Άρθρο 01 – Δικαιώματα του προσώπου

1. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.
2. Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του.

  • 6 Ιουνίου 2017, 11:04 | Χάρης

    Όταν έχεις μία ταυτότητα, και γενικότερα έγγραφα που δεν αντικατοπτρίζουν την εξωτερική εμφάνιση του φύλου, επί παραδείγματι εάν είσαι τρανς γυναίκα, όμως έχει ταυτότητα με αντρικά στοιχεία, καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο ένας εργοδότης να σας προσλάβει. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες, περιορισμένη πρόσβαση ή και αποκλεισμούς από τον χώρο της εργασίας και της απασχόλησης. Έχουν όμως γίνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση: πρόσφατα, το καλοκαίρι του 2016, σε προσφυγή τρανς άντρα που δεν είχε κάνει χειρουργική επέμβαση στα γεννητικά όργανα, το Ειρηνοδικείο Αθηνών σε υπόθεση που ανέλαβε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος, αποφάσισε ότι η πρακτική της προαπαίτησης για ένα πρόσωπο να έχει κάνει χειρουργικές επεμβάσεις στα γεννητικά όργανα, είναι όχι μόνο υπερβολική, αλλά παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του προσώπου και συγκεκριμένα το Άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αναφέρεται στην παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του ανθρώπου. Σε νεότερη απόφαση, επίσης, το Ειρηνοδικείο αποφάσισε ότι είναι γενικότερα υπερβολικές οι απαιτήσεις για ιατρικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοληψίας. Και ήδη έχουμε τρανς ανθρώπους που δεν έχουν κάνει χειρουργικές επεμβάσεις, που έχουν αλλάξει τα έγγραφά τους.
    http://t-zine.gr/marina-galanou-h-diaforetikotita-ine-ploutos-ochi-provlima/

  • 6 Ιουνίου 2017, 10:50 | Ευαγγελία Τ.

    Ως νέα Ελληνίδα πολίτης ζητώ την απόσυρση του νομοσχεδίου τούτου!!! Με το νομοσχέδιο αυτό επεμβαίνουμε στην ανθρώπινη φύση, και το ζόρι θέλουμε θέλουμε να κάνουμε την εξαίρεση ( η οποία αντιμετωπίζεται!!!) νόμο!!! Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού δεν εκσυγχρονιζόμαστε … αλλα διαφθείρουμε την χώρα μας μπερδεύοντας το μαυλό των μικρών παιδιών που μεγαλώνοντας δεν θα ξέρουν αν είναι κορίτσι ή αγόρι … γιατί η χώρα από μόνη της θα τους δίνει τροφή για σκέψη και θα δημιουργεί προβλήματα από κει που δεν υπάρχουν, στο μυαλό τους!!!

  • 6 Ιουνίου 2017, 09:00 | Orestis

    Το πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αναγνώριση της ταυτότητας φύλου του ως στοιχείου της προσωπικότητάς του.

    Πολύ σωστά! Είμαι υπέρ των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου κι ειδικά υπέρ της προστασίας των LGBTI ανθρώπων.

  • 6 Ιουνίου 2017, 09:10 | Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ.

    Επειδή βλέπω ότι παραπέμπουν σε ιστορίες από διάφορα σάιτ, τόσο που να τις ποστάρουν είς διπλούν, να παραπέμψω κι εγώ σε μία από τον Independent:
    http://www.independent.co.uk/life-style/transgender-dad-gay-partner-first-biological-child-trystan-reese-biff-chaplow-oregon-a7767271.html?cmpid=facebook-post

    Και να ρωτήσω: Είναι θέμα ισονομίας να μένει έγκυος ένας …άνδρας; Για σκεφτείτε το καλύτερα: ένας άνδρας μπορεί να μείνει έγκυος; Μία γυναίκα που η «βούλησή» της είναι να είναι άνδρας πώς γίνεται να θέλει ταυτοχρόνως να είναι και γυναίκα, αφού μόνο ως γυναίκα μπορεί να είναι έγκυος;

    Και να ξαναρωτήσω τους εισηγητές και τους εμπνευστές τού νομοσχεδίου:
    Γι αυτές τις περιπτώσεις τι προβλέπετε/αι κυρίες και κύριοι; Όταν μία γυναίκα που η πολιτεία επισήμως αναγνωρίζει ως άνδρα (επειδή, τι να κάνουμε; έτσι το αντιλαμβάνεται βρε αδελφέ! να της χαλάσουμε το χατίρι;)-, γίνει μητέρα, ποιο όνομα θα συμπληρώσουν οι κρατικές υπηρεσίες στα έγγραφα αυτού του παιδιού πλάι στο «ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ»;

    Έχετε κατά νου να υποχρεώσετε και τους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ να εκδίδουν παραπεμπτικά για αμνιοπαρακέντηση στον Γιάννη Χ., τον Γιώργο Ψ., τον Ναπολέοντα Β.,ή όπως αλλιώς έχετε γράψει στα χαρτιά μία γυναίκα που φόρεσε ανδρικά ρούχα, κουρεύτηκε, άφησε μούσι και έμεινε έγκυος;

    Και αφού αλλάζετε στα χαρτιά το φύλο της, αιτιολογώντας το: «ώστε αυτό να αντιστοιχεί στη βούληση, […] και στην εξωτερική του εικόνα» ισχυρίζεστε μήπως ότι η βούληση των ανδρών είναι να μένουν έγκυΕς; και ότι η εξωτερική τους εικόνα είναι μία έγκυος με ανδρικό κούρεμα, ανδρικά ρούχα και γενειάδα;

  • 6 Ιουνίου 2017, 09:23 | Πέτρος

    α) Αν στο σχολείο, στο σπίτι, στην δουλειά, στην κοινωνία με κοροϊδεύουν επειδή είμαι χοντρός/θηλυπρεπής/τρανς/ υπέργηρος ή ξέρω εγώ τι άλλο το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κράτος είναι να ψηφίσει και να εφαρμόσει νόμους που θα με προστατεύουν από κάθε επιθετική ενέργεια. Νόμοι που ήδη υφίστανται. Δεν μπορεί όμως να νταντεύει την ΕΝΤΥΠΩΣΗ μου για την εικόνα μου.
    β) Μέμφονται μερικοί τους «θρησκόληπτους», την στιγμή που υποστηρίζεται ένα φιλοσοφικό (σχεδόν… Θεολογικό θα έλεγα) queer ιδεολόγημα. Και εξηγούμαι: Κάτω από έναν νόμο που αναφέρει ρητώς: «Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη ΒΟΥΛΗΣΗ του προσώπου», κάποιοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν στα σχόλια επιστημονικό προηγούμενο! Ρωτάω αφού είναι τα πράγματα τόσο επιστημονικά, γιατί αρνείστε την προσκόμιση(εύλογων κατ’ εσάς) ιατρικών/ψυχιατρικών αποδείξεων του φύλου που σας «εκφράζει»; (Γιατί δεν υπάρχουν λέω εγώ). Παρατηρώ αντίφαση στις διεκδικήσεις μίας ομάδας που λέει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως έχει την επιστήμη με το μέρος της και ενός νόμου που αναφέρεται σε συναισθήματα και «οπτική»
    γ) άντρες αυστοπροσδιοριζόμενοι ως κουτάβια/puppies συμμετέχουν στα pride των Βρυξελών ως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ(…) κοινότητας. Αμερικανός πανευτυχής κερδίζει νομική αναγνώριση του ουδέτερου φύλου. (πηγή lifo.gr) Τι διαφορά έχουν στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού εκείνοι εν σχέση με έναν τράνς άτομο; Πόσο φοβικός είναι κάποιος που τους το αρνείται; Οδηγούμαστε ή όχι σε έναν κυκεώνα παραλλαγών φύλου (και όχι μόνο);

  • 6 Ιουνίου 2017, 09:40 | Πέτρος

    5 Ιουνίου 2017, 14:35 | Χάρης

    Το link της ερτ που μας παραθέτετε για να ενημερωθούμε, είναι αρκετά πρόχειρο, και είμαι σίγουρος πως ακόμα και άτομα που ανήκουν/γνωρίζουν τον «τρανς χώρο» θα έχουν αρκετές ενστάσεις.
    1) Μεγάλο μέρος της κουβέντας αναλώνεται σε εμφύλα στερεότυπα και π.χ. σε κορίτσια που δεν θέλουν να ακολουθήσουν κοριτσίστικα παιχνίδια ή το αντίστροφο. Εννοείται πως αυτό ισχύει αλλά δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το παρόν νομοθέτημα: Το να παραδεχθείς πως ένα αγόρι που δεν παίζει π.χ. ποδόσφαιρο, θα βοηθηθεί από την θεσμοθέτηση (πως και γιατί;;) αλλαγής της ταυτότητα φύλου είναι τουλάχιστον παράλογο, αν μη τι άλλο αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για γνώμη που ακούγεται από την κρατική τηλεόραση… Τα στερεότυπα υφίστανται και ίσως χρίζουν αλλαγής ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ άλλα σίγουρα όχι ΦΥΛΟΥ.
    2) Αστυνομικός γυναίκα, καλείται να πει την γνώμη της από την παρουσία της σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον. Σεβαστό και καλό αλλά άσχετο επίσης με το παρόν νομοθέτημα. Θέμα ξαναλέω νοοτροπίας και όχι (οιασδήποτε αλλαγής) κοινωνικού η βιολογικού φύλου.
    3) Όταν –τελικά- μία «μητέρα τρανς παιδιού» καλείται να μιλήσει, έχουμε (αν κατάλαβα καλά, συγνώμη αν κάνω λάθος) περίπτωση INTERSEX ατόμου. Δηλαδή, ατόμου που έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι ολοκληρωτικά αρσενικά ή ολοκληρωτικά θηλυκά ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ (ερμαφροδιτισμός). Σεβαστά και πλήρως κατανοητά τα αιτήματα και οι δυσκολίες της εν λόγω μητέρας αλλά σε καμία περίπτωση δεν αφορούν εξ ολοκλήρου το νομοσχέδιο παρά ένα απειροελάχιστο ειδικό ποσοστό του. Άλλωστε τέτοια άτομα δύνανται και πρέπει να επικαλούνται ιατρικά δεδομένα.
    Γενικά παρά στις επίμονες και φιλότιμες προσπάθειες της παρουσιάστριας να μας ενημερώσει α) Ποια ακριβώς θεωρούνται τρανς άτομα που καλύπτει το νομοσχέδιο και β) ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα τους, εγώ, και μάλλον και άλλοι, δεν νομίζω πως βγήκαμε και πολύ ενημερωμένοι, από την εν λόγω πρόχειρη και τολμώ να πω αρκετά μεροληπτική εκπομπή, με σχεδόν μηδενική χρήση (όσο τουλάχιστον το παρακολούθησα) επιστημονικών δεδομένων.

  • 6 Ιουνίου 2017, 08:53 | Φώτης Α.

