Άρθρο 01: Προκαταβολή Σύνταξης

1. Οι διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007 (ΦΕΚ 210 Α’) αντικαθίστανται ως εξής:
«Άρθρο 57
Προκαταβολή σύνταξης

1. Ο μόνιμος ή ισόβιος υπάλληλος ή μόνιμος στρατιωτικός, που αποχωρεί από την Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης, λαμβάνει κατά μήνα και μέχρι την ημερομηνία έναρξης πληρωμής της σύνταξής του προκαταβολή σύνταξης, το ποσό της οποίας ανέρχεται σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε κατά το χρόνο της αποχώρησής του, προσαυξημένου με το πενήντα τοις εκατό (50%) του τυχόν επιδόματος χρόνου υπηρεσίας. Ειδικά για τα πρόσωπα του άρθρου 4 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α), που υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου, που έφερε ο υπάλληλος κατά την 31-10-2011.
Η προκαταβολή σύνταξης υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία του Δελτίου Ατομικής και Υπηρεσιακής Κατάστασης Υπαλλήλου – Λειτουργού (ΔΑΥΚ), τα οποία πρέπει να περιέρχονται ηλεκτρονικά στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία λύσης της σχέσης του υπαλλήλου ή μόνιμου στρατιωτικού. Το χρονικό διάστημα καταβολής της δεν μπορεί να υπερβεί τους οκτώ (8) μήνες. Το ανωτέρω ποσό, κατά την καταβολή του, υπόκειται σε κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη και παρακράτηση φόρου εισοδήματος, ενώ απαλλάσσεται από κάθε άλλη κράτηση ή εισφορά.
Η πρώτη καταβολή του ανωτέρω ποσού, αναδρομικά από την επομένη της ημερομηνίας λύσης της σχέσης του υπαλλήλου ή μόνιμου στρατιωτικού, διενεργείται το αργότερο σε σαράντα (40) ημέρες από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής περιέλευσης των ανωτέρω στοιχείων του υπαλλήλου στην Υπηρεσία Συντάξεων του ΔΑΥΚ.
Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης Κανονισμού και Εντολής Πληρωμής Συντάξεων μπορεί με την έκδοση σχετικής αιτιολογημένης πράξης να διακόψει την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης, εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για την καταβολή της.
Οι ανωτέρω αποδοχές δεν καταβάλλονται:
α) σε περίπτωση απόλυσης για πειθαρχικό παράπτωμα ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια των μόνιμων ή ισόβιων υπαλλήλων,
β) σε περίπτωση παραίτησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού που δεν έχει συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1 και 26 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει,
γ) σε περίπτωση που η σύνταξη δεν είναι άμεσα καταβλητέα λόγω μη συμπλήρωσης του προβλεπομένου ορίου ηλικίας για την καταβολή της και
δ) σε περίπτωση απόλυσης λόγω ανικανότητας ή θανάτου στην Υπηρεσία. Ειδικά στις περιπτώσεις αυτές η σύνταξη καταβάλλεται στους δικαιούχους κατά απόλυτη προτεραιότητα.
2. Ο μόνιμος ή ισόβιος υπάλληλος, που επανέρχεται στην υπηρεσία, ή ο έφεδρος στρατιωτικός, που ανακαλείται από την αποστρατεία στην ενεργό υπηρεσία, δικαιούται να λάβει πάλι προκαταβολή σύνταξης σύμφωνα με τους όρους της προηγούμενης παραγράφου, αν η νέα υπηρεσία του είναι τουλάχιστον διετής, πραγματική και συνεχής.
3. Σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου, καταβάλλεται ως προκαταβολή σύνταξης στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του, εφόσον γι’ αυτά συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 31 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει, ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) ολόκληρης της σύνταξής του. Σε περίπτωση που αποβιώσει ο υπάλληλος, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την Υπηρεσία και βρίσκεται σε αναστολή καταβολής της σύνταξής του λόγω μη συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, το ποσό της προκαταβολής σύνταξης, που καταβάλλεται στον επιζώντα σύζυγο και στα τέκνα του, εφόσον γι’ αυτά συντρέχουν οι προϋποθέσεις των άρθρων 5 και 31 του Κώδικα αυτού όπως ισχύει, ανέρχεται στο ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ μηνιαίως.
4. Ποσά, που καταβλήθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου αυτού, συμψηφίζονται με τα ποσά που θα καταβληθούν ως αναδρομικά της σύνταξης. Εάν το ποσό των αναδρομικών της σύνταξης δεν επαρκεί για τον κατά τα ανωτέρω συμψηφισμό, το υπόλοιπο προς συμψηφισμό ποσό θα παρακρατηθεί από την καταβαλλόμενη σύνταξη σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 60 του Κώδικα αυτού, όπως ισχύει.
5. Στις περιπτώσεις μελλοντικής καταβολής της σύνταξης λόγω μη συμπλήρωσης του κατά περίπτωση ισχύοντος ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κατά τα ανωτέρω συμψηφισμός της προκαταβολής σύνταξης θα διενεργηθεί κατά την καταβολή της σύνταξης. Το ίδιο ισχύει και στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος ή ο στρατιωτικός αποχώρησε από την Υπηρεσία, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, αλλά λόγω πλάνης περί τα πραγματικά περιστατικά δεν πληροί τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και, ως εκ τούτου, επανέρχεται στην Υπηρεσία.»

2. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού έχουν εφαρμογή και για όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά σε Ασφαλιστικό Οργανισμό κύριας ασφάλισης, συμπεριλαμβανομένου και του Δημοσίου, από 1-1-1993 και μετά.

3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται ο χρόνος έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης καθώς και τον έλεγχο των καταβαλλόμενων ποσών. Με ίδια απόφαση μπορεί να επαναπροσδιορίζεται το χρονικό διάστημα καταβολής της προκαταβολής σύνταξης, καθώς και η επέκταση της προκαταβολής σύνταξης σε όσους έχουν αποχωρήσει από την Υπηρεσία και η υπόθεσή τους εκκρεμεί στην Υπηρεσία Συντάξεων μέχρι το χρόνο έναρξης εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού.

4. α. Η πράξη κανονισμού της σύνταξης του υπαλλήλου ή του στρατιωτικού εκδίδεται εντός έξι (6) μηνών από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της σχετικής αίτησης στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Η προθεσμία του προηγούμενου εδαφίου αναστέλλεται μόνο σε περίπτωση διενέργειας σχετικής αλληλογραφίας από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και συνεχίζεται από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης του σχετικού απαντητικού εγγράφου.
β. Ο κανονισμός της σύνταξης του Δημοσίου διενεργείται κατ’ απόλυτη σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία που περιήλθε η σχετική αίτηση στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

5. Η αίτηση συνταξιοδότησης του υπαλλήλου ή στρατιωτικού μαζί με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, όπως αυτά ορίζονται από τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά, αποστέλλονται από την Υπηρεσία του στην Υπηρεσία Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία που φέρει το ΦΕΚ, στο οποίο δημοσιεύεται η λύση της δημοσιοϋπαλληλικής του σχέσης.

6. Παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων, καθώς και παραβίαση των προθεσμιών των παρ. 4 (περ. α’) και 5 καθώς και αυτών του τρίτου και πέμπτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, συνιστά:
α. ποινικό αδίκημα, κατά την έννοια των διατάξεων των άρθρων 256 ΠΚ (απιστία σχετική με την υπηρεσία), 259 ΠΚ (παράβαση καθήκοντος) και 261 ΠΚ (παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή) και
β. πειθαρχικό παράπτωμα, κατά την έννοια των διατάξεων του άρθρου 106 του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 26 Α) για τους, κατά περίπτωση, εμπλεκομένους της αρμόδιας Διεύθυνσης και τιμωρείται με την πειθαρχική ποινή της περ. β) του άρθρου 107 του ίδιου νόμου, όπως ισχύει.
Τα ανωτέρω έχουν ανάλογη εφαρμογή και στην περίπτωση παραβίασης των διατάξεων της περ. β της ανωτέρω παρ. 4.

7. Οι διατάξεις του άρθρου αυτού δεν έχουν εφαρμογή για τους υπαλλήλους των ΝΠΔΔ που διέπονται από το ίδιο με τους δημοσίους υπαλλήλους συνταξιοδοτικό καθεστώς και των οποίων οι συντάξεις δεν καταβάλλονται από το Ελληνικό Δημόσιο. Ειδικά για τα πρόσωπα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν οι τροποποιούμενες με το άρθρο αυτό διατάξεις του άρθρου 57 του π.δ. 169/2007.

