ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΝΕΡΙΤ Α.Ε.
Η ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (παρ. 1 του άρθρου 15 του 4173/2013), προσλαμβάνει το προσωπικό της, μεταξύ άλλων, με συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, μετά από δημοσίευση προκήρυξης και τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία.

Ο καθορισμός των κλάδων και των ειδικοτήτων, όπως περιγράφεται στη συνέχεια, βασίζεται αφενός στον προσδιορισμό των ειδικοτήτων του δημοσίου τομέα κατά το Π.Δ.50/2001 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), αφετέρου στις εγνωσμένες ανάγκες λειτουργίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού ραδιοτηλεοπτικού – διαδικτυακού – πολιτιστικού δημοσίου φορέα.

Ακολουθεί δε τους περιορισμούς και τις κατευθύνσεις του Ν.2190/94, σχετικά με τη διαδικασία πρόσληψης (εντός ή εκτός ΑΣΕΠ) των διαφόρων ειδικοτήτων.

Συγκεκριμένα, για τους κλάδους διοίκησης – διαχείρισης, πληροφορικής και τεχνικού προβλέπεται διαδικασία πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, όπως ορίζεται στις διατάξεις των κεφαλαίων Α΄, Β΄ και Γ΄ του ως άνω νόμου.
Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το εδ. η΄ της παρ. 2 του άρθρου 14 του ιδίου νόμου, δεν υπάγονται στις διατάξεις των προηγουμένων κεφαλαίων οι καλλιτέχνες και οι δημοσιογράφοι, για του οποίους θα ακολουθηθεί διαδικασία πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ, η οποία θα διενεργηθεί από την εταιρία, σύμφωνα πάντα με τις προαναφερόμενες αρχές.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 17:35 | Κώστας Μπιξάκης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Έχοντας διαβάσει τις περισσότερες απόψεις που έχουν διατυπωθεί στη συζήτηση, θα συμφωνήσω στα ακόλουθα:

    1.Πρόσληψη με κριτήρια ΑΣΕΠ χωρίς πρόσθετη μοριοδότηση για τους πρώην εργαζομένους.Επίσης καλό θα ήταν για την οικονομία του χρόνου να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση-μοριοδότηση όπως με τους ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών.

    2.Βαθμολόγηση και του Τέστ γενικών γνώσεων του ΑΣΕΠ τουλάχιστον για τις διοικητικές ειδικότητες.Θα είναι μια καινοτομία και νομίζω ότι επιβάλεται σε ένα οργανισμό πολιτισμού.

    3.Σύναψη συμβολαίων ορισμένου χρόνου για δημοσιογράφους και παρουσιαστές. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνιμοι και πρέπει να ανανεώνονται.Εννοείται ότι τα όποια συμβόλαια θα είναι λογικών αποδοχών.

    4.Παραχώρηση-με διαγωνισμό και αυστηρές προϋποθέσεις και ελέγχους- των μη βασικών λειτουργιών σε εργολάβους παραχωρησιούχους.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 17:17 | asd
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ. ΚΑΝΤΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΝΕΡΙΤ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ 2 ΕΤΩΝ ΣΤΗ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΡΤ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 17:58 | Φ.Β.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο διαγωνισμός της ΔΤ είχε ως προϋπόθεση την προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα (χωρίς χρονικούς περιορισμούς, όχι όπως τώρα που τίθενται τα δύο χρόνια σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο) και ήταν στην σωστή κατεύθυνση. Ο διαγωνισμός για τον τελικό φορέα θα πρέπει να κινηθεί στο ίδιο πνεύμα. Να μοριοδοτείται μεν η προϋπηρεσία στον ραδιοτηλεοπτικό τομέα αλλά να μην αποκλείονται από τον διαγωνισμό άνθρωποι που έχουν προϋπηρεσία μικρότερη από δύο έτη όπως προτείνεται. Υπάρχουν επιτυχόντες συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου με διαγωνισμό ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ (όχι διαδικασιών ΑΣΕΠ με συνεντεύξεις και λοιπές αλχημείες αλλά καθαρού διαγωνισμού) που έτσι αποκλείονται. Οι ίδιοι ή και άλλοι έχουν πετύχει και στον διαγωνισμό του μεταβατικού φορέα και εργάζονται τώρα στη ΔΤ. Πως αυτομάτως κρίνονται όλοι αυτοί ανεπαρκείς, όχι για πρόσληψη στην ΝΕΡΙΤ, αλλά για συμμετοχή στην διαδικασία του διαγωνισμού καθαυτού; Οι διπλωματούχοι μηχανικοί του πολυτεχνείου είναι επιστήμονες και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά ας μοριοδοτηθεί και ο μπάρμπας στην Κορώνη και οι νέοι επιστήμονες με μεταπτυχιακά και δύο, τρείς ξένες γλώσσες να πάνε ανθρακωρύχοι στο Βέλγιο.
    Ευχαριστώ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 16:26 | k
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι της Νεριτ,
    αν πραγματικά θέλετε να βρείτε λύση για τους διορισμένους μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ, εκτός από την λύση της τροπολογίας όπως έγινε για τους 8κ,9κ που σας κοινοποίησα στη διαβούλευση, δείτε και το παρακάτω που προβλέπεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή με τίτλο:
    «Αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων, πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας»

    στο άρθρο 7, σε συνδυασμό με το άρθρο 81 του ν.3655/2008

    προβλέπεται η παράταση απόσπασης για τρία χρόνια εργαζομένων του ΟΤΕ και της ΕΡΤ(!) που εργάζονται στο ταμείο ασφάλισης υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

    Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάποιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ με απόσπαση και όχι μετάταξη, συνεχίζουν να δουλεύουν και μάλιστα επεκτείνεται η απόσπασή τους κατά τρία χρόνια, μετά την πενταετή απόσπασή τους η οποία και έληξε, αλλά δεν μπορούν –εκ των πραγμάτων- να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους. Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση απόσπασης η οργανική θέση παραμένει στον πρώτο οργανισμό, ενώ αντίθετα η μετάταξη σημαίνει και αλλαγή της οργανικής θέσης στο νέο οργανισμό.

    ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ……ΘΕΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ?????

    Απευθυνθείτε στο Κ. Μητσοτάκη και ζητήστε του να τηρήσει την δεσμευσή του σχετικά με όσους έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ……!

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 15:38 | k
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι, υπεύθυνοι για τις προσλήψεις στη Νεριτ.
    Δείτε πως δικαιώθηκαν και πως τακτοποιήθηκαν με τροπολογία στο νόμο 4210/2013 (ΦΕΚ 254, 21/11/2013)επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ του ΑΣΕΠ, αφού είχαν ήδη απολυθεί από το ΙΚΑ.

    Άρθρο 20

    Ρυθμίσεις διορισμών και πλήρωσης θέσεων
    των φορέων του Υπουργείου Εργασίας και
    Κοινωνικών Ασφαλίσεων από τους επιτυχόντες
    των προκηρυχθέντων από το Α.Σ.Ε.Π. διαγωνισμών
    με τις Προκηρύξεις 8Κ/2008 και 9Κ/2008

    1. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ.
    9Κ/2008 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επι−
    λογής Προσωπικού (Α΄ 575/3.11.2008 Τεύχος Προκηρύ−
    ξεων Α.Σ.Ε.Π.), οι οποίοι εν συνεχεία απολύθηκαν, επα−
    ναπροσλαμβάνονται κατά προτεραιότητα σε φορείς
    του Υπουργείου Εργασίας. Η πρόσληψη γίνεται, κατά
    τη σειρά του σχετικού πίνακα κατάταξης, μετά από την
    ολοκλήρωση του διορισμού όλων των επιτυχόντων του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 8Κ/2008 προκήρυξης του
    Α.Σ.Ε.Π., στις κενές οργανικές θέσεις του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ..

    2. Οι προσλαμβανόμενοι καταλαμβάνουν κενές οργα−
    νικές θέσεις για τον κλάδο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
    και ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και για τον
    κλάδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότητα
    Διοικητικών Γραμματέων.

    3. Η πρόσληψη προσωπικού, κλάδου Τεχνολογικής Εκ−
    παίδευσης και ειδικότητας Διοικητικού – Λογιστικού και
    κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικότητας
    Διοικητικών Γραμματέων, σε φορείς του Υπουργείου
    Εργασίας, γίνεται κατά προτεραιότητα με επιτυχόντες
    του διαγωνισμού της υπ’ αριθμ. 9Κ/2008 προκήρυξης του
    Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, κατά τη
    σειρά του Πίνακα Κατάταξης.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 14:24 | ΧΡΗΣΤΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που είχαμε προσληφθεί με ΑΣΕΠ στους διαγωνισμούς του 2003 και 2005 ,δεν είχαμε την ευκαιρία ούτε για αξιολόγηση,ούτε για κινητικότητα,όπως σε άλλους κλάδους.Παραιτηθήκαμε απο τον ιδιωτικό τομέα και εμπιστευτήκαμε το ΑΣΕΠ.
    Τι προτίθεστε να κάνετε γι αυτό ?

