ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:24 | ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΤΟ ΥΓΙΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΡΟΛΩΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΩΝ ΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΨΥΧΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
    ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΕΛΕΣΗΣ ΓΑΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΦΥΛΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ.
    ΟΧΙ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:25 | Αλεξανδρα

    Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα συμπερίληψης, ισονομίας κι ανθρωπιάς. Προκειμένου να καλύψει όλες τις μορφές οικογένειας που αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ζουν και συμβάλλουν στην κοινωνική ζωή είναι η αναγνώριση δικαιώματος απόκτησης τέκνων μέσω της παρένθετης κύησης σε ομόφυλα ζευγάρια όπως επίσης και η κατοχύρωση των δικαιωμάτων στη γονεϊκοτητα των τρανς ατόμων.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 16:07 | Ελένη

    Διαφωνώ.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:42 | Ι.ι

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο. Δεν λύνει τα θέματα, αλλά δημιουργεί άλλα συνθετότερα.
    Επιπλέον όλα γίνονται βιαστικά και χωρίς συζήτηση και διαβούλευση. Τα πάθη όλων θέλουν γιατρειά και όχι νομιμοποίηση!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:30 | Εφη

    Τα παιδιά δεν είναι πειραματόζωα και χρειάζονται πατέρα και μητέρα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:51 | Νικόλαος

    Διαφωνώ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:29 | ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΙΩΤΗΣ

