ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α’ ΣΚΟΠΟΣ – ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Άρθρο 1 Σκοπός

 

Ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ιδίου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:52 | Ειρηνη

    Η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα ειναι καλυμμένη απο την πολιτεία για να συναψει συμβίωση. Η ιδια η φυση τους απαγορευει να αναπαραχθουν αρα οταν αποφασισαν να στραφουν εναντια στην φυση τους το γνωριζαν καλα αυτο, τωρα τι ακριβως θέλουνε;;; Δηλαδη ηθελα να ειμαι σκυλος και πρεπει να υποχρεωσω τον κοσμο να επικοινωνει μαζι μου γαβγίζοντας… Ας παω να ζησω με τα σκυλια και ας αφησω τους ανθρώπους στην ησυχια τους. Η κυβερνηση εχει μεγαλη αλαζονεία και θα την πληρωσει πολυ ακριβα! Εδω ειναι ελλαδα χωρα ορθόδοξη οπου Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι εχουν ποτισει με το ορθοδοξο αιμα τους για να αλλωνιζουμε εμεις σημερα.Θα πληρωσουμε πολυ σκληρα ολοι μας αυτην μας την εκμηδενιστικη συμπεριφορα και αδιαφορια ως προς την ενδοξη ταυτοτητα μας. Σε οσους δεν κανει η παραδοσιακή Ελλαδα μπορει να παει οπου αλλου θελει! Ετσι θα ειμαστε ολοι ευτυχισμενοι!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:09 | Πηνελοπη

    Οχι σε ενα νομοσχεδιο ανηθικο,βομβα στα θεμελια του κρατους κ αντιθετο με τον νομο του Θεου.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:56 | Μαρία

    Επιτέλους! Θετική εξέλιξη… Μια κοινωνία που πρέπει να πάει μπροστά,να κοιτάξει μπροστά! Ισότητα και ανθρωπιστικά δικαιώματα πρέπει να είναι βασικοί στόχοι για να μπορέσει μια κοινωνία να προχωρήσει! Ναι στο νομοσχέδιο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:12 | Πηνελοπη

    Επαισχυντο νομοσχεδιο.Υποκριτες,νομιμοποιησατε τις 300.000 αμβλωσεις κ τωρα κοπτεσθε για τα παιδια των ομοφυλοφιλων.Οτιδηποτε ανηθικο,το κανατε νομο του κρατους!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:37 | ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ

    ΦΥΣΙΚΑ και συντάσσομαι ΥΠΕΡ της ψήφισης του νομοσχεδίου! Τα ομόφυλα άτομα είναι πολίτες αυτής της χώρας και, πάνω από όλα, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:07 | Παρασκευη Προυφλια

    Συντασσόμενη με την Αγία μας Εκκλησία,
    λέω όχι στο νομοσχέδιο αυτό.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:57 | Πηνελοπη

    Επαισχυντο νομοσχεδιο.Βομβα στα θεμελια της πατριδας κ της οικογενειας.Υποκριτες,Νομιμοποιειτε τις 300.000 αμβλωσεις τον χρονο κ ταχα μου κοπτεσθε για τα παιδια των ομοφυλοφιλων ή οσα προτιθεσθε να τους δωσετε παρανομα κ με πλαγια μεσα.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 18:50 | Εύη Βαζακιδου

    Ισότητα και όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαφορετικότητα. Ναι στο νομοσχέδιο, θα έπρεπε να είναι σε εφαρμογή εδώ και πολύ καιρό! Η χώρα μας είναι άδικη και εγκληματική σε πολλαπλά επίπεδα όσον αφορά τα ανθρωπίνα δικαιωμάτα!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:45 | Φωτεινη