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 16:07 | ΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    τα διαβαζει κανεις αυτά που σας στέλνουμε ή πάνε στον κάλαθο το αχρλησων>

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 10:05 | ΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Η ρύθμιση που γίνεται με την κατάργηση – αντικατάσταση των τριμήνων αποδοχών καμία εξυπηρέτηση δεν προσφέρει, ούτε οικονομική ανάσα δίνει στον υποψήφιο συνταξιούχο αφού θα πάρει τα ίδια χρήματα σαν προκαταβολή σύνταξης με τα χρήματα που θα έπαιρνε και με την ισχύ των τριμηνων α[αποδοχών.
    Μια πρόταση είναι να υποβάλλει κάποιος την αίτησή του έξι μήνες πριν από την ημερομηνία που θέλει να παραιτηθεί ούτως ώστε όταν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και μαζί με τις τρίμηνες αποδοχές του να έχει βγεί και η απόφαση συνταξιοδότησής του.
    Άλλη πρόταση είναι να επεκταθεί το καθεστώς των τρίμηνων αποδοχών για τουλάχιστον άλλους τρεις μήνες δηλαδή συνολικά για έξι μήνες
    και τέλος τρίτη προταση να συνεχίσουν να ισχύουν και όχι να αντικασταθούν οι τρίμηνες αποδοχές μαζί με το νέο μέτρο της προκαταβολής της σύνταξης και μέχρις της εκδόσεως της απόφασης συνταξιοδότησης.
    Τέλος θα πρέπει η προκαταβολή της σύνταξης να γίνεται για όλο το διάστημα μέχρι να βγεί η οριστική αποφαση συνταξιοδότησης και το ύψος αυτής πρέπει να ενερχεται σε τουλάχιστον 70% ή 80% του βασικού μισθού.

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 08:18 | P. Antonakakis

    Η υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης να γίνεται από τους υπαλλήλους ένα χρόνο πριν την αποχώρηση από την υπηρεσία ώστε με την υποβολή της παραίτησης τους να λαμβάνουν άμεσα την σύνταξη η οποία στο μεταξύ να έχει εκδοθεί.

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 03:12 | ΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Επίσης μια άλλη, πολύ καλή και πρακτική λύση που θα διώξει τους δισταγμούς αυτών που σκέφτονται το χρόνο που θα μείνουν χωρίς μισθό είναι και
    η πρόταση να διατηρηθούν οι τρίμηνες αποδοχές και να ισχύσει αυτό που εσείς θέλετε να εφαρμόσετε

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 03:28 | ΝΤΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Με σημερινό βασικό 1940 Χ 3 ίσον 5820 θα ήταν οι τρίμηνες αποδοχές που ίσχυαν
    Ο αντίστοιχος βασικός μισθός το 2011 ήταν 1505 Χ 50% ίσον 752,5 Χ 8 (αν το δώσουν)6020 δηλαδή 200 ευρώ επι πλέον και το συνολικό ποσό θα κατανεμηθεί σε 8 μήνες ενώ στις τρίμηνες αποδοχές σε τρείς μήνες ΠΙΣΤΕΥΩ τελικά ότι ΔΙΑΠΙΣΤΏΣΑΤΕ ότι δεν κοστίζει τίποτε αντίθετα προσέθεαε στο ΙΜΑΤΖ όμως κανεις σήμερα δεν είναι χαζός ………
    Η πρότασή μου, αν θέλετε και ουσιαστικά να ανασάνουν αυτοί που θέλουν να βγούν στην στη σύνταξη και διστάζουν γιατί θα μείνουν χωρίς μισθό, είναι να δώσετε το πολύ οκτάμηνες αποδοχές αντί για τις τρίμηνες που ίσχυαν αν θέλετε να γίνετε πιστευτοί ότι πράγματι νοιάζεστε για όσους θέλουν να παραιτηθούν και σκέφτονται το χρόνο που θα περιμένουν μέχρι να βγει η απόφαση συνταξιοδότησής τους και αυτοί να πάρουν σύνταξη σε δέκα το πολύ μήνες από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ.
    Αυτά που προτείνετε εσείς στην ουσία θα αφήσουν τον παραιτούμενο, για δύο μήνες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής, χωρίς μισθό και τις υποχρεώσεις του να τρέχουν

  • 4 Φεβρουαρίου 2013, 00:31 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

    Γιατί μόνο το 50% και αυτο μόνο για 8 μήνες?
    Ποιός μας εγγυάται οτι στο μεταξύ θα προχωρά η διαδικασία για την οριστική σύνταξη και δεν αποτελεί ενα πυροτέχνημα για όσους τσιμπήσουν και μετα έχει ο θεός.Αυτό με κάνει να το σκεφθώ γιατι ετσι και αλλοιώς μεχρι σήμερα με τισ τρίμηνες αποδοχές που επαιρνε κάποιος τα ίδια ακριβώς ηταν σε ποσό ,αφού υπολογιζόταν επι του τελευταιου του μισθού χωρις κρατησεις .Τουλάχιστον μην βαζετε περιορισμό 8 μηνών αλλα «μέχρι την καταβολή της οριστικής σύνταξης»,για να το παρω απόφαση να υποβάλλω παραιτηση και να συνεχίσω να ζω αξιοπρεπώς και οχι μετα απο 8 μηνες να ζητιανευω για να ζήσω.Ειδικά όσοι έχουν πάνω απο 30 ετη δημόσιας υπηρεσίας να παιρνουν το 70% του μισθου τους .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • 3 Φεβρουαρίου 2013, 22:43 | ΕΙΡΗΝΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

    Σχόλιο στο άρθρο 1:
    1. Στις περιπτώσεις Διαδοχικής Ασφάλισης πρέπει να γίνουν αλλαγές ώστε να γίνεται ο κανονισμός της σύνταξης στον ίδιο χρόνο, όπως και στους έχοντες ασφαλιστικό χρόνο μόνο από το δημόσιο.
    Αυτό μπορεί να γίνει με τη χορήγηση από τους ασφαλιστικούς φορείς (ΙΚΑ,ΝΑΤ κ.λ.π)βεβαιώσεων συνολικού χρόνου ασφάλισης που να ισχύουν και για τη συνταξιοδότηση από άλλους φορείς.Αυτό δε γίνεται έως τώρα και οι βεβαιώσεις ασφάλισης γράφουν «Δεν ισχύει για συνταξιοδότηση».
    2.Τα ποσά των συντάξεων με ίδια χρόνια υπηρεσίας πρέπει να είναι ίσα, είτε προέρχονται από διαδοχική ασφάλιση είτε μόνο από το Δημόσιο.
    3.Το 50% του Β.Μ. του Οκτωβρίου του 2011 είναι κατά τη γνώμη μου μικρό ποσό και δεν καλύπτει τις Βασικές ανάγκες του συνταξιούχου.
    4.Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει η προσωρινή σύνταξη να διακόπτεται πριν χορηγηθεί η οριστική.

  • 3 Φεβρουαρίου 2013, 21:59 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μισθολογικά κλιμάκια, έτσι και οι ένστολοι έχουν μισθολογικούς βαθμούς με βάση τους οποίους αμείβονται, και οι οποίοι συνήθως είναι υψηλότεροι από το φερόμενο διοικητικό τους βαθμό. Για το λόγο αυτό πρέπει στη φράση της παραγράφου «1»: «του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του βαθμού που έφερε κατά το χρόνο της αποχώρησής του» να τροποποιηθεί σε «του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου ή του μισθολογικού βαθμού με τον οποίο αμειβόταν κατά το χρόνο της αποχώρησής του». Τυχόν παραμονή του κειμένου ως έχει, δημιουργεί υπόνοιες για μεθοδευόμενη κατάργηση των μισθολογικών βαθμών και διατήρηση μόνο των διοικητικών.

  • 3 Φεβρουαρίου 2013, 20:22 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΔΕΡΑΣ

    Πέραν της θετικότητας αυτού του μέτρου ,υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα που αποδεικνύει την προχειρότητα που παίρνονται αυτά τα μέτρα βάζοντας κριτήρια που στερούνται τουλάχιστον της λογικής επιβίωσης των συγκεκριμένων ανθρώπων .Η προκαταβολή αυτή θα μπορούσε να φθάνει στο 80% η 90% της σύνταξης που θα του αποδοθεί ,έτσι ώστε με τα σημερινά δεδομένα ,να μπορεί να ανταπεξέλθει στην καθημερινό- τητα του και όσο μπορεί στις ατελείωτες υποχρεώσεις που του έχουν …δημιουργήσει (αύξηση φορολογίας,τιμολόγια ΔΕΗ,χαράτσια κλπ).
    Η ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ.
    ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

  • 2 Φεβρουαρίου 2013, 23:49 | Στέλιος

    Πολύ καλή πρόταση.Ελπίζω να αρχίσει να ισχύει σύντομα .Δεν πρέπει να διαρκεί μόνο οκτώ μήνες αλλά ολόκληρο το διάστυμα της αναμονής της σύνταξης. Παράλληλα να ενισχυθεί με προσωπικό το Γενικό λογιστηρίο, άλωστε φέτος θα έχουμε αρκετές μετακινήσεις όπως λέει και ο Υπουργός.