    0 άνθρωπος στη Γη, κατά κοινή παραδοχή, δεν είναι αυθύπαρκτος, είναι δημιούργημα της Φύσης- ΘΕΟΥ. Ο θεσμός του γάμου είναι μια εκδήλωση νομιμοποίησης της έμφυτης γενετήσιας πράξης των ετερόφυλων ζευγαριών με σκοπό την τεκνοποίηση- απόκτηση παιδιών και συνεπώς ο γάμος δεν είναι μόνο πολιτικό ζήτημα αλλά και ζήτημα των Θεϊκών πεποιθήσεων των πολιτών.
    Τα ομόφυλα ζευγάρια, που στερούνται της ικανότητας τεκνοποιίας, δε νοείται να έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια στον πατροπαράδοτο θεσμό του γάμου. Γιατί με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με το ίδιο τελετουργικό και το ίδιο νομικό πλαίσιο όχι μόνο θα δοθεί πανηγυρικός τύπος στην παρά φύση ερωτική πράξη, αλλά θα βεβηλωθεί και ο παραδοσιακός, από αρχαιοτάτων χρόνων, θεσμός του γάμου των ετερόφυλων ζευγαριών, που είχε κύριο σκοπό την αναπαραγωγή του ανθρώπου και συνακόλουθα τη συντήρηση και προαγωγή του έθνους, με τεκνοποιία και δευτερεύοντα σκοπό τη μεταβίβαση της περιουσίας των γονιών, μητέρας- γυναίκας και πατέρα-άνδρα στα παιδιά και σε ελάχιστες περιπτώσεις της μεταβίβασης του αξιώματος των γονιών στα παιδιά.
    Οι σύγχρονες κοινωνίες, όλοι το γνωρίζουμε, απαρτίζονται, από τις ως άνω παραδοσιακές οικογένειες, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, που αναπαράγουν το ανθρώπινο γένος, δημιουργούν και προάγουν τα έθνη και αναπτύσσουν τις τέχνες και τα γράμματα. Ενώ οι οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών, όπως αυτές σχηματίστηκαν με το σύμφωνο συμβίωσης ανεξαρτήτως φύλλου των μερών, με το ν.4356/2015, συμμετέχουν μόνο στην ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών.
    Το ανθρώπινο γένος σχηματικά αναπτύσσεται σε ετερόφυλες οικογένειες με μέλη: γυναίκα μητέρα, πατέρα άνδρα και παιδιά ετεροφυλόφιλα, που συμμετέχουν στην τεκνοποιία και ομοφυλόφιλα παιδιά, που δεν συμμετέχουν στην τεκνοποιία και σε ομόφυλες οικογένειες με μέλη δύο γυναίκες ή δύο άντρες που δεν τεκνοποιούν και συνεπώς δεν συμβάλλουν στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου γένους και κατ’ επέκταση στην προαγωγή του έθνους.
    Είναι προφανές ότι, οι δύο αυτές κατηγορίες των οικογενειών των ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών καθώς και οι δύο κατηγορίες των ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων παιδιών δεν είναι όμοιες, οι δύο πρώτες από άποψη σύνθεσης μελών και οι δεύτερες από άποψη ικανότητας στην αναπαραγωγή του ανθρώπινου γένους. Συνεπώς οι κατηγορίες αυτές των οικογενειών δεν μπορούν να εξισωθούν με όμοια δικαιώματα.
    Η γενική ισότητα στα δικαιώματα που επικαλείται ο Πρωθυπουργός της χώρας μπορεί να επιτευχθεί και χωρίς να καταργήσουμε ή να μεταβάλουμε τη μορφή, το τελετουργικό και το νομικό καθεστώς της υφιστάμενης παραδοσιακής οικογένειας.
    Το υφιστάμενο νομικό καθεστώς της κοινής συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, ας εμπλουτισθεί και με άλλες διατάξεις, που να αφορούν και τα μεταξύ τους δικαιώματα, ώστε να μην νοθευθεί ο υφιστάμενος θεσμός του γάμου των ετερόφυλων ζευγαριών και εφόσον τους επιτραπεί η υιοθεσία να μην παίρνουν το όνομα μητέρα και πατέρας, αλλά το όνομα κηδεμόνας. Και τούτο γιατί, η μητέρα γυναίκα είναι δεσμός ιερός και δεν πρέπει να βεβηλωθεί. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι πρώτες λέξεις των νεογέννητων παιδιών είναι: μαμά- μητέρα και μπαμπά-πατέρας, που απευθύνουν στη γυναίκα και τον άντρα αντίστοιχα.
    Το επιχείρημα ότι πρέπει να ακολουθήσουμε το νομικό καθεστώς των Ευρωπαϊκών χωρών στη συμβίωση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, στερείται κάθε λογικού ερείσματος, γιατί οι χώρες αυτές αρνούνται, λόγω των οικονομικών ανισοτήτων μεταξύ των χωρών, την ισότητα των Ευρωπαίων πολιτών με πλήρη οικονομική και πολιτική ένωση των χωρών, ώστε να έχουμε κοινή έννομη τάξη.
    Περαιτέρω, όπως όλοι γνωρίζουμε από τη ζωή και τα λεξικά , ως οικογένεια με τη στενή του όρου έννοια, νοούμε σύνολο προσώπων, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με πολύ στενό συγγενικό δεσμό, πατέρας, μητέρα και παιδιά. Μητέρα είναι η γυναίκα και πατέρας ο άντρας που έχουν αποκτήσει ένα η περισσότερα παιδιά, με γενετήσια κατά φύση πράξη, ή έχουν υιοθετήσει παιδιά και έχουν γίνει γονείς. Οικογένεια με τη σύνθεση αυτή στα ομόφυλα ζευγάρια δε νοείται γιατί στην περίπτωση των δύο ανδρών λείπει η γυναίκα μητέρα και στην περίπτωση των δύο γυναικών λείπει ο άντρας πατέρας και η γενετήσια πράξη και στις δύο μορφές γίνεται παρά φύση.
    Στο άρθρο16 της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρεται ότι, η οικογένεια είναι η φυσική και θεμελιώδης μονάδα της κοινωνίας και χρειάζεται να προστατεύεται από την κοινωνία και το κράτος.
    Στο δε άρθρο 21 παρ.1 του Συντάγματος ορίζεται ότι, η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους.
    Είναι προφανές ότι το Σύνταγμα προβλέπει την προστασία της οικογένειας υπό στενή έννοια των ετερόφυλων ζευγαριών, η οποία είναι η μόνη που αποτελεί το θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του έθνους. Και όχι και την υπό ευρεία έννοια οικογένεια της κοινής συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.
    Κατά συνέπεια το Σύνταγμα απαγορεύει στον κοινό νομοθέτη να νομιμοποιήσει με πανηγυρικό τρόπο, δηλαδή με γάμο, την κοινή συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών.
    Και το ερώτημα που εγείρεται είναι, γιατί, αφού οι ρυθμίσεις του προς ψήφιση νομοσχεδίου αποτελούν σοβαρό θρησκευτικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό ζήτημα, που αφορά άμεσα τον λαό, δεν προκηρύσσεται δημοψήφισμα, που είναι θεσμός άμεσης δημοκρατίας, ώστε ο Λαός με πλειοψηφία να αποφανθεί επί των τιθέμενων σε αυτόν ερωτημάτων που αφορούν την ένταξη της κοινής συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών στον υφιστάμενο πατροπαράδοτο θεσμό του γάμου;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:01 | Δημήτριος Πατεράκης

    Για το δικό σας καλό αλλά και του Έθνους, ξανασκεφθειτε το, πριν να είναι αργά….

