούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 θα πρέπει, βάσει του άρθρου 16 «Ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών και μη διάκριση» του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1083/2006 του Συμβουλίου της 11ης Ιουλίου 2006 «περί καθορισμού γενικών διατάξεων για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής και την κατάργηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1260/1999», να διασφαλίζεται η οριζόντια ένταξη της αρχής της μη διάκρισης και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

    Τελικός στόχος αυτής της πρόνοιας της Ε.Ε., που αποτελεί απαρέγκλιτη νομική υποχρέωση για τις Αναθέτουσες Αρχές και τους Τελικούς Δικαιούχους, είναι η δημιουργία του απαιτούμενου περιβάλλοντος που θα επιτρέπει την πλήρη εξίσωση των ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη πρόνοια – που έχει υιοθετηθεί βάσει του ΠΔ 60/2007 (ΦΕΚ 64/Α/16.3.2007) «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ ‘περί συντονισμού των διαδικασιών σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών’», όπως τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2005/51/ΕΚ της Επιτροπής και την Οδηγία 2005/75/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Νοεμβρίου 2005 – αναφέρεται ρητά:

    – στο άρθρο 53 «Τεχνικές προδιαγραφές (άρθρο 23 οδηγίας 2004/18/ΕΚ)» ότι «….1. Οι τεχνικές προδιαγραφές, όπως ορίζονται στο σημείο 1) του Παραρτήματος VI, αναφέρονται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, στη συγγραφή υποχρεώσεων καθώς και στα συμβατικά τεύχη ή τα λοιπά συμπληρωματικά έγγραφα. Όταν αυτό είναι δυνατό, οι τεχνικές προδιαγραφές θα πρέπει να ορίζονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες…»

    και

    – στο Παράρτημα VI «Ορισμός Ορισμένων Τεχνικών Προδιαγραφών» ότι «..β) «Τεχνική προδιαγραφή», όταν πρόκειται για δημόσιες συμβάσεις προμηθειών ή δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών: η προδιαγραφή που περιέχεται σε έγγραφο το οποίο προσδιορίζει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, όπως τα επίπεδα ποιότητας, τα επίπεδα της περιβαλλοντικής επίδοσης, ο σχεδιασμός για όλες τις χρήσεις (συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πρόσβασης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες), και η αξιολόγηση της συμμόρφωσης, της καταλληλότητας, της χρήσης του προϊόντος, της ασφάλειας ή των διαστάσεών του, συμπεριλαμβανομένων των απαιτήσεων που ισχύουν για το προϊόν…».

    Με βάσει τα παραπάνω, επιβάλλεται η υιοθέτηση συγκεκριμένων τεχνικών προδιαγραφών για την τήρηση του οριζοντίου κριτηρίου της προσβασιμότητας για τα όλα παραδοτέα των έργων που προσφέρουν υπηρεσίες προς όλους τους Πολίτες ανεξαιρέτως και όχι «a la carte». Η συγκεκριμένη υιοθέτηση δεν αντιμετωπίζεται με εκ των υστέρων συμπληρωματικές δράσεις που αυξάνουν κατακόρυφα το κόστος υλοποίησης και με τελικό αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ποτέ, ή με παρακάμψεις υπολειπόμενης ποιότητας. Η ηλεκτρονική προσβασιμότητα αφορά στην παροχή κοινών υπηρεσιών για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη το γεγονός ότι τα άτομα με αναπηρία αλληλεπιδρούν με αυτές χρησιμοποιώντας λύσεις υποστηρικτικής τεχνολογίας. Ενημερώνουμε δε ότι λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες επωφελούνται όχι μόνο τα άτομα με αναπηρία, αλλά και άλλες κατηγορίες πολιτών όπως οι ηλικιωμένοι, στη συγκεκριμένη κατηγορία των οποίων νομοτελειακά θα συμπεριληφθούν όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως, άτομα που προσωρινά (π.χ. λόγω ατυχήματος) έχουν απολέσει μέρος της λειτουργικότητας των άνω άκρων και αρκετές άλλες κατηγορίες.

    Επομένως, η απόπειρα προσφοράς λειτουργικότητας «ειδικού χαρακτήρα», όπως αυτή αποτυπώνεται με τη χρησιμοποιούμενη έκφραση, προκειμένου η πλήρης λειτουργικότητα των προσφερομένων υπηρεσιών να μην υπόκειται στο αυστηρό πλαίσιο προδιαγραφών του Γενικού Κανονισμού των Ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μη συμβατή με το συγκεκριμένο νομοτεχνικό πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και θα πρέπει να τύχει εκ βάθρων αναθεώρησης.

    Επιπρόσθετα, με δεδομένο ότι από την συγκεκριμένη πύλη θα πρέπει να είναι σε θέση να λαμβάνουν πληροφορία για προσφορά θέσεων εργασίας και άτομα με προβλήματα ακοής που επικοινωνούν με τη χρήση Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, κρίνεται σκόπιμο να ληφθεί μέριμνα και για την συγκεκριμένη κατηγορία συμπολιτών μας, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να γίνουν κοινωνοί των αγαθών της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

    Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την αναφορά ότι μέρος των υπηρεσιών θα προσφέρεται και από χρήση με κινητές συσκευές, και γι αυτές θα πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ώστε και αυτές να πληρούν απολύτως συγκεκριμένες και ελέγξιμες τεχνικές προδιαγραφές.

    Για τους παραπάνω λόγους, για τη συγκεκριμένη πράξη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, προτείνει να προστεθούν οι παρακάτω δεσμευτικές τεχνικές προδιαγραφές σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις Αρχές Σχεδίασης για Όλους για το σύνολο της προσφερόμενης λειτουργικότητας της πύλης ώστε να αποτελεί και νομική δέσμευση του Αναδόχου:

    «Προκειμένου να διασφαλίζεται η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στις προσφερόμενες υπηρεσίες και περιεχόμενο της πύλης του ΑΣΕΠ, η κατασκευή τους θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με τις ελέγξιμες Οδηγίες για την Προσβασιμότητα του Περιεχομένου του Ιστού έκδοση 2.0 (WCAG 2.0), σε Επίπεδο προσβασιμότητας τουλάχιστον «ΑΑ».

    Στην περίπτωση των διαδικτυακών υπηρεσιών που θα υλοποιηθούν για χρήση από φορητές συσκευές, επιπλέον της προηγούμενης συμμόρφωσης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ελέγξιμες Βέλτιστες Πρακτικές του Κινητού Παγκοσμίου Ιστού (Mobile Web Best Practices 1.0) της Κοινοπραξίας του W3C.

    Σημειώνεται ότι η συμμόρφωση των παραδοτέων με τις παραπάνω τεχνικές προδιαγραφές θα ελεγχθεί με συστηματικό τρόπο προ της οριστικής τους παραλαβής τους και εκταμίευσης της οριστικής πληρωμής του έργου.»

  • 27 Οκτωβρίου 2010, 09:23 | ΔΣ

    Στο σχολιο μου 16 ΟΚΤ 2010, έκανα ενα μικρό λαθος. Η 6 Κ είναι του 2008 αλλά κατάφερα να μπερδέψω την ημερομηνία της προκύρηξης με την έκδοση των οριστικών πινάκων.

  • 27 Οκτωβρίου 2010, 01:45 | ΕΥΔΟΚΙΑ

    ΠΕΣΤΑ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΙΑ!!!
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ(ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ) ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ Α.Ε.Ι ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛ. ΚΑΝΝΙΓΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ. ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ(3.000Ε κατ ελαχιστον,εκαστος) ΠΟΥ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ «ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ» ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!
    ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΤΩΡΑ!ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ?
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΝΕΑ ΘΕΣΗ.ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ(ΑΝΕΡΓΩΝ,ΝΕΟΤΕΡΩΝ…).ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ?
    ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΊΑ? ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ Ο ΑΣΕΠ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ {ΠΟΥ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ «ΛΕΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΦΟΡΙΑ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΠΩΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ-{ΑΝΤΙΛΗΨΗ}, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ Α.Ε.Ι.?ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΜΙΓΩΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ»? ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Η ΕΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ?ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΑ…
    ΤΟ ΑΣΕΠ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ «»ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»(ΠΟΛΙΤΕΚΝΟΙ-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ-ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ-ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕΜΗΝΑΡΙΩΝ ΟΑΕΔ…),ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ,ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ. ΝΑ ΚΑΛΗΦΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΣΗ ΝΑΙ. ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ π.χ τεκνο τριτεκνης οικογενειας κατω των 25ετων. ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΑΝΤΙ ΕΣΟΥ, ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ τεκνο τρίτεκνης οικογενειας ανω των 25 ετων Γ Ι Α Τ Ι?