    Αυτός ο νόμος είναι ταφόπλακα για Ελλάδα.Αυτά τα ζευγάρια που είναι μια φούχτα στην Ελλάδα δεν είναι δυνατών να καταργήσουν το νόμο της φύσης .Πως να τεκνοποιηθει μια παρένθετη μητέρα με πληρωμή ένα παιδί για ένα ομόφυλο ζευγάρι.Αυτό το παιδάκι σε λίγα χρόνια να καταλάβει ότι ήρθε σε αυτό το κόσμο με πληρωμή .Στο σχολείο,στο παιδικό σταθμό να βλέπει τα παιδάκια που έχουν κανονική παραδοσιακή οικογένεια με την μαμά και την μπαμπά .Στα παιδάκια αυτά να λείπουν χάδια της μητέρας η στοργή του πατέρα(εξαρτάται τι οικογένεια δυο πατεράδες η δυο μανάδες)Με αυτό το νόμο καταργούν το σημαντικό ρόλο -ρόλο της μητερας(ρόλο της γυναίκας)Θέλουν να την έχουν μια γυναίκα σαν μηχανή παραγωγής παιδιών.Που πάμε,που βαδίζουμε;;;;Ενάντια της φύσεις ,ενάντια της λογικής .Υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης .Τους καλύπτει μια χαρά .Ο καθένας στο σπίτι έχει δικαίωμα να κάνει ότι θέλει .Είναι απαράδεκτα αυτά τα πραιδπαραδ που γινουνται κάθε χρόνο και που ομοφυλόφιλα ζευγάρια φωνάζουν πολλές φορές συνθήματα -Κατάργηση παραδοσιακής οικογένειας ,να φορούν σε αυτές εκδηλώσεις προκληκτηκες στολές .Ο κύριος Μητσοτάκης είπε ότι ανήκουμε στη Δύση .Δεν είμαστε ώμος άθεοι ,όπως πόλοι στη Δύση .Είμαστε χιλιετίες Χριστιανοι Ορθοδωξοι .Και η θρησκεία μας ξεκάθαρα λέει για ρόλο και της γυναίκας και του άνδρα .Δεν είμαι ούτε ομοφοβική ούτε παράλογη .Δεν μπορούμε να νομοθετήσουμε όλα ότι ζητάει η ΕΕ.Νομίζω ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη να αποφασίζει ότι συμφέρων έχει ο λαός .Και η κυβέρνηση έχει ξεχάσει ότι εμείς την εκλέγουμε .Αυτός ο νόμος είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα .Σωστά να πράξει πρέπει να κάνει δημοψήφισμα .Ο λαός να αποφασίσει και όχι η Βουλή .Όπως γίνετε στα δημοκρατικά κρατια .Γιατί τα τελευταία αμφισβητούμε πλέον αν υπάρχει και η Δημοκρατία .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:12 | Γεώργιος

    Ας σκεφτούμε οι πρόγονοί μας τι θα ήθελαν…
    Για ποιον λόγο καθυστερούν οι υιοθεσίες σε φυσιολογικά ζευγάρια και τώρα πρέπει να ανοίξουμε την «κερκόπορτα» στους ομοφυλοφιλους…
    Ας σοβαρευτούμε λίγο …
    Κατά και πάλι κατά…

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:12 | ΣΚ

    Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα υπήρχαμε, υπάρχουμε, και θα υπάρχουμε. Τα δικαιώματά μας δε θα έπρεπε να είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση.

    «Equal rights for others does not mean fewer rights for you. It’s not a pie.»

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:18 | Νίκος Μ..

    Aναφαιρέτο δικαίωμα του κάθε πολίτη/ατόμου η δημιουργία οικογένειας. Ας ξεπεράσουμε αναχρονιστικές ιδεοληψίες. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές σε παιδιά μεγαλωμένα σε ετεροφυλικές και ομοφυλικές οικογένειες. Το σημαντικό είναι να υπάρχει η αγάπη, η φροντιίδα και ο αλληλοσεβασμός μέσα στην οικογένεια ανεξαρτήτου τύπου.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:44 | ΛΑΜΨΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Τα παιδιά συνήθως έχουν ως πρότυπο τούς γονείς τους. Εάν οι γονείς φυσικοί ή όχι διάγουν βίον που εμπεριέχει κινδύνους για την υγιή φυσική και ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών καλό είναι να μη είναι σε άμεση ή έμμεση επαφή με παιδιά. Ειδικά στην περίπτωση όπου συμβιώνουν με δύο μπαμπάδες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟ να δημιουργούν την πεποίθηση με την πάροδο του χρόνου ότι αυτό είναι ηθικό και καλό. Είναι σαν να βάζουμε παιδιά πολύ κοντά στην φωτιά προσδοκώντας ότι δεν θα πάθουν το παραμικρό. ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ για δική τους ευχαρίστηση ας κάνουν όσα θέλουν. Κυριολεκτικά είναι άδικο και κακό να βλέπουν θηλυπρεπείς μπαμπάδες να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών ενός εκάστου εκ των βουλευτών, θερμά παρακαλώ να ενδιαφερθούν επί της ουσίας για βελτιώσεις στο νομοσχέδιο αυτό.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:41 | Ηλίας Γκότσης

    Η ισότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θα έπρεπε να μπει καν σε διαβούλευση! Οι ζωές των ανθρώπων δεν μπορούν να καθορίζονται με βάση θρησκευτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις!
    Η δημοκρατία επιβάλλει την ψήφιση του νομοσχεδίου

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:42 | Στέλλα Μ.

    Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο δικαίωμα να παντρευτούμε αυτόν που αγαπάμε και να αποκτήσουμε ένα παιδί. Το παιδί χρειάζεται στοργή, υποστήριξη και αγάπη. Όλα τα άλλα είναι κολλήματα πολύ συντηρητικών ανθρώπων που δεν τους είναι σημαντική η πραγματική ευτυχία ενός παιδιού αλλά το τι θα πει η θεία από το χωριό που μπορεί να έδινε κ μερικές ξυλιές στο παιδί της για να στρώσει.
    Επιτέλους καιρός ήταν. Θα περάσει επιτέλους και ένα νομοσχέδιο μετά από πολλά χρόνια που είναι υπέρ των πολιτών αυτής της χώρας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:36 | ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Συντασσομενη με την Αγία εκκλησία μας λέω όχι στο νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:07 | Στέργιος Συρμόγλου

    Επιτέλους ισότητα για όλα τα άτομα στη χώρα μας!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:43 | Ιωάννα

    Επιτέλους! τα αυτονόητα. Άντε να προχωράμε, γιατί είχαμε μείνει πίσω σε αυτά τα θέματα. Είναι απολύτως αυτονόητη η ισότητα στον γάμο. Κανείς δεν έχει δουλειά να κρίνει ποιον/ποιαν διαλέγω για σύζυγο. Απέναντι στο κράτος πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, αυτή είναι η έννοια της ισονομίας. Αν ήμουν στη Βουλή, θα το ψήφιζα με χέρια και με πόδια

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:44 | Μαρία

    Έρχεται αυτό το νομοσχέδιο για να καλύψει υποτίθεται τα κενά που έμειναν ανοιχτά με το σύμφωνο συμβίωσης. Πάλι θα ψηφιστεί ένα λειψό νομοσχέδιο;

    Προβλέπεται τι θα συμβεί στις περιπτώσεις που ένα τρανς άτομο έχει ήδη παιδιά και έχει αλλάξει τα στοιχεία του; Αλλάζουν τα στοιχεία στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών; Ή θα συνεχίσει να αναγράφεται ένας ανύπαρκτος γονέας;

    Προβλέπεται τι θα συμβεί με τα ζευγάρια γυναικών τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με το οποίο εξαιρούνται από την υποβοηθουμενη αναπαραγωγή; Θα συνεχίσει να υφίσταται αυτή η διάκριση και στον γαμο;

    Προβλέπεται τι θα συμβεί με τα ομοφυλα ζευγάρια τα οποία θέλουν να αποκτήσουν παιδιά μέσω παρένθετης κύησης; Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται μόνο σε αγαμες γυναίκες, ετεροφυλα έγγαμα ζευγάρια και ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Αυτό ήδη συνιστά διάκριση και αντί να διορθωθεί, παραμένει ως έχει;
    Σε περίπτωση που ένα ομοφυλο ζευγάρι θελήσει να αποκτήσει παιδί μέσω παρενθετης κύησης, δεν θα προβλέπεται καμία απόφαση που θα καλύπτει το παρένθετο άτομο, τα έξοδα κυοφοριας, τοκετού και λοχειας ή τυχόν νοσηλείας κλπ.

    Με μια αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να βρει άρθρα που παρουσιάζουν την Ελλάδα ως έναν από τους δημοφιλεστερους προορισμούς για αλλοδαπές αιτούσες μητέρες για την απόκτηση τέκνου μέσω της διαδικασίας της παρενθετης κύησης.
    Είναι σαν να λέμε «κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας».
    Αντί δηλαδή να προβλέψουν ένα νόμο ώστε να προστατευεται από το κράτος το δικαίωμα για όλους στην παρένθετη κύηση, συνειδητά το κάνουν παράνομο.

    Ας ελπίσουμε να διορθωθούν οι ελλείψεις μέχρι την ψήφιση και να μην περιμένουμε άλλα 10 χρόνια μέχρι να καλυφθούν πάλι τα κενά.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:31 | Νίκος Π

    Σεβόμενος την έννοια του γάμου που είναι σύζευξη σωματική ψυχική και πνευματική μεταξύ γυναικός και ανδρός, δεδομένου ότι ότι παιδιά είναι συμβάν της ερωτικής πράξης μεταξύ άνδρα και γυναίκας και όχι δικαίωμα, αντιλαμβάνομαι ότι το νομοσχέδιο βασικά αποσκοπεί στο να επεκτείνει την χρήση παρένθετων μητέρων στους ομοφυλόφιλους, εμπορευματοποιώντας ακόμη περισσότερο το γυναικείο σώμα. Ταυτόχρονα συντασσόμενος ταυτόχρονα με την Αγία μας Εκκλησία ,
    λέω όχι στο νομοσχέδιο αυτό.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:17 | Katerina