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:27 | ΚΑΨΑΛΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Διαφωνώ με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Δεν πρόκειται για κατοχύρωση δικαιώματος, αλλά για επανάσταση ενάντια στους νόμους της φύσης και της λογικής.
    Φύλα υπάρχουν μόνο δύο στη φύση. Μόνο άνδρας και γυναίκα μπορούν να ενωθούν και να δημιουργήσουν νέο άνθρωπο.
    Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να ζει σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τις επιλογές του και αυτό είναι απολύτως σεβαστό. Τίποτε περισσότερο δεν χρειάζεται. Ούτε η Πολιτεία να αλλάξει τους νόμους της, ούτε οι πολίτες να αρνηθούν το πιστεύω τους

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:04 | Μήκα Κατερίνα

    Διαφωνώ κάθετα και εξίσταμαι!
    Νομοσχέδιο έκτρωμα,απαράδεκτο για χριστιανική χώρα,όπως η Ελλάδα.Προκαλείτε την οργή του Θεού,και γνωρίζετε τις δύο προηγούμενες καταστροφές που υπέστη η ανθρωπότητα όταν παρόργισε το Θεό.Δεν θα περάσει γιατί ο Θεός δε θα το επιτρέψει!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:25 | Μαρία

    Όχι στην επισημοποιήση της αμαρτίας. Σκοπός είναι να μετανοούμε και να αγωνιζόμαστε να ξεπεράσουμε τα πάθη μας και όχι με νόμους να τα νομιμοποιούμε. Ο Χριστός ευλόγησε μόνο έναν γάμο, μόνο την ένωση του άνδρα με την γυναίκα. Η έλξη δύο ομόφυλων είναι παρά φύσιν αμάρτημα και είναι αντίθετη προς το θεσμό της οικογένειας. Αλίμονο αν σε μια ορθόδοξη χώρα σαν την Ελλάδα μας, ψηφίζουμε τέτοιους νόμους. Ο Χριστός να μας ελεήσει.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:31 | ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΜΗ

    Νομίζω οτι με αυτο το νομοσχέδιο γίνεται εκμετάλλευση των ασθενών συνανθρώπων μας !!! Πρέπει να αποσυρθεί αμεσα ως φασιστικό , ρατσιστικό και άκρως διχαστικό!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:24 | Χαράλαμπος

    Διαφωνώ.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:16 | Απόστολος

    Η ισότητα και τα δικαιώματα δύο συντρόφων υπάρχουν και θεσμοθετούνται με το σύμφωνο συμβίωσης και εάν μερικοί πιστεύουν ότι δεν επαρκεί, τότε να αναμορφωθεί/τροποποιηθεί όπως συμβαίνει με πολλούς νόμους του κράτους.
    Δεν πιστεύω ότι προσφέρει ισότητα μόνο ο όρος «γάμος» που είναι θεσμός.
    Με την τεκνοθεσία δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του παιδιού, το οποίο λόγω ηλικίας δεν δύναται να εκφέρει άποψη, με αποτέλεσμα να το αναγκάζουμε να ζήσει σε μη φυσιολογικό περιβάλλον.
    Με το νομοσχέδιο οι γυναίκες οδηγούνται σε επάγγελμα «παρένθετη μητέρα» το οποίο θα πρέπει να διέπεται από τους φορολογικούς κανόνες.
    Το νομοσχέδιο καταργεί τα χρηστά ήθη και έθιμα, των οποίων η έννοια, εκλαμβάνεται ως περιέχουσα τις αντιλήψεις και πεποιθήσεις του μέσου, εχέφρονος, συνετού και χρηστού κοινωνικού ανθρώπου και θεωρούνται άγραφοι υποχρεωτικοί ηθικοί κανόνες με καθολική και δεσμευτική ισχύ για όλους τους κοινωνούς.
    Φυσικά ΟΧΙ στο νομοσχέδιο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:28 | Νέλλα Γιατράκου

    Επιτέλους! Κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Ναι στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα τεκνοθεσίας. Ναι στην ισότητα, τη συμπερίληψη, το τέλος των διακρίσεων, την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όχι, στο σκοταδισμό, την ανισότητα και τις διακρίσεις εις βάρος κοινωνικών ομάδων.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:14 | ΕΥΔΟΚΙΑ

    ΔΙΑΦΩΝΩ με το νομοσχέδιο. Δεν έχει συμβεί ΠΟΤΕ από καταβολής κόσμου να γεννηθεί ανθρωπος είτε αγόρι είτε κορίτσι, από ανθρώπους που έχουν το ίδιο βιολογικό φύλο.
    Αν καταφέρετε άνθρωποι που έχουν το ίδιο βιολογικό φύλο να τεκνοποιήσουν, τότε αυτά τα παιδιά τους ανήκουν.

