Σχέδιο Δράσης OGP OGP

Άρθρο 22:

Το άρθρο 13 ν. 3448/2006 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 13
Εξουσιοδοτικές διατάξεις
Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθορίζονται ειδικότερα ζητήματα, καθώς και ζητήματα τεχνικού ή λεπτομερειακού χαρακτήρα ή διαδικαστικά ζητήματα για την εφαρμογή της αρχής της ανοικτής διάθεσης και περαιτέρω χρήσης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημόσιου τομέα, η εξειδίκευση των κριτηρίων του άρθρου 8, οι κανόνες, τα πρότυπα, τα μέσα και οι προδιαγραφές για τη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου data.gov.gr και του Μητρώου Ανοικτών Δεδομένων του Δημοσίου, και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος νόμου».

  • 20 Ιουνίου 2014, 10:23 | ΕΕΛ/ΛΑΚ

    Θα μπορούσαν να προστεθούν τα εξής επιπλέον αντικείμενα στο περιεχόμενο της ΥΑ: «η δημιουργία κινήτρων, ιδίως αύξηση του προϋπολογισμού τους, σε φορείς του δημοσίου τομέα που ανοίγουν τα δεδομένα τους, η κατάρτιση συνολικού επιχειρησιακού σχεδίου και επιχειρησιακού σχεδίου ανά υπουργείο για το άνοιγμα και περαιτέρω χρήση των δεδομένων του δημοσίου τομέα». Επίσης θα μπορούσε να προστεθεί η φράση «Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρακολουθεί τη συνολική εφαρμογή του νόμου και εκδίδει εκθέσεις σε σχέση με την πρόοδο της τουλάχιστον σε ετήσια βάση».

  • Η ρύθμιση επιμέρους και ειδικότερων ζητημάτων, ιδίως δε η εξειδίκευση των κριτηρίων του άρθρου 8, δεν μπορεί να γίνεται αποκλειστικά από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ερήμην και άνευ της συμμετοχής των κατά περίπτωση αρμόδιων Υπουργών. Προτείνεται η διατήρηση της διατύπωσης «και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού», όπως υφίσταται στο άρθρο 13 του ν.3448.