    ΟΧΙ ΟΧΙ ΟΧΙ!!! Όποιος προσπαθεί να επιβάλλει τα θέλω τους στους υπόλοιπους με το ζόρι είναι φασίστας και ρατσιστής κατά των γυναικών εφόσον την βλέπει ως ον τεκνοποίησης!! Έχεις το σύμφωνο συμβίωσης! Είσαι μια χαρά καλυμμένο!! Τα παιδιά να τα αφήσετε ήσυχα, υιοθετήστε αδέσποτα να κάνετε χάρη και στις φιλοζωικές!!
    ΥΓ έγκριση γιατί να πάρει το σχόλιο;; Δημοκρατία ή τυραννία έχουμε;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:13 | Aθηνά

    Όχι στο νομοσχέδιο….δικαίωμα στην ανωμαλία έχει ο καθένας αλλά δεν μπορούμε κάθε ανωμαλία να την νομοθετούμε κιόλας!! Με την ίδια λογική που ακολουθεί η κυβέρνηση ας προχωρήσει και στην νομική κατοχύρωση της ζωοφιλίας(κτηνοβασίας)!! Δικαιώματα δεν έχουν και οι ζωόφιλοι(κτηνοβάτες);;;; Ή μήπως εκεί σας πειράζει γιατί έχει να κάνει με ζώα και όχι με ανθρώπους και όλοι οι φιλόζωοι και οι φιλοζωικές θα αντιδράσουν και δίκαια θα αντιδράσουν ενώ τώρα που αντιδρούν οι σωστοί οικογενειάρχες σας κακοφαίνεται εσάς που υποστηρίζεται την ανωμαλία της ομοφυλοφιλίας;;;;;;;;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:03 | Γεώργιος

    Ποιός σας εξουσιοδότησε κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης να αλλάξετε την φύση; ΟΧΙ στο νομοσχέδιο που θέλει να νομιμοποιήσει την ανομία. Με έναν νόμο δεν γίνεται φύση το παρά φύση, ούτε ομαλή η ανωμαλία!
    Κατ΄ αρχήν μάθετε την έννοια του ομοφύλου και του ομοφυλοφίλου. Οι κίναιδοι είναι ομοφυλόφυλοι αφού φιλούν το ίδιο φύλο! Είστε Έλληνες εσείς που συντάξατε αυτόν τον ανήθικο νόμο; Είναι αδικαιολόγητη σε σας η άγνοια της ελληνικής γλώσσας.
    Η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία όχι μόνο κατά τον νόμο του Θεού αλλά και κατά την ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία.
    Όχι λοιπόν στο ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:28 | Λιαμπότη Αικατερίνη

    Διαφωνώ με το παραπάνω νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:51 | Χριστίνα Κ.

    Δεν συμφωνώ. Οι ομοφυλόφιλοι έχουν ίσα δικαιώματα με όλους τους ανθρώπους στην υγεία, την παιδεία, την εργασία και με το σύμφωνο συμβίωσης έχουν την ασφάλεια που επιθυμούσαν.Ο γάμος είναι η ένωση ανδρός και γυναικός και η φύση θέλει σπερματοζωάριο και ωάριο για την δημιουργία ενός νέου ανθρώπου. Οτιδήποτε άλλο είναι παραφυση. Εάν επιτραπεί ο γάμος και η τεκνοθεσια σε ομοφυλόφιλους γιατί να μην θεωρηθεί φυσιολογικό και η παιδεραστία,η κτηνοβασια, η αιμομιξία;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:15 | Χρήστος

    Είμαι κάθετα αντίθετος. Η Οικογένεια αποτελείται από άντρα γυναίκα και παιδιά. Οτιδήποτε άλλο είναι παραφίσιν. Ας προσέξει η κυβέρνηση και το κόμμα της νέας δημοκρατίας διότι με αυτά που κάνει, δεν πρόκειται να μην ξαναψηφίσω. Α στηρίξει τις οικογένειες, λόγω του τεράστιου προβλήματος του δημογραφικού και ας αφήσει την συγκεκριμένη μειοψηφία στο πάθος της.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:34 | Δήμητρα

    Διαφωνώ απόλυτα. Δεν δεν δυνατό να δεχτούμε για φυσιολογικό κάτι που δεν είναι. Όπως δεν ισχύει και αυτό που πολλοί λένε έτσι γεννήθηκε. ΟΧΙ δε γεννήθηκε έτσι η ομοφυλοφιλία είναι προσωπική επιλογή.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:58 | Αναστασία

    Η ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν θα επρεπε καν να ερωτηθούμε για τα αυτονόητα!!!!! Ναι στο νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:46 | Μαρία