  • 26 Οκτωβρίου 2010, 23:27 | ΚΩΣΤΑΣ

    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΙΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ?ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ EXTRA ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΣΩΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ…ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ?ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ Α ΓΙΝΟΥΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

  • 26 Οκτωβρίου 2010, 12:26 | ΒΑΛΙΑ

    Με τα όσα γράφτηκαν όλες αυτές τις ημέρες στην δημόσια διαβούλευση του ΑΣΕΠ λίγο ή πολύ, όλοι θα συμφωνήσουμε.Εκφράζει τις ανησυχίες, κόσμου και κοσμάκη(και δεν το λέω υποτιμητικά)για το βιώσιμο της ύπαρξης ένος θεσμού(ΑΣΕΠ)που στο παρελθόν από φορέας δικαιοσύνης κατάντησε να γίνει από τα κακώς κείμενα , φορέας αδικίας.
    Ας δει η ηγεσία του τις προτάσεις όλου αυτού του κόσμου που μπήκε στην διαδικασία να αποτυπώση τις προτάσεις του που παραδόξως εκφράζουν το σύνολο αφού σε κάθε πρόταση όλοι φτάσαμε στο σημείο να πούμε πες τα <>.Το θέμα είναι κατά πόσο είστε σε θέση να τα κρίνετε και να τα αξιολογήσετε.
    Και κάτι ακόμα .Ας αναρτηθούν από τον ΑΣΕΠ επιτέλους ποιες είναι οι βασικές προυποθέσεις συμμετοχής σε ένα γραπτό διαγωνισμό(επίπεδο ξενης γλώσσας,Η/Υ,πτυχία και ότι άλλο) έτσι ωστε να γνωρίζει ο υποψήφιος τις υποχρεώσεις του στην συμμετοχή.Είναι σωστό αυτό που έγινε με τις εξετάσεις στον γραπτό του Οικονομικών, όταν μας πήρε μήνες να μας ξεκαθαρίσει ο φορέας τι επίπεδο ξένης γλώσσας χρέιάζεται;
    Το διάβασα και από άλλη διαβουλευόμενη αυτό το γεγονός.Και συμφωνώ απολύτως.Δώστε μόρια και στους γραπτούς στο θέμα της ξένης γλώσσας όπως και στην προτεραιότητα έτσι ώστε να μην αδικείτε κανείς….και επιτέλους να μην αρπάζουν την ευκαιρία τα φροντιστήρια της Κανιγγος κάθε φορά να πλουτίζουν ευκαιριακά.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ.ΝΤΡΟΠΗ .ΝΤΡΟΠΗ.Ηταν ντροπή όταν έβγαινε τότε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ να τακτοποιήσει τέτοιου είδους ζητήματα.

  • 26 Οκτωβρίου 2010, 09:14 | Σ.Μ.

    Βρε Θανάση μου Δουλαράκη, ποιό τεστ δεξιοτήτων? Εδώ ήμαστε σε κρίση, οι διορισμοί στο δημόσιο θα γίνονται με το σταγονόμετρο και εσύ μας λες για τεστ δεξιοτήτων? Δηλαδή από τη μία θα κάνουμε θυσίες με μειώσεις μισθών κλπ και από την άλλη θα χρεωνόμαστε (όλοι) τα τεστ δεξιοτήτων για μερικές προεκλογικές προκηρύξεις? Θα μας τρελάνεις? Και δεν γράφω με την λογική του «κατηγορώ» την Κυβέρνηση, αλλά αναρωτιέμαι: Πως η (έστω αναγκαστική) πολιτική των περιορισμών μπορεί να συμβαδίζει με ψευδο-καταστάσεις του στυλ «τεστ δεξιοτήτων»?

    Αυτό που πρέπει όλοι να απαιτήσουμε με μία φωνή είναι να υπάρχει δικαιοσύνη. Και επειδή έχω συγκεκριμένο παράδειγμα, θα πρέπει εν τέλει κάποιος να εξηγήσει και να απαντήσει στους χιλιάδες ανέργους, εάν κάποιος θα λογοδοτήσει για την μοριοδότηση σεμιναρίων του ΟΑΕΔ σε εργαζόμενους υποψήφιους, την στιγμή που επί δεκαετίες, σε όλες ανεξαιρέτως τις προκηρύξεις του το ΑΣΕΠ, ζητούσε σεμινάρια ανέργων του ΟΑΕΔ. Οι υπάλληλοι αυτοί σε ποιά Απόφαση στηρίχθηκαν? Υπήρχε καμία δικαστική Απόφαση ή εφάρμοσαν την νόμο όπως απλά ήθελαν? Και γιατί άλλα ζήταγαν στις προκηρύξεις και άλλα έκαναν? Εν τέλη ποιός θα δικαιώσει τους εκατοντάδες ανέργους από τις αυθαιρεσίες του ΑΣΕΠ επί τόσα χρόνια?

    Να το πω απλά κύριε Θανάση,

    Εσένα δεν σε ενοχλεί που το ΑΣΕΠ μοριοδοτούσε με 70 μόρια υποψήφιους οι οποίοι παρακολούθησαν σεμινάρια του ΟΑΕΔ ενώ εργάζονταν? Δεν σε ενοχλεί που ο ΟΑΕΔ έστελνε ανέργους σε σεμινάρια «ιδιωτικών ΚΕΚ» λέγοντας τους ότι και αυτά συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ και ότι οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν με τα 70 μόρια, και εν τέλει το ΑΣΕΠ δεν μοριοδοτούσε τα σεμινάρια αυτά? Δεν σε ενοχλεί που άλλα μας έλεγαν στις προκηρύξεις και άλλα έκαναν? Η εφαρμογή ή η μη εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων θα κρίνει εάν το ΑΣΕΠ κάνει καλά ή όχι τη δουλειά του?

  • 25 Οκτωβρίου 2010, 22:43 | Κατερίνα

    ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ:
    Διορίζονται άμεσα οι επιτυχόντες στο δημόσιο με οριστικά αποτελέσματα μέχρι 31/12/2009..

    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΑΡΓΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΜΕΝΟΥΝ??

    ΜΗΠΩΣ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ?

    ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ 2009 ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ 2010?ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΤΟΥ 2010 ΠΟΤΕ?

  • 24 Οκτωβρίου 2010, 15:21 | ΦΩΤΗΣ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

    1) Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ /ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΧ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΟΑΕΔ, ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΙΚΑ Ή ΟΑΕΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΑΕΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΛΠ. ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ.
    2) ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΨΕΥΔΩΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΚΗΡΥΣΣΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΧ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Δ-ΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΠΧ ΣΜΕ, ΣΟΧ, ΔΕΛΤΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΚΛΠ
    3) ΣΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΠΕ,ΤΕ Ή ΔΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΠΧ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΙΔΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.
    4) ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    5) ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΚΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΜΕ EMAIL Ή SMS ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ (ΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΣ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Π.Χ.. ΥΠΟΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ, ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΩΝ ΗΜ/ΝΙΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ »ΔΙΚΩΝ» ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ.
    6) ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΠΟΙΝΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ , ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    7) ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 100 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΗΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
    8) ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΕΝΙΑΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΑΝΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΠΧ ΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΝΗΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ.
    9) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΧ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΛΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΑΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΜΕΤΡΑ, ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

  • 22 Οκτωβρίου 2010, 15:32 | θανασης δουλαρακης

    ΣΥΓΝΩΜΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ/Α ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ/Α , ΑΡΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΚΟΒΕΙ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ? ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝ 300 ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΜΑΓΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 21 Οκτωβρίου 2010, 09:28 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

    ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΡΗΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ .
    ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ.
    ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ πχ. κριση , αναστολή προσλήψεων κλπ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ή ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΑΟΡΙΣΤΟ ΑΣΕΠ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ.
    ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ .

  • 20 Οκτωβρίου 2010, 17:31 | Anna

    Είναι πραγματικότητα οτι με τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ το ΑΣΕΠ έκανε οτι ήθελε τα τελευταία χρόνια. Είναι αλήθεια οτι άνεργοι του ΟΑΕΔ που παρακολούθησαν σεμινάρια σε ιδιωτικά ΚΕΚ δεν ελάμβαναν μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ, ακόμα και εάν το σεμινάριο ήταν του ιδίου αντικειμένου με εκείνα των ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, ακόμα και ιδίου τίτλου, και ακόμα εάν το δίδασκε ο ίδιος καθηγητής.

    Από την Επαγγελματική ΚΑτάρτιση Α.Ε. μου είχαν γνωρίσει οτι το ΑΣΕΠ είναι υπεύθυνο που δεν μοριοδοτεί όλα τα σεμινάρια ανέργων του ΟΑΕΔ και μάλιστα μου είχαν δηλώσει χαρακτηριστικά «Μην τα λέτε σε εμάς…. Πείτε τα στο ΑΣΕΠ. Αυτοί αυθαιρετούν…»

    Το θέμα είναι οτι πλέον η Κυβέρνηση γνωρίζει.

