Άρθρο 02: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

  1. Το Κεντρικό Γραφείο της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών, λειτουργεί σε επίπεδο διεύθυνσης, προϊστάμενος της οποίας επιλέγεται υπάλληλος της κατηγορίας ΠΕ των κλάδων ΠΕ Διοικητικού ή ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού ή ΠΕ Οικονομικού, που παρακολουθεί τη δράση των Περιφερειακών Γραφείων Ενδικοφανών Προσφυγών και εξασφαλίζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άσκηση του έργου τους. Ειδικότερα, μεριμνά για τη διευκόλυνση του έργου των Περιφερειακών Γραφείων και των Ανεξαρτήτων Διοικητικών Επιτροπών που λειτουργούν σ΄ αυτά, παρέχοντας την αναγκαία διοικητική υποστήριξη για την εύρυθμη λειτουργία τους και παρακολουθεί την υλοποίηση των στόχων της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών.
  2. Το Κεντρικό Γραφείο της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών διαρθρώνεται στα εξής Τμήματα:

     α.  Τμήμα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Νομοθετικού Έργου και Συντονισμού, το οποίο επεξεργάζεται και υποβάλλει προτάσεις για τις αναγκαίες τροποποιήσεις και βελτιώσεις του συστήματος της υποχρεωτικής ενδικοφανούς προσφυγής, καταρτίζει σχέδια νομοθετικών και εν γένει κανονιστικών κειμένων και εγκυκλίων, συντονίζει τη λειτουργία των Περιφερειακών Γραφείων Ενδικοφανών Προσφυγών, συλλέγει, επεξεργάζεται και τηρεί στατιστικά δεδομένα από τα Περιφερειακά Γραφεία και οργανώνει και παρακολουθεί το σύστημα μηχανοργάνωσης της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών.

     β.  Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διασφάλισης Ποιότητας, το οποίο διαχειρίζεται τα θέματα προσωπικού της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών, οργανώνει την εκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της Υπηρεσίας αυτής και μεριμνά για τη διασφάλιση της ποιότητας των διαδικασιών του συστήματος, συντάσσοντας σχετική έκθεση το μήνα Δεκέμβριο κάθε έτους, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  1. Για τη στελέχωση του Κεντρικού Γραφείου της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Ενδικοφανών Προσφυγών, συνιστώνται:

     α.  πέντε (5) θέσεις ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού,

     β.  τρεις (3) θέσεις ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής,

οι οποίες πληρούνται από πρόσωπα που προσλαμβάνονται ως μόνιμοι ή με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, ή από υπαλλήλους του Δημοσίου ή του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, που μετατάσσονται ή μεταφέρονται ή αποσπώνται στην εν λόγω Αυτοτελή Υπηρεσία (άρθρο 2 ν. 3861/2010 – ΦΕΚ Α΄ 112).

  • 5 Αυγούστου 2013, 17:25 | georgeL

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΕ, ΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΙΠΕΔΟΥ 6. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΝΧΕΤΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ. Η ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΆΣΣΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΟΓΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΚΥΛΏΣΕΩΝ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

  • 2 Αυγούστου 2013, 08:05 | ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΕΝΙΑΔΗΣ

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ (ΜΕ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ)ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΚΛΑΔΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ, ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΕΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