    Εφόσον είμαι νόμιμος πολίτης αυτής της χώρας και τηρώ τις υποχρεώσεις μου προς αυτό θα έπρεπε να έχω πλήρης πρόσβαση σε όλα τα δικαιώματα. Η μη θέσπιση αυτού του νόμου θα οδηγήσει στην μετανάστευση των λοατκι ατόμων της χώρας.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:43 | Ανδρέας

    Δεν είμαστε ανώμαλοι .Δεν θέλουμε κοινωνία ανωμάλων. Θέλουμε την κοινωνία που μας άφησαν οι πατεράδες μας. Αυτήν την κοινωνία να παραδώσουμε στα παιδιά μας.Αυτοί που θέλγονται από την ανωμαλία δεν έχουν να επιδείξουν άλλο πολιτισμικό επίτευγμα. Ο Ελληνικός πολιτισμός έχει βαθιές και μακραίωνες πολιτιστικές ρίζες δόξας και πραγματικής προόδου. Δεν αξίζει τέτοιας τύχης.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:40 | Κορίνα

    Η ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα. ΝΑΙ στο νομοσχέδιο. Πάμε δυνατά.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:57 | Χαράλαμπος

    Ναι

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:39 | Δημητρης Βαμβακαρης

    Ανεκαθεν η ομοφυλοφιλία ηταν ψυχικη ασθένεια, τσσοταμενη μαζι με την παιδοφιλία και την ζωοφιλια στις ονομαζομενες παραφιλιες!!Την τελευταία 30ετια με οργανωμενο τροπο, μεγαλα συμφέροντα μεσω κυριως των ΜΚΟ που χρηματοδοτούν, αλλαξαν αρδην με δηθεν επιστημονικες μελετες και αλλους τροπους τα μεχρι τουδε.
    Θεωρω οτι μπορουν ελευθερα να κανουν οτι θελουν με τις ερωτικές επιθυμιες τους οι ομοφυλόφιλοι, πλην ομως η επιθυμία τους αυτη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!
    Συντασσομαι με την χριστιανορθοδοξη και ταυτόχρονα με την κατά φύσιν θεση για την οικογενεια και ειμαι εναντιος στο νομοσχεδιο αυτο!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:41 | Χρήστος

    Ούτε νοικιασμένες μητέρες ούτε δυστυχισμένα παιδιά που δεν έχουν ούτε πατρικό ούτε μητρικό πρότυπο την ίδια ώρα που τόσα ανδρόγυνα παρακαλούν χρόνια ολόκληρα να υιοθετήσουν και τους εμποδίζει η γραφειοκρατία. Αυτό δεν είναι αδικία άραγε;;; Πώς θα καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:28 | Νίνα

    Το μόνο σχόλιο που θα έπρεπε να αναγράφεται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι «ΝΑΙ». Τόσο απλά. Είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να έχουμε ίσα δικαιώματα, ειδικά στη χώρα που περηφανεύεται ότι γέννησε τον πολιτισμό. Πολιτισμός είναι ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, είναι να πολεμάς κάθε μέρα για να έχουν όλοι, έστω, τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Όσοι ετεροφυλόφιλοι νομίζουν πως έχουν γνώμη και δύναμη στη ζωή και το δικαίωμα ανθρώπων στην ευτυχία κάνουν λάθος! Η εκκλησία πρώτη πρώτη θα έπρεπε να βγει να υπερασπιστεί τα ομόφυλα άτομα, στο κάτω κάτω ο Χριστός είναι αυτός που τους αποδέχθηκε και τους αγκάλιασε όλους ανεξαρτήτως θρησκείας, κοινωνικής θέσης, χρώματος κλπ. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού… Ας το θυμηθούμε λοιπόν αυτό. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει τη ζωή του διπλανού του είναι απλά επικίνδυνος για την πολιτεία.
    Τέλος, ίσως όλος αυτός ο θυμός και το μίσος να ήταν χρησιμότερο να προσανατολιστεί σε θέματα που όντως μας αφορούν όλους. Αν σας νοιάζει τόσο πολύ να προστατεύσετε τα παιδιά σας διεκδικήστε δωρεάν υγεία, παιδεία, ασφαλείς μεταφορές, σωστα λειτουργικό κράτος. Αν σας νοιάζει να προστατεύσετε τα παιδιά σας δείξτε τους το σεβασμό, την ενσυναίσθηση, την αλληλεγγύη…ας σταματήσουν επιτέλους η ενδοοικογενειακή βία, η εμφύλιες διακρίσεις, τα στερεότυπα!
    Ανήκουμε όλοι στην οικογένεια των Homo Sapiens και μοιραζόμαστε τον πλανήτη Γη.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:24 | ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

    Συντασσομενη με την Αγία εκκλησία μας λέω όχι στο νομοσχέδιο!!!!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:42 | ΔΩΡΑ Τ.

    Η ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
    Ναι στο νομοσχέδιο. EΠΙΤΕΛΟΥΣ

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:34 | Δημητριος

    Συμφωνώ απόλυτα με το παρόν νομοσχέδιο η ελλάδα ως ευρωπαϊκή χώρα οφείλει βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του οργανισμού ηνωμένων εθνών της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του ελληνικού συντάγματος να ψηφίσει και να κατοχυρώσει τα δικαιώματα της λοάτκι κοινότητας. το δικαίωμα στην ισότητα στην ισονομία στην ισοπολιτεία πηγάζει και μέσα από το ελληνικό σύνταγμα.
    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντώνιο γκουντέρες με αφορμή την ημέρα κατά της ομοφοβίας της αμφιφοβίας και της τρανσφοβίας αναφέρει πως, κάθε επίθεση στα loatki άτομα αποτελεί επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Την οικοδόμηση ενός ειρηνικού και δίκαιου κόσμου στον οποίο όλοι οι άνθρωποι θα είναι ελεύθερη και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα.
    Παρεμπιπτόντως η ετερόφυλη οικογένεια στις ημέρες μας υπαρξιακά φιλοσοφικά θρησκευτικά και δομικά έχει χρεοκοπήσει αυτό άλλωστε διαφαίνεται από την κατάσταση που έχει φτάσει η κοινωνία μας, επομένως δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η σημερινή οικογένεια αλλά παράδειγμα προς αποφυγή.
    Πιστεύω ακράδαντα πώς οι ομοφυλόφιλες οικογένειες θα αποτελούν πρότυπο για τις ετερόφυλες οικογένειες. τι φοβούνται κάποιοι και πολεμάν με τόση μανία; Μήπως και τελικά αποδειχθούν καλύτερες οικογένειες από τις δήθεν πατροπαράδοτες;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:30 | Πέτρος

    Μέχρι το 2024 από αρχαιότητα ο Γάμος ήταν ορισμένος ως σύναψις σχέσις ανάμεσα ανδρός και γυναικός με σκοπό την δημιουργία μιας οικογένειας, αυτό είναι το φυσικό. Αυτό είναι αδύνατο σε ομοφυλοφιλικές σχέσεις, τα παιδιά πρέπει να αναζητηθούν έξωθεν. Τα παιδιά χρειάζονται πατέρα και μητέρα για την σωστή ανάπτυξη τους. Είναι σαν κάποιος να πέφτει στην φωτιά, δεν είναι φυσικό και θα υπάρχει πρόβλημα. Τα αποτελέσματα όμως των αυτών σχέσεων δεν διαγιγνώσκονται όμως άμεσα. Μεγάλο λάθος, πάμε στραβά. Κάποια μέρα θα το καταλάβουμε, εύχομαι να μην είναι αργά.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:34 | Κατερίνα

    Ήρθε η στιγμή να δείξουμε πόσο αγαπάμε τους ανθρώπους ανεξαρτήτως της σεξουαλικότητας τους. Ναι στο νομοσχέδιο. Ναι στην ισότητα. Ναι στην αγάπη!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:11 | Πηνελοπη

    Επαισχυντο νομοσχεδιο,αντιθετο στον νομο του Θεου κ την φυση.Μια ναρκη στα θεμελια της πατριδας κ στον θεσμο της οικογενειας.Κοπτεσθε για τα δικαιωματα των παιδιων ομοφυλοφιλων ζευγαριων,αλλα στην πραατικοτητα τα πκαταπατε,αναγκαζοντας τα να μεγαλωσουν σενα αρρωστο περιβαλλον. Αν σας ενοιαζαν τα παιδια,δεν θα νομιμοποιουσατε τις εκτρωσεις.Ντροπη σας

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:11 | Ειρήνη

    Δεν βλέπω αρνητικά την σύναψη πολιτικού γάμου ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου αλλά θεωρώ ότι ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να τροποποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς να είναι απαραίτητο το σχέδιο νόμου της διαβούλευσης. Όσον αφορά στο θέμα της τεκνοθεσίας ή υιοθεσίας δεν συμφωνώ και πιστεύω ότι θα πρέπει να αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι καθώς είναι ένα βήμα προάγγελος για να επεκταθεί στο μέλλον το δικαίωμα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (και η παρένθετη μητρότητα) στα ζευγάρια ανδρών. Κατά συνέπεια καταστρατηγεί τελείως τον ρόλο και τα δικαιώματα της γυναίκας αφού θα την ‘βλέπει’ μόνο ως μέσο κυοφορίας οδηγώντας την κοινωνία σε μια κοινωνία με ‘παιδιά των εργαστηρίων’. Τα παιδιά χρειάζονται και το μητρικό και το πατρικό πρότυπο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 17:04 | Εύα