  • 2 Φεβρουαρίου 2013, 21:42 | ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ, Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ

  • 2 Φεβρουαρίου 2013, 09:19 | Λαμπρινή Κούκου

    Παρακαλώ να αντικατασταθεί η φράση «προκαταβολή σύνταξης» με τη φράση «παρακράτηση σύνταξης», κατά 50% από το βασικό μισθό που λάμβανε ο υπάλληλος την 30-10-2011 συν τις κρατήσεις του φόρου εισοδήματος, που έχει διπλασιαστεί από 31-10-2011 και της περίθαλψης (?), όχι του τότε μισθολογίου αλλά του τωρινού. Δηλαδή 400 ευρώ θα απομένουν για το συνταξιούχο. Δεν επιβιώνεις με μόνο αυτό το έσοδο, με την υποχρέωση να συντηρείς άνεργα παιδιά και όλα τα επακόλουθα, όχι για 8 μήνες ούτε για ένα. Εκπλήσσομαι που διαβάζω ευχαριστίες σχολιαστών. ‘Ισως να έχουν άλλα έσοδα.

  • 1 Φεβρουαρίου 2013, 19:47 | ΕΧ

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΣΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ Η ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΜΕ; ΕΞΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΖΩ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΜΕ ΚΡΑΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΑ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ.

  • 1 Φεβρουαρίου 2013, 12:41 | Δημήτριος Πατσιούλης,

    Στην πραγματικότητα τροποποιείται το καθεστώς των τρίμηνων αποδοχών. Τι νόημα έχει ο περιορισμός των οκτώ μηνών; Αν σκέπτεσθε πραγματικά τους αναμένοντες σύνταξη, την ένδεια και τη μιζέρια στην οποία καταλήγουν πολλοί από αυτούς καθώς οι ελάχιστες αποταμιεύσεις τους έχουν εξαφανιστεί, τότε το 50% του βασικού μισθού πρέπει να υπολογίζεται στον τρέχοντα βασικό μισθό και όχι στο βασικό μισθό του 2011 και να παρατείνεται μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία συνταξιοδότησης και γίνει ο συμψηφισμός εισπραχθέντων – οφειλομένων. Οταν στην διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος απονομής της σύνταξης είναι 24 μήνες τοτε οι 8 μήνες είναι λίγοι. Εκτός αν η σύνταξη από σημερα θα βγαίνει μεσα σε 8 μήνες. Θα είναι πραγματικό θαύμα. Γνωρίζετε ότι π.χ. στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τις συντάξεις των υπαλλήλων ασχολείται ουσιαστικά ένας υπάλληλος και ο χρόνος παραμονής των δικαιολογητικών εκεί πριν διαβιβαστούν στο Γ.Λ.Κ. πλησιάζει και τους έξη μήνες; Προσθέστε άλλους οκτώ μήνες στο Γ.Λ.Κ. για να ανοίξουν το φάκελλο πάμε αισίως στους δεκατέσσερεις. Αν υπάρχει διαδοχική προσθέστε την αέναη αλληλογραφία και ξεπερνάμε τα δύο χρόνια για συνταξιοδότηση, εφόσον…ζεί ο υποψήφιος συνταξιούχος.
    Ευχαριστώ για τη δυνατότητα σχολιασμού που μας δίνετε.
    Δημήτρης

  • 1 Φεβρουαρίου 2013, 09:17 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    θα έπρεπε να χορηγείται το εφάπαξ άμεσα με την αίτηση για παραίτηση του υπαλλήλου όπως γίνεται π.χ.στη Βουλή ,στον Τραπεζικό τομέα , κλπ, ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται τα έξοδα διαβίωσής μέχρι τη συνταξιοδότηση , άλλωστε είναι χρήματα που ουσιαστικά αποταμιευόταν από αυτόν και θα έπρεπε να μπορεί να τα πάρει αμέσως με τη λύση της υπαλληλικής σχέσης και όχι να τα εκμεταλεύεται το κράτος και να τα αποδίδει όποτε θέλει και μάλιστα χωρίς τόκους .
    Ως προς την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων από το ΤΠΔ θα έπρεπε να γίνεται συμψηφισμός ποσού του δανείου ίσου με το εφάπαξ άμεσα και όχι να αναγκάζεται ο υπάλληλος να πληρώνει μόνος του τις δόσεις μέχρι την απονομή του εφάπαξ που καθυστερεί πάνω από 2 χρόνια και να επιβαρύνεται με τους αντίστοιχους τόκους ,τους οποίους θα γλύτωνε αν γινόταν λογιστικός συμψηφισμός -ποσού δανείου με το εφάπαξ. Επιπλέον το εφάπαξ και η σύνταξη που αποδίδονται στους δικαιούχους με τόσο μεγάλη καθυστέρηση θα έπρεπε να προσαυξάνονται κατά το ποσό που προσαυξάνονται και οι απαιτήσεις του κράτους από τον πολίτη όταν αυτός καθυστερεί να πληρώσει τις οφειλές του. Τέλος πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το γεγονός ότι όταν κάποιος αμοίβετε τόσο λίγο (50% του βασικού του Οκτωβρίου του 2011) θα αδυνατεί να πληρώσει τις φορολογικές επιβαρύνσεις που συνεχώς επιβάλετε στους πολίτες και που συνήθως πληρώνονται μόνο από τους υπαλλήλους ενώ οι έχοντες πραγματικά δεν πληρώνουν τίποτε . Η όλη κατάσταση που επικρατεί με το καθεστώς των καθυστερήσεων των συντάξεων – εφάπαξ -επικουρικών απαγορεύει πολλούς υπαλληλους να υποβάλουν παραίτηση , ενώ μπορούν και θέλουν. Η διευκόλυνσή τους θα βοηθούσε στην μείωση των υπαλλήλων που είναι στόχος σας.

  • 1 Φεβρουαρίου 2013, 00:29 | ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

    Κύριοι
    Καλή η πρόθεση αλλά όπως όλοι οι προλαλλήσαντες θα πώ ότι το ποσό είναι πολύ μικρό θάπρεπε νάναι ένα σταθερό ποσό περίπου 1000 € και να γίνεται μετά συμψηφισμός και παρακράτηση αν χρειάζεται και ο χρόνος νάναι μέχρι την ημέρα απονομής της σύνταξης.Η διαδικασία γιά το εφάπαξ επίσης να ξεκινά άμεσα και να τελειώνει πιό γρήγορα και από την απονομή της σύνταξης όπως και το επικουρικό.
    Γιατί δεν εφαρμόζεται ότι και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δηλ. να γίνεται η αίτηση συνταξιοδότησης 1 έτος πρίν και κατά την ημερομηνία γέννησης του καθενός ώστε να υπάρχει ο χρόνος γιά την διεκπεραίωση της υπόθεσης και επίσης να δίνεται η ευκαιρία στην υπηρεσία (ΓΛΚ) να απαντάει αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε ο υπάλληλος να ξέρει και να μην φεύγει από την υπηρεσία.Τόσο δύσκολο είναι; Πάρτε το παράδειγμα του Βελγίου που είναι μιά από τις πιό σύγχρονες χώρες στην συνταξιοδότηση. Εκεί οι αιτήσεις γίνονται υποχρεωτικά 1 χρόνο πρίν την σύνταξιοδότηση.Όπως βλέπετε και αυτοί τόσο προχωρημένοι που είναι ζητούν χρόνο γιά να απονείμουν την σύνταξη.Επίσης αυτό που ειπώθηκε αλλά πέρασε στα ψιλά και δεν έγινε δεκτό δηλ. να εξομοιώνεται η υπηρεσία σε άλλα ταμεία και να λαμβανεται υπόψη σαν του δημοσίου(όπως γιά παράδειγμα αυτή του ανακατεταγμένου)αφού όπως λέγεται όλα τα ταμεία θα γίνουν ένα γιατί δεν εφαρμόζεται; θάλυνε το πρόβλημα της καθυστέρησης γιά την διαδοχική.
    Ελπίζω,αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος,ότι κάποιος διαβάζει αυτά που γράφονται εδώ και έχει τις ιδέες λίγο πιό μπροστά από το ξερό δημόσιο ώστε να λάβει υπόψη όσες προτάσεις και σχόλια γίνονται εδώ.
    Φιλικά