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 12:49 | ΝΙΚΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΣΑΝ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΡΤ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΣΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΕΡΤ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!! ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΒΑΣΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΙΚΗΣ ΔΤ.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 12:36 | Κ.Δ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ. ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΩΣ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 10:36 | Β.Μ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ομαλή και άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ θα διασφαλισθεί σε μεγάλο βαθμό αν ως προϋπόθεση πρόσληψης ορισθεί ακριβώς και με σαφήνεια το είδος της προϋπηρεσίας που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος και όχι ο φορέας στον οποίο έχει αποκτηθεί. Δε θα πρέπει να αποκλείονται από τη διαδικασία άτομα με πολυετή εμπειρία σε ραδιοτηλεοπτικά θέματα, την οποία έχουν αποκτήσει σε άλλους φορείς όπως υπουργείο, ανεξάρτητες αρχές, ακόμη και ελεύθεροι επαγγελματίες.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 10:19 | Σ.Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας ο διαγωνισμός θα πρέπει να γίνει με βάση την προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο και τα πτυχία, χωρίς συγκεκριμένη ειδικότητα, για δυο λόγους:
    1. Πολλοί έχουν εργαστεί σε διαφορετικές ειδικότητες από ότι παρουσιάζεται στη βεβαίωση προϋπηρεσίας.
    2. Η πρόσληψη σε συγκεκριμένη ειδικότητα μειώνει τη δυνατότητα αλληλοκάλυψης θέσεων εργασίας.

  • 28 Νοεμβρίου 2013, 05:45 | ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μετά από προσεκτική ανάγνωση του προσοντολογίου της ΝΕΡΙΤ διαπίστωσα ότι δε συμπεριλαμβάνεται σ΄αυτό η ειδικότητα «Συντηρητής Εγκαταστάτης Ιστών-Κεραιών». Θέλω να σας κάνω γνωστό πως για να δουν οι Έλληνες πολίτες το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης και ν’ ακούσουν τα ραδιοφωνικά προγράμματά της, θα πρέπει κάποιοι εξειδικευμένοι τεχνίτες να ανεγείρουν τους Ιστούς πάνω στους οποίους θα τοποθετηθούν τα κεραιοσυστήματα Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης. Τα συγκεκριμένα κεραιοσυστήματα για να εκπέμπουν σωστά, χρειάζονται πολύ τακτικά επισκευή-συντήρηση λόγω ζημιών, π.χ. κεραυνοί.
    Αυτοί οι άνθρωποι που εκτελούν το παραπάνω έργο, όπως καταλαβαίνετε, εργάζονται σε μεγάλα ύψη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και εκτίθενται σε ακτινοβολία.Η ειδικότητα αυτών των ανθρώπων είναι «Συντηρητής Εγκαταστάτης Ιστών – Κεραιών».
    Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι μια πραγματικά σύγχρονη και ανεξάρτητη Δημόσια Τηλεόραση-και στα πλαίσια της μετάβασης στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση- οφείλει να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο νέο οργανόγραμμά της.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 22:10 | Γιαννακος Κωστας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Πολλοι μιλανε για «outsourcing ειδικοτήτων» και πως αυτο μπορει να ειναι πιο «οικονομικο» για τη Νεριτ. χαχαχα! χα! που ζειτε εσεις? στη Σουηδια?
    1).Ξερουμε πολυ καλα απο το παρελθον πως σε τετοιες περιπτωσεις γινονται υπερκοστολογησεις ενω συχνα η αναθεση εργου γινεται χωρις καν τον τυπικο μειωδοτικο διαγωνισμο λογω του «κατεπειγοντος». Δεδομενου δε οτι οι μισθοι στη ΝΕΡΙΤ θα ειναι με βαση το ενιαιο μισθολογιο, το κοστος προσληψης μονιμων υπαλληλων για τη δουλεια ειναι μηδαμηνο.
    2). Μια εργολαβικη εταιρια που θα αναλαβει το εργο χρησιμοποιει τεχνικους οι οποιοι δεν εχουν καμμια εμπειρια πανω στις εγκαταστασεις της ΕΡΤ που θα κληθουν να συντηρουν. Πιος θα τους εκπαιδευσει? και ποσο καιρο θα παρει?
    3).Οι εργολαβικες εταιριες χρησιμοποιουν οσο το δυνατον φτηνοτερα εγατικα χερια (χωρις βεβαια αυτο να μεταφραζεται σε μειωση της κοστολογησης προς το δημοσιο). Οι κακοπληρωμενοι του υπαλληλοι με την πρωτη ευκαιρια φευγουν για μια καλυτερη δουλεια ή απολυονται απο την εταιρια αν «παλιωσουν» και αξιωνονται μεγαλυτερης αμοιβης. Ετσι λοιπον δεν προκειται ΠΟΤΕ να υπαρχουν εμπειροι ανθρωποι σε αυτα τα τμηματα και θα πρεπει ολοι να αναρρωτηθουμε ποσο αυτο επηρεαζει την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ!!!

    Η Δημοσια Τηλεοραση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ που μπορει να κλεισει για μερικες ωρες αν παρουσιαστει καποιο προβλημα, χωρις να τρεχει τιποτα.
    Η Δημοσια Τηλεοραση οφειλει να εχει τις απαραιτητες υποδομες (τοσο σε τεχνικο εξοπλισμο οσο και σε προσωπικο) ωστε να λειτουργει αδιαλλειπτα και αξιοπιστα!
    Αυτο δεν ειναι δυνατον οταν τις εγκαταστασεις τις συντηρουν απειροι κακοπληρωμενοι τεχνικοι μιας τυχαρπαστης εργολαβικης εταιριας.

    Ελεος πια. Τοσα λαθη εχουν γινει!! δεν πρεπει να γινουν αλλα. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! καντε και κατι σωστα!

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 22:00 | ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Μετά από προσεκτική ανάγνωση του προσοντολογίου της ΝΕΡΙΤ διαπίστωσα ότι δε συμπεριλαμβάνεται σ΄αυτό η ειδικότητα «Συντηρητής Εγκαταστάτης Ιστών-Κεραιών». Θέλω να σας κάνω γνωστό πως για να δουν οι Έλληνες πολίτες το πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης και ν’ ακούσουν τα ραδιοφωνικά προγράμματά της, θα πρέπει κάποιοι εξειδικευμένοι τεχνίτες να ανεγείρουν τους Ιστούς πάνω στους οποίους θα τοποθετηθούν τα κεραιοσυστήματα Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης. Τα συγκεκριμένα κεραιοσυστήματα για να εκπέμπουν σωστά, χρειάζονται πολύ τακτικά επισκευή-συντήρηση λόγω ζημιών, π.χ. κεραυνοί.
    Αυτοί οι άνθρωποι που εκτελούν το παραπάνω έργο, όπως καταλαβαίνετε, εργάζονται σε μεγάλα ύψη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και εκτίθενται σε ακτινοβολία.Η ειδικότητα αυτών των ανθρώπων είναι «Συντηρητής Εγκαταστάτης Ιστών – Κεραιών».
    Για τους παραπάνω λόγους θεωρώ ότι μια πραγματικά σύγχρονη και ανεξάρτητη Δημόσια Τηλεόραση-και στα πλαίσια της μετάβασης στην Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση- οφείλει να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο νέο οργανόγραμμά της.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 21:01 | or
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Γιατί δεν περιλαμβάνονται αντίστοιχα με τις ειδικότητες ΠΕ:
    – Ειδικότητα ΤΕ Διοικητικού
    – Ειδικότητα ΤΕ Πτυχιούχων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας (Κατεύθυνση Ηλεκτρολογίας) κ.α.

