Άρθρο 11 Πόροι και οικονομική διαχείριση

1. Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. έχει τακτικούς και έκτακτους πόρους για την αντιμετώπιση των λειτουργικών του αναγκών.
α) Οι τακτικοί πόροι είναι:
αα) Ετήσια κρατική επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω εγγραφής με ιδιαίτερο κωδικό αριθμό,
αβ) ετήσια επιχορήγηση από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.),
β) Οι έκτακτοι πόροι είναι επιχορηγήσεις, δωρεές, κληρονομιές, κληροδοσίες και κάθε είδους εισφορές του Δημοσίου, νομικών ή φυσικών, ημεδαπών ή αλλοδαπών, προσώπων.
2. Η οικονομική διαχείριση γίνεται με τον τρόπο και από τα όργανα που προβλέπει ειδικός κανονισμός ο οποίος καταρτίζεται από το Δ.Σ., ύστερα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή. Λογιστικά ακολουθείται το διπλογραφικό σύστημα. Η οικονομική διαχείριση δεν υπάγεται στη νομοθεσία περί δημοσίου λογιστικού των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), ούτε υπόκειται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
3. Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. συντάσσει ετήσιο προϋπολογισμό λειτουργικών δαπανών. Ο ετήσιος ισολογισμός του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. συντάσσεται με τη λήξη του λογιστικού έτους και συνοδεύεται από λεπτομερή έκθεση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. για τη διαχείριση και τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του κατά το λογιστικό έτος, καθώς και για τις προβλέψεις του για το μέλλον.
4. Τα πλεονάσματα του ετήσιου απολογισμού του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. μεταφέρονται στην οικονομική χρήση του επόμενου έτους.