    Τολμούν (ελάχιστοι ευτυχώς προς το παρόν) και γράφουν σε ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση ότι «καταπιέζονται», που δεν μπορούν να βρίζουν δημοσίως τους ΛΟΑΤ και κατακρίνουν μάλιστα και τον αντιρατσιστικό νόμο, που τους εμποδίζει να κάνουν έκνομες ενέργειες εναντίον των διαφορετικών συμπολιτών τους.
    Καμαρώστε το θράσος τους σε ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση, φαντάζομαι πως φέρονται στους ανθρώπους που δεν τους αρέσουν στην προσωπική τους ζωή!

    Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή προς τους διαχειριστές, δυστυχώς άρχισαν να εμφανίζονται στην διαβούλευση ΠΟΛΥ εμπαθείς άνθρωποι, που ΕΜΦΑΝΩΣ πια ΔΕΝ θέλουν να εφαρμόζουν τους αντιρατσιστικούς νόμους του ελληνικού κράτους και το ομολογούν κιόλας ανερυθρίαστα.

    Σας έχω άσχημα νέα μερικούς, ο αντιρατσιστικός νόμος ΙΣΧΥΕΙ, DURA LEX SED LEX! Προσέχετε λοιπόν ΤΙ γράφετε δημοσίως και ΠΟΣΟ (πιθανόνα να) προσβάλλετε με τα γραφόμενά σας τις μειονότητες των διαφορετικών από εσάς ανθρώπων!

  • 6 Ιουνίου 2017, 00:47 | ΧΡΗΣΤΟΣ Ρ.

    Βασικοί λόγοι για τους οποίους το παρόν νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί είναι ότι α) το Σύνταγμα της χώρας μας αναγνωρίζει 2 φύλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 και β) Εγκληματικά στοιχεία θα μπορούν να αποφεύγουν ή να δυσκολεύουν ελέγχους μετά από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και προφανώς ακόμα και τρομοκρατικών ενεργειών.

  • 5 Ιουνίου 2017, 21:55 | Γιάννης

    Βάσει τίνος έχει αυτό το δικαίωμα; Με ποιές γνώσεις και ποιά ικανότητα μπορεί να αναγνωρίσει την ταυτότητα του φύλου του; Με το έτσι θέλω;
    Καταργείται η ιατρική επιστήμη;
    Με αυτά τα «δικαιώματα» υπονομεύεται καίρια η δομή της ύπαρξής μας ως άνθρωποι.
    Επίσης, το δικαίωμα του προσώπου να σέβεται την προσωπικότητά του, σταματάει στο σημείο από το οποίο αρχίζει ο σεβασμός στην προσωπικότητα των άλλων προσώπων.

  • 5 Ιουνίου 2017, 19:17 | μια γνώμη

    Για τους πατεράδες που χάνουν τα παιδιά τους, επειδή η επιμελήτρια εκμεταλλευεται ενα σεξιστικό νομικό εθιμο- πλαίσιο που λέει ότι η γυναίκα παίρνει τα παιδιά κατα 99% επιδικάζει απιστευτες διατροφές ακόμα και σε ανεργους ή σε ανθρώπους που ισα ισα τα βγάζουν περα, δεν ασχολείται το υπουργείο δικαιοσύνης.
    Εχουμε φθάσει στο σημείο να επικαλλουμαστε τους κακούς γονείς και τις κακες μητερες που βαζουν τα παιδιά τους μπροστα ωστε να επιτύχουν μεγάλες διατροφες και το κράτος θεατής.
    κατα τα άλλα το ν0μικό πλαίσιο ειναι τέλειο. Φτάινε οι κακοί δικαστες που βγάζουν υπερογκες διατροφες. Αλλα όχι ο νομοθέτης που αφήνει να υφίστανται μεταξικοί νόμοι τοτε που η γυναίκα ηταν στο σπίτι με τα παιδιά και ο αντρας δουλευε . Ο δυναστης πατερας γυρναγε με αλλες γυναικες και η αμοιρη μητερα υπεμενε μοιρολατρικά. Αυτη ειναι η γνώμη του νομοθετη για τον σημερινό πατέρα. Και για αυτο του απαγορευει να βλέπει τα παιδιά, παρα μονο τον θεωρεί υπευθυνο μονο να πληρώνει και αν δεν έχει..ή να κόψει τον λαιμό του η να πάει φυλακη.
    Απο την άλλη στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια βλέπω μια στοργή και μια ανέχεια απο το υπουργείο. Ο ομοφυλόφικλος πατερας ειναι ο καλός ο ετροφυλοφιλος ο κακος.
    Ειναι θεμα πολιτκής.
    Ευχαριστώ

  • 5 Ιουνίου 2017, 15:34 | Αμβρόσιος Α.

    Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός, πάνω στον οποίο βασίζονται όλες οι σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, ποτέ δεν αναγνώριζε περισσότερα φύλα πλην των 2 εκ φύσεως αν και υπήρχε ομοφυλία. Επίσης ουδέποτε έχει καταγραφεί στην ιστορία μας γάμος μεταξύ ομοφύλων.
    Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον το πως θα φερθεί σεξουαλικά. Για ποιο λόγο αυτό θα πρέπει να θεσμοθετηθεί; Μήπως τεχνηέντως η ομοφυλία και άλλες μορφές σεξουαλικών προτιμήσεων προωθούνται;
    Ως Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος δεν ντρέπομαι να πω ότι η εκτροπή από την φυσική τάξη, μόνο ανωμαλίες μπορεί να επιφέρει στην κοινωνία μας και να πλήξει ανεπανόρθωτα τη βάση της, που είναι η παραδοσιακή οικογένεια.

  • 5 Ιουνίου 2017, 14:35 | Χάρης

    Θερμή παράκληση: ενημερωθείτε!!

    http://webtv.ert.gr/katigories/enimerosi/04ion2017-i-thematiki-evdomada-sta-scholia-ethismos-ke-exartisis/

  • 5 Ιουνίου 2017, 12:39 | Μανωλης κισσανης

    Θεωρω ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ το συγκεκριμμενο νομοσχεδιο που , κατα τη γνωμη μου ,οχι μονο δεν εκσυγχρονιζει την ελληνικη κοινωνια αλλα αντιθετως τη βυθιζει στο Σοδομισμο και τη διαστροφη.Ειναι αντισυνταγματικο,ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ και μη συμφωνο στην επικρατουσα στην χωρα μας χριστιανικη ορθοδοξη θρησκεια και πιστη του Ελληνικου λαου.Φρονω οτι εκφραζει μια μειοψηφια πολιτων που θελει αντιδημοκρατικα να νομιμοποιησει και να μετονομασει ΩΣ νομιμη,ηθικη και φυσιολογικη μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιλογη η συνηθεια η διαστροφη η ψυχικη ασθενεια η σωματικη νοσο ΛΟΙΔΟΡΩΝΤΑΣ την Ορθοδοξια,την Χριστιανικη πιστη της συντριπτικης πλειοψηφιας του Ελληνικου λαου,την οικογενεια προσπαθωντας να δημιουργησουν μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.Προτεινω ανεπιφυλακτα την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του νομοσχεδιου.

  • 5 Ιουνίου 2017, 09:39 | νικος Κ

    θεωρώ το νομοσχέδιο ταφόπλακα για το μέλλον της κοινωνίας μας. Εμπεριέχει αδιανόητες έννοιες που προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη και καταλύουν κάθε έννοια ηθους. Κρίμα για τον ηθικό πάτο της πατρίδας μας.

  • 5 Ιουνίου 2017, 02:40 | Αθανασόπουλος

    Διαφωνώ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διότι καταρχήν είναι αντισυνταγματικό, παραβιάζοντας τα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ.τα οποία κάνουν αποδεκτά μόνο δύο βιολογικά φύλα.

    Κατά δεύτερον παραβιάζεται η ανθρώπινη φύση και τίθενται ζητήματα πίστης σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, που είναι η επικρατούσα κατά κράτος στη χώρα μας.

    Πέραν αυτών υπάρχουν ένα σωρό πρακτικά, τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με το Στρατό, την Εφορία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες κτλ. τα οποία θα προκύψουν και θα προκαλέσουν δυσλειτουργίες και προβλήματα, σε μια περίοδο που ήδη υπάρχουν αρκετά και χωρίς αυτό το νομοσχέδιο.

    Ειδικά για την στράτευση, με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να την αποφύγουν.

    Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Απαξιώνεται το βιολογικό φύλο, που από τη φύση έχει τον απαραίτητο ρόλο στη δημιουργία οικογένειας και την γέννηση παιδιών.

    Προτείνεται αντ΄αυτού, τα εν λόγω πρόσωπα να έχουν την ελευθερία της επιλογής και να μελετηθούν τρόποι ωφέλειας και αποκατάστασής τους, όσον αφορά νομικές διαδικασίες, αποδοχές, συντάξεις κτλ. αλλά κάθε περίπτωση να εξετάζεται και να διευθετείται μεμονωμένα όπως γινόταν μέχρι τώρα.

  • 5 Ιουνίου 2017, 00:05 | Σταύρος Φ.

    Προς σχόλιο 2 Ιουνίου 2017, 05:40 | Αλέξανδρος

    Αλέξανδρε γράφεις σε ένα σημείο:
    «Στα σεξουαλικά είδη λοιπόν μπορεί να υπάρχουν:[…]
    θηλυκά που είναι θηλυκά γιατί αναπτύχθηκαν σε θερμό περιβάλλον και αρσενικά που είναι αρσενικά γιατί αναπτύχθηκαν σε ψυχρό (ερπετά),
    θηλυκά που είναι θηλυκά γιατί έχασαν σε μία μονομαχία ανδρικών μορίων (διάφορα είδη σκωλήκων),
    αρσενικά που είναι αρσενικά γιατί γεννήθηκαν θηλυκά αλλά άλλαξαν φύλο επειδή το τελευταίο αρσενικό στο κοπάδι τους πέθανε (διάφορα είδη ψαριών),
    αρσενικά που ομοιάζουν και φέρονται ως θηλυκά για να πλησιάζουν τα θηλυκά χωρίς ανταγωνισμό (διάφορα είδη ψαριών ή μαλακίων όπως οι σουπιές)
    και θηλυκά που ομοιάζουν και φέρονται σαν αρσενικά για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα (διάφορα είδη ζώων με κυριότερο παράδειγμα τις στικτές ύαινες).»

    Έχεις αναλύσει εύστοχα κάποιους λόγους για τους οποίους η φύση έχει δώσει την δυνατότητα σε κάποια είδη να είναι αμφιφυλόφυλα. Σε αρκετές προτάσεις σου αναφέρεις πως αυτή η αλλαγή φύλου έχει κάποιον προφανή απώτερο σκοπό (λες πχ αρσενικά που ομοιάζουν και φέρονται ως θηλυκά ΓΙΑ ΝΑ πλησιάζουν τα θηλυκά χωρίς ανταγωνισμό (διάφορα ήδη ψαριών ή μαλακίων όπως οι σουπιές)) , όπως τη συνέχεια αναπαραγωγής του είδους, ή την επιβίωση του κοπαδιού.