    Επίσης, Θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη το ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 19:13 | Insider
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριε Προκοπάκη, κυριοι της επιτροπής,

    Τη τρίτη το απόγευμα έτυχε να βρίσκομαι στο αμφιθέατρο της Κατεχακη και να σας παρακολουθώ να αναλύετε στους τεχνικούς τα σχέδια σας για την ΝΕΡΙΤ.
    Παρατήρησα ότι σαν συμβούλους σας χρησιμοποιείτε ανθρώπους που έχουν αυτοεξουσιοδοτηθεί σαν εκπρόσωποι μας, λόγο της μακράς πρώην συνδικαλιστική τους ιδιότητας. Σαν παράδειγμα μιλάτε για οργανωτικά θέματα με την Μ.Κ. η οποία ποτέ δεν έχει δουλέψει στην ζωή της πέρα από την εκπροσώπηση του σκληρού κομματικού μηχανισμού, ελάσσονος μειοψηφικού κόμματος με κυβερνητική ΄΄ εμπειρια ΄΄. Όπως και με τον αγαπητό κύριο Α.Κ. που ανήκει στον ίδιο μηχανισμό. Όπως είναι φυσικό αυτοί οι άνθρωποι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να αναστήσουν την παλιά ΕΡΤ και να φτιάξουν ξανά το μαγαζάκι τους. Άλλωστε όπως ίσως να έχετε ακούσει πολλοί πιστεύουν ότι αυτοί ήταν και οι κύριοι αίτιοι για το κατάντημα της συχωρεμένης ΕΡΤ μαζί με τους άλλους εταίρους τους της ΠΡΟΣΠΕΡΤ τον Π.Κ., Ν.Μ. και άλλους που από ότι πληροφορούμε συμμετέχουν στην διαμόρφωση της ΝΕΡΙΤ (πρώην στελέχη της ίδιας ομάδας που έχουν πάρει μεταγραφή σε άλλη ποιο νέα και δυναμικά ανερχόμενη ομάδα). Προσπαθείτε δηλαδή με τα παλιά υλικά της κατεδάφισης να κτίσετε το νέο σχήμα.
    Αντί να αδράξετε την ευκαιρία και να φτιάξετε μια βιώσιμη ανταγωνιστική Δημόσια Τηλεόραση που θα προσφέρει στην Ελληνικής κοινωνίας ακολουθητε την ‘ελληνική’ πεπατημένη. Κύριοι γιατί δεν συμμορφώνεστε με την διεθνή πραγματικότητα; Γιατί δεν χρησιμοποιείτε έτοιμα καλοδοκιμασμένα μοντέλα από το εξωτερικό σε όλες της μορφές δημόσιας διοίκησης; Γιατί δεν αντιγράφετε αυτολεξεί το μοντέλο της δημόσιας τηλεόρασης κάποιου άλλου κράτους που είναι αποδειγμένα επιτυχημένο; Γιατί πάντα στην χώρα μας προσπαθούμε να ξανακαλύψουμε τον τροχό;
    Δίνετε λόγο σε ανθρώπους που το μόνο που κάνουν μοιράζουν θέσεις στη Δ.Τ. και στη ΝΕΡΙΤ και σας παραμυθιάζουν με ειδικότητες άσχετες, όπως αυτή που ονομάζετε ‘ AUTO CUE’ και δεν αποτελεί ειδικότητα αλλά συσκευή προβολής κειμένου (που ελέγχετε από ένα κοινό κειμενογράφος) του οποίου ο χειριστής εισάγει κείμενο προς ανάγνωση από τους εκφωνητές των εκπομπών και το μόνο απαραίτητο προσόν είναι να ξέρει ορθογραφία και συντακτικό για να μην γράφει αρλούμπες. (http://www.dailymail.co.uk/news/article-1381041/Hubert-Hub-Schlafly-inventor-autocue-dies-aged-91.html)
    Εάν κάποιος εξετάσει το προσοντολογιο θα καταλάβει ότι το σχεδίασαν συνδικαλιστές και όχι τεχνοκράτες όπως εσείς θα θέλατε να αυτοπροσδιοριστητε. Άνθρωποι της νοοτροπίας, του όλα είναι δικά μας και κάνουμε ότι γουστάρουμε και θα βάλουμε όποιον μας αρέσει άσχετο, τελευταίο στις λίστες κατάταξης σε κύρια θέση για να κρύψουμε την δικια μας αμάθεια και μετριότητα. Ονομάζετε prgct manager ανθρώπους που αντί να δουλεύουν ψαρεύουν στα ανοικτά της Σαλαμίνας. Γιατί δεν λειτουργείτε το υπάρχον σύστημα με τις κάρτες (rfid) για να ελέγχετε την είσοδο και έξοδο από την υπηρεσία για αν ξέρετε ποιον πληρώνετε και πόσο;
    Εσείς είναι φυσικό λόγο της ιδιότητας σαν χημικός μηχανικός να μην έχετε ακριβή αντίληψη για την λειτουργία της τηλεόρασης. Σαν manager όμως θα πρέπει να βρείτε και να χρησιμοποιήσετε τους καλύτερους και όχι αυτούς που τόσα χρόνια ροκάνιζαν την συχωρεμένη ΕΡΤ. Έτσι είναι φυσικό να σας καθοδηγούν να βάζετε όρους απαράδεκτους όπως προϋπηρεσία 2 ετών (που μάλλον θα αλλάξετε σε 5 έτη), μη γνώση αγγλικών ειδικότητες άσχετες με την τεχνική εξέλιξη του χώρου που αποκλείουν εξ ορισμού όλους του νέους πτυχιούχους και διευρύνουν το χάσμα των γενεών (θα σας πουν μεταξύ άλλων ότι η εμπειρία είναι απαραίτητη για όσο ποιο μεγάλος ο υπάλληλος τόσο το καλύτερο σαν το παλιό κρασί). Δεν σας έκανε εντύπωση που όπως και εσείς όλοι στην συγκέντρωση ήταν μεσήλικες τουλάχιστον; Έτσι θα γίνει η ΝΕΑ δημόσια τηλεόραση;
    Που είναι το απαραίτητο νέο στελεχιακό δυναμικό που θα επανδρώσει το μέλλον και θα πληρώσει και τις συντάξεις των παλιών; Ο μέσος ορος της ηλικίας δεν παίζει ρόλο στην βιωσιμότητα μιας επιχείρησης; Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα στην πρόσληψη σε ένα δημόσιο οργανισμό. Τα προσόντα μας και οι ειδικές δεξιότητες και ικανότητες μας μόνο μας διαφοροποιούν απέναντι στους άλλους.
    Μια εταιρία ΄΄Management Consulting΄΄ αν αναλάμβανε το start up μιας επιχείρησης με ποιο τρόπο θα λειτουργούσε;
    Εκτός και αν η μελλοντική βιωσιμότητα δεν είναι το ζητούμενο στο εγχείρημα σας.

    Υστερόγραφο: Αν εταιρία με διεθνή εμπειρία προσφέρει υπηρεσία με σημαντικό μικρότερο λειτουργικό κόστος σε σχέση με το εδώ διαμορφούμενο (μικρότερους φόρους στον Έλληνα πολίτη) είναι έγκλημα να μην αγοράζετε την σχετική υπηρεσία ύστερα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό (μπας και βρεθεί κάποιος ακόμη φτηνότερος στην διεθνή αγορά). Εστί και αλλιώς στο τέλος Έλληνες θα τρέξουν την δουλεία με διαφορετική οργάνωση και με χρήση άλλων εργαλείων από τα εδώ γνωστά.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 17:02 | Γιανάκος Δημήτριος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Που είναι οι ΤΕ και ΔΕ ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί, υδραυλικοί, μηχανικοί που φρόντιζαν για την αδιάλειπτη και συνεχή λειτουργία της ΕΡΤ και για την άρτια τεχνική συντήρηση των κτιρίων της (Αγία Παρασκευή, Κατεχάκη, Μουρούζι κ.α.).Πώς θα καλύψει η νέριτ αυτά τα κενά; μήπως με εξωτερικά συνεργεία; και αν ισχύει αυτό γιατί έκλεισε η αμαρτωλή ΕΡΤ που με χαμηλό κόστος λειτουργείας ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΥΤΟΧΘΩΝ

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 14:03 | Δ.Κ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Εγώ θα ήθελα να σημειώσω ότι για τους μηχανικούς είναι αυτονόητη η γνώση αγγλικών χωρίς να έχουν έχουν κάποιο πτυχίο οπότε δε χρειάζεται να μπει στα ελάχιστα προσόντα η απαίτηση γνώσης ξένης γλώσσας. Εάν μπει ως κριτήριο να επιλεχθεί η γνώση μίας από ένα σύνολο ξένων γλωσσών.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 13:10 | Σ.Α.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΣΕΠ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
    ΠΕ ΚΑΙ ΤΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
    ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ
    1 Βαθμός βασικού τίτλου σπουδών Βαθμός × 110
    2 Δεύτερος τίτλος σπουδών σε αντικείμενο συναφές με
    το γνωστικό αντικείμενο της θέσης και της αυτής εκ−
    παιδευτικής βαθμίδας με το βασικό τίτλο σπουδών 150
    ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
    3 Διδακτορικό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της
    θέσης 400
    4 Διδακτορικό δίπλωμα σε άλλο γνωστικό αντικείμενο 200
    5 Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης
    στο γνωστικό αντικείμενο της θέσης 200
    6 Μεταπτυχιακός τίτλος ετήσιας τουλάχιστον φοίτησης
    σε άλλο γνωστικό αντικείμενο 100
    ΕΜΠΕΙΡΙΑ
    7 Εμπειρία έως 60 μήνες 7 ανά μήνα
    ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    8 Άριστη γνώση ξένης γλώσσας 70
    9 Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας 50
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΑ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ
    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ
    ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 10:49 | Γρηγόρης Αιδίνης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Διαβάζω τα σχόλια όπου πολλοί μιλούν για ισότητα και δικαιοσύνη. Αν πρόκειται να ισχύσει αυτό τότε να γίνουν οι προσλήψεις αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ και χωρίς μοριοδότηση στους απολυμένους υπαλλήλους της ΕΡΤ. Όσοι από τους εν λόγω έχουν προσόντα ας διαγωνιστούν δίκαια με τους υπόλοιπους και ας πάρουν ότι θέση τους αξίζει. Κάποιος σχολίασε για outsourcing ειδικοτήτων, το θεωρώ πολύ καλή ιδέα ώστε να κρατηθεί χαμηλά το κόστος λειτουργίας. Είμαστε στα πρόθυρα του 2014 και όχι στο 1984. Επίσης θεωρώ πολύ καλή ιδέα πέρα από τα βασικά κριτήρια του ΑΣΕΠ να βαθμολογηθεί και το ΤΕΣΤ Δεξιοτήτων ώστε να βαθμολογούνται και οι γενικές γνώσεις των υποψηφίων. Εννοείται ότι θα πρέπει να γίνει και έλεγχος γνησιότητας σε όσους τίτλους υποβληθούν γιατί πολλά συμβαίνουν.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 09:15 | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ. Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΏΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ. Διαπιστώνω με λύπη μου ότι ο σχεδιασμός που έχετε αναρτήσει δεν περιλαμβάνει βασικότατες και απαραίτητες ειδικότητες που πρέπει να έχουν συνέχεια της (αμαρτωλής ΕΡΤ)για να εκπέμψει σωστά η ΝΕΡΙΤ.
    Όπως για παράδειγμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ κύριοι δεν περιλαμβάνει ο σχεδιασμός σας; Οι ΠΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ θα πιάσουν κατσαβίδι; Δεν γνωρίζετε κύριοι ότι απαραίτητα χρειάζεται η πρόσληψη και Τ.Ε, Μ.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΥΣ; Δεν γνωρίζετε ότι τα πάντα δουλεύουν με ρεύμα;
    Δεν ξέρω που ανακαλύψατε τις ειδικότητες Δ.Ε ΦΩΤΙΣΤΩΝ, Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ; Υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες; Ίσως κάτι άλλο θα ζητάτε.
    Όσο για τον ξαφνικό θάνατο των εργαζομένων της ΕΡΤ χωρίς καμιά αξιολόγηση, νομίζω ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί πρώτα το προσωπικό της ΕΡΤ προκειμένου να πληρωθούν οι θέσεις του νέου φορέα, άλλωστε δεν ξέρω που θα βρείτε πιο έμπειρους επαγγελματίες. Φυσικά, θεωρώ αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι που είχαν κριθεί από τους διαγωνισμούς και ΑΣΕΠ και είχαν διοριστεί, θα πρέπει να διορίστουν απευθείας.

  • 27 Νοεμβρίου 2013, 09:54 | Χ.Σ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θεωρώ ότι απαραίτητο προσόν θα πρέπει να υπάρχουν τα αγγλικά διότι έτυχα σε μία συνέντευξη πρωθυπουργοί σε ξένο κανάλι και κανείς μα κανείς δεν γνώριζε αγγλικά για να μπορέσει να συνεννοηθεί με το ξένο κανάλι και την λύση την έδωσε ένας περαστικός όσο περίεργο και αν ακούγεται αυτό.
    Επίσης απαραίτητο προσόν θα πρέπει να είναι και η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, όπως και η προϋπηρεσία να είναι τουλάχιστον από πέντε χρόνια και πάνω διότι η ΝΕΡΙΤ είναι ένα νέο κανάλι και δεν έχει αυτή την στιγμή την δυνατότητα να εκπαιδεύσει προσωπικό δε διάφορα τμήματα όπως δεν συγχωρούνται τα λάθη σε ζωντανές ή μαγνητοσκοπημένες εκπομπές.

  • 26 Νοεμβρίου 2013, 23:18 | Νέος με όνειρα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη για τις ειδικότητες των μηχανικών, όταν υποτίθεται ότι ο στόχος είναι ο εξυγχρονισμός ενός φορέα. Το ΑΣΕΠ (καλώς ή κακώς) μοριοδοτεί πολλές φορές τα αυτονόητα….αν και θλίβομαι ειλικρινά γιατί για ορισμένους μηχανικούς δεν είναι αυτονόητη μόνο η γνώση αγγλικών (χωρίς φυσικά κανένα πτυχίο)…αλλά και η μετάβασή τους από την ΕΡΤ στη ΔΤ και ύστερα στη ΝΕΡΙΤ…Γιατί να μην πάει κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία να δώσει εξετάσεις…από τη στιγμή μάλιστα που έχει χρόνο να κάνει θεωρίες συνωμοσίας που του στερούν την αξιοπρέπειά του….Ίσως αν διέθετε το χρόνο του σε κάτι πιο ουσιαστικό όπως η γνώση μιας ξένης γλώσσας..να μην χρειαζόταν να πέσει τώρα τόσο χαμηλά…
    Αξιότιμοι κύριοι του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ..τώρα έχετε την ευκαιρία να μας αποδείξετε αν θέλετε να δημιουργήσετε κάτι υγιές…δίνοντας ευκαιρία και σε νεότερους ανθρώπους να προσφέρουν…(μαζί φυσικά με κάποιους παλιούς που δουλεύουν πραγματικά..) ή θα συντηρήσετε το καφενείο των πολιτικάντιδων που λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια..και μας έφερε σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση.
    Ευχαριστώ…

  • 26 Νοεμβρίου 2013, 21:38 | ΑΡΗΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΗ, ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 75% ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 25% ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΚΤΟΣ ΕΡΤ.

    ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΣΕΠ. (ΟΣΟΙ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ). ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ΚΑΘΩΣ:

    Α) ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ (ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ) ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.
    Β) ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο Κος ΠΡΟΚΟΠΑΚΗΣ).
    Γ) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.(ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ- ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ- ΟΤΑ ΚΤΛ…)
    Δ) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΕΣΤΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
    Ε) ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΕΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.

    ΑΚΟΜΑ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ- ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ …ΚΤΛ) ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    (Η »ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΕΡΤ» ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ).

    ΤΕΛΟΣ, ΤΟ 25% ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΤΟΣ ΕΡΤ ΘΑ ΔΟΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

    ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΔΤ.

  • 26 Νοεμβρίου 2013, 10:35 | noname
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για τους μηχανικούς η γνώση ξένης γλώσσας (Αγγλικά ή Γαλλικά ή Γερμανικά)είναι αυτονόητη από τη φύση του αντικειμένου τους. Πρέπει συνεχώς να ενημερώνονται για την εξέλιξη του αντικειμένου τους. Συνεπώς δεν απαιτείται ως ελάχιστον προσόν για να κάνει κάποιος αίτηση. Μπορεί κάποιος (π.χ παλαιός Μηχανικός) να μην έχει το πτυχίο να το αποδείξει. Θα πάει να δώσει τώρα εξετάσεις;

