Άρθρο 37: Τέλος Συμμετοχής

  1. Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στα σκέλη του ΤΕΚΕ οφείλουν να καταβάλουν τέλος συμμετοχής για την κάλυψη των λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών του οργανισμού.
  2. Το τέλος συμμετοχής υπολογίζεται και καταβάλλεται ετησίως, με βάση τις λειτουργικές δαπάνες του ΤΕΚΕ οι οποίες προκύπτουν από τον Απολογισμό του προηγούμενου έτους.
  3. Το τέλος συμμετοχής προσδιορίζεται με κριτήριο τον αριθμό των πιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν σε κάθε σκέλος και επιμερίζεται ανάμεσα στα μέλη του σκέλους ως εξής: (α) ποσοστό 20% κατανέμεται ισομερώς στα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο σκέλος και (β) το υπόλοιπο 80% κατανέμεται σύμφωνα με το λόγο της βάσης υπολογισμού εισφορών κάθε πιστωτικού ιδρύματος προς τη βάση υπολογισμού εισφορών όλων των πιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο εν λόγω σκέλος.
  4. Το τέλος συμμετοχής καταβάλλεται βάσει στοιχείων Προϋπολογισμού με πίστωση λογαριασμού του ΤΕΚΕ που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος ή σε πιστωτικό ίδρυμα. Τυχόν προσαρμογές στο καταβληθέν τέλος που προκύπτουν βάσει στοιχείων Απολογισμού συμψηφίζονται με το τέλος συμμετοχής επόμενων ετών.
  5. Σε ειδικές περιπτώσεις λόγω έκτακτων λειτουργικών δαπανών δύναται να εισπράττεται έκτακτο τέλος συμμετοχής με απόφαση του ΔΣ.
  6. Το ΔΣ αποφασίζει για το ύψος, την κατανομή και την καταβολή του τέλους συμμετοχής.
  7. Σε περίπτωση αποχώρησης πιστωτικού ιδρύματος, κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους, για τον υπολογισμό και καταβολή του τέλους συμμετοχής εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις των παραγράφων 11 και 12 του άρθρου 27.