Άρθρο 03 – Πίνακες μοριοδότησης

Η μοριοδότηση των εκπαιδευτικών ΕΑΕ της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους Κύριους και Επικουρικούς πίνακες κατάταξης, γίνεται με τα παρακάτω κριτήρια :
1. Κριτήρια μοριοδότησης στους Κύριους πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, έξι (6) μονάδες.
β) Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή στη Σχολική Ψυχολογία, τέσσερις (4) μονάδες.
γ) Ειδικά για τους κλάδους ΠΕ61 και ΠΕ71, πέραν των ανωτέρω, πτυχίο Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής ή Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία, πέντε (5) μονάδες.
δ) Τίτλος διετούς μετεκπαίδευσης στην ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής, τρεις (3) μονάδες.
ε) Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ11, πέραν των ανωτέρω περ. α έως δ, κύρια ειδικότητα της παρ. 1.3 περ. γ του άρθρου 20 του ν. 3699/2008, δύο (2) μονάδες.
στ) Ειδικά για τους καταταγέντες με πενταετή προϋπηρεσία (50 μήνες) στην ΕΑΕ, χωρίς την κατοχή κάποιου εκ των αναφερομένων στις ανωτέρω περιπτώσεις α έως ε προσόντων, πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος είναι κάτοχος περισσοτέρων του ενός προσόντων των ανωτέρω περιπτώσεων α έως ε μοριοδοτείται μόνο ο τίτλος που προσδίδει τη μεγαλύτερη μοριοδότηση.
Β. Προϋπηρεσία:
Για κάθε μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, η οποία αποκτήθηκε κατόπιν πρόσληψης στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση, είκοσι πέντε εκατοστά της μονάδας (0,25) της μονάδας.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια:
α) Η επ’ αόριστον αναπηρία 67% και άνω εφόσον η αναπηρία δεν οφείλεται σε κανένα ποσοστό σε ψυχικές διαταραχές επτά (7) μονάδες.
β) Η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία επτά (7) μονάδες.
γ) Η αναπηρία 67% και άνω ενός ή περισσοτέρων τέκνων επτά (7) μονάδες.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η ύπαρξη σχετικής πιστοποίησης από το ΚΕΠΑ (ν. 3863/2010) και οι υποψήφιοι να είναι ικανοί για εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τα ισχύοντα κάθε φορά στον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.
δ) Η ύπαρξη περισσότερων των τριών τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν επτά (7) μονάδες.
ε) Η ύπαρξη περισσότερων των δύο τέκνων που είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν τρεις (3) μονάδες.

2. Κριτήρια μοριοδότησης στους Επικουρικούς πίνακες :
Α. Ακαδημαϊκά κριτήρια
α) Πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίων ετήσιας επιμόρφωσης – εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών, πέντε δέκατα (0,5) της μονάδας.
Β. Προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται σύμφωνα με την υποπαρ. Β΄ της παρ. 1 του παρόντος.
Γ. Κοινωνικά κριτήρια: Τα κοινωνικά κριτήρια μοριοδοτούνται σύμφωνα με την υποπαρ. Γ΄ της παρ. 1 του παρόντος.

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:05 | Νιτσα

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!
    Εγκληματικο δεν είναι που «απαξιώνεται το βασικό πτυχίο» όπως πολύ ύπουλα θέλουν να πλασάρουν κάποιοι. Εγκληματικό είναι που άτομα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ δουλεύουν τόσα χρόνια σε δημόσια σχολεία και αυτοχαρακτηρίζονται ως αυθεντίες. ΝΤΡΟΠΗ!!!
    Δε γινεται ατομα με 0 προϋπηρεσία να περνάνε εκπαιδευτικοθς με 4-5 Χρόνια Επειδή έχουν βασικό πτυχίο.Αναγνώριση της προσφοράς όλων των εκπαιδευτικών.Όχι στην απαξίωση των σπουδών μας.Όχι τόσα πολλά μόρια σε τριτεκνουςκαι πολυτεκνους

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:05 | Μαρία Κ.

    ΝΑΙ στην απόφαση.Στηρίζουμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον χώρο.Είμαι περήφανος αναπληρωτής ΔΑΣΚΑΛΟΣ δάσκαλος δάσκαλος (ΠΕ 70) και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική.Τα περί ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μου στο πίνακα που ΑΝΗΚΩ είναι προσβολή. Το ότι δουλεύω και στην ειδική επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες δεν μου αφαιρεί το δικαίωμά μου στον πίνακα γενικής, καθώς εκεί ανήκω.

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:04 | Δέσποινα Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΛΛΑ: τα μόρια που δίνονται για τα κοινωνικά κριτήρια είναι πάρα πολλά δυστυχώς… Επίσης να μοριοδοτείται και ο βαθμός του μεταπτυχιακού ή διδακτορικού προγράμματος.
    Επιτέλους αποκαθίσταται και η άνιση μεταχείριση με τα σεμινάρια ειδικής αγωγής ανάλογα με το πότε πραγματοποιήθηκαν.

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:04 | Γεωργία

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:03 | Ειδική Παιδαγωγός

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:02 | ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Στήριξη της πρότασης!!! Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα από έναν δάσκαλο να μετεκπαιδευτεί, να εξελιχθεί και να δουλέψει στην Ειδική Αγωγή. Αν θεωρούν πως με 4 Χρόνια σπουδών είναι ανώτεροι από κάποιον που σπούδασε 4 χρόνια, δούλεψε σε τάξη και έχεις ούτως ή άλλως εμπειρία με όλες τις περιπτώσεις παιδιών, συν έκανε μετεκπαίδευση… τότε απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.. Τους διακρίνει το μίσος και τους τυφλώνει η ζήλεια, καθώς ξέρουν την αλήθεια και φοβούνται! Οι πρώτοι που μπήκαν σε σχολές ΕΑ ήταν επειδή δεν μπορούσαν να πιάσουν κάτι άλλο και αυτοί που μπήκαν αργότερα, γιατί είδαν ότι υπάρχει απορρόφηση… Ας σταματήσει το θέατρο του παραλόγου και ας μπει ο καθένας στη θέση του!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:02 | Δημήτρης

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

    Στηρίζουμε την ισοτιμία των πε70.50 με πε71 που είναι και η πιο δίκαιη απόφαση για όλους.Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου ως προς τους απόφοιτους του ΠΑΜΑΚ οι οποίοι έχουν το θράσος να απαξιώνουν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές όταν οι ίδιοι δεν έχουν καν παιδαγωγική επάρκεια. Πρόκειται για το λεγόμενο τμήμα εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής. Στο δεύτερο έτος παίρνουν κατεύθυνση ειδικής αγωγής. Αναρωτιέμαι από αυτό το τμήμα αποφοιτούν παιδαγωγοί ΠΕ71 , Εκπαιδευτικοί Ενηλίκων ΠΕ72 ή Κοινωνιολόγοι ΠΕ10;;;

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:02 | Αναστασία

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 18:01 | A.X

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτώνΠρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμώνΜε την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνησηκαι πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».Οι «προσωρινές» – για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) – ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας,στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε. Με τον τρόπο αυτό: Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς. Βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στηρίζεται στις αποφάσεις της 84ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για «Ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Προσλήψεις αναπληρωτών με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Απόσυρση της διάταξης που επιτρέπει στον εκάστοτε παράγοντα του Υπουργείου Παιδείας να δίνει τη δυνατότητα ποσόστωσης στους πίνακες αναπληρωτών για τις προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής», και απαιτεί: Την άμεση απόσυρση της εν λόγω τροπολογίας η οποία δυναμιτίζει, για μία ακόμη φορά, τον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της ειδικής αγωγής και θέτει εν αμφιβόλω την εύρυθμη και οργανωμένη λειτουργία της.
    Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην εκπαίδευση.
    Πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.Μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών ειδικής αγωγής ΠΕ71 & ΠΕ61 με το ΒΑΣΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:59 | Δήμητρα Χ.

    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ!
    Θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα ως επιχείρημα για το πόσο άδικη είναι η πρόταξη στην ειδική αγωγή. Επειδή στο θέμα της ειδικής αγωγής είμαστε όλοι λίγο πολύ προκατειλημμένοι είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου αποφασίζουν να δημιουργήσουν, για τους δικούς τους λόγους, δύο νέα τμήματα προπτυχιακών σπουδών. Το ένα θα το ονομάσουν, ας πούμε, “Ηγεσία και διοίκηση σχολικών μονάδων” και το άλλο “Παιδαγωγικό τμήμα Εκπαίδευσης Διευθυντών”. Έτσι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών ένας νέος και δυναμικός κλάδος “Διευθυντές Π.Ε 75”.
    Οι απόφοιτοι λοιπόν αυτών των σχολών θα προηγούνται στις θέσεις προϊσταμένου ολιγοθέσιων σχολείων, τις οποίες στις μέρες μας καταλαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Επίσης, θα έχουν σαν αίτημα τους κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός να μη παίρνει τη θέση διευθυντή στα δημοτικά σχολεία, διότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα, το βασικό πτυχίο του Διευθυντή και απαξιώνει με αυτό το τρόπο το πτυχίο τους και το δημόσιο σχολείο.
    Εννοείται ότι θα ανθίσει το εμπόριο μεταπτυχιακών διοίκησης σχολικών μονάδων, η μπάλα όμως θα πάρει και όσους έχουν αξιόλογες σπουδές πολλών ετών και χρόνια προϋπηρεσίας ως διευθυντές.
    Έτσι λοιπόν το πολύ σε δέκα δεκαπέντε χρόνια κανένας δάσκαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να γίνει διευθυντής, γιατί δε θα έχει όπως θα λένε τα προσόντα, δηλαδή το βασικό πτυχίο του διευθυντή και οι δάσκαλοι θα αποκλειστούν μια για πάντα από τη θέση των διευθυντών στα ίδια τους τα σχολεία.
    Επίσης, ένα τεράστιο χάσμα και ένας ασταμάτητος πόλεμος θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο κλάδο των δασκάλων και στον κλάδο των διευθυντών.
    Τι θα γινόταν λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; θα είχε ο κλάδος των διευθυντών τη στήριξη των δασκάλων; θα είχε τη στήριξη της ΔΟΕ; Η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ποιος έχει δίκαιο λοιπόν και ποιος άδικο; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για όλους. Γι’ αυτό στηρίζουμε τη νέα δίκαιη τροπολογία του υπουργείου. Όλοι έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα. Να μοριοδοτηθούν όλα τα προσόντα!!Να μην χαθεί κανενός ο κόπος, είτε είναι προϋπηρεσία είτε είναι επιπλέον σπουδές!!Τέλος στην αδικία!!!Υ.Σ: Ελπίζω το παράδειγμα να μη γίνει πραγματικότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:58 | ΘΑΝΟΣ ΠΑΠ.

    Στην Ειδική Αγωγή πρέπει να ισχύει ένα ενιαίο πλαίσιο διορισμών και προσλήψεων Αναπληρωτών Δασκάλων/Νηπιαγωγών με βάση τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Οι προσλήψεις Αναπληρωτών πρέπει να γίνονται με το βασικό πτυχίο σπουδών και την προϋπηρεσία. Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Τα επιχειρήματα της αιτιολογικής έκθεσης δεν αποτελούν ικανοποιητική δικαιολογία για την έκπτωση που μεθοδεύεται μέσω αποσπασματικών τροπολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Με την τροπολογία αυτή:
    Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.

    Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
    «Καθαρούς» πίνακες Αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής (ΠΕ61-ΠΕ71), δηλαδή πίνακες με βάση τον κλάδο/πτυχίο και την προϋπηρεσία. Να ισχύσει στην ΕΑΕ το ίδιο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει και για όλους τους άλλους κλάδους εκπαιδευτικών. Αν οι εκπαιδευτικοί ΠΕ61-ΠΕ71 δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες, τότε το Υπουργείο μπορεί να καταρτίσει επικουρικό πίνακα με εκπαιδευτικούς ΠΕ60-ΠΕ70 που έχουν όμως επαρκείς σπουδές στην Ειδική Αγωγή (διδακτορικό, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών) για να τους προσλάβει για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
    Την πλήρη στελέχωση όλων των δομών ειδικής αγωγής.
    Το μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:57 | Δ.Κ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΕπιτέλους αναγνώριση της προσφοράς όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΕΑΕ στη χώρα, χωρίς διακρίσεις και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας.Οι 70,50 όντας απόφοιτοι των Π.Τ.Δ.Ε. και κάτοιχοι μάστερ στην Ειδική Αγωγή έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα για να διδάξουν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.Μάλιστα μέσα από την προϋπηρεσία τους αποκτούν και τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις ώστε να ανταπεξέλθουν στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών αυτών ως επαρκείς ειδικοί παιδαγωγοί. Είναι παράλογο να προτάσσονται οι νέοι απόφοιτοι των δύο σχολών ειδικής αγωγής, οι οποίοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ και δεν έχουν ούτε μια μέρα προύπηρεσίας. Στην τελική είμαστε στο 2017 και μιλάμε πλέον για Ενιαία Εκπαίδευση και ένα σχολείο για όλους!!! Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα…

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:55 | Κώστας Παπ.

    ΕΥΓΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ!
    Θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα ως επιχείρημα για το πόσο άδικη είναι η πρόταξη στην ειδική αγωγή. Επειδή στο θέμα της ειδικής αγωγής είμαστε όλοι λίγο πολύ προκατειλημμένοι είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου αποφασίζουν να δημιουργήσουν, για τους δικούς τους λόγους, δύο νέα τμήματα προπτυχιακών σπουδών. Το ένα θα το ονομάσουν, ας πούμε, “Ηγεσία και διοίκηση σχολικών μονάδων” και το άλλο “Παιδαγωγικό τμήμα Εκπαίδευσης Διευθυντών”. Έτσι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών ένας νέος και δυναμικός κλάδος “Διευθυντές Π.Ε 75”.
    Οι απόφοιτοι λοιπόν αυτών των σχολών θα προηγούνται στις θέσεις προϊσταμένου ολιγοθέσιων σχολείων, τις οποίες στις μέρες μας καταλαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Επίσης, θα έχουν σαν αίτημα τους κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός να μη παίρνει τη θέση διευθυντή στα δημοτικά σχολεία, διότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα, το βασικό πτυχίο του Διευθυντή και απαξιώνει με αυτό το τρόπο το πτυχίο τους και το δημόσιο σχολείο.
    Εννοείται ότι θα ανθίσει το εμπόριο μεταπτυχιακών διοίκησης σχολικών μονάδων, η μπάλα όμως θα πάρει και όσους έχουν αξιόλογες σπουδές πολλών ετών και χρόνια προϋπηρεσίας ως διευθυντές.
    Έτσι λοιπόν το πολύ σε δέκα δεκαπέντε χρόνια κανένας δάσκαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να γίνει διευθυντής, γιατί δε θα έχει όπως θα λένε τα προσόντα, δηλαδή το βασικό πτυχίο του διευθυντή και οι δάσκαλοι θα αποκλειστούν μια για πάντα από τη θέση των διευθυντών στα ίδια τους τα σχολεία.
    Επίσης, ένα τεράστιο χάσμα και ένας ασταμάτητος πόλεμος θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο κλάδο των δασκάλων και στον κλάδο των διευθυντών.
    Τι θα γινόταν λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; θα είχε ο κλάδος των διευθυντών τη στήριξη των δασκάλων; θα είχε τη στήριξη της ΔΟΕ; Η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ποιος έχει δίκαιο λοιπόν και ποιος άδικο; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για όλους. Γι’ αυτό στηρίζουμε τη νέα δίκαιη τροπολογία του υπουργείου. Όλοι έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα.

    Να μοριοδοτηθούν όλα τα προσόντα!!Να μην χαθεί κανενός ο κόπος, είτε είναι προϋπηρεσία είτε είναι επιπλέον σπουδές!!Τέλος στην αδικία!!!Υ.Σ: Ελπίζω το παράδειγμα να μη γίνει πραγματικότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:55 | Κωνσταντινος

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ!

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:54 | χαρά δασκάλα ειδικης αγωγης

    ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΔΙΚΑΊΩΣΗ!
    Στήριξη της πρότασης
    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.
    Ηταν απαράδεκτο εκπαιδευτικοί που αποφοίτησαν προσφατα να περνάνε ατομα με προϋπηρεσία. Αναγνώριση των κόπων των εκπαιδευτικών 60.50 και 70.50. Επειδή πολλοί αμφισβητούν τις σπουδές μας προτείνω να γίνει έλεγχος των μεταπτυχιακών μας ακόμη και αναδρομικά. Η αναγνώριση υφίσταται από το ΔΟΑΤΑΠ οπότε είμαστε όλοι καλυμμένοι.
    Ως προς τη μοριοδότηση κρίνω ότι πρέπει να μετρά ο βαθμός πτυχίου όλων των εκπαιδευτικών και να μη δοθούν τόσα μόρια για τριτεκνους και πολύτεκνους. Οι συνάδελφοι με αναπηρία καλό ΘΑ είναι να προηγούνται στις προσληψεις.
    Ελπίζω να δικαιωθούμε έστω και μετά από 3 Χρόνια!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:53 | Χαρά

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!!