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 23:47 | Βάσω
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για τις προσλήψεις στο νέο φορέα, όσον αφορά το προσωπικό που θα απασχοληθεί στο πρόγραμμα των σταθμών θα πρέπει να είναι με συμβάσεις προκαθορισμένης διάρκειας σε μορφή συμβολαίων (όπως στα ιδιωτικά δίκτυα) με δυνατότητα ανανέωσης τους, εφόσον έχουν επιτυχημένη πορεία. Όσον αφορά το λοιπό προσωπικό οι προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερη μοριοδότηση σε κανένα από τους πρώην εργαζόμενους, αλλά μέριμνα κοινωνικών κριτηρίων όπως η οικογένεια, ανεργία και ειδικές κατηγορίες. Ο βαθμός των πτυχίων είναι παρωχημένη μέθοδος αξιολόγησης και σημαντικότερο είναι η επιτυχημένη προϋπηρεσία σε συναφές αντικείμενο τουλάχιστον δύο ετών και τυχών μετεκπαιδεύσεις σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα. Αιτιολογώντας αυτό, είναι απόλυτα σαφές ότι σε κανόνες αγοράς και μόνο, δεν θα προτιμηθεί για ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα ένας νέος με πτυχίο 10 και μεταπτυχιακό χωρίς προϋπηρεσία , αλλά ένα έμπειρος επαγγελματίας του κλάδου, με βιογραφικό που προσδίδει στον εργοδότη τη σιγουριά ότι το project θα προχωρήσει σε γοργούς ρυθμούς με τα λιγότερα δυνατά λάθη. Είναι σημαντικό, εφόσον υπάρχουν οι απαραίτητες από το νόμο προϋποθέσεις, να λάβουμε υπόψη την συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία και να δώσουμε μέσω κοινωνικής μοριοδότησης την ευκαιρία σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα να ορθοποδήσουν.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 23:15 | γ.κ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο κύριος Μετσος προφανώς έχει έτοιμη εταιρία για outsourcing ας μην ασχολείται με τη διαβούλευση της προκήρυξης ας ασχοληθεί να βρει ανασφάλιστο προσωπικό με 200 ευρώ για την εταιρία του .

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 22:20 | K.M.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Αγαπητε κυριε Προκοπακη, αγαπητο επιτελειο σχεδιασμου της προκηρυξης,

    εκτιμουμε πως στην προκυρηξη για την νεριτ θα υπαρχουν ειδικοτητες οι οποιες:

    α) εχουν αξιολογηθει απο τον ΑΣΕΠ στο κοντινο μελλον ως συμβασιουχοι στην ΕΡΤ η και ως αοριστου χρονου υπαλληλοι
    β) αρκετοι απο αυτους τους υπαλληλους ελεγχθηκαν με μορια και επιλεχθηκαν και στην δημοσια τηλεοραση
    γ) αυτοι οι εργαζομενοι δειχνουν καθημερινα τις δυνατοτητες τους (μεσα κ εξω απο την καμερα) αλλα κ την διαθεση τους για δυναμικη εργασια

    και το ερωτημα ειναι το εξης:

    Γιατι παλι αυτοι οι ανθρωποι να μπουν στην διαδικασια ελεγχου απο τον ΑΣΕΠ; Μηπως πριν 1-2 χρονια ο ΑΣΕΠ δεν ηταν εγκυρος;

    Νομιζουμε λοιπον πως πρεπει να υπαρξει μια κατανοηση με τον τροπο που εσεις θα επιλεξετε για αυτες τις κατηγοριες.

    Ποιες ειναι αυτες; Νομιζω γνωριζετε η αν θελετε σας ξαναθυμιζω…

    Δημοσιογραφοι, μετεωρολογοι, οπερατερ, ηλεκτρολογοι, ηλεκτρονικοι, οικονομικοι, διοικητικοι

    Εκτιμουμε πως αυτο ειναι το δικαιο, αν σκεφτειτε πως κ για τα παιδια σας αυτο θα ζητουσατε ως δικαιο απο τους εργοδοτες τους…

    με εκτιμηση

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 20:57 | Κ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κε Προκοπάκη,

    προσφάτως δηλώσατε….»Ειδικά για τους υπαλλήλους της ΕΡΤ που είχαν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, ζητήθηκε η νομική γνώμη τόσο του ΑΣΕΠ, όσο και των νομικών συμβούλων του Εποπτικού Συμβουλίου, αλλά, «δυστυχώς δεν μπορεί να κατοχυρωθεί νομικά η σχέση ΕΡΤ – ΝΕΡΙΤ».

    Επειδή η κοινωνία και ολόκληρος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το αισχρό ….«ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»…έχετε:

    Νομική και ΗΘΙΚΗ υ π ο χ ρ έ ω σ η!!!!

    να αποκαταστήσετε επαγγελματικά τους συγκεκριμμένους υπαλλήλους.

    «Δικαιοσύνη είναι η σταθερά και διηνεκής θέλησις του αποδίδειν εκάστω το προσήκον» (Ουλπιανός Δομίτιος)

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 19:23 | Καλλιοπη Γ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΣΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ ( ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ). ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΝΤΩΣ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΚΑΤΟΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ, ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΛΠ).

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 16:06 | Νικόλας Μέτσος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Για την στελέχωση της ΝΕΡΙΤ πιστεύω ότι θα πρέπει να ακολουθηθεί το παράδειγμα ξένων τηλεοπτικών σταθμών.

    Συγκεκριμένα:

    -Δημοσιογράφοι και παρουσιαστές θα πρέπει να είναι συνεργάτες με συμβόλαια έως 2 έτη ώστε να ανανεώνονται. Δεν νοείται δημοσιογράφος δημόσιος υπάλληλος.

    -Για τις υποστηρικτικές εργασίες (καθαρισμός, φύλαξη εγκαταστάσεων, τροφοδοσία κτιρίων, συντήρηση περιβάλοντα χώρου και κτιριακών υποδομων) να συναφθούν συμβόλαια με εξειδικευμένες εξωτερικές εταιρίες.

    Για τα άτομα τα οποία θα στελεχώσουν τον οργανισμό σαν διοικητικοί ή τεχνικοί συμφωνώ να γίνει αυστηρά μέσω ΑΣΕΠ χωρίς επιπλέον μοριοδότηση για τους πρώην εργαζομένους.Επίσης συμφωνώ με τη χρήση του ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ του ΑΣΕΠ ως κριτήριο βαθμολογίας ώστε να κρίνονται και οι γενικές γνώσεις των εργαζομένων.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 12:47 | ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΙΜΑΙ ΠΡΩΗΝ ‘ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ’ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΔΟΥΛΕΨΑ ΑΠΟ ΤΟ 1989 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2006 ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ. ΤΟ 2006 ΕΓΙΝΑ ΜΟΝΙΜΗ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΣΕΠ ΚΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΜΑΙ ΜΕ 900 ΚΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ 1000 ΕΥΡΩ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΟΣΟ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΜΑΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑΝ ΟΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩ ΔΕ ΟΤΙ ΞΟΔΕΨΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΙΚΡΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ. ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ… ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ,ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΑΣ,ΟΙ ΚΟΠΟΙ ΜΑΣ,Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 12:32 | Γιώργος
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Η ‘εμμονή’ των ανθρώπων που πέρασαν απο το ΑΣΕΠ όπως είπε κάποιος έχει να κάνει και με το θέμα της ηθικής.Λυπάμαι που το λέω,αλλά δεν είμαστε το ίδιο. Μπορεί και άλλοι υπάλληλοι να έκαναν καλά την δουλειά τους, αλλά ήταν μια δουλειά που ανήκε σε κάποιον άλλο. Αυτοί την πέρανε επειδή είχαν κάποιο ‘γνωστό’.Αυτοί λοιπόν δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο τσουβάλι με τους ανθρώπους που η δουλειά δεν τους χαρίστηκε.Τελικά μια δουλειά δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας,γνώσεων ή τεχνογνωσίας.Είναι και θέμα Ηθικής.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 12:50 | Διονύσιος Α
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να επισημάνω οτι η προκήρυξη μας πάει πίσω 30 χρονιά!
    Σε ένα σύγχρονο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν προκηρύσσουμε θέσεις εξαντλώντας τον κατάλογο των Ελληνικών σχολών και πως θα μπορούσαν οι απόφοιτοι τους να εργαστούν σε αυτόν. Πρέπει πρώτα να σχεδιάσουμε και να δούμε πως δουλεύει ένας οργανισμός και μετά το τι θέλουμε να κανει και να γνωρίζει ο καθένας.Σε καμιά θέση δεν υπάρχει περιγραφή καθηκόντων ,το τι πρέπει να γνωρίζει κάνεις και το τι εμπειρία πρέπει να εχει. Το οτι τελείωσα κάποτε μια σχολή πριν κάποιες δεκαετίες η πριν 2 χρονιά δεν με κάνει γνωστή η έμπειρο επαγγελματία.
    Λείπουν εντελώς εξειδικευμένες ειδικότητες πάνω σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα και Media,όπως τέχνες ήχου και εικόνας AV arts and technology ,τέχνες Media (Media Arts) κλπ.
    Σε τμήματα όπως διαχείριση αρχείων,οπτικοακουστικές εφαρμογές ,tapeless workflow ,χρειάζονται άτομα με γνώσεις και εμπειρία σε εφαρμογές διαχειρίσεων τηλεοπτικού περιεχόμενου ,γνώση τεχνών και τεχνολογίας και πως να συνδυάζεται αυτή μέσα από εφαρμογές πολυμέσων και media(Συνδυασμό εικόνας, ήχου και ΙΤ) μέχρι ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισής οπτικοακουστικού υλικού ή αρχείου τα λεγόμενα ΜΑΜ (Media asset managent). Σε οποίο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ευρώπης πλέων κοιτάξετε θα δείτε παρόμοιες θέσεις και με πλήρη εξειδίκευση καθηκόντων σε διαχείριση media και αρχείων. (Βλ BBC,ZDF,RTBF,ORF,SVT κλπ).
    Πρέπει να ξεφύγουμε λίγο από την Κλασική ,διοικητική – τεχνική – καλλιτεχνική – κατηγοριοποίηση εποχής ΕΙΡ-ΥΕΝΕΔ .
    Στα σύγχρονα δημόσια ραδιο -τηλεοπτικά μέσα δεν υπάρχει τέτοια γενική κατηγοριοποίηση.
    Πρώτα σχεδιάζουμε την παράγωγη – λειτουργία – worklfow και μετά τις ανάγκες για της θέσεις των ατόμων.
    Και μια επισήμανση ,σε κάποιες ειδικότητες δεν μπορεί να υπάρχει ισότητα ενός αποφοίτου ενός ΙΕΚ η κέντρου ελεύθερων σπουδών με απόφοιτο Πανεπιστημίου.ΠΧ Στην ειδικότατη Σκηνοθέτης δίνεται πλήρη ισοτιμία σε έναν απόφοιτο ΑΕΙ με ένα απόφοιτο μια ιδιωτικής σχολής που λειτουργεί στην Ελλάδα εως Εργαστήρι ελεύθερων σπουδών. Θα πρέπει να υπάρχουν ΠΕ και ΔΕ κατηγοριοποιήσεις,οπως και στους Δημοσιογράφους πρέπει να υπάρχει το ίδιο άλλα και σε πολλές άλλες ειδικότητες. Η προϋπηρεσία πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 χρόνων σε εξειδικευμένες θέσεις που απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις. Άκρως απαραίτητη η γνώση μιας ξένης γλωσσας.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 11:54 | anwnimos
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω την άποψή μου. Τώρα είναι ευκαιρία να δοθεί η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους με ελάχιστη εμπειρία να βρουν μια θέση εργασίας. Οι παλιοί υπάλληλοι της ΕΡΤ θα καταλάβουν μια θέση και σε σύντομο διάστημα θα βγουν σε σύνταξη. Πάλι κενές θέσεις, πάλι θα υπολειτουργούν ορισμένοι κλάδοι. Κρίμα να στερήσουν τη θέση από κάποιο νέο και με όρεξη για δουλεία. Επιπλέον ας μη ξεχνάμε πως οι απολυμένοι της ΕΡΤ έχουν λάβει μια καλή αποζημίωση που τους επιτρέπει να ζήσουν. Υπάρχουν νέοι άνεργοι με οικογένεια που δεν έχουν αυτή τη τύχη.

