ΜΕΡΟΣ Ε’ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 30 Εξουσιοδοτική διάταξη

 

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης του Διοικητικού Συμβουλίου του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο», δύνανται να καθορίζονται και να εξειδικεύονται οι στόχοι του κινήτρου επίτευξης στόχων του άρθρου 19 ανά ιεραρχικό επίπεδο και οργανική μονάδα της κεντρικής υπηρεσίας και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του φορέα, καθώς και ανά υπάλληλο και δικηγόρο με σύμβαση έμμισθης εντολής του φορέα. Με όμοια απόφαση, ρυθμίζονται η διαδικασία καθορισμού και επαλήθευσης της επίτευξης των στόχων του φορέα, το ύψος της πρόσθετης αμοιβής, εντός των ορίων του άρθρου 19, ο χρόνος, ο τρόπος και οι προϋποθέσεις καταβολής της, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για την εφαρμογή του άρθρου 19.

  • 29 Νοεμβρίου 2023, 16:58 | ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

    Η λέξη “δύναται” πρέπει να αφαιρεθεί γιατί έτσι, καταργεί το άρθρο 19. Επίσης δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι με κοινή απόφαση των Υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών, αφού το ποσό που θα απαιτηθεί για την εφαρμογή του, βαρύνει αποκλειστικά τα έσοδα του Φορέα. Ως εκ τούτου απαιτείται Υ.Α. όπως ισχύει σε άλλες υπηρεσίες, π.χ. ΕΟΦ.
    Η ενεργοποίηση της εξουσιοδοτικής, θα πρέπει να είναι αντικείμενο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα στο τέλος κάθε προηγούμενου έτους, το οποίο θα διαβιβάζει εισήγηση προς έγκριση και έκδοση σχετικής απόφασης στον αρμόδιο Υπουργό.
    Ο υπολογισμός του κινήτρου επίτευξης στόχου του 15% πρέπει να είναι ενιαίος για όλους τους υπαλλήλους κι όχι να εξειδικεύεται ανά ιεραρχικό επίπεδο και οργανική μονάδα της κεντρικής υπηρεσίας και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του φορέα, καθώς και ανά υπάλληλο και δικηγόρο με σύμβαση έμμισθης εντολής του φορέα.
    Εξαιρετικά για το έτος 2023, θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη απολογιστικά, μιας και ο βασικός στόχος του Φορέα είναι η απορρόφηση του συνόλου των υπο κατάργηση υποθηκοφυλακείων, ιδιαιτέρως αν ληφθεί υπόψη το άρθρο 9 του παρόντος.

  • 27 Νοεμβρίου 2023, 14:33 | ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΠΑΣΤΑΣΙΝΟΥ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

    1. Θεσπίζεται κίνητρο επίτευξης στόχων για το προσωπικό του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Το κίνητρο χορηγείται για την επίτευξη ποσοτικών στόχων.
    2. Σε περίπτωση επίτευξης των στόχων όπως αυτοί ορίζονται στην απόφαση του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 31, οι υπάλληλοι και δικηγόροι με σύμβαση έμμισθης εντολής του Φορέα λαμβάνουν, ως κίνητρο, πρόσθετη αμοιβή (bonus), η οποία υπολογίζεται με βάση τον βαθμό διεκπεραίωσης των εκκρεμουσών υποθέσεων,
    —————————
    Tα περισσότερα γραφεία εργάζονται με ελάχιστους υπαλλήλους και οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις γίνονται και «γυρολόγοι»διανύοντας χιλιόμετρα για να διεκπεραιώσουν εργασίες στα αρχειοφυλακεία,λόγω έλλειψης κτιρίων.Οι υπάλληλοι συντηρούν την λειτουργία των γραφείων με μεγάλη σωματική και ψυχική κούραση.Από αυτούς λοιπόν βγαίνουν τα χρήματα ,-και τα οποία ανήκουν στον φορέα-που «ΔΥΝΑΝΤΑΙ» να δοθούν με ΚΥΑ;;σε βάθος χρόνου » για την επίτευξη ποσοτικών στόχων» .Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε όλους τους κουρασμένους και κακοπληρωμένους υπαλλήλους.Είναι απαράδεκτο να λαμβάνουν κάποιοι χρήματα που ανήκουν σε όλους.Αντί αυτού να βγει Κ.Υ.Α ή Υ.Α που να γίνεται να μεταφέρονται πράξεις προς διεκπεραίωση σε υπαλλήλους και σε γραφεία που δέχονται να δουλέψουν υπερωριακά μετά το τέλος της εργασίας των δικών τους γραφείων από τον δικό τους χώρο.ΣΗΜ.:Μία πράξη είναι να περάσει κατάσχεση σε 32 ΚΑΕΚ και μια είναι επίσης μία αγοραπωλησία σε ένα ΚΑΕΚ.