    ΟΛΑ τα παιδιά από καταβολής κόσμου που γεννήθηκαν, γεννιούνται και θα γεννιούνται από ετερόφυλους γονείς, έχουν δικαιώματα και ωφείλετε να τα ρωτήσετε αν επιθυμούν να μεγαλώσουν σε ένα σπίτι με ζευγάρι του ιδίου φύλου για γονείς τους!

    Είναι άκρως αντιδημοκρατικό να αποφασίζετε εσείς για αυτά τα παιδιά, χωρίς αυτά, την ίδια στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία του λαού είναι αντίθετη με ένα τέτοιο κατάπτυστο νομοσχέδιο.

    Σκεφτείτε λίγο:τα δικά σας παιδιά κι εγγόνια θα θέλατε να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο περιβάλλον? Είμαι σίγουρη πως ότι. Κι εσείς οι ίδιοι έχετε μία μητέρα κι έναν πατέρα…..Για όνομα του Θεού τι πάτε να κάνετε? Ξανασκεφτείτε το άνθρωποί μου γιατί υπάρχουν και οι πνευματικοί νόμοι…..

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:01 | Αθανάσιος

    Διαφωνώ. Πρόκειται για σχέδιο νόμου αντίθετο με τους νόμους του Θεού, αντίθετο με τους νόμους της φύσης.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:44 | Δανάη Βαρδαλή

    Χαίρομαι που μου δίνεται η δυνατότητα να εκφράσω τη γνώμη μου, ωστόσο θεωρώ περιττό να χρειάζεται να συμμετέχουμε σε μια τέτοιου είδους διαβούλευση στην τρέχουσα εποχή. Τάσσομαι υπέρ του σχεδίου νόμου και κάθε νομοσχεδίου που προάγει και προστατεύει την εμπράγματη εδραίωση της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης στις κοινωνίες μας.
    Εύχομαι μέσω αυτού, να βοηθηθούν και να έχουν στήριγμα όλοι οι γονείς και υποψήφιοι γονείς, που συνειδητά επιθυμούν και προετοιμάζονται για τη γονεϊκότητα. Και αυτό το νομοσχέδιο να αποτελέσει εφαλτήριο για περισσότερες έννομες δράσεις που αφορούν την προστασία των παιδιών, και ίσως να βοηθήσει ώστε να μπορέσουν να βρουν οικογένειες με αγάπη και ουσιαστική φροντίδα όλα τα παιδιά που αυτή τη στιγμή περιθάλπονται από ιδρύματα και δομές φιλοξενίας

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:45 | Νεκταρία

    ΔΙΑΦΩΝΏ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:13 | Λασκαρακης Παναγιωτης

    Δεν συμφωνώ καθόλου. Και αυτό με το έτσι θέλω να το επιβάλλω, ενώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους, θα με κάνετε να τους απεχθάνομαι.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:34 | Βασιλική

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:28 | ΝΙΚΟΛΑΟΣ

    διαφωνῶ κάθετα. ἡ λέξη μάνα εἶναι ἠ πιό ἱερή ἀπό καταβολῆς κόσμου. ἀπόδειξη : ἄν σέ ἕνα ἐρημονῆσι ἀφήσουμε 50 ἄντρες καί 50 γυναῖκες, σέ 100 χρόνια θά βροῦμε μία ακμάζουσα πολιτεία, ἀλλά ἄν αφήσουμε 50 γυναῖκες καί 50 λεσβίες σέ 100 χρόνια θά βροῦμε μόνο σκελετούς

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:25 | Δημήτριος Αμανατίδης

    Είναι απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφύλων. Προσβάλει την πλειοψηφία των Ελλήνων για να ικανοποιηθεί μια μειοψηφία η οποία την εκτροπή της φύσης θέλει να την παρουσιάσει ως κανονικότητα. Δικαίωμα του καθενός να πιστεύει και να κάνει στον ιδιωτικό του βίο ό,τι θέλει. Το κράτος δεν μπορεί να θεσμοθετεί κάτι που δεν αντιπροσωπεύει τον λαό του, την ιστορία του αλλά προσβάλλει τα ιερά και τα όσια του.Ντροπή για έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που υποτίθεται εκφράζει μια κεντροδεξιά,συντηρητική!ιδεολογία!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:12 | Χ.