    Ως πολίτης αυτής της χώρας νιώθω βαθιά πληγωμένη από την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ο ιερός θεσμός του γάμου και της οικογένειας. Ο γάμος δεν είναι δικαίωμα, ο γάμος είναι θεσμός, ο οποίος προστατεύεται αυστηρά από το σύνταγμά μας, όπως υπό την προστασία του κράτους τελεί και η μητρότητα. Πώς δύναστε να αγνοείτε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού χάριν μίας ελάχιστης μειοψηφίας; Το ευρωπαϊκό δίκαιο δεν σας υποχρεώνει, ενώ το σύμφωνο συμβίωσης με κάποιες ενδεχομένως τροποποιήσεις μπορεί κάλλιστα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες. Γιατί τόση εμμονή;
    Ως γιατρός οφείλω να διαφωνήσω! Η δυαδικότητα και η συμπληρωματικότητα των δύο φύλων είναι νόμος της φύσης. Εδώ και αιώνες είναι γνωστό ότι η ομοφυλοφιλία πολλές φορές συνοδεύεται από ψυχικές διαταραχές, όπως αυξημένα ποσοστα αγχώδων διαταραχών, κατάθλιψης και αυτοκτονικών ιδεασμών. Κρίνετε κατάλληλη την τεκνοθεσία υπό αυτές τις συνθήκες; Το παιδί έχει ανάγκη από μητρικό και πατρικό πρότυπο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξή του. Έχει ανάγκη από το μητρικό γάλα που η φύση δωρίζει στη μητέρα, και το οποίο αποδεδειγμένα από τους επιστήμονες δένει συναισθηματικά τη μητέρα με το παιδί και προστατεύει το βρέφος από πλήθος λοιμώξεων και ασθενειών. Πώς γίνεται να απορρίπτουμε τον ιερό ρόλο της μητέρας τόσο αυθαίρετα; Η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου θα αυξήσει τα περιστατικά ανθρώπων που θα καταφύγουν στο εξωτερικό για να μισθώσουν μία παρένθετη μητέρα. Πώς ακριβώς προσφέρεται προστασία στο παιδί;
    Όσον αφορά τις μελέτες, στις οποίες πολλοί αναφέρονται, θα μου επιτρέψετε να συνεισφέρω στο εξής:
    Πολλές από αυτές τις μελέτες έχουν σφάλματα κατάλληλης δειγματοληψίας, όπως επίσης μικρό και μη αντιπροσωπευτικό δείγμα, αρκετές ΔΕΝ έχουν ομάδα ελέγχου, έχουν αντιφατικά δεδομένα και στερουνται κατάλληλης στατιστικής ισχύος. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε στα χέρια μας μεγάλες τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες, προοπτικές, στις οποίες να υπήρχουν μεγάλες τυχαιοποιημένες ομάδες ελέγχου. Συνεπώς, αρκετές από τις μελέτες αυτές στερούνται αξιοπιστίας, ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις συνέπειες που θα επιφέρουν αυτές οι νέες μορφές οικογένειες μακροπρόθεσμα στην ανατροφή των παιδιών. Αντιθέτως, οι γνώσεις μας γύρω από τη φυσιολογία των δύο φύλων, όπως και η επιστήμη της παιδοψυχιατρικής, μαρτυρούν την φυσική πραγματικότητα.
    Έχετε χρέος να λάβετε σοβαρά υπόψιν σας τα παραπάνω και να αναλογιστείτε τον τραγικό αντίκτυπο που θα επιφέρει το ψήφισμα αυτό στα παιδιά! Η ψήφος σας πλήττει βαθιά τη συνείδησή σας και τη συνείδηση του λαού που σας εξέλεξε. Η αποχή είναι συνενοχή! Παρακαλείστε έστω και την ύστατη στιγμή να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να εκπροσωπήσετε την πλειοψηφία του λαού, που βρίσκεται ήδη και θα βρεθεί απέναντί σας!