    Αρχικά θα ήθελα να συγκεκριμενοποιήσεις το πώς η αλλαγή φύλου στο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ επιτελεί κάποιο σκοπό. Αν δηλαδή η φύση έχει δώσει αυτή την ιδιότητα-δυνατότητα, για ποιο σκοπό έχει γίνει; Γιατί λοιπόν στις παραπάνω περιπτώσεις του ζωικού βασιλείου που αναφέρεις φαίνεται να έχουν (έστω στην πλειονότητα τους) έναν σκοπό, ενώ στους ανθρώπους όχι;

    Βασιζόμενοι λοιπόν στην παρατήρηση άλλων ειδών της φύσης, προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι κάτι που δεν φαίνεται εξ αρχής σαν φυσιολογικό, είναι στην τελική. Το ισχυριζόμαστε αυτό, όμως, γιατί στα είδη που παρατηρούμε, αυτή η επιλογή-αλλαγή, επιτελεί έναν ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ και κυρίως την επιβίωση ή συνέχεια του είδους.

    Αν το δούμε λοιπόν από «τεχνική σκοπιά», είναι σα να λέμε πως κάθε είδος έχει κάποια «specifications», κάποια χαρακτηριστικά «από το εργοστάσιο» για να κάνει κάποια ή περισσότερα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ πράγματα. Ο άνθρωπος λοιπόν, έχει δύο πόδια με τα οποία τρέχει, περπατάει ή κλωτσάει και δύο χέρια τα οποία αναπτύσσουν διάφορες άλλες δεξιότητες, που τον βοηθούν σε άλλα πράγματα. Δεν μπορεί όμως πχ να περπατήσει με τα χέρια!! ούτε να τρέξει με τη βοήθεια τους, όπως πχ κάνει ένας πίθηκος, ή ένα άλογο, που τρέχει χρησιμοποιώντας και τα 4 άκρα του!

    Τι θέλω να πω με αυτό; Πως ο άνθρωπος δεν είναι ούτε ψάρι, ούτε μύγα, για να λέμε πως «επειδή σε αυτά τα είδη παρατηρούμε ομοφυλοφιλία-αμφιφυλοφιλία-αλλαγή φύλου κλπ, και είναι φυσιολογικό επειδή επιτελείται ένας σκοπός, άρα και στον άνθρωπο είναι φυσιολογικό να συμβαίνει το ίδιο. Αυτό λέγεται ΣΦΑΛΜΑ ΛΟΓΙΚΗΣ (το κλασικό ο αστυνομικός είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, ΑΡΑ ο αστυνομικός είναι μπουζούκι!). Θα ήταν το ίδιο παράλογο να πούμε πως επειδή πετούν μπορούμε κι εμείς, ή επειδή ζουν μέσα στο νερό, μπορούμε κι εμείς. Επειδή λοιπόν μπορεί να πέσουμε σε αλλεπάλληλα αστεία λογικά σφάλματα, ας αφήσουμε το ζωικό βασίλειο στην άκρη, γιατί δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

    Το μόνο που μπορώ να δω μέσα από όλο αυτό, είναι πως προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε και να νομιμοποιήσουμε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με την ανθρώπινη φυσιολογία και είναι σε παρέκκλιση με την φύση του ανθρώπινου είδους. Γιατί πάμε να περάσουμε σαν εκ φύσεως, μια συμπεριφορά που είναι επίκτητη και αφορά την επιλογή μας και όχι την φύση. Αυτό μάλιστα το υποστηρίζουν αρκετές επιστημονικές ομάδες, έχουν δοθεί εδώ πάμπολλες παραπομπές και νομίζω δεν υπάρχει λόγος να επαναλάβουμε.

    Υ.Γ.: Επίσης Αλέξανδρε, θα ήταν πιο όμορφο να μην θεωρείς πως όσοι εκφράζουν την αντίθετη από τη δική σου άποψη είναι «στενόμυαλοι» (όπως έγραψες), είτε πως ζουν στο σκοτάδι και θα φανούν «κινέζικα» (όπως έγραψες) αυτά που ανέλυσες. Υπάρχουν αρκετοί επιστημονικοί κύκλοι που εκφράζουν και τεκμηριώνουν (χωρίς τη βοήθεια του ζωικού βασίλειου) την αντίθετη από τη δική σου άποψη. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να θεωρούμε «οπισθοδρομικό/ταλιμπάν/φασίστα/ρατσιστή/αμαθή/αδιάβαστο» κάποιον που εκφράζει μια διαφορετική άποψη από τη δική μας, επειδή δεν είναι «σύγχρονη» ή «προοδευτική». Γίνεται κατά κόρον εδώ μέσα και με αυτό τον τρόπο υποκινείται η υποτίμηση της «αξίας» του γράφοντος. Ας μη παραβλέπουμε το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες από διάφορους κλάδους της Ιατρικής (και όχι μόνο από την Ελλάδα φυσικά) οι οποίοι έχουν αντίθετη άποψη πάνω στα θέματα που πραγματεύεται το παρόν Νομοσχέδιο. Στα πλαίσια μιας συζήτησης καλό είναι λοιπόν να αξιολογούμε τα επιχειρήματα που τίθενται και να μη λασπολογούμε επί προσωπικού της νοημοσύνης αυτών που εκφράζουν μια άλλη άποψη. Δεν προάγεται έτσι η Δημοκρατία, το όνομα της οποίας επικαλούνται κάποιοι.

    Υ.Γ.2: Έγραψα σε άλλο σχόλιο, πως έγινε αρκετές φορές νύξη από ορισμένους για υβριστικά σχόλια και δόθηκε η απαίτηση στους διαχειριστές να τα κατεβάζουν. Ασφαλώς και συμφωνώ στο να κατεβαίνουν τα υβριστικά σχόλια, δε γράφουμε εδώ για να βρίζουμε ή να προσβάλλουμε κανέναν! ΟΜΩΣ, αυτό που ήθελα να τονίσω, είναι πως ενώ από τη μια κατεβαίνουν υβριστικά σχόλια προς τους τρανς (και ασφαλώς και πρέπει να κατεβαίνουν και να συνεχίσουν την προσπάθεια οι διαχειριστές για μια όσο το δυνατόν πιο «καθαρή» και σοβαρή συζήτηση), ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ αφήνονται αρκετά σχόλια που υποβιβάζουν την νοημοσύνη αυτών κυρίως που έχουν αντίθετη άποψη στο Νομοσχέδιο, και τα οποία μιλάνε για «στενόμυαλους» ή «φανατικούς θρησκόληπτους ανθρώπους» κλπ. Δημιουργείται λοιπόν αδίκως η εντύπωση πως οι μεν είναι «προοδευτικοί επιστήμονες» και οι δε «θρησκόληπτοι αγράμματοι που ζουν σε ένα μεσαίωνα». Όπως λοιπόν, είναι ντροπή για εκείνον που κάθεται να βρίζει τους τρανς ή τους ομοφυλόφιλους εδώ μέσα, έτσι είναι ντροπή και για εκείνους, που αντί να συζητούν με ορθά επιχειρήματα, συνεχώς προτάσσουν την «αμάθεια», την «στενομυαλιά», «τον Μεσαίωνα», λες και ξέρουν την επιστημονική κατάρτιση του καθενός από τους συνομιλητές από εδώ μέσα.

  • 5 Ιουνίου 2017, 00:47 | Ελένη

    H Σοφία, έλεγαν οι Αρχαίοι, δεν μπορεί παρά να είναι απλή.
    Και: Σοφόν το σαφές.
    Πού είναι η σαφήνεια στους δήθεν ορισμούς σας για δήθεν φυσιολογικές κοινωνικές αποκλίσεις;
    Πάρτε το απόφαση:
    ΚΑΝΕΙΣ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ.
    ΟΣΟΙ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ

  • 4 Ιουνίου 2017, 19:37 | γιαννης

    -Και να προσθεσω οτι οποιος δεν αντεχει τον εαυτο του μεσα στη διαστροφη που ζει,υπευθηνος ειναι ο ιδιος.ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΥΤΕ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ…

  • 4 Ιουνίου 2017, 18:46 | γιαννης

    Ο καθενας μπορει να ειναι οτι θελει,αλλα να το κραταει για τον εαυτο του…Και οχι να νομοθετουν υπερ της διαστροφης,και της ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ…

  • 4 Ιουνίου 2017, 15:53 | Αντώνης Λυρίτης

    Αγαπητοί κύριοι/κυρίες, ή όπως αλλιώς αυτοπροσδιορίζεται ο καθένας,

    Κατά την ταπεινή μου άποψη, και πάντα με γνώμονα τον δεδομένο σεβασμό μας προς όλα τα μέλη του κοινωνικού μας συνόλου, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με αυτά, σε κάθε μικρή ή μεγάλη καινοτομία η οποία επιχειρείται να θεσμοθετηθεί και η οποία επηρεάζει όλο το σύνολο, θα πρέπει αν μη τι άλλο να λαμβάνεται υπόψιν η άποψη της πλειοψηφίας των μελών του συνόλου.

    Πόσο μάλλον λοιπόν όταν μια επιχειρούμενη καινοτομία προτίθεται να αλλάξει ριζικά και εκ βάθρων το νομικό-κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κληθούν από εδώ και πέρα να δραστηριοποιούνται όλα τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας.

    Όπως έχει ειπωθεί πολλάκις κατά το παρελθόν και όπως θα έπρεπε κατά την προσωπική μου άποψη να ισχύει σε κάθε περίπτωση, «στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα».

    Υπό αυτή την έννοια, η διαβούλευση που λαμβάνει χώρα στον ιστότοπο http://www.opengov.gr για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει και δεν θα μπορούσε να έχει την παραμικρή ισχύ, παρά μόνο στην περίπτωση που σε αυτήν λάμβανε μέρος ψηφίζοντας ηλεκτρονικά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας (εν είδει ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος) και αφού κάθε μέλος της ελληνικής κοινωνίας θα είχε ταυτοποιηθεί λαμβάνοντας μοναδικά ηλεκτρονικά διαπιστευτήρια (κλειδάριθμο-credentials) για την εισαγωγή του στο σύστημα ηλεκτρονικής διαβούλευσης.

    Για μια τόσο σοβαρή αλλαγή η οποία αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η οποία αλλαγή ζητείται από ένα πολύ μικρό υποσύνολο (την ελληνική LGBT κοινότητα κατά κύριο λόγο) του γενικότερου συνόλου, θα έπρεπε πάντα με κάθε σεβασμό προς τα δικαιώματα της μειοψηφίας αλλά και τα δικαιώματα της πλειοψηφίας, να ζητηθεί η γνώμη του συνόλου, προτού θεσμοθετηθεί μια καινοτομία η οποία θα έχει κοσμογονικές συνέπειες για την ζωή ολόκληρου του συνόλου.