    Χίλια ΌΧΙ
    Ο γάμος είναι ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Αυτοί αποτελούν οικογένεια και κάνουν παιδιά. Θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε;
    ΌΧΙ και πάλι ΌΧΙ

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:12 | ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ

    Το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζει κατάφωρα το δικαίωμα του παιδιού να έχει μια μητρική αγκαλιά. Γιατί πρέπει να καταλήξουμε στην τεκνοθεσία; Τι λόγος υπάρχει; Τα παιδιά χρειάζονται για την σωστή ψυχική τους ανάπτυξη και τους δύο γονείς: τον πατέρα και την μητέρα. Όχι γονείς αριθμούς, γονέα Α και Β…Σκεφτείται το δράμα που θα δημιουργηθεί στην κοινωνία από μια πλειάδα παιδιών μέσω…παραγγελίας σε …μια παρένθετη γυναίκα… μητέρας (;) που αναγκάζεται να πουλήσει παιδί! Το παιδί είναι ψυχή, δεν είναι προιόν. Ο Θεός δημιούργησε δύο φύλλα. Τα υπόλοιπα ειναι προτιμήσεις τις οποίες η πολιτεία φροντισε με το σύμφωνο συμβίωσης. Νομίζω οτι το νομικό θέμα καλύπτεται και εάν όχι ας βελτιωθεί το ίδιο το σύμφωνο. Το νομοσχέδιο παραβιάζει τον Νόμο του Θεού, την πίστη και την θέληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Ας σκεφτούν πολύ αυτοί που θέλουν να το ψηφίσουν.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:45 | Κλειώ

    Διαφωνώ με το νομοσχέδιο!! Δεν δεχόμαστε τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ούτε την υιοθεσία παιδιών από αυτούς.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 15:19 | ΕΛΕΝΗ ΜΠ

    ΣΥΜΦΩΝΩ!
    Οι νόμοι ρυθμίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις και προσαρμόζονται στις κοινωνικές και άλλες συνθήκες, συχνά με καθυστέρηση. Το μόνο που κάνει το εν λόγω σ/ν είναι να ρυθμίσει σχέσεις που υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, δίνοντας τη νομική δυνατότητα σε ανθρώπους να αλληλοδεσμεύονται και να δεσμεύονται έναντι εντός τρίτου, ενός παιδιού. Ακατανόητο γιατί αυτό να προκαλεί τόση οργή σε ανθρώπους που είναι εκτός πεδίου εφαρμογής του. Τι θέλουμε από αυτούς που μας μεγαλώνουν, τι οφείλουμε σε αυτούς που μεγαλώνουμε; Αγάπη και υπευθυνότητα. Ψυχολογικά προβλήματα δεν προκαλεί η ίδια η διαφορετικότητα αλλά η αντιμετώπισή της από τον περίγυρο.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:38 | Νίκος Τ.

    Να ασχοληθείτε με τα προβλήματα των φυσιολογικών οικογενειών που παλεύουν να μεγαλώσουν παιδιά χωρίς καμία υποστήριξη. Να μεριμνήσετε για τις οικογένειες που διαλύονται γιατί δεν έχουν ποιος να κρατήσει τα παιδιά, να τα διαβάσει, να τα τρέξει στα φροντιστήρια για να ανταπεξέλθουν στη διαλυμένη παιδεία. Εφόσον κάποιος επιλέγει σχέσεις με το ίδιο φύλο να ξεχάσει την οικογένεια. Δηλαδή τι υπάρχει στη συνέχεια; Να αναγνωρίσουμε δικαιώματα και σε παιδεραστές, κτηνοβάτες και λοιπούς διεστραμμένους; Δεν είναι τυχαίο ότι προωθούνται όλα μαζί, τα μη κρατικά «πανεπιστήμια» δηλ.μαγαζιά πτυχίων, η εκτός σχεδίου δόμηση και πολλά άλλα που αποδομούν ό,τι κατάφερε να μείνει όρθιο. Και φυσικά η ακρίβεια που οφείλεται κυριως στις τεράστιες στρεβλώσεις και κυριαρχία συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Μία οικονομία μεσαζοόντων και όχι παραγωγής, μία οικονομία αυθαιρεσίας και μαύρου χρήματος σε όλες τις δραστηριότητες.Το ανήκομεν εις την Δύσιν του μεγάλου Καραμανλή το κουρελιάσατε στη δήθεν ισότητα των Λοατκι. Είναι τόσα πολλά που μας χωρίζουν από τη Δύση που σίγουρα αυτό δεν κάνει καμία διαφορά.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:18 | αννα

    OXI!!!

