ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΙΙ – 3. Η ανάθεση των συμβάσεων παραχώρησης θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στο Π.Δ.60/2007 διαδικασίες κλειστού διαγωνισμού, τηρώντας

3.1 πλήρως τους όρους και διατάξεις του ανωτέρω κανονιστικού πλαισίου, όπου αυτό είναι εφικτό με βάση τις ιδιαιτερότητες του αντικειμένου της σύμβασης παραχώρησης, (σχολιάστε…)

3.2 κατ’ αναλογία τους όρους και διατάξεις του ανωτέρω κανονιστικού πλαισίου, στις υπόλοιπες πλην της παρ. 3.1 περιπτώσεις και με την προϋπόθεση τήρησης των βασικών αρχών της Συνθήκης Ε.Ε. περί επαρκούς δημοσιότητας, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης. (σχολιάστε…)

  • 26 Απριλίου 2010, 21:05 | Βασίλης Μερεκούλιας

    Στο σημείο 1 αναφέρεται ανοικτή διαδικασία ενώ στο παρόν κλειστός διαγωνισμός. Τι από τα δύο θα ισχύσει, και στην περίπτωση της κλειστής διαδικασίας θα πρέπει να συζητηθεί με λεπτομέρεια ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιλογή των σχετικών σχημάτων που θα μετέχουν στη διαδικασία αυτή.

  • Πιο πάνω αναφέρεται ότι η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ανάθεσης συμβάσεων παραχώρησης υπηρεσίας σε έναν ή περισσότερους αναδόχους (εφεξής Ανάδοχος Διαχειριστής), που θα επιλεγούν μέσω ανοικτής, ανταγωνιστικής διαδικασίας. Εδώ λέει με διαδικασίες κλειστού διαγωνισμού. Τί από τα δύο ισχύει τελικά; Τυχόν πρόθεση της αναθέτουσας αρχής να διασφαλιστεί θα πρέπει να γίνει με κριτήρια ON/OFF στην ανοιχτή και όχι στην κλειστή διαδικασία.