    Με άλλα λόγια, κι επειδή ο ιστότοπος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης στο http://www.opengov.gr για την ώρα δεν έχει την υποδομή για την διεξαγωγή ενός ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος το οποίο θα λαμβάνει υπόψιν τις γνώμες όλων των μελών της ελληνικής κοινωνίας, θα πρέπει αδιαμφισβήτητα να διεξαχθεί ένα κανονικό δημοψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα και το όποιο αποτέλεσμα προκύψει να γίνει σεβαστό ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

    Ως πολίτης με βαθύ δημοκρατικό αίσθημα, καλώ την κυβέρνηση να προγραμματίσει άμεσα την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου αυτό να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα.

    Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το μόνο βέβαιο είναι ότι η εισαγωγή της καινοτομίας που συζητείται εδώ χωρίς την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των μελών της ελληνικής κοινωνίας θα είναι μια βάναυση καταπάτηση της βούλησης και των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας, θα είναι μια πρακτική δικτατορική, φασιστική και σε κάθε περίπτωση βαθύτατα αντιδημοκρατική, η οποία θα προκαλέσει αγεφύρωτο διχασμό, χάος και αναρχία στην χώρα μας.

    Η Δημοκρατία ήταν και είναι η μόνη λύση.

    Με τιμή και σεβασμό,

    Αντώνιος Θ. Λυρίτης
    Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε.
    MSc in E-Commerce

  • 4 Ιουνίου 2017, 13:46 | STYLIANOS k.

    Συμφωνώ με τον κ. Ναουμ την κ. Λεμονιά και άλλους .Λυπαμαι παρά πολύ για το κατάντημα της Χώρας μου με τους Αντιχρηστους νομους που ψηφίζονται , που αλλάζουν το Σύνταγμα χωρίς να ερωτάται ο Λαός για τόσο Σοβαρά θέματα . Ας μετανοησουμαι και ας γυρίσουμε στον Χριστό .

  • 4 Ιουνίου 2017, 12:38 | ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Τα χαρακτηριστικά του φύλου (§2) καθορίζονται από τη φύση και όχι από τη βούληση του υποκειμένου

  • 4 Ιουνίου 2017, 10:45 | Kyriakos

    ΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟ 40 ΑΜΦΕΒΑΛΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΛΕΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ… ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

  • 3 Ιουνίου 2017, 21:15 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ

    – Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2
    – Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία.
    – Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    – Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    – Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον “νέο συναλλασσόμενο” αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;
    – Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας :.Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας;
    – Με βάση τις Διεθνείς Συμβάσεις η κάθε οικογένεια είναι υπεύθυνη για την ανατροφή των παιδιών της και την διαμόρφωση των πεποιθήσεών τους και όχι το Κράτος, όπως διαστρεβλωμένα δηλώθηκε.
    – Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    – Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει “αποτελεσματική” κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.

  • 3 Ιουνίου 2017, 21:45 | ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΕΝΕΓΑΚΗ

    Ως Χριστιανή και φορολογούμενη πολίτης που έχω το δικαίωμα ψήφου στη διαμόρφωση της κοινωνίας αντιτίθεμαι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
    Δύο φύλα δέχονται οι επιστήμες :Θεολογία, Βιολογία ,Ιατροδικαστική Ανθρωπολογία κλπ.
    Υπάρχουν όμως διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.Τα νομοσχέδια πρέπει να προάγουν τη φυσιολογική λειτουργία της σεξουαλικότητας και όχι τις εξαιρέσεις.
    Αν κάποιοι ζητούσαν ένα νομοσχέδιο που να απαγορεύει τις διαφορετικές προτιμήσεις αυτό δεν θα φαινόταν στους αντιδρώντες φασιστικό η σκοταδιστικό?

  • 3 Ιουνίου 2017, 20:42 | Κώστας Μ

    Είθισται να λέμε ότι η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα του Λαού, και ότι ο Λαός θα πρέπει να ορίζει το Μέλλον του. Η επιλογή της διαδικασίας της διαβούλευσης ενώ φαινομενικά τιμά την αρχή της Συμμετοχής των Πολιτών στην λήψη αποφάσεων, δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της Λαϊκής Βούλησης σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Για μια ακόμα φορά, και πέρα από τα Μνημόνια, που επιβλήθηκαν παρά το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, επιχειρείται για μια ακόμα φορά ο εξευτελισμός των ηθών στη Ελληνική Κοινωνία, με υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης, με Κοινοβουλευτική έγκριση και με τελική υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως Έλληνας Πολίτης, απαιτώ μια τέτοια νομοθετική ανήθικη καρικατούρα, να τεθεί σε δημοψήφισμα. Επιβάλλεται να αποφασίσει ο Λαός αν θέλει να αποδεχθεί τέτοιες έμφυλες ταυτότητες. Αν κάποιοι και κάποιες θεωρούν τους εαυτούς τους ως μπερδεμένα ζεύγη χρωμοσωμάτων που αντιστοιχούν σε άλλα πρότυπα της φύσης, ας επιλέξουν ένα άλλο δρόμο και η Πολιτεία ας τους δώσει την δυνατότητα να αλλάζουν τις ταυτότητες τους από ανδρικές σε γυναικείες ή ακόμα και ζωϊκές. Αλοίμονο αν θέλει κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι μισός μαϊμού και μισός γαϊδαρος, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να δεχθούμε ταυτότητες που δεν μας προσδιορίζουν στο ανθρώπινο είδος;;; Τι αίσχη είναι αυτά που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης;;; Μάλλον θα πρέπει να μετονομασθεί σε Υπουργείο Ηθικής Διαφθοράς ή Υπουργείο Παραποίησης πάσας Ηθικής Τάξης.

  • 3 Ιουνίου 2017, 20:07 | Κώστας Μ

    Είθισται να λέμε ότι η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα του Λαού, και ότι ο Λαός θα πρέπει να ορίζει το Μέλλον του. Η επιλογή της διαδικασίας της διαβούλευσης ενώ φαινομενικά τιμά την αρχή της Συμμετοχής των Πολιτών στην λήψη αποφάσεων, δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της Λαϊκής Βούλησης σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Για μια ακόμα φορά, και πέρα από τα Μνημόνια, που επιβλήθηκαν παρά το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού, επιχειρείται για μια ακόμα φορά ο εξευτελισμός των ηθών στη Ελληνική Κοινωνία, με υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης, με Κοινοβουλευτική έγκριση και με τελική υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Ως Έλληνας Πολίτης, απαιτώ μια τέτοια νομοθετική ανήθικη καρικατούρα, να τεθεί σε δημοψήφισμα. Επιβάλλεται να αποφασίσει ο Λαός αν θέλει να αποδεχθεί τέτοιες έμφυλες ταυτότητες. Αν κάποιοι και κάποιες θεωρούν τους εαυτούς τους ως μπερδεμένα ζεύγη χρωμοσωμάτων που αντιστοιχούν σε άλλα πρότυπα της φύσης, ας επιλέξουν ένα άλλο δρόμο και η Πολιτεία ας τους δώσει την δυνατότητα να αλλάζουν τις ταυτότητες τους από ανδρικές σε γυναικείες ή ακόμα και ζωϊκές. Αλοίμονο αν θέλει κάποιος να ισχυρίζεται ότι είναι μισός μαϊμού και μισός γαϊδαρος, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να δεχθούμε ταυτότητες που δεν μας προσδιορίζουν στο ανθρώπινο είδος;;; Τι αίσχη είναι αυτά που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης;;; Μάλλον θα πρέπει να μετονομασθεί σε Υπουργείο Ηθικής Διαφθοράς ή Υπουργείο Παραποίησης πάσας Ηθικής Τάξης.

  • 3 Ιουνίου 2017, 18:58 | Χρήστος Ζ.

    Με το εν λόγω νομοθέτημα :
    – Kαταστρατηγείται το Σύνταγμα (ερμηνευόμενο συνδυαστικά με το προοίμιο αυτού).
    – Ανατρέπεται η ανθρώπινη οντολογία και παραβιάζεται η ανθρώπινη φύση.
    – Διακινδυνεύεται η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια (π.χ. κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, καθώς η Εθνική Άμυνα (π.χ. Με μια απλή δήλωση, με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση)
    – Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές.
    – Καταλύεται τὸ επιστρατευτικὸ σύστημα της Χώρας.
    – Προσβάλλεται βάναυσα ὁ θεσμός τής οικογένειας (κάτι που αντίκειται στο άρθρο 21 του Συντάγματος). Απαξιώνεται τὸ βιολογικό φύλο, ποὺ ἀπὸ τὴ φύση έχει τὸν απαραίτητη ρόλο στη δημιουργία οικογένειας καὶ τὴν γέννηση παιδιών.
    – Εισάγεται εμμέσως: α) ἡ δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων (αντίκειται στο άρθρο 21 του Συντάγματος) καὶ κατ’ επέκταση β) η ανατροφή τέκνων ἀπὸ ομόφυλα ζευγάρια !
    – Τὸ νομοσχέδιο τροφοδοτεί μιὰ καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλλου μὲ νομικές καὶ ιατρικές ειδικότητες κυρίως, ποὺ πίσω της υπάρχει ἕνας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι ὁποῖος δηλώσει αλλαγή φύλλου χωρὶς επέμβαση, ἀργὰ ἢ γρήγορα θὰ θελήσει νὰ φαίνεται ἡ αλλαγή αὐτὴ και εξωτερικά.
    – Αποτελεί ευθεία προσβολή και ύβρι κατά του Δημιουργού (Τριαδικού Θεού), οποίος «τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ΑΡΣΕΝ και ΘΗΛΉ ἐποίησεν αὐτούς» (ΓΕΝΕΣΙΣ ΚΕΦ. Α στιχ.27).

    Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως η Κυβέρνηση να μην εισάγει στη Βουλή προς ψήφιση αυτό το νομοθετικό έκτρωμα.

  • 3 Ιουνίου 2017, 18:08 | θωμάς

    Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει ακόμη μία παράλογη και παρά φύση κατάσταση, τη λεγόμενη Ταυτότητα Φύλλου. Δηλαδή με μία απλή δήλωση ενώπιον της δικαστικής αρχής, να αναγνωρίζεται από το κράτος και την κοινωνία: ο άνδρας ως γυναίκα και η γυναίκα ως άνδρας. Χωρίς ψυχιατρική εξέταση, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου το βιολογικό φύλλο, αλλά αποκλειστικώς και μόνο το »πως αισθάνεται΄΄ κάθε άτομο. Αν λ.χ. κάποιο παιδί είναι κορίτσι, αλλά αισθάνεται δυναμικό σαν αγόρι, αντί να ενισχυθούν τα χαρίσματά του μέσα από το φύλο του, το νομοσχέδιο δίνει τη διάστροφη λύση να δηλωθεί ότι είναι αγόρι. Θέλει να νομιμοποιήσει την αμαρτία.

