Άρθρο 25 Μεταβατικές διατάξεις (παρ. 2 άρθρου 26 της Οδηγίας)

1. Οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με πενήντα (50) έως διακόσιους σαράντα εννέα (249) εργαζομένους οφείλουν να συμμορφωθούν με την υποχρέωση θέσπισης εσωτερικού διαύλου αναφοράς σύμφωνα με το άρθρο 9 έως την 1η Δεκεμβρίου 2023 και να ενημερώσουν σχετικά εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη συμμόρφωση την Επιθεώρηση Εργασίας ή τον αρμόδιο κατά περίπτωση εποπτικό φορέα των παρ. 11 και 12 του άρθρου 9.
2. Επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με περισσότερους από διακόσιους σαράντα εννέα (249) εργαζομένους οφείλουν να συμμορφωθούν με την υποχρέωση θέσπισης εσωτερικού διαύλου αναφοράς σύμφωνα με το άρθρο 8 εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος και να ενημερώσουν εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη συμμόρφωση την Επιθεώρηση Εργασίας ή τον αρμόδιο κατά περίπτωση εποπτικό φορέα των παρ. 11 και 12 του άρθρου 9.
3. Οι φορείς του δημόσιου τομέα οφείλουν να συμμορφωθούν με την υποχρέωση θέσπισης εσωτερικού διαύλου αναφοράς σύμφωνα με το άρθρο 8 εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.
4. Για την έναρξη της δυνατότητας υποβολής αναφοράς στην Ε.Α.Δ. εκδίδεται απόφαση του Διοικητή της, εντός έξι (6) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος.