ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΙΚΕΣ, ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 19 Εξουσιοδοτικές διατάξεις

1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να ανατίθεται στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., ο οποίος ενεργεί ως εντολοδόχος και για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου, κάθε άλλη αρμοδιότητα, πέραν όσων προβλέπονται στο άρθρο 4, η οποία συνδέεται με την πραγματοποίηση των σκοπών του Ο.Δ.ΔΗ.Χ..
2. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., καθορίζονται οι γενικοί όροι των πράξεων κάθε είδους ή μορφής δανεισμού σχετικά με το δημόσιο χρέος.
3. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., τροποποιούνται αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί για τον καθορισμό γενικών όρων πράξεων κάθε είδους ή μορφής δανεισμού, σχετικά με το δημόσιο χρέος.
4. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., κωδικοποιούνται οι αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί ή εκδίδονται σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3.
5. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., ρυθμίζονται τα θέματα των σχέσεων του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. με τις συναρμόδιες διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
6. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται αποζημίωση για τη συμμετοχή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.. Η αποζημίωση για τη συμμετοχή σε συνεδρίαση του Δ.Σ. καταβάλλεται στο τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος για κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ. στην οποία συμμετείχε σε όλη τη διάρκειά της.
7. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι αποδοχές των εργαζομένων που καλύπτουν θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, οι οποίες κλιμακώνονται ανάλογα με τη θέση τους στον Ο.Δ.ΔΗ.Χ. ως προϊσταμένων ή μη και τον χρόνο υπηρεσίας τους σε αυτόν.
8. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι αποδοχές των νομικών συμβούλων του Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υποστήριξης.
9. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδίδεται σε ετήσια βάση μετά από εισήγηση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., καθορίζεται Κίνητρο Επίτευξης Στόχων (Κ.Ε.Σ.), το οποίο χορηγείται στο προσωπικό του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.. Με την απόφαση αυτή ρυθμίζονται το ύψος, η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις, καθώς και κάθε άλλο αναγκαίο θέμα σχετικά με τη χορήγηση του εν λόγω κινήτρου. Το Κ.Ε.Σ. υπολογίζεται επί του βασικού μισθού και του επιδόματος θέσης ευθύνης, καταβάλλεται σε μηνιαία βάση σε κάθε δικαιούχο και δεν συμψηφίζεται με την προσωπική διαφορά της παρ. 1 του άρθρου 27 του ν. 4354/2015 (Α΄176). Η καταβολή του Κ.Ε.Σ. εξαρτάται από την επίτευξη των στόχων, η οποία βεβαιώνεται από τον Γενικό Διευθυντή του Ο.Δ.ΔΗ.Χ..
10. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι αποδοχές και απολαβές του Γενικού Διευθυντή του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 8 του παρόντος, οι οποίες δεν μπορεί να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο της περ. α’ της παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015.
11. Με απόφαση του Δ.Σ., κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή, μπορούν, εντός του πλαισίου του Οργανισμού, να εξειδικεύονται και να αποσαφηνίζονται οι αρμοδιότητες κάθε διεύθυνσης ή τμήματος, καθώς και να προβλέπονται διαδικασίες συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ τους, εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και δεν επηρεάζουν την οργανωτική του διάρθρωση.
12. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Γενικού Διευθυντή, κατανέμονται εσωτερικά οι οργανικές και λοιπές θέσεις μεταξύ των διευθύνσεων, τμημάτων και αυτοτελών τμημάτων του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. και γίνεται η τοποθέτηση του προσωπικού σε αυτές.
13. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ορίζεται, κατά βαθμίδα θέσης, το ύψος του επιδόματος της παρ. 5 του άρθρου 14, το οποίο δεν μπορεί να είναι κατώτερο από αυτά που προβλέπονται στις περ. αε΄ και αζ΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 4354/2015 (Α΄ 176), κατά περίπτωση.
14. Με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. η οποία εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή καθορίζονται ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να απασχολεί ο Ο.Δ.ΔΗ.Χ., κατά το άρθρο 17, τα κριτήρια επιλογής, η αμοιβή και η διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.