  • 3 Ιουνίου 2017, 14:56 | Savvas

    Απαράδεκτο νομοσχέδιο διοτι αντίκειται στην ανθρώπινη οντολογία. Το φύλο ειναι καθορισμένο από τόν Θεό. Δεν υπαρχει κοινωνικό φύλο. Πρέπει νά αποσυρθει πλήρως αυτο το αντιχριστο κατασκευασμα. Υπαρχει και αλλη ζωή και επικειται αιώνια κριση και κολαση για αυτους που αντιστρατευονται στην ανθρωπινη φύση καί στην ηθικη. Η θεσμοθετηση απο κρατικους υπαλληλους τετοιων νομων τους καθιστα ενοχους για την αιωνια κολαση. Αν δεν φοβουνται το Θεο ας σεβαστουν τους πολιτες που Τον φοβουνται. Αυτό και αν δεν ειναι ρατσισμός εις βαρος των Χριστιανων. Ας γνωριζουν οτι οι απιστοι θα ειναι με τους ηττημενους εκτος και αν μετανοησουν.

  • 2 Ιουνίου 2017, 21:16 | ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΡΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

    Δε συμφωνώ κύριοι με τα νεοταξίτικα σχεδιά σας!!!
    Η Κυβέρνηση επιχειρεί να θεσμοθετήσει ακόμη μια παράλογη και παρά φύση κατάσταση, τη λεγόμενη «Ταυτότητα Φύλλου». Δηλαδή με μια απλή δήλωση ενώπιον της δικαστικής αρχής, να αναγνωρίζεται από το κράτος και την κοινωνία: ο άνδρας ως γυναίκα και η γυναίκα ως άνδρας. Χωρίς ψυχιατρική εξέταση, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Δεν λαμβάνεται υπόψη καθόλου το βιολογικό φύλλο, αλλά αποκλειστικώς και μόνο το «πως αισθάνεται» κάθε άτομο.
    Αν λ.χ το παιδί μας είναι κορίτσι, αλλά αισθάνεται δυναμικό σαν αγόρι, αντί να ενισχυθούν τα χαρίσματά του μέσα από το φύλο του, το νομοσχέδιο δίνει τη διάστροφη λύση να δηλωθεί ότι είναι αγόρι !
    Ποιοί είναι οι 17 παραλογισμοί ;
    Το Σύνταγμα της Χώρας μας γνωρίζει μόνο δύο βιολογικά φύλλα στα άρθρα 4 παρ. 1 και 116 παρ. 2 Σ. Άλλη μια χυδαία Συνταγματική καταπάτηση του στα χρόνια των Μνημονίων που προσβάλει τα Χρηστά ήθη.
    1. Παραβιάζει τη ανθρώπινη φύση ! Κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τις μακροχρόνιες επιπλοκές στην σωματική και ψυχική υγεία των ατόμων που θα αλλάξουν φύλο και ειδικά στη μετεφηβική ηλικία. Όταν αυτές οι ασθένειες θα εκδηλωθούν, οι υποστηρίζοντες το παρόν Ν/Σ, θα αποποιούνται οποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη , όπως έγινε και με σωρεία άλλων αντισυνταγματικών νόμων !
    2. Κινδυνεύει η Δημόσια και Κρατική Ασφάλεια: Δεν θα παρακολουθούνται από τις αρμόδιες Αρχές με την ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσοι τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης λόγω ασύλου, απέλασης ή ποινικών εκκρεμοτήτων. Ο Αμπτούλαχ γίνεται Μαρία, για όσο διάστημα χρειάζεται να δράσει με φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη Χώρα μας.
    3. Κακοποιά στοιχεία μπορούν να εκμεταλλευτούν την αλλαγή φύλου για έκνομες ενέργειες, τρομοκρατικούς σκοπούς, παραπλάνηση των συναλλαγών, δεδομένου ότι θα αργεί η διασταύρωση των στοιχείων τους στους ελέγχους.
    4. Καταλύεται η ασφάλεια στις συναλλαγές : Το Εθνικό Ποινικό Μητρώο, Εθνικό Κτηματολόγιο, ΕΛΑΣ, ΤAXIS, ΥΠΕΣ, ΥΠΕΘΑ, ΔΙΑΣ, ΕΦΚΑ, Δασολόγιο, Τειρεσίας, Κοινωφελείς Οργανισμοί κλπ πώς θα γνωρίζουν για τον «νέο συναλλασσόμενο» αφού η αλλαγή φύλου υποτίθεται ότι είναι απόρρητη ;
    5. Με μια απλή δήλωση με δυνατότητα μεταγενέστερης ανάκλησης, θα μπορούν οι νέοι να αποφύγουν τη στράτευση.
    6. Καταλύεται το επιστρατευτικό σύστημα της Χώρας : Σε περίπτωση επιστράτευσης ή ασκήσεων πώς θα κληθούν οι άνδρες που έχουν αλλάξει φύλο και σε τι θα μπορούν συνεισφέρουν στην άμυνα της Χώρας; Φανταστείτε τις (τους) να αμύνονται μπροστά στους εξαγριωμένους επιτιθεμένους από τα εχθρικά αποβατικά εξ΄ ανατολών!
    7. Οι γυναίκες περαιτέρω που δηλώνονται ως άνδρες, θα εγγράφονται στους στρατολογικούς καταλόγους αλλά δεν θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν τη θητεία τους. Αυτό άλλωστε αποτελεί προφανή παράβαση του άρθ. 4 παρ. 6 του Συντάγματος.
    8. Προσβάλλεται βάναυσα ο θεσμός της οικογένειας. Με το σχέδιο νόμου ενώ δεν μπορεί να αλλάξει φύλο έγγαμος, μπορεί να το πράξει άτομο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Άρα εισάγεται εμμέσως:
    α) η δυνατότητα συνάψεως γάμου ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση
    β) ανατροφής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια,
    γ) στο αμέσως επόμενο στάδιο, εφαρμόζοντας τη νομική αρχή της ίσης μεταχείρισης και της αναλογικότητας, θα θεσπιστεί ΚΑΙ η υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
    9. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν με το δήθεν απόρρητο της αλλαγής φύλου , όταν θα παραμένουν σταθερά το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ ; Όλοι που τα χειρίζονται (ιδιώτες και Δημόσιο) θα βλέπουν την αναντιστοιχία προσώπου και στοιχείων …
    10. Η προτεινόμενη μυστικότητα της διαδικασίας θα οδηγήσει σε σχέσεις κατά τις οποίες ένας άνδρας θα νομίζει ότι επέλεξε μια γυναίκα, ενώ βιολογικά είναι άνδρας και το αντίστροφο.
    11. Αναπόφευκτα καθίσταται προβληματικός ο περιορισμός του αριθμού των αλλαγών φύλου, αφού την 2η φορά που θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου ο/η ενδιαφερόμενος/η θα προσκομίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης, στην οποία δεν θα αναγράφεται το ιστορικό των προηγούμενων διορθώσεων φύλου.
    12. Με το νομικό θεμέλιο που τίθεται («πως αισθάνεται το άτομο»), θα προστεθούν ως «φύλα» στο αμέσως προσεχές μέλλον αρκετές δεκάδες «τύποι φύλων», με ανάλογα δικαιώματα , ακόμη και ζωώδεις ή παιδόφιλες κλπ. κατηγορίες και ορέξεις
    13. Το νομοσχέδιο τροφοδοτεί μια καλοστημένη βιομηχανία αλλαγής φύλλου με νομικές και ιατρικές ειδικότητες κυρίως, που πίσω της υπάρχει ένας τεράστιος οικονομικός τζίρος. Διότι οποίος δηλώσει αλλαγή φύλλου χωρίς επέμβαση, αργά ή γρήγορα θα θελήσει να φαίνεται η αλλαγή αυτή και εξωτερικά.
    14. Η ένταξη στο ίδιο Ν/Σ διατάξεων για τον «Εθνικό Μηχανισμό Παρακολούθησης και Αξιολόγησης του Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» μήπως κρύβει πίσω από τον πομπώδη τίτλο, έναν οργουελικό μηχανισμό που θα «τιμωρεί» τις οικογένειες και θα τους αφαιρεί την επιμέλεια των παιδιών τους αν θέλουν να τα αναθρέψουν με τις παραδοσιακές αξίες της οικογένειας που αποτελείται από έναν άνδρα, μια γυναίκα και τα παιδιά τους;
    15. Η αθέμιτη επιβολή της θεωρίας του κοινωνικού φύλλου που ήδη παράνομα έγινε φέτος στην εκπαίδευση και μάλιστα χωρίς συγκατάθεση των γονέων , συνιστά βιασμό της παιδικής προσωπικότητας και πρέπει να ασκηθούν διώξεις κατά παντός υπευθύνου.
    16. Καταγγέλλεται η σπουδή της Κυβέρνησης, που κάνει πρόθυμη εκστρατεία να προσφέρει «αποτελεσματική» κάλυψη σε μια πολύ μικρή μερίδα συμπαθών συνανθρώπων μας. Αγνοεί όμως τη Συνταγματική της υποχρέωση να αντιμετωπίσει την Δημογραφική Καταστροφή όλης της Ελλάδας με άμεσα μέτρα και με ενημερωτική καμπάνια για την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας.
    17. Θα διώκεται με τις διατάξεις του «αντιρατσιστικού νόμου» (ν. 4285/2014), όποιος τολμά να ισχυριστεί ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συμφωνούν με όσα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρεί χρηστά ήθη.
    Υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες αυτές βρίσκεται σε εξέλιξη πάνδημο λαϊκό προσκύνημα των λειψάνων της Αγίας και Ισαποστόλου Βασιλίσσης Ελένης, η οποία μαζί με τον υιό της Άγιο Κωνσταντίνο, έσωσαν τον αρχαίο κόσμο από την οριστική κατάρρευση και το χάος. Αυτοί προστάτευσαν την οικογένεια, ανύψωσαν το ηθικό και πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας και έβαλαν τα θεμέλια για μια ανεπανάληπτη στην ιστορία μακροημέρευση του Έθνους. Δεν ισοπέδωσαν σύριζα τις αξίες !