    Κύριε Υπουργέ, εάν πέραν της αυθαίρετης μοριοδότησης σεμιναρίων μόνο σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ, ισχύει οτι υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι μοριοδοτήθηκαν με 70 μόρια για σεμινάρια του ΟΑΕΔ ενώ συγχρόνως εργάζονταν, και ακόμα δεν έχετε αναζητήσει τα ονόματα τους να τους στείλετε σπίτι τους, και δεν έχετε καλέσει σε απολογία τους υπαλλήλους που εισηγήθηκαν τέτοιες αυθαιρεσίες, με οποιοδήποτε πρόσχημα!!!, παραθυράκια – ξεπαραθυράκια, τότε πραγματικά δεν αξίζετε την υποστήριξή μας. Για ποιο λόγο να κάνουμε υπομονή? Για ποιο λόγο να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο? Για ποιό λόγο να θεωρούμε οτι οι νέες αυτές ηλεκτρονικές Υπηρεσίες θα οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα?

  • 20 Οκτωβρίου 2010, 16:36 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ Ή ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, Ή ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΕΞΙ Ή ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΟΜΩΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ. ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!!!!!
    ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 20 Οκτωβρίου 2010, 15:42 | Φρύνη

    Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία είναι απαραίτητο να πάρει σάρκα και οστά το συντομότερο δυνατόν.

    Για το Νο. 2: Η δημιουργία φακέλου υποψηφίου με πιστοποίηση των προσόντων του θα ανακουφίσει τους υποψήφιους των διαγωνισμών οικονομικά, χρονικά και ψυχικά.

    Προτείνω: για όσους υποψήφιους έχουν ήδη αποστείλει δικαιολογητικά και πρόκειται να λάβουν εκ νέου μέρος σε διαγωνισμό, να δημουργηθεί φάκελος με τα ήδη υπάρχοντα έγγραφα και να μη χρειαστεί εκ νέου η αποστολή τους.

    Η δημιουργία του ηλεκτρονικού αρχείου προσόντων θα ανακουφίσει και τον ΑΣΕΠ, καθώς θα μειώσει τους όγκους χαρτιού που συλλέγονται σε κάθε διαγωνισμό, καθώς ο κάθε υποψήφιος αποστέλλει εκ νέου τα δικαιολογητικά του. Επίσης, θα μειώσει και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτήσεων, που σήμερα είναι υπερβολικά μακρύς.

    Νο. 4 και Νο. 15: Θετική η ηλεκτρονική ένσταση και το ηλεκτρονικό παράβολο. Μέσω του εκσυγχρονισμού των διαδικασιών, θα πρέπει λογικά να μειωθεί και το κόστος των διαδικασιών. Η ένσταση σήμερα κοστίζει 40 €. Έχω λάβει μέρος σε 3 διαγωνισμούς σε ΟΤΑ. ΚΑΙ στους 3 έγιναν λάθη στον υπολογισμό των μορίων μου. Συνεπώς αναγκάστηκα να κάνω 3 ενστάσεις = 120 €.

    Νο. 7: Πολύ σημαντική διαδικασία η ηλεκτρονική παρακολούθηση διαγωνισμών και θα ανακουφίσει και υποψηφίους και τον ίδιο τον ΑΣΕΠ. Θα αποφευχθούν φαινόμενα υπερφορτωμένου τηλεφωνικού κέντρου, αδυναμίας εξυπηρέτησης, εκνευρισμός υποψηφίων και των υπαλλήλων του ΑΣΕΠ.

    Νο.12: Απαραίτητη η υλοποίηση. Η ταλαιπωρία όσων έχουν λάβει μέρος σε διαγωνισμούς ΟΤΑ είναι μεγάλη: Αναξιοπιστία στην διαδικασία επιλογής, μη ανάρτιση αποτελεσμάτων στις ιστοσελίδες των ΟΤΑ, μόνο τηλεφωνική ενημέρωση κάθε εβδομάδα επί 1 χρόνο (!) για να ενημερωθούμε πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για να η χάσουμε την προθεσμία υποβολής ενστάσεων (10 μέρες), ανάρτηση των αποτελεσμάτων μόνο στο δημοτικό κατάστημα και στη Νομαρχία (!).

  • 19 Οκτωβρίου 2010, 14:40 | elenh

    kalhmera sas
    h8ela na rwthsw an einai isonomia to akolou8o
    parousiazontai fenomena opws
    ka8e dhmarxos h vouleyths h ypourgos h yfoupourgos
    na proslamvanei ws eidikous symvoulous episthmoniko proswpiko
    xwris thn eidikothta sto ypourgeio
    atoma dika tou gia olhn thn 8hteia tou me mis8o apo tis dhmosies dapanes
    pou toso poly exei anagh h xwra
    san na mhn ftanei ayto h ergasia ayth 8ewreitai kai ws proyphresia katopin ston asep
    ti nohma exei loipon ta pedia pou den exoun gnwstous na pairnoun meta ptyxiaka afou ta prospernoun se moriodothsh ta pedia ka8e fora twn hmeterwn?
    eyxaristw einai ayto ISONOMIA?

  • 19 Οκτωβρίου 2010, 02:10 | ΧΡΗΣΤΟΣ Μ

    ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΔΗΜΟΥΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΩΝ EMAILS ΚΑΙ Η ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΑΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΡΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΑΣΕΠ ΘΑ ΠΡΟΚΥΡΗΣΣΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΗΔΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙς ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΩΛΥΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΡΟΧΟΠΑΙΔΗ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΤΑ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΤΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ.ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΑΣΕΠ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕΩΝ.

    ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Ο ΑΣΕΠ ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΑ 17 ΔΙΚΑΙΟΙΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟΡΙΠΤΕΟΣ ΛΟΓΩ ΑΣΑΦΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗΣ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ Μ

  • 18 Οκτωβρίου 2010, 23:41 | ΑΝΕΡΓΟΣ

    Πιστεύω ότι σίγουρα θα ήταν καλύτερο και πιο αδιάβλητο να γίνονται οι διαδικασίες προκηρύξεων και αιτήσεων μέσω του διαδικτύου και σε μια βάση δεδομένων να υπάρχουν τα στοιχεία μας με το μητρώο μας, να μπορούμε να κάνουμε αλλαγές ή διορθώσεις. Με αυτό τον τρόπο σε κάθε αίτησή μας να μην χρειάζονται τα ίδια δικαιολογητικά.
    Σχετικά με όσα ανάφεραν παραπάνω για τη μοριοδότηση του τεστ δεξιοτήτων συμφωνώ απόλυτα ως προς την αδικία που γίνεται. Για μένα δεν πρέπει να λαμβάνεται καθόλου υπόψη μόνο και μόνο γιατί μου θυμίζει τηλεπαιχνίδι γενικών γνώσεων, όποιος τις έχει κερδίζει.
    Όσο για τις προκηρύξεις στους Δήμους, συμφωνώ απόλυτα. Ξέρουμε όλοι ότι οι προκηρύξεις σε Δήμους κλπ. βγαίνουν σχεδόν φωτογραφικά ως προς τα προσόντα και έχουν παρουσιαστεί πολλά κρούσματα παραβιάσεων των δικαιολογητικών.
    Αυτό που με προβληματίζει είναι γιατί να υπάρχει το κόλλημα του 8μήνου στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το έζησα πρόσφατα και έχασα τη θέση σε Δημαρχείο που είναι σχεδόν έξω από το σπίτι μου, από άτομο που είχε λιγότερα μόρια από εμένα, δεν είχε ούτε την εντοπιότητα, ούτε την εμπειρία και η άδειά επαγγέλματος ήταν κατώτερη από τη δική μου, ανύπαντρος και άτεκνος. Και την έχασα μόνο και μόνο γιατί ήμουν εκεί το προηγούμενο 8μηνο.
    Το θέμα δεν είναι ότι θα βλέπω τη φάτσα του κάθε μέρα,αλλά το ότι εγώ είμαι σε ανεργία ενώ αυτός δηλωνεί ότι είναι και ελεύθερος επαγγελματίας. Για μένα αυτό που φταίει πιο πολύ είναι ο νόμος που λέει ότι αν κάποιος δουλεύει πάνω από 2 έτη συνεχόμενα, μπορεί να διεκδικήσει μονιμότητα. Πως να διεκδικείς μονιμότητα για μία θέση που θεωρείται εποχιακή ή που καλύπτει έκτακτες και διαρκείς ανάγκες; Όλο αυτό το βρίσκω πολύ ανώμαλο και άδικο και βγήκε με πρόχειρο τρόπο και καλά για να αποτρέπονται οι ρουσφετολογικές προσλήψεις. Αλήθεια το πέτυχε; Δεν νομίζω! Αντίθετα και τα ρουσφέτια δεν σταμάτησαν και αδικίες γίνονται.
    Εύχομαι και ελπίζω ότι οι αλλαγές που θα γίνουν να τα αποτρέψουν όλα αυτά και όλες οι προτάσεις πρέπει να ληφθούν υπόψην. Όσοι έχουν κάτι να προτείνουν πιστεύω ότι είναι απο προσωπική ή επαγγελματική εμπειρία και σίγουρα δεν βγαίνουν μόνο από τα χαρτιά, όπως είναι οι νόμοι του κράτους. Είναι μέσα από την ίδια τη ζωή…………

  • 18 Οκτωβρίου 2010, 12:08 | Χρήστος Ξυθάλης

    Πιστεύω ότι η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των προσόντων του κάθε υποψηφίου και η δημιουργία βάσης δεδομένων θα κάνει τη ζωή όλων μας ευκολότερη!
    Οι υποψήφιοι δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν κάθε φορά τα δικαιολογητικά τους και θα εξαλειφθεί και ο κίνδυνος να απορριφθεί κάποιος λόγω αμέλειας, π.χ. μη προσκόμιση κάποιου δικαιολογητικού.
    Από την πλευρά του το ΑΣΕΠ θα απαλλαγεί από τον χρονοβόρο έλεγχο και την καταχώρηση δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων αφού αυτή η διαδικασία θα γίνεται αυτόματα εισάγοντας τον κωδικό του υποψηφίου.
    Το ΑΣΕΠ θα μπορούσε επίσης να παρέχει στοιχεία και σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες αναζητούν προσωπικό ούτως ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με όσους πληρούν τα κριτήρια.

