Άρθρο 17 – Μεταβατική διάταξη – Αρχική σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Χ.Σ. και ανάληψη καθηκόντων

  1. Κατά την 1η.6.2022, το Γενικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου καταργούνται και η θητεία των μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου παύει αυτοδικαίως και αζημίως.
  2. Τα κατά την 31η.5.2022 εν ενεργεία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου καθίστανται αυτοδικαίως εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το οποίο συγκροτείται την 1η Ιουνίου 2022, με την εξαίρεση του διορισθέντος από την Τράπεζα της Ελλάδος μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής, το οποίο αντικαθίσταται από μέλος υποδεικνυόμενο από κοινού από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, το οποίο αναλαμβάνει την ιδιότητα του εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, σύμφωνα με το άρθρο 5. Εκ των παραμενόντων ως άνω μελών, ο μεν Διευθύνων Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής καθίσταται Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το δε έτερο μέλος αναλαμβάνει τα καθήκοντα εκτελεστικού μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου.
  3. Τα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το οποίο συγκροτείται την 1η Ιουνίου 2022, ορίζονται έγκαιρα εκ των υπηρετούντων μελών του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος, από την Επιτροπή Επιλογής του άρθρου 4Α του ν. 3864/2010 (Α’ 119), και κοινοποιούνται στο Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο. Του ως άνω διορισμού, προηγείται αξιολόγηση από την Επιτροπή Επιλογής του άρθρου 4Α του ν. 3864/2010 εντός τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος, εφαρμοζομένων και των προϋποθέσεων της παρ. 7 του άρθρου 4Α του ν. 3864/2010.
  4. Εφόσον κατά την 1η.6.2022 δεν έχει ολοκληρωθεί οιαδήποτε από τις κατά περίπτωση διαδικασίες επιλογής μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και λειτουργεί νομίμως, υπό την προϋπόθεση της νομίμου πληρώσεως των θέσεων τουλάχιστον πέντε (5) μελών του. Εφόσον και για όσο διάστημα ο αριθμός των μελών δεν υπερβαίνει τα πέντε (5), η απαρτία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου προσδιορίζεται στα τρία (3) μέλη. Πάσης φύσεως ενέργεια ή διαδικασία, η οποία έχει αρμοδίως αναληφθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή ή το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η.5.2022, συνεχίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου από 1ης.6.2022 και εξής. Τυχόν προθεσμίες προς ενέργεια διακόπτονται και εκκινούν εκ νέου από 1ης.6.2022.