  • 2 Ιουνίου 2017, 10:39 | Πέτρος

    α) Αν στο σχολείο, στο σπίτι, στην δουλειά, στην κοινωνία με κοροϊδεύουν επειδή είμαι χοντρός/θηλυπρεπής/τρανς/ υπέργηρος ή ξέρω εγώ τι άλλο το ΜΟΝΑΔΙΚΟ πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κράτος είναι να ψηφίσει και να εφαρμόσει νόμους που θα με προστατεύουν από κάθε επιθετική ενέργεια. Νόμοι που ήδη υφίστανται. Τελεία και παύλα. Δεν μπορεί να νταντεύει την ΕΝΤΥΠΩΣΗ μου για την εικόνα μου. Το να χρησιμοποιείς δακρύβρεχτες ιστορίες και ταινίες για να εκβιάσεις το συλλογικό υποσυνείδητο συναισθηματικά, είναι άτοπο και -νομικώς- αντιεπιστημονικό.
    β) Μέμφεστε τους θρησκόληπτους επανειλημμένως, την στιγμή που υποστηρίζετε ένα ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ (σχεδόν… Θεολογικό θα έλεγα) queer ιδεολόγημα. Και εξηγούμαι: Κάτω από έναν νόμο που αναφέρει ρητώς: «Η ταυτότητα φύλου περιλαμβάνει την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ του σώματος, καθώς και την κοινωνική και εξωτερική έκφραση του φύλου, τα οποία αντιστοιχούν στη ΒΟΥΛΗΣΗ του προσώπου», κάποιοι προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν στα σχόλια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ θέσφατο! Ρωτάω αφού είναι τα πράγματα τόσο επιστημονικά, γιατί αρνείστε την προσκόμιση(εύλογων κατ’ εσάς) ιατρικών/ψυχιατρικών αποδείξεων του φύλου που σας «εκφράζει»; (Γιατί δεν υπάρχουν λέω εγώ). Τουλάχιστον, άτομα πλήρους μετάβασης φύλου, είναι πιο ειλικρινή. Παρατηρώ αντίφαση στις διεκδικήσεις μίας ομάδας που λέει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πως έχει την επιστήμη με το μέρος της και ενός νόμου που αναφέρεται σε συναισθήματα και «οπτική»
    γ) άντρες αυστοπροσδιοριζόμενοι ως κουτάβια/puppies συμμετέχουν στα pride των Βρυξελών ως ΜΕΛΗ της ΛΟΑΤΚΙ(…) κοινότητας. Αμερικανός πανευτυχής κερδίζει νομική αναγνώριση του ουδέτερου φύλου. (πηγή lifo.gr) Τι διαφορά έχουν στο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού εκείνοι εν σχέση με έναν τράνς άτομο; Πόσο τρανσφοβικός είναι κάποιος που τους το αρνείται; Οδηγούμαστε ή όχι σε έναν κυκεώνα παραλλαγών φύλου (και όχι μόνο);

    (Παράκληση -δεύτερη- προς τους διαχειριστές: Ευπρεπή σχόλια να ανεβαίνουν από ΟΛΕΣ τις πλευρές. Άτομα που ανοίγουν διαλόγους, μοιραία θα δεχτούν απαντήσεις. Το φαινόμενο μονολόγων, δεν ταιριάζει στην φύση της διαβούλευσης. Σχόλια επαναλαμβανόμενα σε επιμέρους διατάξεις εφόσον επιτράπηκαν σε κάποιους να επιτρέπονται σε όλους)

  • 2 Ιουνίου 2017, 07:28 | Φώτης Α.

    «Παρακολουθώντας τον γιο μου να μεταμορφώνεται σε γυναίκα»

    Η ιστορία του Llyr και της οικογένειας του, που στηρίζει την απόφαση του να προχωρήσει σε διαδικασία μετάβασης φύλου!

    http://www.lifo.gr/articles/lgbt_articles/147047

  • 2 Ιουνίου 2017, 05:40 | Αλέξανδρος

    Παρακαλούνται όλοι αυτοί οι (κατά φαντασίαν ευσεβείς αλλά κατ’ ουσίαν) μίζεροι μισάνθρωποι που μαγευτήκαν εδώ μέσα για να σώσουν την ανθρωπότητα από την αμαρτία, όταν τους τελειώνουν τα αποστομωτικά θρησκευτικά επιχειρήματα του τύπου «θα πέσει φωτιά να μας κάψει,» ας μην πιάνουν στο στόμα τους και την επιστήμη. Φτάνει που κακοποιούν τις διδαχές του Χριστού, ας μην διαστρεβλώνουν και τις βασικές αρχές της βιολογίας, για να υποστηρίξουν την μισαλλοδοξία τους!

    Στη φύση τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα και ασαφή από το σχήμα ΧΧ=κοριτσάκι και ΧΥ=αγοράκι.

    Ας αφήσουμε κατά μέρος τους μύκητες και τα φυτά για να μην πανικοβληθείτε οι στενόμυαλοι και ας πιάσουμε το βασίλειο των ζώων, στο οποίο ανήκουμε και οι άνθρωποι.

    Στα σεξουαλικά ήδη λοιπόν μπορεί να υπάρχουν:
    θηλυκά με ΧΧ και αρσενικά με Χ (έντομα),
    θηλυκά με ZW και αρσενικά με ZZ (πουλιά),
    θηλυκά που είναι θηλυκά γιατί αναπτύχθηκαν σε θερμό περιβάλλον και αρσενικά που είναι αρσενικά γιατί αναπτύχθηκαν σε ψυχρό (ερπετά),
    θηλυκά που είναι θηλυκά γιατί έχασαν σε μία μονομαχία ανδρικών μορίων (διάφορα ήδη σκωλήκων),
    αρσενικά που είναι αρσενικά γιατί γεννήθηκαν θηλυκά αλλά άλλαξαν φύλο επειδή το τελευταίο αρσενικό στο κοπάδι τους πέθανε (διάφορα ήδη ψαριών),
    αρσενικά που ομοιάζουν και φέρονται ως θηλυκά για να πλησιάζουν τα θηλυκά χωρίς ανταγωνισμό (διάφορα ήδη ψαριών ή μαλακίων όπως οι σουπιές)
    και θηλυκά που ομοιάζουν και φέρονται σαν αρσενικά για λόγους που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα (διάφορα ήδη ζώων με κυριότερο παράδειγμα τις στικτές ύαινες).

    Αλλά επειδή όλα τα παραπάνω μπορεί πιθανόν να φανούν «κινέζικα» σε μερικούς, ας περάσουμε και στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ καθ’ εαυτούς:

    Ένας άνθρωπος μπορεί σήμερα να είναι άνδρας παρότι γεννήθηκε γυναίκα, επειδή έχει έλλειψη συγκεκριμένου ενζύμου και ανέπτυξε ανδρικά γεννητικά όργανα στην εφηβεία του.

    Μπορεί κάποιος να είναι γυναίκα παρότι φέρει τα ΧΥ χρωμοσώματα διότι έχει οργανισμό αναίσθητο στα ανδρογόνα και συνεπώς γυναικείο σώμα. Ή γιατί το συγκεκριμένο χρωμόσωμα Υ δεν έχει το γονίδιο SRY, οπότε το αποτέλεσμα είναι και πάλι το ίδιο (γυναικείο σώμα).

    Αντίθετα μπορεί κάποιος να είναι άνδρας παρότι φέρει δύο χρωμοσώματα Χ, επειδή το ένα από τα δύο ΕΧΕΙ το γονίδιο SRY όποτε το σώμα του είναι ανδρικό.

    Και υπάρχουν βέβαια και συνάνθρωποί μας με επιπλέον ή λιγότερα χρωμοσώματα: ΧΧΥ(άνδρας) ή Χ (γυναίκα) και αρκετές άλλα παραδείγματα.

    Όταν λοιπόν υπάρχουν ΤΟΣΕΣ περιπτώσεις που το γονοτυπικό και το φαινοτυπικό φύλο ΔΕΝ συμβαδίζουν, μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε πως, παρότι παίζουν ρόλο, ούτε το DNA ούτε τα γεννητικά όργανα ενός ανθρώπου καθορίζουν το φύλο του.

    Απ’ αυτή τη συνειδητοποίηση το να φτάσεις να καταλάβεις πως κάποιος είναι γυναίκα ή άνδρας απλά γιατί έτσι αισθάνεται είναι ένα πολύ μικρό βήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ανοιχτό μυαλό και μια ζεστή καρδιά!

  • 2 Ιουνίου 2017, 00:13 | Δημήτρης

    Κατάπτυστο….για πρώτη φορά τόση, απίστευτη προχειρότητα στην προσέγγιση του ανθρώπινου προσώπου σε ένα νομοσχέδιο…. Η διαταραχή φύλου συνιστά ψυχική διαταραχή και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

  • 1 Ιουνίου 2017, 22:37 | Φώτης Α.

    Στη Βραζιλία το «παραδοσιακό» ζευγάρι «άνδρας-γυναίκα-παιδί» ΔΕΝ είναι πλέον πλειονότητα στα 57 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία (2016) από το Ινστιτούτο Γεωγραφίας και Στατιστικής της χώρας.

    Οι ΝΕΕΣ μορφές οικογένειας (ανύπαντρες μητέρες, άγαμοι πατέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους, γάμοι χωρίς παιδιά, ομόφυλοι γάμοι κτλ …) αντιπροσωπεύουν πια το 56,1% των νοικοκυριών, ενώ το 1980 η λεγόμενη «παραδοσιακή» οικογένεια αντιπροσώπευε το 75% των νοικοκυριών.

    Να κι ένα λινκ για μη «παραδοσιακό» ζευγάρι με παιδιά, που ζει στην πολύ προηγμένη κοινωνία του Portland, της πολιτείας του Oregon στις ΗΠΑ:

    http://www.lifo.gr/now/world/147069

    Προσπαθήστε λοιπόν μερικοί να καταλάβετε ΠΟΣΟ έχουν αλλάξει τα πράγματα γύρω σας πια!
    Κι ότι ματαιοπονείτε με το να αρνείστε την νέα κοινωνική πραγματικότητα, που έχει φτάσει όχι μόνο στην (προοδευτική) Ευρώπη, αλλά ακόμα και στην Λατινική Αμερική.

    Καιρός είναι να ακολουθήσει αυτόν τον (νομικό) εκσυγχρονισμό κι η Ελλάδα.

  • 1 Ιουνίου 2017, 17:27 | Φώτης Α.

    Ούτε το «επιχείρημα» για έχθρα μεταξύ των πολιτών λέει κάτι νομικά.
    Το 1950 «μίσος και έχθρα μεταξύ των πολιτών» ξεσήκωναν στις ΗΠΑ οι γάμοι ανθρώπων διαφορετικού χρώματος.
    Σε διάφορες περιόδους της ιστορίας των χωρών «μίσος κι έχθρα» ξεσήκωναν ως και τα δικαιώματα των φεμινιστριών.

    ΚΙ ΟΜΩΣ ο νομοθέτης στις περισσότερες περιπτώσεις ΤΟΛΜΗΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ της κοινωνίας. Νομοθέτησε και οδήγησε την κοινωνία σταδιακά σε πιο ανεκτικές θέσεις.

    Ο εκάστοτε νομοθέτης ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι μπροστάρης σε θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και κυρίως ζητήματα ισότητας/ισονομίας των πολιτών!

  • 1 Ιουνίου 2017, 15:51 | Πέτρος

    Προς Φώτη Α.