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 22:13 | ΑΛΤΑΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

    Με κάποιους πρόχειρους και απλούς υπολογισμούς, φαίνεται ότι μισθολογικά το διάστημα των 8 μηνών με το 50% του βασικού μισθού του, ισοδυναμεί το ίδιο σχεδόν ποσό που για 3 μήνες θα έπαιρνε ο υπάλληλος το 100% του μισθού του (τρίμηνες αποδοχές).
    Άρα, δεν υπάρχει καμμία επιπλέον επιβάρυνση του κράτους για το νέο (!) μέτρο.
    Απλά δίνεται μια παράταση στην αγωνία του υπό συνταξιοδότηση υπαλλήλου, για το πώς θα τα καταφέρει να ζήσει με τα μισά χρήματα και για 8 μήνες, ενώ μέχρι τώρα τα έφερνε πολύ δύσκολα με ολόκληρο το μισθό του !
    Και γιατί μόνο 8 μήνες; Πώς προέκυψε αυτό; Αφού όλοι γνωρίζουμε πως παρ’ όλες περί του αντιθέτου αποφάσεις που κατά καιρούς έχουν παρθεί, το διάστημα που παραμένει απλήρωτος ο υπάλληλος υπερβαίνει τους 12 μήνες; Τι θα κάνει ο υπάλληλος το διάστημα αυτό;

    Προτείνω λοιπόν την πληρωμή του υπό σύνταξη υπαλλήλου με ένα ποσό τουλάχιστον στο 60% ή 70% του μισθού του και για όσο χρονικό διάστημα αυτός θα βρίσκεται στη διαδικασία υπολογισμού της σύνταξής του.

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 21:41 | Σπύρος Μπρούζας

    Επιτελούς κάτι πάει να γίνει έστω και με ημίμετρα. Πάντως θα μπορούσε να γίνετε η καταβολή του 70% και όχι του 50% για να μπορεί ο συνταξιούχος να διαβιώσει έστω με αυτή την πενιχρή σύνταξη που του αναλογεί. Θα ήθελα να εκφράσω 2 απορίες.
    1. Αυτή τη στιγμή μου παρακρατείτε 160€ το μήνα για σύνταξη, δηλαδή 160×12=1920€ το χρόνο. Πολλά δεν είναι; Σε μια ιδιωτική ασφάλεια με τα μισά θα με είχανε θεό και θα έπαιρνα τουλάχιστον 2000€ σύνταξη ή 400000-450000 εφάπαξ για 40 χρόνια ασφάλειας. Μήπως να πουλούσανε τα ταμεία σε ιδιώτες αντί για εκχώρηση εδαφών ή αποκρατικοποιήσεις;
    2. Μετά την διακοπή καταβολής των δώρων – επιδομάτων Πάσχα, καλοκαίρι και Χριστούγεννα, έχοντας καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια εισφορές για να λαμβάνονται και στη σύνταξη (δωρόσημα κλπ.), τώρα που δεν θα καταβάλλονται, μήπως πρέπει να επιστραφούν οι εισφορές όλων αυτών των ετών που έγιναν παρακρατήσεις; Αν δεν επιστραφούν οι εισφορές μας, που είναι και τι έγιναν;

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    Σπύρος Μπρούζας

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 18:41 | ΦΛΩΡΑ

    Παρα πολύ καλό αυτό το μέτρο.Εγώ έκανα δεύτερη αίτηση παράιτησης 19/09/2012.Πήρα αρ. πρωτ. απο το Γ.Λ.Κ 25/10/2012.Εχω λάβει τρίμηνες αποδοχές, Οκτώβριο,Νοέμβριο,Δεκέμβριο.Δικαιούμαι το 50% της σύνταξης;Αν ναι,πως θα υπολογιστεί;

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 16:04 | Στεργιος

    Επειδη οικονομικο προβλημα μεταξυ των γιατρων του Εσυ που συνταξιοδοτηθηκαν εχουν μονο οσοι γιατροι εζησαν μονο με τον μισθο και τις εφημεριες τους, αρνουμενοι να παρουν φακελακι και επειδη και εγω ανηκω σε αυτους παρακαλω καταθεστε το νομοσχεδιο για την προσωρινη συνταξη οσο μπορειτε νωριτερα στην βουλη για να ψηφιστει αμεσα διοτι δεν υπαρχουν οικονομικα περιθωρια αναμονης.

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 14:58 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    Προτείνω κι εγώ να σταματήσουν οι παρακρατήσεις του, <>, που έχει γίνει πλέον ο μισθός μας,και να μας δώσουν αυτά τα χρήματα τώρα που τα έξοδα είναι περισσότερα και όταν έρθει η ώρα για σύνταξη, ο καθένας ας το διαχειριστεί όπως θέλει!Το ποσό των κρατήσεων που μας κάνουν, πιστεύω πως θα έπρεπε να μας αφήσουν το δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε και όχι να μας κρατούν περίπου ένα μισθό το χρόνο και όταν και αν καταφέρουμε ποτέ να βγούμε στη σύνταξη,να μας πουν λυπόμαστε αλλά τα ταμεία δεν βγαίνουν!!!!!

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 14:36 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Ουσιαστικά το άρθρο αυτό αντικαθιστά τα τρίμηνα που ίσχύουν μέχρι σήμερα με την προκαταβολή του 50% για οκτώ μήνες. Πιό συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που δίδεται είναι το ίδιο περίπου και στις δύο περιπτώσεις, εδώ απλώς μοιράζεται σε 8 μήνες το πολύ ,οπότε δεν αλλάζει ουσιαστικά τίποτε. Δεν λύνει το πρόβλημα της οικονομικής ένδοιας που υφίσταται την οποία υφίσταται ο παραιτηθείς υπάλληλος. Εξ άλλου δεν αρκούν οι 8 μήνες για την απονομή της σύνταξης. Θα έπρεπε να ανεβεί το ποσοτσό που χορηγείται τουλάχιστον στο 80% του βασικού μισθού του ενιαίου μισθολογίου (Ν.4024) ή του Οκτωβρίου του 2011 ανάλογως με το ποιός είναι ανώτερος . Να φτάνει ο χρόνος χορήγησης της προκαταβολής μέχρι την απονομή της σύνταξης και όχι να σταματάει στους 8 μήνες.
    Και επιτέλους φροντίστε για τη μηχανργάνωση των υπηρεσιών που έχουν σχέση με την απονομή των συντάξεων ώστε αυτές να αποδίδονται γρήγορα.

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 09:16 | Γιώργος Κατσαρός

    Καλή η σκέψη σας αλλά μισή και πονηρή. Το 50% του βασικού μισθού να υπολογίζεται στον τρέχοντα βασικό μισθό και όχι στο βασικό μισθό του 2011. Το 2011 πέθανε ζούμε στο 2013 με οτι αυτό συνεπάγεται. Επίσης οχι για όκτω μήνες αλλά για όλο το χρονικό διάστημα της αναμονής. Οταν στην διαδοχική ασφάλιση ο χρόνος απονομής της σύνταξης είναι 20 μήνες τοτε οι 8 μήνες είναι λίγοι. Εκτός αν η σύνταξη από σημερα θα βγαίνει μεσα σε 8 μήνες.

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 09:42 | Χρήστης εφαρμογής ΔΑΥΚ

    Πρέπει να επανεξετασθεί το εδάφιο β του αρθ. 1 όσον αφορά την προθεσμία των (5) εργασίμων ημερών για την ηλεκτρονική αποστολή του ΔΑΥΚ. Είναι αδύνατον να εφαρμοσθεί από τις Δ/νσεις Διοίκησης λόγω της πολυπλοκότητας και πληθώρας στοιχείων του ΔΑΥΚ, καθυστέρηση στην συγκέντρωση των απαιτουμένων δικαιολογητικών από τους ενδιαφερόμενους αλλά και σε περιπτώσεις μαζικής υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης όπως π.χ. τέλος κάθε έτους.
    Πρέπει να αυξηθεί τουλάχιστον στις (10) ημέρες.
    Πρέπει επίσης η αποστολή των συνοδευτικών δικαιολογητικών πλέον να γίνεται ηλεκτρονικά για οικονομία χρόνου. Εξάλλου είμαστε ήδη πιστοποιημένοι χρήστες από το ΓΚΛ και μπορεί να μας δωθεί και ψηφιακή υπογραφή για απόλυτη ασφάλεια.