  • 18 Οκτωβρίου 2010, 08:13 | ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΕΓΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.ΚΑΛΟΣ Ο ΑΣΕΠ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ????80 ΑΤΟΜΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ?

  • Καταρχήν χαίρομαι που επιτέλους ο ΑΣΕΠ αποφάσισε να περάσει και αυτός στη νέα εποχή γιατί αυτό που συμβαίνει τώρα μόνο Κοινωνία Της Πληροφορίας δεν θεωρείται. Στις επιμέρους «Προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες προς υλοποίηση μέσω ΕΣΠΑ» τώρα έχω να προτείνω: 10. Ηλεκτρονικές υπηρεσίες ψηφιοποίησης εγγράφων… Τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των προσόντων των υποψηφίων να προσκομίζονται στον ΑΣΕΠ μόνο όταν ο υποψήφιος επιτύχει σε έναν διαγωνισμό. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις να μπορεί να συμπληρώνει τα προσόντα ή ότι άλλο απαιτείται χωρίς να προσκομίζει έγγραφα. Να δηλώνεται, όμως, με σαφήνεια κατά την ηλεκτρονική δήλωση ότι η υποβολή ψευδών στοιχείων θα έχει συγκεκριμένες συνέπειες… Ο πίνακας προσωπικών προσόντων κάθε υποψηφίου να είναι ο ίδιος για όλους τους διαγωνισμούς και το ίδιο το σύστημα να επιλέγει τα προσόντα εκείνα που θα χρησιμοποιήσει για τον κάθε διαγωνισμό. Μερικά πρόσθετα τώρα. 20. Όλες οι προκηρύξεις προσλήψεων από οποιοδήποτε φορέα (ΟΤΑ, ΔΕΚΟ, Δημόσιο κτλ) να εκτελούνται υποχρεωτικά από τον ΑΣΕΠ. 21. Σε όλους τους διαγωνισμούς που υπάρχουν θέματα και ερωτήσεις να δημοσιεύονται οι σχετικές απαντήσεις με σαφήνεια αμέσως μετά το πέρας του διαγωνισμού. 22. Απλοποίηση προκυρήξεων στο διαδίκτυο. Η κάθε προκύρυξη να έχει τη δική της ενιαία σελίδα (ιστοσελίδα δηλαδή) όπου θα αναφέρονται όλα τα στοιχεία της με ακρίβεια, πχ Ποιος την προκύρυξε / Ημερομηνίες έναρξης – λήξης / Θέσεις / Προσόντα / Τρόπος επιλογής (μεγάλη βαρύτητα σε αυτό)/ Πόσοι συμμετείχαν/ Πόσοι επιλέχθηκαν /κτλ 23. Πολλαπλή ταξινόμηση των προκυρήξεων με αντίστοιχη δυνατότητα πολλαπλών αναζητήσεων. Κάθε προκήρυξη να έχει όρους (tags) όπως πχ Φορέας/Τόπος εργασίας /Ειδικότητα προσωπικού / Είδος εργασίας – θέσης κτλ. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν οι υποψήφιοι να βρίσκουν τις προκυρήξεις που τους ενδιαφέρουν με βάση κριτήρια και να λαμβάνουν ενημερώσεις όταν ένας συνδυασμός κριτηρίων επιτευχθεί (πχ όταν προκυρυχθεί μία θέση Προγραμματιστή Η/Υ στη Νομαρχία Θεσσ/νίκης) 24. Καλές οι ηλεκτρονικές διαδικασίες αλλά υπάρχει και κόσμος που δεν ξέρει από Η/Υ και διαδίκτυο ή δεν έχει πρόσβαση. Για το λόγο αυτό προτείνω να αναλάβουν τα ΚΕΠ και τα Γραφεία Ενημέρωσης του ΑΣΕΠ να δημιουργούν λογαριασμούς και να βοηθούν γενικά πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα ή τις γνώσεις να το κάνουν από το διαδίκτυο. 25.Οι ηλεκτρονικές διαδικασίες να είναι η βασική λειτουργία του ΑΣΕΠ. Το παλιό σύστημα (έντυπα και αποστολή σε φάκελο) να καταργηθεί τελείως μετά από μία μεταβατική σεζόν. 26. Γιατί όχι, να εγγράφονται υποχρεωτικά στον eΑΣΕΠ όλοι οι πολίτες του κράτους μετά τα 18. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί η Βάση Δεομένων που θα προκύψει και για άλλους σκοπούς όπως είναι η στατιστική εκμετάλλευση των στοιχείων, η καταγραφή των επαγγελματικών ικανοτήτων του εθνικού δυναμικού, η επαγγελματική εξέλιξή του κτλ. 27. Κατάργηση παράβολου ή έκπτωση σε πολλαπλές υποψηφιότητες του ίδιου πολίτη. Εάν δεν κάνω λάθος το παράβολο έχει καθιερωθεί για να πληρώνεται το κόστος της διαδικασίας και για να γίνονται επενδύσεις στον κάθε τομέα. Από τη στιγμή που οι διαδικασίες θα εκτελούνται μέσω συστημάτων νομίζω ότι το κόστος μειώνεται δραματικά. Άρα και το παράβολο (ηλεκτρονικό παράβολο πλέον) πρέπει είτε να μειωθεί σημαντικά είτε να παρέχεται έκπτωση σε περίπτωση που ένας πολίτης υποβάλλει συχνά αιτήσεις ή ανήκει σε ειδικές ομάδες πολιτών. Ελπίζω ο νέος eΑΣΕΠ να είναι ανάλογος των προσδοκιών μας!

  • 16 Οκτωβρίου 2010, 21:45 | ΔΣ

    Καλές και άριστες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα παραπάνω που θα προσφερθούν με την υλοποίηση των πακέτων του ΕΣΠΑ αλλά.

    Από την αρχική σας σελίδα.

    Στις κύριες αρμοδιότητες του σώματος περιλαμβάνονται: η επιλογή του τακτικού προσωπικού στον ευρύτερο χώρο του δημόσιου τομέα, ο έλεγχος της νομιμότητας των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού που διεξάγουν φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ο έλεγχος παράνομων προσλήψεων, από Συμβούλους-Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ με ιδιότητα ανακριτικού υπαλλήλου.

    Η κύρια αρμοδιότητα ελέγχου των διαδικασιών πρόσληψης από την υπηρεσία σας μέχρι που εκτείνεται? Για παράδειγμα,

    Ο πίνακας διοριστέων του ΑΣΕΠ για την 6Κ/2009 εκδόθηκε στο Φεκ 830 στις 15 Οκτωβρίου 2009. Οι προσλήψεις θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2010 σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα (υποχρέωση διορισμού). Αλλά ο νόμος 3833/15 Μαρ 2010 ο οποίος στο κεφ Γ άρθρο 10 ένα μήνα μετά την όλωκλήρωση του τετραμήνου μιλά για την αναστολή των προσλήψεων και περιλαμβάνει και τους οριστικούς πίνακες του 2009 (6Κ και αλλες).

    Ένας διορισμός ολοκληρώνεται με την ορκομωσία. Εσείς με τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ως ανεξάρτητη αρχή και πρέσβεις της διαφάνειας πως θα μπορείτε να έλέγχγετε εάν οι διορισμοί ολκληρώνονται όπως πρέπει? ή μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων ουδεμίαν ευθύνη φέρετε?

    Καταλαβαίνω ότι η Ελλάδα δεν έχει χρήματα και ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα πτώχευσης. Ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση ή όχι όμως ή τηρούμε τους νόμους ή δεν τους τηρούμε. Ή το σύννομο των διαδικασιών τροποποιήται αναλόγως των περιστάσεων?