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:32 | Δήμητρα Π

    Η Ελλάδα μένει πάντα πίσω καιρός είναι να προχωρήσει κάθε ζευγάρι θα πρέπει να έχει δικαίωμα να παντρευτεί όποιον θέλει ίδιου φύλου αλλά κι το αντίθετο καθώς και το κάθε ζευγάρι να μπορει να υιοθετήσει ένα παιδάκι. Κατά τη γνώμη μου αυτό που μετράει είναι να υπάρχει αγάπη και φροντίδα δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό . Το φύλο δεν παίζει ρόλο αλλά η παιδεία, η στοργικότητα και η συνειδητότητα .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:28 | Κεντυρίων

    Εξ ορισμού και βάσει της σωματικής κατασκευής των ανθρώπων οι έννοιες του γάμου και της οικογενείας συνδέονται άρρηκτα με την συμπληρωματικότητα των φύλων. Αυτή είναι η φυσική τάξη από την αρχή του σύμπαντος, και από αυτήν προήλθαμε όλοι όσοι έχουμε περάσει από το πρόσωπο της γης. Η αναγνώριση ‘γάμου’ μεταξύ ομοφύλων ατόμων είναι εξίσου παράλογη με την προσπάθεια να κλειδώσουμε μια πόρτα με δυο κλειδιά χωρίς κλειδαριά ή να συνδέσουμε μεταξύ τους δυο αρσενικά ή δυο θηλυκά ηλεκτρικά βύσματα. Αυτό που επιδιώκουν οι θιασώτες του ομόφυλου ‘γάμου’ είναι η κοινωνική νομιμοποίηση ενός προσωπικού αυθαιρέτου θελήματος. Μια αυθαιρεσία όμως δεν δημιουργεί δικαίωμα.
    Εκτός από την απόλυτη αντίθεση στην θεσμική κατοχύρωση μιας αφύσικης σύζευξης (που για την Εκκλησία αποτελεί αμαρτία), υπάρχει και η εξίσου θεμελιώδης και ουσιαστική αντίθεση στην δημιουργία δια ‘κλωνοποιήσεως’ (αμέσως ή εμμέσως) ατόμων αγνώστου ή απροσδιορίστου ή ‘ρευστού’ σεξουαλικού προσανατολισμού. Όταν το μείζον πρόβλημα επιβίωσης του Ελληνισμού είναι το δημογραφικό, εθνικό συμφέρον και καθήκον είναι η καλλιέργεια ωρίμων και υπευθύνων Ανδρών και Γυναικών που θα δημιουργήσουν βιολογικά και ψυχικά υγιείς οικογένειες και θα δώσουν στην κοινωνία παιδιά μεγαλωμένα από φυσικούς γονείς, πατέρα και μητέρα, που θα ξέρουν ποιοι είναι οι (διακριτοί και συμπληρωματικοί) ρόλοι τους. Αν η πολιτεία δεν βλέπει το θέμα στις διαστάσεις αυτές, μας κάνει να υποπτευόμαστε ότι εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες. Τα περί ‘δικαιωμάτων’ αποτελούν απλώς ένα εξωραϊστικό λεκτικό επίχρισμα. Πώς μπορεί να θεωρείται δικαίωμα μια συμπεριφορά που είναι αντίθετη προς την ανθρώπινη βιολογία;

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:55 | Κυριακουλάκου Χρυσάνθη

    Διαφωνω με το νομοσχεδιο . Δυναμιτιζει την κοι ωνια .

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:47 | Iasonas

    Ο γάμος αποτελεί θέμα ίσων δικαιωμάτων των πολιτών απέναντι στο νόμο. Ούτε πολιτικό, ούτε χριστιανικό. Δεν γίνεται να αγνοούμε και να στερούμε στους συμπολίτες μας τα δικαιώματα που αναλογούν. Επιλεκτικά δικαιώματα δεν υπάρχουν. Όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:53 | Κυριακη

    Αυτοι οι λεγομενοι δικαιωματιστες -Ακρως ετεροφοβικοι -που ξεφτιλιζονται και γελοιοποιουνται στις γνωστες παρελασεις,αυριο μεθαυριο και με την πιεση φυσικα των ιδιων ξενων κυκλων θα σας πεισουν να νομιμοποιησετε και την κτηνοβασια και διαφορα αλλα που τωρα ακουγονται αισχρα ??? Μα ο,τι και να ψηφισετε η φυση λεει α’λλα..εδω κι εκατομμυρια χρονια.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:57 | Βασιλεία

    Η ισότητα είναι ανθρώπινο δικαίωμα.
    Ναι στο νομοσχέδιο.

  • 25 Ιανουαρίου 2024, 16:28 | Μαρία

    Νομοσχέδιο που υποχρεώνεστε να ψηφίσετε γιατι σας αναγκάζουν τα λεφτά. Όσοι σας χρηματοδοτούν από τη συγκεκριμένη κοινότητα που είναι λίγοι αλλα με πολλά χρήματα ορίζουν και τις αποφάσεις. Θα βρείτε απέναντι σας όσους σας ψήφισαν ως τώρα γιατί αδιαφορείτε κ δεν ακούτε τη γνώμη του λαού. Τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων είναι το λιγότερο που σας σπασχολεί. Όλοι θα λογοδοτήσουμε κάποτε.