    Δεν μπορεί η ψυχασθένεια του καθενός να βαπτίζεται δικαίωμα στην ισότητα. Ούτε να γίνεται νόμος του Κράτους αγνοώντας την Ελληνική κοινωνία, και τον λόγο του Θεού. Αλήθεια, δεν τον φοβάστε καθόλου;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:38 | Ηλίας

    Διαφωνώ κάθετα με το νομοσχέδιο.Προκειται για θεσμοθέτηση της αμαρτίας.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:24 | Σταμάτης

    Επιτέλους το Ελληνικό θα αρχίσει να σέβεται το ίδιο του το Σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα δίνοντας ίσα δικαιώματα σε όλους του τους πολίτες.
    Επιπλέον είναι υποχρέωση του κράτους να προστατέψει με κάθε τρόπο τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών όπου σήμερα ενώ έχουν δυο γονείς συνδέονται νομικά μόνο με τον ένα και ο άλλος είναι «φάντασμα»
    .
    Είναι κρίμα να μην σκέφτονται όσοι με διαφορά ανόητα επιχειρήματα θέλουν να συνεχίσει Φώτη η διάκριση, πως ενισχύοντας ένα κράτος διακρίσεων αύριο θα είναι οι ίδιοι και τα παιδιά τους θύματα αυτού του τρόπου παρέμβασης και επιβολής.

    Εδώ το θέμα δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά όλους όσους αύριο μπορεί να κριθούν ανάξιοι να μεγαλώνουν παιδιά λόγω μόρφωσης, πεποιθήσεων, καταγωγής κτλ.

    Επιτέλους ας σταματήσουμε την εκκόλαψη του νεοφασισμού πριν τον βρούμε μπροστά μας.

    Μπράβο στην κυβέρνηση που ακολουθεί την σωστή πρακτική.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:18 | Δημήτρης

    Είμαι κατά αυτής της δαιμονικής ανωμαλίας, σύντομα θα έρθει και η ουράνια απάντηση σε όλα αυτά και δεν θα μας αρέσει καθόλου.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:08 | Μερσινη Καλογήρου

    Διαφωνώ καθώς Ο Θεός έπλασε Αρεν και θυλη και Ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός, οτιδήποτε άλλο είναι ψυχική ασθένεια. Καλη μετάνοια Ο Κύριος Ημων Ιησούς Χριστός, Ο Βασιλεύς Της Δόξης ανέβηκε εκουσίως στον Σταυρό για την σωτηρία μας!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:52 | Μπανταλας Αθανάσιος

    Κάτω τα χέρια από την ελληνική οικογένεια.θα μας βρείτε μπροστά σας

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:20 | Στέλλα

    Στο βιβλίο της Γένεσης λέει:»Και εποίησεν ο Θεὸς τὸν άνθρωπον,άρσεν καὶ θήλυποίησεν αυτούς και ευλόγησεν αυτούς ο Θεός λέγων· αυξάνεσθε και πληθύνεσθε, γεμίσατε όλην την γην και γενήτε κύριοι αυτής».
    Στο ίδιο βιβλίο (κεφ 19,1-28)λέει για τα Σόδομα και τα Γόμορρα τα οποία είχαν βουτηχτεί στην αμαρτία της ομοφυλοφιλίας:»Καί ο Θεός έβρεξε από τόν ουρανό «θείον καί πύρ», μέ τα οποία κατέστρεψε τάς πόλεις ταύτας καί πάσαν τήν περίχωρον καί πάντας τούς κατοικούντας εν ταίς πόλεσιν».
    Στο βιλίο του Λευϊτικού,στο 18ο Κεφάλαιο, στόν 22ο στίχο λέει:»μετά άρσενος ού κοιμηθήση κοίτην γυναικείαν» δηλαδή δέν επιτρέπεται αρσενικός μέ αρσενικό νά κάνουν αυτό τό αμάρτημα, σάν νά είναι ο ένας γυναίκα.Τέλος, στό Λευϊτικον στο Κεφάλαιο 20, στόν στίχο 13 λέει:»ος αν κοιμηθη μετά άρσενος κοίτην γυναικός,βδέλυγμα εποίησαν αμφότεροι».
    Ο ίδιος ο Θεός χαρακτηρίζει την πράξη της ομοφυλοφιλίας βδελυκτή και σιχαμερή.Ποιοί είμαστε εμείς που θα αντιστρέψουμε το νόμο του Θεού και θα νομιμοποιήσουμε τη διαστροφή;;;ποιοί είμαστε εμείς που θα πάμε ενάντια στις εντολές του;;;Θέλουμε την αμαρτία στη ζωή μας και τον Θεό στην άκρη!!!
    Να μην αναρωτιόμαστε μετά γιατί ο Θεός είναι απών στις νόσους,τις πυρκαγιές,τις πλημμύρες,τα δυστυχήματα και την όλη μαυρίλα…..
    Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Μας ταρακουνάει κι εμείς κοιμόμαστε…
    Ειμαι κατά του νομοσχεδιου της ομοφυλοφιλίας!!!!!
    Καλή μετάνοια….