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 10:03 | Σ.Κ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΗΔΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΘΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ?? ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΕ ΟΝΤΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ!!

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 09:22 | Ι.Γ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΚΟΠΑΚΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΙΣΜΕΝΟΣ , ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ!ΑΝΤΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ!! ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΤ – ΝΕΡΙΤ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ Η ΕΡΤ ΝΟΜΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΕΠ!!

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 09:06 | ΜΑΞΙΜΟΣ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΙΖΕΙ ΤΑ ΙΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!! ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΕΡΤ ΝΕΡΙΤ , ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΝΑ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΘΟΥΝ!!!

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 08:42 | Λάιος Αντώνης,Γεωπόνος,Τρίπολη
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Να σας ρωτήσω κάτι;Μετεωρολόγους δεν προβλέπονται;Δεν πρέπει να υπάρχει μετεωρολόγος σε αυτό το κανάλι;Δεν πρέπει να έχετε έναν(τουλάχιστον) τέτοιο επιστήμονα;Νοείται Δημόσια Τηλεόραση χωρίς αυτή την ειδικότητα;Δεν είναι ο καιρός στοιχείο της καθημερινότητάς μας;Γιατί το αφήνετε στην άκρη αυτό;Είναι πιο σημαντικές άλλες ειδικότητες;Δίνετε περισσότερη βάση στους διοικητικούς-οικονομικούς υπαλλήλους;Ναί, χρειάζονται και αυτοί …όμως οι μετεωρολόγοι είναι 24 ώρες on air και ενημερώνουν!Δείτε τι έγινε στην Ρόδο!Εδώ στην Τρίπολη είχαμε χαλάζι!Καταστράφηκαν καλλιέργειες!Ποιός θα ενημερώσει για αυτά που έρχονται;Ποιός θα δώσει τις προγνωστικές τάσεις;Εσείς;Εγώ;Αυτοί;Ποιός;Σοβαρότητα να υπάρχει σας παρακαλώ!Άντε μπράβο!

  • 25 Νοεμβρίου 2013, 00:09 | Π.Υ.
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Είνια ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία για τη δημόσια διαβούλευση των θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση (προτείνω να απορριφθεί η λέξη ιντερνετ από την επωνυμία, προς τι η χρήση ξενικών ορολογιών; ) .
    Έχουν πραγματικά ενδιαφέρον τα σχόλια που έχουν ήδη αναρτηθεί και είναι αξιόλογη και η συμμετοχή.

    Θα ήθελα με λύπη μου να σχολιάσω την εμμονή όσων είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ στην ΕΡΤ. Για κάποιο λόγο (δείγμα της εποχής που διανύουμε) τοποθετούνται ρατσιστικά σε ότι δεν τους αγγίζει. Δεν φταίνε οι παλαιότεροι υπάλληλοι που δεν υπήρχε ο ΑΣΕΠ. Συμμετείχαν σε διαγωνιστικές διαδικασίες με εξετάσεις προφορικές και γραπτές της εποχής. Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ΑΣΕΠ, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι αξιόλογοι εργαζόμενοι.
    Τι τους φοβίζει;
    Επίσης, οι νεότεροι που αναφέρονται στα πτυχία των αγγλικών και τα μεταπτυχιακά. Το ότι ‘’πέθαναν’’ την ΕΡΤ δεν σημαίνει ότι πρέπει να πεθάνουν και όσοι εργάζονταν εκεί. Οι τεχνογνωσία και η εξειδίκευση στο τεχνικό αντικείμενο όσων εργάζονταν εκεί είναι πραγματικότητα.
    Επίσης, με δεδομένο ότι υπάρχουν απόφοιτοι ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ, στα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, θα έπρεπε να υπήρχε μια ποσόστωση και να γινόταν επιλογή προσωπικού από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.
    Είναι σημαντικό ακόμη να συνυπάρξουν οι παλαιοί με τους νεώτερους. Και να συνεχίσει ομαλά η μετάβαση και για να μεταδοθεί η τεχνογνωσία η οποία αποκτάται με την εμπειρία. Ίσως θα μπορούσε να μπει ένα ποσοστό κατ’ αναλογία.
    Το σωστό θα ήταν να προσληφθεί στη πρώτη φάση του Μαρτίου προσωπικό της τέως ΕΡΤ για να στελεχωθεί και να λειτουργήσει άμεσα ο φορέας και στη δεύτερη φάση να προσληφθούν κατ’ αναλογία βαθμίδων, νέων-παλαιών από όλες τις κατηγορίες.
    Προς τι ο διαχωρισμός εντός και εκτός ΑΣΕΠ; Για να καλυφθούν επιλογές προσώπων με τα προσωπικά κριτήρια της επιτροπής επιλογής; Ποιό θα είναι το κριτήριο διαφάνειας;
    Προτείνω εκτός από το προσοντολόγιο όσοι επιλεγούν (εντός και εκτός ΑΣΕΠ) να περάσουν από συνέντευξη. Να γίνει στη συνέχεια πρόσληψη τους ως προσωπικό ορισμένου χρόνου και να υπάρξει ένα διάστημα τουλάχιστον εξάμηνης δοκιμαστικής υπηρεσίας στα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν. Στη συνέχεια εφόσον κριθούν κατάλληλοι μέσα από υπηρεσιακά όργανα να μονιμοποιηθούν. Αυτό αφορά τους έχοντες εμπειρία και προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
    Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα χρόνο δοκιμαστικής υπηρεσίας και να παρακολουθήσουν εισαγωγικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με το αντικείμενό τους και τη λειτουργία της εταιρείας και μετά να μονιμοποιηθούν.
    Στα πλαίσια της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας θα πρέπει όσοι αποκτούν σχέση οποιαδήποτε μορφής εργασίας με τη ΝΕΡΙΤ να ακολουθούν το προσοντολόγιο της ειδικότητάς τους και η θέση τους να προκηρύσσεται, έστω και για λιγότερο χρόνο από αυτόν που απαιτεί ο ΑΣΕΠ. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για όλα τα φυσικά πρόσωπα που τους ανατίθεται έργο ή καθήκοντα σύμφωνα με το νόμο 4203/13.
    (ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4203/2013
    Ρυθμίσεις θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις
    Άρθρο 24
    1. Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 15 του ν. 4173/ 2013 (Α ́ 169) αντικαθίστανται ως εξής:
    «1. Η ΝΕΡΙΤ−Α.Ε. προσλαμβάνει το προσωπικό της με συμβάσεις εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου και με συμβάσεις έμμισθης εντολής, μετά από δημοσίευση προκήρυξης και τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας, σύμφωνα με την ισχύουσα κάθε φορά νομοθεσία. Για το βαθμολογικό και μισθολογικό καθεστώς της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης 12 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του πρώτου άρθρου του ν. 4093/2012.
    2. Επιτρέπεται ύστερα από πρόταση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ−Α.Ε., η ανάθεση έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε φυσικό πρόσωπο ή κοινοπραξία φυσικών προσώπων, για την παραγωγή ή την επεξεργασία ή την παρουσίαση συγκεκριμένου ραδιοτηλεοπτικού ή διαδικτυακού προϊόντος, εφόσον το πρόσωπο με το οποίο συνάπτεται η σύμβαση είναι δημοσιογράφος, καλλιτέχνης κάθε ειδικότητας, ή τεχνικός ή επιστήμονας υψηλής εξειδίκευσης. )