    «Οι δημόσιες διαβουλεύσεις των νομοσχεδίων γίνονται συνήθως για να μιλήσουν οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα θέματα και να βελτιωθούν έτσι κάποιες διατάξεις»

    Όχι αγαπητέ. Οι δημόσιες διαβουλέυσεις γίνονται για να εκφραστούν όλες οι απόψεις και όχι μόνον αυτές που συμφωνούν μαζί σας.
    Επίσης, όταν σταματήσετε να ασχολείστε επαναληπτικά με αποφθέγματα συγγραφέων ακριβώς όπως και οι θρησκόληπτοι που μέμφεστε, περιμένω να μου πείτε πως ακριβώς καταπιέζεται ένας τρανς και ποιες ελευθερίες του περιορίζονται.
    Και μην μας πείτε πάλι πως δεν μοιάζετε με το πρόσωπο της φώτο στην ταυτότητα σας και σας υποψιάζονται σε ελέγχους οι αστυνομικοί… Πείτε κάτι πειστικότερο. Ή έστω αλλάξτε φώτο…
    Επίσης μπορούμε να συζητάμε/αποκλείουμε τυχόν παθογενές ψυχικό υπόβαθρο της επιλογής του ή είναι θέμα απαγορευτικό;
    Τέλος μου κάνει εντύπωση η εμμονή με τα ερμαφρόδιτα άτομα, την στιγμή που ξέρουμε καλά και οι δύο πως το νομοσχέδιο δεν έγινε για αυτές τις περιπτώσεις. Προφανώς βολεύουν όμως γιατί βγαίνει το επιχείρημα…

    (Επίσης προς τους διαχειριστές: Εφόσον αφήνετε την μία πλευρά να διατυπώνει επί του προσωπικού, να αφήνεται και την άλλη να απαντά. Ευχαριστώ.)

  • 1 Ιουνίου 2017, 12:52 | Πέτρος

    Επίσης, προς Ειρήνη Συμ. 31 Μαΐου 2017, 23:05

    Λέτε:
    «Φασιστικές είναι οι συμπεριφορές όλων όσων αντιτίθενται στα ανθρώπινα δικαιώματα και σ ένα νομοσχέδιο σαν αυτό, όσων μιλούν με εξασφαλισμένο ήδη το προνόμοιο να ταυτοποιούνται όπως αισθάνοντα»

    Ακούστε μία περίπτωση: Άτομο είναι 70 χρονών (ας πούμε πως δεν οδηγάει) λέει πως νοιώθει 30. Ταυτοποιείται/αισθάνεται/αυτοπροσδιορίζεται 30χρονο (κοινωνική ηλικία). Επίσης αντιμετωπίζει κοινωνικό αποκλειμσό λόγω της βιολογικής του ηλικίας. Οφείλει το κράτος να σεβαστεί (έστω υπό προϋποθέσεις) την έλλειψη του προνομίου του να ταυτοποιείται ηλικιακά όπως αισθάνεται; Περιμένω μία λογική-μή συναισθηματική απάντηση.

    Δεύτερη περίπτωση αυτή την φορά υπαρκτή: Άνθρωποι που ταυτοποιούνται ώς σκύλοι/Puppies, και συμμετέχουν στα ΛΟΑΤΚΙ του εξωτερικού (δεν είναι τίποτα απλοί φετιχιστές δηλαδή).
    http://www.lifo.gr/articles/world_articles/102540
    Έχουν το δικαίωμα να ταυτοποιούνται επισήμως όπως αισθάνονται;

  • 1 Ιουνίου 2017, 10:54 | Μάριος

    Είναι αισχρή η προσπάθεια που γίνεται να διαστρεβλωθεί η ανθρώπινη φύση. Δεν θα πρέπει κανένας να στερηθεί την ελευθερία να επιλέξει την πορεία του στη ζωή, αλλά το γεγονός ότι κάποιοι συνάνθρωποί μας θέλουν να δηλώσουν κάτι διαφορετικό από την επιλογή της φύσης, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνει η κύρια συμπεριφορά όλης της κοινωνίας.
    Ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να διαλέξει να ζει όπως θέλει, χωρίς να προκαλεί και να προσβάλει τον άλλο επειδή είναι διαφορετικός.
    Καλύτερα θα ήταν να εκπαιδεύσετε την κοινωνία να σέβεται ο ένας τα δικαιώματα και την ελευθερία του άλλου – σε κάθε έκφραση της κοινής μας καθημερινής ζωής – και όχι να αποφασίζετε και να νομοθετείτε κοιτώντας λοξά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.
    Δείτε μόνο στα σχόλια της διαβούλευσης πόσες φορές αναφέρονται εκατέρωθεν απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και σταματήστε τώρα αυτές τις ενέργειες.
    Δυστυχώς με τις πρακτικές που ακολουθείτε ξεσηκώνετε μίσος και έχθρα μεταξύ των πολιτών.

  • 1 Ιουνίου 2017, 07:48 | Πέτρος

    Ειρήνη Συμεωνίδου

    Λέτε:

    «Ανοίξτε κανα βιβλίο βιολογίας και ανθρωπολογίας».
    Μήπως να ανοίξετε κανένα αντίστοιχο βιβλίο εσείς αγαπητή… Εκτός και εάν θέλετε να μα διδάξετε την queer-βιολογία απο την αρχή. Γυναίκα ή άντρας γεννιέσαι ότι και να λέει το συνθηματάκι. Αν στο κοινωνικό σου φύλο «νοιώθεις» αλλιώς, τότε καταρχήν άφησε να σε αποκλείσουμε πρώτον απο την περίπτωση κάποιας ψυχικής νόσου (ναι, κάποιοι το αρνούνται επίμονα και το θεωρούν τρανσφοβία αυτό το ΥΠΑΡΚΤΟ λογικό σενάριο) και δεύτερον, άσε το βιολογικό φύλο στην ταυτότητα σου όπως όλοι μας και εσύ ειδικά προσέθεσε αν το θέλεις και το κοινωνικό από κάτω… Εκτός και εάν τέλος πάντων έχεις τόσο μεγάλο μίσος για το πρώτο… Οι ταυτότητες γράφουν και πρέπει να γράφουν το βιολογικό φύλο. Από κάτω αυτο-προσδιορίσου όπως θέλεις.

  • 1 Ιουνίου 2017, 00:44 | Αργύρης Στακιάς

    Προτείνω την απόσυρση του νομοσχεδίου διότι τα φύλα είναι μόνο δύο.Αυτά με τα οποία γεννιέται ο καθένας μας.Αυτά τα οποία ο Θεός δίνει στους ανθρώπους που δημιουργεί με συνδημιουργούς τους γονείς-πατέρας και μητέρα.

  • 31 Μαΐου 2017, 23:05 | Ειρήνη Συμεωνίδου

    προς σχόλιο 31 Μαΐου 2017, 00:41 | Ναούμ
    Φασιστικές είναι οι συμπεριφορές όλων όσων αντιτίθενται στα ανθρώπινα δικαιώματα και σ ένα νομοσχέδιο σαν αυτό, όσων μιλούν με εξασφαλισμένο ήδη το προνόμοιο να ταυτοποιούνται όπως αισθάνονται, όσων χρησιμοποιούν ως «αλλοθι» τις αναπόδεικτες νοοτροπίες και πεποιθήσεις της «πλειοψηφίας» για να περιορίσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δυστυχώς δεν έχετε ιδέαν για την φυσική ποικιλότητα της ανθρώπινης φυσης και υποστασης και σχολιάζετε ότι νά ‘ναι. Ανοίξτε κανα βιβλίο βιολογίας και ανθρωπολογίας, δεν είναι αμαρτία η γνώση, ουτε θα σας βλάψει, το αντίθετο: θα σας διδάξει λίγο σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η επικρατούσα θρησκεία δεν ειναι δυνατόν να θρέφει το μίσος αναμεσα στους ανθρώπους, ούτε να μπλοκάρει τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν θέλει να παρανείνει «επικρατούσα», οφείλει να τα σεβαστεί και να σταματήσει να στέλνει τον κάθε ασχετο φονταμενταλιστή να σχολιάζει κακοποιητικά ό,τι του φανει σε νομοσχέδια του κράτους, που δεν τον αφορούν καν. Κάνετε ότι θέλετε εσείς στις εκκλησίες σας κι αφήστε την πολιτεία να κάνει τη δουλειά της και να εκπληρωσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες της (που μεταξύ άλλων πληρώνουν και τους ιερείς σας για να βγαίνουν μετά εκ του ασφαλούς και να εξαπολύουν αγνοια, σκοταδισμό και μίσος) εξασφαλίζοντας τους τα δικαιώματα που ως τωρα τους στερούσε. Ασχοληθείτε εσείς με τα θεία και αφήστε τον νομοθέτη να ασχοληθεί με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την δημοκρατία.

  • 31 Μαΐου 2017, 17:58 | Φώτης Α.

    Οι απειλές προς την κυβέρνηση και τα κόμματα της Βουλής που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και θα ψηφίσουν και το νομοσχέδιο για τους τρανς/ίντερσεξ συμπολίτες μας ΑΠΛΑ θα πέσουν στο κενό.

    Θυμίζω ότι το σύμφωνο συμβίωσης ψηφίστηκε από 190 (!) βουλευτές από ΟΛΑ τα κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, Ένωση Κεντρώων, Το Ποτάμι και το 1/3 της ΝΔ, συμπεριλαμβανομένου ΚΑΙ του αρχηγού της).

    ΠΟΙΟΝ απειλείτε λοιπόν με απαράδεκτες φράσεις του τύπου «το τέλος σας θα είναι άδοξο»; Την ΙΔΙΑ την δημοκρατία;!;

    Τέλος, ΑΛΛΟ «επικρατούσα θρησκεία», ΑΛΛΟ νομοθέτηση με βάση μια θρησκεία, το κράτος έχει ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ!

    θεοκρατία ΔΕΝ έχουμε, οπότε άδικα γράφετε «επιχειρήματα» για την νομοθέτηση με βάση την θρησκεία στην Ελλάδα, αυτά δεν περνάνε σε χώρα της Ε.Ε. και μάλιστα το 2017.

