Άρθρο 20 Μεταβατικές διατάξεις

1. Μέχρι την έκδοση του Οργανισμού της παρ. 1 του άρθρου 10 ή απόφασης κατανομής των θέσεων βάσει της παρ. 12 του άρθρου 19, ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. συνεχίζει τη λειτουργία του με την υφιστάμενη, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, οργανωτική δομή. Κατά το μεταβατικό διάστημα μέχρι την έκδοση της ως άνω απόφασης, παραμένει σε ισχύ η νομοθεσία που διέπει την υφιστάμενη οργανωτική δομή του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και ιδίως η παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 2628/1998 (Α΄ 151) και η παρ. 1, η περ. β’ της παρ. 2 και οι παρ. 3 και 8 του άρθρου 27 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287).
2. Οι υπάλληλοι του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. συνεχίζουν να καλύπτουν αυτοδικαίως και κατά προτεραιότητα τις οργανικές θέσεις του άρθρου 13, υπό το εργασιακό καθεστώς που τελούν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος. Οι συμβάσεις του ειδικού επιστημονικού προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου μπορεί να ανανεώνονται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 14.
3. Οι ήδη αποσπασμένοι στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, από οποιοδήποτε φορέα και αν προέρχονται, εξακολουθούν να τελούν σε απόσπαση υπό το ίδιο καθεστώς το οποίο ίσχυε για αυτούς πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος. Οι ως άνω αποσπασμένοι καλύπτουν αυτοδικαίως και κατά προτεραιότητα τις οργανικές θέσεις του άρθρου 13. Η πλήρωση των θέσεων που καλύπτονται από τους αποσπασμένους της παρούσας δεν είναι δυνατή με διορισμό ή νέες αποσπάσεις. Η μισθοδοσία των ήδη αποσπασμένων στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθορίζεται σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 15, εξακολουθεί όμως να βαραίνει τον φορέα από τον οποίο προέρχονται. Η παρούσα υπερισχύει κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης νόμου.