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:34 | Αθηνά

    Διαφωνώ ριζικά.
    1) Αν ένα κράτος θέλει να εξαφανιστεί από τον χάρτη, δεν έχει παρά να αποσαθρώσει το κοινωνικό οικοδόμημά του. Και βάση της κοινωνίας -κατά την Κοινωνιολογία- είναι η πυρηνική οικογένεια: πατέρας-μητέρα-παιδιά.
    2) Αν μάλιστα οι ομόφυλοι υιοθετήσουν και παιδιά, καταστρατηγούν βάναυσα το δικαίωμα των παιδιών να έχουν πατέρα και μητέρα. Μήπως δεν πήρατε είδηση ότι στην Αμερική τέτοια ενήλικα ήδη πια παιδιά κάνουν αγωγή μήνυσης κατά των θετών «γονέων» τους;
    Γιατί τα αποκρύπτετε αυτά από τον λαό;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:50 | ΜΑΡΜΟΥΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

    Όχι στο έκτρωμα… Με ποιο δικαίωμα θα δίνουν παιδιά ορφανά σε παρα φύση άτομα. Τα παιδιά αυτά πρέπει να προστατευτούν είναι τα παιδιά κάποιων που συνήθως δεν είναι πλέον στη ζωή. Οι γονείς έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ορίζουν την τύχη των παιδιών τους, ως την ενηλικίωση τους. Προτείνω όταν γεννιέται ένα παιδί να δηλώνεται στο μαιευτήριο από τους γονείς (όπως δηλώνεται το επίθετο και η πιθανή ονοματοδοσία), εάν επιτρέπεται, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη , η υιοθεσία ή όχι από ομοφυλόφιλους. Εάν οι γονείς είναι αρνητικοί, να είναι δεσμευτικό όσο τα τέκνα είναι ανήλικα, ακόμη και εάν οι γονείς δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Για τα παιδιά αποφασίζουν οι γονείς τους και μόνο και όχι τα κανάλια και οι μη φυσιολογικοί που προβάλονται ως «πρέπει’.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:39 | Ανθη

    Όχι για κανέναν λόγο δεν συμφωνω! Τα αυτονόητα να λέμε;

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:33 | Μαρία

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ.
    ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΞΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ.ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΥΑΡΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΘ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΟΛΕΘΡΙΕΣ.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:39 | Παναγιώτης Ανδρεαδακης

    Αυτό δεν είναι νομοσχέδιο , είναι κοροϊδία για τα χιλιάδες άτεκνα ζευγάρια που περιμένουν χρόνια και χρόνια να πάρουν ένα παιδάκι. Δε σας πήρε ο πόνος για δικαιώματα αυτών των ζευγαριών;;; Ξέρετε και ξέρουμε και ξέρετε ότι ξέρουμε , αλλά δε σας νοιάζει μπροστά στα αφεντικά σας, αλλά θα λειτουργήσουν οι ο πνευματικοί νόμοι και στις δικές σας οικογένειες…

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:43 | Σοφία Δ.

    Διαφωνώ. Ο θεσμός της οικογενείας ήταν σεβαστός από πάντα στην Ελλάδα. Και δεν λογίζεται οικο-γένεια η συμβίωση δύο ατόμων του ιδίου φύλου, που δεν μπορούν να παράγουν γένος, αφού η τεκνοποιία στη φύση είναι δυνατή μόνο μεταξύ ανδρός και γυναικός.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:24 | Δημήτρης

    Καλησπέρα,
    Επειδή πολύς λόγος γίνεται για την αγάπη και πολλά γίνονται εξ ονόματος της αγάπης θα πρέπει να πούμε ότι για να είναι πραγματική η αγάπη πρέπει να είναι εν αληθεία και επειδή η μόνη αλήθεια είναι ο Χριστός, οποία αγάπη δεν έχει την αλήθεια του Χριστού καταντάει να είναι ψέμα και μίσος.
    Επειδή η εν λόγω πρόταση νόμου δεν περιέχει την αλήθεια του Χριστού είναι ένα ψέμα, για αυτό και πρέπει να αποσυρθεί ή τουλάχιστον να καταψηφιστεί αν έρθει στο κοινοβούλιο.
    Καλή μετάνοια σ όλους μας.
    Λοιπόν χίλια ΟΧΙ!!!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:11 | Ioanna