  • 31 Μαΐου 2017, 16:05 | Χάρης

    Σαν γονείς τρανς παιδιών θέλουμε να καταθέσουμε κάποιες παρατηρήσεις που μας προβληματίζουν.
    Σύμφωνα με τις συστάσεις του συμβουλίου της Ευρώπης (Απρίλιος 2015), οι διαδικασίες για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου πρέπει να είναι γρήγορες, διαφανείς και απόλυτα προσβάσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο και να βασίζονται στον αυτοπροσδιορισμό του προσώπου.
    Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όμως ακολουθείται ξανά δικαστική διαδικασία και απαιτείται δικαστική απόφαση βασισμένη στο άρθρο 782 ΚΠολ Δ , κάτι που ισχύει και σήμερα .
    Η μόνη διαφορά έγκειται στο ότι δεν χρειάζονται ιατρικές βεβαιώσεις και χειρουργικές επεμβάσεις. Απέχει όμως πολύ από το να είναι μία γρήγορη και απλή διαδικασία .
    Δυστυχώς συνεχίζει να είναι μία διαδικασία χρονοβόρα. πολυέξοδη και ψυχοφθόρα.
    Σήμερα έχουμε παράδειγμα αναμονής επτά μηνών στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου από τη στιγμή που κατατέθηκε η αίτηση για την αλλαγή των χαρτιών τρανς άντρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
    Επιπλέον θα χρειαστεί αναμονή ενός μήνα για να τελεσιδικήσει.
    Πιστεύουμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει με το νομοσχέδιο και η διαδικασία να γίνεται απλά με μία αίτηση στο ληξιαρχείο.
    Ένα επιπλέον μειονέκτημα είναι ότι χρειάζεται κατάθεση της αίτησης αυτοπροσώπως από το ενδιαφερόμενο άτομο ενώπιον του δικαστηρίου, κάτι που σήμερα μπορεί να κάνει ο πληρεξούσιος δικηγόρος .
    Δεν κατανοούμε για ποιο λόγο πρέπει να ακολουθηθεί ξανά η δικαστική οδός και να μην μπορεί το ενδιαφερόμενο τρανς άτομο να καταθέσει την αίτησή του κατευθείαν στο ληξιαρχείο.
    Για ποιο λόγο και με ποιες προϋποθέσεις πρέπει να αποφασίσει ο δικαστής για το αν κάποιος έχει ή όχι το δικαίωμα αλλαγής των εγγράφων που δηλώνουν το φύλο του και μετά να ζητηθεί και από τον ληξίαρχο να προχωρήσει στην αλλαγή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης;
    Σε αυτό το σημείο μας προβληματίζουν δύο πράγματα: Πρώτον η αναφορά του δικηγόρου κου Σωτηρόπουλου σε παραπάνω σχόλιο ότι ο ληξίαρχος δεν έχει την υποχρέωση να ακολουθήσει τη δικαστική απόφαση και δεύτερο η αναφορά κρατικής υπηρεσίας, ότι η ληξιαρχική πράξη γέννησης εκδίδεται μία μόνο φορά και μετά μπορεί να γίνει μόνο διόρθωση .
    Οπότε δεν μιλάμε για καινούργια ληξιαρχική πράξη, μιλάμε για μία διορθωμένη στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση τρίτος.
    Υπάρχει βέβαια μία ασφάλεια που αφορά τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά το φύλο με αυτό το νομοσχέδιο δεν θεωρείται τέτοιο. Άρα για ποια μυστικότητα μιλάμε και για ποια απλή και γρήγορη διαδικασία;
    Επίσης, μία ακόμη έλλειψη που εντοπίζουμε είναι σε σχέση με την ιατρική κάλυψη που πρέπει να έχει ένας τρανς άνθρωπος που θα αλλάξει τα χαρτιά του χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις .
    Θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις ή θεραπείες που αφορούν τα όργανα που παραμένουν στο σώμα του, αλλά δεν συνάδουν με το φύλο που αναγράφεται στα διορθωμένα χαρτιά του; Είναι κάτι στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί απάντηση και λύση γιατί το κομμάτι της υγείας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να έχουν πλήρη κάλυψη από το Δημόσιο σύστημα υγείας, στο οποίο όλοι και όλες μας συμμετέχουμε με εισφορές πολλών χρόνων .
    Η τρανς γονεϊκότητα επίσης είναι ένα θέμα το οποίο βλέπουμε ότι δεν θίγεται ιδιαίτερα στο παρόν νομοσχέδιο.
    Στην περίπτωση δηλαδή που ένα τρανς άτομο τεκνοποιήσει μετά την αλλαγή των χαρτιών του, θα πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα της γονεϊκότητας χωρίς να αποτελεί εμπόδιο η αλλαγή καταχώρησης του φύλου ως προς την κηδεμονία του παιδιού του.
    Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι πολλά είναι τα θέματα που πρέπει ακόμη να αποσαφηνιστούν, ώστε να έχουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο βασιζόμενο στο σεβασμό της ταυτότητας και του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού κάθε ατόμου θα δώσει πραγματικά λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι .
    Ευτυχώς υπάρχουν πολύ καλά παραδείγματα από άλλες χώρες που το έχουν καταφέρει αυτό. Επίσης υπάρχουν διακεκριμένοι νομικοί οι οποίοι έχουν καταθέσει τις απόψεις τους και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.Με εκτίμηση,
    Υπερήφανοι Γονείς Ελλάδας
    https://www.facebook.com/proudparentsgreece/

  • 31 Μαΐου 2017, 14:29 | Λεμονιά Α.

    Θεωρώ κατάπτυστο το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ενω κάποιοι ισχυρίζονται οτι εκσυγχρονίζει την ελληνική κοινωνία και αποτελεί βημα προόδου στην πραγματικότητα βυθίζει την κοινωνία στο σκοταδισμό και τη διαστροφή!Διαστρεβλώνει τα υγιή πρότυπα,προσβάλλει και απαξιώνει τον άνθρωπο,την οικογένεια και οδηγεί την κοινωνία στον εκφυλισμό,τη σύγχυση και υποβιβάζει τον άνθρωπο.Κατάφωρα αντισυνταγματικό,παρανοϊκό και μη εναρμονισμένο στην Ορθόδοξη πίστη του Ελληνικού λαού,στις αξίες και την ηθική της κοινωνίας μας.Εκφράζει μια μικρή ομάδα πολιτών που θέλει να νομιμοποίησει και να μετωνομάσει νόμιμη,ηθική και φυσιολογική μια επιλογήήσυνήθεια ή διαστροφη ή ψυχικη ασθένεια ή σωματική νόσο λοιδορώντας την Ορθοδοξία,την πίστη,την Ελλάδα την οικογένεια προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια ζούγκλα μια κοινωνία ζώων!!!Είναι σεβαστά τα άτομα αυτά ως πρόσωπα ως άνθρωποι ως πολίτες αλλά δεν μας αφορά η σεξουαλική τους ζωή.Και μόνη η εμμονή η στάση τους η ευθιξία τους καταδεικνύει οτι δεν είναι φυσιολογική η κατάσταση αυτή και πρώτα από όλα συγχύ,προσβάλλει,βιάζει την ευαίσθητη παιδική ηλικία που δεν είναι σε ωριμη κατάσταση να αξιολογήσει τέτοιου είδους θέματα.Δηλαδή με μια δήλωση θα μπορεί ένας άνθρωπος να απαλλαγεί απο τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις,να μπαίνει σε γυναικείες τουαλέτες,να βρίσκεται σε γυναικείους θαλάμους στα νοσοκομεία και ολα αυτά χωρίς καμία ιατρική κ ψυχιατρική γνωμάτευση!Όπως καταλαβαίνει ο καθένας πρόκειται για ενα επικινδυνο νομοσχέδιο,πρόχειρο και καλοφτιαγμένο που σκοπό έχει να ικανοποιήσει συμφέροντα μιας μικρής ομαδας πολιτων να αποπροσανατολίσει τη στιγμή που η Ελληνική κοινωνία βυθίζεται στην κρίση ηθική και οικονομική κ παιδιά λιποθυμουν από την πεινα στα σχολεία.Αίσχος!

  • 31 Μαΐου 2017, 14:56 | Πέτρος

    Επειδή το έχουμε ως λαός το βίτσιο του «ιερού αυτοπροσδιορισμού», φαντάζομαι όμορφα σκηνικά όταν αύριο στο ΙΚΑ θα έλθει π.χ. Η(;) έλσα παπαδομακρουλακη και στο πρώτο «τί λες κυρά μου;» του κλασικού αγαπημένου τσακωμού της ουράς, μας κοτσάρει στην ταυτότητα: φύλο άρρεν, έχοντας την απαίτηση να την αντιμετωπίσουμε σύμφωνα με το άρτι αποκτηθέν κοινωνικό της φύλο. Απαίτηση, συνοδευόμενη από νομικές απειλές με επίκληση στον αντιρατσιστικό νόμο περί τρανσοφοβίας, ξέρω εγώ…
    Το όλο δε σκηνικό δύναται να γίνει ακόμη καλύτερο, όταν ο εν λόγω κύριος μετά των ομοίων του, απαιτήσει πλέον και δικαιωματικά παραπάνω ορατότητα και de facto αποδοχή, μέσω π.χ. των βιβλίων (νέας) βιολογίας του γιου μου…

  • 31 Μαΐου 2017, 10:27 | Αντώνης Κ

    Το μόνο που έχω να δηλώσω είναι οτι με όλα αυτά παραβιάζουμε την ανθρώπινη φύση και προωθούμε την ανωμαλία.
    Ευχαριστώ.

  • 31 Μαΐου 2017, 09:30 | Φώτης Α.

    Ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του φανατικού θρησκόληπτου ανθρώπου είναι ότι ενώ αρνείται τα δικαιώματα στους συνανθρώπους του, την ίδια στιγμή παραπονιέται ότι του αρνούνται εκείνου τα δικαιώματά του.

    Ενώ καταδιώκει συμπολίτες του ισχυρίζεται ότι καταδιώκεται ο ίδιος.

    Την ώρα που συμπεριφέρεται εξαιρετικά προσβλητικά, νομίζει ότι είναι εκείνος ο προσβεβλημένος.

    Salman Rushdie

  • 31 Μαΐου 2017, 00:41 | Ναούμ

    Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος». Επίσης, στο άρθρο 3 του συντάγματος αναφέρει τα εξής: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού». Ο νόμος τον οποίο θέλετε να περάσετε, όπως και το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, είναι νόμοι που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη των Ελλήνων, με το σύνταγμα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Άρα λοιπόν, μιλάμε για έναν νόμο που καταρχήν προσβάλει κατάφορα, θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως η δημοκρατία και η θρησκευτική ελευθερία (αφού με αυτούς τους νόμους χλευάζεται με τον πλέον αποτρόπαιο τρόπο η επικρατούσα θρησκεία αυτής της χώρας). Φυσικά, υπάρχουν και πολλοί άλλοι λόγοι που καθιστούν αυτό το νομοσχέδιο κυριολεκτικά μια πυρηνική βόμβα κατά της φυσικής υπόστασης του ανθρώπου και της οντολογίας του. Καλά θα κάνετε να το πάρετε πίσω αυτό το απάνθρωπο και διεστραμμένο νομοσχέδιο που σκοπό έχει να υπηρετήσει τα αφεντικά της νέας τάξης, υποβιβάζοντας τον άνθρωπο σε υπάνθρωπο. Εάν παραβλέψετε την αγανάκτηση που υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία μας όσον αφορά τις ενέργειές σας πάνω σε θέματα ηθικής και οντολογίας του ανθρώπου, να ξέρετε ότι το τέλος σας θα είναι άδοξο… Τέτοιες φασιστικές συμπεριφορές δεν θα μείνουν ατιμώρητες από τον ελληνικό λαό!!