  • 31 Ιανουαρίου 2013, 08:43 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΔΗΣ

    ΑΝΤΙ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ . ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ Η ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ .ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΑΘΑΡΙΣΗ .

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 22:13 | Αλέξης

    Θα έπρεπε να προσμετράται ως χρόνος υπηρεσίας για τον καθορισμό του 50% του βασικού μισθού και ο χρόνος που ο υπάλληλος πραγματοποίησε στον ιδιωτικό τομέα με οποιοδήποτε ταμείο.
    Και θα έπρεπε να δίδεται το 50% μέχρι να πληρωθεί ο συνταξιούχος την πρώτη σύνταξή του, διαφορετικά που θα βρεί τους ανάλογους πόρους για να ζήσει όταν περάσει το 8μηνο;
    Ας υπάρχει και ρήτρα με αποζημίωση αν δεν εκδοθεί η σύνταξη στο 6μηνο…

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 21:51 | ΤΟΥΛΑ

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
    ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ
    ΒΑΦΤΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΤΡΙΜΗΝΑ ΣΕ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΜΕ 50% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ
    1) ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΑ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΥΚ
    2) ΕΝΥΣΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ
    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 20:50 | ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ: Με δεδομένο ότι στο Δημόσιο προκαταβάλλεται ο μισθός, ο υποψήφιος συνταξιούχος μέσω των 3μηνων αποδοχών, είχε την δυνατότατα να συμψηφίσει αποδοχές που δεν είχε δικαίωμα του λαμβάνειν. Σε ορισμένες περιπτώσεις μισθοδοσίας π.χ Υπ. Οικονομικών (υπερβάλλουσα διαφορά, επίδομα θέσης κλπ) το επιστρεφόμενο ποσό φτάνει να μηδενίσει πλέον του 2μηνου (από το 8μηνο) του νέου προτεινόμενου 50% του βασικού μισθού (μείον τις κρατήσεις) της 31-10-2011. Η επιστροφή «αχρεωστήτως εισπραχθέντων» σημαίνει απώλεια χρόνου για τις δύο πλευρές (ΔΟΥ και αυτού που δεν είχε δικαίωμα είσπραξης). Με την νέα ρύθμιση πως θα ξεπεραστεί αυτό, αφού δεν θα υπάρχει η συνέχεια της μισθοδοσίας?

    Κύριοι, εάν έχετε την βούληση να εξαλείψετε το άδικο και την εξαθλίωση οικογενειών που προκαλεί η πολύμηνη έως πολυετής (διαδοχ. ασφάλιση) αναμονή της λήψης της σύνταξης των δημοσίων υπαλλήλων-λειτουργών, εάν πραγματικά θέλετε να τους τιμήσετε για την προσφορά τους στα όποια «πόστα» υπηρέτησαν και δεν τους θεωρείτε (όπως τελευταία ευρέως πλανάται από πολιτικούς και ΜΜΕ…) ένοχους και επίορκους με περιουσίες, πρέπει κατά την άποψη μου, να αποδεχτείτε τις παρακάτω προτάσεις:

    1. Σε όλες τις περιπτώσεις απονομής σύνταξης (Διαδοχικής και μη) μέχρι να βγει η βασική σύνταξη, να δίνεται μηνιαίο ποσό, ίσο με το 75% του βασικού μισθού που είχε ο υπάλληλος κατά την 31-10-2011, και με μόνες κρατήσεις αυτής της υγειονομικής περίθαλψης και του φόρου εισοδήματος.
    2. Για όσους μήνες διαρκεί η αναμονή της λήψης της βασικής σύνταξης, αντίστοιχα να μην προσαυξάνονται μηνιαίως στο Δημόσιο Ταμείο οι όποιες υποχρεώσεις – οφειλές του υποψήφιου συνταξιούχου.
    3. Για όσους μήνες διαρκεί η αναμονή της λήψης της βασικής σύνταξης, ο υποψήφιος συνταξιούχος να αντιμετωπίζεται σε όλες τις διαδικασίες – ρυθμίσεις (Δημόσιο, ΔΕΚΟ, Τράπεζες κλπ) όπως ακριβώς αντιμετωπίζεται ο ΑΝΕΡΓΟΣ.
    4. Στις περιπτώσεις απονομής σύνταξης διαμέσου διαδοχικής ασφάλισης το ΓΛΚ να προχωρά στον κανονισμό της σύνταξης αποδεχόμενο την σχετική Βεβαίωση του προηγούμενου ασφαλιστικού φορέα χωρίς κατά ανάγκη να αλληλογραφεί για έλεγχο της γνησιότητας της Βεβαίωσης. Απλά να υποχρεώνεται ο υποψήφιος συνταξιούχος με υπεύθυνη δήλωσή του για την γνησιότητα της βεβαίωσης αλλά και για τον χρόνο που διήνυσε στον προηγούμενο Ασφαλιστικό του φορέα. Για να κερδηθεί χρόνος, ο έλεγχος μπορεί να γίνεται και εκ των υστέρων. Ας εκτιμήσει στατιστικά το ΓΛΚ, τα αποτελέσματα των ελέγχων-διασταυρώσεων των Βεβαιώσεων των προηγούμενων Ασφαλιστικών φορέων που έχει ήδη κάνει, ποιο είναι το ποσοστό λαθών που προέκυψε. Αν είναι μικρό γιατί να χάνεται χρόνος και για τις δύο πλευρές?
    5. Στην ρύθμιση να υπαχθούν όλοι οι συνάδελφοι που προγενέστερα της ρύθμισης έχουν υποβάλλει αιτήσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά για αυτούς που ήδη έχουν πάρει και τρίμηνες αποδοχές, από το σύνολο των μηνών της ρύθμισης, να τους αφαιρεθούν μόνο οι 3 μήνες και όχι το χρηματικό ποσό του τριμήνου.
    6. Να καθορίζεται από τον Νόμο η έναρξη εφαρμογής του άρθρου για την προκαταβολή σύνταξης και όχι να χρειάζεται Υπουργικής Απόφασης.
    7. Επειγόντως και κατά προτεραιότητα να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες απονομής συντάξεων του ΓΛΚ.
    8. Το Εφάπαξ βοήθημα εκτός των άλλων αποτελεί και «ρευστότητα» της Αγοράς. Για τον απόμαχο της εργασίας στο Δημόσιο, το Εφάπαξ ανέκαθεν εθεωρείτο όχι κάποιο «δώρο» του οποιουδήποτε, αλλά αποταμίευση μέσω δικών του εισφορών για να «κλείσει» τις τελευταίες εκκρεμότητες – υποχρεώσεις ζωής. Επί πλέον, δεν πρέπει να το «ξεχνάει» κανείς, ότι αποτελεί κληρονομικό δικαίωμα στο διηνεκές και γιατί όχι και έντοκο κατά την δική μου άποψη. Μάλιστα μετά από την δεύτερη ποσοστιαία μείωση του, σε ορισμένες περιπτώσεις στο Δημόσιο, το ποσό που τελικά δίνεται, υπολείπεται των συσσωρευμένων έντοκων εισφορών του λήπτη.

    Τέλος κύριοι νομοθετούντες δεν πρέπει έστω και άθελα σας να το ξεχνάτε, ότι τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά, το Δημόσιο Ταμείο της Πατρίδας γέμιζε και συνεχίζει να γεμίζει κατά 60-70% με τους φόρους των μισθωτών και των συνταξιούχων ως προς την φορολογία εισοδήματος. Για τους «υπόλοιπους» οι σχετικοί νόμοι, όλα αυτά τα χρόνια, είτε τους «έκλειναν το μάτι» είτε τους μοίραζαν «χάδια»… Όλα αυτά τα χρόνια η «καραμέλα» περί πάταξης της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, περί ισονομίας κλπ δεν λέει ποτέ να «λιώσει» στον στόμα των εκάστοτε Κυβερνήσεων και να γίνει πράξη επιτέλους! ΑΜΑΝ!!!

