Άρθρο 68 Εθνική Αρχή PEPPOL (PEPPOL Authority) – Τροποποίηση παρ. 4 άρθρου 28 ν. 4623/2019

Στην παρ. 4 του άρθρου 28 του ν. 4623/2019 (Α’ 134) προστίθεται δεύτερο εδάφιο και η παρ. 4 του άρθρου 28 διαμορφώνεται ως εξής:
«4. Η Γ.Γ.Π.Σ.∆.∆. ορίζεται ως Εθνική Αρχή PEPPOL (PEPPOL Authority) με αρμοδιότητα να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο εντός της Ευρώπης (ΕΟΧ), καθορίζοντας σε εθνικό επίπεδο την πολιτική ηλεκτρονικής τιμολόγησης στους κανόνες ανταλλαγής τιμολογίων και στον καθορισμό των σχετικών τεχνικών προτύπων. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο ζήτημα σχετικό με τη λειτουργία της Γ.Γ.Π.Σ.∆.∆. ως Εθνικής Αρχής PEPPOL που αφορά στη διαδικασία πιστοποίησης παρόχων PEPPOL, τα δικαιολογητικά και την τεχνική τεκμηρίωση που απαιτείται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι πάροχοι PEPPOL για τη σύναψη των σχετικών συμφωνιών με τη Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.»

  • 6 Ιουλίου 2022, 14:54 | Αντώνης Γ. Στάμενας

    Ως προϊστάμενος του Τμήματος Γ Προτύπων, Μεθοδολογιών και Διαχείρισης Ποιότητας στη Γεν. Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣ ΔΔ) και καθύλην αρμόδιο, εκ του ΠΔ 40/2020, για την υλοποίηση του ρόλου της ως Εθνική Αρχή PEPPOL, προτείνω τις ακόλουθες προσθήκες μέσα σε εισαγωγικά «», στο κείμενο :

    4. Η Γ.Γ.Π.Σ.∆.∆. ορίζεται ως Εθνική Αρχή PEPPOL («National» PEPPOL Authority) με αρμοδιότητα να διευκολύνει τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο εντός της Ευρώπης (ΕΟΧ), καθορίζοντας σε εθνικό επίπεδο την πολιτική ηλεκτρονικής τιμολόγησης στους κανόνες ανταλλαγής τιμολογίων και στον καθορισμό των σχετικών τεχνικών προτύπων «με βάση το διεθνές πρότυπο PEPPOL». Με κοινή απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, ρυθμίζεται κάθε ειδικότερο ζήτημα σχετικό με τη λειτουργία της Γ.Γ.Π.Σ.∆.∆. ως Εθνικής Αρχής PEPPOL που αφορά «στην εποπτεία και υποστήριξη της ορθής λειτουργίας του Πλαισίου Διαλειτουργικότητας PEPPOL (PEPPOL Interoperability Framework) στην Ελλάδα και» στη διαδικασία πιστοποίησης παρόχων PEPPOL «(βασιζόμενη στην εκάστοτε ισχύουσα Συμφωνία με τον Οργανισμό OPEN PEPPOL AISBL)», τα δικαιολογητικά και την τεχνική τεκμηρίωση που απαιτείται να προσκομίσουν οι υποψήφιοι πάροχοι PEPPOL για τη σύναψη των σχετικών συμφωνιών με τη Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ., καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας.»