    Ζητώ δημοψήφισμα

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:06 | Ειρήνη

    Δυστυχώς απομακρυνθήκαμε τόσο πολύ από τον Θεό,που δε μπορούμε να διακρίνουμε την αμαρτία,και είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε με αυτό το νομοσχέδιο.Ας μας φωτίσει ο Θεός

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:47 | Ατσίρα Αταλί Αθανασιάδη

    Δεν συμφωνώ απόλυτα! Ο Θεός έπλασε άνδρας και γυναίκα για να κάνουν το θέλημα του Θεού ανάμεσα στην οικογένεια και τα παιδιά που είναι το μεγαλύτερο δώρο! Φυσιολογικές οικογένειες μόνο αυτό!!! Η Παναγία σκεπάζει την Ελλάδα μας! Η Αγία Τριάδα ευλογεί την Ελλάδα μας! Δόξα τω θεώ παντού ένεκεν!!!! Ιησού Χριστό νικά!

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:12 | Φώτης Αστερίου

    Παράδοξο είναι το ότι οι ομοφυλόφιλοι (κι οι φιλικοί προς το ν/σ ετεροφυλόφιλοι) καλούνται να απαντούν σε (κακόβουλες) ερωτήσεις συνεχώς.

    Μερικοί/ές συνεχίζουν να θεωρούν ότι τα θρησκευτικά πιστεύω τους πρέπει να αφορούν και όλους τους άλλους (και κυρίως τις μειονότητες), μια εντελώς αντιδημοκρατική λογική!

    Ο κόσμος προχωρά μπροστά και κάποιοι/ες εδώ μέσα συνεχίζουν με απαίτηση να ισχύσουν κανόνες, που θα είχαν εφαρμογή μόνο στην περίπτωση θεοκρατικών καθεστώτων. Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι κι ούτε θα γίνει θεοκρατία!

    Συμφωνώ και με την επισήμανση άλλου σχολιαστή ότι οι επισημάνσεις για τυχόν νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο καλό θα ήταν να αναδεικνύονται και να μην χάνονται ανάμεσα στις (συνήθως) εντελώς αναιτιολόγητες κραυγές του «όχι» (ούτε ο αγαπημένος σας δικτάτορας Μεταξάς δεν άρθρωσε τέτοιο «όχι» βρε παιδιά, κόψτε κάτι, τόση αντίσταση στους «νεοταξίτες κατακτητές» θα σας πέσει βαριά στο τέλος).

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:21 | Αθουσακης Νίκος

    Οι διατάξεις καθιερωνουν την ανισότητα, καθώς γίνονται αποδέκτες και νομιμοποιουνται παράνομες υιοθετησεις. Επιβραβευεται η παρανομία και η κάθε εκ πλαγίου τακτική. Και βέβαια ο μόνος τρόπος είναι η θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφιλων.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:12 | Παναγιώτα Σ.

    Διαφωνώ με το απαράδεκτο νομοσχέδιο που καταργεί τα όσια και τα ιερά του Ελληνισμού.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:14 | Παναγιωτα

    Διαφωνω καθετα με ολα τα άρθρα του νομοσχέδιου.
    Ο θεσμος της οικογένειας θα δηλητηριαστεί αφού θα στηρίζεται σε ενα παθος,στην αμαρτία.
    Ο Κύριος έπλασε τον Αδαμ και την Ευα και έδωσε την ευλογία Του να πληθαίνουμε. Οτιδήποτε διαφορετικό ειναι μη φυσιολογικό. Η οικογενεια μπορεί να θεμελιωθεί μονο με την εν Χριστω αγάπη των μελών της .
    Απαριθμείτε στον νομοσχεδιο τις «προοδευτικες» χώρες που εχουν περασει στο συνταγμά τους αντιστοιχες «ισότητες» . Ξεχνατε ομως οτι η Ελλάδα ειναι Ορθοδοξη και με το τριπτυχο Πατριδα, Θρησκεια, Οικογενεια καταφερε με την βοήθεια του Θεού να φτασει ως εδω σημερα.

  • 28 Ιανουαρίου 2024, 14:44 | ΜΑΡΙΑ

    ΜΟΝΟ σε μένα κάνει (ΑΡΝΗΤΙΚΗ!!) εντύπωση το ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ τρέχει η κυβέρνηση τα σχέδια της που ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ!!τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας????1. Μεταναστευτικά 2. Φορολογικά 3.Φαμος ομόφυλων…και μη μου πείτε οτι είμαι τίποτα εθνικίστρια!!ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑ !!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ και εγώ…
    Διαλύεται το αρχαιότερο και σοφότερο έθνος του πλανήτη με ταχύτητα φωτός!!!