    Δεν είναι δυνατόν συνάδερφοι (ΠΕ 70.50 και 60.50) με πολλά χρόνια στην ειδική αγωγή να εκτοπίζονται από νεαρούς και άπειρους συναδέρφους 71 και 61. Η πείρα και η συνεισφορά στην εκπαίδευση θα πρέπει να χαίρει της κατάλληλης αναγνώρισης και εκτίμησης.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:53 | Φώτης Στάμος

    Συγχαρητήρια!
    Η μοριοδότηση και ο τερματισμός της λογικής της πρόταξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ό,τι ισχύει για τους μόνιμους δασκάλους-νηπιαγωγούς με ειδίκευση στην ΕΑΕ (70,5-60,5) να ισχύει και στους αναπληρωτές. Ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:52 | Γιούλη

    «Σχετικά με αυτό που τιτλοφορείται ως: «Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ» σε κάποιο σημείο αναφέρει «οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε.»: Στην υπό διαβούλευση Υπουργική Απόφαση δεν αναγράφεται το χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. – είναι κάτι που μάλλον πρόσθεσε η ΔΟΕ, αν είναι δική της η ανακοίνωση. Και πολύ δικαίως δεν αναγράφεται καθώς δε θα μιλάμε πια και για τα αυτονόητα. Ένας που είναι εκπαιδευτικός και έχει παιδί με αναπηρία εκτιμάτε εσείς ότι δεν έχει σπουδές στην Ε.Α.Ε.;
    Όχι βέβαια ΓΙΑΤΙ είμαστε με σπουδές στην Ε.Α.Ε.:
    • Είμαστε εκπαιδευτικοί, γεγονός που σημαίνει ότι έχουμε το θεωρητικό πλαίσιο της εκπαίδευσης.
    • Ευαισθητοποιηθήκαμε σε θέματα αναπηρίας και όχι μόνο, απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμπερίληψης (inclusive education). Η κουλτούρα μας συνάδει με τη συμπεριληπτική εκπαίδευση και το «ένα σχολείο για όλους».
    • Εκπαιδευτήκαμε για να μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη στα παιδιά μας και συγκεκριμένα παράλληλη στήριξη όχι μειωμένου ωραρίου.
    • Εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας από τη στιγμή που γεννιούνται 24 ώρες το 24ωρο εφ’ όρου ζωής, όχι μόνο για τη σχολική ετοιμότητα, τις σχολικές δεξιότητες, αλλά και την κοινωνική προσαρμογή στόχοι της ειδικής αγωγής (Πλαίσιο Αναλυτικού Προγράμματος Ειδικής Αγωγής – Π.Α.Π.Ε.Α.).
    • Εκπαιδευόμαστε και εφαρμόζουμε θεραπευτικά προγράμματα (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσιοθεραπείες) καθημερινά, καθώς οι 2 ώρες εβδομαδιαίως δεν αρκούν για την επίτευξη των στόχων των ειδικών θεραπευτών.
    • Στηρίζουμε συναισθηματικά τα παιδιά μας και τα αδέρφια τους.
    • Το γεγονός ότι στις αναπηρίες δεν υπάρχουν στεγανά όρια σε επίπεδο εκπαιδευτικής πρακτικής, εκπαιδευόμαστε και εφαρμόζουμε πρακτικές που εφαρμόζονται και σε άλλες αναπηρίες εκτός από αυτή του παιδιού μας (κοινωνικό συμβόλαιο, κοινωνική ιστορία, δομημένο πρόγραμμα κ.α). Για το λόγο αυτό ένας γονιός παιδιού με τύφλωση θα μπορούσε να βοηθήσει ένα παιδί με αυτισμό στο σχολείο σε επίπεδο αισθητηριακής επεξεργασίας (απτικά ερεθίσματα, ακουστικά ερεθίσματα).Σχετικά με αυτό που αναγράφεται «μεγάλη μοριοδότηση στα κοινωνικά κριτήρια»: Θα σας αναφέρω ότι είμαστε η πιο ολιγάριθμη κοινωνική ομάδα (123 άτομα όλων των ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα χρόνια τώρα), η οποία δεν επιδίωξε ποτέ να αποτελεί ιδιαίτερη κοινωνική κατηγορία, δεν αυξάνεται γεωμετρικά κι ούτε το επιδιώκει. Δε νομίζω ότι οι περίπου 80 γονείς – εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται σχεδόν κάθε χρόνο, να αποτελούν μεγάλο ποσοστό στις περίπου 20.000 προσλήψεις αναπληρωτών.
    Και επειδή σε αυτή τη διαβούλευση γίνεται λόγος συνεχώς για ισότητα ευκαιριών, να σας θυμίσω: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων». Γιατί να ξέρετε ότι οι δυνατότητές μας για απομάκρυνση από το ιατρικό, θεραπευτικό περιβάλλον και τη «ρουτίνα» των παιδιών μας δεν υπάρχουν. Οπότε σίγουρα δεν είμαστε επί ίσοις όροις με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.»

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:50 | Φωτεινή

    ΝΑΙ στην τροπολογία

    70.50/60.50 υπηρετούν χρόνια τώρα τον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής και το ευχαριστώ των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν να εκδιώκονται χρόνο με τον χρόνο από τους πίνακες αναπληρωτών πέφτοντας εκατοντάδες θέσεις από νέους αποφοίτους με 0 προϋπηρεσία!!! ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 71/61 ΚΑΙ 70.50/60.50.
    ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:49 | Κώστας Ε.

    Επιτέλους να επέλθει δικαιοσύνη στους εκπαιδευτικούς ΠΕ 70.50/60.50, που χρόνια τώρα υπηρετούμε με ζήλο και μεράκι και κυρίως όντας άρτια καταρτισμένοι την εα ( σε αντίθεση με την λασπολογία «συναδέλφων»). Ζητούμε και διεκδικούμε ισότητα..Ότι ισχύει στους μόνιμους συναδέλφους 70.50/60.50 να ισχύσει κ για τους αναπληρωτές. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.Εγκληματικό δεν είναι που «απαξιώνεται το βασικό πτυχίο» όπως πολύ ύπουλα θέλουν να πλασάρουν κάποιοι. Εγκληματικό είναι που άτομα ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ δουλεύουν τόσα χρόνια σε δημόσια σχολεία και αυτοχαρακτηρίζονται ως αυθεντίες. ΝΤΡΟΠΗ!!!Από πότε απαξιώνεται το βασικό πτυχίο; Οι εκπαιδευτικοί ΠΕ 70.50/60.50 έχουν όλοι τους βασικό πτυχίο στα παιδαγωγικά!!!!! Δηλαδή και οι μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι ειδικής αγωγής σύμφωνα με τα λεγόμενα σας θα έπρεπε πρώτα να τελειώσουν το ΠΑΜΑΚ ή το Παιδαγωγικό ειδικής Βόλου. Επιχειρήματα για γέλια και για κλάματα ταυτόχρονα….70.50/60.50 υπηρετούν χρόνια τώρα τον ευαίσθητο κλάδο της ειδικής αγωγής και το ευχαριστώ των εκάστοτε κυβερνήσεων ήταν να εκδιώκονται χρόνο με τον χρόνο από τους πίνακες αναπληρωτών πέφτοντας εκατοντάδες θέσεις από νέους αποφοίτους με 0 προϋπηρεσία!!! ΩΣ ΕΔΩ ΟΜΩΣ. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ.
    • ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ.
    • ΑΠΟΛΥΤΗ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 71/61 ΚΑΙ 70.50/60.50.
    • ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ.Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση που επιτέλους πάει να καταργήσει την αδικία που υφίστανται χρόνια τώρα οι εκπαιδευτικοί 70.50/60.50 ως προς την κατάταξη τους στον πίνακα αναπληρωτών. Να μάθουν πια όλοι πως δεν είμαστε ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΟΡΑΤΟΙ. Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από αυτά που μας αξίζουν.
    ΙΣΟΤΗΤΑ. ΙΣΟΤΙΜΙΑ. ΙΣΟΝΟΜΙΑ.Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:48 | ΚΑΤΕΡΙΝΑ TΣ.