  • 27 Νοεμβρίου 2023, 12:12 | ΜΙΛΤΟΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Τί σημαίνει η προσθήκη της λέξης «δύνανται» στον καθορισμό και την εξειδίκευση του κινήτρου επίτευξης στόχων?
    Μπορεί δηλαδή να καθορίζει τις προυποθέσεις (αν θέλει), όπως επίσης μπορεί και να ΜΗΝ τις καθορίζει (αν δεν θέλει).
    Άρα δεν είναι υποχρεωτικό να καθοριστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται.
    Ωραία πράγματα, σταρτάτα και ‘εξηγημένα’ δηλαδή..
    Δεν είναι κατανοητό επίσης γιατί ομιλεί για κοινή απόφαση από τη στιγμή που οτι πρόκειται να δοθεί (εάν και εφόσον), αφορά τον προυπολογισμό και τα έσοδα μόνο του Φορέα.

  • 24 Νοεμβρίου 2023, 12:53 | Παναγιώτης Καραπάνος

    Η λέξη δύναται πρέπει να αφαιρεθεί γιατί έτσι καταργεί το άρθρο 19.
    Επίσης δεν υπάρχει λόγος να είναι ΚΥΑ αφού θα δίδεται από τον προϋπολογισμό και τα έσοδα του φορέα.
    Στον ΕΟΦ το αντίστοιχο που δίνεται δεν είναι ΚΥΑ αλλά Υπουργική Απόφαση.

  • 22 Νοεμβρίου 2023, 21:27 | Αλεξάνδρα

    Επιτέλους ένα δείγμα ανταπόδοσης, αλλά το 2025 είναι πολύ μακριά και θα πρέπει να δοθεί και φέτος ως επιβράβευση της συνολικής προσπάθειας, ισόποσα σε όλο το προσωπικό, για να αποτελέσει κίνητρο να έρθουν υπάλληλοι στον φορέα να μειωθεί η υποστελέχωση και να αυξηθεί η παραγωγή και η εξυπηρέτηση του πολίτη.

  • 22 Νοεμβρίου 2023, 03:51 | ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

    «Με κοινή απόφαση δύνανται να καθορίζονται και να εξειδικεύονται οι στόχοι του κινήτρου επίτευξης στόχων του άρθρου 19″

    1. Θεσπίζεται κίνητρο επίτευξης στόχων για το προσωπικό του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Το κίνητρο χορηγείται για την επίτευξη ποσοτικών στόχων.
    2. Σε περίπτωση επίτευξης των στόχων όπως αυτοί ορίζονται στην απόφαση του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 31, οι υπάλληλοι και δικηγόροι με σύμβαση έμμισθης εντολής του Φορέα λαμβάνουν, ως κίνητρο, πρόσθετη αμοιβή (bonus), η οποία υπολογίζεται με βάση τον βαθμό διεκπεραίωσης των εκκρεμουσών υποθέσεων,
    ———————————————————-
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :Το αρθρο ειναι το 30 και οχι το 31 που παραπεμπει το αρθρο 19 για την εξουσιοδοτικη διαταξη ,, η λεξη «δυνανται» στο αρθρο 3ο0πρεπει να απαλειφθεί γιατι διαφορετικα η προσθετικη αμποιβη εναποκειται στην ευχρεια της εκδοσης ή μη ΚΥΑ,,, στο δε αρθρο 19 το «ποσοτικοι στοχοι» δεσμευει κατα περιεχόμενο την εξουσιοδοτικη διαταξη και πρεπει να απαλειφθει
    αφου στην παρα.2 αναφερεται οτι προσθετη αμοιβη ήτοι υπολογίζεται με βάση τον βαθμό διεκπεραίωσης των εκκρεμουσών υποθέσεων που ενεχει ποσοτικο και ποιοτικο κριτηριο ορθης διεκπεραιωσης