    Στις νέες σας υπηρεσίες να πράγματι να συμπεριλάβετε τον έλεγχο των διαδικασιών πρόσληψης διότι δεν μπορεί να εξαρτώμαστε από άλλα 2-3 υπουργεία και να μην υπάρχει φορέας εποπτείας.

  • 16 Οκτωβρίου 2010, 09:27 | Μιχαήλ

    Επειδή διαβάζω πράγματα για τα οποία μου φαίνετε ότι φοβόσαστε να πείτε την αλήθεια, παραθέτω παρακάτω την δική μου αλήθεια.

    Όσοι συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια σε σεμινάρια ΚΕΚ του ΟΑΕΔ ήταν μπλε ή είχαν κάποιο μπλε «σύντροφο». Οι μόνοι που μετά βεβαιότητας, είτε δεν ήταν μπλε είτε δεν είχαν κάποιον μπλε «σύντροφο», ήταν εκείνοι που μετά ευκολίας ο ΟΑΕΔ έστελνε στα ιδιωτικά ΚΕΚ τάζοντας τους μοριοδότηση.

    Συνεπώς με το να αποσύρει η Κυβέρνηση απλώς την διάταξη, δίχως να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ίσης μεταχείρισης, για μοριοδότηση όσων άνεργων του ΟΑΕΔ παρακολούθησαν σεμινάρια σε ιδιωτικά ΚΕΚ (και οι διαδικασίες προσλήψεων δεν έχουν ολοκληρωθεί ή εκκρεμούν στις δικαστικές αίθουσες), το μόνο που καταφέρνει είναι να επιβραβεύει τους μπλε και να αφήνει τους υπολοίπους να κοιτάμε με ερωτηματικά ??? Και φυσικά το θέμα δεν είναι ότι δεν μοριοδοτούν τους μπλε, αλλά ότι δεν μοριοδοτούν και τους άλλους όπως το σύνταγμα επιτάσσει.

    Επίσης έχετε άδικο και όσο αφορά στην μοριοδότηση εργαζομένων, υπό την έννοια ότι, αυτοί «και εάν» ήταν μπλε. Με απλά λόγια βρήκαν στον ΑΣΕΠ το παραθυράκι και ερμήνευσαν τον νόμο λάθος. Και για να ήμαστε ακριβής, από την στιγμή που το ΑΣΕΠ αναφέρει στις προκηρύξεις του ότι τα σεμινάρια είναι ανέργων αλλά στη συνέχεια ερμηνεύει διαφορετικά το νόμο και μοριοδοτεί και σεμινάρια του ΟΑΕΔ που παρακολούθησαν εργαζόμενοι!!!, αυτό δείχνει ότι δεν τον ερμήνευσαν λάθος, αλλά οτι τον ερμήνευσαν όπως τους βόλευε. Και στη συνέχεια τι έγινε? Απλά εισηγήθηκε το ΑΣΕΠ στην Κυβέρνηση να ακυρώσει την διάταξη για λόγους συνταγματικότητας. Και αυτοί τους πίστεψαν! Και έτσι όσοι εργαζόμενοι παρακολούθησαν σεμινάριο του ΟΑΕΔ μπήκαν στο Δημόσιο.

    Τώρα σωστά εσείς και όλοι μας αναρωτιέστε…, Αυτό το ΑΣΕΠ θέλουμε? και εν τέλει… Τι κάνει για όλα αυτά η Κυβέρνηση?

    Όσο αφορά το νέο εγχείρημα, εξ αρχής φαίνεται στη σωστή κατεύθυνση. Προσοχή όμως στις δικλίδες ασφαλείας διαφορετικά το ΑΣΕΠ δεν θα χάσει χρόνο στο να κάνει και πάλι ό,τι θέλει. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η δημοσίευση όλων των Αποφάσεων του, τόσο σε αρχικό στάδιο όσο και στο στάδιο των αναπληρώσεων.

    Τέλος είναι απαραίτητο να μπορούν οι υποψήφιοι ανά πάσα στιγμή να βλέπουν από τον υπολογιστή τους σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αναπληρώσεις. Εκεί υπάρχει χάος.

  • 15 Οκτωβρίου 2010, 13:02 | Κωνσταντίνα

    Καλησπέρα

    Η πρόθεση αλλαγών που προτείνεται είναι σημαντική αρκεί να την δούμε και στην πράξη, γιατί συνήθως χαιρόμαστε και λέμε αχ να μια καλή αλλαγή και μετά τίποτα..
    Αναφέρθηκαν πάρα πολλές φορές σχόλια και παρατηρήσεις που ήθελα και εγώ να κάνω οπότε για να μην επαναληφθω θα μείνω μόνο σε ένα ζήτημα που δεν αναφέρθηκε πριν.
    Τρίτεκνοι: απίστευτη κοροιδία και στάχτη οτι φροντίζουμε και τους τρίτεκνος σε αυτή τη χώρα. Αν είσαι τέκνο τρίτεκτων πρέπει το μεγαλύτερο από τα αδέλφια να μην είναι πάνω από 25 χρονών, δηλάδη ακυρώνεται αυτόματα. Σε πολυτεχνικές σχολές που τελειώνεις στα 24 και αν δεν βγει η προκήρυξη αμέσως και αν δεν είσαι το μεγαλύτερο από τα αδέλφια δεν υπάρχει καν το ζήτημα. Οπότε ή να καταργηθεί τελειώς ή αν υπάρχει να εχει ουσιαστικό νόημα, γιατί αλλιώς είναι αστείο. Δηλαδή μετά από τα 25 σου δεν είσαι πλεον τρίτεκνος; τι άλλαξε;
    Αν αναφερθώ σε προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής με διαδικασίες, γραφειοκρατία, αδικίες, ενστασεις, ασάφεια στην ενημέρωση κτλ θα μου πάρει σελίδες οποτε θα αρκεστώ από άλλους που αναφέρθηκαν σε πολλά ζητήματα.
    Ενα μόνο επιπλέον ζήτημα. Γιατί εμείς να ειμαστε υποχρεωμένοι σε 10 μέρες να υποβάλουμε ένσταση χωρις να ξέρουμε καν ποτε βγαινουν τα αποτελέσματα και ουτε ηλεκτρονικά αναρτώνται ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που υποτίθεται πρέπει σε 40 μέρες να εχουν βγει δεν ισχύει ποτε; Οταν αποδειχθεί λάθος μορίων από ΟΤΑ πχ δεν υπάρχει καμία επίπτωση στον ΟΤΑ; δηλαδή τα δικά μας λαθη πληρώνονται τα δικά τους οχι; χωρια οτι πληρωνουμε κιολας για να αποδείξουμε το λάθος τους. Αν προλάβουμε την ένσταση γιατι σε πρόσφατο παράδειγμα της Κηφισίας ανακοινώθηκαν οτι βγήκαν τα αποτελεσματα Σαββατο! και η ένσταση έληγε Κυριακή! και τηλεφωνικά δεν σου έλεγαν και τα αποτελέσματα, δηλαδή άπαξ και δεν μένεις δίπλα στον Δήμο δεν έχεις ελπίδα;

    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα σχολίων
    Με εκτίμηση

  • 15 Οκτωβρίου 2010, 12:47 | ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ

    ΤΑ pdf ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ e_KEP ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΚΕΠ; ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ΚΕΠ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΩΝ!!! ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ! ΤΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΕ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΕΠ)ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΛΑ ΣΤΑ ΚΕΠ. ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ: ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΙΧΟΚΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΚΟΛΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΕΠ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ; ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!!! ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, Μ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  • 15 Οκτωβρίου 2010, 12:29 | Ερασμία Δημοπούλου

    Συνιστά κοινωνική αδικία ένα τεστ δεξιοτήτων να μοριοδοτείται με 300 μόρια όταν ένα μεταπτυχιακό προσφέρει στον κάτοχό του 200 μόρια και ένα διδακτορικό 400! Δηλαδή ένας υποψήφιος διδάκτωρ που κάνει 3,4 ή ακόμα και 6 χρόνια για να ολοκληρώσει την επιστημονική του διατριβή να πριμοδοτείται με 400 μόρια σε περίπτωση συνάφειας τίτλου (αλλιώς με 200 μόρια σε περίπτωση μη συνάφειας τίτλου) και ένας υποψήφιος από το τεστ δεξιοτήτων να παίρνει 100 Χ 3 = 300 μόρια μέσα σε 3 ώρες!
    Δίκαιη λύση: Να παίρνουμε τόσα μόρια όσα γράφουμε από το τεστ δεξιοτήτων χωρίς αυτό να πολλαπλασιάζεται Χ 3. Δηλαδή γράφουμε 70% στο τεστ, να πριμοδοτούμαστε με 70 μόρια.
    Ευχαριστώ πολύ.

  • 15 Οκτωβρίου 2010, 10:13 | Σ.Μ.