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 20:37 | ΝΙΚΟΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ

    Η προκαταβολή του πενήντα τοις εκατό του μισθού για οκτώ μήνες δεν λύνει το πρόβλημα της φτώχειας και αναξιοπρέπειας που υφίσταται κάθε συνταξιούχος με την υποβολή της παραίτησής του από την υπηρεσία του. Προβάλεται, ως πρώτο θέμα, για εντυπωσιασμούς και δεν ασχολείται σε βάθος με το υπαρκτό και σοβαρό οικονομικό τους πρόβλημα των συνταξιούχων. Στην πραγματικότητα εάν δεν τροποποποιηθεί το άρθρο αυτό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το χρόνο αναμονής της έκδοσης απόφασης συνταξιοδότησης, δεν χρειάζεται καν να ψηφισθεί, θάναι ανούσιο.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 19:59 | Αυλωνίτου Μαρία

    Είναι αδιανόητο τόσο το καθεστώς των 3μηνων αποδοχών, που ίσχυε έως τώρα, όσο και το 50% για ένα 8μηνο, που εισηγείται σήμερα το Σχέδιο Νόμου, και μάλιστα σε συνθήκες σύνθλιψης από τα φορολογικά μέτρα και τις περικοπές. Να προσθέσω και τις οφειλές από αποδοχές του 2012 που δεν έχουν ακόμα καταβληθεί ; Πώς να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του Φόρου Εισοδήματος και λοιπών επιβαρύνσεων ;
    Σωστά παρατηρείται, άλλωστε, από πολλούς ότι το 50% για το 8μηνο, σε σχέση με τις 3μηνες, είναι μία η άλλη. Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει πρόθεση για ουσιαστική παροχή ;
    Η διαιώνιση αυτής της αντιμετώπισης του υπό συνταξιοδότηση Δημόσιου Υπαλλήλου, αντιμετώπιση που αδιαφορεί για το με τι πόρους θα βγάλει πέρα το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την καταβολή της σύνταξής του, όταν μάλιστα έχει καταργηθεί τελείως η όποια δανειοληπτική ικανότητα διέθετε, είναι τουλάχιστον παράλογη, και δεν προσδιορίζει όρους ευνομούμενης κοινωνίας.
    Την πρόθεση για αντιμετώπιση του προβλήματος θα την αποδείκνυε μόνο η καθιέρωση συνεχούς, μέχρι την οριστική καταβολή της σύνταξης, προκαταβολής σύνταξης, σε ποσοστό που να εξασφαλίζει πραγματικά τους όρους επιβίωσης στο χρόνο αναμονής.
    Καθώς επίσης και η άμεση και δραστική μείωση του χρόνου αναμονής, μέσω απλούστευσης της διαδικασίας στο Γ.Λ.Κ., που να αντισταθμίζει τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις από τη μείωση του προσωπικού.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 19:08 | Δαπόντε -Σοφιανού Θεοδώρα

    Καλησπέρα σας και ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
    Την περασμένη Δευτέρα 28/1/13 και από 11.30 μέχρι 14 .10 βρέθηκα στο ΓΛΚ.
    Έτυχε να περιμένω αρκετά στην πόρτα του Διευθυντή στον 6ο όροφο
    και άκουσα από πρώτο χέρι για την τακτοποίηση που σχεδιάζετε και την ανακοίνωση στο Διαδίκτυο.
    Μπράβο καλή κίνηση, όμως γιατί θα πρέπει υπάλληλοι επι 33ή 35 χρόνια ακώλυτου και συνεχούς εργασίας στο Δημόσιο( ΥΠΕΠΘ -παδείας, πολλές φορές στο ίδιο σχολείο) να πρέπει να αναμένουν μήνες τα χρήματα τους;
    Γιατί οι επικουρικές αγνοούνται χρόνια; Γιατί σε άλλες χώρες έρχονται και σε βρίσκουν… τα χρήματα ,χωρίς τριτοκοσμικούς συνωστισμούς; ΝΤΡΟΠΗ!
    Ακόμη οι υπήλληλοι θα πρέπει να ενημερωθούν ότι εξυπηρετούν πολίτες, πρώην εργαζόμενους,σε υπεύθυνες θέσεις ή απλά π ο λ ί τ ε ς.
    Τέλος προσήλθα στο γραφείο του Δ/ντή τμήματος ,έθεσα όρθια το αίτημά μου και αποχώρησα.Πριν από μένα κύριος ,κάποιος μπήκε, κάθησε ξιλοέτρωγε το κουλούρι του και ταλαιπωρούσε το χαλί… και ίσως τον Δ/ντή.
    Αυτά μια συνηθισμένη μέρα , ίσως…. .Αναμένουμε κάτι καλύτερο!

  • ΥΠΟΨΙΝ κ. ΓΚΙΝΗ
    http://www.gkatzios.com/2013/01/blog-post_7033.html
    ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟ
    Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

    «…Ο διδάσκων εν τω Σχολείω τούτω πρέπει να είναι και άνθρωπος ευγενεστάτη της λέξεως σημασία. να έχη φυσικήν ευγένειαν, πραότητα, λεπτότητα τρόπων και ισχυρότατα εξελειγμένων συνεργατικόν πνεύμα….
    …Η αγάπη πρέπει να είναι το κυριώτατον θεμέλιον, εφ΄ ου θα οικοδομή ο διδάσκαλος εν τω νέω Σχολείω. Ο κατορθώσας να κερδίση την αγάπη των μαθητών του, ας είναι βέβαιος, οτι έχει επιτύχει κατά τα εννέα δέκατα εις το έργον του…
    …Εκ της εργασίας του Σχολείου τούτου θα εξαρτηθή η επιστημονική μου τιμή»
    Ν. Εξαρχόπουλος, ιδρυτής και Επόπτης του Σχολείου
    Την ώρα που η οικονομική κρίση γονατίζει την ελληνική οικογένεια και η Παιδεία με το νόμο Διαμαντοπούλου παραπαίει, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μία ακόμα επιστολή (26/18-1-13 ΠΣΠΑ) η οποία και αναδεικνύει την ανεπάρκεια της Διεύθυνσης του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Αθηνών να χειριστεί διοικητικά θέματα και να προετοιμάσει κατάλληλα τα παιδιά για τις εξετάσεις που ακολουθούν.

    Η Διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Δανίλη, το μόνο που κατάφερε είναι να χωρίσει τους καθηγητές σε δύο αντικρουόμενες ομάδες δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση σε μαθητές και γονείς με αποτέλεσμα τα παιδιά να θέλουν να εξαιρεθούν από τις εξετάσεις διότι φοιτούν στο ΠΣΠΑ πριν την έναρξη ισχύος του νόμου Διαμαντοπούλου.

    Από όσο γνωρίζουμε το Επιστημονικό Συμβούλιο ομοφώνως, συμβαδίζει με το δίκαιο αίτημα των παιδιών: την κατάργηση των εξετάσεων για τα παιδιά που έχουν εισαχθεί στο Πειραματικό πριν το νόμο Διαμαντοπούλου.

    Παραθέτουμε αντίγραφο της επιστολής μαθητή προς τη Διευθύντρια Ελένη Δανίλη το οποίο πήρε αριθμό πρωτοκόλλου αλλά απεσύρθη από τους μαθητές για άγνωστους αλλά προφανείς σε εμάς λόγους:
    Από την αρχή του σχολικού έτους καθησυχάζατε τις ανησυχίες μας για τις εξετάσεις εισαγωγής στο Λύκειο των ΠΠΣ προβάλλοντας την προσωπική σας εκτίμηση, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν κατά το τρέχον σχολικό έτος.

    Παράλληλα, παρά τη δηλωμένη επιθυμία μας, δεν απευθύνατε σχετικό ερώτημα στις αρμόδιες προϊστάμενες αρχές, προκειμένου να λάβουμε από εσάς μία κατά το δυνατόν αξιόπιστη πληροφόρηση.

    Η προσπάθειά σας να φροντίσετε για την προετοιμασία μας εν’ όψει των εξετάσεων, ήταν εξαιρετικά πλημμελής. Διερωτάται μάλιστα κανείς πώς εξηγείται το γεγονός ότι αναθέσατε τη διδασκαλία ενός από τα σημαντικότερα μαθήματα, συγκεκριμένα στην Έκθεση της Γ’ Γυμνασίου αφενός σε καθηγήτρια, η οποία είναι γνωστό ότι προετοιμάζεται για τη συνταξιοδότησή της, αφετέρου σε έναν καθηγητή, για τον οποία είχατε τη σταθερή και εκφρασμένη εκτίμηση ότι, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, για
    τον οποίο μάλιστα καταβάλλατε κάθε δυνατή προσπάθεια-απευθυνόμενη προς τις προϊστάμενες αρχές- τόσο κατά το προηγούμενο, όσο και κατά το τρέχον σχολικό έτος, να παυθεί από τη διδακτική του δραστηριότητα.

    -Επιπλέον δεν διστάσατε μάλιστα να παροτρύνετε σε αποχή τους μαθητές, όταν προέκυψαν προβλήματα, αδιαφορώντας για τις πολλές χαμένες διδακτικές ώρες λόγω απεργιών και αργιών. Επίσης, αδιαφορήσατε για το γενικό πνεύμα αταξίας που θα επικρατούσε- και τελικά επικράτησε- στη σχολική κοινότητα και ιδιαίτερα για την ανησυχία και την έλλειψη συγκέντρωσης που προέκυψε στους μαθητές που θα δοκιμαστούν στις επικείμενες εξετάσεις.

    ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ
    Η καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας εις βάρος των μαθητών που συμμετέχουν στην κατάληψη και η άμεση επίθεση εναντίον των γονέων τους.

    -Υβρισμοί και απειλές προς τους μαθητές από τη Διεύθυνσης, την Υποδιεύθυνση και καθηγητή.

    -Εκβιασμοί και άσκηση τρομοκρατίας προς τους γονείς/κηδεμόνες μέσω της δι ασποράς ανυπόστατης φημολογίας για δράση παρακρατικών (αναρχικών και φασιστικών ομάδων) εντός του σχολείου.

    -Στοχοποίηση συγκεκριμένων μαθητών και γονέων και άμεση διατύπωση της απειλής για επιπτώσεις στη βαθμολογία ή για προσφυγή στις εκτελεστικές και δικαστικές αρχές (αστυνομία, εισαγγελέας) προκειμένου να λυθεί η κατάληψη.

    Όλα τα παραπάνω φαίνονται ακατανόητα, αν συλλογισθεί κανείς ότι όχι μόνον δεν εμποδίσατε, αλλά και παροτρύνατε την αποχή μας από τα μαθήματα του κ…….., ανεχθήκατε και δεχθήκατε μάλιστα την απουσία μας από τα υπόλοιπα μαθήματα, προκειμένου να ασκηθεί πίεση στη Διεύθυνση για την απομάκρυνση του Εκπαιδευτικού από τη σχολική μονάδα. Στην παρούσα περίπτωση όμως συμπεριφέρεστε βίαια και επιθετικά, καθώς φοβάστε την προοπτική να εκτεθείτε για τις παραλείψεις σας.

    Διερωτόμεθα ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος θα σκύψει να διορθώσει τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στο Πειραματικό όταν γνωρίζει ότι εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου έχουν αποφοιτήσει από ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία στην Ελλάδα.
    Νίκος Σεμερτζίδης
    http://www.gkatzios.com/2013/01/blog-post_7033.html

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 17:37 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ …ΑΦΕΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!!ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ,ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (Π.Χ interamerican,k.α) ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 16:52 | Γιάννης Γκαβανούδης

    Πράγματι μεγάλη απογοήτευση. Υπολόγιζα τώρα που θα βγω μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας να πάρω το 50% του βασικού του νέου μισθολογίου αλλά δυστυχώς η κουτοπονηριά των κυβερνώντων με γέμισε θλίψη. Αφού μας καθήλωσαν με το έτσι θέλω μισθολογικά στις 31/10/2011 τώρα με μια απερίγραπτη κουτοπονηριά διαιρούν τα προηγούμενα τρίμηνα δια 8. «Μπράβο» τους!!

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 14:01 | Σπύρος Μ.

    1) Κρίνοντας από την προσωπική μου περίπτωση ως Δ.Υ., ο υπολογισμός του 50% του βασικού μισθού την 30/10/2011 δίνει ένα ποσό για γέλια..Διότι όπως όλοι γνωρίζουμε ο βασικός μισθός προ ενιαίου μισθολογίου, ήταν πολύ χαμηλός και τον ανέβαζαν τα πρόσθετα επιδόματα που έπαιρναν όλοι σχεδόν, (αλλά διαφορετικά και διαφορετικού ύψους)οι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Επομένως αν θέλει η Κυβέρνηση και το εννοεί να επιλύσει μερικώς το πρόβλημα διαβίωσης των υποψήφιων συνταξιούχων να το κάνει ΣΩΣΤΑ & ΔΙΚΑΙΑ. Αυτό που προτίθεται να ψηφίσει είναι της λογικής του εντυπωσιασμού «πάρε ένα ξεροκόμματο να μην φωνάζεις».

    2) Γιατί η καταβολή αυτή να είναι μόνο για 1 (ένα) οκτάμηνο? Είναι διασφαλισμένο ότι μέχρι τότε θα έχει βγεί η τελική? Δυστυχώς και αυτή η ρύθμιση ακολουθεί την πρακτική που προανέφερα στην παρ. 1. Σωστό είναι να καταβάλλεται μέχρι να βγεί η τελική σύνταξη.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 12:26 | ΛΙΛΑ

    Η πολυαναμενόμενη για πολλούς από μας ρυθμιση είναι, εν τέλει, σχεδόν άνευ ουσίας, αφού το 50% του βασικού μισθού (όπως ίσχυε πριν το ενιαιο μισθολόγιο)και μάλιστα με κρατήσεις, δεν προσφέρει τίποτε το αξιόλογο, ως κινητρο για εμάς που, έχοντας πολλά χρόνια υπηρεσίας, αναμεναμε τη ρύθμιση αυτή για να υποβάλουμε αίτηση παραίτησης. Έτσι, συμφωνώ με τους προηγούμενους σχολιαστές.
    Θεωρώ ότι η προκαταβολή σε μεγαλυτερο ποσοστό ή/και η επισπευση της εκκαθάρισης και απονομής των συντάξεων θα είναι το μέτρο για αποχώρηση πολλών συναδέλφων που, εξ αιτίας της ένδειάς τους, δεν παραιτούνται ακόμη.
    Ας σκεφτούν λοιπόν οι αρμόδιοι ότι το μέτρο αυτό (στη σωστή του όμως βάση) θα έχει και για το κράτος τα οφέλη που επιδιώκονται μέσω της διαθεσιμότητας ή των απολύσεων που διακαώς επιδιώκει η Τρόϊκα, αφού έτσι θα «αδειάσουν» οι θέσεις στο Δημοσιο.
    Ευχαριστώ.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 11:36 | ELENH SYRPH

    Εχουνπερασει ηδη 10 μηνες απο την ημερα που υπεβαλα αίτηση συν/σης με ημερ. πρωτ. στο ΓΛΚ 16-5-2012. αντιμετωπιζω πολυ σοβαρο προβλημα επιβίωσης διότι ειμαι μονογονεικη οικογένεια. Δεν μπαινει στο σπίτι μου κανενα έσοδο. Δανειζομαι συνεχως απο συγγενεις οι οποίοι τωρα εχουν εξανληθει οικονομικα και αυτοί. Δεν έχω πληρωσει φορους, χαρατσια κλπ.ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΩ. ΔΕΝ ΖΗΤΙΑΝΕΥΩ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑΩ .

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 10:19 | Βουγιουκλης Νικολαος

    Kατι περιπλοκο:
    Ειμαι συνταξιουχος του δημοσιου αλλα εργαζομαι νομιμα γιαυτο περιμενω θα παρω μειωμενη τη συνταξη . Ειμαι εγκλωβισμενο απο τη γραφειοκρατια διοτι και ο εργοδοτης μου αδυνατει να με πληρωνει και το δημοσιο πλησιαζει 2,5 χρονια να μου δωσει τη μειωμενη συνταξη.
    Αν σταματησω να εργαζομαι ποτε θα παρω πληρη συνταξη ? .

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 09:29 | Κώστας

    Καλό το μέτρο, όμως ο νόμος θα συμπεριλαμβάνει και την περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης με τελευταίο ταμείο το δημόσιο (και πριν ΙΚΑ και ασφάλιση σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης)? Η απονομή σύνταξης διαδοχικής ασφάλισης είναι περίπου 18 μήνες, αλλά το 50% του μισθού είναι για 8 μήνες, θα ήθελε βελτίωση στο χρονικό διάστημα καταβολής του 50% του μισθού.

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 03:29 | ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΕΦΗ

    ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΕΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΑ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ,ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ,ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ 50% ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΓΛΚ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΙΠΛΟΣ ΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΟΥΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΟ 50% ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΥΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ , ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΑΡΑ ΘΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ .
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Γ.Λ.Κ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ .
    ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΠΟΥ Ο ΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΧΤΗΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Ο ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΟΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ (ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2011 Η Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥ Ν.4024) ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ .

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
    ΕΦΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

  • 30 Ιανουαρίου 2013, 00:26 | ΔΗΜΗΤΡΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΚΤΑΜΗΝΟ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 50% ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ 50% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
    ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΔΙΔΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
    ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ?????
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΣΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ
    ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Η ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΙΔΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΦΟΡΕΑ
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΚΤΑΜΗΝΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ 50% ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
    Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
    ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΣΥΣΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
    ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
    ΑΠΟ 50% ΣΕ 80%

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 23:06 | Δημήτρης Καραγκιουμλέζης

    Καλό αλλά λίγο. Φτωχικό το 50% και πολύ αισιόδοξη η προβλεψη για συντόμευση στην απονομή της σύνταξης σε οκτώ μήνες. Γιατί μόνο βασικός και χρονοεπίδομα και όχι συνολικές αποδοχές; Επίσης εντύπωση κάνει η συσχέτιση με την ημερομηνία 30-10-2011.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 23:07 | Τακης Χαρίτος

    Το άρθρο ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ όπως επισημαίνεται και από άλλους σχολιαστές.
    «Στην ουσία το άρθρο αυτό αντικαθιστά τα τρίμηνα που ίσχύουν μέχρι σήμερα με την προκαταβολή του 50% για οκτώ μήνες. Πιό συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που δίδεται είναι το ίδιο περίπου και στις δύο περιπτώσεις, εδώ απλώς μοιράζεται σε 8 μήνες το πολύ. Δεν λύνει το πρόβλημα της εξαθλίωσης και της φτώχειας την οποία υφίσταται ο παραιτηθείς υπάλληλος.»
    Εξαγγέλλεται το μέτρο αμέσως μετά τις εκλογές και τελικά ο εισηγητής προτείνει κάτι εντελώς ΑΝΟΥΣΙΟ αλλά πολύ πιασάρικο για την κοινή γνώμη θέμα.
    Αν οι πολιτικοί πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση τουλάχιστον να δώσουν ΕΝΤΟΛΗ στον εισηγητή όχι για οκτώ μήνες αλλά για όσο διάστημα χρειασθεί να βγει η σύνταξη (που έτσι και αλλιώς καθυστερεί από δική τους υπαιτιότητα αφού δεν προσλαμβάνουν προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία) ειδάλλως να αφήσουν τα πράγματα όπως είναι αφού ετσι και αλλιώς δεν βελτιώνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 22:09 | διονυσης

    Kαλησπερα θα ηθελα να υποβαλλω μια σκεψη μου οι συνταξιουχοι που εξερχονται εκτος υπηρεσιας με προβλημα υγειας η συνταξη τους να ξεκιναει σε ευλογο χρονικο διαστημα 15 με 20 μερες μετα την αιτηση συνταξιοδοτησης τους και το ποσο να μην ειναι 50 τοις εκατο αλλα 100 τοις εκατο για την αντιμετωπιση προβληματων της υγειας τους.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 21:38 | Παναγιώτης Ευθυμίου

    Αν κάποιος μεταβεί στη Γαλλία ή καλέσει Γάλλους εμπειρογνώμονες ( που ήδη συμμετέχουν στη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης) θα διαπιστώσει ότι συνεχίζουμε σε λάθος πορεία το καράβι και προσπαθούμε με κουπί να διορθώσουμε τον πλου. Με λίγα λόγια αντί να χανόμαστε στο άπειρο ας φτιάξουμε τις συνθήκες ώστε οι υπάλληλοι να έχουν όλα τους τα στοιχεία, από την αρχή της υπαλληλικής τους σχέσης, μηχανογραφημένα σε κάποιο κεντρικό πρόγραμμα υπολογιστή στο ΓΛΚ, ώστε συνταξιοδοτούμενοι να έχουν ακαριαία τα στοιχεία τους έτοιμα. Με κάθε άλλο σκεπτικό συνεχίζουμε στην ψωροκώσταινα του μεσοπολέμου και δίνουμε ασπιρίνες για άρρωστο με ανίατη νόσο.
    Άρα ένα ισχυρό πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα, για να βλέπουμε από σήμερα στο αύριο

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 21:42 | ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΡΟΒΙΣΤΑΛΗΣ

    Ειδικά για τα πρόσωπα του άρθρου 4 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α), που υπάγονται στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, το ανωτέρω ποσοστό υπολογίζεται επί του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου, που έφερε ο υπάλληλος κατά την έξοδό του και όχι κατά την 31-10-2011.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 21:26 | ΜΟΥΤΕΒΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

    Η προκαταβολική σύνταξις δεν πρέπει να διαρκεί μόνο οκτώ μήνες, όταν η καθυστέρηση ξεπερνά τους δώδεκα και δεκαπέντε μήνες. Το υπόλοιπο διάστημα ο συνταξιούχος πώς θα ζήσει. Ιδιαίτερα τώρα με τους φόρους που πρόκειται να κληθούμε να πληρώσουμε. Όσοι θα βγαίνουν στην σύνταξη μη έχοντας τη δυνατότητα δεν θα πληρώνουν τους φόρους άρα χάσιμο θα έχει το Δημόσιο. Παράλληλα ας ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες του Γενικού λογιστηρίου, ώστε η έκδοση των συντάξεων να γίνεται συντομότερα.

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 21:04 | Τακης Χαρίτος

    Το άρθρο ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ όπως επισημαίνεται και από άλλους σχολιαστές.
    <>
    Εξαγγέλλεται το μέτρο αμέσως μετά τις εκλογές και τελικά ο εισηγητής προτείνει κάτι εντελώς ΑΝΟΥΣΙΟ αλλά πολύ <> για την κοινή γνώμη θέμα.
    Αν οι πολιτικοί πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση τουλάχιστον να δώσουν ΕΝΤΟΛΗ στον εισηγητή όχι για οκτώ μήνες αλλά για όσο διάστημα χρειασθεί να βγει η σύνταξη (που έτσι και αλλιώς καθυστερεί από δική τους υπαιτιότητα αφού δεν προσλαμβάνουν προσωπικό στα ασφαλιστικά ταμεία) ειδάλλως να αφήσουν τα πράγματα όπως είναι αφού ετσι και αλλιώς δεν βελτιώνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 20:38 | ΚΩΣΤΑΣ

    Το άρθρο αυτό, καθώς και τα σχόλια που βλέπω, με κάνουν να πιστεύω οτι τελικά, δεν μπορεί, πρέπει να έχει δίκιο η γιαγιά μου που λέει οτι μας ψεκάζουν με αεροπλάνα…..

    Δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ (για μία ακόμη φορά) ο πολίτης θα πρέπει να είναι σε μειονεκτική θέση, σε σχέση με το κράτος, το οποίο επι 35+ χρόνια του ΠΑΡΑκρατούσε τις εισφορές του.

    Αν οι γραφειοκράτες του Δημοσίου είναι σε θέση να υπολογίσουν το 50% του βασικού μισθού ενός υπαλλήλου, τότε είναι απολύτως σίγουρο σε θέση να υπολογίσουν και το 100% (sic!)του βασικού μισθού, και ακόμη καλύτερα και το σύνολο της σύνταξης του υπαλλήλου, έστω και με ακρίβεια 95%, έστω και αν αυτό το τελευταίο απαιτεί λίγες, ας πούμε, εβδομάδες.

    Κατόπιν αυτών των πολύπλοκων σκέψεων (…), εισηγούμαι:

    α. Πληρωμή του υπό σύνταξη υπαλλήλου με το 95% (τουλάχιστον) της εκτιμώμενης σύνταξης, και εν συνεχεία διακανονισμός του κράτους με τον συνταξιούχο παρακράτηση/καταβολή της όποιας διαφοράς, ή

    β. Πληρωμή του υπό σύνταξη υπαλλήλου τουλάχιστον με το 100% του βασικού μισθού, και διακανονισμός της διαφοράς που θα προκύψει ως ανωτέρω.

    Ισως τα ανωτέρω αποτελέσουν και πίεση προς το κράτος να υπολογίσει και καταβάλει την σύνταξη σε συντομώτερο χρονικό διάστημα!

  • 29 Ιανουαρίου 2013, 20:54 | ΕΛΕΝΑ

    ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΟΜΩΝ.
    ΚΥΡΙΟΙ, ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΘΕ ΣΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΥΤΟΣ.ΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑ-ΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΑΛΑΖΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ,ΠΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΜΟ.
    ΤΩΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑ-ΞΕΩΝ,ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΝΟΣ ΠΟΣΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ 70-80% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΖΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΕΣ.ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΕΜΠΙΠΤΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩ-ΣΗ,ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 15/06/12 (ΜΕ 42 ΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) ΚΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΣΤΙΣ 28/08/12.ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΥΠΟΣΤΕΊ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ 2012,ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΚΑΤΑ 25%(ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΟΛΙΣ 700,ΟΟ€)ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΟΝ ΣΥΖΥ-ΓΟ ΜΟΥ,ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ 35ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ(ΓΙΑΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ),
    ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΝΑΝ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΙΓΑ!!ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ. ΗΔΗ ΔΥΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ!!
    ΤΕΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΓΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΚΑΜΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ Ο κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ-ΝΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ!!!