ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ – 4. Στη διακήρυξη, θα περιγράφονται με σαφήνεια και θα γίνουν εγκαίρως γνωστοί προς κάθε ενδιαφερόμενο οι διαδικασίες και οι όροι:

4.1 για την ανάδειξη του Αναδόχου Διαχειριστή, (υποβολή και αξιολόγηση προσφορών, κριτήρια και μέθοδος επιλογής) και τη σύναψη της σχετικής σύμβασης, (σχολιάστε…)

4.2 υλοποίησης της σύμβασης και παροχής της σχετικής υπό σημείο 1 υπηρεσίας. (σχολιάστε…)

  • 26 Απριλίου 2010, 21:41 | Βασίλης Μερεκούλιας

    Οι όροι και οι διαδικασίες για την ανάδειξη του Αναδόχου Διαχειριστή θα πρέπει να τεθούν σε διαβούλευση ως μέρος της σχετικής προκήρυξης. Να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση αυτή τη χρονική στιγμή είναι πρώιμη καθώς η τα σημεία που συζητούνται είναι αρκετά γενικά. Εντούτοις τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αντικειμενικά και αν είναι δυνατό να ποσοτικοποιούν και να δεσμεύουν του υποψήφιους αναδόχους. Σε αυτό το πνεύμα τα κριτήρια βαθμολόγησης των αναδόχων μπορούν να περιλαμβάνουν μετρικές όπως:
    • η γεωγραφική και πληθυσμιακή επέκταση των MANs,
    • ο αριθμός των κτηρίων που θα αποκτήσουν δυνατότητα σύνδεσης στα MANs για παράδειγμα εντός 5, 10 και 15 ετών,
    • το κόστος των υπηρεσιών που θα προσφέρει ο ανάδοχος προς τους ενδιαφερόμενους πελάτες του,
    • η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών συνεδεμένη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις (π.χ. μέγιστος χρόνος διακοπής σύνδεσης σε περίπτωση βλάβης κ.λπ).
    Τα σημεία – κριτήρια βαθμολόγησης των αναδόχων θα πρέπει να τους δεσμεύουν κατά την υλοποίηση της σύμβασης τους.
    Τέλος κριτήρια σχετικά με τη χρηματο-οικονομική επάρκεια των αναδόχων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως on-off, ορίζοντας σαφώς το πνεύμα του διαγωνισμού καθώς και τις σχετικές δυνατότητες των επιθυμητών αναδόχων.

  • Α) Προτείνουμε την μεγαλύτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση των προσφορών να έχει το Business Plan που θα υποβληθεί (ακρίβεια στοιχείων, πληρότητα, αποτελέσματα).
    Β) Επίσης, στην επιλογή θα πρέπει να βαρύνει η τεχνογνωσία των εταιριών που μετέχουν στα σχήματα σε θέματα όπως σχεδιασμός και ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, συντήρηση δικτύων οπτικών ινών, διαχείριση τηλεπικοινωνιακών δικτύων και διαχείριση σύνθετων έργων.
    Γ) Θα πρέπει να προβλέπεται η δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό σχημάτων τα οποία μπορούν αποδεδειγμένα να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που απαιτούνται για την υλοποίηση του Business Plan που θα υποβάλουν. Οι απαιτήσεις της διακήρυξης σχετικά με το μέγεθος των συμμετεχόντων δεν θα έπρεπε να είναι υπερβολικές καθώς κάτι τέτοιο θα περιόριζε σημαντικά των ανταγωνισμό.

  • Πρέπει να τεθούν σε διαβούλευση και τα κριτήρια της αξιολόγησης αλλά και το τι ακριβώς περιλαμβάνει η υπηρεσία 1.