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!
    Πλήρης απαξίωση του βασικού τίτλου σπουδών.
    Ως εκπαιδευτικοί ΠΕ 71 και ΠΕ 61 δεν θέλουμε να μοριοδοτούνται τα βασικά πτυχία μας αλλά να προτάσσονται όπως συμβαίνει σ’ όλους τους κλάδους εκπαιδευτικών σε μεταθέσεις,αποσπάσεις, διορισμόυς και προσλήψεις αναπληρωτών. Θέλουμε άμεσα διορισμούς στις θέσεις που αναπληρώνουμε εδώ και 15 χρόνια.
    Δεν θα θυσιάσουμε τα πτυχία μας στο βωμό των μεταπτυχιακών και των συμφερόντων.
    Ο,ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:47 | ΓΙΩΡΓΟΣ Σπ.

    ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:46 | Στέλα

    Άμεση απόσυρση της τροπολογίας
    Είμαστε οι μόνοι με βασικό πτυχίο που δεν έχουμε διοριστεί ΠΟΤΕ εδώ και 15 χρόνια. Είμαστε οι μόνοι που θα χάσουμε τη δουλειά μας από εκπαιδευτικούς με ΑΛΛΟ βασικό πτυχίο αλλά τουλάχιστον παραπλήσιο.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:46 | ΧΡΗΣΤΟΣ

    Στηρίζουμε δυναμικά τη νέα τροπολογία!!Η ειδική αγωγή έχει ως σημαία την ισότητα και επιτέλους υπάρχει ισότητα όχι μόνο για τα παιδιά μας αλλά και για τους εκπαιδευτικούς τους!
    Τόσα χρόνια είμαστε στο περιθώριο, προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι υστερούμε όμως δεν υστερούμε σε τίποτα!
    Η αδικία πρέπει να σταματήσει, πρέπει να σταματήσει αυτή η παραπληροφόρηση και ο ψυχολογικός πόλεμος που δεχόμαστε τόσα χρόνια.
    Πρέπει να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα μας για τη στελέχωση των Σχολικών Μονάδων.
    Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και διεκδικούμε τα αυτονόητα!
    Είμαστε υπέρ της τροπολογίας που στηρίζει τα δικαιώματα μας.
    Είμαστε υπέρ της ισότητας!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:46 | Μαρία Παπ.

    ΝΑΙ στην απόφαση.Στηρίζουμε την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον χώρο.Είμαι περήφανος αναπληρώτρια δασκάλα (ΠΕ 70) και έχω μεταπτυχιακό στην ειδική.Τα περί ΜΗ προσμέτρησης της προϋπηρεσίας μου στο πίνακα που ΑΝΗΚΩ είναι προσβολή. Το ότι δουλεύω και στην ειδική επειδή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες δεν μου αφαιρεί το δικαίωμά μου στον πίνακα γενικής, καθώς εκεί ανήκω.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:45 | zοιι

    Επειδή όλα αυτά περί Ιατρικής τα έχουμε ακούσει………. Θυμηθείτε πως για να γίνει κάποιος οδοντίατρος ακολουθεί άλλες σπουδές…… Τι σημαίνει αυτο;;;;; πως δεν γίνεται να ακολουθήσει την Γενική Ιατρική καθώς του χρειάζονται διαφορετικές γνώσεις Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Ας κάνουν και οι καρδιοχειρούργοι μεταπτυχιακό στην οδοντιατρική και να πάρουν και εκείνες τις θέσεις.
    Μην τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:44 | ΘΩΜΑΗ

    Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΑΡΤΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:43 | Χριστίνα

    ΝΑΙ ΣΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΗ παράλληλη στήριξη είναι συνεκπαίδευση καθώς γίνεται εναλλαγή ρόλων δασκάλου γενικής και ειδικής αγωγής. Επομένως ένας δάσκαλος που εργάζεται στη παράλληλη στήριξη θα πρέπει να έχει γνώσεις γενικής αγωγής. Τίθεται λοιπόν το ερώτημα : Μήπως οι πε71 δεν είναι οι κατάλληλοι για παράλληλη στήριξη αλλά οι πε70.50 είναι οι πλέον καταλληλότεροι έχοντας γνώσεις και γενικής και ειδικής αγωγής ως απόφοιτοι Π.Τ.Δ.Ε. με εξειδίκευση στην ΕΑΕ ;; Το να εργάζεται σαν δάσκαλος παράλληλης στήριξης προϋποθέτει την κατάκτηση και των δύο αντικειμένων και της γενικής και της ειδικής αγωγής. Μην τα βλέπουμε όλα μονόπλευρα. Πώς λοιπόν οι πε71 θα σταθούν ως δάσκαλοι γενικής όταν θα κληθούν να αναλάβουν να παραδώσουν μάθημα μέσα στη τάξη;; Γιατί λοιπόν να θεωρούνται ικανότεροι στη παράλληλη στήριξη και να προτάσσονται τόσο καιρό από τους πε7050;;; Άμεση αποκατάσταση της αδικίας !! Για όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:41 | Νατσιδου παρασκευη

    Συμφωνώ με τη τροπολογία του υπουργού! Επιτελους δικαίωση ..Ισότητα και πρόταξη των προσόντων και της προϋπηρεσίας μας .

