Άρθρο 06 – ΚΑΛΥΨΗ ΕΞΟΔΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

1. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού δύναται να καλύπτει στους δικαιούχους έξοδα για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις κατά την περίοδο των θερινών διακοπών.
2. Δικαιούχοι είναι γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια τέκνων, μόνιμοι ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εποπτευόμενων φορέων του, οι οποίοι δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα.
3. Η ανωτέρω δαπάνη καλύπτεται από τις πιστώσεις που προέρχονται από το αποδιδόμενο στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ποσοστό του εδ. Ια/αα της περίπτωσης ββ της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του ν. 736/1977 (Α΄316), όπως ισχύει. Με κοινή Απόφαση του αρμόδιου για την εποπτεία του αυτοτελούς τμήματος παιδικού σταθμού Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται η διάρκεια διαμονής και το ημερήσιο τροφείο, καθώς και οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η σχετική διαδικασία για την κάλυψη των εξόδων της παραγράφου 1, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
4. Έως την έκδοση της ως άνω απόφασης οι δαπάνες που απαιτούνται για την κάλυψη των εξόδων φιλοξενίας των παιδιών σε κατασκηνώσεις καλύπτονται από το ΤΑΥΠΥΠΠΟ.