    Αγαπητοί φίλοι,

    Δεν είναι αν είναι άθλιο ή όχι το τεστ δεξιοτήτων. Το θέμα είναι οτι δεν έχει νόημα ένας διαγωνισμός που διαιωνίζει την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Δεν γίνεται! Δεν συμβαδίζει!… το όλο σκεπτικό της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα εάν υφίσταται τεστ δεξιοτήτων.

    Επίσης είναι σημαντικό για λόγους δικαιοσύνης, από την στιγμή και το ΑΣΕΠ και η Κυβέρνηση αποδέχονται την αδικία σε σχέση με την μοριοδότηση των σεμιναρίων ΚΕΚ, αποσύροντας την συγκεκριμένη διάταξη ως αντισυνταγματική, θα πρέπει να υπάρξει και νομοθετική πρωτοβουλία για δικαίωση όσων τουλάχιστο έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη. Διαφορετικά η συγκεκριμένη, ορθή πρωτοβουλία, αντί να εμπνέει την αίσθηση δικαίου, δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 21:10 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ

    Είμαι νοσηλεύτρια και έχω λάβει μέρος σε πολλές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για το νοσηλευτικο προσωπικό. θεωρώ πως είναι μεγάλη αδικία να μην ισχύει η παλαιότητα πτυχίου ώστε να έχουμε σειρά προτεραιότητας. Πρέπει να υπολογίζεται η ηλικία καθώς και τα παιδιά και να παίρνουμε κάποια μόρια. Επίσης πιστεύω πως είναι πολλά τα 150 μόρια επιπλέον που δίνονται για όσους έχουν βαθμό είκοσι. Ο κυλιόμενος πίνακας πρέπει να είνα μόνιμος ώστε να γνωρίζει ο καθένας την σειρά του και όχι να ισχύει για 9 μήνες και μετά να διαγράφεται. Παράλληλα μ’όσα αναφέρθηκαν παραπάνω πρέπει να ισχύει το κριτήριο εντοποιότητας όχι μόνο για συγκεκριμένες περιοχές αλλά να επικρατεί παντού ώστε να δίνεται προτεραιότητα στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής. Οι προκηρύξεις πρέπει να βγαίνουν κάθε χρόνο καθώς και τα αποτελέσματα μέσα σε 3 μήνες. Επιπλέον, θέλω να σας πω ότι όσοι έχουν σύζυγοι που είναι στις ένοπλες δυνάμεις δηλώνουν παντού, ξέροντας ότι σε λίγο διάστημα μπορούν να πάνε στον τόπο διαμονής τους ενώ για τους άλλους δεν ισχύει. Πιστεύω λοιπόν, ότι το σύστημα που υπάρχει μέχρι στιγμής μόνο αξιοκρατικό δεν είναι.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 20:24 | Ι.Κ

    Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να καταθέσω ένα μικρό σχόλιο: ΟΛΑ όσα διάβασα πολύ σωστά. Υπάρχουν όμως και 40ηδες σε αυτή τη χώρα που ψάχνουν για μια δουλειά σε αυτό το δημόσιο ( γιατί κουράστηκαν πλέον να τους ποδοπατούν στον ιδιωτικό τομέα) και αντί να παίρνουν αυτοί μόρια, το προνόμιο αυτό το έχουν μόνο αυτοί που είναι κάτω από 30 ετών για τις προκηρύξεις Υ.Ε. Ακόμη και για τον Α.Σ.Ε.Π δηλ. ισχύει το γνωστό σε όλους ότι οι 40ηδες είναι πολύ νέοι για σύνταξη αλλά γέροι για εργασία;;;;;

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 17:10 | ΜΑΡΙΑ ΠΕΣΙΟΥ

    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε.Μ.Ε.Α ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΣΗ ΟΙ ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΔΙΕΣΤΕΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΡΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΝΙΚΑΝΑ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ..

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΕΥΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΙΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Η ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙ) ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΗ ΒΑΣΗ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΗΛΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 15:08 | ΔΣ

    Κατ’ αρχάς και αναφορικά με τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών που αφορά τους Μηχανικούς, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η εμπειρία του κάθε μηχανικού στο αντικείμενό του και η άδεια άσκησης επαγγέλματος, και όχι να ζητάται ΑΣΠΑΙΤΕ με το πρόσχημα ότι ο μηχανικός δεν μπορεί να είναι και δάσκαλος. Σε όλη την Ευρώπη το να διδάσκει ενεργός Μηχανικός σε σχολείο είναι προσόν για το ίδιο το σχολείο. Στην Ελλάδα όταν καταθέτεις την αίτηση σου λένε «Στο σχολέιο είσαι εκπαιδευτικός και όχι μηχανικός». Αλλά με την έκδοση των αποτελεσμάτων έχοντας πετύχει πάνω από τη βαθμολογική βάση λείπει η ασπαιτε. Δηλαδή δεν αξιολογείται η ικανότητα και οι γνωσεις, αλλά τα χαρτιά. Και μετά μιλάμε για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαιδευσης. Κάθε γραπτός διαγωνισμός είναι διαγωνισμός σειράς προτεραιότητας. Περνάνε αυτοί που εγραψαν καλύτερα. Αν το γραπτό είναι δευτερεύον επειδή προτάσσεται η ασπαιτε, προς τί οι εξετάσεις? Και όσοι πετύχαμε δεν είχαμε την ευκαιρία να γίνουμε καν αναπληρωτές. Να υποβάλλετε τους αναπληρωτές που διορίστηκαν με τα οκτάμηνα στην ίδια δοκιμασία με εμάς και βλέπουμε αν θα περάσουν.

    Κατά δέυτερον το κύριο προσόν, μετά το βαθμό πτυχίου θα πρέπει να είναι η προυπηρεσία και όχι τα μεταπτυχιακά. Εφόσον ο φορέας δεν απαιτεί μεταπτυχιακό για κάποια θέση πώς αυτό ( το μεταπτυχιακό) θεωρείται προσόν και μαλιστα με περισσότερα μόρια, εάν είναι συναφές με το αντικέιμενο και λγότερα, εάν όχι. Δηλαδή, το κράτος πρέπει να πληρώσει μεταπτυχιακό η διδακτορικό σε θέσεις στις οποίες τέτοιος τίτλος δεν είναι απαραίτητος? Ή μήπως όλοι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να είμαστε κάτοχοι διδακτορικού και, αφού όχι, συμπληρώνονται οι θέσεις με το αμέσως μικρότερο προσόν. Εάν η θέση το απαιτεί, σύμφωνοι. Εάν όχι, τότε πώς τα μόρια προυπηρεσίας 8,16,32 μηνών ή 2-3ων ετών σε όποιο αντικείμενο δημόσιας υπηρεσίας (συναφούς με την όποια προκύρηξη) μπορεί να αντικατασταθεί από τα μόρια οποιουδήποτε μεταπτυχιακόυ? Ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει έμπειρος στο δημόσιο σε κάποιο αντικείμενο χώρις μεταπτυχιακό συγκρινόμενος με όποιον/α δήποτε άπειρο/η με όσα μεταπτυχιακά στην τσέπη.

    Κατά τρίτον, αναφορικά με την εντοποιότηα. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση ΔΕΝ πρέπει να καταργηθεί για τον απλούστατο λόγο ότι ιδίως σε ακριτικές περιοχές πολλοί από τους επιτυχόντες ιδίως ΣΟΧ δεν προσέρχονται.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 14:58 | Νικόλαος Τριαντόπουλος

    Πιστεύω ότι πρέπει πλέον να γίνονται ηλεκτρονικά η υποβολές αιτήσεων όλων των διαγωνισμών του ασεπ.Να υπάρχει ηλεκτρονική φόρμα υπεύθυνης δήλωσης ώστε να διώκονται νομικά οι ψευδείς δηλώσεις.Ικανοποιητικό παράδειγμα είναι το Ε.Α.Π.(ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)

    Οι μισοί διαγωνισμοί του ασεπ να περιέχουν και ηλεκτρονικες εξετάσεις (σχετικές με το αντικείμενο της θέσης) και να προσθέτονται οι βαθμοί σε μορφή μορίων στα ήδη υπάρχοντα μόρια.(αλλά η βαρύτητα να είναι μεγαλύτερη απτο Τest δηλαδή ό συντελεστής να είναι Χ 5 ή 6).Έτσι καλύπτονται οι αδικίες στην απόκτηση των μορίων.(γιατί δεν έχουν όλες οι σχολές τον ίδιο βαθμό δυσκολίας αλλού οι βαθμοί μπαίνουν εύκολα κάπου αλλού οι δάσκαλοι είναι πιο αυστηροί).