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:40 | Κωστας

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:40 | Δημήτρης

    Απαράδεκτη η μοριοδότηση πολυτέκνων και τριτεκνων.Πλήρης απαξίωση των ακαδημαϊκων προσόντων.Αδικη η μη προσμέτρηση του βαθμού πτυχίου,ενός αντικειμενικού κριτηρίου που περιλαμβάνεται σε όλες τις προκηρυξεις πλήρωσης θέσεων.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:40 | Χρήστος Γ.

    ΕΥΓΕ!!!!
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 13 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ.ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70 ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ.ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΑΕ ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ,ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΑ,ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ.ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΠΕ61-ΠΕ71….ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ…ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΘΡΟ 56,ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1 ΤΟΥ 3966.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΘΙΓΕ…ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΑΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ …ΣΕΙΡΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ.ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΚΥΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ.ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ. ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 4415/2016 ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ Η ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΙΣΟΤΙΜΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ.ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΛΘΕΙ Η ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ…
    ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΕΣΤΟ;ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ….ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥ ΣΑΤΕΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ.ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ;
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ….ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΨΗΦΩΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ…ΟΧΙ,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ.ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΝΑΣΤΕ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΤΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΝΑ ΙΣΟΡΟΠΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ;ΓΙΑΤΙ;ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΩΡΟ ΕΤΣΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΟΘΗΚΕ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ ΝΕΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ;
    ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΑ.ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ…
    ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:40 | Εύα Γ.

    ΆΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ!!!!!
    Επικαλείστε την ισονομία και την εναρμόνιση των προσλήψεων της Ειδικής Αγωγής με τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Σε κανέναν άλλον κλάδο εκπαιδευτικών δεν αποτελεί προσόν ένταξης σε πίνακα Αναπληρωτών ένας μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, ένα σεμινάριο ή μόνο η προϋπηρεσία χωρίς βασικό πτυχίο, όπως συμβαίνει στην ΕΑΕ, πόσο μάλλον να υπάρχει και εξίσωση αυτών των ακαδημαϊκών προσόντων με το βασικό πτυχίο. Υποβαθμίζεται πανεπιστημιακά τμήματα που το ίδιο το κράτος δημιούργησε και σπουδές τεσσάρων ετών.
    Μέσα από την τροπολογία σας:
    Αποδεικνύεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
    Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ΕΑΕ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
    Αμφισβητούνται και απαξιώνονται τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο και εισάγεται η λογική των «προσόντων» με αρχή τις προσλήψεις Αναπληρωτών στην ΕΑΕ.
    Η Ειδική Αγωγή δεν είναι χώρος για πειραματισμούς, βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στο περιθώριο και οι δομές της υποστελεχώνονται και υποβαθμίζονται διαρκώς.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:39 | ΝΗΠΙΑΓΩΓΌΣ Ε.Α.

    ΣΤΗΡΊΖΩ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ
    Κινείται στη σωστή κατεύθυνση.ωστόσο κρίνω ότι ΘΑ πρέπει να μετρά ο βαθμός πτυχίου για όλους τους εκπαιδευτικούς. Τα μόρια για πολύτεκνους και τριτεκνους είναι πολλά.Οι εκπαιδευτικοί, συναδελφοι μας με αναπηρια να προηγούνται όλων.Φτανει στην απαξίωση των σπουδών μας από «συναδελφους». Ίσα επαγγελματικά δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:39 | ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠ.

    ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:38 | Αθανάσιος Δήμου

    Επιτέλους δικαίωση.
    ΜΠΡΑΒΟ!!Κανένας δεν θέλει να απαξιώσει την προσφορά των ΠΕ71/61 στον χώρο, όμως δυστυχώς ο σύλλογος τους και κάποια από τα μέλη του, αποδεικνύουν πως πέρα από εξειδίκευση στην ΕΑΕ με το βασικο πτυχιο που διαθέτουν, κατέχουν όπως φαίνεται διδακτορική εξειδίκευση στη δημιουργία εντυπώσεων με συκοφαντίες που επι χρόνια αναπαράγουν, στον ευαίσθητο χώρο της ΕΑΕ. Συγκεκριμένα, προσπαθούν επι χρόνια να περάσουν την εικόνα των αλεξιπτωτιστών στην ΕΑΕ σε ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥΣ με ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ (ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ-master/phd ειδικής), παρουσιάζοντας τους ως άσχετους ή ημιμαθείς. Η συγκεκριμένη στάση είναι τουλάχιστον προκλητική αν όχι αντισυναδελφική. Επειδή όμως η νέα πολιτική ηγεσία και η διιεύθυνση ΕΑΕ γνωρίζει επακριβώς τι ισχύει, θέλω να σας συγχαρώ για τον τερματισμό της αδικίας.. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:38 | Χρήστος Χρ.

