Άρθρο 17 Απασχόληση φοιτητών και ασκούμενων δικηγόρων

1. Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. μπορεί να δέχεται στις υπηρεσίες του φοιτητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ) για πρακτική άσκηση διάρκειας ορισμένου χρόνου. Οι φοιτητές διενεργούν προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές σε γνωστικά αντικείμενα συναφή με τις δραστηριότητες του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., ιδίως σπουδές οικονομικών επιστημών, πληροφορικής, νομικής ή δημόσιας διοίκησης.
2. Εφόσον απαιτείται, για την αμοιβή των απασχολούμενων φοιτητών, εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.. Η απασχόληση φοιτητών είναι δυνατή και μέσα από εθνικά και ενωσιακά, ερευνητικά ή άλλα προγράμματα του Δημοσίου ή δημόσιων ή ιδιωτικών ερευνητικών φορέων και ιδρυμάτων.
3. Για την επιλογή των φοιτητών αναρτάται ανακοίνωση στον ιστότοπο του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέσω της υποβολής αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών. Η επιλογή των φοιτητών γίνεται με απόφαση του Δ.Σ., η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή. Μεταξύ των φοιτητών και του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. υπογράφεται σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου.
4. Ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ. μπορεί να απασχολεί μέχρι και δύο (2) ασκούμενους δικηγόρους στο Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης. Τα κριτήρια επιλογής, η σχέση εργασίας, η αμοιβή και ο χρόνος της άσκησης καθορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., ύστερα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή, σύμφωνα και με τον Κώδικα Δικηγόρων (ν. 4194/2013, Α΄ 208). Για τον σκοπό της παρούσας εγγράφεται ειδική πίστωση στον προϋπολογισμό του Ο.Δ.ΔΗ.Χ..

  • 17 Μαΐου 2022, 12:12 | G. Papasimos

    Ως προς την απασχόληση των ασκούμενων δικηγόρων, η αμοιβή αυτών και τα δικαιώματα εργασίας τους θα ακολουθούν αυτά της εξαρτημένης σχέσης εργασίας ( https://www.iter-legis.gr/sixnes-erwtiseis/ergasiaka-dikaiwmata/ ) και εξασφαλίσεων που παρέχει ο νόμος ή θα λόγω του καθεστώτος άσκησης θα επιτρέπεται η παρέκκλιση από αυτά , ιδίως ως προς την αμοιβή και τις άδειες; Σε άλλες περιπτώσεις απασχόλησης ασκούμενων δικηγόρων σε ΝΠΔΔ έχει διαπιστωθεί ότι δεν εφαρμόζεται στην εργασία τους η προστασία, που απολαμβάνουν οι λοιποί εργαζόμενοι.

  • 7 Μαΐου 2022, 19:27 | Βασιλης

    Ok