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 23:13 | Μαρια φωτοπουλου
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν περιλαμβάνεται η ειδικοτητα ΠΕ φωτοχημικων στην οποια ειμαι επιτυχουσα. Το ερώτημα μου είναι: πως είναι δυνατόν η ΔΤ να χρειάζεται προσωπικό για τη συγκεκριμένη ειδικότητα και να μη χρειάζεται ο νέος φορέας, ο οποίος θα είναι και μόνιμος;

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 22:25 | νμ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κατ’ αρχάς να διευκρινύσω οτι δεν είμαι ούτε πρώην ούτε μελλοντικός εργαζόμενος της ΕΡΤ. Είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός που δε εχει απολυθεί ακόμα…! Θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο (Σ.Σ.) ο οποίος εξηγεί ένα θαυμάσιο λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να πριμοδοτηθούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Είδα κάποιον να διαμαρτύρεται για τα διδακτορικά του και τα μεταπρυχιακά του διότι τώρα με την κρίση είναι ευκαιρία να βρει δουλειά «υψηλής ποιότητας» εργατικό δυναμικό. Ναι τώρα που δε βρίσκουν όλοι αυτοί δουλειά να τους δώσουμε και αργότερα, όταν και αν βελτιωθούν οι συνθήκες είναι οι πρώτοι που θα φύγουν όταν τους ξανακουνήσουν το χρήμα οι «ανακάμψασες ιδιωτικές εταιρείες». Αυτοί που τόσα χρόνια έμεινα στο υποτιμημένο μισθολογικά δημόσιο δε θα πρέπι να προηγηθούν με κάποιο τρόπο?
    Ένα σημαντικό θέμα πιστεύω οτι είναι το θέμα της «αντίστοιχης-ανάλογης» προϋπηρεσίας. Στην ΝΕΡΙΤ πρέπει να υπάρχουν θέσεις πολύ ειδικές και φέρνω για παράδειγμα το Διευθυντή Μουσικών Συνόλων. Αν θελήσει ο προηγούμενος να υποβάλει αίτηση δε θ πρέπει να μοριοδοτηθεί με κάποιο τρόπο, μια και ξέρει τη δουλειά από μέσα και απόλυτα εξειδικευμένα? Και υπάρχουν απ όσο έμαθα διαβάζοντας πολλές τέτοιες θέσεις όπως οι Δημ.Σχ., οι επαφές με την Ευρώπη -EBU, οι Διευθυντές προγραμμάτων κλπ κλπ..
    Το ίδιο ισχύει και για τους περασμένους από ΑΣΕΠ. Γιατί να πρέπει να ξναπεράσουν τη διαδικασία? Για να επιβαρύνουν τη γραφειοκρατία κι άλλο?
    νμ

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 20:11 | Μαργαρίτα Ντάσκου(Ιδ. Υπάλληλος)
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Οι μετεωρολόγοι; Πως θα μπούν; Όχι απο ΑΣΕΠ; Με μπλοκάκι; Απο την πίσω πόρτα μήπως; Πως παιδιά;;; Ή δεν θα έχετε καιρό καθόλου; TV EPARXIA το θέλετε; Τους μετεωρολόγους δεν τους θέλετε αορίστου; Δεν είναι σημαντική αυτή η ειδικότητα; Η ανάλυση κ η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά …και προφανώς κ η τηλεθέαση νομίζω… Μάλλον δεν έχετε να πείτε κάτι γι’αυτή την ειδικότητα, ε; TV-KORINTHIA θα το κάνετε το μαγαζάκι εαν δεν ξέρετε απο τηλεόραση…

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 17:18 | Κώστας Ουρανός
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θα πρέπει να υπάρχει για όλες τις ειδικότητες υποχρεωτική 5-ετης επιτυχής εμπειρία στο αντικείμενο της θέσης σε ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. τα 2 χρόνια ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ

    Οι ειδικότητες θα πρέπει να έχουν καλύτερη περιγραφή, πχ:

    1. Διοικητικοί (Ανθρώπινο Δυναμικό)
    2. Διοικητικοί (Προμήθειες)
    3. Διοικητικοί (Γραμματείς Διεύθυνσης)
    4. Διοικητικοί (Οργάνωση – Εκπαίδευση)

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 17:11 | Κώστας Ουρανός
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    κατ’ αρχήν να συγχαρώ την ΝΕΡΙΤ για την πρωτοβουλία της να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το προσοντολόγιο των μονίμων θέσεών της.

    1. Θα πρέπει να υπάρχει η ειδικότητα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ που να μην προϋποθέτει να είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ ή άλλης συνδικαλιστικής ένωσης δημοσιογράφων.

    2. Δεν υπάρχουν βασικές για ένα Ραδιοτηλεοπτικό Οργανισμό ειδικότητες όπως των Κομμωτών και των Μακιγιέζ.

    3. Η ειδικότητα του αναρρηχιτή – συντηρητή ιστών επίσης άκρως απαράιτητη.

    4. Θα πρέπει να υπάρχει η ειδικότητα Ειδικός σε Οπτικοακουστικές Τεχνολογίες ή Τεχνολογίες των ΜΜΕ (Media Technologies).

    5. Θα πρέπει να υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις στο προσοντολόγιο που να αφορούν Φυσικούς/Ραδιοηλεκτρολόγους (ισοδυναμία με ΠΕ Ηλεκτρονικούς), αποφοίτους Θετικών Επιστημών με μεταπτυχιακό πληροφορικής ή ΕΛΚΕΠΑ(ισοδυναμία με ΠΕ Πληροφορικής) και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι έχοντες τις αντίστοιχες ειδικότητες στην ΕΡΤ (εφόσον είχαν την ειδικότητα αυτή για 2 χρόνια τουλάχιστον).

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 15:51 | Σ.Σ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    κ. Προκοπάκη,
    σε μια συνέντευξη σας αναφέρατε ότι «δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για όσους είχαν προληφθεί στην ΕΡΤ μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ», μπορείτε όμως να μας πριμοδοτήσετε με μόρια όπως κάνει ο κ.Μιτσοτακης στο Δημόσιο αν θέλετε να είστε δίκαιος ή να δώσετε μια προτεραιότητα σε μας, γιατί εμείς όλοι αφήσαμε τις δουλειές μας και προτιμήσαμε την ΕΡΤ, εμπιστεύοντας τον ΑΣΕΠ και το κράτος σε μια εποχή που η ανεργία ήταν 7% και δεν ενδιέφερε κανέναν το δημόσιο.
    Είναι άδικο να εξαιρούνται οι προσληφθέντες στο δημόσιο με τον ακριβώς ίδιο τρόπο με μας από απολύσεις, και σε μας να μην αναφέρετε κανένας.
    Πολύ από μας είχαν περάσει και σε άλλους διαγωνισμούς, με περισσότερες απολαβές , αλλά προτίμησαν να μείνουν στην ΕΡΤ γιατί τους άρεσε η δουλειά.