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ!!!
    Θα ήθελα να παραθέσω ένα παράδειγμα ως επιχείρημα για το πόσο άδικη είναι η πρόταξη στην ειδική αγωγή. Επειδή στο θέμα της ειδικής αγωγής είμαστε όλοι λίγο πολύ προκατειλημμένοι είτε προς τη μία πλευρά είτε προς την άλλη, παραθέτω το εξής παράδειγμα:
    Ας υποθέσουμε ότι αύριο κάποιοι καθηγητές πανεπιστημίου αποφασίζουν να δημιουργήσουν, για τους δικούς τους λόγους, δύο νέα τμήματα προπτυχιακών σπουδών. Το ένα θα το ονομάσουν, ας πούμε, “Ηγεσία και διοίκηση σχολικών μονάδων” και το άλλο “Παιδαγωγικό τμήμα Εκπαίδευσης Διευθυντών”. Έτσι θα δημιουργηθεί στην κοινότητα των εκπαιδευτικών ένας νέος και δυναμικός κλάδος “Διευθυντές Π.Ε 75”.
    Οι απόφοιτοι λοιπόν αυτών των σχολών θα προηγούνται στις θέσεις προϊσταμένου ολιγοθέσιων σχολείων, τις οποίες στις μέρες μας καταλαμβάνουν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής. Επίσης, θα έχουν σαν αίτημα τους κανένας μόνιμος εκπαιδευτικός να μη παίρνει τη θέση διευθυντή στα δημοτικά σχολεία, διότι δεν έχει τα τυπικά προσόντα, το βασικό πτυχίο του Διευθυντή και απαξιώνει με αυτό το τρόπο το πτυχίο τους και το δημόσιο σχολείο.
    Εννοείται ότι θα ανθίσει το εμπόριο μεταπτυχιακών διοίκησης σχολικών μονάδων, η μπάλα όμως θα πάρει και όσους έχουν αξιόλογες σπουδές πολλών ετών και χρόνια προϋπηρεσίας ως διευθυντές.
    Έτσι λοιπόν το πολύ σε δέκα δεκαπέντε χρόνια κανένας δάσκαλος δεν θα έχει το δικαίωμα να γίνει διευθυντής, γιατί δε θα έχει όπως θα λένε τα προσόντα, δηλαδή το βασικό πτυχίο του διευθυντή και οι δάσκαλοι θα αποκλειστούν μια για πάντα από τη θέση των διευθυντών στα ίδια τους τα σχολεία.
    Επίσης, ένα τεράστιο χάσμα και ένας ασταμάτητος πόλεμος θα δημιουργηθεί ανάμεσα στο κλάδο των δασκάλων και στον κλάδο των διευθυντών.
    Τι θα γινόταν λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση; θα είχε ο κλάδος των διευθυντών τη στήριξη των δασκάλων; θα είχε τη στήριξη της ΔΟΕ; Η απάντηση που σας έρχεται στο μυαλό είναι ΟΧΙ, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    Ποιος έχει δίκαιο λοιπόν και ποιος άδικο; Η απάντηση είναι ότι θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια για όλους. Γι’ αυτό στηρίζουμε τη νέα δίκαιη τροπολογία του υπουργείου. Όλοι έχουμε ίσα εργασιακά δικαιώματα.

    Να μοριοδοτηθούν όλα τα προσόντα!!Να μην χαθεί κανενός ο κόπος, είτε είναι προϋπηρεσία είτε είναι επιπλέον σπουδές!!Τέλος στην αδικία!!!Υ.Σ: Ελπίζω το παράδειγμα να μη γίνει πραγματικότητα!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:35 | M. Φαναράκης

    Συγχαρητήρια! Η μοριοδότηση και ο τερματισμός της λογικής της πρόταξης κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ό,τι ισχύει για τους μόνιμους δασκάλους-νηπιαγωγούς με ειδίκευση στην ΕΑΕ (70,5-60,5) να ισχύει και στους αναπληρωτές. Ισοτιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:35 | ΙΩΑΝΝΗΣ Κ.

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

    Στη σωστή κατεύθυνση η μοριοδότηση. Θα πρέπει πράγματι να τερματιστεί η λογική της πρόταξης είτε των 70,5/60,5 που ίσχυε μέχρι το 2014, είτε των 71/61 που ισχύει τώρα.. Άλλωστε κάθε απόφοιτος Παιδαγωγικών σχολών ΠΤΔΕ/ΤΕΕΠΗ με ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην ΕΑΕ,αποκτούσε και αποκτά ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και την ιδιότητα του ειδικού παιδαγωγού συνθήκη με την οποία έχουμε εργασιακά δικαιώματα σε Γενική και Ειδική σε όλες τις χώρες του κόσμου. Στην περίπτωση ειδίκευσης μέσω Bachelor Ειδικής όμως, όπως ισχύει σε κάποιες χώρες του εξωτερικού με σχολές και προγράμματα τύπου ΙΕΚ, η συνθήκη αυτή κάλλιστα μπορεί να αμφισβητηθεί. Σε κάθε περίπτωση μπράβο στο υπουργείο και τη διεύθυνση ΕΑΕ. Ισότιμία και κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και αναγνώριση της προσφοράς όλων των Παιδαγωγών ΕΑΕ. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:34 | Dimitris

    1. Η πενταετία δεν είναι 50 μήνες, αλλά 60 μήνες (ΑΔΙΚΙΑ 1)
    2. Τα μόρια της αναπηρίας ιδίου ή τέκνου και πολυτεκνίας να είναι περισσότερα από διδακτορικό ή και μεταπτυχιακό (ΑΔΙΚΙΑ 2)
    3. Η τριτεκνία τριπλασιάζει τα μόρια που δίνει. Προφανώς όσοι έχουμε 2 παιδιά δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες (ΑΔΙΚΙΑ 3)
    Οφείλετε να κρατήσετε τα μόρια στα κοινωνικά κριτήρια όπως είναι στην παρούσα φάση αφού δεν έχετε την ευθιξία να τα μειώσετε κιόλας.
    Στο σχολείο είμαστε δάσκαλοι, όχι πολύτεκνοι ή με μεσογειακή αναιμία.
    ΙΣΟΤΗΤΑ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:34 | ΜαρίαΤ

    Συμφωνώ με το διαχωρισμό σε κύριο και επικουρικό πίνακα καθώς και με τη μοριοδότηση μόνο ενός τίτλου(αυτόν με τα περισσότερα μόρια).Δε διάβασα όμως τίποτα για τη μοριοδότηση στο βαθμό πτυχίο και παράλληλα γιατί να υπερ-μοριοδοτούνται τα κοινωνικά κριτήρια; Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί πως θα αμειφθούν για τον κόπο τους αν δε μετρήσει ο βαθμός πτυχίου;
    ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΚΩΝΙΚΏΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΗ
    &
    ΝΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΘΕΙ Ο ΒΑΘΜΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΣΑΝ

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:33 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ!!!!!ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΝΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:33 | Δεσποινα

    Για ποιο λόγο δεν μοριοδοτείται ο βαθμός του πτυχίου; Σε όλες τις προκηρύξεις του ασεπ λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:31 | ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΠΡΟΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ!!!!!!!!!!

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:30 | Αρης

    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Θέλουμε να συγχαρούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί με πρόσθετες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή/Σχολική Ψυχολογία, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τη διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που με τη νέα τροπολογία, που αφορά την πρόσληψη αναπληρωτών ΕΑΕ, θα εφαρμοστεί και θα επεκταθεί επιτέλους η νομοθεσία, στο σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής, χωρίς διακρίσεις, με κοινά κριτήρια, σε μόνιμους και αναπληρωτές. Θα αποκατασταθεί έτσι η δικαιοσύνη, τρία χρόνια μετά την κατάφωρη αδικία που δημιούργησε στον χώρο η προηγούμενη συγκυβέρνηση, αφού καθιερώνει πλέον με όρους αξιοκρατικούς, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ένα πλαίσιο ισοτιμίας μεταξύ όλων των αναπληρωτών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας που προσφέρουν επί σειρά ετών της υπηρεσίες τους. Συνθήκη 1) Την ιδιότητα του Ειδικού Παιδαγωγού (πρωτοβάθμιας) παγκοσμίως την αποκτά κάποιος αποκτώντας το 4ετες βασικό πτυχίο Γενικής Αγωγής (δάσκαλοιΠΕ70 και νηπιαγωγοί ΠΕ60) και προχωρώντας στη συνέχεια σε πρόσθετες ανώτερες μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές (ή μετεκπαίδευση παλαιότερα) στην Ειδική Αγωγή (δάσκαλοι ειδικής ΠΕ70.50 και νηπιαγωγοί ειδικής ΠΕ60,50), χώρος που διεθνώς αναγνωρίζεται ως προέκταση της Γενικής Αγωγής.
    Συνθήκη 2) Στην Ελλάδα καθιερώθηκε πριν 15 περίπου χρόνια και ένας δεύτερος, παράδοξος δρόμος απόκτησης της ιδιότητας του Ειδικού Παιδαγωγού, που διεθνώς δεν προκρίνεται, με τη δημιουργία 2 προπτυχιακών τμημάτων Ειδικής Αγωγής που προετοιμάζουν απευθείας ειδικούς Παιδαγωγούς (δασκάλους ειδικής ΠΕ71 και νηπιαγωγούς ειδικής ΠΕ61). Απορία θα προκαλεί ενδεχομένως σε άλλους χώρους, πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάποιος απευθείας ποινικολόγος, χωρίς να σπουδάσει πρώτα Νομική, ή να γίνει κάποιος Παιδίατρος, χωρίς πρώτα να έχει το πτυχίο της Γενικής Ιατρικής ΤΙ ΙΣΧΥΕ
    Στην κατάταξη προσλήψεων μεταξύ των δύο αυτών κατηγοριών Ειδικών Παιδαγωγών της χώρας, μέχρι την εξαιρετικά μεροληπτική και άδικη υπουργική απόφαση του 2014, η νομοθεσία που ίσχυε και συνεπώς ήξεραν ή όφειλαν να ξέρουν, φοιτητές και απόφοιτοι των σχολών Παιδαγωγικών Τμημάτων (Γενικής και Ειδικής), ως προς τα εργασιακά δικαιώματα, προέβλεπε πρόταξη των μεταπτυχιακών/διδακτορικών Ειδικών Παιδαγωγών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) και ακολουθούσαν οι Ειδικοί Παιδαγωγοί της συνθήκης 2(ΠΕ71-61). ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ
    Με την Υπουργική Απόφαση του 2014, ανατράπηκε το εργασιακό πλαίσιο με το οποίο πορεύτηκαν όλοι επί χρόνια, και καθιερώθηκε η πρόταξη των εκπαιδευτικών της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61) έναντι των εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5). Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
    Η Υ.Α. του 2014, που είναι σε ισχύ, πρακτικά, οδηγεί στον εκτοπισμό και τελικά τον αφανισμό όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της συνθήκης 1(ΠΕ70,5-60,5) (τη στιγμή που οι αντίστοιχοι μόνιμοι ΠΕ70,50-60,50 κατέχουν θέσεις Ειδικής σε όλες τις δομές) από την Ειδική Αγωγή, όπως ενδεχομένως θα συνέβαινε και με τους εκπαιδευτικούς της συνθήκης 2 (ΠΕ71-61), πριν από αυτήν.ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
    Η τροπολογία που πέρασε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία έβαλε επιτέλους το πλαίσιο για να δοθεί ένα τέλος στον όρο πρόταξη, που μόνο συγκρούσεις έχει φέρει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ομάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και συνδυάζεται με δίκαιη μοριοδότηση και αξιοκρατική κατάταξη βάσει προϋπηρεσίας και κριτηρίων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής της χώραςΓια όλα τα παραπάνω συνυπογράφω την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:27 | Μαρία Οικ.

    Απαράδεκτη η μοριοδότηση των Κοινωνικών Κριτηρίων.
    Δεν αποτελούν αντικειμενικό κριτήριο κατάταξης των εκπαιδευτικών. Καμία μοριοδότηση στα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ στους πίνακες αναπληρωτών. Να προσμετρώνται μετά την πρόσληψή τους.
    Μοριοδότηση μόνο των ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:27 | ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΣ.

    ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ

    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογραφω λοιπον την ανακοινωση του ΠΣΑΕΠ και στηριζω την υπουργική απόφαση μεσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:27 | ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΑΠ.

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.
    Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ. ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:25 | ΧΡΥΣΟΥΛΑ. Κ .Μ

    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
    Η παρούσα υπουργική απόφαση εμπεριέχει το αίσθημα της δικαιοσύνης και της ίσης μεταχείρισης, ενώ διασφαλίζει την εργασία σε όσους εργάζονται, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα όπου πετάγονταν στον καιάδα της ανεργίας εκπαιδευτικοί με επιπρόσθετα προσόντα στις δομές της ειδικής αγωγής και με πολλούς μήνες προϋπηρεσίας. Συνυπογράφω λοιπόν την ανακοίνωση του ΠΣΑΕΠ και στηρίζω την υπουργική απόφαση μέσω της οποίας διασφαλίζονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

  • 31 Μαρτίου 2017, 17:24 | Σοφια

    Πρόταξη του βασικού πτυχίου με βάση την προϋπηρεσία όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους των εκπαιδευτικών.Η ειδική αγωγή δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς.Φτάνει πια.