    Η ανάρτηση των αποτελασμάτων σε μορφή excel είναι ικανοποιητική και εξηγεί καλά το άθροισμα των μορίων.Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες εχουν εύκολη πρόσβαση.Πιστεύω δε πρέπει να αλλάξει κάτι που είναι διαφανές.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 14:23 | Δημήτρης

    Απο αυτά που έχω διαβάσει ειλικρινά προβληματίζομαι για το επιπεδο αξιοπιστίας του ΑΣΕΠ. Στο παρελθόν είχα ακούση πολλές περιπτώσεις ,αλλά αυτά που διάβασα, που τα παιδιά έχουν βιώσει , είναι το επισφράγισμα. Κύριοι του ΑΣΕΠ βάλτε και εσεις το λιθαράκι σας στο να ορθοποδίσει η χώρα μας, να απαλαγούμε απο αυτή τη νοοτροπία του βολέματος, και της ειδιαίτερης μεταχείρησης. Μας αξίζει καλύτερη τύχη ως χώρα, δόστε λοιπόν την ευκαιρία ΚΑΙ εσείς ως θεσμός να αλλάξει πορεία η χώρα μας. ΄
    Συγχαρητήρια για τη προσπάθειά σας για αλλαγή κατεθυθνσης. Οι Προγραμματισμένες νέες υπηρεσίες προς υλοποίηση, πολλά υποσχόνται, αλλα θα αποδεχθούν στη πράξη. Καιρός πλέον να αποδείξετε ότι αποτελείται εναν αληθινό, πραγματικό σεβαστό θεσμό, και όχι δυναστία.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 08:58 | Ντορα

    8 Οκτωβρίου 2010, 20:00 | Ρ. Κ. Ρ.

    P.K.P. θα διαφωνήσω μαζί σου.

    Να διευκρινίσω οτι δεν είναι η καχυποψία μας στους θεσμούς, αλλά στους διεφθαρμένους υπαλλήλους και πολιτικούς προϊσταμένους τους.

    Συνεπώς κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να αλλάζει χώρα όποιος σε μία διεφθαρμένη χώρα δεν έχει εμπιστοσύνη στους υπαλλήλους που Υπηρετούν τους θεσμούς.

    Επίσης κατά την γνώμη δεν πρέπει να αλλάζει χώρα όποιος δεν κατανοεί καλά την Ελληνική γλώσσα. Ωστόσο να τονίσω ότι είναι πιο λογικό να αλλάξει χώρα ένας που δεν καταλαβαίνει τις προκηρύξεις, άρα δεν ξέρει Ελληνικά, παρά όποιος ζητάει απλά περισσότερες δικλίδες ασφαλείας στις υποθέσεις του με το Κράτος.

  • 14 Οκτωβρίου 2010, 00:19 | Γεράσιμος Μαλούσης

    Περισσότερη αξιοκρατία και διαφάνεια στις προσλήψεις.Όχι απο την πίσω πόρτα οι έχοντες μπάρμπα στην κορώνη.Όλες οι προσλήψεις σε όλο το δημόσιο και σε όλους τους φορείς να πάνε στο Α.Σ.Ε.Π.
    Επίσης τώρα που καταργήθηκε η συνέντευξη να καταργηθεί και το τεστ δεξιοτήτων αν θέλουμε να έχουμε ισονομία και ισοπολιτεία.

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 21:01 | eirini

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΗΝ 7Κ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΔΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΥΜΑΝΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΣΕΠ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΟΥ 40 ΕΥΡΩ + ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΩ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ.ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΣΑ ΚΡΗΤΗΡΙΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΟ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ!ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΣΤ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ!

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 20:05 | ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

    ΕΥΧΟΜΕΝΗ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    1.ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ

    2.ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΕΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

    3.ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΜΠΕΙΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

    4.ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 16:56 | Μ.Μ

    Θα ήθελα να αναφέρω για τους κατόχους ecdl την παράταση πέραν της τριετίας της πιστοποίησης και την μετατροπής σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ισχύς του εν λόγω πιστοποιητικού.Επίσης θα ήθελα να προτείνω την μη ανάγκη κατοχής του εν λόγω πιστοποιητικού για όσους εργάζονται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Επίσης για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως είναι τα ΑΜΕΑ να γίνεται ο διαγωνισμός 2643/98 μέσω ΑΣΕΠ και όχι μέσω ΟΑΕΔ γιατί είναι πολύ χρονοβόρος

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 13:29 | ΕΥΔΟΚΙΑ

    O ΑΣΕΠ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ,ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ…ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ.
    ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/2004 & 2009 ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣΕΙΣ ΜΟΥ – ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΌΣΟ ΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ¨ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΟΛΟΙ ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΣΤΙΣ ΠΡΟΚ. 2/1Γ/2004 & 1Γ/2008 ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ: ΠΟΣΟΣΤΑ 20% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ, 10% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΣΕ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ ,5%+5%ΤΩΝ ΘΕΣΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΝΟΣΤΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒ. ΕΝΩΣΗΣ. ΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 100% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟ 60% ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ¨ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ¨ΥΠΕΡ ΚΑΠΟΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΣΙΑ.
    – Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΥΝ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΩΝ ΤΥΠΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ. Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ? ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ Μ ΦΕΚ ΠΑΙΔΙΑ(2) ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ (ΜΕ ΒΑΘΜΟ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ 1 ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ 1) ΜΕ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ 34,2 & 36,8 ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ ? ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ(60%)ΜΕ ΒΑΘΜΟ 61,02 (ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ) Η ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΕ ΒΑΘΜΟΥΣ 65, 70, 50 , 72. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ? ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ?. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΥΤΗΣ?
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΑΣΕΠ ΕΝΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΠΟΥ Η ΙΔΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΡΑΓΕΙ.
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΟΙΠΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ,ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΝΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ.
    -ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΟΠΩΣ ΛΕΙ Η ΠΡΟΚ. ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ. ΠΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ 12ΜΟΝΑΔΩΝ (ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΕΙ ΜΕ 8 ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ 53 ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ 90 ΣΤΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΤΟ 2004), ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΕΞΕΤΑΣΤΗ? ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΣΕΙ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΩ>53&<8? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    -ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΗ -ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ- ΜΕ 20ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ Η "ΚΑΠΟΙΩΝ¨ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ π.χ. ΣΥΡΟΣ,ΠΑΡΟΣ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΣΚΥΡΟΣ, ΚΡΗΤΗ, ΠΟΡΟΣ … ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ 20 ΜΟΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ Η ΟΧΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ,ΙΣΟΝΟΜΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 13:33 | ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑ ΚΑΡΑΦΛΟΥ

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΡΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΣΕ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝ ΕΧΩ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΘΕΣΗ. Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Η/Υ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ 2007 ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΡΓΗ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (ΗΤΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΚΟ ΜΟΥ ΜΕΛΛΟΝ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΙΖΟΥΝ Ή ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΩ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, 2010, ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ή ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΤΑΙ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ (ΤΕΛΗ 2009) ΠΟΥ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΑΛΛΗ.

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 10:19 | Ηλίας Παράσκος

    Στις προκηρύξεις για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας στους Δήμους μέσω ΑΣΕΠ, θα πρέπει οι αιτήσεις των υποψηφίων να κατατίθονται απευθείας στο ΑΣΕΠ και όχι στους Δήμους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης αλλά και ενίσχυση του στοιχείου της διαφάνειας & της αξιοκρατίας. Θα ήταν συνετό οι προκηρύξεις όλων των Δήμων να βγαίνουν σε μία ενιαία προκήρυξη του ΑΣΕΠ ώστε ο πολίτης να μην υποχρεούται να καταθέτει πολλές αιτήσεις, παράβολα & αντίγραφα των εγγράφων που απαιτούνται για το διορισμό του. Με τον τρόπο αυτό, επισπεύδονται οι διαδικασίες και ο πολίτης δεν επιβαρύνεται με επιπρόσθετο κόστος.

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 10:35 | Παναγιώτης

    Θα ήταν καλό να υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
    1) Υποβολή των δικαιολογητικών μία μόνο φορά (π.χ. πτυχία, ΜΒΑ κ.λ.π.)
    2) Προκαθορισμένα στάδια εξέλιξης για πριν τα προσωρινά αποτελέσματα και μετά. (π.χ. επεξεργασία 30%, εκκρεμούν 20 ενστάσεις)
    3) Πιθανή ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός

  • 13 Οκτωβρίου 2010, 00:45 | ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΠΟ ΒΟΛΟ)

    Αξιότιμοι Κύριοι,
    καλό θα ήταν το Α.Σ.Ε.Π. να ανακοινώνει ΚΑΙ τα αποτελέσματα(ΔΙΟΡΙΣΘΕΝΤΕΣ, ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ, ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ) των διαγωνισμών που διεξάγονται απ’ ευθείας από φορείς (π.χ. Δήμους) και τελούν υπό τον έλεγχο της Ανεξάρτητης Αρχής.
    Την τελευταία πενταετία έχω συμμετάσχει σε μεγάλο πλήθος τέτοιων διαγωνισμών και είναι ιδιαίτερα κουραστικό, αλλά και όχι τόσο αξιόπιστο, να ενημερωνόμαστε τηλεφωνικά από το σχετικό Δήμο.
    ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ Ι Δ Ι Ο ΤΟ Α.Σ.Ε.Π. ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ!
    Ευχαριστώ.