    Ελπίζω κάποια πράγματα να εκτιμηθούν…

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 10:45 | Βασίλης
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Θέμα: Ειδικοτητα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΥ-ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

    Θεωρώ ότι η ειδικότητα αυτή λείπει απο το πίνακα ειδικοτήτων. Όλα τα ευρωπαϊκά αρχεία έχουν στη δύναμη τους τη συγκεκριμένη ειδικότητα .

    Στο ΒΒC λέγεται senior media & archives manager,στο RAI ,ORF κλπ υπαρχει η αντίστοιχη θέση με την ίδια περιγραφή καθηκόντων. και ο τίτλος της συγκεκριμένης ειδικότητας ειναι :Archives & Media Manager

    Για την ειδικότητα αυτή χρειάζονται συγκεκριμένα πτυχία τόσοι απο τα ελληνικά Πανεπιστήμια όσο και του εξωτερικού, όπως για παράδειγμα Πτυχίο  AEI  Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονιου Πανεπηστημιου,, Μηχανικών  και πληροφοριακών συστημάτων του Πανεπηστημιου Αιγαίου, Μηχανικών Σχεδιασης Προϊόντων και Συστημάτων   Πανεπιστημίου Αιγαίου, πτυχίο ΜΜΕ ή αντίστοιχων του εξωτερικού .
Η συγκεκριμένη ειδικότητα στο εξωτερικό ασχολείται και εχει την ευθύνη σε έργα  ψηφιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού, επεξεργασία ψηφιακών αρχείων και συστημάτων  διαχείρισης οπτικοακουστικού υλικού (ΜΑΜ – Media asset management) και εφαρμογών πολυμέσων. Μπορεί ίσως και κάποιες σχολές των Πολυτεχνικών σχολών.

    Πιστεύω η διαβούλευση να γίνει το εργαλείο ώστε να δομηθουν σωστά οι ειδικότητες ανάλογα με τις ανάγκες για να μπορέσουν, (οι ειδικότητες) να ειναι χρήσιμες και απαραίτητες στην επεξεργασία του περιεχομένου του ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος του νέου φορέα ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές -προδιαγραφές.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 10:03 | ΔΗΜΗΤΡΑ Μ
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Δεν είμαι εργαζόμενη της ΕΡΤ αλλά θίγομαι προσωπικά όταν διαβάζω τον χαρακτηρισμό » κοπρόσκυλα» στο σχόλιο του » κυρίου» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Είμαι βλέπετε φανατική οπαδός της ΕΡΤ! Μόλις προχθές διαπίστωσα ότι έχω να παρακολουθήσω ένα αξιόλογο ντοκιμαντέρ από τότε που έκλεισε η ΕΡΤ. Όλο αυτό που ήταν η ΕΡΤ ήταν οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί και που ελπίζω ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επανέλθουν στις θέσεις τους. Τους ευχαριστώ για αυτό που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και τους εκτιμώ απεριόριστα! Ελπίζω κάποια στιγμή να αποτελεί το όνομα ΝΕΡΙΤ παρελθόν, μια μικρή παρένθεση γιατί εμείς την ΕΡΤ γνωρίζουμε. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους είναι άνθρωποι που εργάζονταν τίμια για το ψωμί τους και νομίζω ότι η δημόσια συκοφάντησης τους ήταν τουλάχιστον αισχρή, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από αυτούς που έφερναν τους ειδικούς συμβούλους και παρουσιαστές κάθε είδους, μέχρι την τελευταία μέρα στην ΕΡΤ. Δυστυχώς, πάντα υπάρχουν πρόθυμα αυτιά για να ακούσουν αυτούς τους χαρακτηρισμούς… Νομίζω ότι θα πρέπει να αξιολογηθεί πρώτα το προσωπικό της ΕΡΤ προκειμένου να πληρωθούν οι θέσεις του νέου φορέα, άλλωστε δεν ξέρω που θα βρείτε πιο έμπειρους επαγγελματίες. Φυσικά, θεωρώ αυτονόητο ότι οι υπάλληλοι που είχαν κριθεί από τον ΑΣΕΠ και είχαν διοριστεί, θα πρέπει να διορίσουν απευθείας εάν υπάρχει έστω και ίχνος αξιοπιστίας σε αυτά που ευαγγελίζονται οι πολιτικοί υπεύθυνοι σχετικά με την αξιοπιστία του ΑΣΕΠ και την αξία των εργαζόμενων που έχουν κριθεί από αυτόν ( βλέπε δηλώσεις κυρίας Χριςτοφιλοπούλου). Όπως ανέφερα στην αρχή, δεν είμαι εργαζόμενη στην ΕΡΤ ούτε και σε κάποια θέση στο δημόσιο, είμαι οδοντίατρος και με προσβάλει ως έλληνιδα πολίτη όλο αυτό που έγινε με τήν ΕΡΤ, η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης σήμερα και οι μεθοδεύσεις για την πρόσληψη του προσωπικού στον νέο, ανεξάρτητο (υποτίθεται) δημόσιο φορέα.

  • 24 Νοεμβρίου 2013, 00:01 | and
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΝΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΣΕΠ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗ Η ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ (ΠΤΥΧΙΑ,ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΛΠ). ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ 2ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ?ΔΗΛΑΔΗ ΕΑΝ ΕΧΩ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ????
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΥΤΟ Κ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 23:01 | Χριστίνα Γραμπόβα
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Κύριοι της κυβέρνησης
    Σε όλο το δημόσιο οι άνθρωποι που βγαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας έχουν έστω μια ελπίδα να απορροφηθούν σε κάποια άλλη υπηρεσία.
    Υπάρχει δε ειδική μέριμνα για τα παντρεμένα ζευγάρια ώστε να μην βγαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας και οι δυο .
    Επίσης οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ πριμοδοτούνται επιπλέον .
    Απορώ τι έχετε να πείτε σε μένα και τον σύζυγο μου που παρατήσαμε τις δουλειές μας ( δέκα χρόνια στη NOVA εγώ και περίπου αλλά τόσα στο MEGA ο σύζυγος μου) για να έρθουμε να δουλέψουμε στην δημόσια ραδιοτηλεόραση μετά από διαγωνισμό που έκανε το ΑΣΕΠ και εμπιστευόμενοι την ακεραιότητα του θεσμού αλλά και του κράτους.
    Νομίζετε πως το « λυπάμαι αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ» είναι αρκετό ;
    Ποιος σας έχει δώσει το δικαίωμα και καταστρέφετε έτσι τις ζωές των ανθρώπων;
    Ελπίζω να μου δώσετε μια απάντηση για να την πω στα παιδιά μου .
    Σας εύχομαι ύπνο ελαφρύ!!!

  • 23 Νοεμβρίου 2013, 20:17 | Κολοβός Κυριάκος-Αμαλιάδα Ηλείας
    Το βλέπω Θετικά/Αρνητικά: 0  0

    Ως απολυμένος απο την εργασία μου απο τις 30/8 -καθηγητής Αγγλικών σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο- το μόνο που μου έχει απομείνει τις ώρες που είμαι στο σπίτι(και δεν ψάχνω για δουλειά),είναι, να βλέπω σωστή Δημόσια Τηλεόραση.Είμαι απο τους πρώτους που στήριξα την προσπάθεια του μεταβατικού αυτού φορέα γιατί είδα και πίστεψα πως ακολουθείτε μια πορεία η οποία με την επάνοδο της ΝΕΡΙΤ ίσως φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στους τηλεθεατές.Οι πρωινές σας εκπομπές δεν θα έλεγα οτι είναι τόσο σωστά δομημένες,όμως το δελτίο σας πραγματικά είναι εξαιρετικό.Θα ήθελα παραπάνω προγράμματα στην ΔΤ και εν συνεχεία στην ΝΕΡΙΤ.Θα επιθυμούσα να δίνετε περισσότερο χρόνο στον μετεωρολόγο σας κ.Καλιάνο, ο οποίος με τις αναλύσεις του μας ικανοποιεί πλήρως.Θα επιθυμούσα επίσης εκτός απο παλιές ταινίες και ντοκυμεντέρ παλαιού τύπου, να παίζεται εκπομπές ή άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες νέας κοπής.Ευχαριστώ και εύχομαι οτι καλύτερο στην νέα σας προσπάθεια!!!!