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 22:51 | Κώστας

    Όλες οι ενέργειες που αποσκοπούν στην διαφάνεια σε συνδυασμό με την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι σημαντικές.

    Εξίσου όμως σημαντικές είναι οι νομοθετικές ρυθμίσεις επί θεμάτων που προκύπτουν από τις ατέλειες των νόμων ή τις παρερμηνείες αυτών. Τότε και μόνο τότε εμπνέεται ένα αίσθημα δικαίου στους πολίτες και τους υποψήφιους.

    Μου είναι αδιανόητο το παρακάτω που ανάγνωσα:

    1. το ΑΣΕΠ μοριοδοτούσε με 70 μόρια εργαζόμενους για την παρακολούθηση σεμιναρίων του ΟΑΕΔ!!!, ενώ στις προκηρύξεις ζητούσε σεμινάρια ανέργων!!!

    2. ο νόμος ζητούσε «σεμινάρια του ΟΑΕΔ», το ΑΣΕΠ μοριοδοτούσε μόνο σεμινάρια σε ΚΕΚ του ΟΑΕΔ (και κάποιες φορές και σεμινάρια κατά τη διάρκεια των οποίων οι υποψήφιοι εργάζονταν με ένσημα!!!), και δεν μοριοδοτούσε σεμινάρια ανέργων που υλοποιήθηκαν σε ιδιωτικά ΚΕΚ που εποπτεύονταν από τον ΟΑΕΔ!!!

    Δηλαδή επί τόσα χρόνια γίνονταν όλα τα παραπάνω? Και στη συνέχεια απλά αποσύρατε τη συγκεκριμένη διάταξη? Δηλαδή αναγνωρίζω το λάθος αλλά δεν κάνω τίποτα για αυτό? Δηλαδή όσοι μπήκαν-μπήκαν? Όπως και αν μπήκαν? Και δεν δικαιώνετε με αναδρομική ισχύ όλους εκείνους που επί τόσα χρόνια αδικούνταν? ή τουλάχιστο όσους εύλογα έχουν προσφύγει στα δικαστήρια? γιατί δεν τους βοηθάτε? Μία ζωή για να δικαιωθεί κανείς σε αυτό τον τόπο πρέπει να προσφεύγει στα δικαστήρια?

    Αυτοί οι υποψήφιοι δεν ήταν ούτε κόκκινοι, ούτε πράσινοι, ούτε μπλε. Άνεργοι ήταν που κοίταγαν να πάρουν λίγα μόρια και να έχουν μια απασχόληση. Και αυτοί θα μας κρίνουν. Ας διορθώνουμε τα κενά όταν τα διαπιστώνουμε. Μην τα προσπερνάμε λες και δεν μας «είδαν». Διότι τότε, όσους νόμους και να βγάλουμε, όσο ταχύτερα και να εξυπηρετούμε τον πολίτη, θα κάνουμε μια τρύπα στο νερό.

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 13:54 | λίνα

    ολά οκ βρε παιδιά…αλλά μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν…ανεργία κλπ να δίνουμε κ 35€ για το παράβολο του τεστ δεξιοτήτων???ντροπή ….

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 12:04 | Ιωάννης Τάσσης

    Θα παρακαλούσα θερμά σε διαγωνισμούς που αφορούν προσλήψεις μονίμου προσωπικού με σειρά προτεραιότητας σε Ο.Τ.Α. (Δήμοι, Ν.Π.Δ.Δ. των Δήμων, κ.λ.π.) να προκηρύσσεται μία προκήρυξη για όλους τους Δήμους (και όχι κάθε Δήμος να προκηρύσσει τη δική του προκήρυξη), οι αιτήσεις μας να κατατίθονται στο ίδιο το ΑΣΕΠ (και όχι στους Δήμους όπου παρατηρείται συχνά το φαινόμενο να παραβιάζονται φάκελοί μας, να αφαιρούνται έγγραφά μας ή ακόμη και να μην υπολογίζονται σωστά τα μόριά μας) και τα προσωρινά & οριστικά αποτελέσματα να βγαίνουν από το ίδιο το ΑΣΕΠ ώστε να επιτυχάνεται εξοικονόμηση χρόνου & χρήματος για τους πολίτες. Το ΑΣΕΠ οφείλει να προστατεύσει τον πολίτη από την αδιαφάνεια των προσλήψεων που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στους Δήμους. Πολλές φορές πέσαμε θύματα τέτοιων περιπτώσεων. Πώς μετά θα αποδείξεις σε μία συστημένη επιστολή που στέλνεις το φάκελο υποψηφιότητάς σου ότι τα συνολικά σου έγγραφα ήταν περισσότερα από αυτά που σου παρουσιάζει ο κάθε Δήμος; Συχνά λοιπόν παραβιάζονται φάκελοι μας στους Δήμους και το ΑΣΕΠ έχει αναλάβει μέσω ενστάσεων να δόσει λύση που όμως δεν μπορεί να αποδείξει των ειλικρίνεια των πολιτών. Γι’ αυτό απαιτούμε πλέον σε όλες τις προκηρύξεις των Δήμων, οι αιτήσεις των πολιτών να κατατίθονται απευθείας στο ΑΣΕΠ και όχι στους Δήμους. Το ΑΣΕΠ ως ανεξάρτητος φορέας επιλογής προσωπικού οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από την αναξιοκρατεία και τη μη διαφάνεια των προσλήψεων στους Δήμους. Ευχαριστώ θερμά.

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 10:20 | ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΧΙΟΝΗ

    Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ:
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΑΣΕΠ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΜΒΑ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΛΟΓΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΟΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ?
    ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΙΛΕΙ ΚΑΛΩΣ(LOWER),ΔΕΝ ΜΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΟΜΙΛΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ.Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
    ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ?
    ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ,ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΓΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΤΑΞΗ ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
    ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΣΕΠ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΤΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 09:26 | Ελισάβετ Παπαντωνίου

    Οπωσδήποτε πρέπει να διασφαλιστεί η διαδικασία επιλογής προσωπικού στους ΟΤΑ που ελέγχονται από τον ΑΣΕΠ. Πριν από 5 χρόνια είχα καταθέσει αίτηση για κάποιο διαγωνισμό σε ΟΤΑ και ακόμα δεν έχω μάθει τα αποτελέσματα.
    Οπωσδήποτε πρέπει να ολοκληρώνονται γρηγορότερα οι διαδικασίες.
    Επίπλέον, να μειωθεί η γραφειοκρατία, πραγματικά έχουμε κουραστεί να καταθέτουμε τα ίδια χαρτιά συνέχεια. Σαφώς και πρέπει να υπάρχει αρχείο των δικαιολογητικών.

  • 12 Οκτωβρίου 2010, 07:47 | ΚΥΡΙΑΚΟΣ

    Θα ήταν χρήσιμο και αναγκαίο να μπορεί κάποιος επιλαχών να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη της πλήρωσης των θέσεων. Δηλ. αν κάποιος διοριστέος δεν αποδεχθεί τον διορισμό του σε κάποια υπηρεσία ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν διοριστεί τελικά, και κληθεί κάποιος επιλαχών να είναι δυνατή η ενημέρωση και των υπολοίπών στις διάφορες λίστες κατάταξης ώστε να ξέρουν διαρκώς ποια είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού και άρα και η πραγματική σειρά τους σε κάθε χρονική στιγμή.

  • 11 Οκτωβρίου 2010, 17:55 | Γεώργιος Θεοδωροπουλος

    Γεώργιος Θεοδωροπουλος
    —— —
    —— —
    697——-08
    t——@yahoo.gr

    ο ΑΣΕΠ να σου δίνει το δικαίωμα να δεις το γραπτό σου εντός του χρονικού διαστήματος που προβλέπεται για την προσφυγή (2 μήνες) σε Διοικητικά δικαστήρια

    Οι αποφασεις ΑΣΕΠ να στελνονται ταχυδρομικα στους διοριστεους, και ηλεκτρονικα στους συμμετεχοντες

    Να ορισθει η διαρκεια ισχυος του πιστοποιητικου οικογ.καταστασης

    Να υπαρχει μεγιστο οριων 3 μηνων για τα αποτελεσματα απο το ΑΣΕΠ επειδη σημερα δεν υπαρχει οριο

    Οσοι φορεις πχ ΔΗΜΟΙ καθυστερουν πανω απο εικοσι 20 ημερες να στειλουν τα ονοματα στι ΦΕΚ ΑΡ 4 ν 3260/2004, να διωκονται ποινικα απο το ΑΣΕΠ που ζητα 2 αντιγραφα του ΦΕΚ και διαπιστωνεται καθυστερηση.

    Ποσες φορες το ΑΣΕΠ εχει διωξει ποινικα αρ 259 ΠΚ, ΑΡ 4 παρ 2 ν 3260/04 για καθυστερηση πανω απο 20 μερες δημοσιευσης επιτυχοντων σε ΦΕΚ;